Keresés

Részletes keresés

rubintocska Creative Commons License 2006.07.24 0 0 3356

No, ilyen recept-ínséges időkben javaslom, térjünk át a Lázár-és-a-másik-hüjegyerek napi receptjeire a reteken, semmivel nem kevésbé kreatívak mint Jucusunk, ámde frissek és naprakészek! :)

Mostanában valami mákos szörmedvényeket sütnek.

latsia1 Creative Commons License 2006.07.14 0 0 3355
Nagyon szívesen!;O)
Előzmény: ti2 (3353)
varadit Creative Commons License 2006.07.13 0 0 3354

 

 És 6 hétig tartott, míg eljutottál odáig, hogy megköszönd? :-))

 Végülis, jobb későn mint soha.

Előzmény: ti2 (3353)
ti2 Creative Commons License 2006.07.13 0 0 3353

latsia1

 

Köszönöm neked a tex-mex receptet

Előzmény: latsia1 (3198)
varadit Creative Commons License 2006.07.13 0 0 3352
 Te mit köszönsz?
Előzmény: ti2 (3351)
ti2 Creative Commons License 2006.07.13 0 0 3351

 

köszönöm

tündérlala Creative Commons License 2006.07.09 0 0 3350

Egy fenét. :)

Lehet, hogy úgy "autentikus", de én egyszerűen megcsinálom a szószt amíg fő a tészta, aztán összekeverem és azonnal esszük...

Ami a chili kontra gyerek témát illet, a kérdésed teljesen jogos, ez nálam is létező probléma - bár a 6 és fél éves már elég jól áll a csípős ízekkel. Viszont én tényleg igazán csípősen szeretem, azért azt a kompromisszumot találtam ki, hogy külön csinálok 2-3 db chilipaprikával egy kis olívaolajat, amit aztán már a tányéron lehet rálocsolni ízlés szerint. Amúgy én nem is szoktam olajat eredetileg hozzátenni, mert szerintem az már úgy túl nehéz. Nagyon sokszor csináltam már meg a receptet, nekem az vált be, hogy egy doboz (50 dkg) spagettihez egy 10 dkg-os vaj, és a végén esetleg még a csípős olaj.

Előzmény: monkey62 (3342)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3349
biztos nem, mert én is szoktam offolni :-)
de Sorsha egy huszárvágással megoldotta a dolgot. azt hiszem, sem így, sem úgy nem maradunk le sok mindenről.
Előzmény: varadit (3347)
Sorsha Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3348
Kedves Nézőink!

2006. június 19-től a TV2 nyári időszakában a Stahl konyhája című műsorunk szünetel.
Június 25-től szeptember 3-ig adásainkból kizárólag ismétléseket láthatnak vasárnaponként a már megszokott időben.

Minden kedves nézőnknek kellemes nyaralást kívánunk!
Előzmény: varadit (3343)
varadit Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3347

 

 Bocsánatot kérek, nem te voltál az!

Előzmény: varadit (3346)
varadit Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3346

 

 Menjen a...

 

  Pár hete én voltam az, aki leírta a véleményét a gyerekműsorról, s ha jól emlékszem, te voltál az, aki finoman figyelmeztetett, hogy offolok.

 De változnak az idők... :-)

Előzmény: t3v3d3s (3344)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3345
hát ez az! a szigorú cenzúra miatt a topik elvesztette az értelmét. minek ide bemásolni a reciket, amiket megtalálsz a stahl.hu-n is, ha nem lehet megtárgyalni, hogy akkor most mi és hogyan... szomorú.
Előzmény: t3v3d3s (3344)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3344
szerinted juditnak naponta vannak új receptjei?
de te is elmehetsz a honlapjára megnézni.
Előzmény: varadit (3343)
varadit Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3343

 

 Na úgy látom ez a topic megszűnt NAPI RECEPTEK topic lenni. :-)

   Vagy nyaralni vannak a recipefelelősök...

monkey62 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 3342
Te ezt a citromos spagettit így csinálod (mártás sütõben melegen tartva)? Nem lehet úgy, hogy amíg a tészta fõ, addig megcsinálod a mártást? Vagy "érnie" kell? (Ilyen néha meleg idõben nem szívesen kapcsolom be a sütõt.) Mennyire lesz csípõs? (Sárkányosan, vagy csak kicsit, esetleg nagyobb gyerek elbírja?) Köszi!
Előzmény: tündérlala (3340)
illdii Creative Commons License 2006.06.30 0 0 3341

Azt a népnevelős mindenségit:)) De látom azér' a halat is megkaptam készen, köszönöm!:)

Előzmény: tündérlala (3340)
tündérlala Creative Commons License 2006.06.30 0 0 3340

Inkább megtanítalak halászni, jó? :)))

A baloldali "Keresés" mezőbe beírod, hogy "citromos spagetti" (a legördülőt a "Gyorskeresés innen"-en hagyod) és nyomsz egy OK gombot.

Némi görgetés után már ott is a végeredmény! :)

 

(1302-es egyébként.)

Előzmény: illdii (3339)
illdii Creative Commons License 2006.06.30 0 0 3339
Lusták kedvéért a világszám csípős citromos-bazsalikomos tészta receptjét lehetne...?
Előzmény: tündérlala (3338)
tündérlala Creative Commons License 2006.06.30 0 0 3338

Tegnap este kaviat barátommal elkészítettük a vörösboros-oregánós spagettit.

A színe igen vicces, teljesen vöröskáposzta színű lesz a tészta. :)

Miután én teljes csomag (500 gr) tésztából csináltam (félcsomagot sosem csinálunk elven), mindent megdupláztam. Az egy cserép oregánóm bizonyult kicsit kevésnek, lelegelve/összevágva lett belőle kb. 2 kanálnyi, amit a recept a fél adaghoz ír, így azt szárazzal pótoltam. Érdekes, hogy csaknem egy üveg vörösbort tényleg felszívott a tészta (ill. nyilván párolgott is) a vöröboros "utófőzés" során. Egy a Spar-ban vásárolt osztrák előrecsomagolt ementálit reszeltem rá, amin az a zöld tehén van - jó választásnak bizonyult.

Maga a végeredmény finom lett - egy könnyű, finom de nem nehéz, kellemes nyáresti tésztakaja.

Bár a személyes Stahl kedvencemet, a csípős citromos-bazsalikomos tésztát - ami egy világszám - nem nyomta azért le. :)

(Hozzá vörösbort ittunk, egy régóta tartogatott 2000-es Bock Barrique küvét.) 

chilii Creative Commons License 2006.06.26 0 0 3337
remélem ütős lesz :o)!
Előzmény: Dharma (3336)
Dharma Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3336
az nem lehet gyenge
Előzmény: chilii (3329)
chilii Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3335
oké, kipróbálom, nemsokára úgyis mennem kell az OBI-ba (Miskolcon ezek egymás mellett vannak). ja most jut eszembe, nem is chilit ültettem az idén hanem cayenne-t :o))), (kicsit sokfélék vagyunk mi chiliik :o)))
Előzmény: t3v3d3s (3334)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3334
én is a város túlsó végén lakom a tescohoz képest, de a néhány havonta esedékes üvegvisszaváltást ott intézem, mert válogatás nélkül visszaveszik az üvegeket. de tény, az a chilii remekül fagyasztható :-) bár sztem vsz. szárítható is.
Előzmény: chilii (3333)
chilii Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3333
igen, igazad van régebben a Tescoban már nekem is sikerült venni, csak az nekem a város túlsó végén van, pár paprikáért meg nem utaznék 2xfélórát ha más dolgom nincs ott. de ezt a fagyasztós módszert lehet, hogy átveszem! amúgy szoktam használni szárítottat is (amíg tartanak az anyám termelte készletek), attól függ mibe kell. az ázsiai sült tésztámat csináltam már "mindennel" ami a kezem ügyébe került, de a látvány miatt az őrölt nem annyira jött be. a szárítottat szépen apróra vágtam, és jól látszottak kis piros pöttyök.
Előzmény: t3v3d3s (3332)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3332
fú, nálam esélytelen bármilyen vízigényes növény :-)
én pécsi vagyok, az üvegvisszaváltást a Tescoban intézem, és azt a tengernyi pénzt általában chilire fordítom, és már távozom is arról a lepra helyről. Nem emlékszem pontosan, mert van a fagyasztóban, de pár ezer ft kilója, de még a pár száz forint üvegvissza díjból is rengeteget lehet venni, nálam hónapokig kitart. A jalapeno más, az Metro (sosem penészes stb.), és az tényleg drága.
Előzmény: chilii (3331)
chilii Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3331
itt vidéken, sajna igen ritkán van friss chili a hiper-szuperekben, legutóbb az interspárban volt, tálcán 5 db 349.-Huf-ért. Ja és kettő már penészes volt, de persze ez a ráragasztott címke miatt nem látszott, csak otthon vettem észre amikor kibontottam :o(
De most ültettem cserpbe magot, már vannak kis zöld paprikácskáim :o)))
Előzmény: t3v3d3s (3330)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3330
az anyagit nem értem: Horváth Rozi is árul őrölt chilit, nem aranyárban. A kimért paprika pedig 4-5 db 10 forint.
Előzmény: chilii (3329)
chilii Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3329
1 felaprtott friss chili = 1 mokkáskanál erőspista krém :o), legalábbis nálam, (anyagi, és egyéb technikai nehézségek okán)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3328
annyit sztem sem ér meg, hogy hajbakapjunk, de sztem van, aki eszik magyar és csípős és pirospaprikát.
Előzmény: Dharma (3325)
Zitka Creative Commons License 2006.06.23 0 0 3327
:-)) Kösz, megnyugodtam. :-DDDDDDDDD
Előzmény: Dharma (3326)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!