Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Popular Kft Creative Commons License 2015.01.09 0 0 181

Sziasztok!

 

Vásárolnék eladó Toyota Hiace és Dyna gépjárműveket.

Ha neked illetve ismerősödnek van eladó kérlek hívj a 06703596020-as telefonszámon.

Lejárt okmányokkal is érdekel az autó.

 

Várom hívásod!

 

Üdvözlettel Kovács Anett!

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.05 0 0 180

Nem tudom,de szerintem minimum regadó-ÁFA.Enyém is ilyen és kíváncsi vagyok rá mi lesz a vége.

 

HILFE!!!-segítségeteket kérném:délelőtt a nagy havazásban megzúztam a paripa elejét.2000-s évjárat szívó motoros.Kellene gépháztető,első lökös,jobbos lámpa.

Légyszííí!-munkagép nem játékszer.Tudom használni,de holnap kitámasztom a lámpát,hogy ne az eget világítsa és gyorsan kell a csere.Lakatos van,de még válogatok.Győr...

 

Előzmény: Spenót (179)
Spenót Creative Commons License 2015.01.04 0 0 179

Tudja valaki, hogy tgk-ra vizsgáztatott Hiace-t lehet-e szgkra átvizsgáztatni és mennyiért?

Orvul d2-es lett a kicsike Szilveszterkor, hogy szüljön sünt, aki ezt kitalálta....

biharister Creative Commons License 2015.01.03 0 0 178

Köszönöm a választ !

Előzmény: Törölt nick (177)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.03 0 0 177

Semmi ördöngősség,de akna nem árt hozzá.Nekem nincs ezért aláfekve szedtem le 2 éve kitisztítás céljából.Csöveket lehúzod vezetékeket nem lehet másként visszarakni bár kicsit rövidek,de hozzá lehet férni.Miután kint van leveszed a tisztítónyílást az üzemanyagjelzővel együtt.Lesz benne a búvárcsőnél 1 gyufásdoboz méretű szűrő.Azt mielőtt berakod az újba mosd le benzinnel fújd ki levegővel.

Nem lesz szép látvány.Az enyémen fekete moszatok voltak.Csoda,hogy fel tudta szívni a gázolajat...

Előzmény: biharister (176)
biharister Creative Commons License 2015.01.03 0 0 176

Sziasztok ! Toyota Hiace  2002-es dízeles. Tegnap kilyukadt az üzemanyagtartály. Ma szereztem egyet. Hogyan kell kicserélni, laikus meg tudja csinálni ?

 

Frinyi Creative Commons License 2014.10.05 0 0 175

Üdv.
Én Pesttől elég messze vagyok,így nem jöhetek szóba.A szervizben is úgy csinálják,hogy elküldik az injektorokat és a pumpát bevizsgáltatni,ott ha valamelyik nem jó,szólnak,ezt megbeszélik az ügyféllel,kéri e vagy sem,de a bevizsgálás díját fizetni kell.Sajnos a rail cső nem bevizsgálható.
De mindenesetre a hibakóddal kell kezdeni,az alapján el lehet valamerre indulni.Azért én szervizt nem tudok ajánlani,arra nem vagyok ismerős,csak pár embert ismerek.

Előzmény: _Marcell_ (172)
_Marcell_ Creative Commons License 2014.09.24 0 0 174

Koszi szepen, a mentoautok szervizet most nem talaltam meg, en a Toyota Sakurat javaslom majd neki. Aztan remelem a legjobbakat. Szerintem railcso lesz.

Spenót Creative Commons License 2014.09.24 0 0 173

Van Hiace-ra szakosodott szerviz, ahol állítólag a mentőket javították. Keress rá a neten. Szerintem érdemes akkor is elvinni oda, ha nincs Gödöllő közelében. Én hívtam őket régebben egy problémával és nagyon korrektnek tűntek. (inkább megmondták, hogy nem vállalják a munkát, mert nem volt rá jó megoldásuk)

 

Szakszervizben is lehet csak átvizsgálást kérni. Ha tutira mondják a megoldást, akkor pedig esetleg csinálják meg garanciával. Én a Sakura-nál voltam párszor és soha nem vágtak át.

Előzmény: _Marcell_ (172)
_Marcell_ Creative Commons License 2014.09.24 0 0 172

Legyszi' adjatok tanacsot melyik szervizbe erdemes vinni Toyota Dyna-t. (Godollo kozeleben, esetleg Észak Pesten.) Egy baratomnak kellene, mert az autoja idonkent (eleg gyakran) belassul, 2000 fordulatnal letilt es erotlenul vanszorog. Le nem all. A porlasztocsucsokat megnezette, azok allitolag jok.

 

Az elektromos fekpedal szenzort adta ki a hibakod, az cserelve is lett, a hibakod eltunt, de a hiba megmaradt. Angol forumokon olvastam meg olyat (igaz masik hibakodon), hogy az elektromos gazpedal/gazkar szenzor is csinalhat ilyen hibat. Ez bontoban 13 500 penz, de ugye nem 100%, hogy ezzel meg is szunik a hiba.

Lehet meg nyomocso, nagynyomasu szivattyu is, csak attol tartunk a szervizben is talalgatnak majd es sorban cserelgetik (esetleg a legdragabb alkatresszel kezdik) majd a cuccokat.

 

Frinyi: latom te nagyon vagod a temat. melyik szervizben dolgozol / hol talalhato a muhelyed ? ;-)

zzauto Creative Commons License 2014.06.14 0 0 171

Toyota hiace kisbuszt teherautót keresek,azonnali készpénzes kiemelt fizetéssel, állapottól függetlenül!Érdekel: 3,6,9 személyes,benzin diesel,sérült, motorhibás, külföldi,lejárt müszakis, hiányos,normál, kifogástalan állapotú!1986-2007-ignálunk a vétel hivatalos magyar adás-vételi szerződéssel történik, igy nincs kockázat!Gyors Rugalmas Korrekt ügyintézés!
Országosan keresek!

www.zzauto.hu

GMarci 2 Creative Commons License 2014.02.20 0 0 170

Sziasztok!

 

Szeretnék venni egy Hiace-ot, Kb a 2000 körüli évjáratúakat nézegetem, csak azt nem tudom eldönteni, hogy a szívó motor 75 lóereje elég-e ahhoz, hogy vontassak vele 1-1,5 tonnát, és még vigyek pár embert?
Régebben volt egy terepesünk, abban turbó motor volt, és azzal nem volt ilyen gond, sőt..
Ha valaki tudna adni tanácsot, azt nagyon megköszönném

Üdv: Marci

Spenót Creative Commons License 2013.12.12 0 0 169

Szia!

 

Nekem 2002-es D4D motoros van és ez alapján sikerült kioltani a T-BELT lámpát:

 

Switch ignition on
Ensure odometer/trip is set to odometer.
Switch ignition off.
Press and hold odometer/trip display switch.
Switch ignition on. Wait 5 seconds.
Release switch.
Within 5 seconds press and release switch.
9 will be displayed.
Press odometer/trip switch for 5 seconds.
Release odometer/trip switch.
Ensure odometer displayed and warning light goes off.

 

Nekem asszem nem 9-et írt ki, de ez nem probléma. Asszem az csak azt jelenti, hogy hány 10.000 km-enként jelezzen. /nekem 150.000-nél kezdett világítani és nagyon megijedtem :), de 128-nál már cserélve lett/

 

Érdemes előbb elpróbálni gyújtás nélkül a dolgot, mert ha olvasgatsz közben, akkor kicsúszol az időből és nem sikerül.

 

 

 

Előzmény: ferixa (168)
ferixa Creative Commons License 2013.12.11 0 0 168

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni!

2005 - ös, D4D motorral. Vezérműszíj cseréjét jelző lámpát hogyan kell kikapcsolni? Jutyubon találtam rá videót, de az vmiért nem jött össze. Lehet, hogy csak én voltam béna.

Ilyen a műszerfal:

 

Köszi!

 

ferixa

vizeslajos Creative Commons License 2013.11.21 0 0 167

Egy másik régi Dyna, bár ő valamivel fiatalabb.

Állapota :-(

Sok rozsda, körös-körül....

    

 

Előzmény: vizeslajos (131)
Frank Utah Creative Commons License 2013.11.15 0 0 166

szia!

 

Megpróbálom akkor én is a rátöltést. Én is úgy néztem, hogy dot4-es kellene bele, csak azt nem tudom, hogy milyen is van benne most. azért érdeklődtem, hogy ki hogy szokta csinálni az utántöltést. Most már csak abban bízok, hogy 4-es van benne most, mert állítólag nem szabadna keverni. Mondjuk arról fogalmam sincs, hogy mit árthatnék vele...

Szóval akkor nem csak én nem szoktam a fékfolyadékot cserélni :)

Már kezdtem hülyén érezni magam a sok fórumolvasás után, hogy milyen trehány vagyok, de közben körbekérdezgettem jópár embert az ismeretségemben, és senki sem szokta cserélgetni. Meg nemolyan rég volt műszakin is, és ott ugye fékhatást is néznek, és nem volt gond vele. Váltóolaj, az érdekes. Állítólag egyes autókban sosem kell cserélni, míg másokban igen. Sztem a lényeg, hogy legyen benne. Nekem csak azért volt, mert kupluntárcsát meg csapágyakat cseréltettem benne, és hát akkor már legyen az is. A difit franc se tudja. Nekem nem volt cserélve, az biztos.

De a hiace-ok annyira igénytelen (strapabíró) konstrukciók, hogy sztem nem kell annyira hiper-szuper cuccokkal "kenegetni" őket. Persze azért cserélem én is a motorolajat meg odafigylek rá, de ezek mindent kibírnak tényleg. :)

Előzmény: Spenót (164)
Spenót Creative Commons License 2013.11.15 0 0 165

Hátha másnak is hasznos lesz, a gyakorikerdesek.hu-ra írtam be. Idemásolom

 

Nekünk is Hiace a családi autónk és két gyerek van hozzá. (nem gyárilag) 
Kicsi gyereknél nem gond a 2 pontos öv, mert (asszem 18 kilóig) az ülésnek saját öve van. Ezt az ülést rendesen megfogja a kétpontos öv, bár én biztonság kedvéért hozzáspanifereztem az üléshez az öv mellett. 
A gond a nagyobbik gyerkőccel van, mert neki olyan gyerekülés kell, amit az autó saját öve fog meg gyerekkel együtt. Egy ideig előre kötöttük be a gyerekülést, de ez elméletileg szabálytalan. (mondjuk így is 100x nagyobb biztonságban van magasan a Hiace-ban, mint egy kisebb személyautóban hátul) 
Rendőr se szólt soha az elöl bekötött gyerek miatt, bár lehet, hogy csak szerencsénk volt. 
A lényeg, hogy azért szívesen bekötöttem volna hátra, ha lehet. 
A jogszabály szerint úgy kell a gyerekülést rögzíteni, hogy az eredeti biztonsági öv bekötési pontjához kell csatlakoztatni. 
Ez adta az 5letet, hogy vettem egy versenyutókba való 4pontos övet (10.000Ft-tól kapható tuning boltokban) és azt kötöttem be hátra az eredeti biztonsági öv csatlakozási pontjaihoz az eredeti csavarokkal az eredeti öv mellé. (a 4 csatlakozást 2-2 részre osztva úgy, hogy az ülés mögött jön föl a két vállpánt, amit a fejtámla két rúdja tart középen) 
Baromi stabil a cucc. Szerintem engem is rendesen tartana. 
Azzal az övvel, amit én vettem csak annyi a baj, hogy a magas üléstámla miatt kicsit rövid, így a gyerekülés nem fér be alá. Emiatt leszereltem a gyerekülés háttámláját és csak ülésmagasítóként használjuk. Így van most bekötve hátra a nagyobbik egy 4pontos övvel. Talán, ami egy versenyautóban megfelel, az a hétköznapokban is... 
Nem tudom, hogy a vizsgán mit szólnak majd a barkácsoláshoz, úgyhogy vizsgára majd kiveszem a plusz övet és marad a régi. Rendőrrel a beszerelés óta nem találkoztunk, de furának tartanám, ha belekötnének egy közúti ellenőrzésnél. Ráadásul tudom idézni a KRESZ idevonatkozó részét is :) 

48.§ (7.) 
"A gyermekbiztonsági rendszert kialakításától függõen a jármûnek erre a célra gyárilag kialakított rögzítési pontjaihoz, vagy az üléshez tartozó biztonsági övhöz vagy ennek bekötési pontjaihoz kell csatlakoztatni. "

Előzmény: Spenót (153)
Spenót Creative Commons License 2013.11.15 0 0 164

Szia!

Nálunk pont ugyanez volt a baj néhány hete. Előbb csak néha világított a lámpa (főleg kanyarban), később már folyamatosan.

Először azt hittem, hogy a kézifék kapcsolója romlott el és feleslegesen érintkezik, de aztán megnéztem a gépkönyvben és kiderült, hogy a fékfolyadék visszajelzése is arra a lámpára van kötve.

A fékfolyadék kicsivel a min fölött volt emiatt nem töltögettem, hanem elvittem szerelőhöz. Na, ő töltögetett :)

Asszem DOT4-eset tett bele. Persze átnézettem vele a fékrendszert, de nem szivárgott sehol. Valszeg határon volt a folyadék szintje és a tárcsa/betét kopása miatt kezdett el jelezni. Fékbetétet következő olajcserénél cserélek majd. Lámpa azóta nem világit. Néha megnézem a fékfolyadékot, de rendben van.

Hátha nálad is csak ennyi...

Én sem szoktam cserélgetni a fékfolyadékot. Legközelebb rákérdezek erre a szakinál...

Mondjuk váltóban és difiben se cseréltettem még... Kellene?

Előzmény: Frank Utah (163)
Frank Utah Creative Commons License 2013.11.14 0 0 163

Sziasztok!

 

Fékfolyadék cserévejével kapcsolatban lenne hozzátok kérdésem.

Szégyen vagy nem, de nem emlékszem arra, hogy valaha is cseréltem volna fékfolyadékot. Szintet szoktam nézni, de kb. ennyiben ki is merült eddig a "karbantartás". Pár napja/hete történt egy olyan, hogy bizonyos helyzetben kigyulladt egy lámpa a műszerfalon, figyelmeztető piros kör, felkiáltójellel a közepén. Netes utánolvasás révén rájöttem, hogy ez valószínűleg a fékrendszerrel függ össze. Vagy alacsony folyadékszint vagy esetleg kopott féktárcsa. Megnéztem, és nem láttam semmilyen vezetéket bemenni a tárcsákhoz, ezért azt ki is zártam egyből. Szóval maradt a tartály. Megnézve a szintet, az kb a minimum jelzésnél lehet, úgyhogy, akár lehet(ne) az is. De! Ez a figyelmeztető lámpa nem ég mindig. Konkrétan csak akkor, ha balra kanyarodok (???), és utána el is alszik.

Ellenőrzés céljából leszedtem a csatit, ami a tartályhoz megy és mentem egy próbakört. Akkor nem csinálta, úgyhogy valahol ott lehet a hiba. Befújtam persze wd40-el, de nem változott semmi. Arra gondoltam, hogy elég sok vezeték megy el a kormányrúd környékén, lehet hogy ott ér el valamit?

És akkor a kérdésem: arra gondoltam, hogy veszek fékfolyadékot, és egyszerűen csak rátöltök, hátha csak alacsony a folyadékszint. Neten el is kezdtem nézni a dolgokat, és ekkor szembesültem azzal, hogy a folyadékot 2-3 évente cserélni kellene, mert úgymond "vizes" lesz, azaz nagy megterhelésnél használhatatlan.

Hát nekem 3 éve lesz, hogy a Hiace-t vettem, de fékfolyadékot azt nem cseréltem még benne. Mondjuk eszembe se jutott, hogy kellene.

Kérdésem pedig az lenne, hogy mi van, ha nem cserélem le, csak simán rátöltök? Tudom, azt írják, hogy nem szabad keverni a különböző dot - számú (3, 4, 5) folyadékokat, de mi baj történhet belőle? Arra lennék kíváncsi, hogy valaki töltött-e már így rá, hogy nem tudta pontosan milyen van benne?

Ráadásul sehol nem is találtam semmilyen leírást, hogy milyen és mennyi kell bele.

LazFit Creative Commons License 2013.09.26 0 0 162

Nem tudom hogy aktualis e meg de szerintem a gyujtaskapcsolo adta meg magat.Ugy szoktak tesztelni hogy jaro motornal ki-be-elore-hatra mozgatod a kulcsot ha leall a kocsi akkor meg is van a hiba!Amig nem talalod meg a hibat ne kezdj el alkatreszeket cserelgetni mert az draga mulatsag.Kedves tisztelettel :Laci

Előzmény: screeny777 (140)
rent akár Creative Commons License 2013.09.18 0 0 161

Sziasztok!

 

98'-as Hiace hoz keresek az első üléspad jobboldálara biztonsági övcsatot. Csak a csat része kellene!Esetleg ha valaki tud lelőhelyet azt megköszönném.

 

üdv,

 

RA

Spenót Creative Commons License 2013.08.27 0 0 160

Tolatóradart szeretnék a Hiace-ra. Van valakinek tapasztalata, hogy milyet érdemes és hol szerezzem/szereltessem be?

Frinyi Creative Commons License 2013.08.08 0 0 159

Szeva!! :)

 

Oké,sejtettem,hogy el vagy havazva,és nincs semmi gáz,mert akkor jeleznéd. :)

Az akksik akkor jól bírták.

Rendben,szólj,ha valami van.

Előzmény: vizeslajos (158)
vizeslajos Creative Commons License 2013.08.08 0 0 158

Szeva Frinyi!

 

Bocsi! Kicsit nagyon el vagyok tünve, meló...

 

A géppel minden O.K.

Valószínűleg igen gyengén húztam meg a gázolajszűrőt és ez okozhatott galibát.

De az igazsághot tartozik, hogy a 2 akksi is gyanús. Ez a második garnitúra benne.

Igaz ezek is gyáriak, de már 12,5 évesek!!!

 

Majd írok bővebben is privátban, újabb kérésem lesz.

 

Addig is üdv.!

Frinyi Creative Commons License 2013.08.07 0 0 157

Üdv.

Persze,de leírva elég bonyolultnak tűnik,és eddig nem igen tudták megcsinálni úgy,ahogy leírtam.

Előzmény: La57 (156)
La57 Creative Commons License 2013.08.07 0 0 156

Sziaztok.

Tudja valaki hogy kell 2003 as Dynán T-belt lámpát kikapcsolni?

Spenót Creative Commons License 2013.07.29 0 0 155
Sajna csak annyit tudok, amennyit leírtam. Egy ügyes ember jó pénzt csinálhatna belőlünk...
Előzmény: dr.avecz (154)
dr.avecz Creative Commons License 2013.07.24 0 0 154

Üdv.

 

ugyanebben a cipőben járok én is?

Sikerült valamit kideríteni a 3 pontos övről?

 

Előzmény: Spenót (153)
Spenót Creative Commons License 2013.07.12 0 0 153

Sziasztok!

Az egyik családtagunk egy  2002-es 6személyes Hiace. Nagyon szeretjük, csak gyerekülés gondunk van vele.

Amíg kicsik a gyerekek nincs gond, mert a hátsó deréknál kereszbe menő övekkel be lehet kötni a saját övvel rendelkező gyrekülést. Én be is spanifereztem a biztonság kedvéért.

A gond a nagyobbik üléssel van, ami ugye az autó 3pontos övét használná, de a mi Hiace-unkban ilyen csak elöl van. (Ott is ül a nagylány peckesen a gyerekülésben és a rendőr se szólt érte soha)

 

Kerestem már mindenféle szervizeket, ahol azt mondták, hogy hátra is be lehet építeni 3 pontos öveket, de ahhoz meg kell bontani a karoszszériát és ezt nem ajánlják. Lehet bele új üléssort is venni, amibe be van építve az öv. Ilyet sajna nem találtam.

 

Van itt valaki, akinek van megoldása erre a problémára vagy hallott már valakiről, akinek az ismerősének a sógora ismer valakit, aki látott már erre megoldást? /természetesen más rokoni ill. baráti kapcsolatokon keresztüli megoldások is szóba jöhetnek! :)/

 

Előre is köszi!

Lándory Bertalan Creative Commons License 2013.06.29 0 0 152

ki mennyire szokta felpumpálni a kerekeket? elsőt, hátsót. hiace tgk 2.4 szívó dízel. könyv szerint 3.3 és 4.4-et kellene. eddig így is szoktam, csak egyre többen mondják, hogy az nagyon sok. kb félig van pakolva a kocsi, közepesen nehéz áruval.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!