Keresés

Részletes keresés

Robzon Creative Commons License 2000.01.26 0 0 150
Ja, és itt a haskockásítási útmutató. (1999-12-03 13:25:18)
Robzon Creative Commons License 2000.01.26 0 0 149
Miamanó!
Ja, még az előbbire: azon kár aggódnod, hogy a bringázástól megvastagodnak a lábaid, annyira azért nem nőnek könnyen az izmok. Illetve az elején, amikor a nulla mozgás után, elkezdesz valamit csinálni, akkor tényleg vastagodik, ahogy kis tónust nyer az izom, de ez a folyamat pár hét után megáll, és amikor majd lemegy róla a zsír, szépen visszavékonyodik, csak akkor már lyó kemény, és formás lesz.
A megkenésről, na lyó, néha egy kis margarin (van csökkentett zsírtartalmú, de még a light is brutál, olyan 40%-os), nagyon-nagyon vékonyan, - inkább jelképes jelleggel, - kerülhet rá. :)
A hétvégi bűnözésről: tudod az energia deficitben leledző szervezeted, másra se vár, mint, hogy visszahízhassa a lekínlódott zsírpárnákat, mert azt hiszi, hogy ez a túlélés biztos módja. Két 7végi getra ebéd, vígan elég hozzá, hogy annyi zsír kerüljön rád, mint amennyit egész héten lekínlódtál, arról nem is beszélve, hogy mennyire rossz a szervezetnek, hogy képtelen felvenni egy táplálkozási ritmust, mert mire megszokná a keveset, a folyamatos zsírbontásból történő energia nyerést, jön a hétvége, és agyonvágsz mindent. Hidd el, nagyon nem akaródzik a testednek megválnia a zsírtól, rá kell kényszeríteni (reggeli aerobedzés), és utána nem szabad neki sanszot adni, hogy visszaszerezze. A hétvégi „bűnözés”, pedig egy olyan magas labda, amit nem fog kihagyni. Szerintem ha már sikerült leadnod a zsírkót, akkor nem fog ártani egy-egy habzsi-dőzsis hétvége, de amikor épp fogyóban vagy, akkor nagyon-nagyon meggondolandó.
A túledzésről: ezt nem most érzed, hanem majd egy-két hónap múlva, akkor viszont annyira „jöhet”, hogy az egész életmódváltásodat kudarcba sodorhatja. Nem szabd lükemódon „belecsapni a lecsóba”. (Amúgy ez is tipikus nőség, ez a „álljunk neki ezerrel, aztán két hét múlva meg csüggedjünk el”.) Az a lényeg, hogy apró elérhető célokat tűzzél ki, de azokat mindenképp – ha megfeszülsz is - érd el. Ha valamit bevezettél, akkor arról már nem szabad letenni. (Itt félre kell tenni a nőies cicaságot, és átmenni kemény pit bullba: megfogta, többé nem engedi.) A zsírégetés szempontjából a reggeli aerobedzés az elsődleges fontosságú, ha azt megcsináltad, akkor megcsináltál szinte mindet, ha meg kihagytad akkor az a nap – fogyásilag - nagyjából el van cs#szve. Jó dolog ezért a kajanaplót kibővíteni egy edzésnaplóval is, amibe beírhatod az aerobedzés időtartamát, és egyéb jellemzőit is.
Ja az izzadásnak, és a fogyásnak – szerintem – vajmi (de jó, még egyszer: vajmi :)) kevés köze van egymáshoz, legalábbis közvetlen összefüggés nincs. Az izzadás súlycsökkenést okoz, de az csak folyadékveszteség.

Sladi Mester!
Szerintem a diéta ez esetben megkérdőjelezhető, de a reggeli előtti pulzuskontrollos aerobedzés bioztos használna.

Lanina!
Én asszitem a nassolás az egy tábla mocsoládé/nap. E mellett képtelenség lenne lefogyni, és te vagy az első nő az életemben :) aki a gyümölcsjoghurtot az édességek közé sorolja. A koleszokban nincs konditerem? Hozz össze egyet! Szervez segélyműsort a szükséges lóvé összehozására, és is szívesen fellépek, mint kínai guminő, sőt hozom a kutyámat is, akinek van egy frankó bolhacirkuszos száma.
Pulzuskontrollos szobabiciklizésnél jobbat nem tudok neked.

Exti!
Hát igen az 5 kiló két hét alatt egy 250kg-os ember optimális fogyási üteme. Neked is csak azt tudom mondani, mint Miamanónak lassan fokozatosan, viszont visszaesések nélkül.

kasszandra Creative Commons License 2000.01.26 0 0 148
Hoztam nektek egy receptet is.

Egy marék túró
egy gerez fokhagyma

egy-két evőkanál ásványvíz (tényleg)

turmixban összekevered és zöldségeket mártogatsz bele v. pirítósra kened.
Finom

kasszandra

kasszandra Creative Commons License 2000.01.26 0 0 147
Lanina
ne keseredj el, szerintem Robzon nem bántani akart, csak fel akart piszkálni hogy igenis tarts ki.
Az Alakformálásban írtam neked a Lázás utcai konditeremről.

Persze hogy le fogsz fogyni

kasszandra

Előzmény: lanina (145)
Exti Creative Commons License 2000.01.26 0 0 146
Robzon kedves!

Csak semmi férfisoviniszta szöveg porolgatás, kemény munkák meg életmódváltások zajlanak a háttérben, szeretném ezt én is jelezni. Kinyomtattam, szóról szóra betartottam, remélem, ez neked is valamiféle sikerélmény. Két hét alatt 5 kilót fogytam, pedig nem akarom gyorsan, csak így sikerül. Ez normális?
Dorgálj még, léci...
Hi, Exti

lanina Creative Commons License 2000.01.26 0 0 145
Miért mondod hogy nem fogok már lefogyni??? Elkeserítő :(
Nassolás: joghurt alacsony zsirral, buláta, müzliszelet, gyümölcs, de nem banán és szőlő, ezekre gondoltam, ezeket nem tartom véteknek nassolni, ha már rájön az emberre..
Mire vagyok képes?? Hát a szobabringázásra nem, vagyis itt a koliban nem, mert annyi hely nincs, hogy beférjen összehajtva, de bármulyen edzőterembe elmegyek ahol lehet űzni, csak nem tudok ilyet :( Meg bármi mozgást megteszek, ami nem károsítja a csípőmet, vagyis nem okoz fájdalmat ott...és ebben kértem épp tanácsot..

"Szerintem a Teleshop rád vár." <- kösssz..

Előzmény: Robzon (142)
Sladi Creative Commons License 2000.01.25 0 0 144
Sziasztok!

Bevallom, időhiány miatt, nem olvastam végig az összes eddigit, talán már volt is szó róla, de szeretném megkérezni a Mestert: kedves Rozbon, mit ajánlanál (és mit nem) egy kismamának, aki 6-8kg-tól szeretne megszabadulni, de még szoptat?

Köszi.

Miamanó Creative Commons License 2000.01.25 0 0 143
Kedves Robzon.
Egy kicsit elbizonytalanodtam. Túleddzettségről szerintem még nem lehet szó, egyelőre vidáman fogok hozzá a napi betevő tornához és biciglihez, motiváció még van bőven (sőt ha jó film van közben pláne), energiám meg egyre több. (pár napja gyalog jövök fel a 3. emeletre - tudom nem nagy kunszt).
A kennivalót inkább nem is írom ide, pedig imádom, de egyébként egy pici margarin csak jöhet, nem? Saláta természetesen csak natúr, (egyelőre), öntetet én is a joghurtosokat szeretem, de egyébként a nyers zöldségeket magukban is szívesen fogyasztgatom. Különösen a sárgarépát és a karalábét.
Tényleg és nagyon nagyon komolyan érdekel a hastéma, hol is olvashatnék róla bővebben? Az alakformálásban is gondolom van, de abba csak bele-bele pislantok, már akkora, hogy abba belefolyni nemigen tudnék.
Miamanó
Robzon Creative Commons License 2000.01.25 0 0 142
Waratah!
Az embernek – szerintem – nem lehet „büntetlenül” összevissza a napirendje. Asszem, örülhetsz, ha a rendszertelenséget, a hajnali nem alvást annyival megúszod, hogy túlsúlyos vagy. Az emberek hajlamosak kizsákmányolni magukat, és csak amikor késő, akkor jönnek rá, hogy nem érte meg.

Lanina!
Ne legyen igazam, de szerintem Te nem fogsz már lefogyni… Mond el lécci, hogyan lehet vigyázni a nassolással! Meg hogy ha a reggeli szobabringázást képtelen vagy leszervezni, akkor mégis mi az, amire képes lennél? Szerintem a Teleshop rád vár.

Rizo!
Hajrá! Azért tekerés közben a nyaki artérián is mérheted a pulzusodat, a klasszikus egy percig szívverésszámolós módszerrel, legalább edzésenként egyszer-kétszer, a viszonyítás végett!

Miamanó!
Francba! Francba, francba, francba… Már épp kezdtem leporolni a kedvenc férfi soviniszta dumáimat, hogy lám, csak Rizo aki nyomul, a nők meg csak lapulnak, erre tessék. :(
Szerintem, a túl sok edzés is hiba lehet. Tudod, aki fogyni akar, az azért mozog, hogy a fogyasztó hatást előidéző energia deficitet „termeljen”. És – azt gondolom – hogy a tartósan energia hiányban tartott szervezet, könnyen túledzhető. (A túledzettség, az ébredési pulzus emelkedésén észrevehető.) A túledzettség – fogyókúrázók számára - legészrevehetőbb tünetei, a fáradékonyság, edzésiszony, motivációs „gödörbe kerülés”. Szóval az edzés mennyiséget is csak lassan, nagyon fokozatosan szabad fokozni. Tudod „lassan járj, tovább érsz” meg „aki sokat markol, keveset fog” meg „sokat akart a szarka, de nem bírta a farka” meg „könnyű, marit táncba vinni…” de ez egyáltalán nem illik ide. Te is kitapinthatnád közben a pulzusodat, - mint Rizo – csak, hogy tuggyuk mijapálya. Én a helyedben, megcsinálnám a heti hatszori reggel 30 perces szobabringázást, és csak ha nagyon van kedvem, akkor tornásznék, még max. kétszer-háromszor hetente. A has edzésről elég terjedelmes fejtegetés eszközöltem a kockahas topic vége felé (ha tényleg érdekel a téma), ide csak annyit, hogy a zsír nem megy le a hasadról akárhány hasizomgyakorlattól se, és amúgy sem biztos, hogy egyáltalán bármennyire is használnak az ilyen jellegű sokszáz ismétléses szériák.
A kajáról annyit, hogy a „valamivel megkenés” alatt remélem nem vajat, margarint, kenőmájast, kenhető sajtot, meg ilyeneket értesz. A pulykasonka belefér. Zsírszegény sajtot is dobhatsz rá. Barnakenyér, magoskenyér is bejátszhat, meg egy csomó minden más. Lényeg a változatosság. Ja és a salátáról jut eszembe: egy csomóan azt hiszik, hogy a majonézes öntetű izék saláták (francia saláta, svájci saláta, tojás saláta, stb.)! Nem, a majonézes öntetű izék nem saláták, hanem a mocskok mocskai. Véletlenül se együnk majonézes öntetű izéket, mert állat zsírosak, cukrosak. Akkor már inkább száraz marha steak, zöldkörettel. Ha saláta öntet, akkor csakis joghurtos, nagyon fincsák vannak.
Szerintem fogyni csak egyenletesen lehet, szóval nem igen van olyan, hogy „helyi fogyás”, tehát akármit csinálsz egyenletesen fogysz, illetve egyenetlenül, az alkati sajátosságaidnak megfelelően.

Shika!
Tessék csak elmenni! Hidd el érdemes, az aerobic klubokban általában van min gyógyítgatni a szemed. ;) Arról meg nem is beszélve, hogy az aerobic az egyik legintenzívebb mozgásforma, és – bár a heti 1 alakalom fogyásilag gyakorlatilag semmit sem ér – „egészségileg” jócskán profitálnál belőle, csak le ne sérülj.

Tilia Creative Commons License 2000.01.25 0 0 141
Pfhúúúú, Shika! Bocsesz! :-))))

Robzon! O.K. Értettem!!! :-)))

Előzmény: shika (140)
shika Creative Commons License 2000.01.25 0 0 140
Sünike !
Valami félreértés van: én is hímnemü vagyok.Csak egy példát vetettem fel.

Néptancos!
Még vita tárgya ,hogy mikor-honnan-hova megyünk kirándulni.A legvaloszinübb, hogy csak ide a buda-i hegyekbe megyünk szánkózni egyet .Az biztos, hogy nem a Normafához és nem
vasárnap.

Tilia !
Na de kérem!!! Kénytelen vagyok visszautasitani / :) / ezt a durva általánositást:"... pasi, nem tudja, milyen a 2. műszak, meg miegyebek" (Sajnos én is tudom.) De azt beismerem. hogy tényleg nem ez a jellemzö.

Robzon!
Na végre valami amiben egyetértünk :
"Az első lépés az lenne a siker felé, hogy azt elfogadd, hogy nem a körülmények a hibásak a dolgokért, hanem Te, és ekkor már csak azt kell megkeresni mit szúrsz el. Mert valamit biztos."

Akit érdekel:
A Fogyi-klub történetének elsö komolyabb nézeteltérése bekövetkezett: a csajok (az összes) hetente egyszer el akarna járni aerobicra.Azt akarják, hogy mi is (a fiuk) menjük velük.
Hát fog a franc. Nem és nem! Azt hiszem, hogy ez a szakadárcsoport (a csajok) alapjaiba ássa alá a csoport müködését.A Vének Tanács-a (a fiuk) bajban van!

Miamanó Creative Commons License 2000.01.25 0 0 139
Sziasztok!
lanina!
Igérem nemsokára eredményekrol is beszámolok, mert én pl. csendben, a háttérben, de nagyrészt Robson útmutatásai szerint eszem és mozgom, igaz ugyan, hogy mégcsak kezdo szinten, de el kell kezdeni valahol. Szerintem többekre hat Robson - néha - könyörtelen stílusa, de szerintem is csak ez vezethet eredményre. Ill. csak saját magunk tehetünk csak a saját túlsúlyunk ellen, nem várhatunk arra, hogy valaki olyan csodamódszert, vagy szert ajánl, ami egyszerre megszabadít minket minden felesleges kilónktól. Olyan módszer nincs, nekünk kell megdolgozni érte.
Kedves Robson!
Megpróbáltam a kajasorrendet, egyelőre még nehezen megy, mert csaknem 2 éve eszem reggel és délelott csak gyümölcsöt és gyümölcslevet, így egy kicsit fura a reggeli. Igaz ugyan, hogy abban lehet valami, hogy amikor rátértem a gyümölcsre, azt vártam, hogy azért ennyitol is egy kicsit illene fogynom, de nem történt azóta se semmi. Éhes ugyan nemigen vagyok délig, de azért mégiscsak más mintha két túrósbatyut ennék, és mégsem semmi.
Most Skorpát (kornspitzet nem tudom, hol lehet venni) vagy Wasa kekszet(kenyeret?!) eszem (ezekrol mi a véleményed?) valamivel megkenve, esetleg egy kis pulykasonkával, délben hasonló vagy saláta, este gyümölcs vagy saláta. Elkezdtem a reggeli szobabiciglit (30 perc, pulzusmérés nélkül, egyenletes tempóban, kb. 15 km/h sebességgel), kérdés, hogy a fogyás mennyiben függ attól, hogy mennyire izzadok meg közben? Lehet, hogy hülye a kérdés, de most már mindegy. Este szintén biciglizek kb 40-50 percet + minimum 30 perc Callanetics, (én úgy érzem nekem jót tesz.) És sok hasizmot. Földre fekve, lábat székre, beakasztva, vállat felemelve pici mozgások (nem felülés, de olyasmi) kb 300-500 (ebbol 100-100 oldalra). Szerinted, ha ennyit rendszeresen megteszek (kajával, amikor tényleg muszáj, pl hétvégeken bunözök, vagyis legalább délben hagyományos ebéd) jutok-e valamire?
Ja és még egy sor hülye kérdés. Ha mondjuk csak szobabicigliznék, egyenletesen fogynék-e (ha fogynék), vagy onnan ahol sok a felesleg, és egyébként erosíti-e mondjuk a vádlit (amit nem kéne) vagy a combot? (azt se nagyon kéne). Bocs, hogy ezért nem mentem át az Alakformálásba.
Miamanó
rizo Creative Commons License 2000.01.25 0 0 138
Robson mester:
Meg ma kicibalom a szobabringat a halobol az eloszobaba: az asszony morcos lenne, ha 3/4hatkor neki allok tekerni. Mondjuk a pulzusmerest szoftveresen fogom csak emulalni... :)
A rendszeres evessel nincs baj, optimalis esetben 6:30, 10:00, 12:00, 14:00, 18:00 most mar csak a minosegen kell valtoztatni.
A fotokrol: dobbenet, hogy nekem is ilyen (nevu) izmaim vannak, bar en mindig is jo voltam alcazasbol... :)
Rizo
Konyak Creative Commons License 2000.01.24 0 0 137
Jaj, elvesztettem a fonalat, nem tudok ennyit olvasni, mert csak egy-két naponta egy órám van a neten. De ha összejönne a találkozó, szánjatok meg, és dobjon meg valaki egy mail-lel, mert a postafiókomba mindennap benézek.
lanina Creative Commons License 2000.01.24 0 0 136
Sziasztok!

Rávettem magam, hogy elolvassam ezt az egész topicot, mert valahol feltettem egy kérdést és ezt a címet javasolták (azért sajnálom, hogy ilyen "lehúzó" a véleményed Robzon a calleneticsről, de biztos igazad van, kompromisszum képes vagyok..:) SZVSZ itt csak beszélünk valamiről (néhány hozzászólást leszámítva) de semmi érdemleges nem szürődik ki, legalabbis nekem nem sikerült, bár igaz a hiba lehet az én készülékemben is..Itt a legtöbben fogyni szeretnének, de csak beszélnek róla, vajon a háttérben tesznek is vmit érte??
Remek, hogy ezt a sok mozgást és egészséges étrendet javasoljátok fogyinak, de mi a fenét csináljon az, akinek a csípője ficamot szenvedett, pedig még szeretett is futni annakelőtt? Nem maradok duci azértsenem! Ezért is gondoltam a calleneticsre először. A táplálkozás már többnyire okés, egészséges, tőlem telhetően a legjobban, és azért mondom ezt így, mert nem tudok lemondani az édességről és nem is akarok, de vigyázok hogy mit nasizok...
Továbbá télleg klassz, hogy itt különböző gépeket javasoltok edzésre ld szobakerékpár, de ilyesmi szóba sem jöhet nálam, hisz kolis vagyok, gondolom sokan tudják, mit jelent ez...
Összefoglalva: várom az ötleteket, hogy mit sportoljak, mennyit, hogyan és legfőképpen hol, hogy sikerüljön visszanyerni a versenysúlyomat..(kb 10kg felesleg van itt szépen, viszont az izom alatt szép, néhányan irigylik is, minden szerénység nélkül) /kérlek titeket, hogy a biciklit se javasoljátok, mert mérgezésnek tartom Bp.-n a bringázást/
Köszi és sorry ha vkit bántottam és túl nyílt voltam..

Waratah Creative Commons License 2000.01.24 0 0 135
Robzon!! Mi a teendő ha az embernek összevissza van a napirendje. Én pl hetente kb 3-4szor úgy 3 táján (reggel, azaz inkább hajnal) kelek, és ráadásul nem is tudom mindíg előre hogy kelni kék majdan, csak szól a telefon. Bár ha előre tudnám is furcsán érezném magam a lakótelepen kocogva 2 óra magasában (mit furcsán! bepisilnék a félelemtől) Szóval: hogy lehetne a zaklatott napirendet összhangba hozni a reggeli testmozással és az időre való kajákkal
Robzon Creative Commons License 2000.01.24 0 0 134
Tilia!
Írhatnám, hogy minél kevésbé közelíted meg az optimális életvitelt, annál kevesebb lesz az eredmény. De ez sajnos nem igaz, inkább exponenciális jelleggel lehetne felrajzolni, az erőfeszítés-eredmény görbét. Ha valamit csinálgatsz, az szinte semmit se ér, ha félig jól, akkor talán valami mocorog, ha háromnegyedrészt jól, akkor eléred a lehetséges eredmények harmadát. Csak a maximális erőfeszítés hozza meg a várható eredményt. Ezért nem jön össze általában a fogyni vágyóknak.

Sünike!
1 csésze kész Knorr instantleves kb, 100kcal, ez végül is nagy tragédiát nem okozhat, még ha az energia tartalmát főként zsír és szénhidrát adja is. De épp ezért nem optimális, mondjuk az almához, nyers zöldséghez képest.

Sweep!
Az alakformálás topicban találsz ötleteket, ha gondolod fusd végig. Amúgy a zsírból fogyásról itt mindent leírtam amit tudok, az izomépítéshez pedig a súlyzós edzés a leghatékonyabb eszköz. De a Scitec laborban írnak edzéstervet is, ha jól tudom.

Mutterfly!
Hát tudod, ha elkönyveled magad a sors tehetetlen áldozatának, és erről ilyen frankón sikerült meggyőznöd magad, akkor ott már nincs nagyon mit tenni. Az első lépés az lenne a siker felé, hogy azt elfogadd, hogy nem a körülmények a hibásak a dolgokért, hanem Te, és ekkor már csak azt kell megkeresni mit szúrsz el. Mert valamit biztos. Az a fajta drasztikus diéta amit leírsz, több hibát is rejt magában, lent már kifejtettem. A napi 800kcal-os étrend az – elvileg - egy 33kg súlyú 25celsiuson mozdulatlanul fekvő ember energiaigényeit fedezi. (Állj! 130 centinél magasabb vagy egyáltalán? :)) Mennyi ideig csináltad? Tudod pár hét alatt, nem lehet csodákat várni, és mondom, amúgy sem az ilyenfajta koplalás a lefogyás útja. Ha tényleg le akarsz fogyni, próbáld ki az itt leírt elvek alapján átszervezni az étrendedet, edzésedet, ez garantáltan használni fog, meglátod. De persze nyugodtan siránkozhatsz tovább a szomorú helyzeteden, csak azzal nem mész semmire.
Az írod, combodra rakódott 2-3kg zsírpárna. Mérd meg a testzsírarányodat, ha tényleg csak ennyi van rajtad (kevesebb mint 10%) akkor tényleg elképzelhető, hogy csak nagyon-nagyon nehezen tudsz tovább fogyni. De az sem lehetetlen, viszont az egészségessége már megkérdőjelezhető.

Sünike!
A szauna hetente egyszer célszerű, háromszor-négyszer 15 perc. De amikor kijössz, nagyon alaposan hűtsd le magad, a szauna medencében vagy dézsában, ez a lényeg. Aztán 10 perc pihi, és mehetsz vissza. A szaunázást ott szokás elcseszni, hogy sokan összekeverik a száraz-szaunát, a gőzfürdővel, vagy inhalációval, és széjjel locsolják. Akkor az igazi, ha 95-105 celsius van, és 20-30%-os páratartalom.

Néptáncos!
Amúgy a kornspitz, teljes kiőrlésű lisztből készült kifliféle, amibe finom magocskák vannak belesütve. Német nyelvterületről származik. Ezüstfóliába csomagolt űrhajóskajákat szerintem ne vegyél. (Bár macskát dobálni kiválóak...)

neptancos Creative Commons License 2000.01.24 0 0 133
Sziasztok!
Asszem, többekkel már olvastuk 1mást. Illetve, én itt eddig csak olvastam. Minthogy igazán fogyni nem akarok, sőt nem is nagyon kell 178cm/~80 kiló/30év, hímnemű vónék, és pl. 3 gyerekes anyák dolgába kevésbé szívesen dumálok bele.
Robzon!
A kornspitz csak nem valamitöbbféle ízben létező, fényes papírba csomagolt,titkos helyeken, kóbor ördögűzők elriasztására nappal megkapható, tégatest formájú csodaemberbevaló?
off
Tucc segíteni 1 lámának, hogy el ne tévedjen a neten? Emil majd többet kérdez.
on
Konyak!
L akartam menni a Tali-ra, tök kiváncsi lettem volna a fejekre,(sőt)de későn értem be a városba. Nem baj, jön még tali.(Azé a három óra tánc nekem is megvolt, végremáregyszerhálisten)

shika válasz erre | adatok | e-mail 2000-01-22 08:41:16 (112)


Én azért inditottam el ezt a topic-ot, hogy sorstársaimmal találkozva és segitve egymásnak :lefoggyunk.Ismétlem:T A L Á L K O Z V A !!!!!!!
A hét elején meg is tartottuk alakuloülésünket. 11-en jöttek el (7 nö és 4 férfi).Az átlag sulyfelesleg 13kg/fö. Az átlag kor:26 év

Jövö héten kirándulni megyünk.
Mikor, honna, hová, mennyi idő alatt?

Na de benne van a nevében, hogy olvasoforum és nem az, hogy megmozduloforum.
Eddig ehhez tartottam magam

e senki sem merte leirni azt, hogy: kapcsold ki a a modemedet!
Nincs.
A leirtak ellenére hetente egyszer-kétszer továbbiakban is el fogom olvasni a topic-ot.Viszont én nem lepödnék meg azon ha összevonnák az Alakformálás-sal.
1etértek.
Shika! Te szerintem megcsinálod. Az A. topikot én is használom, pl. motíválásra(Figyelsz, R.?), és ha nem volnék lusta, majdnem minden problémára volt egy paralell kérdés ott is. Bizonyos dolgokra egyéni a válasz. Te meg én akkor tudjuk jól nyomni a dolgokat, ha van kinek magyarázni.
Ma is voltam futni, izé "futni", kezdőkkel.Egyedül talán nem megyek le, pedig nekem lassan időszerű a másik feltétel is. (Tavaszi versenyek.) Ez az 1 bolond 100-at csinál elve, nálam is működik.
Más.Megsúgom, nem jártam edzőterembe(n) három éve, lementünk haverral, mert fixa ideája, hogy ő csak így tud fogyni, edzettünk kettőt, persze nem bírtam ki, hogy bele ne dumáljak, és a végén le kellett beszélnem arról, hogy profinak nézzen, pedig közel nem nézek úgy ki, mint R..(=Mostantól akár kezdhetném is az elfolyást, akkor is tudnék dumálni a dologról.)(Akkor hogy táncolok Konyakkal a következő Tali-n?)

Tylia!
Én úgy tudom, a heti egyszeri böjt méregtelenít; utna úgyis visszaeszed.

Mutterfly:5..A heti háromszori torna nem toszorgás,hanem szobabringa,/jé,pulzusóra
is van rajta,!/ taposó és futógép és sulyzózás.Lehet,hogy mindezt sz@rul
csinálom,de ha sikerült a 2 évvel ezelőtti 80-as pulzusomat 58-ra lenyomni,
hát szóval..
Hát szóval, itt az ideje futnod. SzVSz,(Szabad Vasutas Szaxervezet, tudod.)

sweep Creative Commons License 2000.01.23 0 0 131
Sziasztok!
Egy kicsit lemaradtam,átéltem egy APEH ellenörzést,és egy több mint háromórás vesegörcsöt,így mostmár van valami sejtésém,milyen lehet szülni :)
Ezek elött csináltatam egy zsirszázalék mérést,a laborban,az Oktogon közelében,ezer forintba került.Kiderült,hogy zsirból fogynom kell,de az izomhoz pótolnom kell kb. két kilót.Robzon van ötleted,hogy mit csináljak?
Sünike Creative Commons License 2000.01.23 0 0 130
Hogy fogja ez a topic megérni a 2000.-ik hozzászólást ha már az elején a
" kanok néha kicsit összemorranak" ? Ejnye-bejnye!:)

Lányok! Nehogy hajbakapjatok Robzon Mesteren;-)!

Shika!
Gondolom tehetnél róla, hogy legalább akkor amikor szükséged van kiengedjenek;-). Nekem sem rózsás a munkahelyem, sokszor 12-órázom, de akkor is egy kis mozgás nagyon jót tud tenni.
Tavasszal volt amikor este 10-re estem haza, agyilag "zokniként", testileg viszont alig voltam elfáradva, max. a fenekem kockásodott a sok üléstől. Fogtam magam lementem az udvarunkba futni, 40 kör....(kb. 100-120 méteres körök) Agyilag kitisztultam, testileg kifáradtam...legalább utána kellemesen tudtam aludni. Szóval mindent lehet, csak a hozzáállásod is olyan kell legyen!

Robzon!
Most két oldalról támadok:)
Leves: zacskós-levesre gondoltam:(, tudom ez nem jó...dehát mégis meleg.. mégsem olyan zsíros....tészta sincs sok benne. Szerinted estére milyen?
Szauna: egészségi szempontból mennyi ajánlott: hetente hányszor , és alkalmanként mennyi ideig legyek benn? Kb. 15 percig bírom egyszerre...
Uszka-buszka;-) te sosem csináltad?

Tilia Creative Commons License 2000.01.23 0 0 129
Shika!

Robzon pasi, nem tudja, milyen a 2. műszak, meg miegyebek... Fogadok, hogy sosem voltak "nehéz napjai" :-))) - és ez nemcsak a menstruáció maga, hanem a premenstruációs tünetegyüttes is, ami, ha lehet, még rosszabb.
És hidd el, én tényleg kövér voltam, de MEG LEHET VÁLTOZNI. "Szerencsém" volt, hogy beteg lettem... rákényszerültem.
Nem a levegőből beszélek... 13 éve egyedül nevelem a lányomat, könyvelő vagyok - elég sz@r egy hivatás... Sok gond, nagy felelősség (anyagilag is), és szoros határidők. A mostani áfánál 4 napig átlag 12 órát hajtottam, aztán most lesz 2 hét "szünet"... a legrosszabb... mert mire megszokod, jön a következő csúcs... az egész olyan, mint egy hullámvasút, amiből nem tudsz kiszállni, ráadásul a sínek végét sem látod. És emellett levelezőn végzek egy főiskolát...
Túléltem a pánikbetegség sötét poklait... és akkor híztam el, voltam a legmélyebben, amikor megpróbáltam beleszürkülni a körülettem élő embertömegbe, pedig én másmilyen vagyok.
A legjobb az egész változásban az, hogy megbékéltem magammal, olyan vagyok, amilyen... Már nem akarok beállni a sorba, nem érzem úgy, hogy egyenformának kéne lennem... Nincs lelkiismeretfurdalásom, hogy nem vagyok a háziasszonyok gyöngye, és azt is elfogadtam, hogy sosem leszek kotlós-anyó a csibéje mellett... Nem vagyok hibátlan... de ÉN vagyok... és hiszem, hogy értékes vagyok. Most is vannak rossz napjaim, de már nem a lekváros kenyérrel vígasztalom magam. Hiszen elég erős vagyok, túlélem... :-))))

Robzon!

Köszi, hogy írtál, én is hasonló véleményre jutottam... bár a gyümölcsökkel is hadilábon állok mostanában...
Ha csak a csipogós karórán múlik, kedves, lesz azom is... ezentúl reggelizem is, ha azt gondolod, hogy jó, mert lehet benne valami. :-))) De nem lehetne max. 3x egy nap, nem 5x?? Na, jó... nem alkudozom... de írni nem fogom... :-)
És most újabb kérdéseim lettek :-))). Ez az aerob edzés dolog, ez... hmm... elég kényes... a Tai Chi is jó??? (Pulzusszám, meg időmérés, meg mi egyéb macera... ez már tényleg nem nekem való.) És ha 12 körül kelek, az reggel? :-)))))

Előzmény: shika (125)
Konyak Creative Commons License 2000.01.23 0 0 128
Mennyit számít kb. három óra intenzív tánc? Mindenesetre jó fáradt vagyok ma a Tali 12 után. De talán ez a legkellemesebb fogyó-erősítő kúra :-)))
shika Creative Commons License 2000.01.23 0 0 127
"Ja, és akit a főnöke nem enged ki pisilni, az vegyen egy bilit… "Hát ezt a mondatot nem nekem kell megmagyaráznom.
Előzmény: Robzon (126)
Robzon Creative Commons License 2000.01.23 0 0 126
Shika!
Nem akarom, hogy összerezzenj, csak azért reagálok, mert hangosan gondolkodtál… Statisztikailag semmi az esélye, egy harmincas nőnek, hogy lefogyjon. De csak mert nem áll neki, negatívan gondolkodik, lusta, és fáradt, meg ilyenek. Mindenki átszervezheti a napját úgy, hogy egészségesebb éljen. A kajálás megoldása csak zárható műanyag doboz kérdése, badisok ilyenben cipelik mindenhová a főt rizs + csirkéjüket. És arra is tud mindenki félórát szakítani, hogy megcsinálja a reggeli edzést. Csak van aki nem akar, és jön bizonygatni, magának meg másoknak, hogy miért képtelen. Általában ilyeneket szoktak mondani:
- Nekem nincs rá időm! – Aha. És mond csak, hány órát gübbedsz, a tévé előtt, csak azért, hogy megállapíthasd, milyen szar a műsor?
- Ez fáj, az fáj, fáradt vagyok! – Persze, hogy az vagy, amikor nem adod meg a testednek a szükséges a minimumot se. Ha rendszeresen mozogsz, okosan kajálsz majd megdöbbentően megugrik az energiaszinted. Csak ne hirtelen ugorj bele, hanem lassan, fokozatosan.
- Persze, hogy kövér vagyok, két gyereket szültem! – Nincs összefüggés, ez max. a cicikre lehetne kifogás. És most vége az életednek? Írd csak ki, a homlokodra „Haló! Nekem, mint nőnek végem.” Legyél ronda, de legalább az egészségedre figyelj, ha aktív nagyi is akarsz majd lenni.
- Nálunk a családban mindenki kövér! – Ja, de ez egyáltalán nem biztos, hogy genetikailag kódolt, tudod a rossz táplálkozási szokások is „öröklődnek”. És ha rosszak az adottságaid, akkor is lefogyhatsz, max. kicsit lassabban. Na és? Idő van.
- A családomnak főzök, és Ők mocskot szeretnek zabálni! – Nehogymár egy harmincas, edzésben lévő, sárkányképzős nő ne tudja megreformálni a családi konyhát. Kölkek, férjszabású felsorakoztatva: „Mostantól ez a kaja, akinek nem tetszik lépjen elő, annyival kevesebbet főzök. Hozzászólás, óhaj, panasz? Köszönöm a figyelmet, oszolj!”. Ennél durvább dolgokat is keresztülvisztek.
- Jó, de ezek a kaják nem finomak. – Ez már csak fantázia és megszokás kérdése. De a kaja, az elsődlegesen táplálék, és csak másodlagosak kellene, hogy legyenek a kulináris élvezetek. A gourmand-ok korán halnak.
Ja, és akit a főnöke nem enged ki pisilni, az vegyen egy bilit…

Tilia!
Először a böjtről! (Király, hogy felvetetted!) Állati jó dolog! Persze nem olyan értelemben, hogy 1 nap nem eszel húst, hiszen őrült, aki mindennap húst eszik. Eddig nem mondtam, de múlt nyáron (tudod, amikor „szárazon” akarom tartani magamat) minden vasárnap gyümölcsnap volt. Semmi más, csak akármilyen gyümesz (kivéve banán, vagy szőlő), nyers zöldség, akármennyi, amennyi jólesik. Én főként a méregtelenítés miatt folytattam, a szauna is ezen a napon figyelt. Mivel a heti energia-bevitelem ezzel olyan 10%-al csökkent, féltem, hogy az izomtömeg rovására megy majd, de nem volt vészes. Összességében azt hiszem jót tett, de idén még nem vagyok biztos benne, hogy műsoron lesz. Bár optimális a szociális viszonyok rombolására is, hisz az anyósok vasárnap délben támadnak! A rendszeres böjt amúgy – szerintem – tovább javítja a felszívódást, így idővel egyre kevesebb kaja elég. (Tudjátok, a „napelemes embrek” project.)
Elhiszem, hogy nem kívánod a reggelit, de hidd el, azt, hogy mikor mit kívánsz, az csak szokás kérdése. Egyszerűen rá kell szokni, át kell rendezni a kajálásodat, az ésszerűség jegyében, és ne is foglakozz vele, hogy kívánod-e, vagy nem, éhes vagy, vagy nem. A helyes táplálkozás túl összetett dolog ahhoz, hogy a beosztását egy olyan buta szerv intézze mint a gyomor. (Ugyanígy az ízlelőbimbók se tudnak sz#rt se, hidd el. Halottad Te már ezeket beszélgetni? Na látod.)Még szerencse, hogy van agyunk, tehát a sansz adott, már csak használni kell. A gyomor inkább arra való, hogy a megszokástól való eltéréseket jelezze. Ha átszoksz a „jókori” evésre, jókor leszel majd éhes is, csak addig fura.
Az egészséges táplálkozásra meg úgy lehet rászokni – már írtam – hogy írod. Kisnotesz, mindig nálad, evés -> élből írás. Este megnézed: „Ó ez nem stimmel, rosszkor kajciztam, csúnya, csúnya rossz Tilia!” Aztán megfogod a grabancod, és jól megrázod. Másnap megint megnézed: „Ó ma mindent jól csináltam, okos, okos kis Tilia!” Megvakarod a füled tövét, fogod a kedvenc labdádat, lemész és egy jót játszol. Talán még azért se szólsz magadra, ha kicsit durvábban kergeted meg a helyi, már edzésben levő macsekokat.
Ha szétszórt, szétesett vagy pont jót fog tenni egy olyan rendszeres, napi ciklusba ismétlődő rituálé felvétele, mint a helyes kajálás. Vázat ad majd a napodnak. A pontosságról meg: tudod, van egy hasznos kis találmány, karórának hívják, esetleg vegyél egyet. Olyan is van, amin 5 különböző ébresztést lehet beállítani, ha akarod mindig kajaidőben csipog.

shika Creative Commons License 2000.01.23 0 0 125
Csak hangosan gondolkodom:Ha egy fogyokura alapja az, hogy életmódváltoztatást hajtsunk
végre, akkor mekkora esélye van arra,hogy lefoggyon egy 20-30 éves nö, aki adminisztrátor és néha arra alig van ideje, hogy kimenjen pisilni ,mert a fönöke egy hajcsár? Majd a melo után jön a második müszak:bevásárlás,gyerek,fözés-takaritás stb.
Tilia Creative Commons License 2000.01.23 0 0 124
Robzon!
Banyeg, egész jó fej vagy, ha elengeded magad! :-))))
Még csak azt áruld el nekem, lécci, hogy hogyan tudtál rászokni erre a: pl. 17-kor 2 kornspitz, rendszeres evésre??? Biztos, hogy bennem van a hiba, de én nem - pedig próbáltam, komolyan(!) - tudok ilyen pontoskás lenni. (Gondoltam is már, hogy ha egyszer nagyon beteg leszek, és mindennap azonos időben kell majd gyógyszert szednem, hát tuti, hogy nővért kell fogadnom, vagy ilyesmi.)
Nem tudsz valami más módot egy ilyen szétesett csajnak, mint én?? Ráadásul szenilisedem, mert régebben minden megmaradt a fejemben, mint egy szivacsban, de most! Ha mindig 14-kor kéne ennem biztos csak este jutna eszembe, hogy elfelejtettem... :-))) Meg a reggeli !!! Háááát, az nem nagyon megy nekem... egyszerűen nem kívánom... és a meleg (vagy inkább főtt) ételt sem... elromlottam valahol...
Jaaaa! És ha nem zavarlak vele... még szeretném tudni, hogy mit tartasz - nem a testépítés szempontjából, mert az biztos, hogy más lapra tartozik - a heti 1x-i böjtről? (Ugye ennek nagy hagyománya van a keresztények között... de más népeknél is fellelhető, és nekem az a véleményem, hogy ennek voltak okai, hogy így kialakult - a "régiek" sok olyan dolgot hagytak ránk, ami nem csak kőkemény szabályozás volt, hanem ésszerűség is egyben.)
Nem sértődöm meg, ha azt mondod, hogy nem érsz rá erről írogatni, vagy ha úgy jobb neked, jöhet emilben is... Csak kíváncsi vagyok, hogy Te, aki komolyan foglalkozol a táplálkozással, mit gondolsz...
Előzmény: Robzon (123)
Robzon Creative Commons License 2000.01.23 0 0 123
Mutterfly!
Kialakult vita? Ellenség tábora? Egyáltalán nem tudom miről beszélsz. Rég gyanítom, hogy hülye vagyok, de eddig azé kicsit bizonytalankodtam… Szóval akkor mégis? :(
Kanok néha kicsit összemorranak, ilyen van. Attól még „egy csónakban evezünk”… (Ja, és egyfelé! :) Ez fontos.)
Annyira jó hogy írtál! Szinte tökéletes példája vagy az öngyilkolóra megszervezett életvitelnek. Amiket írtál, ezerrel egybevág azzal amit itt kifejtettem. Döbbbbenet, hogy nem veszed észre, mi nem stimmel a „képen”. Mire lenne a szervezetednek szüksége reggel? Sok szénhidrátra (meg persze fehérjére, mert az mindig jól jön), erre te mit adsz neki? Kv-t meg almát, azaz semmit, koffeinnel lyól becsapod. Nem csoda ha kóvályogsz. Aztán szolid ebéd, keksz uzsi (látod pont fordított a „szénhidrát trend” mint kellene) és akkor még nem is vettük az estére csak diszkréten két ésígytovábbnak jelölt vacsit, ami gondolom a súlypontja lesz a napi táplálkozásnak, különben egyszerűen – ha igaz amit írtál – már éhenhaltál volna. A tiéd egyértelműen raktározást fokozó kajcizás. Próbáld reggelre-délelöttre a szénhidrátot, estére az almát, úgy lesz jó.
Heti három torna… Ez nem mond semmit. Lehet valami toszorgás (callanaetics, ilyenek) aminek semmi hatása sincs, legalábbis nem zsírégetés. De ha heti három kőkemény aerobicedzést csinálnál, annál is jobban fogyasztana a heti hatszori, reggeli előtti, 30 perces, pulzuskontrollos aerobedzés. Időben is jobban járnál, és 6na is, hidd el. Vagy ne hidd, de próbáld ki.
Genetika? Tök igazad van, egyrészt. És tök hülyeségeket beszélsz, másrészt. Az örökletes tulajdonságok határozzák meg, hogy milyen gyors az anyagcseréd, mennyire vagy hajlamos a raktározásra. Van, aki zabál mint a disznó, mégse zsírosodik, másnak meg tökéletes az emésztése, és minden végletekig „hasznosul” amit elfogyaszt. Mi azt hiszem, ez utóbbiak közé tartozunk, és én örülök neki, mert igaz, hogy könnyen zsírosodok, de ezt könnyen kontroll alatt tudom tartani, kajálással, és aerobedzéssel, és cserébe viszonylag könnyen tudok izomtömeget építeni. Míg a tökéletlen emésztésű, „rossz felszívódásúak” vértverejtékeznek, minden gramm kis muszkliért. Ne tudjátok mennyi ilyen „szerencsétlen” nyüglődik az alakformálás topicban, meg kell szokniuk a folyamatos kajálást, ami iszonyat kellemetlen lehet, ha tényleg belegondoltok. Szóval szerintem mi jártunk jobban, és ha szerintetek nem, akkor sincs hol reklamálni.
Igazad van, tök igazságtalan a sors, hogy egyeseknek meg kell küzdeniük azért, hogy úgy nézhessenek ki, mint mások, akik nem csinálnak semmit. De vigasztaljon, hogy az lehet, hogy ugyanúgy fogsz kinézni, de sokkal különb leszel, mert Te megküzdöttél érte, érted? Mert megküzdöttél érte, Érted.

Shika!
Teljesen egyetértek, indulásnak kiváló! Ebből még lehet valami. (Ha más nem.)
Szerzői jogdíjjakra igényt tartok, minden kopirájt ezerrel! Vagy millkóval, ezen még tűnődök kicsit, de addig használjátok egészséggel. (~/kemény szembenézés, kissé lehajtott fejjel/:„Egyszer majd kérni fogunk magától valamit…” Tanú)

shika Creative Commons License 2000.01.22 0 0 122
Kedves Robzon!
A találkozo idöpontjárol csupán csak azért nem olvasshattál ,mert nem volt rá igény.Vagy esetleg volt aki jelezte a topic-ban ,hogy el akarna jönni vagy bárki irt egy neki megfelelö helyszint ,idöpontot?Nem volt.Tehát ezért nem találtál több informáciot erröl.Igen a kiragasztott hirdetésemben megadtam az otthoni tel. számomat és ez természetesen megkönnyitette a kapcsolatfelvételt.
A képek alapján nem kis munkád lehet abban,hogy erre a szintre eljutottál.Gratula.
Tudatában vagyunk (a Fogyi-klub tagjai),hogy a szauna,a heti "csak"
1-2 alkalommal tartando edzéske,a kirándulás stb. stb. nem a fogyokurázás csucsa.De ....Indulásnak kiválo!!!!!!!!!! Sokkal többet ér mint kocsmában sörözni,Esmeralda-Rosalinda és Tsa-it nézni a tv-ben,magányosan pityeregni keresztrejtvényfejtés közben.
Fel sem merülhet, hogy én legyek a csoport "szaktanácsadoja": nem értek hozzá. Én kértelek Téged ,hogy legyél a felügyelönk de ezt nem
tudtad elfogadni (mármint ,hogy személyesen legyél jelen) igy az eddigi hozzászolásaidat (az Alakformálásba megjelenőket is) kinyomtattam ,továbbképzés gyanánt és odaadtam a klub- tagoknak.Ha esetleg szerzöi jogdijakra tartasz igény akkor jelezd.

Asszem ez a "munkásör" dolog egy kicsit durva.

Mutterfly Creative Commons License 2000.01.22 0 0 121
Hi Robzon és mindenki más!
Pár napja figyelem már ezt a topicot,és most nem bírom ki,hogy a kialakult
vitához hozzá ne szóljak.
Robzon!
Tisztelem a hitedet,a lelkesedésedet,a segíteni akarásodat és a már-már
fanatikus,magával ragadó stílusodat. De ,-ugye megbocsájtod ?-, most
mégis átállok az ellenség táborába.
Egy példával szeretnék előhozakodni.Az egyik szereplője legyen mondjuk ÉN,
a másik egy hozzám korban hasonló hölgy.
ÉN reggel,ha felkelek,megpróbálom az ébredező éhségemet 1-2 csésze
keserű kávéval féken tartani. Ő ekkor már jóízűen elfogyasztotta a mindennapi
lágytojását,most éppen egy hatalmas szendviccsel birkózik,aztán következik
pár szelet vajas- lekváros,hófehér foszlós kalács. Természetesen kakaóval.
ÉN megpróbálom 9 -ig kibírni,és akkor elrágcsálok egy almát.
A 10 óra kis barátnőnket a büfében találja,éppen teával öblíti le a második
kakaós csigáját,mialatt ÉN azon morfondírozok,hogy elájuljak-e a rosszulléttól,
avagy megkockáztassak még egy almát.
Ebéd,Nekem kb.20.dkg zöldbab /40 cal ..!!!!!l/ ,Ő végigeszi az étlapot./Leves,
hús,krumpli,sali,a végén még egy desszert is "bejáccik"/
Uzsi.Nekem vmi fűrészpor ízű korpáskeksz, /miután már kétszer kifutott a
vér a fejemből/ ,mialatt Ő .....no de hagyjuk a francba,rátok bízom,hogy most
éppen mit eszik.Ésígytovább,ésígytovább...........................................
Ha valaki azt hiszi,hogy ezt csak kitaláltam,annak elárulom,hogy Ő nálam
kb,fejjel magasabb,a súlya ugyanannyi,mint nekem.Pár évvel ezelőtt 10 kilóval
volt könnyebb /most hízott egy kicsinykét! / ugyanilyen evés / ? / mellett.
ÉN eljárok hetente 3x tornázni,nyáron még futottam is,Ő - ha teheti - szundikál
egyet ebéd után.
Mielőtt meggyanusítanátok,kijelenthetem,hogy nem vagyok hormonzavaros,
az immunrendszerem erős,mint a lórugás. Soha nem vagyok /voltam/ beteg.
Nnnna.....Miután ezt ilyen jól megtárgyaltuk, /bocs,ha hosszú volt! / szóval
akkor beszéljünk talán valami másról!
Mit szólnátok az "akaraterő" -höz,mint téma??????.
Vagy beszélgessünk inkább az önfegyelemről?
Oké,nem bánom,ejthetünk pár szót a genetikáról is!!!!!!!!!!.
Sziasztok!!!!

Tilia Creative Commons License 2000.01.22 0 0 120
Hát igen... én is megnéztem. (Robzont)

Csatlakozom, lányok!!!

Csak... de ezt inkább nem mondom... :-)))) Majd egyszer privibe... :-))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!