Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2009.12.06 0 0 14032

"A te mondatodból azt venném ki, hogy az előttünk álló két csapatot jóvál erősebbnek gondolod. De nem azok. Csak nagyobb barátságban vannak a szerencsével."

 

Ez marhaság, már ne is haragudj! 7 ill. 9 ponttal állnak előttünk, mindkettő nyert ellenünk, ez nem csak szerencse! És ez a mai meccs sem a szerencsén múlt. Vagy ha már igen, akkor olyan értelemben, hogy csak Stekelenburgnak és a szerencsének köszönhetjük, hogy megúsztuk 2 gólos vereséggel, mert ezen a meccsen rosszabbak voltunk, mint a PSV vagy a Twente ellen.

 

"Reménykedjünk benne, hogy a következő 18 fordulóban a mi kispadunkon fog ülni a szerencse."

 

Nyugodtabb lennék, ha inkább jobb játékosok ülnének a kispadunkon...

Előzmény: Neeskens (14026)
nj Creative Commons License 2009.12.06 0 0 14031
Igazából már az első félidőt is jobban kezdték, de akkor negyedóra után még fel tudtunk jönni. Volt Aissati helyzete meg néhány íéretes támadásunk, de aztán kiegyenlített lett a játék és nekik is volt két ordító gólhelyzeteük (Van Wolfsvinkel kihagyta mindkettőt, majd a második félidőben megint kettőt). Aztán szünet után gyorsan vezetést szereztek és utána már csak egy csapat volt a pályán. Az eredmény inkább ránk nézve hízelgő.
Előzmény: Atis14 (14021)
nj Creative Commons License 2009.12.06 0 0 14030
Csak ki tudja, hogy jövőre lesz-e még Suarezünk? És Pantelicünk, Emanuelsonunk...
Előzmény: cruijf (14025)
nj Creative Commons License 2009.12.06 0 0 14029

"Ezt nem hittem volna! Nem derült ki, mi lett volna, ha olyanok vagyunk, mint a Vitesse ellen voltunk, mert sokkal rosszabbak voltunk."

 

Korábban még ezt írtad:

 

"Ha kikapunk, rosszak vagyunk, ha nyerünk rossz az ellenfél. Azért mostanában legtöbb ellenfelünk hagyja, hogy jók legyünk."

Úgy látszik, most mégsem hagyták... Szerintem, igenis sok múlik az ellenfélen, ami a Vitesse ellen még belefért, az most már nem. Éppen erről beszéltem korábban. Néha a - látszólag - látványos eredmények (5-1) mögé is kellene nézni.

 

Egyébként, ez a vereség, illetve, az ennek következtében beálló 7 ill. 9 pontos hátrány valószínűleg azt jelenti, hogy idén sem leszünk bajnokok. Az a kérdés, hogy a Twente meddig bírja. Tavaly az AZ-nek sikerült végigcsinálni, remélem, most a Twente-nek is, mert akkor már inkább ők, mint a PSV.

 

Mi meg innentől koncentráljunk a KNVB Kupára, hogy azért nyerjünk is valamit.

Előzmény: Gyenyi (14022)
nj Creative Commons License 2009.12.06 0 0 14028

Azért az látszott, hogy az utolsó néhány meccsen (Twente, Dinamo idegenben, Heerenveen, Vitesse, Temesvár) csak a Heerenveen elleni első félidőben uraltuk a középpályát.

Ha ebből kihagyjuk a Dianmo elleni meccset, mert az komolytalan volt 9 a kiállítások miatt és a Heerenveen elleni második játékrészt, mert addigra az is azzá vált, akkor is aggasztó volt ez a trend. Szerencsénkre a Twente kivételével az ellenfeleink annyira gyengék voltak, hogy ez nem bosszulta meg magát. De most az Utrecht "személyében" ismét egy agresszív, hajtós csapat várt ránk, akik idén jó középpályásokkal (Mertens, Nijholt) és támadókkal (Mulenga, Van Wolfsvinkel) is rendelkeznek.

Ráadásul, kb. ugyanekkorra tehető Suarez formájának jelentős visszaesése is, ami a Temesvá ellen érte el (?) a mélypontját. Annyira nem vagyunk jók, hogy ezt elbírjuk, hasonló kaliberű helyettes pedig nincs, ahogy arra már nyár végén is rámutattam.  

 

Előzmény: Gyenyi (14018)
cruijf Creative Commons License 2009.12.06 0 0 14027

Bár lenne igazad!!De a Twente és a PSV jszerintem erősebb nálunk.

Előzmény: Neeskens (14026)
Neeskens Creative Commons License 2009.12.06 0 0 14026

"Még javulnunk kell!!Majd jövőre talán nagyobb esélyünk lesz a bajnokság megnyerésére."

 

Abban egyetértek veled, hogy még javulnunk kell. Javítani kell a taktikánkon ha egy erős védelemmel találkozunk, egy-két poszton erősíteni, stb. De abban nem értek veled egyet, hogy a bajnoki címre még egy szezont várjunk. Szerintem van esélyünk már idén is megnyerni. És nagyon remélem, hogy meg is lesz! A te mondatodból azt venném ki, hogy az előttünk álló két csapatot jóvál erősebbnek gondolod. De nem azok. Csak nagyobb barátságban vannak a szerencsével. Igaz, a győzelemhez az is kell. De a szerencse egyik napról a másikra elhagyhat egy klubbot illetve csatlakozhat egy klubbhoz.

Reménykedjünk benne, hogy a következő 18 fordulóban a mi kispadunkon fog ülni a szerencse.

Előzmény: cruijf (14025)
cruijf Creative Commons License 2009.12.06 0 0 14025
Még javulnunk kell!!Majd jövőre talán nagyobb esélyünk lessz a bajnokság megnyerésére.Ha az Utrecht számunkra ellenfél akkor nagyon sokat kell még javulnunk.majd lessz jobb is.
Atis14 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 14024
Rosszul fogalmaztam. De ilyen meccs után nem tudok gondolkodni, hogy minek mi az értelme. A lényeg, hogy értetted.
Előzmény: Gyenyi (14023)
Gyenyi Creative Commons License 2009.12.06 0 0 14023
"Jó lenne, ha egyszer már szerencsével is hadilábon állnénk."
Szerintem, aki hadilábon áll a szerencsével, annak pechje van. Ezt akartad mondani? Ezt szeretnéd? Különben a PSV sem nyert Utrechtben, sőt ellenük az Utrecht még nagyobb fölényben volt, de azon a meccsen a PSV, mint valóban sokszor, nem állt hadilábon a szerencsével, így legalább nem kaptak ki.
Előzmény: Atis14 (14021)
Gyenyi Creative Commons License 2009.12.06 0 0 14022
Ezt nem hittem volna! Nem derült ki, mi lett volna, ha olyanok vagyunk, mint a Vitesse ellen voltunk, mert sokkal rosszabbak voltunk. Most kicsit nehéz optimistának lenni.
Atis14 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 14021
0-2 már... :( Ilyen nincs. A második félidőre feljavultak a hazaiak, mi meg nem is tudom. Mint ha a FIFA-val játszanék világklasszis szinten és akár mit csinálnék, állandóan leszerelnek én meg nem tudok szerelni. Érthetetlen, ami történik. És az a bosszantó, hogy a twente és a psv az ilyen meccseken valahogy mindig 1-0-vál hozni tudja a győzelmet. Jó lenne, ha egyszer már szerencsével is hadilábon állnénk. Mit sem érnek ilyenkor a nagy arányú győzelmeink. ÁÁááááááá
Atis14 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 14020
Félidőben 0-0. Aissatinak volt egy nagy helyzete, kapussal szemben volt 7-8 méterre és sikerült is bele lőnie. A hazaiak védekezésre álltak be. Bár 1-2 veszélyes lövésük volt nekik. Még is a 34-66%-os labdabirtoklási arány azt mutatja, hogy melyik csapat próbál kezdeményezni leginkább. A második félidőre fel kéne gyorsítani a játékot, jobban meg kéne mozgatni az utrechti védelmet, mert egyenlőre nehéz feltörni a falat. Hajrá Ajax!
Gyenyi Creative Commons License 2009.12.03 0 0 14019
"csak legyen meg az az 1 gólos győzelem. De nem lesz egyszerű."
Nem gondoltam volna, hogy az utóbbi évek legnagyobb mumusai, a Heerenveen és a Vitesse ellen ilyen könnyű lesz. Most már kezd megjönni az önbizalmam. Manapság csak lelkesedéssel már kevés csapat sikeres ellenünk. Mi is tudunk szívvel játszani.

"Ráadásul, most kiesett Emanuelson és Van der Wiel is."
Az már biztos, hogy egyikük sem játszhat?
Silva különben tegnap nem volt rossz. Emanuelson nagyobb gond. Nem örülnék Aissatinak a balszélen. Ez esetben az egész csapatban csak egy ballábas (Vertonghen) lenne.
Előzmény: nj (14017)
Gyenyi Creative Commons License 2009.12.03 0 0 14018
"elsősorban a meglehetősen szétesően játszó ellenfélnek volt köszönhető. "
Ha kikapunk, rosszak vagyunk, ha nyerünk rossz az ellenfél. Azért mostanában legtöbb ellenfelünk hagyja, hogy jók legyünk.

De abban egyetértünk, hogy akár berúgja, akár nem, nyerjünk vasárnap!
Előzmény: nj (14016)
nj Creative Commons License 2009.12.03 0 0 14017

"Az utolsó 3 évben nyertünk Utrechtben. Miről beszélsz? Most, amikor egymásután két olyan meccset is biztosan nyertünk, melyet az utóbbi években nem nagyon nyertünk meg, végre olyan meccs jön, mely mostanában jól ment."

 

Mit számít az, hogy mi volt tavaly? Sem az Utrecht, sem mi nem vagyon olyanok, mint 1 évvel ezelőtt.

 

"Az utolsó hetekben azért inkább rosszak, mint jók."

 

Ellenünk biztos, hogy felszívják magukat.

"Kevés lesz az 5:1-hez. Szerény vagyok; kevesebbel is beérem. :)"

 

Én is beérném, csak legyen meg az az 1 gólos győzelem. De nem lesz egyszerű.


"Most, hogy Pantelic is belejött, úgy ahogy van, jó a csapat. Még azt is megengedhetjük magunkat, hogy 1-2 kulcsjátékos rossz napot fogjon ki."

 

A Vitesse ellen igen, de az Utrecht ellen nem. Ráadásul, most kiesett Emanuelson és Van der Wiel is.

Előzmény: Gyenyi (14009)
nj Creative Commons License 2009.12.03 0 0 14016

"Ha Amszterdamban is gyorsan megszerezték volna a vezetést, biztos kikapunk, mert helyzetünk sem nagyon volt."

 

Én erre másképp emlékszem, de lehet, hogy megcsal az emlékezetem.

 

"Most a 4-ik perctől tudtam, hogy nem lesz itt baj. Ez azért különbség."

 

Igen, de ez itt elsősorban a meglehetősen szétesően játszó ellenfélnek volt köszönhető. Az Arena-ban egy masszív Temesvárt láthattunk, akik ellen azért mind az első, mind a második félidő első felében uraltuk a meccset.

 

"Én tehát láttam fejlődést. Te nem. Van ez így."

 

Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam: ezen a meccsen nem lehetett lemérni a fejlődést, mert hamar komolytalan lett a kiállításoknak köszönhetően.


"Amióta Suarez nálunk van ez volt a harmadik meccse, melyen 11-est hagyott ki. Mind a hármat megnyertük. Hagyjon ki az Utrecht ellen is! :)"

 

Azért arra több példa akadt, amikor berúgta és úgy nyertünk, úgyhogy maradjunk inkább ennél a változatnál.

Előzmény: Gyenyi (14015)
Gyenyi Creative Commons License 2009.12.03 0 0 14015
"Ezen a meccsen semmi fejlődés nem látszott, különösen nem az első Temesvár elleni meccshez képest."
Ha Amszterdamban is gyorsan megszerezték volna a vezetést, biztos kikapunk, mert helyzetünk sem nagyon volt. Az Arénában úgy éreztem, ha még három órát játszanánk, sem találnánk be. Most a 4-ik perctől tudtam, hogy nem lesz itt baj. Ez azért különbség.
Én tehát láttam fejlődést. Te nem. Van ez így.

Amióta Suarez nálunk van ez volt a harmadik meccse, melyen 11-est hagyott ki. Mind a hármat megnyertük. Hagyjon ki az Utrecht ellen is! :)
Előzmény: nj (14014)
nj Creative Commons License 2009.12.03 0 0 14014
Ezen a meccsen semmi fejlődés nem látszott, különösen nem az első Temesvár elleni meccshez képest.
Előzmény: Gyenyi (14012)
nj Creative Commons License 2009.12.03 0 0 14013

Azt a gólt nem a két kihagyott 11-es helyett lőtte, ha pontosak akarunk lenni, mert az még előtte született.

Egyébként ritka béna 2 büntető volt, ráadásul mindkettőt ugyanoda lőtte.

Előzmény: Neeskens (14011)
Gyenyi Creative Commons License 2009.12.03 0 0 14012
Kár, hogy Emanuelson és Van der Wiel megsérültek. Mindenesetre ezen a meccsen látszott, hogy mennyit fejlődtünk az első meccs óta. Most már legyünk csoportelsők!
Neeskens Creative Commons License 2009.12.02 0 0 14011

EZ AZ!!! MEGVAN A GYŐZELEM!!! ÍGY TOVÁBB!!!

 

A lényeg, hogy meglett a győzelem. De szebb lett volna ha az 1:2 helyett az eredményjelzőn 1:4 lett volna. Pecchünkre Suareznek nem sikerült belőni a két 11-est. De helyette lőtt egy akció-gólt és úgy néz ki, hogy Pantelics is a pályán volt szívben-lélekben. Most már biztos a továbbjutásunk! És az első helyen.

 

HAJRÁ AFC AJAX AMSTERDAM!!!

Atis14 Creative Commons License 2009.12.02 0 0 14010
Suárez nem engedi, hogy aludni térjek. Már lehetne 2 gólós az előny, ami megnyugtatóbb, de így még nem lefutott, mert a románoknak eddig is voltak veszélyes helyzeteik. Igaz, mi is rúghattunk volna gólokat, elég Luis 2 kihagyott büntetőjét megemlíteni. Most miatta leszek fáradt holnap munka közben. :)
Gyenyi Creative Commons License 2009.12.02 0 0 14009
"a meccs Utrechtben lesz, és ott nekünk akkor is nehéz, ha a hazaiak nem olyan jók."
Az utolsó 3 évben nyertünk Utrechtben. Miről beszélsz? Most, amikor egymásután két olyan meccset is biztosan nyertünk, melyet az utóbbi években nem nagyon nyertünk meg, végre olyan meccs jön, mely mostanában jól ment. Tavaly, az akkor a mainál még gyengébben szereplő Vitesse otthon simán vert el minket 4:1-re.

"De most nem is rosszak."
Az utolsó hetekben azért inkább rosszak, mint jók.

"ha annyit nyújtunk, mint a Vitesse ellen, az Utrechtben kevés lesz."
Kevés lesz az 5:1-hez. Szerény vagyok; kevesebbel is beérem. :)
De azért abból indulok ki, hogy jobbak leszünk. Most, hogy Pantelic is belejött, úgy ahogy van, jó a csapat. Még azt is megengedhetjük magunkat, hogy 1-2 kulcsjátékos rossz napot fogjon ki.
Előzmény: nj (14007)
Atis14 Creative Commons License 2009.12.01 0 0 14008

Nem érdemes azon vitatkozni, hogy az Utrecht jobb e a Vitesse-nél vagy sem és hogy haza pályán ellenünk veszélyesek lehetnek. Én úgy érzem, hogy elég erősek vagyunk most. A legutóbbi meccs is bizonyította, hogy gyengébb (de nem rossz) játékkal is tudunk könnyen nyerni.

Ami viszont aggaszt, hogy hiába is verjük a legtöbb ellenfelünket több góllal, ha a twente és a psv sorra behúzza a sajátjait. Így kicsit szélmalom harcnak vélem a helyzetünket. Egyikük se kapott még ki a bajnokságban. Igaz még az ArenA-ban nem is jártak. Addigra jó lenne ha a közöttünk lévő távolság nem fog tovább nőni.

nj Creative Commons License 2009.12.01 0 0 14007

"Az Utrecht otthon(!) nem kapott ki a PSV-től..."

 

Most is Utrechtben lesz a meccs, nem?

 

"...és az volt az utolsó jó meccsük. Azóta 6 meccsből kettőt nyertek meg. Jelenleg 9 ponttal állnak mögöttünk. Nehogy már azt mond, hogy jobbak nálunk!"

 

Már megint olyasvalamiről vitatkozol, amit nem is írtam! A Heerenveent hoztad fel, hogy nyertek Utrechtben és ebből vontad le azt a következtetést, hogy lehet, hogy nem is annyira jók. Én erre írtam, hogy: de.

Nálunk nem biztos, hogy jobbak, de a meccs Utrechtben lesz, és ott nekünk akkor is nehéz, ha a hazaiak nem olyan jók. De most nem is rosszak. Azt a kis különbséget, ami a két csapat közt van, a hazai pálya előnye eltünteti.

 

"Minden meccset komolyan kell venni, és soha nem biztos, hogy az esélyes nyer, de az nem lehet vitás, hogy vasárnap ki az esélyes."

 

Engem nem is érdekel, hogy ki az esélyes, mellesleg esélyekről sem írtam, csak azt, hogy ha annyit nyújtunk, mint a Vitesse ellen, az Utrechtben kevés lesz. Annyival jobb csapat ugyanis az Utrecht, mint a Vitesse.

Előzmény: Gyenyi (14006)
Gyenyi Creative Commons License 2009.12.01 0 0 14006
"Ja, viszont az Utrecht nem kapott ki a PSV-től."
Ne gyerekeskedj! Az Utrecht otthon(!) nem kapott ki a PSV-től, és az volt az utolsó jó meccsük. Azóta 6 meccsből kettőt nyertek meg. Jelenleg 9 ponttal állnak mögöttünk. Nehogy már azt mond, hogy jobbak nálunk! Jobbak, mint tavaly voltak, de mi is jobbak vagyunk. Az utolsó három évben simán nyertünk Utrechtben. Minden meccset komolyan kell venni, és soha nem biztos, hogy az esélyes nyer, de az nem lehet vitás, hogy vasárnap ki az esélyes. Különösen, ha edzőjük ismét kispadon hagyja Van Wolfswinkelt, a jelenleg talán legtehetségesebb holland középcsatárt, és a falábú Vandenbergh-et játszatja helyette. Amióta ellenfeleik rájöttek, hogy, ha ki tudják kapcsolni Mertens, akkor sok nem marad az Utrechtből, nem megy annyira nekik. Kérdés, ki kapcsolja ki. Anita lenne erre a legjobb, de ő valószínüleg marad balhátvéd. Marad Enoh, aki ebben az esetben biztos begyűjti 5-ik sárga lapját.
Előzmény: nj (14005)
nj Creative Commons License 2009.12.01 0 0 14005

"És, hát azért olyan jól, mint egy hete, nem mehet minden héten. Annyira azért nem voltunk rosszak."

 

Írtam én, hogy rosszak voltunk? Azt írtam: nem voltunk annyira jók! Amit te is elismertél. Akkor meg min vitatkozunk?

 

"A Heerenveen nyert Utrechtben."

 

Ja, viszont az Utrecht nem kapott ki a PSV-től. Lehet még ilyeneket írni oda-vissza, de minek!

 

"Lehet, hogy mégsem annyira jó az Utrecht?"

 

De.

Előzmény: Gyenyi (14004)
Gyenyi Creative Commons License 2009.12.01 0 0 14004
"Nem játszottunk annyira jól, mint a Heerenveen ellen, pedig alapvetően a Vitesse sem erősebb csapat, min a frízek."
Kb. egyformák. Talán az is különbség volt, hogy idegenben játszottunk. És, hát azért olyan jól, mint egy hete, nem mehet minden héten. Annyira azért nem voltunk rosszak. Nem lehet, hogy rajtunk is múlt, hogy egy helyzetük sem volt? 5 gólt csak bevágtunk. Azért a Twente és a PSV otthon ugyancsak megszenvedett az 1:0-ért a Vitesse ellen.

"ez valószínleg kevés lesz az Utrecht ellen, de lehet, hogy még Temesváron is. "
A Heerenveen nyert Utrechtben. Lehet, hogy mégsem annyira jó az Utrecht?
Minden meccs magában áll; ki tudja milyenek leszünk e két meccsen. Azért a jelek biztatóak. Most, amikor nem is vagyunk olyan jók, tudunk könnyedén nyerni. És kétszer egymásután nem lesz Suarez, De Zeeuw és Emanuelson egyszerre gyenge. Márpedig hacsak egyikük is jó lesz, már sokkal jobbak leszünk. Én bízom benne, hogy idén már nem vesztünk pontot.
Előzmény: nj (14003)
nj Creative Commons License 2009.11.30 0 0 14003

Nem játszottunk annyira jól, mint a Heerenveen ellen, pedig alapvetően a Vitesse sem erősebb csapat, min a frízek.

 

Az elején elaludtunk, így a 3. percben egy szöglet után közelről néztük, ahogy a Vitesse-játékosok addig passzolgatnak a 16-osunkon belül, amíg be nem lövik a labdát a hálóba. Utána megsérül a kapusuk, bejött egy 19 éves gyerek, aki nem tűnt valami biztos embernek, úgy láttam, hogy ezt a hazai védők is így érezték.

Pantelic kétszer megvillant, előbb Suarez jobb oldali beadását lőtte be, majd Anita bal oldali beadását fejelte. 2-1-nél egy jogos 11-est nem kapott meg a Vitesse, de ettől eltekintve nem voltak veszélyesek, sajnos mi sem igazán. Mintha megelégedtünk volna a vezetéssel. Suarez kihagyta a meccs helyzetét, elfektetett 2 védőt és a kapust, Pantelic ott állt középen, lélek egyedül, de Luis az üres kapu mellé helyezett. A szünet után Pantelic kiugrott és biztosan lőtte be a 3. gólunkat és itt gyakorlatilag véget ért a meccs. Még Suarez rúgatott egy gólt Kennedyvel, majd Aissati is okosan becsavart egy lecsorgó labdát a balösszekötő helyéről. A Vitesse abszolút veszélytelen volt, de mi sem nagyon ambícionáltuk a további góllövést. Végül is meglepően simán nyertünk.

 

Stekelenburgnak nem volt dolga, a védelemből Van der Wiel játszott jól, a többiek inkább csak közepesen (Alderweireldet még a felesleges 16-oson belüli kezezésért is lehetett hibáztatni. A középpálya nem volt olyan hatékony, mint az utóbbi időben, Enoh és De Zeeuw halványabb volt, mint megszoktuk tőlük. Aissati kezd belejönni, de gyakran eltűnt a mezőnyben. Suarez adott két gólpasszt, de betalálnia megint nem sikerült, ő sem volt olyan "éles", mint máskor. Pantelic egyértelműen a mezőny legjobbja volt és nemcsak a 3 gólja miatt. Végül is, korábban éppen ezt hiányoltam nála a legjobban, hogy nem elég veszélyes a kapura. Úgy tűnik, hogy egyre jobban bírja erővel, egyre bátrabban vállalkozik egyéni akciókra, egyre jobban megérti egymást a társakkal. Szimpatikus a hozzáállása is, jó csapatember. Tulajdonképpen, amióta idekerült, úgy lett egyre jobb és jobb. Remélem, folytatódik is ez a folyamat. Emanuelsonra ugyanazt tudom mondani, mint Aissatira: nem volt elég aktív, sokszor volt játékon kívül. Kennedy gól lőtt, ennyi.

Most gyakorlatilag két átlagon felüli teljesítmény (Van der Wiel, Pantelic) elegendő volt a győzelemhez, de ez valószínleg kevés lesz az Utrecht ellen, de lehet, hogy még Temesváron is. Manapság a De Zeeuw - Suarez - Pantelic - Emanuelson négyes jó összjátéka a győzelem kulcsa. Ha ismét formába lendül, akkor csatlakozhat hozzájuk Aissati is. Ők képesek arra, hogy valami fantáziát, kreativitást is vigyenek a játékba. Most mindenképpen jobban állunk, mint tavaly ilyenkor, amikor Suarez és a csapattagságáért harcoló Emanuelson állt csak rendelkezésre.

 

Előzmény: Neeskens (14002)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!