Keresés

Részletes keresés

Éva71 Creative Commons License 2006.10.07 0 0 121

Sziasztok Dinosok!

 

Nem tudja valaki véletlenül, hogy június második felében induló "B" szezonos árak mennyire voltak leakciózva? Már most töröm a fejem a jövő évi nyaraláson, de nem igazán tudom, hogy hogy éri meg jobban, előre befizetni előfoglalási kedvezménnyel, vagy kivárni az akciót.

 

Ha tud valaki a témához szólni, kérem tegye meg!

 

Üdv., Éva

 

Éva71 Creative Commons License 2006.10.07 0 0 120

Szia!

 

Már régebben is láttam ezt a szoba felvételed. Ez ugye elvileg oldalra a szomszéd fal felé néz? Bár gondolom nem nagyon láttatok ki az ablakon. Egyébként én is ezekre a szobákra utaltam azzal , hogy az új szárny páros számai kb. 24-ig, de ezek szerint lehet, hogy kicsit tovább?

 

Üdv., Éva

Előzmény: vincentvangogh (119)
vincentvangogh Creative Commons License 2006.10.07 0 0 119

Ez az a szoba:

 

524-es szoba
Előzmény: Jázminhét (117)
vincentvangogh Creative Commons License 2006.10.07 0 0 118

Sziasztok!

 

Az 524-es szobát azonnal adjátok vissza, rémes.

Előzmény: Jázminhét (117)
Jázminhét Creative Commons License 2006.10.05 0 0 117

 

Szia Évi!

Most kaptam a telefont, hogy visszaigazolták a Dinó Skanes-t. Köszi a "szobaelhelyezkedési" útmutatót. Ha visszaérkeztünk, mindenképpen beszámolok a tapasztaltakról, és persze összevetem Egyiptommal.

A fotóitokról nekem az jött le, hogy itt a közterületek rendezettebbek mint Egyiptomban. Ott nem emlékszem, hogy sok helyen láttam volna díszkőburkolatot pl. Ott az aszfalt volt a jellemző, néhol összetört, hiányos.

Még biztosan fogok kérdezni, csak most mennem kell kifizetni az utat.

Mégegyszer köszi.

Szia!

Előzmény: Éva71 (116)
Éva71 Creative Commons License 2006.10.05 0 0 116

Szia!

 

Bocsi, hogy ilyen későn reagálok, de nem voltam gépközelben.

 

A szobaszám a következő képpen néz ki. A 100; 200; 300 szobaszám a régi szárnyban van, 1-2-3 emeleten. Ezek között van a tengerre néző szoba. Én nem nagyon ragaszkodnék hozzá, mert itt vas bútorok vannak, és kőpadló, de azért mások azt írták, hogy szép szobák. Az új szárny szobái szőnyegpadlósak és európai stílusú fa bútorokkal vannak berendezve. Ezek a 400;500;600;700 szobák. Ezek páratlan számai a bejáratra (buszfordulóra néznek), mi mindkét alkalommal ilyen szobában voltunk. Az út nem a szálloda előtt megy közvetlenül, tehát a forgalomból csak a buszokat lehet hallani, ahogyan be-, illetve kiállnak. Nekünk ezzel semmi gondunk nem volt, az ablakok egyébként is jól szigetelnek (és a nagy sötétítő függöny). A páros szobák vagy a másik medence felé vagy oldalra egy fal felé néznek. Én azt hiszem ezeket (mármint a fal felőli szobákat) nem szívesen választanám, de ha a virágok még ugyan úgy virítanak, mint mikor mi voltunk, akkor ez sem csúnya, mert a fal végig van futtatva szebbnél szebb növényekkel. Ezek a szobaszámok kb. minden emeleten a 0-24-ig terjedő páros számok. (pl. 402).

Remélem kimerítő és megfelelő volt a válaszom.

Majd azért kíváncsi lennék, hogy milyen volt a szemetekben Tunézia, Egyiptom után, ugyanis mi még Egyiptomban nem jártunk, de nagyon vágyom oda is. Nekem Tunéziában az tetszik nagyon, hogy a városokban vannak régi erődök, és egyéb klassz műemlékek. Ezek még a gyerekeknek is tetszenek. Az erődöket klasszul meg lehet mászni, bebarangolni. Egyszóval szerintem nagyon hangulatos. Az emberek gondolom hasonlóak mint Egyiptomban a rámenősségüket ill. kedvességüket tekintve. Vannak negatív dolgok is, de szerintem ez is hasonló Egyiptomhoz. Gondolok a szeméthalmokra, amik úgy hallottam a piramisok környékén is sűrűn előfordulnak. De végül is ezt meg lehet szokni. Ha kíváncsi vagy még valamire, szívesen válaszolok. (Tunisz kirándulás, buszozás stb.)

Remélem sikerül a foglalásotok.

 

Üdv., Éva

 

 

 

Előzmény: Jázminhét (115)
Jázminhét Creative Commons License 2006.10.03 0 0 115

Szia Éva!

Köszi, én is pénzre gondoltam. Nem igazán szeretem az ilyen dolgokat, de néha muszáj. Sokszor voltunk már tengerparton, különböző országokban, de még soha nem sikerült tengerre néző szobát kapni. Mi nem szoktunk 2x menni ugyan arra a helyre, ezért nekem nem fog semmit mondani a szobaszám. Legfeljebb kiderül, hogy hanyadik emelet, (ha úgy van mint más országokban)

 

Adhatsz tippeket. Honnan tudod, hogy új szárny? Ha sikerül helyet kapni, akkor valószínűleg 2x2 ágyas szobában leszünk, a nagyobbik csajszink már kinőtt a gyerekárból, így nem sokkal lenne olcsóbb a családi szoba. Így lehet, hogy kisebb esélyünk lesz a cserére.

 

Megnéztem a képeiteket (a három tevés tetszik a legjobban, háttérben a nagysemmivel). Szinte felér egy egész dínós topic átolvasásával. Nagy kedvet csináltatok Tunéziához. Pedig már "hajlottam" vissza Egyiptomba.

 

Még biztosan foglak kérdezni.

Szia!

 

Előzmény: Éva71 (114)
Éva71 Creative Commons License 2006.10.03 0 0 114

Szia!

 

Bocsi, hogy belekotyogok, de szerintem a portán nem annyira jó ötlet a csoki és társai. Az jó a takarítónőnek, aztán esetleg barátság jeleként a személyzet tagjainak. Nálunk a szobacsere úgy zajlott, hogy a kezembe adták a kulcsot, ránéztem, tudtam, hogy a régi szárnyba szól. Kértem adjanak másikat (nagyon tört angolsággal) akik ott voltak ketten megbeszélték és adtak másikat az új szárnyban. Ezután odaadtam a 10 Dínárt. Többet szerintem nem kell, bár néhányan a másik fórumon, számomra nagyon eltúlzott összegeket írnak. Én köszönetképp adtam a pénzt, bár valószínű azért a kérés elhangozásakor jobb átnyújtani.

 

Remélem még lesz helyetek ebben a szállodában. Nagyon jó nyaralást kívánok!

 

Üdv., Éva

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Jázminhét (113)
Jázminhét Creative Commons License 2006.10.03 0 0 113

Szia Orsee23!

Nem tudom, hogy végül a Medina lesz-e v. a Best (mindegy, uaz., egy cég), mert nálunk nincs irodájuk, csak értékesítőkön keresztül tudjuk befizetni az utat. Van egy kedvenc irodám, megkértem a tulajdonost (és egy személyben alkalmazott is), h. keressen a Dinó-ba helyet két felnőtt + két gyereknek. Még visszaigazolást nem kaptunk, szóbeli igéretet igen. Remélem nem lesz gond. Az okt. 27-i repcsihelyek már le vannak foglalva, úgyhogy Tunéziába utazunk az biztos. Még sosem jártunk ott!!

Egyiptomban már igen. Ahogy néztem itt a fotókat, az utcakép sokkal barátságosabb mint Hurgadán, meg zöldebb is.

A szobákra vonatkozó boros, csokis lefizetés nem túl feltűnő? Ugyanis a szőke trükk nem fog bejönni, sajnos a huszonéves kor sem.

Szerintem is tök jó, hogy többen leszünk magyarok. Féltem egy kicsit, hogy kihalt lesz a szálloda.

 

Szia!

Előzmény: Orsee23 (111)
Orsee23 Creative Commons License 2006.10.03 0 0 112
Ja és igen okt.27-től utazunk mi is!
Orsee23 Creative Commons License 2006.10.03 0 0 111
Sziasztok!

Huhh köszii a sok segítséget!Hát az animátorok,akkor ezek szerint minden évben ugyanazok pár kivételtől eltekintve:D Jázminhét-én is hallottam,hogy lesznek magyarok,de egy új társaság én őket két évvel ezelőttről ismerem,de iszonyatosan jófejek!Azért én rendesen elcsodálkoztam,hogy ilyen sok maygar akar menni az őszi szünetben!!De nagyon örülök,mert így még izgalmasabbnak ígérkezik a dolog!Mi a vizsgahét előtti kikapcsolódásnak szántuk a nyaralást(őszelést?:),de ilyen szó nincsen:D),de ezek szerint a sulikban megfáradt nebulók és szüleik is utóvakációznak!Meik utazási irodánál foglaltad Jázminhét?Mi már régebben a Medinanál,sztem az a legjobb és a legolcsóbb-lalábbis nekünk 4x-erre már jár a kedvezmény:).A tengerre néző szobákkal kapcsolatban-mi nem kértük,mert az közel esik az első medencéhez és ugye ott a műsorok miatt éjfélig elég nagy a zaj és mivel volt velünk egy törpe neki nem lett volna olyan jó!De sztem ebben az időszakban már bent tartják a műsorokat így nem problema!Visztek egy üveg bort vagy csokit(azt imádják,mert náluk elég gyér a választék)és akkor általában nem szokott gondot okozni egy ilyen kérés.Bár mint írtam mi egyszer sem adtunk semmit,bár lehet segített,hogy 3db szőke hajú huszonéves kislány vagyunk:)
Természetesen mellékelk majd képeket és élménybeszámolót,ha visszajöttünk!
Egyébként ti nyáron(tom messze van,de jobb előbb,mint soha:P)mikor akartok menni?Jó lenne vmi magyar válogatottat összehozni!
domokosz Creative Commons License 2006.10.02 0 0 110

a 63, 53, 52, 51, 21 - es számú hozzászólásaimnál is találsz képeket, animátorokat is láthatsz ott is!

Remélem segítettem!

Kellemes nyaralást, de jó neked!

Üdv. mindenkinek, érezzétek nagyon jól magatokat!

domokosz Creative Commons License 2006.10.02 0 0 109

Animátorok:

Hamouda, Walid, Ikbel, Ammar, Houda, aztán Anna - remélem nem hagytam ki senkit

Gergő, Niki, Marcsi, Kati - azt tudom, hogy Niki most jön haza, de szerintem a többiek is már befejezik az idei nyárra. Korábbi képeim között is találhatsz még!

 

Előzmény: Orsee23 (104)
Jázminhét Creative Commons License 2006.10.02 0 0 108

 

Szia Orsee23!

 

Köszi a másik topicban adott válaszodat, az animátorokkal kapcsolatban. Most visszaadhatom a segítségedet: Ma voltam a kedvenc utazási irodámban, foglalást intézni a Sol El M. S. Dínóba, (sajnos már bezárt a Best, v. Medina és nem tudom biztosan, hogy lesz e hely), de ott láttam egy faxot, hogy az őszi szünetben (okt. 27-nov.7-ig) a nagy érdeklődésre való tekintettel biztosítják erre az időszakra a magyar animációt.

Ti is ekkor mentek, v. hamarabb? A tengerre néző szobákkal kapcsolatban tudsz tanácsot adni?

 

Szia!

Előzmény: Orsee23 (104)
Éva71 Creative Commons License 2006.10.02 0 0 107

Szia!

 

Az idő remélhetőleg még jó lesz, legalábbis a tavaly utazók klassz hőmérsékletekről írtak.

Kívánok Nektek nagyon jó nyaralást, jó bulikat, klassz kirándulásokat.

 

Üdv., Éva

 

Ui.: Ha visszajössz, írj beszámolót.

Előzmény: Orsee23 (106)
Orsee23 Creative Commons License 2006.10.02 0 0 106
Köszi a gyors reaction ÉVi!Kb sikerült őket felismerni,de majd élőben:D
Éva71 Creative Commons License 2006.10.02 0 0 105

Szia!

 

Szerintem az animátorok ugyan azok, akik 2005-ben, legalábbis májusban még ők voltak. Visszamenőleg valaki fényképet is felrakott róluk, nekem sajnos nem sikerült, de ha van kedved, nézd meg a következő címen:

www.kep.tar.hu/brendolin. Kicsit homályos, de szerintem fel lehet Őket ismerni.

 

Üdv., Éva

Előzmény: Orsee23 (104)
Orsee23 Creative Commons License 2006.10.02 0 0 104
Sziasztok!

Nagyon örülök,hogy rátaláltam erre a topikra!Mi már 3x voltunk ebben a szállodában és tényleg csak a legjobbakat tudom írni!Sajnos idén nem voltunk nyáron,de 2 hét múlva utazunk!Remélem még jó(jobb,mint itt)idő lesz..Októberben még úgysem voltunk sosemnem!:)Tartok tőle,hogy nem lesznek sokan olyan elvetemült magyar turisták,mint mi akik ilyenkor odautaznak!:)De sebaj,úgyis a nemzetközi kapcsolatokat kell építeni!Azért picit én is irigykedem erre a super társaságra,ami összeverbuválódott ott,mert mikor mi ott voltunk,akkor csak a saját társaságom volt aktív(ez sem kicsi társaság kb 20 fő:)).Szerintetek miért van,hogy egy magyar turista sokkal nehezebben oldódik fel és csinál úgymond "hülyét"magából az esti össztáncok alkalmával?Szerintünk az a nap fénypontja!A kajáról csak annyit,hogy én annyit ettem a főétkezések alkalmával,hogy napközben kajára sem bírtam nézni!:D Bár hiányoltam a fincsi magyar felvágottakat(ami akkor volt mikor mi voltunk,inkább a kutyakajára hasonlított nem mertem bepróbálni-:S),de a sütik kárpótoltak!Az a kérdésem lenne,hogy nem tudja esetleg vki,hogy most kik kint az animátorok?Ha jól tudom már magyarok nincsenek,de esetleg a helyiek nevét nem tudja valaki?Előre is kösz a választ!
Éva71 Creative Commons License 2006.10.01 0 0 103

Szia!

 

Bizony az étkezésekkel vigyázni kell. Nekünk nagyon sok minden ízlett, bár 1-2 nap után le lehetett szűkíteni a választékok azokra az ételekre, amik igazán finomak voltak. Először bőszen nekiláttunk a marhahúsos kajáknak is, de aztán rájöttünk, hogy kissé rágós és inkább ettünk mást. Sajnos (vagy mégsem?) mi sem lefogyva jöttünk haza.

 

Most olvastam végig az eddig összes beírást ebbe a topicba, és nagyon tetszett, hogy Ti ott milyen jó kis csapatot alkothattok. Ezt kis irígységgel tötött el, mert mikor mi április végén mentünk, rajtunk kívül csak 1-2 magyar volt, kislány pajtás pedig egy sem. Nagyon hiányzott, úgyhogy el is határoztuk, hogy soha többé nem megyünk ilyenkor. Ti ha utaztok, akkor ugyan ebben az időben? Mi szeretnénk a suli után egyből menni, mert azért nem igazán nyaralnánk 40 fokban. Nem tudjátok, akkor már kint vannak a magyar animátorok? Ki jönne esetleg még akkor? Tudom még korai a kérdés, de mi már úgy utaznánk. Kis kihagyás után újra belevetettem magam a Tunéziai élménybeszámolók olvasásába és egyéb dolgok után is tájékozódom.

 

Üdv.,Éva

 

 

Előzmény: w.ullrichfun (102)
w.ullrichfun Creative Commons License 2006.09.30 0 0 102

Szia !

 Igazán csak egyszer "vettük igénybe" a + étkezést, de jópárszor láttunk pizzázó, esetenként komplett főételt fogyasztó vendégeket vacsoraidő előtt és után is. Du az első medence mellett, a bár "másik oldalán"(színpad felöli) , este 10 után pedig a recepcióval szembeni kisebb teremben volt tálalva.

 A választék és a mennyiség persze töredéke a főétkezésnek, de a pillanatnyi éhséget képes elütni, az "igazi" kajálásoknál könnyen lehet pótolni, nekünk bőségesen sikerült. Azaz nemigazán fogytunk ott 1 hét alatt, sőt ..:)

Előzmény: Éva71 (101)
Éva71 Creative Commons License 2006.09.29 0 0 101

Szia!

 

Köszi a válaszod.

Nagyjából ismerjük a szállodát, hiszen kétszer is voltunk már ott, de egyszer sem főszezonban. Szept. végén, ill. ápr. végén. Ezekben az időkben nem nagyon kápráztattak el bennünket plusz étkezésekkel, talán mert nem volt fullon a szálloda. Ebéd előtt fél órával sütöttek palacsintát, illetve úgy 10 óra körül tették ki a reggeliről megmaradt sütiket. Amikor szeptemberben voltunk, kb. 1/2 3-kor értünk oda, az étterem bezárt és utána sütöttek kinn pizzát, de csak nagyon korlátozott számban.  Igazán, ha az ember minden főétkezéskor a szállodában van, akkor semmi szükség a pót étkezésekre, de ha egyről lemarad, akkor igen.

Nyáron máshogy mennek a dolgok és bőségesebb a választék?

Üdv., Éva

Előzmény: w.ullrichfun (99)
w.ullrichfun Creative Commons License 2006.09.28 0 0 100

Köszi előre is ! :)

Ezek a "karbantartások" ált. nem szoktak 1 napig sem tartani, többször tapasztaltam, h pár órán keresztül nem lehet képet felrakni, aztán később simán.

Remélem hétvégén műxik majd a dolog, akkor szándékozom szkennelni 1 újabb adagot ...

 

Más: Hogyan értelmezzük, h esett a színvonal ? Egész Tunéziára gondolsz, v csak egyes szállodákra ?

 A "T. élmények" topikban a többségre nem panaszkodtak, sőt, csak néhányat "húztak le" , igaz, azokat nagyon ..

Előzmény: Lali_Papi (97)
w.ullrichfun Creative Commons License 2006.09.28 0 0 99

Hello!

Ha fakultatív program keretében kirándulsz, term. biztosítják az étkezést.(Hammamet 1 napos csúszda, ill. vadaspark kiránduláson rántott husi az ebéd)

  Ha egyénileg mentek, az már más, de ahogy én láttam, a kutya sem foglalkozott vele, h ki-mit visz ki az étteremből, ha diszkréten és nem komolyabb "mennyiséget"

tesztek el, sztem nem gáz.

 Ha 1/2 naposra tervezett kiruccanásból valamiért később értek vissza, és a nagyétkező már zárt, semmi problem, "kiegészítő" svédasztalok(persze kisebb választékkal) szinte folyamatosan kínálnak kajalehetőséget. Tulajdonképpen 12-24 óráig mindíg volt valahol valami tálalva. Összesen 4 különböző helyen (időpontoktól változóan) lehetett enni.

 

Előzmény: Éva71 (93)
Éva71 Creative Commons License 2006.09.28 0 0 98

Szia Lali Pali!

 

Köszönöm a válaszodat. Mióta a kérdésem feltettem, már szinte biztos vagyok benne, hogy jövőre is megpróbálunk a Skanes Beach-be menni, bár még nagyon sok idő van addig és változhatnak a dolgok, de már most izgatotan várom.

 

Üdv., Éva

 

 

Előzmény: Lali_Papi (95)
Lali_Papi Creative Commons License 2006.09.28 0 0 97
Képeket majd rendes minősében felteszem a képtáramra (nick alatt magtalálható). De sajnos egy ideje nem tudok képeket feltölteni. Állítólag karbantartás van náluk. Ha fennt vannak, jelzem itt a fórumon.
Előzmény: w.ullrichfun (84)
Lali_Papi Creative Commons License 2006.09.28 0 0 96
Később jól írták. A tengeröblös kép monastírban készült a Ribat-ból.
Előzmény: mákoré (82)
Lali_Papi Creative Commons License 2006.09.28 0 0 95
Szia, az elmúlt 10 évben Tunézában két szállodában szálltunk meg, az egyik Sousse-ban volt, a másik pedig Mahdián. Mindkét szálloda 4*-os volt. a nevükre nem emlékszem pontosan (nem most volt). Viszont a lényeg az, hogy magyarokat már nem utaztanak egy ideje egyikben sem. Mindkétszer a TUI-val utaztunk, de idén nem tudták azokat a szállodákat ajánlani, csak bécs indulással. Nem tudom miért van ez. Véleményem szerint, a szinvonal egyre romlik, köszönhető az évi közel 6 milló túristának.
Előzmény: Éva71 (81)
Jázminhét Creative Commons License 2006.09.28 0 0 94

Sziasztok!

Őszi szünetben készül valaki ide gyerekekkel?

Éva71 Creative Commons License 2006.09.27 0 0 93

Sziasztok Dinosok!

 

A "Tunéziai élmények" topicon kialakult egy pici vita az étteremből való ételkivitelről. Ezzel kapcsolatban kérdeznélet Titeket, hogy ahol all.incl. ellátás van pontosabban szólva Skanes Beach szállodában ki lehet-e vinni hivatalosan pl 1-2 sütit. Ez igazán csak azért érdekel, mert mikor ott nyaraltunk, többször előfordult, hogy reggeli után elmentünk a szállodából és a gyerekem természetesen ezután fél órával éhezett meg. Amit még jó lenne tudni, hogy ha az ember egész napra elmegy kirándulni, kérhet-e ebéd címén valami kaját az útra, hiszen kifizettük a teljes ellátást.

 

Üdv., Éva

ivf Creative Commons License 2006.09.27 0 0 92
15-én a 9.25-ös géppel indultunk, még Budapest fölött történt a találka a madárral, így vissza kellett fordulni, majd több, mint 8 órás várakozás után egy másik géppel repültünk ki. Még aznap bemondták a hírekben :-), tulajdonképpen olyan gyorsan történt minden, hogy szinte időnk sem volt megijedni. Én eleinte csak lapítottam, mert nem akartam, hogy hülyének nézzenek, mert ahhoz már sokat repültem,hogy hamar rájöttem a gép nem felfelé száll, hanem lefelé :-)))), csak nem értettem, miért?!
Előzmény: vinczee (88)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!