Keresés

Részletes keresés

goffi Creative Commons License 2014.09.22 0 0 264

Szia!

 

Túl vagyunk a vizsgálaton, nem volt zökkenőmentes, de már "csak" az eredményre várunk. 9 után értünk a Sugárbiológiai Intézetbe, egy baromi nagy kastély épületben van. Ott fogadott minket a doktor úr, pár szót beszéltünk, oda adtam a kutya rohamgyógyszereit, felraktuk az asztalra, ahol behelyezték neki a vénakanült. Idáig maradhattunk a kutyával, mert ebbe a kanülbe radioaktív anyagot nyomatnak, ők is vették fel a speckó ruháikat. El kellett hagyni az egész intézmény területét a sugárzás miatt. Pár órán keresztül megfigyelték a kutyát, majd valamikor délután altatták be, és csinálták a vizsgálatot. Olyan fél 4 körül hívott a doki, hogy ébren van a kutya, de sajnos volt neki egy rohama ébredéskor. Ez nagyon rossz, azt mondta ilyen évek óta nem volt, hogy epis kutya berohamozott volna ébredéskor. Persze mi megtörtük ezt is és miért ne, rohamozott... Beadták a kúpjait, több roham nem volt. Fél 6kor mentünk érte, elvitték a kisállatkórházba, ahol a doktor úr dolgozik. Elég kába volt még, de szerintem alig várta, hogy menjünk érte. Nagyon megviselte ez az egész, nem is csodálom, mert utazással együtt 12 órát voltunk oda. Többet nem szeretném ilyennek kitenni, vasárnapra nyerte vissza önmagát. Most várunk az eredményre. Elvileg ma már megkapta doktornőnk a képet, a szakvéleményezéssel együtt. De mondta, hogy csütörtöknél hamarabb nem tudja velem megkonzultálni, mert még ő is kiértékeli, átgondolja és nagyon sok most a betege, újak is vannak. Addig megy az izgalom...nem igazán számítok sok jóra, nagyon megszenvedünk mostanában mindennel. De mondtam is doktornőnek, hogy bármi lesz, a kutya ameddig jól van és látom rajta, hogy nincsenek fájdalmai velünk marad. 

Pont a vizsgálat napján telt le a szokásos két hetünk. Most arra is kíváncsi vagyok, hogy azzal az egy rohammal letudtuk e, vagy az csak becsúszott és jön a szokásos rohamsorozata. 

Sajnálom, hogy újra ennyit rohamoztok. Várni kell a gyógyszerre, hogy hasson. A levetiracetam lehet hatásosabb lenne, az direkt az olyan gm-ekre van, mint amilyen a te kutyádé is.

Az én kutyámnak biztosan, hogy nagyon fáj a feje rohamok alatt és után. Más fájdalma nem hinném, hogy van, de akkor is borzasztó végig nézni.

Majd hétvégén jelentkezem, hogy mi lett az ítélet...

Előzmény: n.tomika (263)
n.tomika Creative Commons License 2014.09.19 0 0 263

Szia!

Voltatok kivizsgáláson? milyen eredényeket kaptatok? mit mondott a doki? hogy van a kutyus? majd írj le mindent részletesen légyszi, had tudjam mi történik ilyenkor!

Velünk semmi változatla, a rohamok rendszeresen jönnek. most hétfőn reggel fél8 körül volt egy, ez 8napra jött az előtte lévőhöz! beszéltem a dokival és tovább emeljük a dózist. ma este már a 2x2t fogja szedni! hát nagyon remélem ez már kicsit jobb lesz, mert a korai öröm ellenére ma már lassan több rohamunk van mint nektek!már a 2 hét is csúcs időnek számit! Igazából remélem most a 2x2 vel jobb lesz, ha ez se segít akkor kap majd mellé levetiracetam vagy mi tablettát is!

Tegnap beszélgettem egy epilepsziás emberrel! azt mondta ő 25 éve epilepsziás, igaz 8 éve nem volt rohama, de előtte volt hogy 7napből 5 nap volt roham, volt hogy minen nap, volt hogy havi 5 úgyhogy változó volt neki is, de a lényeg aminek örülök, hogy legalábbis nála úgy volt hogy roham alatt semmit nem érez, semmi nem fáj, mikor felébred kicsit kába, szédűl, fáj a feje, hányingere van. Úgyhogy remélem ez igaz a kutyákra is és nem szenvednek annyira mint mi mikor látjuk!

Na minden jót kívánok nektek és várom a beszámolód!

Előzmény: goffi (262)
goffi Creative Commons License 2014.09.13 0 0 262

Két lehetőségünk van a doktornő szerint. Nem tudom pontosan leírni, de az egyik az vmi olyasmi, hogy egy nagyon durva halántéklebenyi roham, amivel duzzad az agy, de ha ez, akkor ezt lehet vmi kombinált gyógyszerrel kezelni. A másik a tumor. De azt is látnia kell, hogy milyen, gondolom mekkora, hol helyezkedik el, nem tudom... Ha tumor, akkor lehet kemózni, sugarazni, ami iszonyat drága, nekem arra nincs pénzem, bármennyire is a szivem szakad meg érte, nem megy. Elvileg itt műtenek is, de gondolom az is qrva drága, meg nem is biztos, hogy sikerül meg ilyenek, nem merném és nem is tudom bevállalni. Irt nekem valaki, akinek a kutyája agydaganatos volt, 4 éves korától és 11 évesen halt meg. Addig gyógyszerezték. Kb ez az egyetlen dolog, ami még ad nekem most egy kis reményt.

Tisztában vagyok vele, hogy romlani fog az állapota. Ha látni fogom, hogy nem tiszta a kutya, vagy fájdalmai vannak, akkor meg kell hoznom a döntést, amitől már most elkap a bőgőroham...

A gyógyszerezést gondolom úgy értette, hogy ha olyat mutat a ct, hogy tumor és esélytelen, akkor nincs értelme a mostani gyógyszereinek, mert nem használnak. Majd még beszélek vele telefonon a vizsgálat előtt, megszeretnék kérdezni tőle pár dolgot.

Előzmény: n.tomika (261)
n.tomika Creative Commons License 2014.09.13 0 0 261

Szia!

Hát én is nagyon sajnálom, ami veletek történik!

Igazából nekünk is azt mondta a mi doktornőnk, mikor mutattam neki videót amin a kutya oldalt fekszik és rukapál remeg meg szalad, ő is azt mondta nekünk hogy halántéklebeny.... lehet daganat ami nyom valami ideget vagy akármit, meg lehet az is hogy oxigén mentes állapotban elhalt ott valami. Igazából ami az egészben a legborzasztóbb hogy akármi is van ott mind a mi mind a ti esetetekben azzal kezdeni semmit nem lehet. ott van, növekszik mert idő után akármi is van ott növekedni fog, és ez rosszabodást fog okozni a kutyának.De ami még ennél is durvább hogy akármit is fog nektek kimutatni a ct vagy mri vagy mire kell mennetek, ÚGYSE TUDNAK VELE MIT CSINÁLNI!!!!!! megműteni nem fogják! ( a mi dokink mondta hogy nyugaton előfordult már hogy megműtötték, mert drága és ott jobban van rá pénz, de ami még a műtét ellen szól hogy kb. 3 év a felépülési idő a műtét után), gyógyszerezni egy ott lévő valamit nem lehet, így marad az hogy olyan gyógyszereket adnak nekik amik elnyomják az agy azon részét ami a rohamot kiváltja.kérdés hogy meddig. a dokim mindíg mondja hogy romlani fog az állapota, csak kérdés mikor és mennyire és lesz e még valami módszer amivel szinten tudjuk tartani?!!??!

Hogy értette a dokid, hogy van e még értelme gyógyszerezni?

Egyik ismerősöm kutyája ő úgy járt, hogy olyan rossz állapotban volt, hogy már az mri t nem tudták rajta elvégezni, mert ahoz bóditani kell a kutyát és nem bírta volna ki. gyógyszerezték még egy ideig, aztán egy reggel olyan rohamot kapott hogy délutánig nem jött ki belőlle és végűl el kellett altatni! hát én ezt az egyet szeretném megúszni! ettől nagyon félek énis, hogy egy séta alatt rájön és az utcán a semmiben lesz valami komoly rohama.

Na minden esetre nem is rontom tovább senkinek a kedvét, reménykedni kell és várom a fejleményeket tőled!!!!!!! Énis reménykedek mert van amikor olyan dolgokat csinál a kutya hogy na mondom mindjárt rohamozni fog,.... az előbb is levittem sétálni, kb 2perc után már jött is fel, nem akart sehova menni csak haza kóválygott, meg esténként csak fekszik és nyöszörög. ezt se tudom hova tenni! Na de amíg nincs roham addig nem szomorkodok előre.

További szép és roham mentes napokat!

 

Előzmény: goffi (260)
goffi Creative Commons License 2014.09.13 0 0 260

Szia!

 

Sajnálom, tényleg, én is azt hittem, hogy ennyi idő után nem fogtok rohamozni. Nem tudom, hogy most hirtelen mitől lett ennyi rohama. Lehet, hogy nem elég már neki a 2X1 szem.

Sajnos én rossz híreket kaptam a doktornőtől. Küldtem neki az utolsó rohamunkról videot és ahogy megnézte hívott is, hogy baj van. Azt mondta, hogy ahogyan indítja a kutya a rohamot, az a legdurvább halántéklebenyi epilepsziára utal, illetve nagy valószínűséggel tumorra. Úgyhogy minél hamarabb csinálni kell egy Ct-t, hogy lássa mivel állunk szemben, illetve ha olyan a helyzet akkor tudja mondani, hogy nincs értelme tovább a gyógyszerezésnek. Kaptunk időpontot Pestre, kövi hét csütörtökön visszük a kutyát. Eléggé kiakadtam, sok jóra nem számolok, nem nagyon akar összejönni ez nekünk. Egész napos program lesz, majd utána való kedden tudja megmondani, hogy mi lett az eredmény. Nagyon sokat segít nekünk doktornő, örülnék neki, ha nem hiába fáradozna ennyit, és valami jó híreket kapnánk majd. De nem volt valami bíztató a telefonban a hangja, mondta, hogy nem biztos, hogy tumor lesz, de elég erősen ott az esély rá. Úgyhogy mi így állunk. Kicsit elkeseredtem, azt hittem, hogy kezdenek alakulni a dolgok, de nagyon úgy tűnik, hogy nem a jó irányba.

Előzmény: n.tomika (259)
n.tomika Creative Commons License 2014.09.12 0 0 259

Szia!

Hogy vagytok?

Úgy tűnik nekünk is kezd stagnálni ez a 10-12 napos rohamrendszer. igazából augusztus 26. ai roham után múlt vasárnap 09.07én volt egy roham.szokásos futós módon nagyroham, kb 2percig tartott! már 2x1,5szem tegretolt szed, gondolom még meg kell várni hogy beépüljön ez a dózis is magyarúl még várunk hogy hogyan reagál, de ha marad a rohamok száma vagy sűrűsödik akkor vagy tovább emelünk 2x 2 re vagy adunk plusz gyógyszert. Túlságosan elbiztam magam a fél év tünetmentességgel!!!!!! most meg tök rossz!!!!!!

Na mind1 remélem ti jól vagytok!

Szép napot!

Előzmény: goffi (257)
n.tomika Creative Commons License 2014.09.06 0 0 258

Szia!

Hát ez jó hír hogy a 2hétből 3hét lett! hátha idővel csökkennek a rohamok számai, lehet hat az új gyógyszer. Nekünk az emelés óta lekopogom de szerencsére csönd van.igazából 26.án volt az utolsó, mostmár a 1.5 t szedi reggel este, hátha hat megint sok ideig!de most kicsit jobb a közérzete is, nem olyan lusta mint eddig volt!vagy nincs az a nagy meleg, vagy mint ahogy a doktornő mondta hogy a tegretolnak van fájdalomcsillapító hatása is, és megemeltük kicsit a dózist, lehet nem fáj annyira a lába! jobban jön megy!

Na szóval örülök, hogy hat a gyógyszer nektek,és remélem továbbra is hatni fog mind2nk nek!

Előzmény: goffi (257)
goffi Creative Commons License 2014.09.05 0 0 257

Szia!

 

Mi a mai napig bírtuk roham nélkül. Reggel kezdett el rohamozni a kutya, 5 rohama volt neki. 3 hét telt el, ez idáig a rekord!! :) Én ennek nagyon örülök, kis lépésekkel, de haladunk. Maga a rohamozás sem volt vészes, nem fájlalta a fejét, 10-20mp-esek voltak.

Valóban nagyon frontos volt ez a nyár, nem tudom, ha kevesebb lett volna a front akkor is ennyiszer rohamozunk- e, vagy sem. Most nálunk nincs front; kicsit lehűlt a levegő, de nem vészesen.

Ti hogy vagytok?Volt vmi a gyógyszer emelés óta?

A többiek nagyon eltűntek, pedig egy időben elég sokan irogattak.

Előzmény: n.tomika (256)
n.tomika Creative Commons License 2014.09.03 0 0 256

Szia!

Hú ha, elég sok apróság van amire oda kell figyelni, de hogy kutyának kávét adni!... ez számomra új, még nem hallotam róla, de ha a doktornő mondta biztos jó! Jönnek mennek a frontok. ez az idei év ez frontokkal teli. Hogy viselitek ezeket a "nehéz" napokat? hogy hatnak a gyógyszerek? MI mostmár 2x 1.5 tegretolt szedünk egy hete.igazából 8 napja volt az utolsó roham, úgyhogy ha nem hat a gyógyszer és marad a 10-11 napos beállítottság akkor a napokban lehet számítani újabbra!főleg hogy ilyen rossz idő van! De hátha hat a gyógyszer és újabb hosszú ideig gondolni se kell a rohamokra. jó lenne!!! Na további szép és rohammentes napot kívánok mindenkinek!

Egyébként mostanában nagy a csend az oldalon....... jó én is ritkábban tudok írni de azert sokszor felnézek! De mi van azokkal akik régebben irogattak....... mi lett a kutyusotokkal?hogy hat rájuk a kezelés...?Szívesen olvasunk egymás tapasztalatairól, mert hátha le tudunk belőlle szűrni olyan dolgokat amiket utánna más is tud alkalmazni!!!!!!!

Előzmény: goffi (255)
goffi Creative Commons License 2014.08.27 0 0 255

Mi a tegretol mellett a levetiracetamot szedjük. Abból is 2x2-t, 250mg-os, azt hiszem. Én úgy látom, hogy a lev. ami hat és a tegretol nem igazán. Ezért is kezdtük el az új gyógyszert és szeretnénk a tegretolt elhagyni (majd remélhetőleg). Mostanában inkább kis rohamaink vannak, nagy csak 1-2. Én kúpban is adom neki,  ha rohama van, plusz még tegretol meg gordius kúpot is. 

Én csokit adok neki, de jó a szőlőcukor is, mert ilyenkor nagyon leesik nekik a vércukorszintjük. Mondta doktornő, hogy van olyan betege, akinek fél táblával is adni kell, annyira leesiki. Sőt, én rohamok előtt (ugye mi tudjuk, hogy kb mikor fog rohamozni) főzök neki kávét és azt tele kell nyomnom cukorral. Mert a kávé tágítja az agyi ereket. Ezt is doktornő mondta. Fecskendővel szoktam neki adni reggel-este. Vannak ilyen kis praktikák. Először én is csak lestem, hogy kávé, meg csoki, de ő a szakember :)

Előzmény: n.tomika (254)
n.tomika Creative Commons License 2014.08.27 0 0 254

Szia!

Tegnap voltunk a dokinál! Annyiban maradtunk, hogy megpróbáljuk az emeléssel. Egyenlőre 4naponta negyed szemmel emeljük, egyenlőre 2x1.5 darabra akar ráállítani minket, azt mondta nézzük meg hogy viselkedik vele a kutya, aztán ha kevés akkor mehet a 2x2. De ha ez se segítene akkor írt fel Levetiracetan tablettát hogy majd azt is adjuk a tegretol mellé.De ezt még nem kell szedni csak ha nem hat az emelés de hogy ne keljen azert mindíg utazni így ezért irta fel. Ti szedtek ilyet? nektek hat? azt mondta sok kutya jól fogadja , soknak pedig nem hat. elvileg ez a nagy rohamokra van, és nekünk mindíg az van. azt mondta a tegretol az pedig inkább a kis rohamokra..... hallottam olyat hogy sok hosszúvagy ismétlődő rohamnál adnak a kutyának szőlőcukrot, vagy azt mondta a doki lehet vele cukros vizet itatni! Te szoktál adni a kutyádnak?

Előzmény: goffi (253)
goffi Creative Commons License 2014.08.27 0 0 253

Szia!

 

Sajnálom. Azt hittem jó lesz a kutyádnak ez az adag, olyan sokáig nem voltak rohamai. Mi a tegretolból 2x2-t szedünk, de ezt már nem emeli a doki, azt mondta.

Most járt le a 2 hét...úgyhogy a napokban várható a roham. Az új gyógyszerből vasárnap óta szed 2x1-et, elvileg ez még nem dolgozik. Szerintem kell neki még legalább 1 hónap. 

Azt az én kutyám is csinálja, hogy kb a roham 10mp, de utána még percekig fekszik kinyúlva, biztos fáradt. Utána felkel és ő is járkál megállás nélkül. Ilyenkor esik-kel, mert nálunk nincsenek szőnyegek, így csúszik neki. Ilyenkor leszoktam rakni neki pár rongyszőnyeget, hogy ne verje már szét magát. Ő is nagyon sokat iszik utána, de már csak akkor mikor kezd jobban lenni, ilyenkor tudom, hogy max 1-2 rohama lesz még. Ha a csokit elfogadja, akkor meg a végén vagyunk már, azt várom mindig a legjobban :) Sajnos nem lehet ilyenkor mit csinálni. Én szoktam neki adni 0.5-ös frontint, de ez sem állítja le, megy mint a robot. Elaludni is úgy szokott, hogy megáll, ácsorog ameddig bír és szabályosan összeesik. Gondolom azért csak elfáradtnak, meg hatnak is a gyógyszerek, de olyan késztetést érezhet, ami mindent legyőz és addig megy amíg össze nem esik. 

Én nagyon sokszor álmodom azt, hogy rohamozik a kutya. Már teljesen bebolondul tőle az ember. Főleg amikor tudom, hogy letelt a két hét...akkor szinte nincs is egyedül, őrködünk mellette. Bár mostanában mindig éjszaka meg hajnalban kezdődtek a rohamok. Nem könnyű együtt élni egy epis kutyával...sajnálom nagyon őket, olyan kis ártatlanok.

Előzmény: n.tomika (251)
goffi Creative Commons License 2014.08.27 0 0 252

Szia!

 

Én is olvastam a ketogén diétáról, mikor a kutyám epis lett. De sok információt nem találtam róla, főleg nem kutyákra vonatkozóan. Utána kutakodtam tovább és rátaláltam a barf-ra. Mindent elolvastam róla, kikértem a dokink véleményét, összeállítottam pár étrendet és kipróbáltuk. A kutya nagyon szerette, csak egy baj volt vele, hogy a baromfitól begyulladt neki a füle és tiszta váladékos volt. Neki amúgy is érzékeny a füle, sokat jártunk vele dokihoz. Alapjáraton ő nem kap csirkés kaját, így gondoltam, hogy attól lehet, biztos allergiás rá. Úgyhogy erről is lemondtam, nem mertem megkockáztatni. Maga a barf nagyon szimpatikus, de azt nem engedthetem meg magamnak, hogy marhahusit, nyuszit vagy akár birkát vegyek a kutyának. Nálunk a kutyaeledelesben meg nem lehet kapni csak baromfis nyesedéket.

Előzmény: babyke1 (249)
n.tomika Creative Commons License 2014.08.26 0 0 251

Szia, sziasztok még 1x!

 

Szóval este írtam de elszállt, sebaj úgyis van ujabb fejlemény így leirhatom azt is!

Este azt akartam írni hogy hamar elbíztam magam a kevés rohammal, mert egyre jobban sűrűsödik nálunk a dolog. Augusztus 3. án kezdtük reggel 6kor, majd 14.én 9órakor majd 24. én este 7órakor volt rohamunk, ezt akartam tegnap este megírni, de ezek tetejére ma hajnalban 0óra 50kor újabb rohama volt! Ezek mind nagy rohamok!és ráadásúl ma hajnalban a roham 2perc alatt lezajlott, aztán még 5percig csak fekszik mozdulatlanúl szuszogva, utánna meg hírtelen megpróbál felállni ha sikerűl neki akkor megállás nélkűl járkál és iszik! még a vizes táljába is bele esett!csak kóvályog mint egy részeg! kivagyok! nem vagyok én ehez hozzászokva! a 24. ie roham után beszéltem tegnap a dokival, azt mondta várjunk még kicsit mit fog csinálni, de első lépés ha sűrűsödik a roham, hogy emelünk a dózison, mert azt mondta a 2x1 szem az keves neki, az kicsi adag, ha ez se hatna akkor pedig ad újabb gyógyszert mellé! nemtudom mi lessz!

Veletek mizu? hat az új bogyó? nektek is letelt a 2hét!volt roham?vagy valami?

Előzmény: goffi (247)
n.tomika Creative Commons License 2014.08.26 0 0 250

Sziasztok! Érdekelne a dolog!!!!

Egyébként tegnap este nekem is elszállt azmit irtam jó hosszú volt! és ráadásúl 2x is!

Előzmény: babyke1 (249)
babyke1 Creative Commons License 2014.08.25 0 0 249
Sziasztok! Nah,hat egy oraja gepeltem mar,mikor elszallt az egesz... Nem.irok ujra annyit.Csak mogyorohejban osszefoglalom.Nem tudtam,hogy csak epileptikumot szed a kutyusod,azt hittem.minden mast,igy ertheto persze,hogy nem allithatod le.Amit az elobb kifejtettem bovebben,az az volt,hogy mostanaban eleg sokat olvasgatok ebben a temaban,de ez talan csak ,vagy nem csak annak lehet megoldas,ahol a kutya a gyogyszer mellett rendszeresen rohamozik.Szukseg van a gyogyszerre,de talan javithato a dolog a taplalkozasaval is.A ketogen dietara gondolok,amit epilepszias emberekre fejlesztettek ki,eleg nagyvsikerrel.Mukodo dolog.Kerestem olyan oldalakat,amelyekbfoglalkoznak.azzal,hogyan lehet atvinni az allatok eletvitelebe,de sajnos nem.talaltam.Ez talan meg nagyon gyerekcipoben jar.Mindenesetre meg lehet probalni,hatha lesz nemi siker.Haborokre nem.is tuntethetonel a roham a kutya eletebol,de jocskan leredukalhato,akkor mar megerte.Nem.tudom.ismeritekbe,vagyverdekel.e titeket,nem.is akarok sokat irni,plane,hogy az elobb ellszallt az egesz,de ha gondoljatok beszelhetunkberrol.Jobejszakat Mimdenkinek!
Előzmény: goffi (248)
goffi Creative Commons License 2014.08.19 0 0 248

Szia!

 

Sajnos én nem tudom azt megcsinálni, hogy leállítom a gyógyszerekről, mert mind a 3 antiepileptikum. Ha szerencsénk lesz és beválik az új bogyó, akkor az egyiket elhagyjuk vagy legalábbis lecsökkentjük az adagját. Szerencsére nagyon jól viseli a kutya, hogy ennyi gyógyszert kell szednie, nem kedvetlen, nincs rosszul. Vérképet most nézettünk másodjára, minden rendben van. Más gyógyszert csak akkor kap, ha rohamozik, illetve utána pár napig, ha húzós volt a rohamsorozat vagy nagyon fájlalta a fejét.

Előzmény: babyke1 (244)
goffi Creative Commons License 2014.08.19 0 0 247

Szia!

 

Igaza lehet a dokinak a fronttal kapcsolatban, mert mi meg csütörtökön rohamoztunk, nálunk akkor volt rossz idő. Mi hajnali fél 2-től nyomtuk, egészen délután fél 2-ig elhúzta több órás szünetekkel. Ilyet még sosem csinált. A rohamok nem voltak vészesek, 10mp-nél nem voltak hosszabbak és csak 2 gm volt, a 8-ból. A rossz az volt, hogy még hajnalban, reggel és délután is rohamozott egyet-egyet, így nem is mertük egyedül otthon hagyni. Délután hívtam a doktornőt, ilyenkor mindig lejelentkezek meg megbeszéljük, hogy kell e pár napig kapnia mást is. Mondta, hogy az új gyógyszer még nem dolgozik. Pedig én azt hittem, hogy azért voltak most ilyen "lightosak" a rohamok, mert már hat az új bogyó.

Nálatok csak egy roham volt? Ez az időjárás nagyon rossz a kutyáinknak, nem is csodálom, hogy folyton rohamoznak. Vihar-vihar hátán...

Én nem ismerem azt a gyógyszert amit kérdeztél, csak a zöldkagylóról olvastam itt-ott.

Előzmény: n.tomika (246)
n.tomika Creative Commons License 2014.08.18 0 0 246

Szia. Sajnos a múlt pénteken volt még egy rohamunk. Szóval ennyit a ritkán rohamozásrol. Volt egy3.án és a múltkor 14. Én. Még két hét se volt közte. Váratlanul jött, ráadásul nem is hajnalban mint eddig. Hanem napkozben 9 óra után. Nem tudom mi valthatta ki de előtte való nap kezdte el szedni a skelevet nevű gyógyszert. Így egyenlőre le is álltam vele. Bár a doki szerint nincs köze hozzá. Szerinte a front okozhatta. Veletek mizu?  Hogy van a kutyusod? 

Előzmény: goffi (243)
n.tomika Creative Commons License 2014.08.13 0 0 245

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy Skelevet navű gyógyszerről hallotatok e már? voltam a kutyámmal állatorvosnál hátsó láb fájással, és ezt a gyógyszert adták. ez valami gyulladás csökkentős porcképző!de semmi többet nem tudok róla! valaki valami infót nem tud véletlen?

babyke1 Creative Commons License 2014.08.13 0 0 244
Szia!Irtad,hogy a kutyid tomenytelen mennyisegu gyogyszert szed.Nalunk.is ez volt,a kutyamat majdnem elvitte.A vegere vert kakalt,leallitottam meg idoben mindenrol,csak az epileptikumat hagytam meg,ugye azt muszaj.. Teljesen rendbejott,eszik,iszik jokedvu.. Szetmarta a sok gyogyszer a gyomrat,meghat egyebkent sem egeszseges.En amugy is nagyon gyogyszerellenes vagyok.Csak azert irtam,nehogy baj legyen. :(( A mienkbol majdnem az lett.Sok orvos gyogyszerkozpontu,ok csak abban hisznek,de nem biztos,h valoban az a jo.Szep Napot!
Előzmény: goffi (243)
goffi Creative Commons License 2014.08.10 0 0 243

Szia!

 

Ne is mondd, most hajnalban telik le a bűvös 2 hét...előre parázok az estétől. Pedig most olyan jól van, ezeket a viharos napokat is simán átvészelte, pedig szinte minden nap számoltam rá, hogy na majd ma biztos rohamozik. De nem!!! Majd most elválik mi lesz.

Jelen pillanatban 3 fajta gyógyszert szed. Most építjük fel ezt az új fajtát, lamolep a neve. Most reggel-este szed negyed-negyed szemet. A másik két gyógyszert szedi változatlanul. Ha ez jó lenne, akkor  a tegretolt megpróbáljuk vissza csökkenteni. Nagyon drukkolok, hogy így legyen, mert töménytelen mennyiségű gyógyszert szed. Most kért a doktornő vérvételt, hogy nézzük meg neki a májfunkcióját, de szerencsére minden rendben van. Mondjuk kap még a gyógyszerek mellé vitamint is, illetve le lett tiltva a zsíros kajákról, így is próbáljuk kímélni.

Majd jelentkezem... gondolom a napokban. Azért szurkoljatok, hátha ..... :)

Előzmény: n.tomika (241)
goffi Creative Commons License 2014.08.10 0 0 242

Szia!

 

Nekem bulldogom van, angol. Ő is epilepsziás, már 7. hónapja. Én is azt tudom Neked ajánlani, hogy sürgősen keress fel egy specialistát, mert a helyzet csak romlani fog. Mi is az állatorvosunkkal próbálkoztunk, de ezt a területet nem tanítják, csak minimális óraszámban az egyetemen, így ők csak annyit tesznek, hogy kivizsgálás, majd sevenal és diazepam. Ezeket mi is végig jártuk, azért tudom. Egyik sem jó, sőt többet árt, mint használ, én azt tanácsolom, hogy ne adj neki sevenalt. Mi is szedtük, de én utána olvastam és pár hét után nem adtam neki, majd elvittem specialistához, hála az istennek. Belinkelem neked az epilepsziacentrumos térképet, itt kitudod választani a hozzátok legközelebbi specialistát.

http://kutyaepilepszia.hu/epilepsziacentrumok/show.html

Ha van kérdésed én is szívesen válaszolok, sajnos elég jártas lettem a témában, nekem a kutyán nem éppen az epilepszia legegyszerűbb változatával küzd.... 

Előzmény: Dudás Pálné Gyöngyi (239)
n.tomika Creative Commons License 2014.08.09 0 0 241

Szia!

lassan letellik a 2 hét......

És akkor most 2 fajta gyógyszert szed egyszerre? szegényke. Így nem fogjátok tudni hogy együtt hat vagy majd külön külön is fog e! Hát mi esetünkben szerencsére nemsok roham volt még, így nem is tudjuk előre megfigyelni, mert teljesen váratlanúl jön. nyílván utánna kicsit még nem talalja a helyét, izgatott, percenként feláll és máshova fekszik, de idővel megnyugszik.és utánna semmi. még nem tapasztaltam hogy fájt volna a feje. igazából öreg kutyus fájós hátsó lábakkal és már sokat fekszik. szinte mindig.séta alatt is ha megállunk mér fekszik le. épp ezért most keresnék rá valamit... vagy fájdalom csillapítót, vagy nemtudom mit, az a helyzet sokan tanácsolják a zöldkagyló kivonatos porcépítő tablettát, de nem nagyon hiszek benne, egy 11 éves kutyán mit tud javítani???

Minden esetre kívánom hogy hasson a másik gyógyszer és ne keljen mindíg azon aggódni hogy letelt a 2 hét és jön a roham.

További szép és roham mentes napokat!!!

Előzmény: goffi (238)
n.tomika Creative Commons License 2014.08.09 0 0 240

Szia!

nekem németjuhászom van, de hozzászolnék énis, hátha segít!

Én azt tanácsolnám, hogy mielőbb keress fel egy specialistát. Továbbá kérdezném, hogy nagy kivizsgálás volt e? Ugy értem vettek e vért, stb...? Mert ha mindíg evés közben csinálja( nem tudom mit eszik, ugyanazt az ételt mindíg) nem fordúlhat elő hogy valamire alergiás?

Elvileg az epilepszia az egy vele született betegség, túltenyéstés, beltenyésztés esetén biztosan kialakúl. Viszont ahogyan hallottam hogy ha vele született epilepszia akkor az már fiatal korban 1-2-3-4éves koráig kialakúl.Nemtudom ti hány évesek vagytok! nekünk 10évesen alakultak ki a rohamok, amire azt mondta a doktornő, hogy nem valószinű, hogy epilepsziáról beszélünk, hanem valami agyi elváltozásról, ami epilepszia szerű rohamokat vált ki, így epilepszia gyógyszerekkel is kezelik! A mi esetünkben mindíg hajnalban, éjszaka vagy a kora reggeli órákban volt-van roham. mikor elvittem helyi sima állatorvoshoz ők egyből a Diazepam oldatot adták roham esetére majd mondták, hogy ha sűrűn lessz roham akkor kap

sevenalt! Még jó hogy specialistához mentünk, mert ő elmondta hogy a mi esetünkben nem tanácsolt egyik előbb említett gyógyszer se, mert ezek mind 2 gyogtató hatásúak, magyarúl abba az állapotba nyomják vissza a kutyát, amiben a rohamot kapta, épp ezért mi Tegretol CR 200as tablettát szedünk!A sima állatorvosok a sevenalt, míg a specialisták többnyire a tegretolt ajánlják abból is a CR fajta a jó, mert az hosszú hatású készítmény.( bár ez kutya és betegsége függő). Nekem az lenne a véleményem, hogy ha nem válik, be a Sevenal és a kutya továbbra is sűrün rohamozik akkor forduljatok specialistához! Bármi kérdésed lenne, ha tudok válaszolok! (Továbbá az álltalam leírt dolgok, csak az én véleményeim amit hallásból szedtem öszze, lehet nem mindenben igazak.............)

További szép napoot!

Előzmény: Dudás Pálné Gyöngyi (239)
Dudás Pálné Gyöngyi Creative Commons License 2014.08.08 0 0 239

Sziasztok kedves kutya tartók!

Új vagyok most találtam meg az oldalt.

Nekem van egy kis Francia Buldog kutyuskám Píeer.Sajnos én nem tudtam mi az a epilepszia nem is halottam rólla eddig.Kiskutyám egyre többször  fulladozott zihált fölakadt a szeme bepisilt eldőlt elájult görcsötkapott sokszor hányt.Az esetek töbségénél amikor ép láttam evés közben produkálta míg párszor reggel vettük észre éjjel baj volt.Egy napon reggel a kutyus nem tudott ráálni az egyik lábára sántikált nem evett ívott délután egy crossz motortol megijedt remegett habzott a szája így rohantunk vele az orvoshoz kiderült ez nagy roham .Kapott Sevenál 100mg tablettár napi fél szemet és Diazepan Desitin 5mg végbéloldatot roham esetére. 2hétig így szedtük azután 2hétig 1/4 tab szedett most kezdtük a harmadik 2 hetet /8 tablettával eddig egyszer volt kissebb roham akkor nem ajult el csak a szeme akad föl megint evés közben enyébb lefojású volt.Most itt tartunk .Várnám francia buldogos gazdi írását ebben a támában??? előre is köszönöm hogy itt lehetek.

 

goffi Creative Commons License 2014.08.03 0 0 238

Hali!

 

Igen, szedjük már pár napja az új gyógyszert. 1/8-ad szemmel kell indítani, mindig a 7. naptól emelhetem neki. Elég sokára fogjuk elérni az egy szemet. Ha ez bejönne akkor a tegretolt szép lassan lecsökkentenénk, jó lenne elhagyni. Egyenlőre nem tudom, hogy használ e az új bogyó, kövi vasárnap-hétfőn telik le a megszokott 2 hét.

Nálunk eddig kétszer volt olyan, hogy egymaga rohamozott a kutya. Az egyik durva lehetett, a nyomok alapján. A másik az úgy volt hogy délelőtt rohamozott sokat, este fele meg elmentem itthonról 1.5 órára és persze akkor is volt neki rohama, de max 1 v 2 lehetett. Nálunk mindig tiszta nyál meg pisi a kutya, úgyhogy én észre veszem. Ha kertesben lenne akkor is látnám rajta, meg ő büdi is szokott lenni, ilyenkor mindig meg kell fürdetnem.

A te kutyád nem szokott roham után idegesebb, nyugtalanabb lenni? Én ebből is tudnám, hogy valami nem stimmel. Roham után mindig zaklatottabb, nem találja a helyét. Hívtad a doktornőtöket, hogy rohamozott a kutya? Mit mondott? Nekem ilyenkor mindig fel kell hívnom, hogy tudjon róla és úgy alakul a további gyógyszerezés. Mondjuk nálatok azért más a helyzet, mert ti hozzánk képest nagyon ritkán rohamoztok, meg csak egy rohamotok van. Lehet ennyi belefér, mondjuk én ennek már nagyon örülnék :) 

Szerintem a nagy meleg is közre játszik, hogy ilyen lusták és kedvtelenek a kutyák. Enyém egész nap alszik, csak este kezd el mocorogni, akkor meg nem nagyon akar lefeküdni. Ha kicsit jön hűvösebb, akkor nappal is aktívabb. A te kutyád meg idősebb is, szerintem biztos ez is közre játszik. Na meg ez a hülye idő. Szegények, nem csodálom, hogy rohamoznak...

Előzmény: n.tomika (237)
n.tomika Creative Commons License 2014.08.03 0 0 237

Sziasztok!

Már rég írtam, de azért néha olvasgattam! Szeditek, már azt az uj fajta gyógyszeret? sajnalom, hogy sok rohamotok volt!

Hosszú idő után sajnos ma 6kor nekünk is volt egy rohamunk! Szokásos nagyroham, 1-2percig tartott.pontosan nemtudom mert annyira aggodtam hogy alig tudtam neki beadni a 2 kúpot! mire beadtam szinte elmúlt csak még utánna sokáig hipegett! nekünk semmi előjele nincs! vagyis nemtudom, hogy előjelnek mondható e az, hogy most bent van a lakásban és tegnap csak reggel és este volt lent, délben nem akart lejönni.még este is ugy kellett lekönyörögni.Viszont ma is ugyanez van, hogy reggel fél 10óta fel se akar kelni.ma is kimaradt a déli séta! én a nagy melegre és arra fogtam, hogy fájnak a hátsó lábai és nincs kedve, ereje felállni! de remélem ez is az ok, és ma ejjel nem fog ujra rohamozni! ha most egy ideig nem lessz ujabb és bírja addig mint idáig akkor annak nagyon örülnék!bár aggasztó, hogy a mai roham alatt alig nyálalt. szóval mikor sokat van egyedűl és ilyen rohama van ha nem pisil be talán meg se tudom!!!!!! Ti hogy vagytok ezzel? minden rohamnál jelen vagytok? búgy aggaszt! ki se bírnám ha folyton rohamozna (mint a Te kutyád is Goffi, jó nem folyton de gyakrabban mint mi)!

Na minden esetre további szép és rohammentes napot kívánok mindenkinek!!!

Előzmény: goffi (236)
goffi Creative Commons License 2014.07.30 0 0 236

Sziasztok!

 

Itt vagyok én is, kicsit lemaradtam az írással... Volt kétszer is rohamunk az elmúlt hetekben. Egyszer 11 napra az előzőtől, erre nem számoltunk, bár az idő nagyon rossz volt azokban a napokban. Nem volt vészes, csak 2 rohama volt, a kutyát nem viselte meg. Most vasárnapról hétfőre éjszaka/hajnalban volt neki a szokásos rohamsorozata. Most telt el a két hét, pont front volt, minden összejött. 6 rohamunk volt, mind gm. Fájlalta kicsit a fejét is, de gyógyszer után el is múlt neki. Nem viselte meg annyira, mint régebben, de még aznap éreztem rajta, hogy kissé nyugtalanabb. Beszéltem doktornővel, azt mondta, hogy megpróbálunk egy új gyógyszert és lehet, hogy a tegretolt ez fogja leváltani. A neve lamolep, 50mg-osat váltottam ki. Ismeri valaki ezt a gyógyszert? Én nem hallottam még róla, majd utána nézek a neten.

Többiek? Nektek hogy viselik a kutyák ezt a változatos időt? Szerintem ez a lehető legrosszabb idő egy epis kutyának, főleg amelyik érzékeny a frontra.

malnagazdi Creative Commons License 2014.07.24 0 0 235

Sziasztok,

nálunk most már egy ideje szintén nyugi van. Most én is nyaraltam, és Málna anyuéknál volt. Ők is migrálták kicsit a gyógyszer beadásásnak időpontját, igaz, csak 1 órával. Reméljük, nálatok sem lesz gond.

Rohammentes szép napokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!