Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Smíró Creative Commons License 2020.09.14 0 1 307

Magyarország térkép frissítés, ha valakit érdekel.

pilecki Creative Commons License 2020.08.29 0 1 306

A gyors, rövid és gazdaságos üzemmódtól független a probléma, mindegyikben produkálja.

 

Gyakorlatilag úgy néz ki a szitu, hogy telepítés után rendben mennek a dolgok. Egy ideig. Ahogy tesztelgetem (különböző kombinációkban adok neki tervezési feladatot) egyszercsak „összekócolódnak a szálak” és mintha függetlenítené magát attól, hogy én az alapállításokban mit adtam meg. De hogy mi váltja ezt ki, gőzöm sincs. Ha tovább folytatom a tesztelgetést, akkor van úgy, hogy helyreáll a rend és megint jól működik. De itt sem látok semmi szabályszerűséget, amiből a javulás okára lehetne következtetni.  Azt tehát nem lehet mondani, hogy sosem teszi jól a dolgát, de kiszámíthatatlan.

 

Gondoltam arra is, hogy valamilyen oknál fogva lassan érvényesülnek a beállításbeli módosítások és ez okoz zavart. Ezt a gyanúmat erősítette az is, hogy amikor egy értesítési hangot átállítottam, akkor az azonnal módosult ugyan, legalábbis ott, abban a menüpontban, de amikor a menüben 1 szinttel visszaléptem, ott még mindig az előzőleg beállított hang elnevezése jelent meg egy ideig. A menüben barangolva előbb-utóbb azt láttam, hogy ez is rendeződik, de esetenként ez akár perceket is igénybe vett. Más kérdés, hogy egy hangbeállításnál  ez a kis csúszás - még ha esetleg nem is üzemszerű - nem egy kardinális probléma,  az útvonaltervezésnél viszont már gond, ha egy beállítás módosítása nem azonnalos én meg azonnal terveznék.

 

Természetesen próbálkoztam azzal is, hogy kivártam 1-1 módosítás után, próbáltam kilépéssel és restarttal is, de nem orvosolta a problémát. Sőt, az alapértelmezett beállítások helyreállításával is kísérleteztem, az sem használt. Az újratelepítés az egyetlen biztos javítási módozat, de mondjuk elég macerás. :) Főleg, hogy ez is csak átmenetileg oldja meg a bajságot.

 

Úgy gondolom, az értesítési hang módosításakor tapasztaltak összefügghetnek a fő problémával, de messze nem egyértelmű a helyzet. A hardveres, szoftveres feltételeknek megfelel a készülék, sőt, már három eszközön is próbálkoztam. Az értesítési hang beállításánál tapasztaltak 2 készüléknél jelentkeztek, az útvonaltervezési probléma viszont mindháromnál előjött, csak eltérő gyakorisággal.

Természetesen a szolgáltatónál kezdtem a sirámaimat, de általános tájékoztatásnál többre nem futotta a részükről. Egyelőre azt a megoldást választottam, hogy engedélyezek mindent az útvonaltervezés beállításaiban, aztán a konkrét tervezésnél szűkítek igény szerint. Így hozza legritkábban a hibapontot, de előfordult már olyan is, hogy ennek ellenére nem tervezett be oda autópályát, ahova nyilvánvalóan kellett volna, mintha én azt letiltottam volna.

Nem mondom, hogy nem lehet ezzel együtt élni, de jobb, ha valami úgy működik, ahogy tervezték. Ez most valamiért nem úgy működik.

Előzmény: grandegabor1 (305)
grandegabor1 Creative Commons License 2020.08.29 0 1 305

Hát nem tudom, hogy a beállításoknál változtatod-e, hogy gazdaságos, gyors vagy a legrövidebb útban "gondolkozzon"?

Lentebb éppen erről írtam, hogy ha csak ezek a beállítások lennének, akkor kevesebb variációt dobna fel.

Az online navi meg még rá is pakol, mert megtervezi pl. a leggyorsabbra, de a forgalmi adatok alapján inkább megkerültet egy plusz háztömböt,

mert az általa tervezett "leggyorsabb" útvonalon éppen valamikor torlódás volt és az idő veszteség. Persze te odaérsz a kritikus helyre de ott nincs semmi - ezért bosszankodsz és nem érted.

Próbáld ki, hogy először megtervezteted az útvonalat, majd kikapcsolod a forgalom figyelést. Nagyon eltérő utakat fogsz kapni. Nyilván ezek nem rövid távon a szembetűnők, de pár 100 km-nél,

már látszik rendesem a tervező "algoritmus" munkája. 

Az, hogy miért tervez autópályára annak ellenére,hogy úgy állítottad, be hogy ne tegye arra nincs konkrét ötletem. Éppen a szoftver és a térképadatok eltérősége miatt.

Nekem a földutak elkerülése okoz neki "fejfájást". Én földút mellett lakok és az nem fér bele az agyába. Tervez olyan utakat és kerültet akkorákat, hogy csak pislogok.

Csak arra tudok gondolni, hogy az utak minőségre vannak szintezve és ez alapján választja ki, hogy merre tervez. Ezért lehetett nálam, hogy - bár körbe mindenhol földút van - mégis tervez,

és a jobb földutat részesíti előnybe. 

Lehet nálad is az adott autópálya szakasz más szinten van nyilvántartva vagy lehet, hogy csak főút. :-)

Gondolom én, de csak - mint mindig - találgatok.

Előzmény: pilecki (304)
pilecki Creative Commons License 2020.08.28 0 0 304

Sziasztok!

 

Puhatolózó fázisban vagyok az alkalmazással.

 

Mit csinálhatok rosszul vagy milyen technikai okai lehetnek annak, hogy a beállítások/útvonaltervezés menüpontban lévő beállítások nem mindig vannak összhangban a konkrét tervezéskor felajánlott útvonaltervezési lehetőségekkel, illetve magával a megtervezett, felajánlott útvonalakkal.

 

Példák:

- autópályák elkerülése az alapértelmezett beállítás, a konkrét tervezésnél viszont ez nem köszön vissza, ott újra be lehet/be kell állítanom, ha kerülni akarom őket (még ez a verzió a legkevésbé problémás)

 

- autópályák elkerülése az alapértelmezett beállítás, a konkrét tervezésnél lévő beállítási lehetőségek ezzel összhangban is vannak, viszont a felajánlott útvonalak között olyan is van, ami autópályát érint (kellő odafigyeléssel, megfelelő kiválasztással persze ez is orvosolható)

 

- autópályák használata az alapértelmezett beállítás, a konkrét tervezésnél lévő beállítás ezzel összhangban is van, viszont a felajánlott útvonalak között nincs olyan, ami autópályát érint, holott ez egyébként lehetséges lenne (ez a legbosszantóbb)

 

…és van, amikor minden klappol, de szabályszerűséget eddig nem fedeztem fel a fenti esetek között.

 

Előre is köszönöm a segítséget!

grandegabor1 Creative Commons License 2020.08.28 0 0 303

Érdekes ez a navigációzás. :-)

Én amikor elkezdtem IGO térképet használtam - NAVON N670....talán - offline. Nem zavart. Beírtam hova akartam menni és követtem, amit "mondott". Néha elgondolkoztam rajta, - amikor a célhoz értem - lehetett volna jobb út is,

de akkor az volt és nekem megfelelt.

A váltás akkor lett, amikor az online navik megjelentek. Na onnantól kezdve lett káosz rendesen. Nem elég hogy beállítom - gyors, jól követhető, gazdaságos - milyen úton menjek még Ő is figyeli a forgalmat és ha kell módosít rajta.

Na a gond ekkor kezdődött. Ekkortól lett az, hogy már kételkedem a navigálásában. Sokszor vitt olyan utakra, ami indokolatlan volt.

Ettől kezdve azt csináltam, hogy azokat az utakat - amiket ismerek és már begyakorlott - írtam be. Hát nem mondjam.....hatalmas káosz lett. Olyan utakat kaptam, hogy csak kapkodtam a fejem. Pedig ezeket az utakat ismertem.

Ilyenkor jutott eszembe, hogy ha ezeken az utakon így navigál, akkor a számomra ismeretlen helyeken hogy teszi?

Hát elárulom...megteszi. Olyan mellékutakat talál, hogy azt se tudtam, létezik.

Nyilván a jelenlegi telefonos naviknak is van előnye, nem is kevés, de kérdezem én hányan használjuk az elektromos autó töltést, vagy a cokpit izét?

Most lehet megköveztek érte, de azon gondolkozom, hogy visszatérek a kezdetekhez. Ofline térkép - lehetőleg a legfrissebb - és gázt neki.

Tetszik ez a sygic. Maradok is nála, de várom, hogy jobb legyen. Személyre szabhatóbb.

 

 

Smíró Creative Commons License 2020.08.27 0 0 302

Még annyi, hogy először, amíg ingyenes volt, a Navigatont használtam. Utána váltottam az olcsóbb, de akkor fullos verzióra. Nekem a Navigaton jobban bejött, szerintem jobb volt. Persze azóta rengeteget változott, minek az autóm nem olyan kijelzős, így nem is vettem meg. Szerintem beállítási hiba lehet. Sokszor az újra telepítés is segít. Ha nincs felhőbe mentve, újra kell rakni a kedvenceket és kész. Nálam kisebb hibákat orvosolt ez. 

Előzmény: laszloa (299)
Smíró Creative Commons License 2020.08.27 0 0 301

Gondolom, minden beállítás jó. Gyors út, pálya be, földút, komp ki. A gazdaságos szokott érdekes dolgot művelni, ahogy észrevettem. Régen egyszerre 3 ment, waze, igo és ez. Messze a legjobb ez volt, pedig szinte az elsők közt használtam igo-t. Most már sajnos ahogy írtam, a Google térkép jobb, több rajta a poi. Na meg Google keresőből is egyből lehet térképre váltani és egyből visz. Én csak a kettővel boldogultam most Amszterdamban. A sygic azért van használatban, mert megszoktam, elsők közt vettem meg a világ térképet és nem akarom kukázni. Pedig ha a Google lenyomja, kénytelen leszek. Ráadásul ingyenes ugye a Google.

Előzmény: laszloa (299)
Smíró Creative Commons License 2020.08.27 0 0 300

Ezt az utóbbi, egy évente fizetős sebességmérés kijelző progit nem veszem meg, nem tudom elképzelni, hogy müködik. A fix oké, jelez is rendesen, de hogy mikor rajzanak ki a harácsok, azt honnan is tudhatná... Ha én bejelölöm épp. De akkor útszakaszra írja ki, vagy hogy? Számomra felejtős. Korábban olaszban kiírta az üzemanyag árat. Már nem. Ezért kár. Az útszám bemondás is hiányzik, egy ideig volt. Sajnálom, hogy egyre több a hiba, mert a legjobb progi volt. 

Előzmény: grandegabor1 (298)
laszloa Creative Commons License 2020.08.27 0 0 299

Sziasztok!

 

A Sygic-kel bajlódom. Érdeklődnék, hogy másnak is van-e ilyen problémája: beütök egy útvonalat. Konkrétan Devecserből akarok menni Kecskemétre. Kiveszem a fizetős utakat, beajánl több utat is, kiválasztom, majd indulás előtt "megnyugtatva kiírja", hogy a "A fizetős utak nem kerülhetők el. Néhány fizetős út marad a számított útvonalon." Sőt volt már olyan probléma is, hogy hibát jelzett, hogy ti. oda fizetős út nélkül el sem lehet jutni.

Volt vkinek iylen problémája, tapasztalata? Hogy lehet ezt elkerülni?

 

Egyébként én egy 2019-es Corollához vettem a Sygic-ot. Ahogy lehet itt is olvasni, 2 licenc van: Sygic Car Navigation és a Sygic. Utólag figyeltem fel erre a kettősségre. A Sygic Car NAvigation-t vettem meg először, mert ugye az volt a tuti a Mirrorlink miatt. Na ez az app egy tragédia!! Pl. a föld utat is műútnak érzékelve mutat és vinne úttalan utakon; összehasonlítva a waze-zel, vagy más navigációval, olyan útvonalakat nem ismer fel, ami hatékonyabb és gyorsabb stb.

Én nekem ezzel rossz tapasztalatom van!

 

Így megvettem a másik Sygic-ot is, amikor megtudtam, hogy a két program teljesen más. Ez is kompatibilis a Mirrorlinkkel, bár egy ismerősöm csak ezt a programot vette meg és az ugyanolyan corollája nem érzékeli, tehát lehet, hogy a két program mégis összefügg, de az is lehet, hogy telefon függő a dolog.

 

A lényyeg az, hogy ezzel is vannak gondjaim, de legalább ez hasonló útvonalakat talál mint a többi, .....csak ugye kiír ilyen sületlenséget, amit, ha ismerem az utat legyintek rá, de ha nem...

grandegabor1 Creative Commons License 2020.08.26 0 0 298

Hát mostanság nálam is "pihenőpályán" van.

A hanggal nem bajlódok, de az útvonaltervezésnél lettek hibák rendesen. Olyan utakat ír át más irányba, hogy csak én is kamillázok.

Lehet az algoritmus lett vírusos.? :-)

Mindenesetre idén már nem nagyon lesz rá szükségem. Csak figyelem mi változik. Talán jövőre jobb lesz. Hátha addigra Android Autóra is kiadják.

A MirrorLinket már ide nem merem bevállalni. Ennyit nem adok érte.

 

Jó lenne még ez a sebességmérős valami is, de arról semmi valós információm nincs. Megvárom a tavaszt, hátha változik valami. :-)

 

Előzmény: Smíró (297)
Smíró Creative Commons License 2020.08.25 0 0 297

Ja, nem drága, black friday idején még olcsóbb is lehet...

 

Sajnos nem tökéletes, bár ma is volt egy frissítés. Hollandiában szivatott, pályán az utolsó pillanatban mutatta a letérőket, vagy sávváltással a kanyart. Többször sikerült túlmenni. Ész nélkül tért le sok esetben, majd vissza a főútra kisebb helyeken. Durván figyelni kellett, hogy ne térítsen el. A hang is akadozott, nem fejezte be a mondatot a nő. Már, hogy férfi hang nincs. Nekünk az útszám mondás sem jár, angolra váltva igen. Városban sokszor kellett google térképre váltani, mert McD, stb nem volt sok esetben rajta, a google gyalogosan, bringával főleg, és kis helyek keresésére jobb volt. A hang miatt újra is telepítettem, nem használt. Talán a mai frissítés...

Előzmény: rolleer (296)
rolleer Creative Commons License 2020.08.22 0 1 296

Most vettem meg a Sygic Europe+Traffic licenszet....szerintem ilyen arban ez rohelyesen olcso 13.99 euro-ert mindent meger. Sot 11.89 euro volt, ezt a kodot hasznalva: REF1778RQUSVK9192

grandegabor1 Creative Commons License 2020.08.16 0 0 295

Hát kíváncsi leszek rá.

Jelenleg ott tartok, hogy Samsung S9 (Android 10), Suzuki Vitara (1880-as verzió) páros sehogy nem akarja az igazságot. Nem tudom csatlakoztatni.

Lehet a MirrorLink már kihalófélben van?

Előzmény: kormos* (294)
kormos* Creative Commons License 2020.08.15 0 1 294
pocok1970 Creative Commons License 2020.08.02 0 0 293

Felmerült már másnál is az,hogy  Sync3-hoz kapcsolódva nem működik a magyar hangutasítás az autóban? Ha az angolt választom az megy. A telfonon működik,csak ha kapcsolódik az autóhoz, nincs hang. Ez valami bug?

grandegabor1 Creative Commons License 2020.08.01 0 0 292

Sziasztok, érdeklődni szeretnék :

Olvasa olyan valaki ezt a fórumot, aki előfizetett már a "Mobil sebességmérő kamerák" 1 éves licencére?

Kérdésem igazándiból csak az, hogy megéri?

Mennyire valósak az adatok?

Tudom nem nagy öszeg, és már ki is próbálható - de sehol nem tudok olvasni róla, hogy milyen is valójában. :-)

Hátha itt.

Előre is köszönöm.

 

fici01 Creative Commons License 2020.07.01 0 0 291

Megoldodott. Eleg az olcsobb is.

Előzmény: fici01 (290)
fici01 Creative Commons License 2020.07.01 0 0 290

Sziasztok!

 

Kicsit ossze vagyok zavarodva sygic licenc-ek kapcsan. Corollaban probalgatom mirrorlinkkel. Egyelore meg nincs szoftver update Android autora. Azt az appot hasznalom, ami csak siman sygic neven fut. A store-ban Sygic GPS Navigation & Offline Maps. Mar ez is kaotikus, mert van egy regebbi Sygic is, ami kb 1000 eves meg PDA szeru vacak mukodessel. A kerdes, h eleg-e megvenni az Europa+Traffic licencet 14 Eur ert, vagy az Europa+Traffic+mirrorlink-et kel 54-ert? Most is mukodik egyebkent mirrorlinkkel, csak korlatozott funkcionalitassal. 

grandegabor1 Creative Commons License 2020.06.02 0 1 289

Én annak ellenére, hogy mindenki erőlteti az online navigálást, mert az utat meg időt, meg mit tudom én mit takarít meg nem igazán hiszek benne.

Sokszor tapasztaltam azt, hogy elnavigál kis utcákba - gondolván, hogy éppen pl. baleset van az útvonalon - olyan utakat tervez, hogy csak vakargatom a buksim.

Ha mégis felülbírálva az "eredeti" úton megyek azt látom, hogy nincs semmi az úton. Tökéletesen lehet haladni.

Ezért én 10-ből 9-szer kikapcsolom az online tervezést. Igaz nem kapok utinfót, de akkor - szerintem legalábbis - jó útvonalakat kapok.

A Sygicnek van letöltött térképe, ezért ez nem lehet gond. A Waze-hez hasonló van rendőr vagy nincs rendőr jelentéseket meg úgysem kapnék.

Bár talán most kezdik bevezetni ezt a funkciót - persze jó pénzért.

De száz szónak is egy a vége ........Próbáld ki offlineban is.  

Előzmény: xiaomi mi9 (286)
kormos* Creative Commons License 2020.06.02 0 0 288

Lehet nézte a forgalmat is...

Előzmény: xiaomi mi9 (286)
oculus2 Creative Commons License 2020.06.01 0 0 287

KÖszi a részletes választ! 8-as Androidom van S7-en; ha nem is új, de nem is nagyon régi....Érdekes módon a Sygic Mirror Link pontjában már nem volt benne a 06.01-i megszűnés bejelentése, viszont a Carmode-ban (illetve a letöltött magyar változatában) jelzik a mai megszűnést. -Nekem a Sygic GPS van, sok mindent megvásároltam hozzá, sajnos a Mirrolinket is -nem is jelképes összegért:-(

-Nyilván 30 éve még Scifinek minősült volna, hogy a zsebünkben/autónk képernyőjén  hordozzuk a navit-és valóban szinte túl jól is kapcsolódik a Waze és a Maps-nem is az AA felület jelenik meg az autó képernyőn, hanem közvetlenül a program. A Heret váltó Sygic projektem indítása óta már a Maps is megy offline, de az adatforgalmi lehetőségek miatt már ez sem szempont. A Sygicnek tetszik a grafikája, illetve a sávjelzése; és jó utakat szokott  adni de főleg a választási lehetőséget tartom fontosnak; érdemes összevetni az alternatívákat. (Nekem a telómon még más navi program is van-időként jelentős különbségek vannak.)

Előzmény: grandegabor1 (285)
xiaomi mi9 Creative Commons License 2020.06.01 0 0 286

Hellósztok.

 

Segitséget szeretnék kérni.

A sygic progi egy 150 km es utat (pl Ausztriában) kb 50 perccel túltervez.

Sokszor levisz a főútról,majd pár utcával arrébb ismét vissza a főútra.

AZ utvonal számitásában (leggyorsabb,legrövidebb,gazdaságos)mindhárom lehetőséggel kipróbáltam, egyiknél sem tud megfelelően navigálni.

MI a teendő ??

 

grandegabor1 Creative Commons License 2020.06.01 0 0 285

Nekem a "Syigc - Mirrorlink-el" kapcsolatban a véleményem most éppen felemás. :-)

Irtad, hogy 06.01-el megszűnik a támogatása, ezért ma reggel 06.01-én kimentem és rápróbáltam. :-) Nálam működik.

Bár csak tippem van, de vélhetően amiről te írtál az nem abból adódik, hogy régi androidot használsz?

Régeben - nem tudok évet mondani - olvastam, hogy a Samsungot csak egy program letöltése után lehetett MirrorLinkre csatlakoztatni.

Most - legalábbis nálam Samsung S9 - android 10-el, már gyárilag benne van az ML támogatás. Lehet, hogy ezért szűnik meg a régi forma?

Csak kérdezem, illetve gondolom.

 

Én - mint itt régebben írtam - Tükröztem a Vitarába mindkét verzióját. A Car navit-t és az ujabban favorizált Android GPS navit is. Bár megjegyzem volt némi anomália,

mert én csak a Car Navi-ra vettem meg a tükrözés lehetőséget, de ennek ellenére az Android GPS- es verzióját is tudtam használni. Ne kérdezd miért, nem tudom.

Ma ahogy kimentem és teszteltem a dolgokat sajnálattal tapasztaltam, hogy a "kiskaput" vélhetően bezárták, mert már csak a Car Navit tudom tükrözni.

Nosza, ki is próbáltam - több hónap után - de sajnálattal vettem észre , hogy kiválasztottam egy várost - történetesen Siófokot - és azt írta ki a cím keresése közben, hogy 

az "utca adatbázis hiányzik".  Szerintem valami változik ,csak nem tudom mi. Az biztos, hogy a Sygic-nek sem éri meg egyszerre két azonos platformot fentartani.

A honlapjukon pedig semmi nincs. Nem találtam írás arról ,hogy melyik irányba haladnak tovább.

 

Itt jegyzem meg, hogy az AA viszont tökéletesen működik.   

Előzmény: oculus2 (284)
oculus2 Creative Commons License 2020.05.31 0 0 284

Nekem az S-crossom simán együttműködik az AA-val. (Samsungon.) Viszont a Megvásárolt MirrorLink nem működik-sajnos nem vettem észre, gogy a Samsunk 06,01-től nem támogatja a ML-et, de ez még május utolsó napjaiban volt. A Sygicnek és a CarMode-nak "nincs tanúsítványa" jelenik meg, és nem lehet manuálisan sem frissíteni. Addig jut el a kapcsolódás, hogy az autó kijelzőjén megjelenik a ML lehetősége; a telón meg foro a kapcsolódás ábrája, el is sötétül a kijelző, de nem jön létre a kapcsolat. A végén már örültem, hogy vissza tudtam hozni az AA-t, de csak a Sygic letörlésével. 

Előzmény: grandegabor1 (278)
Matrix2006 Creative Commons License 2020.05.19 0 0 283

Az ingyenes frissítés évi 3 alkalommal van, 4 havonta (január, május, szeptember). Most még valóban azt jelzi, hogy a következő június, de változni fog.

Előzmény: Smíró (280)
Smíró Creative Commons License 2020.05.17 0 0 282

Bocsesz, félreolvastam. Igen, a "sima".

Előzmény: vjano (281)
vjano Creative Commons License 2020.05.17 0 0 281

Gondolom nem a Sygic Car Naviról írsz, nekem az nem jelenik meg az autó képernyőjén 10-essel, 9-el meg igen - és gondolom nem Fordod van.

Ma a "sima" Sygic-ra jött térképfrissítés, a Car-ra én nem kaptam.

Előzmény: Smíró (280)
Smíró Creative Commons License 2020.05.17 0 0 280

Xiaomi MI8 - droid 10 az is és müxik nálam.

 

Ma térkép frissítés jött. A következőt júniusra írta a progi, még most is jelzi a júniust, de azt is, hogy volt májusban.

Előzmény: vjano (279)
vjano Creative Commons License 2020.05.12 0 0 279

Kösz, de a  Ford nem MirrorLink kompatibilis, majdnem 100%-ra veszem, hogy a 10-es Androidra váltás az oka...

Előzmény: grandegabor1 (278)
grandegabor1 Creative Commons License 2020.05.12 0 0 278

Hát én csak a Samsungot tudom, de ott a Kapcsolatok - Egyéb kapcsolatok - MirrorLink ott vannak, ott van az is, hogy milyen programok használják ezt a funkciót és ott tudod megnézni, hogy van-e érvényes tanúsítványod. 

Előzmény: vjano (277)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!