Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2009.11.11 0 0 13972

"Valóban nem hiszem, hogy jobb, mint a már meglévő középcsatáraink, azaz Cvitanich, Bodul vagy Castillion..."

 

Bodul nincs is nálunk, Castilliont még sohasem láttam, ha jó, miért nem próbáljuk ki? Néha bevehetnék a keretbe, milyen jól jött volna most pl., amikor megsérült Pantelic.

 

"...illetve a nála egyszerűbben megszerezhető Poepon."

 

Aki szintén nem tetszik neked.

Előzmény: Gyenyi (13971)
Gyenyi Creative Commons License 2009.11.10 0 0 13971
"Nekem speciel tetszik Charlison Benschop, az egy ügyes gyerek."
Nekem is tetszik. Talán az sem véletlen, hogy az AZ néhány hónapja megszerezte rá az elővételi jogot.

"még az RKC-ben sem elég jó, biztos, hgy nálunk is csődöt mondana stb."
Az RKC-ben rendszeresen játszik, azaz ott elég jó. Az alacsonyabb szint, mint a mi második csapatunké. Valóban nem hiszem, hogy jobb, mint a már meglévő középcsatáraink, azaz Cvitanich, Bodul vagy Castillion, illetve a nála egyszerűbben megszerezhető Poepon. Nem tudom, mire kellene neked? El nem tudom képzelni, hogy az első csapat keretébe beférne. Persze lehet, hogy 3 év múlva válogatott lesz, de az legalább annyira elképzelhető, hogy az RKC-nél magasabb szinten soha nem lesz jó. Mertens (Utrecht) jöhet, és, ha hosszabb ideig nem lesz sérült Beerens (Heerenveen) is. Más olyan Eredivisie szub-top vagy alacsonyabb szinten játszó csatárról nem tudok, aki azonnal használható lenne.
Előzmény: nj (13967)
Manoh Creative Commons License 2009.11.10 0 0 13970

2 komoly ellenfelünk volt idén és azokon a meccseken 2 vereség.

 

Előrelépés annyi, hogy a kiscsapatok ellen nem veszítünk annyi pontot mint korábban bár azért a roda és a sparte ellen is nyerni kellett volna.

nj Creative Commons License 2009.11.10 0 0 13969
Mondjuk, tavaly (és eddig idén) a nemzetközi eredmények miatt nem kellett szégyenkeznünk!
Előzmény: alexejevics (13968)
alexejevics Creative Commons License 2009.11.10 0 0 13968

"Ezt mondja azóta, hogy nem vagyunk bajnokok rólunk a PSV és az AZ, akik azóta bajnokok, pedig kevesebb pénzük van, mint nekünk. Nem beszélve a Twente-röl vagy azokról a kelet-európai csapatokról akik az elmúlt években kivertek minket.
Szóval inkább ne beszéljünk a pénzröl."

 

Így van! Inkább szégyellhetnénk magunkat. Összevissza vásároltunk játékosokat, egymás után váltogattuk az edzőket, mindezt nyilván nem kevés pénzért. Ehhez képest ez az állandó második-harmadik helyen való kullogás, és az európai rossz szereplés elég gyalázatos eredmény.

Előzmény: Gyenyi (13965)
nj Creative Commons License 2009.11.09 0 0 13967

Ha az RKC ilyen komoly pénzügyi problémákkal küzd, lehet, hogy érdemes lenne megpróbálni elhozni valakit tőlük. Nekem speciel tetszik Charlison Benschop, az egy ügyes gyerek.

 

(Már látom előre Gyenyi válaszát: minek ő nekünk, csak 2 gólt lőtt, az semmi egy csatártól, még az RKC-ben sem elég jó, biztos, hgy nálunk is csődöt mondana stb. :-))

Neeskens Creative Commons License 2009.11.09 0 0 13966

"Szóval inkább ne beszéljünk a pénzről."

Minden csapatnak vannak rossz időszakai is. Nagynak és kicsinek egyaránt. Ebben nem csak egy szezont értek. Lehet, hogy az AZ tavaly bajnok volt, de nézzünk kicsit vissza a múltba. Azelőtt hol voltak a bajnokságban? 27 éve sehol sem. A PSV más. Ők a legnagyobb konkurenseink a bajnokság történelmében. De milyen sikereik vannak európai szinten? A keleti csapatokról pedig csak annyit, hogy néha nekik is összejöhet a győzelem. Nekünk pedig azért már több sikerünk volt, pontosan 11.

Szerintem te 2 dolgot félreértettél. Nem csak az elmúlt pár évre értettem és én a nagy bajnokságok (olasz, angol, német, spanyol, francia) topcsapataira értettem a pénzügyi dolgot.

 

"...legfeljebb, mások jól lehurrogják."

Miért kell valakit lehurrogni, ha annak más a véleménye? Maximum elmondani a saját véleményedet. Nem gondolkozik mindenki ugyanúgy. Szerintem.

 

Nagyon-nagyon köszönöm, hogy a "HAJRÁ AJAX-ban" egyetértesz velem!!! Remélem mindenki más is!

Előzmény: Gyenyi (13965)
Gyenyi Creative Commons License 2009.11.09 0 0 13965
"Szeretném látni, hogy a többi szuper gárda hol taratana ha csak ennyi pénz állt volna rendelkezésükre. "
Ezt mondja azóta, hogy nem vagyunk bajnokok rólunk a PSV és az AZ, akik azóta bajnokok, pedig kevesebb pénzük van, mint nekünk. Nem beszélve a Twente-röl vagy azokról a kelet-európai csapatokról akik az elmúlt években kivertek minket.
Szóval inkább ne beszéljünk a pénzröl.

"Úgy tudom, szabad országban élünk."
Ezt még azok is így mondják, akik könyveket akarnak égetni. :) De tény, hogy topikunkban minden Ajax szurkoló elmondhatja, akármilyen véleményét, legfeljebb, mások jól lehurrogják.

A HAJRÁ AJAX-ban viszont tökéletesen egyetértek veled.

Előzmény: Neeskens (13962)
nj Creative Commons License 2009.11.09 0 0 13964

Nem volt egy eseménydús, meccs, helyzet alig, sok mezőnymunka, gyűrkőzés a középpályán.

Az első félidő elején mi lőttünk egy kapufát, aztán többnyire miénk volt középpálya, de helyzetet nem nagyon tudtunk kialakítani. A szünet után ők hamar fejeltek egy gólt egy pontrúgás után, aztán elkezdtük lecserélgetni a labdaszerző középpályásokat, hoztunk be helyettük támadókat, de így meg képtelenek voltunk megszerezni a labdát. Fantáziátlanul ívelgettünk, semmi ötlet nem volt a támadójátékunkban. És a végén maradt a 0-1.

 

Olyan istenigazából nem nagyon lehetett dícsérni senkit, de kimondottan rossz volt De Jong és Sulejmani.

Előzmény: Neeskens (13960)
nj Creative Commons License 2009.11.09 0 0 13963

"Arról volt szó, hogy eddig melyikük volt hasznosabb. Azt nem látom egyértelműnek."

 

Értem.

 

"Különösen, ha hozzávesszük, hogy Cvitanich ugyanannyi meccsen, mennyivel kevesebbet volt pályán, mint szerb barátunk, és Jol akkor is gyakran lecserélte, amikor kimondottan jó volt."

 

Ez a NAC-meccsen történt (máskor nem is történhetett, mert idén máskor Cvitanich nem volt jó), és úgy tudom, azért cserálte le, hogy ünnepeljék őt. Amit én marhaságnak tartok, mert inkább Suarezt kellett volna lecserélni félidőben, hogy pihenhessen. Az fontosabb lett volna.

 

"Mintha félne, hogy túl jól meg fogják egymást érteni."

 

Jaj, ne gyártsunk már összeesküvés-elméleteket!

 

"Az persze igaz, hogy amióta Pantelic játszik, azóta Cvitanich rossz."

 

Ezt így nem mondanám! Szerintem, Cvitanich már tavaly is rossz volt, pedig akkor még sehol sem volt Pantelic!

 

"De ez amiatt is lehet, hogy érzi, nem élvezi Jol bizalmát, és túlzottan akar bizonyítani. Lehet, hogy te ebben nem hiszel, de például az is tény, hogy Huntelaar is rossz (most már a válogatottban is), amióta minden pályán töltött percében bizonyítania kell."

 

Huntelaar azért rossz, mert egy rossz formában lévő csapatban (nem) játszik, Cvitanich meg azért rossz, mert gyenge futballista. Ez ilyen egyszerű.

Huntelaarnak a Realból nem a Milanba kellett volna mennie, hanem pl. az Arsenalba, akkor mostanra már formába lendült volna.

Előzmény: Gyenyi (13958)
Neeskens Creative Commons License 2009.11.08 0 0 13962

Szervusztok!

 

Annak ellenére, hogy ma belefutottunk egy vereségbe szeretném elmondani, hogy mit gondolok:

Szerintem az AJAX AMSTERDAM csapata a világ egyik legjobb klubcsapata! Ez abból is látszik, hogy ekkorka költségvetéssel mit ért már el a csapat. Szeretném látni, hogy a többi szuper gárda hol taratana ha csak ennyi pénz állt volna rendelkezésükre. Ezzel egyik klubcsapatot sem akartam lemondani! Csak elmondtam, hogy szerintem az Ajax miért a világ egyik legjobbja. Én akkor is a csapat drukkere maradok ha kiváló, csak jó vagy rossz időszakot él meg a csapat!

Csak szerettem volna ezt elmondani minden többi drukkernek.

 

Persze mindenkinek meg lehet a saját véleménye . Úgy tudom, szabad országban élünk.

 

HAJRÁ AFC AJAX AMSTERDAM!!!

 

Neeskens Creative Commons License 2009.11.08 0 0 13961

Augusztus 09-én játszottak egymással a 2.fordulóban.

Twente - PSV 1:1

Előzmény: Atis14 (13959)
Neeskens Creative Commons License 2009.11.08 0 0 13960

Szervusztok!!!

 

Hát, megvan a  mai meccs végeredménye: Twente - AJAX   1:0 (0:0)

Ez nem úgy sült el ahogyan terveztük. Így a Twente 6, míg a PSV 5 pontra ellógtak előllünk. De még van 21 forduló, szerintem ezt még simán be lehet hozni és meg lehet őket előzni. De azt már a következő fordulótól el kell kezdenünk. Nagyon elromlott a hangulatom. Az egész meccs alatt gyomoridegem volt, de azt hittem a lefújás pillanatában minden megváltozik bennem. Meg is változott, még idegesebb lettem.

Milyen volt a meccs? Én nem tudom egyik meccsünket sem megnézni, mert nincs olyan tv-adónk. A neten meg nem sikerül olyan ingyenes oldalt találnom ahol élőben leadják. Nagyon remélem, hogy legalább nyomtunk az egész meccsen és a Twentének csak szerencséje volt, hogy nem kaptak gólt. Ti hogyan értékelnétek?

Atis14 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 13959

Sajnos kikaptunk 1-0-ra. Úgy érzem, hogy játszhattunk volna akár reggelig is, akkor sem rúgunk gólt. Egyszerűen semmi sem akart sikerülni nekünk. A labdákért vívott harcban, párharcokban, szinte minden szituációban a Twentéhez került a labda. Ha véletlen volt egy helyzet félénk még azt is elügyetlenkedtünk. Az egészben az a bosszantó, hogy az ellenfél sem fogott ki jó napot. Egyáltalán nem játszottak jól. Sajnos egy védelmi hibából megszerezték a győztes gólt.

Amit nem értek, hogy Cvitanich miért nem volt bent a keretben. Vele talán többre mentünk volna, ha Pantelic helyett őt viszi be Jol.

6 pontra nőtt a hátrányunk és a psv is 5-tel van előttünk. Kezd nehéz lenni a helyzet, de nem reménytelen. Mind a kettőjüket fogadjuk tavasszal. Ott nem szabad hibázni és addig sem.

Egymás ellen játszottak már? Vagy mikor várható az összecsapásuk a két előttünk állónak?

Gyenyi Creative Commons License 2009.11.08 0 0 13958
"akkor meg miért vitatkozol?"
Arról volt szó, hogy eddig melyikük volt hasznosabb. Azt nem látom egyértelműnek. Különösen, ha hozzávesszük, hogy Cvitanich ugyanannyi meccsen, mennyivel kevesebbet volt pályán, mint szerb barátunk, és Jol akkor is gyakran lecserélte, amikor kimondottan jó volt. Legnagyobb előnye Cvitanich-nak, hogy Suarez vele akar játszani, míg Pantelic-et, ha lehet kerüli. Olyat is hallottam, hogy a nyáron Suarez egyik feltétele ahhoz, hogy maradjon az volt, hogy ne engedjük (küldjük) el Cvitanich-ot. Feltűnő, hogy amióta Pantelic játszik, Jol nagyon ritkán hagyja Suarezt és Cvitanich-ot együtt a pályán. Mintha félne, hogy túl jól meg fogják egymást érteni. Az persze igaz, hogy amióta Pantelic játszik, azóta Cvitanich rossz. De ez amiatt is lehet, hogy érzi, nem élvezi Jol bizalmát, és túlzottan akar bizonyítani. Lehet, hogy te ebben nem hiszel, de például az is tény, hogy Huntelaar is rossz (most már a válogatottban is), amióta minden pályán töltött percében bizonyítania kell. Pedig róla nem hittem volna, hogy meg lehet zavarni.
Előzmény: nj (13957)
nj Creative Commons License 2009.11.07 0 0 13957

"Persze, ha közben a Dinamo 2-3 góllal nyer Brüsszelben, akkor már más a helyzet."

 

OK, ha a Dinamo nyer Brüszelben, és a gólkülönbség számít és még a pontjait is visszakapja, akkor tényleg nem elég az 1 pont Temesváron. De ennek így együtt sincs nagyobb valószínűsége, mint a Temesvár előzésének.


"Szerintem is gyengébb volt a többinél, de azért annyira nem volt rossz."

 

Nem tudom, mi z "annyira", de szerintem nem nagyon sikerült neki semmi.

 

"Tényleg? Mindketten 6 bajnoki meccsen játszottak. Ezalatt Cvitanich 4, Pantelic 2 gólt szerzett. Mindkettőnek 2 gólpassza volt."

 

Akkor nézzük meg teljeskörűen, ne csak a bajnoki meccseket (nem is értem, miért arra kellene csak koncentrálni)!

Cvitanich idén összesen 11 tétmeccsen lépett pályára és azon 4 gólt szerzett. Ez a 4 gól összesen 6 ponthoz segítette a csapatot.

Pantelic idén ugyancsak 11 tétmeccset játszott és 3 gólt szerzett, ez összesen 9 pontot hozott a konyhára.

 

"Mindennek ellenére én is úgy érzem, hogy Pantelic jobb lesz, mint Cvitanich."

 

Hát, akkor meg miért vitatkozol?

 

 

 

Előzmény: Gyenyi (13955)
nj Creative Commons License 2009.11.07 0 0 13956
Ebben az esetben tökmindegy, hogy a Dinamo hány pontot ér el a hátralévő meccsein, ha mi mondjuk hozunk egy 1-1-et Temesváron.
Előzmény: Gyenyi (13954)
Gyenyi Creative Commons License 2009.11.07 0 0 13955
"az utolsó fordulóban nekünk 4 góllal kellene veszítenünk otthon az Anderlecht ellen, nekik meg 5-tel győzni Zágrábban! Nem érzem kivitelezhetőnek."
Persze, ha közben a Dinamo 2-3 góllal nyer Brüsszelben, akkor már más a helyzet. Márpedig szerintem a Dinamo még az elvesztett zágrábi meccsen is jobb volt az Anderlechtnél, azaz nincs kizárva, hogy nyernek. De mindegy. A Temesvárt megverjük, és nem kell tovább számolgatni.

"Rossz nem volt, ezt egyedül De Jongra tudnám elmondani. "
Szerintem is gyengébb volt a többinél, de azért annyira nem volt rossz. Sokat szerelt, jól helyezkedett, így sokszor lehetett nekiadni a labdát. Voltak jó labdái is, bár igaz, sokszor nem volt szerencséje. Azért remélem, hogy holnap Gabri játszik.

"Kétégtelen, már most több hasznot hajtott, mint Cvitanich."
Tényleg? Mindketten 6 bajnoki meccsen játszottak. Ezalatt Cvitanich 4, Pantelic 2 gólt szerzett. Mindkettőnek 2 gólpassza volt. A statisztikák szerint Pantelic-nek három, de a Feyenoord ellen az egyiknél, rá jellemzően, rosszul találta el a labdát, és az egy Feyenoord játékosról pattan Van der Wiel elé. Még Cvitanich mellett szól, hogy neki soha nem adta meg Jol a lehetőséget, hogy kétszer egymásután rossz legyen. Még jó meccsei után sem tette be a következő alkalommal. Azért könnyebb úgy játszani, hogy tudod, még, ha rossz is vagy, az edző bízik benned. Mindennek ellenére én is úgy érzem, hogy Pantelic jobb lesz, mint Cvitanich.
Előzmény: nj (13952)
Gyenyi Creative Commons License 2009.11.07 0 0 13954
"Tudja ezt valaki?"
Az túlzás, hogy tudom, de egyetlen logikus magyarázat erre az lehet, hogy tényleg az egymás elleni eredmény dönt, és mivel az döntetlen volt, egyelőre megelégednek az ABC szerinte sorrenddel.
Előzmény: nj (13953)
nj Creative Commons License 2009.11.07 0 0 13953

Egyébként, miért bennünket írnak most csoportelsőnek, pl. az UEFA honlapján is, amikor az Anderlecht gólkülönbsége eggyel jobb?

 

Tudja ezt valaki?

Előzmény: Gyenyi (13951)
nj Creative Commons License 2009.11.07 0 0 13952

"Eszerint az egymás elleni eredmény dönt, és nem a gólkülönbség?"

 

Ezt nem tudom, de ha a gólkülönbség dönt és legközelebb x--et érünk el Temesváron, akkor ugye nekünk marad a + 3, a Temesvárnak a -5 és az utolsó fordulóban nekünk 4 góllal kellene veszítenünk otthon az Anderlecht ellen, nekik meg 5-tel győzni Zágrábban! Nem érzem kivitelezhetőnek.

 

"Az minden meccsére igaz, hogy nem minden megoldása sikerül, és, hogy néhány helyzetet kihagy."

 

Igen, de voltak ennél már jobban sikerült meccsei is idén. Rossz nem volt, ezt egyedül De Jongra tudnám elmondani. 


"Persze számodra ez nem mond semmit, mert te Cvitanich-ot soha nem tartottad semmire sem."

 

Kétégtelen, már most több hasznot hajtott, mint Cvitanich.

Előzmény: Gyenyi (13951)
Gyenyi Creative Commons License 2009.11.06 0 0 13951
"Ha a Dinamo esetleg vissza is kapná a 3 pontját - amin azért csodálkoznék -, akkor is elég, ha 1 pontot szerzünk Temesváron. "
Eszerint az egymás elleni eredmény dönt, és nem a gólkülönbség? Úgy legyen! Különben az eddigi meccsek alapján, a két döntetlen ellenére is egyértelmű, hogy ebben a csoportban messze mi vagyunk a legjobbak. Nagyon csalódnék, ha nem nyernénk meg mind a két hátralevő meccsünket.

"Suarez ezúttal is gyakran volt játékban, de a megoldásai néha nem sikerültek, most gólt sem szerzett."
Az minden meccsére igaz, hogy nem minden megoldása sikerül, és, hogy néhány helyzetet kihagy.
Egy gólpassz, néhány gólt érdemlő passz, néhány jó lövés, mely kivédéséhez nagy kapusbravúrra volt szükség vagy alig ment mellé. Soha rosszabb ne legyen! Most már néhány meccsen láttuk, hogy más is be tud találni. Az is megnyugtató érzés.

"Pantelic megint azt a kétarcú játékát mutatta be ..."
Nekem az az érzésem, hogy meccsről meccsre jobb. Most sokkal kevesebbet ügyetlenkedett, mint vasárnap. Hogy milyen jó lesz még, nem tudom, de ott már tartok, hogy jobbnak tartom Cvitanich-nál. Persze számodra ez nem mond semmit, mert te Cvitanich-ot soha nem tartottad semmire sem.
Előzmény: nj (13950)
nj Creative Commons License 2009.11.06 0 0 13950

Ez a tegnapi 2-0-ás győzelem továbbjutást ígér. Ha a Dinamo esetleg vissza is kapná a 3 pontját - amin azért csodálkoznék -, akkor is elég, ha 1 pontot szerzünk  Temesváron. De persze jobb lenne nyerni (ami azért nem lesz annyira egyszerű). Aztán jöhetne a rangadó a csoportelsőségért a belgákkal.

 

Amúgy, félgőzzel nyertünk magabiztosan a teljesen enerváltan és szétesően futballozó horvátok ellen (ennyire tűz nélkül játszó délszláv csapatot még életemben nem láttam!). Nekik 2 helyzetük volt, nekünk 6-7, tehát az eredmény nagyon hízelgő rájuk nézve. A kapusuk volt a legjobb.

A játékosok teljesítményét nehéz értékelni, mert a második félidő már komolytalan volt. Nagy csalódást nem okozott senki, de a szünet után azért látszott a dekoncentráltság.

Stekelenburgnak sok dolga nem volt, magabiztosan védett.

A védelmet nem állították nagy kihívás elé, Van der Wiel azért kiemelhető, mert most is nagy kedvvel játszott. A középső kettős egyszer-kétszer kihagyott, de ennek most nem lett következménye. Az esetek többségében azonban megoldották a feladatukat. Anita nem volt rossz, de most annyira kiemelkedő sem.

Enoh most is hozta a szokásos csupaszív játékát, Emanuelson ezúttal is agilisan játszott, De Zeeuw is sokat ment előre, gólt is szerzett. De Jongnak viszont nem sikerült semmi.

Suarez ezúttal is gyakran volt játékban, de a megoldásai néha nem sikerültek, most gólt sem szerzett. Pantelic megint azt a kétarcú játékát mutatta be, amit legutóbb a Feyenoord ellen is, egyik pillanatban döbbenetes ügyetlenkedéseket mutat be, de gólt lő és az összjátékból is elég jól kiveszi a részét. Nem tudok rajta eligazodni. 

Gyenyi Creative Commons License 2009.11.05 0 0 13949
"És a felelősök hol vannak?"
Ten Cate Görögországban, Van Geel a Roda JC-nél, Van Basten és Jaekke otthon.
Előzmény: Manoh (13948)
Manoh Creative Commons License 2009.11.05 0 0 13948

"A holnap megjelenő VI-ben anyagi helyzetünkről írnak. A cikk szerint az, az utóbbi évek sok rossz vétele, és a hatalmas fizetések miatt, sokkal rosszabb, mint gondolnánk. Azt sugallják, hogy, akármit is mondanak vezetőink, ha nem adunk el a télen jó pénzért játékosokat, akkor bankkölcsönt kell felvennünk. Azt írják, hogy a rossz anyagi helyzet miatt, most annak feljavítása fontosabb cél, mint a sportszerű sikerek." (ajaxhirek)

 

 

Hát ez elég rosszul hangzik. Főleg, hogy ez nálunk probláma a többi sztárklubb meg több 100 milliós tartozásokkal vígan működik és játékosokat igazolnak nagy összegekért. Hogy van ez?

 

 

"Gazdasági igazgatónk, Jeroen Slop:  Rövid távon, szó sem lehet külső erősítésről, és lehet, hogy olyan játékosokat is el kell adni, akikre szükségünk lenne, ha ez elég pénzt hoz be." (ajaxhirek)

 

Szóval akkor el fogunk adni, lesz pénzünk, de nem lesz csapatunk, így nem lesznek eredmények, így abból nem lesz pénzünk, felesleges játékosokat veszünk és akkor a kör bezárul, sem csapat sem pénz. Remek!

 

És a felelősök hol vannak?

Atis14 Creative Commons License 2009.11.03 0 0 13947

"Te nagyon nagy jós vagy, ha vasárnap már tudni fogod, hogy májusban bajnokok leszünk-e és tavasszal meddig jutunk az EL-ben! :-)"

Úgy néz ki, nem elég pontosan fogalmaztam. Ha a soron következő 2 meccsünket megnyerjük, szerintem nyugodtan álmodozhatunk a 30. bajnoki címről és egy jó Európa Ligás menetelésről. Bár úgy írtam, hogy "mire is számítsunk", tehát mik lehetnek az elvárásaink. És a következő mondatot a "remélem" szóval kezdtem. Ezt nem nevezném jóslásnak. Csak kötöszködés végett. :-)

 

"Miért ne vegyük ide??? Igenis az is hozzá tartozik a képhez!"

Manohnak írt válaszomban leírtak erre a részre is vonatkoznak.

 

"de azért játékban nem ég és föld a különbség,"

Én azért ragaszkodom ehez az összehasonlításhoz. Látványosabban játszunk. Tudom, hogy a statisztikák egyszerű számadatok. Még is megfigyelhető a legtöbb meccsünkön, hogy mennyi helyzetünk és kapura lövési kísérletünk van. Tavaly ennek a felét nem tudtuk produkálni. Pedig szinte ugyan az a keret.

 

"Alábecsülsz bennünket! Mi Manoh-val akkor is tudunk majd fanyalogni, ha megverjük a Twentét! :-)"

Ti akkor is fanyalognátok, ha megnyernénk az EL-t. Azt írnátok le, hogy az ellenfél volt nagyon gyenge és csak ennek köszönhetjük a sikert. Nem baj! Ezért vagyunk Gyenyivel, hogy a topic pesszimista oldalát kiegyenlítsük. :-)

Előzmény: nj (13943)
Atis14 Creative Commons License 2009.11.03 0 0 13946

"Suarezt is leküldhette volna, ha látja az esetet"

A bíró látta, hogy mi történt (emiatt nem is lesz eljárás Suárez ellen), de csak utólag a tv felvételek alapján mondta, hogy sárgát érdemelt volna.

 

Megfigyelhető tendenica, hogy az adott ország kupájában a nagy csapatok meg szoktak szenvedni a kisebbek ellen. A legfrissebb példa a Real Madridé, akik egy harmad osztályú klubbal szemben maradtak alul 0-4-gyel. És hát náluk állítólag galaktikusok játszanak. Ezért mondtam, hogy a kupát ne vegyük ide, mert az a sorozat mindig másabb, mint a bajnokság.

 

"Atouba egy csőd"

Ezt én is elismerem. Egy szerencsénk van, hogy ingyen jött hozzánk. Remélem télen tovább is áll, hogy a fizetésére se pazaroljuk a pénzünket.

Pantelicset meg nem értem. Nem tudom eldönteni, hogy jól jártunk vele vagy sem. Azért róla még nem kell lemondani. A hétvégén azért látszódott, hogy vele jobban jártunk, mint Atouba-val és tud hasznosabban játszani.

Előzmény: Manoh (13942)
Gyenyi Creative Commons License 2009.11.02 0 0 13945
Csak egy megjegyzés. Ha tényleg csak akkor leszel elégedett, ha rendre 90 percen keresztül jók leszünk, akkor nemcsak nálunk nem leszel soha boldog, de nincs és soha nem is volt vagy lesz, olyan csapat, amelyik boldoggá tudna tenni. Én épp azt látom a jelenlegi csapat egyik legnagyobb erényének, hogy tud fordítani. Az AZ ellen volt ez a leglátványosabb, de tegnap is vissza tudtuk venni a kezdeményezést. 10-15 percet volt nálunk jobb a Feyenoord. Mindenesetre eddig megnyertük azokat a meccseket, amelyektől azt vártad, hogy véglegesen el fogják temetni bajnoki álmainkat. A Twente ellen remélem nyerünk, de, ha nem kapunk ki, akkor is versenyben maradunk. Továbbra is a PSV-t tartom legnagyobb riválisunknak, bár, ha vasárnap mégis kikapunk, lehet, hogy átgondolom a dolgot. De azt jól mondod, hogy akármi is lesz vasárnap az eredmény, még hosszú a bajnokság.
Előzmény: nj (13943)
Gyenyi Creative Commons License 2009.11.02 0 0 13944
"A 3 pont a lényeg, amíg így állunk, persze a jó játék sem árt."
Szerencsére a kupameccset leszámítva, utóbbi meccseinken jó játékban sincs hiány.

"És igenis szerepe volt a kiállításnak, illetve Suarezt is leküldhette volna"
Hogy volt-e szerepe nem tudom. A 43-ik percben gólt kapni, már elég letörhet, egy amúgy is gyengébb csapatot. A bíró, miután látta Suarez akcióját ismétlésben, azt mondta, hogy ezért sárgát kellett volna adnia. Alig ért Babovic-hoz, aki csak színészkedett. Be kellene vezetni, hogy minden játékos olyan színű lapot kap, amilyet társának kíván összeszínészkedni.

"Jol szerint ő volt a bundesliga legjobb csatára tavaly :-)"
Ezt még soha nem mondta. Azt szokta mondani, hogy, ha ott jó volt, 44 gólt szerzett, és 40-szeres szerb válogatottként a VB-re megy, akkor nem lehet rossz játékos.

"És igenis beszélni kell a dordrechti meccsről"
Miért? A cél az volt, hogy minimális erőfeszítéssel továbbjussunk. Ez, ha a bíró legalább az egyik 11-est megadja sikerült is volna. 1981-82-ben a kupa első fordulójában 3:2-re nyertünk a DHC nevű csapat ellen, majd a következő fordulóban otthon kikaptunk a DS'79-től. Akkor olyan kutyaütőkből állt a csapat, mint Cruijff, Van Basten, Kieft, Lerby, Rijkaard, Vanenburg stb. A dordrecht meccsböl semmi következtetést nem szabad levonni. Továbbjutottunk, a többit felejtsük el!
A Temesvárt pedig náluk el fogjuk verni, ne félj! A mai csapatnak olyan kihagyásai nincsenek, mint a tavalyinak voltak. Még nem az igazi, és veled együtt remélem, hogy leszünk még jobbak, de szerintem jó úton vagyunk.
Előzmény: Manoh (13942)
nj Creative Commons License 2009.11.02 0 0 13943

"Remélem senki nem fog azzal jönni, hogy ha nincs a kiállítás mi lett volna. Volt és kész!"

 

Én nem azzal jövök, mert szerintem sem azon múlt, ugyanis, már előtte is vezettünk egy nagyon szerencsés góllal, viszont a második félidőben olyan gyorsan lőttünk 2 gólt, hogy annyi idő alatt aligha érvényesülhetett az emberelőny hatása. Ráadásul rengeteg olyan meccset láttunk már, ahol a 10 emberrel játszó csapat nyert, szóval fociban az emberelőny nem akkora nagy szám.

Amiről viszont beszélnünk kell, az az, hogy a jó kezdés után az első félidőben sikerült produkálnunk egy meglehetősen lagymatag 20 percet, ami nem valami jó előjel. 3-0 után pedig már eldőlt a meccs, ami utána történt, abból komolyabb következtetéseket nem lehet levonni.

 

"Tavalyi játékhoz képest ég és föld a különbség."

 

Ez túlzás! Úgy tűnik előrébb léptünk szervezettségben, erőnlétben, kiegyensúlyozottságban, de azért játékban nem ég és föld a különbség, bár némi javulás ott is tapasztalható.

 

"Ha ezeket nem hozzuk, akkor megint csak lehet fanyalogni."

 

Alábecsülsz bennünket! Mi Manoh-val akkor is tudunk majd fanyalogni, ha megverjük a Twentét! :-)

 

"A Dordrecht ellenit ne vegyük ide, mert a kupában kis csapatok ellen soha sem tudtunk felpörögni és jól játszani.

 

Miért ne vegyük ide??? Igenis az is hozzá tartozik a képhez! És az AZ elleni pocsék első félidő is!

 

"Vasárnapra meglátjuk, hogy mire is számítsunk az idény hátralévő részében. Remélem egy 3. csillagra és a legjobb 16 vagy 8 közé jutás az EL-ban."

 

Te nagyon nagy jós vagy, ha vasárnap már tudni fogod, hogy májusban bajnokok leszünk-e és tavasszal meddig jutunk az EL-ben! :-)

 

Maximum annyit fogunk tudni, hogy még versenyben leszünk a bajnoki címért és az EL-csoportkörből a továbbjutásért! 

 

Előzmény: Atis14 (13941)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!