Keresés

Részletes keresés

TevegElek Creative Commons License 2023.01.30 0 0 82

Nem lehet ez a baj, mert évekig tökéletesen működött a Libre2 szenzor+LibreLink app+xDrip+ hármas. 

Csak a Android frissítés után szakadt meg állandóan a kapcsolat. 

A használati útmutató a leolvasóra vonatkozik, ami NFC-vel működik. Az okostelefonos applikáció csak az indításnál használja az NFC-t. Továbbiakban Bluetooth kapcsolat van a szenzor és a telefon között. Csak a LibreLink app segítségével is leolvasható a szenzor, (NFC-vel) de akkor minden leolvasáshoz közel kell tartani a telefont a szenzorhoz. A folyamatos leolvasáshoz kell az xDrip+, ami a LibreLink app adatait veszi át BT segítségével.

A párom a Facebook "Abbott Freestyle Libre használók" csoportjának tagja, ott szokott konzultálni a hozzáértőkkel.

Előzmény: pimre (80)
pimre Creative Commons License 2023.01.29 0 0 81

"A szenzorhoz van egy papírlap, amelyen német, francia, olasz nyelven leírják a szenzor felhelyezését."

 

én letöltöttem egy 180 oldalas használati utasítást. Itt éred el:

https://drive.google.com/file/d/1WTmjpcWixThfpHs68Fogy__tKPZfbiGB/view?usp=share_link Elvileg ennek a csomagban ott kellett volna lennie (User's Manual). Nem is beszélve egy pendrájvról, amin az Interactive Tutorialnak kellene lennie. 

 

 

https://drive.google.com/file/d/1WTmjpcWixThfpHs68Fogy__tKPZfbiGB/view?usp=share_link

Előzmény: TevegElek (79)
pimre Creative Commons License 2023.01.29 0 0 80

"Freestyle Libre2, appok: LibreLink, XDrip+)"

Letöltöttem egy kompatibilási táblázatot, ami más összeállítást ír: 

 

Lehet, hogy ez a baj?

 

Egyébként felvetted a kapcsolatot a szakmai fórummal? https://www.facebook.com/DiabForum/

Előzmény: TevegElek (79)
TevegElek Creative Commons License 2023.01.27 0 0 79

A szenzorhoz van egy papírlap, amelyen német, francia, olasz nyelven leírják a szenzor felhelyezését. 

Eredetileg  van egy leolvasó a szenzorhoz, ami akkor olvas, ha odatesszük a szenzorhoz, tehát nem mutatja folyamatosan a vércukor értéket. A telefonos applikációkhoz nincs semmi kezelési útmutató. 

 

Előzmény: pimre (78)
pimre Creative Commons License 2023.01.27 0 0 78

"Gyártói segítségre nem nagyon számíthatunk, mert itthon nem forgalmazzák hivatalosan."

Ezért javasoltam a magyar fórumot.

Ismét megkérdezem, használati utasításod nincs?

Előzmény: TevegElek (77)
TevegElek Creative Commons License 2023.01.27 0 0 77

Köszönjük! 

Arra gondoltam, hogy az Android  12 visszaállítása segítene.

Sajnos az Abbott Freestyle Libre szenzorok csak külföldről szerezhetők be, így is sokan használják hazánkban is. Gyártói segítségre nem nagyon számíthatunk, mert itthon nem forgalmazzák hivatalosan. 

Előzmény: pimre (76)
pimre Creative Commons License 2023.01.27 0 0 76

Szia, nem vagyok biztos benne, hogy ez telefon probléma, sokkal inkább a Freestyle-Abbott készülékre gyanakszom. Viszont itt kis eséllyel találsz hozzáértőket.

 

Javaslom, hogy keresd fel a diabfórumot: https://www.facebook.com/DiabForum/, próbálj meg ott tanácsot kérni.

(Elsőre azt javasoltam volna, hogy keresd meg a gyártót, de meglehetősen tisztességtelennek tartom, hogy nem adnak meg email címet, csak telefonszámot, ezért ettől eltekintettem.)

 

Más: A használati utasítás nem ír semmit erről? 

Előzmény: TevegElek (75)
TevegElek Creative Commons License 2023.01.27 0 0 75

Sziasztok!

Egy speciális témában kérném a segítségeteket. Párom 1. típusú cukorbeteg. Nagyon nagy segítség neki, hogy egy szenzort "belő" a karjába, amit kéthetente kell cserélni és így folyamatosan nyomon tudja követni a vércukor értékét a mobiltelefonján. Ha túl magas vagy túl alacsony, akkor meg hangosan riaszt. Egész a közelmúltig tökéletesen működött a rendszer (szenzor: Freestyle Libre2, appok: LibreLink, XDrip+), három Samsung telefonon is (J6, A51, A53). Decemberben az A53-ason az Android 12 op.rendszert frissítettük 13-ra. Azóta nem tudtuk használni a programot. Állandóan megszakadt a Bluetooth kapcsolat, bármilyen változtatást tettünk a beállításokban. Több szakembertől is kértünk segítséget, de hiába. Az egyetlen megoldás az lehetne, hogy visszaállítjuk az Android 12-t a telefonon, de mi ezt nem tudjuk, szervízben pedig nem nagyon vállalják. Ha igen, "nem biztos, hogy engedi a Samsung"- ez a válasz. Hozzáteszem, hogy minden egyéb rendesen működik a telefonon! Pl. az okos óra is. A problémák miatt visszatértünk a J6-os telefonhoz, (Android 8 van rajta) ezen tökéletesen működik a program.

A szenzor sajnos csak külföldről beszerezhető és elég drága. Ha egy telefonnal "elindítom" a szenzort(NFC-vel), és esetleg nem működik jól, akkor már nem tudom másik telefonra átvinni, akkor az a szenzor kuka, hiába hibátlan a szenzor. Az appok közül az xDrip+ egyszerűen letölthető, a LibreLink csak külföldi Google fiókkal. Nem tudom van-e valakinek valamilyen ötlete a probléma megoldására? 

Ha esetleg lenne kiegészítő kérdés, szívesen válaszolok.

 

Előre is köszönöm! 

 

pimre Creative Commons License 2023.01.16 0 0 74

Szerintem SIM kártya nélkül nem lesz alkalmas telefonálásra sem.

 

Ha Wifi nélkül nem enged tovább, az nem baj. Később ki tudod kapcsolni. Bár miért is? Ingyen van. A speciális gombot nem kell használni. Elég, ha a wifi jelszót megadod.

A végfelhasználóit naná, hogy el kell fogadni. Elolvasni nem. A másik kettőt (marketing, meg ilyesmi) nem kell.

Az eszköz visszaallitasának megtörténte nem tudom, mi lehet. Talán az az android system recovery nem kellene. Inkább mindenek előtt a gyári beállítások visszaállítása.

Az email címnél nincs olyen, hogy átugrás? Nem hiszem el. Biztos vagy benne? Hacsak nem a system recovery okozza ezt is.

 

 

 

Előzmény: MiciLACKO#46 (73)
MiciLACKO#46 Creative Commons License 2023.01.16 0 0 73

köszi

sztem ez régebbi telo mint 17 szoval valszeg az op rendszer is régebbi rajta. nem nagyon latok system számot, de nekem az android system recovery-nél azt irja hogy 3e
LMY48b.g361fxxu..
de nekem igy indul bekapcsolas utan. valassza ki a nyelvet. most sim kártya nelkul probalom életre lehelni, szoval kiirja hogy helyezzek be sim-et it
van opcio hogy átugrik csatlakozok az otthoni wifi-hez, ha a jobb felso sarokba a wifi-t kikapcsolom a tovabb gomb inaktiv lesz, nem tudok tovább menni
hiaba gorgetek lejjeb nincs opcio, hogy wifi nelkul bootoljak. van a wifi bekapcs gomb mellett egy specialis gomb arra kattintva az alabbi opciok vannak
halozati ertesites on/off, wifi keszenleti modban mindig, kereses engedelyezese, mac cim, ip cim ami ugye wifi nelkul nem erheto el.
ha a wifit bekapcsolom akkor a kovetkezo lepes a vegfelhasznaloi licencszerzodes amit ha nem értek meg és fogadom el, nem tudok tovabblépni, ill egy masik kérdés
ami opcio igen nem kuldok-e a samsungnak hiba logot. köv lépésben ellenőrizni a kapcsolatot majd kiirja hogy az eszköz visszaallitasa megtörtent. és kéri e régi emailcimet.
itt tudok lefelé görgetni de ott csak munkahelyi eszköz beállítása szerepel mint másik opció ahova probaltam masik emailcemet, citromail beadni, ill még a munkahelyit is
de azonosito kod nélkul kapufa (irtam be hogy 1234) hiaba görgetek lejjebb nekem a skip sehol se opció, megpróbálok az utolso képernyőmröl feltölteni egy fotót a hsz, be
itt latszik hogy total legörgettem nekem ez az alja.

Előzmény: pimre (72)
pimre Creative Commons License 2023.01.15 0 0 72

Most megnéztem egy Android 8.0.0 verziójú Samsung Galaxy A3 (2017) telefonon. Nem tudom, te milyen verzióval próbálkoztál, nekem minden lépést megengedett kihagyni, vagy átugrani. Legfeljebb néha egy kicsit felfelé kellett húzni, hogy lássam a kihagyás lehetőségét. Nem hinném, hogy az a prime ettől eltérő lenne.

 

Sorban ezek voltak: 

 

- Csatlakozás a Wi-Fi hálózatra: Kikapcsolás után Következő.

- A Végfelhasználói licencszerződét el kell fogadni

- Email cím: Átugrásra kattintva tobvább

- Fiókbeállítás: Átugrás

- Név megadás helyett Következő

- Telefon védelme: Kihagyás (ezt még egyszer kérdezi, ott is kihagyás kell)

- Google szolgáltatások: Van, ami törölhető, aztán elfogadás

- Bejelentkezés a Samsung Accountba: Átugrik  (ezt még egyszer kérdezi, ott is átugrás kell)

Aztán befejezés.

 

Mi nem volt meg neked ebből?

 

Előzmény: MiciLACKO#46 (67)
Patreides Creative Commons License 2023.01.15 0 0 71

"Van egy Samsung Galaxy A40-es telóm.

Hiába csatlakoztatom az usb kábellel a laptophoz azt írja ki,hogy ismeretlen eszköz.

Probáltam több kábellel is,de mindíg ugyan az.

Mi lehet a probléma és,hogy tudnám megoldani?

Usb illesztőprogramot már telepítettem de így is."

.

"Lehet azért, hogy az eddig próbált kábelek csak töltésre valók, gyártó meg alapon nem adott hozzá adatkábelt.. Amúgy a Linux szinte minden telót felismer és többé-kevésbé kezel is..."

 

.

Ezek után félve kötöttem össze a Xiaomi Redmi Note 11-et (Android 12) a hozzáadott töltőhöz mellékelt USB-C kábellel a régi PC-t, amint XP SP3 fut... De a telefon azonnal elkezdett szép lassan tölteni, és feldobott egy menüt, hogy mit is akarok csinálni, kiválasztottam a "Fájlok átmásolása" típusú menüpontot, a telefon azonnal megjelent a Windows Commander-ben, mint új meghajtó, és simán ment minden másolgatás.

Tehát szerencsére ez a telefonhoz adott kábel nem csak töltésre jó, és az XP SP3 is látja ezt a viszonylag új telót.

Csúcs.

Egyet utálok benne, hogy a Xiaomi zenelejátszója erőszakosan dobálja a reklámokat, még a telefonon tárolt zenék lejátszása közben is (egyszer a zenét is megszakította), és mindenáron játék, kártya, és tudomisén milyen alkalmazásokat akar velem telepíttetni. (De ugyanígy a gyári Tisztító alkalmazás is, minden akció végén, a kilépéskor feldob egy reklámot, hogy telepítsek valamit.)

Úgyhogy szépen letöltöttem a VLC médialejátszó alkalmazást (zenékhez és videókhoz), és az MI zenelejátszóját erősen hanyagolni ajánlom a rokon tulajnak. (Akárcsak az MI böngészőjét, hasonló okból. Ott van a Chrome - egyébként gyárilag feltelepítve - , használja azt.)

Előzmény: corvi01 (50)
MiciLACKO#46 Creative Commons License 2023.01.14 0 0 70

hat ez a spanyolrol forditott szoveg se segitett. ertem en hogy kattintsak arra hogy kihagyas de nem opcio kellene a regi emailcim, viszont azt nemtudom, probaltam uj gmail cimet beadni, de ragaszkodik a regihez. most neten talaltam egy passfab progit, de hat ez fizetos.. nem bizok en benne. talaltam hozza crackelt verziot de semmit se csinal.

Előzmény: MiciLACKO#46 (69)
MiciLACKO#46 Creative Commons License 2023.01.14 0 0 69

sajnos ha nem csatlakozok a wifihez nem enged tovabb, inaktiv a tovabb a spanyolos weboldalt lecsekkolom

 

Előzmény: pimre (68)
pimre Creative Commons License 2023.01.14 0 0 68

Szerintem valami ilyesmi: https://hu.admininfo.info/use-an-android-smartphone-without-a-google-account

Kicsit nehézkes a nyelve, mert angolból (spanyolból?) lett lefordítva, de hátha. 

Egyébként mi van, ha Wifi azonosítót sem adsz meg? Ezt most kipróbálni nem tudom, lehet, hogy akkor is továbbenged.

Előzmény: MiciLACKO#46 (67)
MiciLACKO#46 Creative Commons License 2023.01.14 0 0 67

van egy regi samsung galaxy prime telom. mivel osszeetort a mostani telom ezert gondoltam hasznalom mig meg nem javittatom az ujat. csinaltam rajta egy factory reset-et de utana keri a regi gmail emailcimet amit nem tudok. ki lehet ezt vhogy kerulni? igazság szerint en csak hivast akarok rajta fogadni de bekapcsolni se tudom mert elsonek wifi-re akar csatlakozni utana meg keri a regi gmail cimet..

pimre Creative Commons License 2023.01.12 0 0 66

Szia, úgy látom, hogy adatvédelmi okok miatt megszüntették ezt a lehetőséget, ami így csak egyes telefontípusokon lesz már elérhető: 

https://mobilarena.hu/hir/kirakja_a_google_a_hivasrogzito_alkalmazasokat_a_p.html 

Előzmény: fede941 (65)
fede941 Creative Commons License 2023.01.11 0 0 65

Sziasztok, tudtok olyan hívásrögzítő alkalmazást ajánlani, ami telepítés után működik is?

pimre Creative Commons License 2022.12.09 0 0 64

Megoldódott. A Google Play-en rámentem a Gmailre, felajánlotta a frissítést, engedtem. Amikor kész volt, megnyitottam, és rendben van. Ráadásul a telefon újratelepítése óta szokatlan piros színű volt a fejléc. Most ez is rendbejött és a megszokott világosszürke lett. 

Előzmény: pimre (63)
pimre Creative Commons License 2022.12.09 0 0 63

A telefonom frissítése után amikor a gmailben levelet akarok írni, a következő ablakot dobja fel: "A gmail alkalmazásnak legalább egy olyan Google Play szolgáltatásra van szüksége, amely jelenleg hozzáférhető. További segítségért vegye fel a kapcsolatot a fejlesztővel." AZtán csak egy OK gomb van, más lehetőség nincs. Az OK megnyomása után engedi írni a levelet. 

Hogy lehet ezt rendehozni?

 

pimre Creative Commons License 2022.12.08 0 0 62

Az iménti hozzászólásban leírt másolást azért csináltam, mert a régebbi telefonom már nagyon lassú volt, szerettem volna a gyári beállításokat visszaállítani, majd visszatölteni a komplett rendszeremet. Ez sikerült is.

 

Viszont ha már megtaláltam a megfelelő eszközt a két telefon közti átvitelre, eszembe jutott, hogy nem áll mindig rendelkezésre egy másik telefon átmeneti tárolóként, ezért elkezdtem tesztelni azt az esetet, hogy mi van, ha felhőbe mentem a telefon tartalmát, és onnam másolom vissza.

 

Erre a Samsung Cloudot találtam, de az egy tragédia. A visszaállított képernyőnek semmi köze az eredetihez, és az alkalmazások többségét sem állítja vissza. Hacsak én nem hibáztam el valamit.

 

Ismeri valaki ezt a technikát? Vagy van helyette másik eszköz, amivel egy telefon frissítés előtt el tudom menteni annak tartalmát, majd visszaállítani a frissítés előtti állapotot?

 

Előzmény: pimre (60)
pimre Creative Commons License 2022.12.07 -1 0 60

Köszönöm. Ez a Smart Switch tényleg nagyon jó. Most kipróbáltam, hogy az A3-ról az A21-re hogy működik az átmásolás. Az utóbbit legyalultam (gyári vissza), aztán elindítottam az átmásolást.

 

Elsőre megijesztett, mert miután a céltelefonon közli, hogy kész, egy egészen más menürendszer relenik meg. Viszont kiderült, hogy a forrástelefonon még működik az átvitel jó néhány percig. Tehát hazudott a céltelefon, hogy kész:-) 

 

Amikor a forrástelefon is befejezte a munkát, a céltelefon még tovább folytatja a telepítést, majd rendezi az átvett adatokat (nálam ez további 25 perc volt!!!). Időnként csilingelt, majd folytatta a munkát. 

 

 

Amikor ezzel is végzett, a céltelefonon megjelentek ugyanazok az ikonok, mint a forrásgépen (talán 1-2 nem lényeges, pótolható kivétellel). Az alkalmazások is lényegében ugyanazok. Csak a forrásnál betűrendben tartottam, a céltelefonnál nem úgy jelent meg. De azt itt is be tudtam állítani.

 

Szóval a végeredmény nagyon jó!!!

Előzmény: Patreides (59)
Patreides Creative Commons License 2022.12.07 0 0 59
  • Nougat és Oreo: Beállítások > Felhasználói > Mentés és visszaállítás
  • Marshmallow, Lollipop és KitKat: Appok > Beállítások > Mentés és visszaállítás

(https://www.samsung.com/hu/support/mobile-devices/hogyan-tudok-automatikus-biztonsagi-masolatot-kesziteni-a-tarolt-adatokrol-a-galaxy-keszulekemen/)

Előzmény: pimre (56)
pimre Creative Commons License 2022.12.06 0 0 58

Még annyit, hogy az A21-es telefonomon Android 12 verzió van, és azon van Google->Biztonsági másolat menüpont.

Előzmény: pimre (56)
XtraP Creative Commons License 2022.12.06 0 0 57

Nem elvárható, mert megvalósíthatatlan. Van saját víruskereső rendszerük, de mindent az sem tud kiszűrni. 

Előzmény: Patreides (55)
pimre Creative Commons License 2022.12.06 0 0 56

Sziasztok, van egy Samsung Galaxy A3 (2016) telefonom. Az Android verziója 7.0. Sajnos ezt már nem tudom újabbra frissíteni. Szeretnék biztonsági mentést készíteni, de a Google szerint: https://support.google.com/android/answer/2819582?hl=hu bizonyos beállítások csak a 9-es verziótól működnek. Nekem legalábbis egyáltalán nem sikerül a megfelelő menüpontot megtalálnom.

Beállítások->Google eddig eljutok, viszont ezen belül kellene lennie egy Biztonsági mentés funkciónak, ami nálam nincs.

 

Tudtok-e javasolni megoldást a mentésre és visszaállításra? Próbálkoztam a Wondershare-el, de az sem jött össze. 

 

Patreides Creative Commons License 2022.12.06 0 0 55

Tehát szerinted a Google Play hivatalos Áruháztól nem elvárható, hogy ne terjesszen vírusos alkalmazásokat?

Előzmény: XtraP (53)
Patreides Creative Commons License 2022.12.06 0 0 54

Köszönöm, hogy segíteni próbáltál, akkor is, ha a mondataimat nem olvastad el. :)

Előzmény: XtraP (51)
XtraP Creative Commons License 2022.12.06 0 0 53

Mert? asszisztál? Hogyan?

 

(Oké, értem, hogy ez a Google Play, de a piac vezetőségén se szoktuk leverni a zsebtolvajok működését, pláne, ha figyelőszolgálatot is fenntart ...)

Előzmény: corvi01 (52)
corvi01 Creative Commons License 2022.12.06 0 0 52

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!