Keresés

Részletes keresés

Gyenyi Creative Commons License 2009.10.17 0 0 13891
"Suarez regenerálódása viszont, ahogy lépten nyomon bebizonyosodik - elemi érdekünk."
Remélem, ma a kispadon kezd, és azt is remélem, hogy az edzéseken is figyelembe veszi Jol, hogy nem szabad túlterhelni.

"Amit eddig láttam ettől a Pantelictől, attól nem vagyok elragadtatva."
Engem sem győzött még meg, de várjunk még néhány hetet, mielőtt leírjuk.
Előzmény: nj (13889)
Gyenyi Creative Commons License 2009.10.17 0 0 13890
"az az 1-3 pont valójában több, ha megnézed, hogy kik ellen játszottak ők és kik ellen mi!"
Továbbra is állítom, hogy még semmi nem veszett el. Hogy milyenek vagyunk a többiekhez képest, nem tudom. Ha azt nézzük, hogy a közös ellenfelek ellen ki hogy szerepelt, akkor nem vagyunk egyiknél sem rosszabbak, sőt. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy kik ellen nem játszottunk még, akkor bonyolultabb a dolog, de nem tudom, hogy lehet így következtetéseket levonni. 3 héten belül annyi komoly meccsünk lesz, hogy valóban lehet majd valamit mondani.
Amíg a különbség pontokban, akármelyik irányban is, nem több, mint a hátralevő meccsek száma, addig még minden elképzelhető. Mindenesetre az utolsó 4 fordulóban most nekünk lesznek, a bajnokesélyesek közül a legkönnyebb ellenfeleink.
Eddig csak a Twente játszik egyenletesen, de tavaly jobbak voltak. Az Utrecht és a Feyenoord sok bajt keverhetnek, de nem bajnokesélyesek. Az AZ még, ha tulajdonosuk nem jutott volna csődbe, sem lenne már bajnokesélyes, bár azért remélem, hogy ma pontokat rabolnak a Twente-töl. A PSV olyan, mint mindig. Általában nem jók, de a szerencse mellettük van. Az Utrecht ellen a szerencse és Isaksson mentette meg a pontot, de a kapusról nem tudom elképzelni, hogy, mint Gomes tette, bajnokot csinál belőlük. A régi PSV-vel szemben ellenük szól, hogy védelmük sebezhető, és Koevermans-on kívül nincs gólerös csatáruk.

"Mi az, hogy "bejátssza a pályát"? Sneijder vagy Van der Vaart sem szerel a saját 16-osán!"
Az igaz, de rendre hátramennek, hogy a hátvédek nekik adhassák le a labdát. Afellay tavaly ilyet nem csinált, idén viszont rendszeresen.

"Az utolsó holland all round középpályás Edgar Davids volt, ő tényleg egyformán jó volt védekezésben és támadásban is."
Azt hiszem De Zeeuw is egyre jobban ilyen. Davids sem volt gólerős, viszont De Zeeuwtöl is sok támadás indul, gyakran található a 16-oson belül, és sok a gólpassza. Különben Cocu is ilyen volt, és Van Bommel is ilyen, bár lehet, hogy őt nem kedveled, így nem értesz velem egyet.

"ha így nézzük, akkor a PSV támadásainak nagy része Isakssontól vagy a védőktől indul, hiszen ők akadályozzák meg az ellenfél támadását. :-)"
Viccnek ez tényleg jó, de te is tudod, hogy nem erről van szó. A régi Ooijer még valóban sokszor felment és indított támadásokat, de ma örül, ha vissza tudja tartani az ellenfél támadásait, aminek legtöbbször szabadrúgás, taccs vagy szöglet az eredménye. Több támadás indításra is képes védője a PSV-nek nincs. A mi középhátvédjeink az ideális hátulról indító középhátvédek.
Előzmény: nj (13888)
nj Creative Commons License 2009.10.16 0 0 13889

Nem nagyon értem, hogy ha egyszer Suarez fáradt - amit meg is tudok érteni -, akkor Jol pl. miért nem őt cseréli le pl.a NAC ellen a szünetben, amikor gyakorlatilag már eldőlt a meccs, miért Cvitanichot? Jó, tudom, hogy ünnepeljék, de ez egy marhaság, mert ünnepelni lehet a lefújás után is, Suarez regenerálódása viszont, ahogy lépten nyomon bebizonyosodik - elemi érdekünk.

 

Amit eddig láttam ettől a Pantelictől, attól nem vagyok elragadtatva. Egy elég statikus center, ha csak ezt tudja játszani, akkor sokra nem megyünk vele.

nj Creative Commons License 2009.10.16 0 0 13888

"Erre mondtam, hogy 1-3 pontos előny esetében azért ez túlzás."

 

De az az 1-3 pont valójában több, ha megnézed, hogy kik ellen játszottak ők és kik ellen mi!

 

"Akik pedig mögöttünk vannak, azok e logika szerint a mi tartós hullámvölgyünkre kellene, hogy várjanak."

 

OK, legyen úgy.


"Biztos, nem nyerjük meg összes hátralevő meccsünket. De te tényleg azt hiszed, hogy konkurenseink többet nem botlanak? Olyan fantasztikus jónak látod őket?"

 

Mindenesetre nem hullajtanak annyi pontot, papíron nyerhető meccseken, mint mi.

"Kik? Csak a PSV-vel játszottunk a jobbak közül."

 

Nem erről beszéltem, hanem, hogy a többiek kevesebb pontot veszítettek kiscsapatok ellen.


"Állítólag Rutten azt mondta neki, hogy nézze meg Sneijdert, Van der Vaart-ot, vagy a többi nagy támadó középpályást. Bejátsszák az egész pályát, és mégis tudnak adni egy gólpasszt, és veszélyesek a kapura."

 

Ez marhaság! Mi az, hogy "bejátssza a pályát"? Sneijder vagy Van der Vaart sem szerel a saját 16-osán! Az utolsó holland all round középpályás Edgar Davids volt, ő tényleg egyformán jó volt védekezésben és támadásban is. Vagy korábban Neeskens, Willy van de Kerkhof, Rijkaard és Jonk.

Emanuelson vagy Drenthe játszik még nagy területen pl., ha nem is azon a szinten, mint a korábban említettek. Persze, őket te nem szereted, de ez ettől még igaz.

 

"Most ezt próbálgatja. Még nem az igazi, de azért a PSV támadásainak nagy része már most is tőle indul ki."

 

Jó, ha így nézzük, akkor a PSV támadásainak nagy része Isakssontól vagy a védőktől indul, hiszen ők akadályozzák meg az ellenfél támadását. :-) Ez a "tőle indul" megint egy megfoghatatlan dolog, az akció lényege mindig az utolsó passz és a befejezés.

Ha valakinek van egy átadása, ami után 4-5 passzal később gól lesz, az miért olyan nagy érdem?

 

"Szerelni is megpróbál, azért van annyi sárga lapja."

 

Ezért mondom, hogy nem ért hozzá.

Előzmény: Gyenyi (13885)
nj Creative Commons License 2009.10.16 0 0 13887

Hát, tényleg nem tűnt fel.

Pályán volt a Venlo, a Twente és az Utrecht elleni meccseken is és azokon egyáltalán nem játszott jól a PSV.

A Feyenoord meccsről hiányzott, azt meg simán nyertétek.

 

De mindegy, részemről a téma lezárva, korábban már kifejtettem, hogy nekem a régi Afellay jobban tetszett, ehhez többet nem tudok hozzátenni.

 

Előzmény: Dutch Pimp (13886)
Dutch Pimp Creative Commons License 2009.10.16 0 0 13886
Afellay minden akcióból kiveszi a részét, és lehet, hogy neked nem tűnik fel, de a csapat jobban játszik, ha ő is a pályán van.
Előzmény: nj (13884)
Gyenyi Creative Commons License 2009.10.14 0 0 13885
Azt mondtad, hogy amellett, hogy nekünk meg kell táltosodnunk, nekik tartós hullámvölgybe kell kerülniük ahhoz, hogy elébük kerüljünk. Erre mondtam, hogy 1-3 pontos előny esetében azért ez túlzás. Akik pedig mögöttünk vannak, azok e logika szerint a mi tartós hullámvölgyünkre kellene, hogy várjanak.
Ettől teljesen független, hogy nyerünk-e a PSV, Utrecht, Twente vagy a Feyenoord ellen. Nem tudom, de remélem. Csak azt akartam mondani, hogy, ha nyerünk az, sem megtáltosodás részünkről, sem hullámvölgy részükről, hanem 1 meccs.
Más kérdés, hogy nálam megint félig tele van a pohár, és azt mondom, miért ne nyerhetnénk bárki ellen bárhol, míg nálad félig üres, és azt mondod, miért ne veszthetnénk mindenki ellen. Nem tudok jósolni, de annyira egyik konkurensünket sem tartom nálunk jobbnak, hogy ne nyerhetnénk ellenük. Komolyabb ellenfelek ellen biztos nem lesznek koncentrációs problémák.

"Nekünk hoznunk kellene minden meccset, még a rangadókat is, nekik meg botlaniuk kellene. Már az első feltétel is kivitelezhetetlennek tűnik."
Biztos, nem nyerjük meg összes hátralevő meccsünket. De te tényleg azt hiszed, hogy konkurenseink többet nem botlanak? Olyan fantasztikus jónak látod őket?

"egyelőre vannak nálunk jobbak."
Kik? Csak a PSV-vel játszottunk a jobbak közül. Mezőnyben jobbak voltak nálunk, de végül is csak nagy szerencsével, bírói segítséggel nyertek. Ezen kívül a közös ellenfelek közül jobbak voltak a Roda ellen (igaz otthon), míg mi mindenki más ellen jobbak voltunk. A Twente is gyengébben szerepelt (igaz csak gólarányban) a közös ellenfelek ellen. A Feyenoord és az Utrecht minden közös ellenfél ellen rosszabb volt nálunk. Szóval azt még mondhatjuk, hogy mivel nyertek ellenünk, talán a PSV jobb nálunk, de a többinél ilyen kijelentésnek egyelőre semmi alapja nincs. Persze azért érezheted úgy, de ez nem érv.

Afellay-ról veled itt nem akarok vitatkozni. Állítólag Rutten azt mondta neki, hogy nézze meg Sneijdert, Van der Vaart-ot, vagy a többi nagy támadó középpályást. Bejátsszák az egész pályát, és mégis tudnak adni egy gólpasszt, és veszélyesek a kapura. Ha ezek sorába akar emelkedni, neki is nagyobb területen kell játszania. Most ezt próbálgatja. Még nem az igazi, de azért a PSV támadásainak nagy része már most is tőle indul ki. Szerelni is megpróbál, azért van annyi sárga lapja.
Előzmény: nj (13877)
nj Creative Commons License 2009.10.14 0 0 13884

Nem kötözködés, de én komolyan nem értelek benneteket: mitől lenne olyan nagyon jó most Afellay?

Úgy értem, konkrétan mi az, amit különösen jól csinál, ami olyan nagy hasznára válik a csapatának? Mert a "régi" Afellay-ról tudtam: ő meccseket tudott eldönteni, nem lehetett nem észrevenni a pályán. A mostani viszont sokszor fel sem tűnik, hogy pályán van. Azt mondjátok, hogy más a szerepköre, "hátrébb játszik". OK, de miért? A védekezés nem az erőssége, a támadásokból meg most - objektív okokból - nem tudja annyira kivenni a részét, mint korábban. Ez nekem magas, hogy miért jobb ez a mostani szürke Afellay, mint a 2-3 évvel ezelőtti improvizatívabb!

Ha nekem lenne egy ilyen támadó középpályásom, akkor nem pocsékolnám el hátul, hanem előre küldeném. Hátul meg majd elvégzi a "piszkos munkát" Simons és Engelaar.

Előzmény: Gyenyi (13883)
Gyenyi Creative Commons License 2009.10.14 0 0 13883
Látom engedsz, engedek én is.
Afellay az Eredivisie talán legjobb holland játékosa, és valóban a PSV legjobbja. Idén hátravonottabban játszik, ami, ha majd ezt végig fogja bírni, még jobbá fogja tenni. Egyelőre, mire a kapu közelébe ér, elfárad, így a kapura messze nem olyan veszélyes, mint tavaly volt. Érdekes, hogy sok gólpassza soha nem volt. Jelenlegi szerepe jobban hasonlít De Zeeuw-ére, de ebben De Zeeuw egyelőre még jobb nála. Szó se róla, örülnék, ha Afellay hozzánk jönne (amire persze semmi esély nincs), de ne Suarez vagy De Zeeuw helyett, mert akkor rosszul járnánk. És ezt így kell nézni. Ha nálunk Suarez helyett Afellay játszana (persze más poszton), akkor rosszabbak lennénk, mint ahogy ti is jobbak lennétek egy fordított cserével. Jelenlegi csatársorotok elég impotens, míg egy Suarez - Koevermans kettős garancia lenne idényenként legalább 50 gólra. Emögött egy Bakkal - Engelaar középpálya sem lenne rossz. Egy biztos, te azért szurkolhatsz, hogy Afellay ne menjen el a télen, én azért, hogy Suarez. De Suarez távozása nagyobb csapás lenne nekünk, mint nektek Afellay-é.
Előzmény: Dutch Pimp (13880)
nj Creative Commons License 2009.10.14 0 0 13882

Bramatól évek óta várják az áttörést, úgy látszik most jutott el oda, hogy a hozzá fűzött reményeket realizálja.

Da Silva egyébként most tényleg nem jó (az egész AZ alulteljesít!), de volt már neki jó időszaka 2-3 éve, az nyilván nem lehetett véletlen.

Előzmény: Gyenyi (13879)
nj Creative Commons License 2009.10.14 0 0 13881

"2. Azt mondtam, hogy Afellay a legjobb játékos, nem a legeredményesebb! Vagy ha kettőjük eredményeségét hasonlítjuk össze, akkor az nem megint az alma-körte esete?"

 

OK, de egy támadó középpályásnak milyen erényei lehetnek, ha nem a góllövés és nem is a gólpasszok? Mert az még rendben lenne, ha Suareznél kevesebb gólt lőtt, de annyi gólpasszt adott, mint a nálunk nem is állandó kezdőember és nem is túl jó Rommedahl.

Védekezni aztán meg végképp nem tud.

Tehát, azt még mindig nem értem, hogy mi alapján lenne Afellay az idei év legjobb játékosa?

Ami engem illet, én nem látom sokkal jobbnak, mint tavaly, nekem az EB előtt jobban tetszett (annak ellenére, hogy tavaly 13 gólt is lőtt, azaz annyiban igazat adok neked, hogy nem csak az eredményesség számít!).

Előzmény: Dutch Pimp (13880)
Dutch Pimp Creative Commons License 2009.10.14 0 0 13880
1. Gyenyi írta a középpályást, azért vettem egy kalap alá az összeset. Védekező középpályások között valóban top hármas De Zeeuw.

2. Azt mondtam, hogy Afellay a legjobb játékos, nem a legeredményesebb! Vagy ha kettőjük eredményeségét hasonlítjuk össze, akkor az nem megint az alma-körte esete?

3. Tudom, hogy én is elfogult vagyok. :-D
Gyenyi Creative Commons License 2009.10.14 0 0 13879
Csak egy megjegyzés.
"Brama és Da Silva ügyes, de még nem az a szint, mint De Zeeuw"
Ezt azt sugallja, hogy csak idö kérdése, hogy behozzák.
Brama tényleg jó, valóban még javul, de azért én nem vagyok annyira biztos, mint te, abban, hogy lesz olyan jó, mint De Zeeuw. Persze nincs kizárva. És ugye a Twente játékosok legtöbbje csak ott jó.
Da Silva-t nem sokra tartom, és a "még" nála aztán teljesen alaptalan. Idősebb De Zeeuwnél. 10 éve játszotta első meccsét az Eredivisieben, míg De Zeeuw csak 5. Ezzel együtt csak 4-5 meccsel játszott többet De Zeeuwnél. Ha valamelyikük még fog fejlődni, az De Zeeuw.
Előzmény: nj (13876)
Gyenyi Creative Commons License 2009.10.13 0 0 13878
Azt elérted, hogy sikerült egy frontra hoznod NJ-vel. :)

Tény, hogy nem a legjobb csapatok ellen maradt üresen kapunk, de azért valami csak lehet abban, hogy annyian látták védőinket a jelenlegi legjobb védelemnek. És, bár akik ellen a nullát tartottuk, azok nem mindegyikével játszottak legkomolyabb konkurenseink, a PSV és a Twente, de azért ők mégiscsak kaptak tőlük gólokat.

"Szerintem mindenképpen jobb középpályás jelenleg De Zeeuwnél az Afellay, Bakkal, Brama hármas."
Annyiban igazad van, hogy azt kellett volna írnom, hogy De Zeeuw a legjobb védekező középpályás. Afellay nem az, a másik kettő igen, pontosabban Bakkal az is tud lenni, és nem is rosszak, de De Zeeuw jobb náluk.
Különben, bár De Zeeuw fő feladata a labda megszerzése, és gyors továbbadása, azért idén már több gólpassza volt, mint Afellaynak. Szóval, még elöl sem olyan rossz.

"kb vele egy szinten van még Schaars, Mendes Da Silva, Fer, Mertens, Honda is."
Mertens és Honda 10-esek, semmi közük De Zeeuwhöz. Fer nagy tehetség, és még valóban sokra viheti. Schaars és Da Silva az AZ-ben De Zeeuw nélkül, a jelek szerint semmit nem érnek, és rosszak.Tavaly, De Zeeuw-vel a kispadon az AZ első két meccsét elvesztette. A harmadiktól végig játszott, és bajnokok lettek.
A válogatottban De Zeeuw méltón pótolja Van Bommelt, míg Schaars eddig ott még elfogadhatóan sem játszott. Mendes Da Silva szerintem egyáltalán nem jó. Legalább is nem emlékszem jó meccsére sem.

"az Eredivisie legjobb játékosa egyértelműen Afellay. Én legalábbis két Suarezért sem cserélném el!"
Én lennék elfogult?
Most mondjam azt, hogy Suarezt nem adnánk oda, ha Afellay mellett, egész csatársorotokat megkapnánk? Mindenesetre, amellett, hogy neki volt eddig ebben a bajnokságban messze a legtöbb gólpassza (mint tavaly és tavalyelőtt is), és míg Afellay, Dzsudzsák, Koervermans és Lazovits eddig 13-szor találtak be, ő egyedül 12-szer. De azért van, amiben Afellay a jobb. Több sárga lapja van.
nj Creative Commons License 2009.10.13 0 0 13877

"96-97-ben a legjobb 8-ba jutottunk a BL-ben, de csak 4-ikek lettünk a bajnokságban és kétszer kikaptunk a bajnok PSV-töl. Szerintem mégis mi voltunk a legjobbak."

 

Ezt nem mondod komolyan! Van Gaal utolsó évéről beszélünk, amikor csak szenvedtünk a bajnokságban és te magad írtad korábban, hogy akkor ő mint edző nagyon gyengén teljesített!

Most akkor mégsem?

"A Feyenoord és az Utrecht mögöttünk vannak, így nekik kellene minket behozniuk, vagy ahogy te fogalmazol, megtáltosodniuk."

 

? Egyelőre mögöttünk vannak, de még egyikkel sem játszottunk!

 

"A Twente 3 ponttal van előttünk, és még kétszer játszunk ellenük..."

 

És? Az lehet 2 vereség is! Amúgy pedig ők már túl vannak a PSV, Feyenoord és Utrecht meccseken.

 

"...a PSV 1 ponttal, és még jönnek hozzánk."

 

Olvastad, amit írtam korábban? Az AZ kivételével minden rangadójukon túl vannak és ÍGY van 1 pont előnyük. Tehát, papírforma alapján az előnyük csak nőni fog!

 

"Nem kell, sem az, hogy tartós (!) hullámvölgybe kerüljenek, sem az, hogy mi megtáltosodjunk, ahhoz, hogy elébük kerüljünk."

 

Dehogynem. Nekünk hoznunk kellene minden meccset, még a rangadókat is, nekik meg botlaniuk kellene. Már az első feltétel is kivitelezhetetlennek tűnik.


"És, mint Manoh-nak is írtam, azért annyira nem vagyunk rosszak."

 

Annyira valóban nem vagyunk rosszak, bár ezt majd a Twente, Utrecht, AZ és Feyenoord-meccsek fényében lehet igazán lemérni. Vszont, egyelőre vannak nálunk jobbak.

Előzmény: Gyenyi (13874)
nj Creative Commons License 2009.10.13 0 0 13876

"Azt azért tedd hozzá, hogy az a 6 meccs a Sparta, Heracles, NAC, VVV, ADO, Roda ellen volt. Ez a 6 csapat 54 meccsen rúgott 53 gólt. Ettől azért nem kell még hanyattesni."

 

Ezzel egyetértek.

 

"Szerintem mindenképpen jobb középpályás jelenleg De Zeeuwnél az Afellay, Bakkal, Brama hármas. És kb vele egy szinten van még Schaars, Mendes Da Silva, Fer, Mertens, Honda is."

 

Szerintem, körtét hasonlítunk almával. A társaság egyik fele támadó, a másik fele védekező középpályás.
Honda, Afellay, Bakkal, Schaars jobb támadásban, mint De Zeeuw vagy Enoh, viszont talán négyen összesen nem szereznek annyi labdát, mint bármelyik az utóbbi kettő közül. Simonst vagy Engelaart érdemes DeZeeuw-höz és Enoh-hoz hasonlítani.

Honda, Afellay és a többiek megfelelője nálunk Aissati vagy De Jong (lenne...).

Brama és Da Silva ügyes, de még nem az a szint, mint De Zeeuw. Mertens és Fer... hááát, nálam az első 10-ben nem lennének, az tuti.

 

"És az Eredivisie legjobb játékosa egyértelműen Afellay."

 

Ezt, mondjuk, elég nehéz lenne alátámasztani, mert 12 góllal és 7 gólpasszal per pillanat nem nagyon tud versenyre kelni senki, pláne nem Afellay a maga 2 góljával és 3 gólpasszával, úgy gondolom.

Szóval, ebben a kérdésben te vagy elfogult, ráadásul sokkal durvábban, mint Gyenyi! :-)

 

"Én legalábbis két Suarezért sem cserélném el! :-D"

 

Én sem! Megtartanám mindkét Suarezt és rettegne tőlünk az Eredivisie! :-)

Előzmény: Dutch Pimp (13875)
Dutch Pimp Creative Commons License 2009.10.13 0 0 13875
Már megint túlzottan elfogult vagy!

"Amióta jelenlegi védelmünkkel játszunk, 6 bajnoki meccsen 2 gólt kaptunk."

Azt azért tedd hozzá, hogy az a 6 meccs a Sparta, Heracles, NAC, VVV, ADO, Roda ellen volt. Ez a 6 csapat 54 meccsen rúgott 53 gólt. Ettől azért nem kell még hanyattesni.
Különben is, az emberek 70%-a tudja, hogy statisztikával bármit be lehet bizonyítani! :-D

"De Zeeuw az Eredivisie legjobb középpályása, és Enoh-val olyan párt alkot, amelyiknél jobb szerintem nincs a bajnokságban.
Csatársorunk vezére a bajnokság jelenlegi kimagaslóan legjobb játékosa."

Szerintem mindenképpen jobb középpályás jelenleg De Zeeuwnél az Afellay, Bakkal, Brama hármas. És kb vele egy szinten van még Schaars, Mendes Da Silva, Fer, Mertens, Honda is.
És az Eredivisie legjobb játékosa egyértelműen Afellay. Én legalábbis két Suarezért sem cserélném el! :-D
Előzmény: Gyenyi (13873)
Gyenyi Creative Commons License 2009.10.12 0 0 13874
"Szerintem, 1997-1998-ban vagy 2001-2002-ben pl. (szándékosan nem az 1994-1996-os évekkel példálózom!) nem a másik 17 csapaton múlt, hogy bajnokok lettünk!"
Miért? Nem ellenük szereztük a pontokat? Én csak erről beszéltem. Akkor valóban a legjobbak voltunk, de ez más kérdés.

"Ha jó a csapatunk, akkor úgyis bajnok lesz"
Bár ilyen egyszerű lenne!. Az lesz a bajnok, aki a legtöbb pontot gyűjti be (illetve azonos pontszámnál, legjobb a gólkülönbsége). Néha ez pont a legjobb csapat, sokszor nem. 96-97-ben a legjobb 8-ba jutottunk a BL-ben, de csak 4-ikek lettünk a bajnokságban és kétszer kikaptunk a bajnok PSV-töl. Szerintem mégis mi voltunk a legjobbak.

"Tudom, korai jósolgatni,"
Látod, ebben egyetértünk.

"lehet, hogy megtáltosodunk, a PSV (Twente, Feyenoord, Utrecht stb.) viszont tartós hullámvölgybe kerül"
A Feyenoord és az Utrecht mögöttünk vannak, így nekik kellene minket behozniuk, vagy ahogy te fogalmazol, megtáltosodniuk. Gólkülönbségünk messze a legjobb. A Twente 3 ponttal van előttünk, és még kétszer játszunk ellenük, a PSV 1 ponttal, és még jönnek hozzánk. 3 pont nem komoly előny. Nem kell, sem az, hogy tartós (!) hullámvölgybe kerüljenek, sem az, hogy mi megtáltosodjunk, ahhoz, hogy elébük kerüljünk.
És, mint Manoh-nak is írtam, azért annyira nem vagyunk rosszak. A Twente talán ebben a pillanatban jobb, de a többiek nem.
Előzmény: nj (13872)
Gyenyi Creative Commons License 2009.10.12 0 0 13873
"A csapat a lényeg, ami nem jó."
Tényleg annyira ne lenne jó? Amióta jelenlegi védelmünkkel játszunk, 6 bajnoki meccsen 2 gólt kaptunk. Szeptember hónap csapatának védelme a mi négy védőnkből állt, és az egyre jobb Stekelenburg is csak azért nincs e csapat kapujában, mert a jó védelem mellett alig van dolga.
De Zeeuw az Eredivisie legjobb középpályása, és Enoh-val olyan párt alkot, amelyiknél jobb szerintem nincs a bajnokságban.
Csatársorunk vezére a bajnokság jelenlegi kimagaslóan legjobb játékosa. Való igaz, hogy, amióta nem megy Aissati-nak, nincs jó támadó középpályásunk, és Suarez társai sem jönnek Luis közelébe. Aissati csak visszanyeri tavalyi formáját, miközben De Jong is javulgat. Pantelic, azt mondják, szombaton a válogatottban jó volt. És ki tudja, talán még Sulejmani is magához tér. Ja, és Gabri is már felépült.
Szóval, szerintem nem vagyunk rosszak, de az tény, hogy nem minden meccsen vagyunk jók. De ki az?

"Ha jó lenne kevéssé lenne kérdéses, hogy ki lesz a bajnok, hiszen a psv, a twente, az alkmaar és a feyenoord nem igazán jó. "
A Twente szerintem igenis jó. Hollandiában is és az EL-ben is. Azért Isztambulban nyertek a Fenerbahçe ellen, akik a török bajnokságban 8 meccs után pontveszteség nélkül vezetnek.
Előzmény: Manoh (13871)
nj Creative Commons License 2009.10.12 0 0 13872

Szerintem, 1997-1998-ban vagy 2001-2002-ben pl. (szándékosan nem az 1994-1996-os évekkel példálózom!) nem a másik 17 csapaton múlt, hogy bajnokok lettünk!

Ha jó a csapatunk, akkor úgyis bajnok lesz, ha nem, akkor meg meg is érdemli, ha nem! Amúgy, jobban is néz ki, ha erős csapatokat előzünk meg és nem azért nyerünk bajnokságot, mert a többiek gyengélkednek.

 

Egyébként, ha a papírformát nézzük, akkor a Sparta elleni hazai 0-0 és a Roda elleni idegenbeli 2-2 összesen 4 pont veszteséget jelent számunkra, amit elvileg olyan meccseken kellene behozni, mint pl. a Twente vagy az Utrecht elleni idegenbeli meccsek, amiket a PSV nem tudott megnyerni.

A PSV viszont eddig csak a Venlo ellen veszített 2 pontot, de azt tulajdonképpen vissza is szerezte Rotterdamban a Feyenoord ellen. És ők - az AZ kivételével - már túl vannak a rangadókon, nekünk meg eddig csak egy rangadónk volt, a PSV elleni, amit el is veszítettünk.

Szóval, egyelőre nem úgy néz ki, hogy az idén kerül fel a mezünkre a 3. csillag.

 

Tudom, korai jósolgatni, meg lehet, hogy megtáltosodunk, a PSV (Twente, Feyenoord, Utrecht stb.) viszont tartós hullámvölgybe kerül, tavasszal otthon megverhetjük a PSV-t (az a meccs még nincs meg, tehát az csak lehet, de az őszit ők már megnyerték, az már tény!) stb., de ez a lényegen nem változtat: 9 meccs után lépéshátrányban vagyunk.

Előzmény: Gyenyi (13870)
Manoh Creative Commons License 2009.10.12 0 0 13871
Teljesen mindegy mi van a pohárral :-) A csapat a lényeg, ami nem jó. Ha jó lenne kevéssé lenne kérdéses, hogy ki lesz a bajnok, hiszen a psv, a twente, az alkmaar és a feyenoord nem igazán jó. A 4 csapat közül bármelyik csak akkor előzhet meg minket, ha továbbra is így játszunk, vagy ha ők valami csoda hatására feltámadnak. Tavaly például az alkmaar úgy játszott, hogy már a szezon közben sem volt igazán kérdéses, hogy ki lesz a bajnok és vajon megérdemelten vagy csak a szerencsének köszönhetően. Egy Ajax szintű csapattól azért elvárná az ember (és nem csak a szurkoló), hogy hosszú évek után végre múltjához méltóan szerepeljen.
Előzmény: Gyenyi (13870)
Gyenyi Creative Commons License 2009.10.09 0 0 13870
"A PSV másnak is megköszönheti a 4 bajnoki címet."
Mint ahogy egy csapat sem lehet úgy bajnok, hogy azt ne másnak köszönhetné. 18 csapat indul a bajnokságban. Egy közülük, a másik 17-nek köszönheti, hogy bajnok lett. Ezt aztán lehet úgy is fogalmazni, hogy a legjobb lett a bajnok, úgy is, hogy a legkevésbé rossz és úgy is, hogy a legszerencsésebb. Tavaly az AZ megérdemelten lett bajnok, de ha összeszámolom azokat a pontokat, melyeket bírói tévedésből vagy edzői tévelygés miatt vesztettünk el, hamar összejön az a 12 pont, amivel lemaradtunk mögöttük. Mit akarok ezzel mondani? Semmit, illetve azt, hogy az ilyen kijelentéseknek, és az erről való vitának semmi értelme nincs.
Én kezdtem azzal a filozófiai dilemmával, hogy félig üres-e a pohár. Megbántam. Üres vagy tele, csak legyünk végre már bajnokok, és nem érdekel, azt kinek kell majd megköszönnünk. Suareznek biztos.
Előzmény: Atis14 (13868)
nj Creative Commons License 2009.10.09 0 0 13869

"2008-2009-ben nem a PSV mögött végeztünk..."

 

Ez igaz, te a PSV 4 bajnoki címéről írtál, tehát a tavalyi év törölve!

 

"Akkor pontosítom az előző hozzászólásomat. A PSV másnak is megköszönheti a 4 bajnoki címet."

 

Ezzel egyetértek. Nálunk káosz, a Feyenoord évek óta csak vegetál, a tavalyi évig az AZ is képtelen volt feltenni az i-re a pontot (most csak a közelmúltra értem, tudom, hogy 1981-ben bajnokok voltak), az időnként jól szereplő "kiscsapatok" (Heerenveen, Twente stb.) pedig sohasem bírták végig.

Előzmény: Atis14 (13868)
Atis14 Creative Commons License 2009.10.09 0 0 13868

2008-2009-ben nem a PSV mögött végeztünk, de attól még a 12 pont lemaradás igen is a botladozásainknak köszönhető. A 24 pont különbség meg lehet, hogy tényleg sok és példaként nem ide illő. De azért az Ajaxnak 24 pont lemaradás igen csak sok. Ennyi botladozás nem engedhető meg. Hollandiában akár melyik nagy is marad le sok ponttal, azért annak a csapatnak még is megköszönheti a másik, amelyik megnyeri a bajnoki címet.

Akkor pontosítom az előző hozzászólásomat. A PSV másnak is megköszönheti a 4 bajnoki címet.

Előzmény: nj (13866)
Gyenyi Creative Commons License 2009.10.08 0 0 13867
Az volt a kérdés, hogy , ha bajnokok leszünk, az azért lesz-e, mert jobbak voltunk vagy azért, mert a többiek voltak nálunk rosszabbak. Talán ATIS14 nem mindegyik példája volt szerencsés, de a lényeg, hogy ugyanarról van szó, csak más a hozzáállás.
A 2006/2007-es bajnoksággal kapcsolatban aztán tényleg igaz, hogy nem a legjobb, hanem a legszerencsésebb csapat nyert. Az utolsó fordulóban minden az AZ kezében volt, de nem bírták az ezzel járó nyomást. A PSV csak papíron volt esélyes, hiszen, ha a Vitesse komolyan veszi ellenük, soha nem hoztak volna be minket be. De, míg a Willem II összeszedte magát ellenünk, mert az Ajax ellen minden csapat összeszedi magát, a Vitesse játékosai már a nyaralásra gondoltak. Azért tétmeccsen, otthon nem kap ki megérdemelten 5:1-re a jobb csapat.
Legyünk bajnokok, és, ha azt nem csalással érjük el, boldog leszek! Ha 1-2 gól különbséggel vagy csak egy ponttal leszünk csak bajnokok, akkor szerencsésebbek, ha több ponttal, akkor jobbunk voltunk, mint a többiek.
Előzmény: nj (13866)
nj Creative Commons License 2009.10.08 0 0 13866

Hát, 2006-2007-ben inkább az AZ-nek köszönhették meg, mert elsősorban rajtuk múlott.

2005-2006-ban a 4., 2008-2009-ben a 3. helyen végeztünk, 24 ill. 12 ponttal lemaradva, úgyhogy azt sem igazán emlegetném.

Előzmény: Atis14 (13865)
Atis14 Creative Commons License 2009.10.07 0 0 13865

"Ha meglesz a 3. csillag akkor azt nagyon megköszönhetjük majd a psvnek és a twentenek, hogy ők még nálunk is képesek voltak rosszabbak lenni."

Akkor mondhatjuk azt is, hogy a PSV mind a 4 bajnoki címét, amit zsinórban szerzett megköszönheti nekünk, elvégre nagyon rosszak voltunk. Ha visszagondolunk az előző évadokra láthatjuk, hogy tényleg rosszak voltunk. De vajon ha nem hibázunk olyan sokat, akkor is a PSV lett volna mindig a bajnok?

 

Szóval itt Gyenyivel értek egyett. Nézőpont kérdése. Én is inkább félig telinek vélem a poharat.

De így van mindenhol. Sokszor az ellenfelek botlásai is kellenek, hogy bajnok lehessél. És ha a 3. csillag úgy lesz meg, hogy a többi csapat több pontot hullajt el, mint mi, nem fog érdekelni. A lényeg, hogy bajnokok legyünk.

Előzmény: Manoh (13863)
Gyenyi Creative Commons License 2009.10.06 0 0 13864
Kezdem azzal, hogy én is el vagyok keseredve, és én sem értem, mi lehet Sulejmanival. 20 éves, még nem lehet túl csúcson. Miután a második csapatban jó volt a balszélen, talán jobb lett volna most is odatenni. De legtöbbször ott is rossz. Talán néhány meccset egymás után a tartalékokkal kellene játszania, hogy legalább az önbizalma visszajöjjön. Aissatit még kevésbé értem, hiszen tavasszal nagyon jó meccsei voltak. Róla, 2-3 rosszabb meccs után még nem szabad lemondani. Más kérdés, ha ugyanazon a meccsen nem jó Sulejmani, Aissati, Pantelic, Van der Wiel és De Zeuuw, akkor baj van. Ahhoz képest még megúsztuk.

"egy jó Gabrival tényleg jobbak lehetünk és végre valaki lesz a jobboldalon Van der Wiel-en kívül."
Ezt nem értem. Egy jó Gabrival, Aissatival és bárkivel jobbak lehetünk, csak jó legyen. Jobbhátvédként nincs rá szükség, és a középpályánk sem rossz így, ahogy van. Gabri talán Enoh helyett játszhatna, de igazi jelentősége az lenne, hogy vele akkor sincs nagy baj, ha Enoh, Anita vagy Donald megsérül, vagy bármi más okból nem játszhat.

"Ha meglesz a 3. csillag akkor azt nagyon megköszönhetjük majd a psvnek és a twentenek, hogy ők még nálunk is képesek voltak rosszabbak lenni."
Ez tipikus. Ha a PSV a bajnok, az azért van, mert jobbak nálunk, ha netán mi leszünk bajnokok az azért lesz, mert a PSV még nálunk is rosszabb. Tudod, ugyanaz a pohár lehet félig üres vagy félig tele. Hozzáállás dolga. Nekem jobban tetszik, ha félig tele van.
Manoh Creative Commons License 2009.10.05 0 0 13863

Ez ismért pocsék volt. Ilyen meccseken pontokat veszteni amatőrség.

 

Suljemani szerintem már soha nem lesza  régi, mert eyszerüen olyan nincs, hogy egy játékos már több mint 1 éve nincs formában. És sajnos lassan ez lesz igaz Aissatira is. Pantelics remélem nem ezt s ort fogja gazdagítani, mert az már kicsit sok lenne.

 

Lassan visszatérhet Gabri. És egy jó Gabrival tényleg jobbak lehetünk és végre valaki lesz a jobboldalon Van der Wiel-en kívül.

 

Ha meglesz a 3. csillag akkor azt nagyon megköszönhetjük majd a psvnek és a twentenek, hogy ők még nálunk is képesek voltak rosszabbak lenni.

cruijf Creative Commons License 2009.10.04 0 0 13862
Siralmas 2-2

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!