Keresés

Részletes keresés

kbandras Creative Commons License 2000.01.29 0 0 180
Kedves Lara!
Robzonnak teljesen igaza van abban, hogy ha nincs motivációd(mindegy ,hogy milyen, vagy honnan!!),akkor nem is akarsz lefogyni és megérdemled, hogy kövér vagy!ÉN IS LE TUDTAM FOGYNI,SŐT AZÓTA SEM HÍZTAM VISSZA!Mielőtt valaki kérdezné, évekkel ezelőtt fogytam!!!!!
Viszont ahhoz nekem is meg kellett mozdítani a túlsúlyos valagamat!A cél érdekében bizony tenni is kell valamit.Lehet , hogy furcsán hangzik, de pusztán akarással csak az igazi jógik tudnak lefogyni.Őket viszont nem lehet egy napon említeni velünk és ők is megdolgoztak azért a tudásért.
Az is igaz, hogy a teniszhez kell partner nem a fogyáshoz!Azon a társ nem segít!
Előzmény: larA (178)
kbandras Creative Commons License 2000.01.29 0 0 179
Sziasztok!
Kbandras vagyok és új ezeken az oldalakon.Én sem tudom meg nem is akarom végigolvasni az összes hozzászólást.Ha meg valaki olyat kérdez, ami már volt téma, akkor nem én vagyok a hülye.
Magamról annyit, hogy 2o éve sportolok, az utóbbi egy pár évben már nem versenyszerűen.( tenisz majd karate)
Nekem is kellett fogynom, mert egy ideig csak " gyúrtam ", meg zabáltam és azt vettem észre egy idő után, hogy igaz, hogy nagyon erős voltam, de fél perc futás után már a talpamon is szedtem a levegőt.Ekkor jöttem rá, hogy ez így nem is jó!
Kipróbáltam különböző hülye " fogyókúra-szisztémákat", mire rájöttem ez baromság.Végül is sikerült lefogynom 19 kilót,úgy, hogy emellett még sportolni is volt erőm.
Ha valakinek tudok segíteni, szívesen segítek saját tapasztalataim alapján.Persze minden ember más és ezért "tuti tipp" nincs,de azért van egy-két "alap" dolog, amit nem árt tudni.

Előzmény: larA (178)
larA Creative Commons License 2000.01.29 0 0 178
üdv mindenkinek!
Ha nincs motivációm a fogyásra, akkor valami nagy hiba van? Szeretnék lefogyni, hogy jó alakom legyen, egészséges legyek stb. De olyan igazi, erőt adó nincs. Illetve a fentiek voltak, de 15 éven át belefáradtam. Nektek mi erről a véleményetek? Lehet, hogy csak a zabálásban lelem örömöm?
Kumran Creative Commons License 2000.01.29 0 0 177
Tisztelt Topic-érintettek!

Kérem nézzétek el nekem, hogy a mai napig összegyűlt teljes anyagot nem olvastam el maradéktalanul - csak felszínesen - és nem is fogom! Túl sok egyszerre és mind lehet igaz, meg nem is egyszerre. Ezért inkább a saját tapasztalataimat adnám közre, ami nem is kevés.

Már kisgyermekként is nagy voltam a súlyom szerint legalábbis. Aztán amíg 47 éves lettem - nemsokára - sokat végigpróbáltam. Vegyük sorjában...

Komoly szakemberek szerint: mozogni kell az majd fogyaszt.
Nehézsúlyú cselgáncsozó lettem. Még országos eredményeim is voltak. Igaz nem voltam több tizenvalahány évesnél és 96 kg-nál ami nem ment lejjebb. Bár kellett a nehézsúlyú versenyző a csapatnak.

Aztán még komolyabb emberek - ők a belgyógyászok - elkezdték mondani, hogy hát bizony nem szabadna annyit enni, meg olyanokat, meg ezt csinálni meg azt, viszont helyette... (Azt a hülye is tudj, ha nem eszik előbb utóbb veszít a súlyából.) Még szerencse, hogy az ortopédusok nem azt tanácsolják a hozzájuk forduló betegnek amikor ő járás közbeni lábfájásról panaszkodik, hogy akkor talán hagyja abba járást, üljön vagy feküdjön le és megszűnik a panasz.

Ezek után már-már elhittem a súlyos emberekkel szemben olykor megfogalmazott véleményt ... Persze az akaratgyengeség az oka. Nem tud magának parancsolni, mindig csak zabál. Erre én fogtam magam és megcsináltam amit az emberek 98%-a tud - 6 éves gyötrő, ELTE képzés nélkül - egy évig nem ettem csak azt amit a tisztelt belgyógyász társaság ehetőnek tart, vagyis szinte semmit. Eredmény harminc kilogramm fogyás egy év alatt, és harmatgyengeség. A sportolói múltammal ellentétben úgy éreztem ha valaki megtámadna akkor inkább hagynám magam, mert úgy előbb szabadulnék. Még mielőtt valami űberokos belgyógyász szakértő felkiáltana „hát persze, hogy legyengült..." elmondanám, volt fehérjebevitel, meg nem kevés mozgás és sok egyéb amit ilyenkor ellenvetésként, meg hiányként említeni szoktak.
(No egyszálbelűek ezt csináljátok utánam!! Mondjuk hízzatok csak 20 kg egy év alatt!!) Ennyit az akaratgyengeségről. Aztán két évig úgy ettem mint a „hülye" tinilányok. Csipegettem, betartva a hozzáértők tanácsát - aztán utána sem zabálni!! - figyelve mennyi fehérje, zsír, szénhidrát kutyagumi... van a tányéromon. Majd jött a húsvét, aztán júniusra 14 kg-val lettem nehezebb. De most csak az röhögjön aki nem látott még állandóan faló sovány embert, aki bármennyit eszik nem vastagszik. Egyébként elég perverznek kell lenni ahhoz, - és erre csak a belgyógyászok képesek kiknek a szemében az elhízás alap oka a túlevés - hogy valakinél elfogadható lehetőségként felmerüljön a két-három éves koplalás után az összeszűkült gyomorral való lakomázás. Hát nem! Egyszerűen csak azt ettem ami jólesett.
Gondolom most néhányan kárörvendőn dörzsölik össze tenyerüket, hogy ezt megmondhatták volna előre... Ne tegyék!! Illetve csak a következő fejezet elolvasása után, ha lesz még kedvük.

Aztán negyvenhárom éves koromban egyszercsak 130 kg-nál állapodott meg a szobamérleg számtárcsája. Nagyon utáltam! Nem volt jó! Nehéz voltam saját magamnak is. Szuszogtam, ha felmentem az elsőre, aludtam ha egy kicsit ettem. Akartam még egy próbát tenni és elhatároztam, megkeresem egyik ismerősöm kezelőorvosát, egy belgyógyászt, - hervadjon le a hasonló szakma képviselői arcáról a mosoly, mert a mondatnak még nincs vége - aki nem átallotta megtanulni az akupunktúrás kezelés csínját-bínját. Nos leírhatnám a módszert, miként lettem egyre könnyebb, de ezt most kihagyom.

A lényeg: most 115 kg vagyok. (Most sokan biztosan meglepődnek.) Nem akartam és nem is akarok újból 82 kg lenni. Nem beszélve a „hivatalosan" elfogadott súlytáblázat szerinti „egészséges" súlyról. Már csak ezért sem, mert az egészséges 120/80 vérnyomás sem úgy igaz, ahogy azt megfogalmazták. Most jól érzem magam, de nem akarom az életem hátralévő részét fogyókúrával tölteni. Félreértés ne essék. Az akupunktúrás kezeléssel vígan elérhettem volna a 74 kg ami a 184 cm-es magasságomhoz lenne az „ideális" súly, de nem akartam. Mégegyszer leírom NEM AKARTAM. Aki akar botránkozzon meg!! Szerintem a magyarokkal az a baj, hogy soha sincsnek megelégedve önmagukkal. Láttam, sőt beszéltem dundi francia, német lányokkal, akik nagyon jól érezték magukat a bőrükben. És ez kisugárzott lényükből. Bátran mondhatom, szebbé tette őket. Felszabadultak voltak, nem volt érezhető rajtuk a „jajistenemhogynézekki" hangulat. És még valami Tisztelt Belgyógyászok"! A tényleges 15 kg mínuszt egy fél év alatt érte el velem a kezelőorvosom - tudják? Az akupunktúrás - és azóta BÁRMIKOR, BÁRMIBŐL BÁRMENNYIT EHETEM, NEM LESZEK 116 kg-os. (Egyik barátom szavaival élve: „No erre varrjanak gombot!")

Összegezve: Ha az alkoholista már évek óta betegnek számít, az elhízott - mindegy milyen mértékben - miért akaratgyenge, miért zabáló, sokat evő? És az igen tisztelt orvosok - akiket a fentiekben említettem és ezúton kérem Őket, hogy ne haragudjanak a velük kapcsolatban leírtakért, mert nem a sértő szándék vezetett - miért nem azt kutatják, hogy az illető paciens miért „sokatevő" és miért nem vetik össze a kóros soványságról szerzett ismereteiket az elhízással, tudniillik az olyan emberek túlevését akik bármit megehetnek a súlygyarapodás legkisebb jele nélkül. Ha ezt megtennék talán nem az lenne az első reakciójuk, hogy akkor egyen kevesebbet a kövér ember, hanem igyekezne megtudni miért eszik annyit, ugyanis - és most vesszőzzenek meg de csak a sovány, kívülről szemlélők által oka a kövérségnek a túlevés, mert ők ezt az egészet nem értik - a túlevés legtöbb esetben tünet. És végezetül mindenki próbálja elfogadni magát olyannak amilyen, mert ezáltal lényegesen javulnak más emberekkel való viszonyaik és ez visszahat a saját lelki állapotukra. Szerintem aki elfogadja saját magát, azt többnyire mások elfogadják.

Bocs, ha kissé hosszú lettem!

Tisztelettel: Kumrán

Tilia Creative Commons License 2000.01.29 0 0 176
Képzeljétek! Tegnap eleget tettem az újévi fogadalmamnak, és elmentem a Tai Chi-sokhoz...
Úgy döntöttem, hogy kedvenc tanárom szárnyai alá megyek vissza, és szerdánként fogok járni.

Akit érdekel, annak leírom, hogy új kezdő tanfolyam indul február 28-án az. I. ker., Batthyány u. 8-ban, ez egy általános iskola, hétfőnként lesznek az órák 17-19-ig. Aki szeretne jelentkezni, az febr. 21-én menjen el a bemutatóra, ott lehet feliratkozni, asszem kb. 8 eFt lesz a féléves tagdíj. Annak is ajánlom, hogy nézze meg, aki nem akarja művelni... Nagyon érdekes... csupa olyan asszony és férfi, mint mi, hétköznapi emberek, a legkülönbözőbb életkorban, teljes csendben (ez nem cirkuszi mutatvány lesz!) "eljárják" a 108 lépést... Na jó! Inkább azoknak ajánlom, akiktől nem áll távol a meditáció, mert bizonyos fogékonyság nélkül nem igazán élvezhető... ez nem csak egyfajta "torna", itt minden mozdulatnak "jelentése" van, és az egészet áthatja a Tao...

Ne várjatok semmi olyat, mint a shaolin bemutatóknál! :-)))

És ha megnézitek, gondoljatok arra, hogy ezek az emberek komolyan hisznek a Tai Chi erejében... és én is. :-)

Robzon Creative Commons License 2000.01.29 0 0 175
NoMoreNights!
2000-01-20 23:04:09 alatt részletekbe menően igyekeztem kifejteni, hogy szerintem mitől lesz „zsírégetővé” egy edzés. Tudod, olyan gyakran előfordul, hogy valaki leír valamit, és észre se veszi, hogy tök érthetetlen a szövege, hiszen ő – aki írja – nyilván érti. Valószínűleg itt is erről van szó, segíts, hogy kijavíthassam, mond el, mint nem értesz ebből.
Előzmény: Törölt nick (174)
Törölt nick Creative Commons License 2000.01.29 0 0 174
Vegigolvastam a topicot...
Mellesleg imenti hozzaszolasoddal nem sokat segitettel de azert kosz.
A kerdesem meg mindig fennal.
Előzmény: Robzon (173)
Robzon Creative Commons License 2000.01.29 0 0 173
Szegény Shika… :(

Öri, hát itt egy csomóan még ahhoz is lusták, hogy ezt a nyúlfarknyi kis topicot végigolvassák, mielőtt hozzászólnának… Lehet, hogy a Tasztalos regisztrációkor kapott 20 soros imélt is sok volt elolvasni? Ugyanis ott is világosan ki van fejtve, hogy itt illetlenségnek számit ez a fajta magatartás.

Lanina!
Tök olyan érzésem van, mintha a Ti kollégiumotok valahol a civilizáció határain túl, érzésre valahol a Kara-kum sivatag környékén helyezkedne el. (Még egy nyamvadt mérleg se jut ezer emberre…) Legalább a naplementék szépek?
A testsúlymérés - önmagában - nem túl alkalmas módszer a zsírból fogyás kontrolálására. De ha tudni akarod mennyi a súlyod, akkor annak az a módja, hogy legalább egy hétig, minden reggel, pisi, kaki után, de reggeli előtt megméred magad, és átlagot számolsz. Ez mutat valamit. Ha valamikor, ruhában ráállsz a mérlegre, az viszont nem sokat mond. Szinte semmit. Amúgy erről volt már szó.
A szobabringázás pedig nem arról szól, hogy mindenhol átmozgasson, hanem arról, hogy megfelelő mértékű terhelést adjon a testednek, hogy az beindíthassa a zsírégetést.

Lok!
Meséld el lécci, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan lehet ekkora súlyfeleslegre szert tenni? Mondjuk amikor felszedtél 10 kilót, azt nem vetted észre, vagy hogyan? Vagy nem zavart? Mond el légyszi, hogy van ez, olyan nehéz felfogni, szinte el se hiszem.
A te esetedre is minden pont úgy érvényes, mint mindenki másra, szerintem olvasd el a topicot, minden benne van szerintem. Illetve annyiba speciális a dolog, hogy ekkora túlsúllyal biztos nem szabad kocognod se, mert kikészíthetné az izületeidet. De a reggeli pulzuskontrollos szobabiciklizés a kajálás átalakításával párhuzamosan biztos be fog jönni. Esetleg megküldheted az edzésedet valamilyen L-carnitine alapú zsírégetővel is. Állj neki, akkor menni fog!

Lara!
Olyan nincs, hogy csinálod, és nem megy. És szerintem ne társtól várd, hogy pótolja a belőled hiányzó akaratot, mert akkor csalódni fogsz. Ha Te egyedül nem tudod megcsinálni, akkor mással se fogod tudni, szerintem. Vagy van rá igényed, hogy szép tested legyen, és akkor megteszed amit kell, vagy igénytelen vagy, és akkor meg kár erőltetni.
Tudod ez pont olyan, mint amikor van egy igénytelen ember, akit azért kell cs#szegetni, hogy étkezések után mosson fogat. Hiába állítasz mögé valakit, aki folyton üvölt vele, hiszen ha nem belső igénye az ápoltság, úgyis csak az alkalmat lesi amikor sumákolhat. Egy életen keresztül pedig nem lehet felügyelet alatt senki.
Inkább úgy kéne felfogni – szerintem – hogy ha képtelen vagy rá hogy ezt a két apró dolgot megtedd (napi fél óra pulzuskontrollos, alacsony intenzitású edzés és a táplálkozási szokások átalakítása, éhezés nélkül), akkor egyszerűen nem vagy méltó rá, hogy olyan alakod legyen, mint amilyet szeretnél. És megérdemled, hogy cipeld a hájadat, mint egy nagy táblát: „Látjátok? Én ennyire lusta, és igénytelen vagyok!” Cipeld csak.

Néptáncos!
Tök érdekes dolog, de én úgy érzem, hogy a zsírégetéshez valami miatt, az úszás nem okés. Néztem a pulzustartományt, minden stimmel, és tudom, hogy működnie kellene, mégis ilyen érzésem van. Pedig amúgy jó lenne, pláne mert az izületeket kíméli, és az izmoknak is egészséges terhelést jelent.

NoMoreNights!
Látod, látod… Ha végigolvastad volna ezt a topicot pontosan tudnád, hogyan kell úgy kocogni, hogy zsírból fogyasszon.

Törölt nick Creative Commons License 2000.01.29 0 0 172
Hali!

Az lenne a kerdesem a hozzaertokhoz, hogy hogyan kell jol futni? Nekem a maniam az hogy estenkent mikor mar sotetedik, walkmannal a fejemen elindulok kocogni (persze nem amikor hideg van, inkabb tavasz-nyar-osz eleje szokott mukodni) ez kb 30 perc intenziv, faraszto futast jelent. A kozerzetem mindenkepp jobb lett tole de nem tudom, hogy tudnek fogyni tole. 196cm vagyok es kb 105-106 kilo mellette a 17 evemmel. Szerencsere oly drasztikusan nem latszik rajtam de en nem erzem jol magam a boromben :) Mindenkepp szeretnek a kocogas mellett maradni es ebben a temaban kernek tanacsot.

elore is koszi
csao

newseecad Creative Commons License 2000.01.29 0 0 171
Szisztok!

Shika megkért ,hogy mondjam meg nektek, hogy egy darabig nem lesz, ugyanis betörtek a lakásába és vittek mindent ami mozditható.A számgépe sem volt lebetonozva.

Sünike Creative Commons License 2000.01.29 0 0 170
Iok!

A néptáncos szerintem jó tippet adott. A lényeg a rendszeres mozgáson és diétán van.
Vigyáznod kell, hogy ne legyen túlságosan megterhelő az ízületeidre.
Nem ártana ha orvos is figyelemmel kisérné a fejlődésedet. Óvakodnod kell a hirtelen testsúlyváltozástól, szép lassan kell elérned a kitűzött célokat. Főleg azért, mert ha nem éred el azt amit szeretnél egy idő után lehet megunod, vagy abszolut el megy tőle a kedved, sőt a jojó effektus miatt (tudod le-fel a kilócik) a végén még több is lehetsz mint amikor nekikezdtél.
Fokozatosan , csak kis lépésekkel...Robzon is ezt tanácsolta nekem :-))
Tudod a fogyás, esztétikailag is szebb lesz, ha a bőröd is hozzáalakul, feszesebb lesz a sporttól. Ha csak szimplán diétáznál, akkor a bőr nem tudja követni a változást, petyhüdté válik
(terhességi csíkok..stb).
Ha egyszer elhatároztad magad, és nekivágsz akkor rendszeresen és kitartóan csináld!
Sok sikert kívánok hozzá! (ha esetleg tudok még segíteni szivesen teszem csak kérdezz)

Üdv. Sünike

neptancos Creative Commons License 2000.01.29 0 0 169
Hali!
Hát neked egy jó nagy levegővételre van szükséged, és el kell kezdeni.Ennyi.
Ja, és még annyit, hogy el kell feljteni az "abbahagyom" szó jelentését. Valamint a 2szünete tartok" kifejezés is törlendő. hogy pontosan mit is mozogsz, az szinte mindegy(" "), csak maradj úgy, és nehagyd abba.
Javaslat 1.: Van egy csodaskála, a hatékony zsírégető mozgásokat foglalja magába:
Gyaloglás
Kocogás
Futás
Sprint
Ezek közül sorrndben az elsőt ajánlanám.
Példa:Kényelmes cipő, réteges, szellőző viselet, 3-4 perc nyugodt tempójú séta.Légzőgyakorlat, vádlinyújtás.5perc tempós séta. 1 p. pihi. 5 perc tempós séta. 1perc pihi. 5perc tempós séta. 4-5perc hazagyaloglás, nyújtás.Ajánlott reggelenként, kutyával vagy walkmannel, heti 6x.
A lényeg az ízületeken van. Ne akarj futni!Ne csinálj sokat! Inkább menj le este is, ha kevésnek érzed, a jövő héttől meg kihagyhatsz majd egy egyperces pihenőt.Mit szólsz?Ja, és hogyRobzon is örüljön, írd már le napi rendszerességgel, miket eszel.
Megjegyzem, jó lehet az úszás is, ha bírod viszonylag sokáig. Jó lenne a szobabicikli is, ha azt választod, akko ris hasonlőképpen kell eljárni.
Az elején a cél a szervezet hozzászoktatása!

Mindenki!
Vasárnap de. 11:00 körül a Sportusziban leszünk többekkel, a Szigeten. Úszni és szaunázni szándékozunk.
n.
Ja, neten nem leszek pár napig.

lok Creative Commons License 2000.01.28 0 0 168
Neptancos

6 évig karatéztam, igen aktivan föleg a végén, illetve kondiztam is, átúsztam a Balatont és hasonlók. De aztán a föiskolán felszedtem 4 év alatt 25 kg-ot, aztán 8 év alatt még 45-öt. :-(
Valami tényleg okos tanács kellene. Orvoanál voltam, azt mondta semmei bajom, meg fiatal is vagyok, birom. Nem nyugtat meg különösebben.

Előzmény: neptancos (166)
larA Creative Commons License 2000.01.28 0 0 167
üdv mindenkinek!

Klassz a topic. Segítsetek!
Minden megvan ami a fogyáshoz kell: tudás, eszközök, idő. Miért nem megy? Valakinek sikerült már társ nélkül?
larA

neptancos Creative Commons License 2000.01.28 0 0 166
Hali!
Hát, azt megmondod, hogy mit sportoltál?
Amúgy nézd meg az Alakformálás o-ik hozzászólását.
n.
Többet később.
lok Creative Commons License 2000.01.28 0 0 165
Örömmel olvastam a topicot, és remélem, valaki nekem is tud bölcs tanácsot adni. 31 éves vagyok, 184 cm és cca 156 kg. És ez nem vicc! 10 év alatt szedtem fel, elötte sportoltam aktivan, lehet, hogy ezért birok még menni :-)
Mit és hogyan? Ugyanis semmi sem müködik. Nem hormonális a dolog, 110 kg-nál nem nézek ki többnek, de az emeletre nehezen megyek fel. Ráadásul ülömunka... Okos ötletet várok.
neptancos Creative Commons License 2000.01.27 0 0 164
Kedves Lanina!
A Shcönzherz loesz-től délre, Hengermalom vagy milyen utcában van egysporttelep. Lehet pl. gyalogolni a futópályán, ill. van(volt?) konditorna is.Csinálhatod "csakaminemfáj"alapon is.
Továbbá bringázásra való terep adódik, ha tovább mész a régi balatoni út irányába; mindenki arra kerekezik a Balcsi felé.
Ha befelé jössz a városba, a LKálvin térnél a Ráday u.-ban van egy igazi aerobikos-gyúrós terem,(Sun-body), és bocs, de biztos van a Móricznál is valami, de Budán nem annyira tudom.
n.
lanina Creative Commons License 2000.01.27 0 0 163
Én csatlakozom, márcsak a kiváncsiság miatt is, meg hátha adnak vmi klassz receptet :)
Egy elég furcsa kérdés: Hol tudnám megmérni (kg-ra) magamat, nem tudjátok? Voltak anno olyan jós automaták vagy mik, amire ráállva súlyt is mért, hol lehet ilyen? Vagy más ötlet? (kiváncsi vagyok mennyi lehetek)
Előzmény: nyuszó (162)
nyuszó Creative Commons License 2000.01.27 0 0 162
találtam egy fogyi programot. február elején indul és a neten keresztül folyik a dolog. nem tudom milyen, de hátha benneteket is érdekel. a következő cimen keressétek:
http://www.hazipatika.com/interactive/weightloss/
lanina Creative Commons License 2000.01.27 0 0 161
Vmit kihagytam: a Műegyetem vonzáskörzetében nem tudok ilyen edzőtermet..
lanina Creative Commons License 2000.01.27 0 0 160
Sajnos az orvos csak annyit mondott, hogy olyat ne csináljak amire fájdalommal reagál a csípőm, mert az egy rossz visszajelzés. Bár ebből kiindulva anno a gyógytornát is abba kellett volna hagyni :) Viszont a gátfutást határozottan megtiltotta (pedig azt nagyon szerettem) meg a hosszú ugrándozást. Szóval igazán nem tudom mit szabad nekem s mit nem..viszont a törökülést már egy éve tudom, kb ennyire merevek még az izmok ott..
Mit javasolsz így?
Szobabringát most intézem otthonra, vagyis a koliba, megy a számolgatás meg a rendezés hogy hogyan férne be úgy, hogy még rá is tudjak ülni.:)Viszont kevésnek találom, nem mozgat meg mindenhol, ezért is szeretnék máshogy is mozogni, edzeni.
Előzmény: neptancos (158)
rizo Creative Commons License 2000.01.27 0 0 159
Na szoval: mar 2 szer binyoztam 30 percet. A pulzusmeres szoftveres emulacioja a kovetkezokeppen sikerult: a nyaki pulzust csak allo helyzetben talaltam :), ugyhogy a tartalek tervre tertem at. Addig terheltem magam, hogy a legzesem meg ne gyorsuljon fel (szvsz oxigenhiany ne legyen) es az izmaimban csak kellemes melegseg legyen. Nincs izomlazam, ami aerob edzesre vall :)
Az etkezes megreformalasa halad, de a felhalmozott keszleteket azert meg fel kell elni... :)
Rizo
neptancos Creative Commons License 2000.01.27 0 0 158
Kedves Lanina!
Mit mondott az orvos, mit lehet és mit nem?
pl. ami szerintem menne, az a gyaloglás. De ebben nem vagyok egész biztos. Ill. gyaloglás az edzőtermig=bemelegítés, plusz szobabringa, hazagyaloglás=levezetés. Mit szólsz? Ez akár rendes edzéssel is felér.
Merre nem tudsz edzőtermet?
Sünike!
Tény, hogy a hozzátartozókon kijövő hajlamok nagy hajtóerők(motiváció).Megjegyzem, szív-és érrendszeri bajokban sok "magyar" hal meg, pedig itt jó az ellátás.
n.
Né, a Robzon ébren van!
Robzon Creative Commons License 2000.01.26 0 0 157
Na itt egy tápanyag-összetétel és energia táblázat, úgy becsülje meg mindenki, hogy be kellett gépelnem, mert nem lehetett scannelni a hülye hátér miatt. (office 97-es .xls formátumban) Maj' felnyomom HTML-ben is...
freeze flash Creative Commons License 2000.01.26 0 0 156
Ha tudok bármiben segíteni, írjál...
Komolyan.
Előzmény: Sünike (155)
Sünike Creative Commons License 2000.01.26 0 0 155
Robzon!!!!!
" Már épp kezdtem leporolni a kedvenc férfi soviniszta dumáimat, hogy lám, csak Rizo aki nyomul, a nők meg csak lapulnak, " -ezt nem kéne, hiszen én is dolgozom ha nem is írok!
offff
Hétfőn hazautaztam Erdélybe, mivel egy nagyon szomorú esemény történt ...:(((((
Édesanyám vasárnap hajnalban agyvérzést kapott...jobboldali teljes bénulás....újra kell tanulnia beszélni...járni....őrület az egész.....ott meg aztán milyenek a kórházi viszonyok...kivizsgálás egyenlő a nagy NULLÁVAL...gyógyszeres kezelés...azt is mi adjuk be neki...mivel éjjel nappal mellette kell legyünk, mert az ápolók mellett meg is halhatna:((( Az egész oka az orvos szerint rosszul kezelt magas-vérnyomás..(kb 2 éve volt itt kivizsgáláson...akkor arra a gyógyszerre amit évekig (kb 10-15év) kapott az orvos azt mondta, hogy Magyarországon ezt RÉGEBBEN csak állatkísérletekre használták........FELHÁBORÍTÓ az egész..........
on....
Robzon ! Hétfőn hajnalban 4-kor felkeltem azért, hogy ne hagyjam ki a reggeli futásomat....Mások hülyének néznek?! Nem számít, egyébként kit érdekel?
És hidd el...Rájöttem az élet nem játék! Tennünk kell azért hogy egészségesebben legyünk...
Éppen az életmódváltoztatás és a rendszeres mozgás segít a magas -vérnyomásúaknak is..persze rendszeres orvosi felügyelet mellett...Ha megtehetem..és még mozoghatok...akkor saját magamért Mindent megteszek!

Kedves Érdeklődő Topicosok!:)
Egyébként félreértés elkerülése végett lány vagyok..nekem is vannak felesleges kilóim...sok is:((( a tavalyi évben a mai napig 76-kilóról 65-re fogytam...rendszeres és rendszertelen mozgással...főleg esti futással....Ezen most annyit változtattam Robzon javaslatára...aminek hasznát is látom már...reggeli rendszeres 35 perc futást..hetente 6x, plussz heti 2 aerobicot...és a pihenőnapon kb. 2000 méter úszást..és szaunát iktattam be. A kajálást szép lassan megreformálom! Néha drasztikusan..de muszájjjjjj...Aki nem szeret főzni az meg tudjon magára..más nincs!:) (vannak jó receptes könyvek is:)))

Ismét Robzon!:)
Köszi a szaunás tippet...Valahol írtad, ha nincs időd kaját főzni, nyers zöldséget rágcsálsz...Milyet? Én mondjuk max.a sárgarépát tudom elrágcsálni....mást milyet lehet ? Szivesen olvasnék tőled még ilyen zöldséges -kajás tippeket..Te miket eszel? És mit ajánlassz????

-bocs az off-topicért...csak elrettentő példának írtam...ez is egy következménye sok-sok mindennek :-(((((((( bárcsak ne lenne....:-((((((

Üdv Sünike

lanina Creative Commons License 2000.01.26 0 0 154
Exti! Elkuldened nekem ami szerint elsz, amit javasolt Robzon, mert nekem kicsit sok vegignyalabolni a ket topicot..koszi elore is.
Kasszandra: neked is koszi, hamarosan felkeresem azt a helyet es meglatjuk mi lesz..
Robzon: azt hittem mar teljesen leirtal, jol el is keseredtem, de igyekszem vhogy megoldani a szobabringazast, de mit kell erteni pulzuskontrollos meresek alatt?? Mi a helyes? MI a lenyege?
Miamanó Creative Commons License 2000.01.26 0 0 153
Hát igen, éppen előtte kerestem rá és töltöttem le, no és olvastam el a kockahas alakító módszereket, de mostmár kezdem azt hinni, hogy nagy fába vágtam a fejszémet. És most jöhet a sokat akar a szarka....De nem és nem.
Kedves Robzon! Egyre kegyetlenebb amiket mondasz, de sajnos elhiszem, hogy igazad van. Csakhogy mégis egy életre lemondani Anyám főztjéről? Halálra sértődne, meg különben is egész héten arra készül, hogy vasárnap mit főzzön nekem. (Jó tudom, hogyha legalább nem repetáznék, esetleg csak a felét enném amit szoktam?) Értsd meg, egyszerűen nem tehetem meg vele. És biztos sokan vannak, akik bármennyire betartanák az előírt étrendet, mindig is lesznek olyan alkalmak, amikor az ember nem mondhatja, hogy köszönöm, semmit sem kérek (mondjuk egy étteremben), és nem mindenhol van éppen olyan kaja, ami a megfelelő étrendünkbe beilleszthető. Maradjunk annyiban (nem kifogást keresek!) hogy ha lehet, kerüljük ki az ilyen alkalmakat.
Ja, milyen a sovány sajt? Már régóta keresek ilyesmit, eddig csa a Tolnait ismerem, mi van még? Ugyanis egyébként a húsért nem rajongom, de mégis kéne egy kis fehérje. A joghurt (natúr) jöhet minden mennyiségben, túró, juhturó? ilyesmi mennyire zsíros?
Pulzusmérő a szobabiciglin van, de valahol nagyon lehúztad, azért megpróbáljam vele? Esetleg kölcsön kérhetek egy vérnyomásmérőt, azon is mérhetek pulzust. Elképzelem, ahogy reggel, moccanás nélkül magamra tekerem és felpumpálom, jó az még ébredésinek?
Egyébként kész kínszenvedés a reggeli edzés, éjjeli bagoly vagyok inkább, reggel még a kelleténél is előbb felkelni nagyon nehéz. De nem siránkozok! - nehogy megint megkapjam a magamét! Majd csak megszokom. Azért nagyon hálás vagyok a sok tanácsért, tényleg köszi.
Csak azzal hálálhatom meg, ha tényleg lefogyok.
Miamanó
Előzmény: Robzon (150)
Tilia Creative Commons License 2000.01.26 0 0 152
Fúúúú, Robzon! Elb...tam.......
3 kilót fogytam... biztos az összes izmom odalett... az utóbbi napokban kissé magam alatt vagyok, és nem tudok enni. :-(((
Szerinted, ha valaki sokáig kiette magából a bajait, most lehet ugyanettől nemevő??? :-( (Ez csak költői kérdés volt!) Na, mind1! Viszont a jóhír, hogy kaptam végre a Tai Chisoktól egy levelet, hogy mikor vannak edzések, úgyhogy "visszatérek"...
Már kétszer reggeliztem! :-)) (Csak kis lépésekben haladok, mert többet nem is ettem.)
tamara Creative Commons License 2000.01.26 0 0 151
Sziasztok,
én csak most kapcsolódtam be ebbe a topicba.
Én kétszer fogytam le nagyon, egyszer kb. 18 éves koromban kb. 10 kilót, ropi-túró rudi kúrával, kb. két hónap alatt.
Majd szépen, lassan 10 év alatt visszajöttek rám ezek a kilók.
Tavaly nyáron pedig 14 kilót fogytam, szintén két hónap alatt, akupunktúrával. Iszonyú kemény, de nagyon megéri. Nem jött vissza semmi, mostanáig. Most is csak azért, mert babát várok. De az biztos, hogy szülés után is ehhez a módszerhez folyamodom, mert nekem NAGYON BEVÁLT.
T.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!