Keresés

Részletes keresés

bogel Creative Commons License 2007.11.17 0 0 32
Az informatikus szó alatt a közszférában MS office kezelői gyakorlatot értenek (jobb helyeken ECDL). Nálunk infón 3 ember nem tudott angolul a 600ból, de azok kihullottak első évben :)
Előzmény: 14-69 páncélvonat (28)
Szeleszte Creative Commons License 2007.11.17 0 0 31
Nem akarok a nyelvviszgával dolgozni, a megtanult szakmámban akarok dolgozni. A nyelv viszont lehet hogy jól fog jönni, amikor egy cigány nő szül vagy 6 gyereket, és a románoknak megnyitják a magyar határt és jönnek át dolgozni:D

Több lesz Magyarországon a kisebbség, mint az angol, vagy bármelyik nyelv:D
Előzmény: Törölt nick (29)
Szeleszte Creative Commons License 2007.11.17 0 0 30
Nincs, ugyanis munkatársnőimnek nincs még ecdl vizsgájuk sem, gondot jelent, hogy egy excelben valamit betűrendbe rakjanak.
Egy tízperces munkából csinálnak egy két órás összeolvasást, aztán keresik, melyik ember hiányzik a rendszerből, aztán kezdik előről az összeolvasást:D

Előző munkahelyemen accesben írtam egy tárgyi eszköz nyilvántartó programot. A munkáltató nagyon örült neki, hogy számítógépről pillanatok alatt tudok neki adatokat szolgáltatni:D
Előzmény: 14-69 páncélvonat (28)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 29

Lovárival 250 kHUF-ért dolgozhatsz az NbSZ-nél (a Műegyetemi állásbörzén mondták a héten, nézd meg a kiállítók listáját ott be vannak linkelve). Ilyen szempontból hülyeség az eszperantót választani azért egy kurva fillért nem kapsz sehol.

14-69 páncélvonat Creative Commons License 2007.11.17 0 0 28

Jobban örülnek annak, hogy az informatikát tudom használni, nem bohóckodok az excellel, worddel, bármit rámbízhatnak a számítógépen, nem kell magyarázniuk, mit hogyan kell megszerkeszteni.

 

Nincs ebben ellentmondás ?

Előzmény: Szeleszte (27)
Szeleszte Creative Commons License 2007.11.17 0 0 27
Nekem informatikus könyvtáros diplomám van. Jelenleg vezető beosztást töltök be. Az a feladatom, hogy megírjam a törvényeket, szabályzatokat készítek, selejtezést leltározást bonyolítok le. Erre szeretnék egy kiegészítő informatikusi egyetemi, vagy egy gazdasági szakértői diplomát.

Közszférában dolgozok, abszolút nem kérik a nyelvtudást. Jobban örülnek annak, hogy az informatikát tudom használni, nem bohóckodok az excellel, worddel, bármit rámbízhatnak a számítógépen, nem kell magyarázniuk, mit hogyan kell megszerkeszteni. Többre értékelik,mint azt hogy tudok e angolul krattyogni:D
Előzmény: bogel (25)
14-69 páncélvonat Creative Commons License 2007.11.17 0 0 26
Én már feladtam.
Előzmény: bogel (25)
bogel Creative Commons License 2007.11.17 0 0 25
Milyen diplomához kötött szakmához nem kell idegen nyelvű (angol) cikkek, tanulmányok, könyvek feldolgozása és megértése?
Előzmény: Szeleszte (19)
Szeleszte Creative Commons License 2007.11.17 0 0 24
KÖzbe én fordítgatok és tanulom a lovárit:D Ez már csak kikapcsolódás és pihenésként írok a fórumra:D

MOst már ha belevágtam ebbe a nyelvbe meg fogom csinálni vagy a felsőfok írásbelit, vagy a középfokú szóbelit. Az írásbelire jobbak az esélyek, könnyebben is fogható, mert ott azért nem tud annyira lepontozni, mint szóbelin:S
Előzmény: Törölt nick (22)
14-69 páncélvonat Creative Commons License 2007.11.17 0 0 23
Béke veled.
Előzmény: Szeleszte (21)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 22
Ha lenne időm, akkor megtanulnék egy angol nyelvet

Épp most múlattál el négy-öt órát itt az indexen értelmetlen siránkozással.
Előzmény: Szeleszte (21)
Szeleszte Creative Commons License 2007.11.17 0 0 21
Egyszerű kérdés, te pedagógus vagy. Ha megcsinálod az informatikát kapsz rá jó esetben 5% pótlékot, de ha megcsinálsz még egy diplomát ugrasz egy kategória sávot ami esetleg nettó 30 al több. Itt ugye nem kérdés melyikbe fektetnéd a pénzed?

Én közalkalmazottként dolgozok és a diplomámat kéri a munkáltató. Szeretnék menni gazdasági szakértő másoddiplomára de nem tudok, mert nem tudom kihozni a diplomámat a nyelvvizsga miatt. Szeretnék Kiegészítő egyetemi informatikusit, amivel szintén több lenne a fizetésem, nem tudok beiratkozni az egyetemre mert a nyelvvizsga miatt nem tudom vinni a diplomámat.

Annyit még hozzáteszek, hogy a jelenlegi munkahelyem is kockán forog a nyelvvizsga miatt, amit nem szívesen veszítenék el, a mai világba nagy a munkanélküliség.

Amiért haragszok a nyelvtanulásra azért van, mert én 16 éves korom óta levelezőn vagyok és soha nem tanultam nyelvet, amikor a főiskolára felvettek akkor hozta be törvénybe Orbánka, hogy kötelező a nyelvvizsga.

Nekem a nyelvtanulás, csak pénzt vitt ki a zsebemből, hasznot nem hozott, és látom hogy zajlik a vizsgáztatás, hányszor kivágják az embert a 20 eft-os vizsgadíj miatt.

MOcskos szemét világ lett ez a nyelvtanulás már nem a nyelvről szól, hanem a pénzről a pozicióról és a korrupcióról....
Ha lenne időm, akkor megtanulnék egy angol nyelvet, de előtte fontosabbak a szakmai tárgyak a fizetés, a megélhetés, utána jöhet a hobby a pihenés.... Amig nekem a szakmai tárgyakból van a fizetésem, nem lesz fontosabb a nyelvtanulás:(
Előzmény: 14-69 páncélvonat (20)
14-69 páncélvonat Creative Commons License 2007.11.17 0 0 20
Hát az informatika nyelve az angol, a gazdasági élet sem magyar nyelven zajlik. De hogy egy fiatal ennyire hübelebalázs módjára nyilatkozzon a nyelvtanulás szükségességéről még nem találkoztam. Az én tanítványaim egyike sem kíván tanár lenni, de legalább két nyelvvizsgával indulnak az egyetemnek, ráadásul itt az osztrák határ mellett nem is lehet megtenni, hogy legalább egy jó alapfokon meg nem tanuljon. Mondanám hogy a nyelvtudás bármikor kihúzhat a bajból, de ha nem hát nem, te tudod.
Előzmény: Szeleszte (19)
Szeleszte Creative Commons License 2007.11.17 0 0 19
Látod látod, fiatal vagyok. Azt nem látom előre, hogy annál a cégnél fogok maradni, ezért szeretnék még tanulni, gazdasági tárgyakat, informatikai tárgyakat, hogy több lábbal álljak a világban. Ha véletlen kivágnak, akkor is legyen még egy két szakmám, amiben el tudok helyezkedni.

Tanárként ha jól beépültél biztos a helyed, de láttam bőven elég síró tanárt. Ugyanis 3 éve közalkalmazott vagyok végignéztem őket, hogy kirugták, aztán sírtak, hogy jajj most mit csináljak világ életembe tanár voltam, most hova menjek el dolgozni? semmi máshoz nem értettek csak a tanári pályához, nem biztosították ki magukat másik szakmával, aztán ha ilyen történik sírhatnak, hogy most merre is

Nekem a nyelv az csak időt és pénzt vesz el a szakmai tárgyak tanulása helyett. Te a nyelvből keresed a kenyered, én másból és én ezt szeretném tovább fejleszteni, és több fizetést kapni, nem pedig a nyelvvel bohóckodni, amire egy fillért nem adnak nekem.
Előzmény: 14-69 páncélvonat (18)
14-69 páncélvonat Creative Commons License 2007.11.17 0 0 18
Hát hány éves vagy lelkem, hogy mint  Kasszandra előre látod, hogy életed végéig annál a cégnél dolgozol. Oszt' mi lesz ha a cégnek lesznek külföldi kapcsolatai és mégis mehetnél kiküldetésbe. Én orosz-angol szakos tanár vagyok, de egy pillanatig sem hagytam el az oroszt pedig már vagy 15 éve nem foglalkozom vele az iskolában. Marad a net és a rádió, TV. 
Előzmény: Szeleszte (16)
Szeleszte Creative Commons License 2007.11.17 0 0 17
Még az előzőhöz annyit hozzá tennék, hogy amennyi pénzt elszórók nyelvtanulásra, nyelvkönyvekre, nyelvvizsgákra, abból a pénzből tudnék mégegy szakmát tanulni, mégegy képzettséget szerezni, amiből tudnék pénzt is keresni.

Nekem fontosabb szakmát és szakmai tantárgyakat tanulni, amire kapok fizetést, mint nyelvekkel bohóckodni, amire az én területemen soha nem fognak többletfizut adni.
Szeleszte Creative Commons License 2007.11.17 0 0 16
Olyan a diploma, hogy megmondta a munkáltatóm, hogy neki csak az a fontos, hogy azt vigyem, a nyelv őt nem érdekli.

Csinálhatok angolt is, de nyelvpótlékot nem fog rá adni. Miért? Azért mert úgy szól a törvény, hogy az adott munkakör betöltésének nem feltétele, és nem hasznosítom munkám során.

Ezt jogosnak is tartom, ha nem hasznosítom a munkámba ő ezt a tudást nem is fogja megfizetni, nekem meg nincs is rá szükségem, hogy nyelvet tanuljak. A munkámba nem hasznosítom, pénzt nem hoz csak visz a rengeteg könyv, tanár, vizsgadíj. Használni meg nem fogom, mert nem utazok külföldre, örülök, ha MO-n belföldön el tudok menni nyaralni.
Annak a nyelvtanulásnak meg nincs értelme, hogy csak addig tanulja az ember, míg megkapja róla a középfokú papírját, utána feledésbe merül, mert használni nem fogja.
Előzmény: 14-69 páncélvonat (15)
14-69 páncélvonat Creative Commons License 2007.11.17 0 0 15
Megdöbbentő, hogy ma Magyarországon valakiben, de főleg egy dimlomásban egyáltalán felmerülhet az, hogy minek a diplomához nyelvvizsga. Tulajdonképpen természetesnek kéne lenni, hogy tudunk megszólalni más nyelven. Te a diplomádba vagy szerelmes nem a tudásba. Azért csak kiváncsiságból: milyen az a diploma amihez ne kellene nyelvtudás.
Előzmény: Szeleszte (13)
Szeleszte Creative Commons License 2007.11.17 0 0 14
Ügyes voltál, de én is ezt láttam az eszperantó szóbeli vizsgánál. MIndenki tapsolva, újjongva röhögve táncolva jött ki. Ott azonnal megmondták a pontokat, a beszédértésre mindenki 20 ponton felül kapott, végülis mindenkinek meg lett a nyelvvizsgája.

Én a lovárira mentem, ott persze mindenkit hazavágtak, senkit nem engedtek át. Kicsit bánkodtam is, hogy miért nem eszperantóra mentem, most én is örülhetnék a többiekkel együtt.....
Előzmény: gitárnyűvő (11)
Szeleszte Creative Commons License 2007.11.17 0 0 13
Hát nem a nyelv szeretete miatt ezt eltaláltad. Én is kényszerből tanulok nyelveket, mert ugye Orbánka behozta hogy a diplomát csak nyelvvizsga utána lehet kiadni.

Nem azért tanulok, mert nem tudnám a megkeresett pénzemet hova tenni, mert nem tudnék abból esetleg mást tanulni, azért tanulom mert ilyen a rendszer, ez egy múszáj és egy kényszerként élem meg. A diplomám amit megtanultam becsülettel az kell nekem, a nyelvvizsgát meg szarom le, mert arra egy forintot nem fogok kapni, akármilyen nyelvből teszem le.
Előzmény: 14-69 páncélvonat (10)
14-69 páncélvonat Creative Commons License 2007.11.17 0 0 12
Tényleg a papírgyűjtők országa lettünk.
Előzmény: gitárnyűvő (11)
gitárnyűvő Creative Commons License 2007.11.17 0 0 11
Akinek sürgősen kell középfokú diplomához, annak az eszperantót tudom ajánlani. Én lepődtem meg a legjobban, hogy 4 heti!!! otthoni, segítség nélküli nyelvtanulás után sikerült az eszperantó nyelvvizsga a Rigó utcában. A felkészülésem abból állt, hogy magyarul megfogalmaztam négy-öt oldalnyi szöveget: önéletrajz, munkán bemutatása, lakás-család-hobby bemutatása stb. Ezt lefordítottam szótárból eszperantóra, és bemagoltam. Mondjuk a labornál mázlim volt, mert kicsit össze tudtunk a padtársakkal dolgozni, mert nem sokat értettem a hallott szövegből.
De még azon a héten megkaptam a diplomámat is!
Azóta nyomom az angolt, de azt nem kényszerből.
14-69 páncélvonat Creative Commons License 2007.11.17 0 0 10

Természetesen nem az Origo Rigó utcához fogok menni, hanem ECL-re, mert ezt tanultam egy évig:D

Na itt a hiba, ti nem a nyelv szeretete, az ország kulturája, történelme miatt tanuljátok hanem a vizsgáztatási módszerek milyensége miatt.

Előzmény: Szeleszte (1)
Szeleszte Creative Commons License 2007.11.17 0 0 9
Nézőpont kérdése:) Én a 12 igeidőtől kezdtem meghülyülni, a rengeteg rendhagyó igétől, valamint attól, hogy felállít egy szabályt, és természetesen vannak rá kivételek is.

Egész erős nyelvtana van, tudni kell a sorrendet, hogy alany állítmány, és tárgy. Ha kijelentő mondatról van szó, de ha kérdőről akkor cseréli a szórendet és ezt még megspékeli a 12 igeidővel:D
Előzmény: Shoshoj (8)
Shoshoj Creative Commons License 2007.11.17 0 0 8
>>Az angol egy kifejezetten konnyu nyelv...<<

Nana! Nana!
Előzmény: Törölt nick (6)
Szeleszte Creative Commons License 2007.11.17 0 0 7
Nekem sajnos nem sikerült, mert korrupt az egész világ és aki nem tanulta középiskolában annak felnőtt fejjel elég nehéz lesz boldogulni.

Nekem sűrgösen kell a nyelvvizsga, ha ezen túl vagyok természetesen az angolt is megtanulom normálisan. Persze nem több száz rugóért, magántanárnak, és nyelvtanfolyamnak egy forintot már nem fogok fizetni. Megveszem az árából a könyvet és a hanganyagot, és úgy fogok haladni.

A lovári cigányt nem a putris soron beszélik. A lovárit a cigányok közül a felső réteg beszéli. A cigány hierarchia legalján a beások vannak, nekik is külön van nyelvük.
előfordul, hogy kettő cigány nem érti meg a másik nyelvét, annyi van már.
Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 6

Cigany nyelvet tanulni... :))))))

 

Vazzeg, ezt csak a putrisorokon hasznalhatnad ! Teljesen ertelmetlen. Az angol egy kifejezetten konnyu nyelv, kozepfoku szintre siman el lehet jutni .

Szeleszte Creative Commons License 2007.11.17 0 0 5
Azt meg hogy csináltad?

Engem max munkanélkülivé változtatnak, ha kirugnak a nyevvizsga miatt:D
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 4
Engem meg gyíkká változtattak a cigányok.
Előzmény: Szeleszte (3)
Szeleszte Creative Commons License 2007.11.17 0 0 3
Persze, hogy cigányok vizsgáztatnak. Ezt a jogosultságot nem adják ki a kezükből. Egész magas szintre eljutottak Magyarországon.
Előzmény: Ayreon (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!