Keresés

Részletes keresés

őrült elmebeteg Creative Commons License 2004.10.17 0 0 4729

Ezt bemásolgatós melót, meghagyom neked. Különben sem ez volt a kérdés.

 Végül is, oviék mocskos hazudozók. Az átverés miértje meg szipla magyarázkodás. 

 

Nem ez volt a kérdés, de egyébként semmi baj vele, mert így elbukták a 2002-őt. Nem volt aki visszalépjen. :-) 

 

Előzmény: manhattan (4722)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2004.10.17 0 0 4728
" A volt pénzügyminiszter állítását nem igazolja a Kopint-Datorg Rt. most megjelent konjunktúra jelentése, amelyben összehasonlító adatokat közöl a régióról, illetve az EU újonnan belépett 10 tagjáról.

Magyarország GDP-je 2000-2004 átlagában (az ezévi előrejelzéseket is beszámítva) 3,8 százalékban nő, miközben a nálunk fejlettebb Szlovéniában az átlagos ütem 3,2 százalék, a hasonló fejlettségű Csehországban 3,0 százalék, a kissé fejletlenebb Lengyelországban 3,2 százalék, s csak Szlovákia mutatója jobb egy hajszállal: 3,9 százalék. "

 

Na szóval úgy gondolom,  ez megint a belföldi közönség számára leadott parasztvakítás. Mint azt már korábban mondtam, nekünk, hogy felzárkózzuk a fejlettebb államokhoz nem század, vagy tized százalékos különbségeket kell felmutatni, hanem jóval nagyobbat. Ugyanis ha elenyésző tört százalékban vagyunk jobbak a nagyobb GDP-vel rendelkező országok hasonló adatai mellett a szakadék abszolút értékben nyílik.

 

(források: Worldbank.org, CIA factbook)

 

2003.

Szlovén GDP $26284 millió USD

Magyar GDP $82805 millió USD

 

Per capita SLO: $13070/fő

Per capita HU: $8254/fő

 

Különbség: 4816 USD

 

Növekedés átlagban (jó ez most nem pontos, de demo célra jó) 

SLO: 3,2%

HU: 3.8%

 

Módosított adat a következő évre.

SLO: $13070*103.2%~=$13488

HU: $8254*103.8%~=$8567

 

Különbség: $4921

 

Azaz a Szlovénok ha kis ütemben is, de elhúznak.

Ha a versenytárs GDP-je jóval nagyobb,mint a mienk (F,D,L,NL stb.), akkor még nagyobb a leszakadás, még akkor is ha százalékosan mi jobban fejlődünk.

 

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a GDP-nk egy része erősen manipulatív adatokon alapul (kvázi offshore - nem vagy alig adózó hatalmas értéket előállító domináns cégek belföldinek való elszámolása) akkor nem tudom mire itt az optimizmus.

 

 

Ebőváry

 

 

 

 

Előzmény: wizes (4727)
wizes Creative Commons License 2004.10.17 0 0 4727

A mai napi!

 

"

Öt év átlagában Magyarország gyorsabban fejlődik, mint a régió
2004. október 17. 08:13

Magyarország gazdasági növekedése 2000-2004 átlagában 3,8 százalék, amelynél szűkebb környezetünkben csak Szlovákia fejlődik gyorsabban (3,9 százalék), s az Európai Unióba bekerült tízes csoport átlaga (3,6 százalék) is alacsonyabb az ötéves magyar ütem átlagánál. "Magyarország leszakadóban van" - jelentette ki Bokros Lajos, a Közép-európai Egyetem (CEU) tanára egy szakmai konferencián a napokban. A volt pénzügyminiszter állítását nem igazolja a Kopint-Datorg Rt. most megjelent konjunktúra jelentése, amelyben összehasonlító adatokat közöl a régióról, illetve az EU újonnan belépett 10 tagjáról.

Magyarország GDP-je 2000-2004 átlagában (az ezévi előrejelzéseket is beszámítva) 3,8 százalékban nő, miközben a nálunk fejlettebb Szlovéniában az átlagos ütem 3,2 százalék, a hasonló fejlettségű Csehországban 3,0 százalék, a kissé fejletlenebb Lengyelországban 3,2 százalék, s csak Szlovákia mutatója jobb egy hajszállal: 3,9 százalék.

Ugyanakkor a Baltikum kis népességű, s jóval alacsonyabb fejlettségi szintről induló államai (Észtország, Lettország, Litvánia) Magyarországnál gyorsabb növekedést produkálnak.

Ha az EU-ba belépett 10 új ország közé helyezzük el a 2000-2004 közötti 3,9 százalékos magyar növekedést, akkor az pontosan 0,3 százalékkal haladja meg az átlagot, amely 3,6 százalék.

 

A régió munkanélküliségi adatait összehasonlítva kiderül, hogy a 2000-2004 közötti 5,9 százalékos magyar ráta a legkedvezőbb. Szlovéniában 6,4 százalékos, Csehországban 8,4 százalékos az átlagos munkanélküliségi ráta, a lengyel és a szlovák adat ugyanakkor meghaladja a 18 százalékot, s a Baltikum országaiban is kétszámjegyű a munkanélküliség. Az EU 10 új tagjának 2000-2004 közötti átlagos munkanélküliségi rátája 13,5 százalék.

Nem ilyen kedvező a kép Magyarország számára, ha az inflációs mutatókat vetjük össze: a vizsgált öt évben a fogyasztói árak átlagosan Magyarországon 7,1 százalékkal nőnek, szemben a 6,8 százalékos szlovén, a 2,6 százalékos cseh, vagy a 4,4 százalékos lengyel mutatóval. Ebben az adatsorban Szlovákia Magyarország mögött van 7,7 százalékkal. Az EU 10 új tagjánál az infláció átlagosan 4,6 százalékkal emelkedik 2000-2004 között.

"
wizes.

Emeric Creative Commons License 2004.10.17 0 0 4724
Dehogynem ígértek: azt, hogy a szakértelem kerül kormányra :))
Előzmény: manhattan (4723)
manhattan Creative Commons License 2004.10.17 0 0 4723
Horn azzal takarózott 4 évig, hogy ök semmit se igértek a választásokkor. Milyen igényesek lehettek akkor a rájuk szavazók: a semmire szavaztak.
Előzmény: Zmac (4712)
manhattan Creative Commons License 2004.10.17 0 0 4722
Hogy a történelem teljes legyen, az illetöktöl az utólagos értékelésüket is bemásolhatnád, amelyben elmondják, hogy ezek a "gátlástalan" igéretek aztán romba döntötték-e az országot, vagy éppenséggel a legjobb 4 évet irta. Vajon hol késnek az akkori nagymegmondók? Aztán azt is bemásolhatnád, hogy ugyanezek az illetök mekkorát hisztériáztak, amikor meglátták Meggyes-Kuncze "gátlástalan" programját, ami a 98-as fidesz igéretek minimum 10-szeres túligérgetése volt. Éves szinten, nem összciklusra.

Na és mi a baj a fidesz-fkgp koalicióval? Demokratikus módon megválasztott, a szavazók többsége által támogatott kormány jött létre. Mi a hisztéria oka? A demokratikus ellenzék 2 pártja lépett koalicióra, nem pedig a volt állampárt a baloldali ellenzékével.
Előzmény: őrült elmebeteg (4717)
Emeric Creative Commons License 2004.10.17 0 0 4721
nem ment volna át
Előzmény: Emeric (4720)
Emeric Creative Commons License 2004.10.17 0 0 4720
Teljesen mind1, hogy a fityisz megszavazta-e a 100 napos programot, hiszen a kormánytöbbség nélkül nem ment át, és a kormány felelőssége, hogy végre tudja-e hajtani-e a programját, vagy sem. De szerinted ez hülyeség, és (gondolom) a fidesz és a maszop min. egyformán felelős a költekezésért, de azért főként a fidesz (ahogy szdsz-közeli értelmiségiéknél szokás értékelni).
Előzmény: Törölt nick (4719)
Emeric Creative Commons License 2004.10.16 0 0 4718
Bocs, de azzal csak a hozzád hasonló legelvakultabb, leghívőbb ballibesek szoktak jönni, hogy a Fidesz hajszolta bele Megyóékat a 100 napos programokba, ergo (mint mindennek) a Medgyessy-kormány felelőtlen költekezésének is a fityesz az oka (meg Járai, mert nem engedte olcsítani a forintot, amivel a kormány helyrebillenthette volna a költekezést, ugye)
Előzmény: Törölt nick (4713)
őrült elmebeteg Creative Commons License 2004.10.16 0 0 4717

Na lássuk.

 

Mi nem igaz? Mi a fenét csinált az ovi kormány 4 év alatt? A zászlólobogtatáshoz hozzácsaphatjuk a Korona a Parlamentbe hurcolását, meg a Korona másolatának viziparádéját Esztergomig meg vissza.

 

 

Nem a Gyula volt. Érdemes elolvasnod, mert valahogyan elfelejtetted a dolgokat

 

nol

 

A Spiegel a "gátlástalan" ígérgetésnek tulajdonítja a Fidesz sikerét, és attól tart, hogy a győztes párt saját stratégiájának túszává válhat. Tina Rosenberg a New York Timesban arról ír, hogy a Fidesz egykoron "a thatcherista cápák pártjaként" lépett fel, de ma már Orbán populista gazdaságpolitikát hirdet, és a valóságtól elrugaszkodott ígéreteket tesz. Kuncze Gábor szerint viszont (Népszabadság, június 6.) a győztesek fokozatosan visszavonulnak teljesíthetetlen választási ígéreteiktől. Tölgyessy Péter is úgy vélekedett, hogy "a vitatható választási kijelentések még gondot okozhatnak a jövendő kormánynak" (uo.). Gazdasági szakértők úgy számolták, hogy az összes ígéret betartása 7 százalékos hiányhoz vezetne, márpedig a Pénzügyminisztérium szerint a hiány nem lehet nagyobb 4 százaléknál. A hónap végére elkészül az Orbán-kormány programja. A Népszava kommentátora, Balázsi György emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor azt ígérte: a Fidesz választási programja végrehajtásának ütemterve lesz ez a program. Ehhez képest az ígéretek egy részének nyoma sincs, más részük "megszelídült", ütemtervet, határidőket pedig végképp hiába keresünk a dokumentumban. "Konkrét számokról érdekes módon szinte csak a rendőrségnek ígért többlettámogatás esetében van szó. (Népszava, június 30.)

Urbán László pénzügyminiszter-jelölt a HVG-ben el is magyarázta, hogy van ez a dolog. Ő már addig is mondogatta (mint láttuk, sokadmagával), hogy a Fidesz választási ígéreteinek maradéktalan végrehajtása romba döntené az államháztartást, annak idején pedig általában indokoltnak tartotta a Bokros-csomagot, ha részleteiben kritizálta is: "nem mindenben osztom azt, ahogy a Fidesz-program értékeli az eddigi kormány gazdasági teljesítményét, de a Fidesz jövőbeli gazdaságpolitikáját nem is abból kell levezetni, hogy ez a program miként elemzi az előző nyolc évet. Egyébként is külön műfaj a választási és a kormányprogram." A választásit Matolcsy koordinálta, ahhoz neki semmi köze, ő egy másik vágányon robogott, és a kormányzati munkát készítette elő. Meglepő volt ez a nyilatkozat, hiszen egy párt nem azért szokott hazudni a népnek, hogy azután őszintén bevallja. De Urbán nem is volt szokványos pártkáder. 1994 novemberében lemondott a képviselőségről, amit a Népszabadságban akkor azzal indokolt, hogy vállalhatatlannak tart mindenféle szövetséget a jobboldali populistákkal, de most már csak azt tartaná vállalhatatlannak, ha a minisztériumában is a nyakára ülnének: "A parlamenti aritmetika miatt most el kell fogadnom a koalíciós kényszert a kisgazdákkal, de ezt csak akkor teszem, ha tisztán Fidesz-irányítású pénzügyi tárcát vezethetek." Az interjú végén Kocsis Györgyi megkérdezte áldozatát, nem tart-e attól, hogy úgy jár majd, mint a hozzá közel álló Békesi László, akivel rövid idő alatt szakított a populista ígéretekkel dobálózó miniszterelnöke. Urbán válasza: "Viktor racionális politikus, aki fel tudja mérni cselekvésének korlátait. Az új kormány összetétele is biztató. Úgyhogy a válaszom: nem."

 

..............

 

Legyen ez az SZDSZ lelkiismerteti gondja. Mi közöm hozzá?

 

..........................

 

Egyébként ki és mikor jelentette ki, hogy Torgyánnal soha? Idézz plíííííííz!

 

Talán szó szerint nem is , de itt egy kis csemege, csak neked:

 

MH online

 

A Fidesz és a Független Kisgazdapárt

Az 1998-as választások előtt

  • Sok-sok nappal - 1992. szept. 26.
    Deutsch Tamás a Magyar Hírlapnak: "A Torgyán József által képviselt politikai irányzatot körön kívülinek érezzük, s a politikában ennek megfelelően viselkedünk. A továbbiakban ugyanilyennek tekintjük Csurka Istvánt és összes követőjét."

  • 181 nappal - 1997. okt. 31.
    Orbán Viktor a Magyar Hírlapnak:
    Nem törjük a fejünket a különböző koalíciós lehetőségeken, hiszen a magyar választók döntik el, hogy mely pártokra bízzák a kormányzást. A Fidesz és az FKGP békés egymás mellett élése immár valósággá vált, ennél többről azonban nincs szó.

  • 150 nappal - 1997. dec.
    Áder János: az FKGP-vel a békés egymás mellett élés jellemzi viszonyukat. Ezzel a két párt viszonyában elértük a lehető legtöbbet: egymással békés viszonyt kialakítva mindkét párt járja a saját külön útját. Ettől különböző viszony kialakítására sem most, sem az előttünk álló időszakban nem törekszünk.

  • 89 nappal - 1998. febr. 20.
    Orbán Viktor: a Fidesz rossz kompromisszumra nem kapható sem a választások előtt, sem azt követően. (É) Az FKGP nem ellenfele a Fidesznek."
    (interjúrészlet a Népszabadságban)

  • 40 nappal - 1998. ápr. 1.
    Az ellenzéki gazdaságpolitikusok randevúján Deutsch Tamás kifejtette: sokak szerint a gyengeség jele, hogy a Független Kisgazdapárt politikusai rendszeresen felvetik a második fordulós együttműködés lehetőségét, különösképp azután, hogy éveken keresztül hangoztatták, senki másra nincs szükségük. Deutsch úgy fogalmazott: a tendenciák azt mutatják, a Fidesz-MPP önmagában, illetve a Magyar Demokrata Fórummal együtt képes megszerezni a kormányalakításhoz szükséges parlamenti többséget. Ha mégsem, akkor a Fidesz-Magyar Polgári Párt akár ellenzéki pártként is programjának megvalósításán fog dolgozni.

  • 18 nappal - 1998. ápr. 23.
    A pártelnökök fórumán Pokorni Zoltán egy hasonló kérdésre elmondta, hogy a Fidesz választási programjában nem szerepel az FKGP-vel kötött koalíció. Torgyán József, a kisgazdapárt elnöke a fideszes politikus kijelentését megerősítette.

  • 9 nappal - 1998. máj. 2.

    Orbán Viktor: "Az FKGP-vel szemben nincsen érzelmi ellenállásunk. A kisgazdák múltjukat tekintve, szemben a szocialistákkal, igen tiszteletreméltó pártnak számítanak."
    Pokorni Zoltán: "Az FKGP-vel csakis a békés egymás mellett élésre törekszünk. Ez a maximum, amíg a kisgazdák vezetése olyan, mint most."
    Orbán Viktor néhány nappal később kijelentette, hogy a kisgazdákkal való koalícióval kapcsolatban nincs érzelmi ellenállás a Fideszben, de nem konkretizálta, milyen viszonyt tart lehetségesnek a választások után.

  • 7 nappal - 1998. máj. 4.
    Orbán Viktor: a választópolgárok mindenféle megállapodás nélkül tudni fogják, hogy a második fordulóban kire kell majd szavazniuk.

    Az 1998-as első forduló után

  • 2 nappal - 1998. máj. 12.
    Áder János: a Fidesz nem tárgyal az FKGP-vel a két forduló között.
    Torgyán József: a Fidesz csak az FKGP-vel együtt tud kormányt alakítani.

  • 17 nappal - 1998. máj. 27.
    Szabadi Béla: az FKGP és a Fidesz gazdasági programjának lényeges elemei könnyen összehangolhatók.

    Epilógus

  • 1998 jún. 8.
    A Fidesz koalíciós tárgyaló küldöttségét Kövér László ügyvezető alelnök vezeti, tagjai Áder János és Deutsch Tamás alelnökök.

  • 1998. jún. 22.
    Orbán elmondta: a Fidesz-FKGP-koalíció minden nehézsége ellenére az egyetlen ésszerű és vállalható megoldás, a két párt együttműködését a kényszeren túl a kölcsönös bizalom, a bölcsesség, a mértéktartás és a helyes arányérzék alapjaira kell helyezni.

  • 1998. jún. 25.
    Megköttetett a Fidesz-FKGP-koalíciós megállapodás. A Fidesz-kisgazda szövetség előző napi ünnepélyes szentesítésekor kiderült: már nem kényszer a koalíció. Orbán úgy nyilatkozott, hogy a megállapodás a kölcsönös bizalom alapján köttetett.
  • Előzmény: Zmac (4712)
    őrült elmebeteg Creative Commons License 2004.10.16 0 0 4715

    :-)  A jobbosok bazinagy emlékezetkihagyásban szenvednek.

    Előzmény: Törölt nick (4714)
    Zmac Creative Commons License 2004.10.16 0 0 4712

    Többszörösen nem igaz amit írsz.

     

    "a zászlólobogtatáson kívűl nem csinált semmit" eleve ostobaság, de ha ez a hited, nem szállok vitába vele.

     

    "pofátlanul ki is jelentették, hogy egy a választási program, és más a (megnyert választás után) kormányprogram"

     

    Többször előjött már a polfórumon, rosszul emlékezel. Ezt Horn sütötte el, a Fideszhez semmi köze.

     

    "Torgyival soha, azután , hát még is...  Mennyibe is került az ország gazdaságának ez? "

     

    Ellentétben ugye az SZDSZ-szel, élükön Magyar Bálinttal, hogy Hornnal soha. "Mennyibe is került az ország gazdaságának ez?" És ellentétben a maszoppal, hogy az oktatási tárcát soha többé a szadesznek. Egyébként ki és mikor jelentette ki, hogy Torgyánnal soha? Idézz plíííííííz!

    Előzmény: őrült elmebeteg (4710)
    Zmac Creative Commons License 2004.10.16 0 0 4711
    A kormányra került párt ötlete volt, az ő felelősségük megteremteni a teljesítés feltételeit. Vigyázz, kezdesz Petschnig Mária Zita szintjére süllyedni! Ő egyenesen azzal vádolta az ellenzéket, hogy teljesíthetetlen dolgokat követel, aztán a szegény kormánynak meg nincs más választása, mint teljesíteni az ellenzék követeléseit. :)
    Előzmény: Törölt nick (4709)
    őrült elmebeteg Creative Commons License 2004.10.16 0 0 4710

    Ellentétben ugye a fidesszel, amely az igéreteivel megnyerte a választást 98-ban, és a zászlólobogtatáson kívűl nem csinált semmit. Sőt, pofátlanul ki is jelentették, hogy egy a választási program, és más a (megnyert választás után) kormányprogram.

    Torgyival soha, azután , hát még is...  Mennyibe is került az ország gazdaságának ez?   

     

    Előzmény: Zmac (4708)
    Zmac Creative Commons License 2004.10.16 0 0 4708

    Hogy a bánatban jön ez az én hozzászólásomhoz??? Pontosabban nem értem, miért így fogalmazol?

    A maszop kitalált egy ígéretet, amivel meg tudták nyerni a választásokat, viszont beleroppantották az ország gazdaságát. Tudták hogy a gazdaság nem tudja kitermelni a fedezetet. Felelőtlen politizálás.

    Előzmény: Törölt nick (4707)
    Zmac Creative Commons License 2004.10.16 0 0 4706

    >>Ugyanakkor arra a 100 naposra társadalmi igény volt - a baj az, hogy a következményeit nem mutatták be előre... <<

     

    Ezt egyes igen rosszindulatú és szemérmetlen "jobboldali" nem átallja úgy megfogalmazni, hogy az MSZP mindenáron való hatalomba kerülésének (szociális demagógia) isszuk a levét. Társadalmi igény azért volt a "100 naposra", (meg a második "100 naposra"), mert felkeltették, elhitetve hogy az ország gazdasága elbírja. Pedig pontosan tudták hogy nem, vagy legalábbis az ő vezetésükkel biztosan nem. 1998 és 2002 között egész jól elviselte a társadalom azt az elvet, hogy a GDP-növekedés fele lehet a reáljövedelmek növekedése, a többit pedig adósságtörlesztésre fordítja az állam. Igaz, ez nem hangzik olyan szépen mint egy-két száznapos program.

    Előzmény: Törölt nick (4705)
    Zmac Creative Commons License 2004.10.16 0 0 4704

    Ha egy kívülálló (pl. Magyarországról semmit sem tudó külföldi.) csak ez alapján ítél, akkor valóban nagy hibát követ el. Mi viszont jól ismerjük ennek az egy mutatószámnak a kontextusát. Egyetlen rossz szót sem szólnék, ha a kölcsönökből az oktatásba, kutatásba, eladható termékeket termelő munkahelyek teremtésébe (Tág értelemben: részben az oktatás is benne van.) ruháztak volna be.

    Előzmény: Törölt nick (4702)
    Zmac Creative Commons License 2004.10.16 0 0 4701

    >>igazából a trendek a fontosabbak <<

     

    Akkor sajnos még rosszabb a helyzet. 54% -> 60+ % két év alatt.

     

    >>az egészségügyet az autópályára fordítandó pénzekből kellene finanszírozni<<

     

    Az autópályaépítést pedig a Postabank eladásból. Apropó, az a pénz vajon hová lett?

    Előzmény: Törölt nick (4700)
    Zmac Creative Commons License 2004.10.15 0 0 4699
    Azért akármit nem, ha ilyen trükkök árán is csak ilyen eredményt tudnak produkálni.
    Előzmény: toloba (4698)
    toloba Creative Commons License 2004.10.15 0 0 4698

    "Szerintem szammisztika,"

     

    Ezt mondom én is...ezért lehet többféle dolgot belemagyarázni a számokba...ízlés szerint.

    Előzmény: elemes2 (4696)
    Zmac Creative Commons License 2004.10.15 0 0 4697
    Még néhány apró tétel amit nem számolnak bele, és kiderül hogy szufficites az államháztartás. :-/
    Előzmény: elemes2 (4696)
    elemes2 Creative Commons License 2004.10.15 0 0 4696

    Ez a kuzdelem regota zajlik: par orszagban, pl Lengyelorszagban es Magyarorszagon olyan konstrukcioban vezettek be a magannyugdijpenztarakat, hogy az allami nyugdijpenztarban jokora hiany keletkezik. Ezt a hianyt potolnia kell a koltsegvetesnek. Ezen orszagok azert lobbiznak az EU-nal, hogy az ESA szerinti allamhaztartasi hianyba ne kelljen beleszamitani ezeket a hianypotlo atutalasokat, illetve hogy az allamadossagot mersekelhessek a magannyugdijpenztarak felhalmozasaival.

     

    Az indoklas logikaja (miszerint a manyup allami feladatot vallal at) sajatos, az EU sokaig nem nagyon hajlott arra, hogy elfogadja. Nem tudom, hogy a mostani modositas az EU puhulasanak jele, vagy a kormany akarja ily modon is puhitani az EU-t, vagy csupan belpolitikai fegyver, valasz az ellenzek tematizalasi probalkozasara (allamadossag / hiany stb).

     

    Szerintem szammisztika, akarcsak az autopalyak megfinansziroztatasa koltsegvetesen kivuli eszkozokkel (legyen az MFB vagy M6DA).

    Előzmény: toloba (4694)
    gyengus Creative Commons License 2004.10.15 0 0 4695

    Katona Tamás úgy látja, hogy teljesül a tárca prognózisa: annyi lesz a hiány, amennyit várnak.

     

    A francba, de kár, hogy nem gépelték el: Milyen szuper hír lenne, hogy a várt 13000 MFt-s hiány helyett csak a tizede lesz.

     

    A kormány a felelôs az elrontott hétvégémért!

    Előzmény: toloba (4694)
    toloba Creative Commons License 2004.10.15 0 0 4694
    http://www.radio.hu/index.php?rovat_id=21

    Gazdaság
    Bűvészmutatvány: kétféleképpen is kiszámítható a hiány
    2004. október 15., péntek 16:10
    A szeptemberi államháztartási hiány megfelelt a várakozásoknak, és a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára, Katona Tamás úgy látja, hogy teljesül a tárca prognózisa: annyi lesz a hiány, amennyit várnak.
    Egy kicsit bűvészmutatvány-jellege volt a pénteki sajtótájékoztatónak a Pénzügyminisztériumban, ahol kiderült, hogy az egész évre várható 5,3 százalékos államháztartási hiány, ha jobban meggondoljuk, mégiscsak 4 és fél százalék.

    ...


    Hááát, ez az...ki így, ki úgy...aztán lehet hajbakapni....
    Előzmény: Zmac (4692)
    BaSand Creative Commons License 2004.10.15 0 0 4693
    Még szerencse, hogy szárnyal a BUX !
    Előzmény: Zmac (4692)
    Zmac Creative Commons License 2004.10.15 0 0 4692

    Magasabb áht-hiányt vár a PM októberre
    2004. október 15.
     

     FigyelőNet, MTI-Eco
     

    A Pénzügyminisztérium (PM) októberre - önkormányzatok nélkül - 50,7 milliárd forintos államháztartási hiányt vár, amivel a tíz havi összes deficit 1334,8 milliárd forintra nő.
     
    A PM pénteken tette közzé az államháztartás októberi hiányára vonatkozó prognózisát. A prognosztizált 50,7 milliárd forintos deficit azt jelenti, hogy a korábbi 6,3 százalékos GDP-arányos pénzforgalmi hiány 0,2 százalékponttal, 6,5 százalékra növekszik.

    Miután a PM szeptember 15-én közzétett módosított, egész évre szóló államháztartási deficit prognózisa 1335,1 milliárd forint, 10 hónap után az összesített hiány összege 1334,8 milliárd forint, a hátralévő két hónapban gyakorlatilag egyensúlyban kell lennie az államháztartásnak, hogy tartani lehessen a 2004-re prognosztizált hiányt. 

    gyengus Creative Commons License 2004.10.15 0 0 4690

    én még csak el sem olvastam, micsoda hatékonyság ;)

    Előzmény: spooler (4689)
    spooler Creative Commons License 2004.10.15 0 0 4689
    Ezt a hozzászólást moderáltassuk már ki innen...
    Előzmény: Törölt nick (4687)
    őrült elmebeteg Creative Commons License 2004.10.15 0 0 4688
    Ez a copyzás biztos véletlen volt.  :-)))))
    Előzmény: BaSand (4674)
    gyengus Creative Commons License 2004.10.15 0 0 4686

    vásárolj hentesnél pultról; A hipermarketben húst venni nem igazán jó ötlet.

    Előzmény: akottyabotko (4683)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!