Keresés

Részletes keresés

Vajk Creative Commons License 1999.06.09 0 0 4
Mulan,
nem, mert a zselefix egy picit kocsonyasitja a gyumolcsoket (es a levuket)
Amikor kesz, meg forron az uvegbe tesszuk es gyorsan lezarva a tetejere forditjuk. Allitolag meg fontos, hogy a teto hideg legyen(nem jeghideg, csak hidegvizzel leoblitett)
Cukor pedig alig kell bele, mert pl a malna es az eper nagyon rossz agyoncukrozva. Na meg a meggy is. Igy, cukor nelkul teljesen visszaadja az eredeti izt.
Cowboy Creative Commons License 1999.06.09 0 0 3
Mi mikrohullámu sütöben "föztük" a lekvárnak valót. Mivel teljesen sterilizál, a gyümölcs ugyanolyan szinü marad, a cukor pedig nem sül oda az edényhez (pedig attól jó kis ize/szaga lesz). Egy kisebb készülékkel, nagyobb mennyiséget lefözni azért idöigényes.
nulla Creative Commons License 1999.06.09 0 0 2
A könyvek alapján el lehet kezdeni főzni, befőzni is, de a mennyiség, mint például a cukor, tapasztalat alapján alakul ki.
Előzmény: Mulan (1)
Mulan Creative Commons License 1999.06.09 0 0 1
És nem folyik ki a sütiből a lekvárod, mint a bolti?

Egyébként anélkül sem kell bele annyi cukor, mint amennyit a receptkönyvek írnak. Mi legalábbis nem teszünk bele annyit. Egyébként én sem könyvből tanultam.

Előzmény: Vajk (-)
CaMeL Creative Commons License 1999.06.08 0 0 0
Szia Vajk ! off on: Má' rég "beszéltünk". MAjd megyünk jáccani. Montmár tuti ;-) off off
Először is HAPPY NULLÁÁST !!! :) Bocs...
Lényeg amit érdemben írni szeretnék az az, hogy a nagymamám (melyik nem?) a befőzés kandidátusa :).Persze mindenki nagymamája "a" legjobb. Amikor kisebb voltam sokat voltam a nagyiékál, és tanúja voltam ennek az egész folyamatnak.(mármint a befőzésének) Tök jó, így most átgondolni, hogy ezt ő nem könyvből tanulta, hanem a tudás generációk óta "öröklődik".
Bocsi Vajk, ez nem ötlet volt... azt nem tok' adni, mert akkor még nem figyeltem erre... :))
Üdvözlet: CML
Előzmény: Vajk (-)
Vajk Creative Commons License 1999.06.08 0 0 topiknyitó
Itt a szezon eleje, lehet gyumolcsoket eltenni hidegebb idokre. ehhez lenne jo egyfajta otletparaade, ki mit hogyan szoktt.
Inditasnak: mi ket eve egy ZSele-fix nevu "eltevoszerrel" tesszuk el a gyumolcsoket: megmarad a szinuk, ropogosak maradnak es cukor sem kell annyi a befottbe-dzsembe.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!