A RECEPTEK gyűjtőtopikja a Konyhasztalon.
Stahl ajnározást és fikázást ill. ezekkel kapcsolatos összes chat-et kérjük a Stahl topicba megtenni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132473&la=55683973 ill. a számos Stahl-os topikok valamelyikébe.
Egész nyugodtan, onnan senki nem fogja kimoderálni, még a Stahl ügyvédeinek sem engedünk. :)
No, ilyen recept-ínséges időkben javaslom, térjünk át a Lázár-és-a-másik-hüjegyerek napi receptjeire a reteken, semmivel nem kevésbé kreatívak mint Jucusunk, ámde frissek és naprakészek! :)
Lehet, hogy úgy "autentikus", de én egyszerűen megcsinálom a szószt amíg fő a tészta, aztán összekeverem és azonnal esszük...
Ami a chili kontra gyerek témát illet, a kérdésed teljesen jogos, ez nálam is létező probléma - bár a 6 és fél éves már elég jól áll a csípős ízekkel. Viszont én tényleg igazán csípősen szeretem, azért azt a kompromisszumot találtam ki, hogy külön csinálok 2-3 db chilipaprikával egy kis olívaolajat, amit aztán már a tányéron lehet rálocsolni ízlés szerint. Amúgy én nem is szoktam olajat eredetileg hozzátenni, mert szerintem az már úgy túl nehéz. Nagyon sokszor csináltam már meg a receptet, nekem az vált be, hogy egy doboz (50 dkg) spagettihez egy 10 dkg-os vaj, és a végén esetleg még a csípős olaj.
biztos nem, mert én is szoktam offolni :-) de Sorsha egy huszárvágással megoldotta a dolgot. azt hiszem, sem így, sem úgy nem maradunk le sok mindenről.
2006. június 19-től a TV2 nyári időszakában a Stahl konyhája című műsorunk szünetel. Június 25-től szeptember 3-ig adásainkból kizárólag ismétléseket láthatnak vasárnaponként a már megszokott időben.
Minden kedves nézőnknek kellemes nyaralást kívánunk!
hát ez az! a szigorú cenzúra miatt a topik elvesztette az értelmét. minek ide bemásolni a reciket, amiket megtalálsz a stahl.hu-n is, ha nem lehet megtárgyalni, hogy akkor most mi és hogyan... szomorú.
Te ezt a citromos spagettit így csinálod (mártás sütõben melegen tartva)? Nem lehet úgy, hogy amíg a tészta fõ, addig megcsinálod a mártást? Vagy "érnie" kell? (Ilyen néha meleg idõben nem szívesen kapcsolom be a sütõt.) Mennyire lesz csípõs? (Sárkányosan, vagy csak kicsit, esetleg nagyobb gyerek elbírja?) Köszi!
Tegnap este kaviat barátommal elkészítettük a vörösboros-oregánós spagettit.
A színe igen vicces, teljesen vöröskáposzta színű lesz a tészta. :)
Miután én teljes csomag (500 gr) tésztából csináltam (félcsomagot sosem csinálunk elven), mindent megdupláztam. Az egy cserép oregánóm bizonyult kicsit kevésnek, lelegelve/összevágva lett belőle kb. 2 kanálnyi, amit a recept a fél adaghoz ír, így azt szárazzal pótoltam. Érdekes, hogy csaknem egy üveg vörösbort tényleg felszívott a tészta (ill. nyilván párolgott is) a vöröboros "utófőzés" során. Egy a Spar-ban vásárolt osztrák előrecsomagolt ementálit reszeltem rá, amin az a zöld tehén van - jó választásnak bizonyult.
Maga a végeredmény finom lett - egy könnyű, finom de nem nehéz, kellemes nyáresti tésztakaja.
Bár a személyes Stahl kedvencemet, a csípős citromos-bazsalikomos tésztát - ami egy világszám - nem nyomta azért le. :)
(Hozzá vörösbort ittunk, egy régóta tartogatott 2000-es Bock Barrique küvét.)
oké, kipróbálom, nemsokára úgyis mennem kell az OBI-ba (Miskolcon ezek egymás mellett vannak). ja most jut eszembe, nem is chilit ültettem az idén hanem cayenne-t :o))), (kicsit sokfélék vagyunk mi chiliik :o)))
én is a város túlsó végén lakom a tescohoz képest, de a néhány havonta esedékes üvegvisszaváltást ott intézem, mert válogatás nélkül visszaveszik az üvegeket. de tény, az a chilii remekül fagyasztható :-) bár sztem vsz. szárítható is.
igen, igazad van régebben a Tescoban már nekem is sikerült venni, csak az nekem a város túlsó végén van, pár paprikáért meg nem utaznék 2xfélórát ha más dolgom nincs ott. de ezt a fagyasztós módszert lehet, hogy átveszem! amúgy szoktam használni szárítottat is (amíg tartanak az anyám termelte készletek), attól függ mibe kell. az ázsiai sült tésztámat csináltam már "mindennel" ami a kezem ügyébe került, de a látvány miatt az őrölt nem annyira jött be. a szárítottat szépen apróra vágtam, és jól látszottak kis piros pöttyök.
fú, nálam esélytelen bármilyen vízigényes növény :-) én pécsi vagyok, az üvegvisszaváltást a Tescoban intézem, és azt a tengernyi pénzt általában chilire fordítom, és már távozom is arról a lepra helyről. Nem emlékszem pontosan, mert van a fagyasztóban, de pár ezer ft kilója, de még a pár száz forint üvegvissza díjból is rengeteget lehet venni, nálam hónapokig kitart. A jalapeno más, az Metro (sosem penészes stb.), és az tényleg drága.
itt vidéken, sajna igen ritkán van friss chili a hiper-szuperekben, legutóbb az interspárban volt, tálcán 5 db 349.-Huf-ért. Ja és kettő már penészes volt, de persze ez a ráragasztott címke miatt nem látszott, csak otthon vettem észre amikor kibontottam :o( De most ültettem cserpbe magot, már vannak kis zöld paprikácskáim :o)))