Keresés

Részletes keresés

Természetlány Creative Commons License 2003.03.26 0 0 330
Sziasztok!
Nagyon sokat tanul tőletek az ember! És imádom nézni a bigliket olyan gyönyörűek : )
Locsy, elmentem a kép.tár.hu-ra, de nem találtam beagle-képet, mert elromlott a keresőjük : (
Elmondod, hol van?
Egyébként ti merrefele laktok?Csak két biglit szoktam látni néha reggelente, suliba menet, a Hegyalja úton.Azok már nagyobbacskák, de gyönyörűek : ) Minden reggel nézem őket, de van, amikor én (vagy ők)kések.
Nagyon jó lenne, ha egyszer találkoznék veletek : ) Egyáltalán budapestiek vagytok? Ugye igen? : )
Sok szerencsét a biglik neveléséhez!
Természetlány
Előzmény: Locsy (328)
Estée Creative Commons License 2003.03.25 0 0 329
Sziasztok! Jó, hogy megtaláltam ezt a topicot, mert már azt hittem, hogy nálunk megy ilyen nehezen a nevelés.
3 hónapos, trikolor kan, Mázli névre hallgat, próbálok majd képet is felrakni róla.
Szóval: szerencsénkre kertes házban tartjuk és az idő is kellemesedik, de a mi kis drágánkban még a felismerés leghalványabb jelét sem látom arra vonatkozólag, miért kap jutalomfalatot, illetve miért szídjuk ugyanazért a dologért (értsd pisilés) attól függően, hogy a kertben vagy a házban vagyunk.
Ma voltunk először utcán (ránk ijesztett az állatorvos, hogy az utoldó oltásig ne vigyük), ezt az akadályt meglepően jól vette. Nem húzott-rángatott-rágta a pórázt, ahogy többeknél olvashattam.
Viszont: a kertben eszi a fákat, nem rágja, effektive elfogyasztja. Nem káros ez?
Egyébként jó fej, bár azt látom, hogy a 10 éves lányomat (aki kapta tulképpen) semmibe sem veszi.
Hol&mikor szoktatok találkozni?
Mindenkinek jó küzdést!
Locsy Creative Commons License 2003.03.25 0 0 328
Sziasztok!

Tani nagyon jól van! Jár az iskolába és azt hiszem szereti is. Főleg azt, ha a többiekkel játszhat! :) Ha megunja a dolgot, akkor az Istennek sem csinálná meg a feladatokat. Ilyenkor tüntetőleg botot, gallyat vesz a szájába és játszik vele. Nem érti, hogy minek megcsinálni ua. -t a dolgot egymás után többször. Látja, tudja, érti mit várnak el tőle, csak nem éerti, hogy mi ez az egész bohóckodás mikor lehetne szaglászni és nagyokat rohangászni. Így volt az akadállyal is. Minek az átugrani ha meglehet kerülni? Nem?! Amúgy nagyon imádják az iskolában,ő a legkisebb és a legkedvencebb. :)
papírzsepi: Szerencsére ezt Tani még/már nem csinálja, de az előző kutyunk 12 évesen is tépte őket. Imádta! Tanit viszont nem tudom leszoktatni a kutyaszőr megevéséről! Talál lennt kifésült szőrcsomókat és megeszi! Szerencsére a madártollakról már leszokott!
Rakok már föl én is publikus képeket a kép.tár.hu -ra és végre sokan láthatják ezt a rosscsontot is!
Amúgy azt néztem e képeken, hogy mindegyik bigli olyan huncutul néz és vigyorog hogy nem lehet rájuk haragudni semmiért!
Kész élmény ez a fajta!
Ivartalanítás: Hát ha ivartalanítod, akkor biztos nem kap méhrákot, meg ilyesmit, ami úgy tudom a lánykutyuknál a vezető rákfajta. Ha nem akarod tenyészteni, akkor rajta. Viszont akkor vigyázz, hogy el ne hízzon! Azt is hallottam, hogyha 6 hónapos kora előtt ivartalaníttatod, akkor mindig gyerek marad! :)
Ja, jön valaki az április 27. -ei ópusztaszeri kiállításra. Nekünk ez lesz az első úgyhogy még tapasztalatom nincsen. Viszont az iskolában már megtanultam, hogy hogyan mutassam meg a fogát, majd a bírónak, szerencsére Tani engedi is.
Legyetek jók! (Főleg a biglik!)

Locsy

Előzmény: Rozi23 (326)
gysz Creative Commons License 2003.03.25 0 0 327
Szerintem az első tüzelést mindenképp várjátok meg.Egyébként nem akarlak megijeszteni és biztosan megoszlanak a vélemények de nekem volt egy vizslám,Őt decemberben kellett eleltatni mert rákos volt.Igaz hogy benne volt a korban de azért még élhetett volna.Sajnos tiszta áttét volt az összes szerve.Ivartalanítva volt.:(
Külömben sok orvos meg azt javasolja hogy legyen egyszer pároztatva és utána ivartalanitani.De persze ezt mindenki maga dönti el.
A beaglenk fiú:))
Előzmény: Rozi23 (326)
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.24 0 0 326
Locsy!
Az ivartalanítást pont eü.-i szempontból akarjuk, mert állítólag a rákot nagyobb eséllyel lehet elkerülni(az előző kutyunk talán emiatt halt meg).Igazad van, hogy a tüzelés nem egy nagy probléma, egyébként el is gondoloztam azon, hogy még várok egy picit ezzel(eredetileg 6hónaposan akartuk az ivartalanítást).Mi van Tanival?Komolyodik már?A suli hogy megy neki?
Alma napról napra rosszabb, már az egész lakást át kellet alakítani miatta, ma éjszaka például a könyvket "habzsolta" be; hát istenem,olvasni akar a kicsi...A hétvégén már sétálhatunk, talán akkor egy picit lenyugszik.Vagy ebbe ne is reménykedjek?
Herbie!Tündéri a kutyusod!
Mindenki!Sok-sok képet rakjatok fel, imádom nézni őket(Evitát még nem is láttam!)!
Ja, és nálunk az előző kutyánk tíz évesen is lopta és tépte a zsebit, ez egy reménytelen harc volt...
snetti Creative Commons License 2003.03.24 0 0 325
Szia! Nagyon aranyos a biglid, az enyém 10 hónapos kis tricolor szuka.Sokat csintalankodik a tiéd ,mert az enyém most már kezd egy kicsit megkomolyodni.Egyről nem tud leszokni, a papírzsebkendők ellopásáról és darabokra tépéséről.
Előzmény: Herbie_ (324)
Herbie_ Creative Commons License 2003.03.24 0 0 324
Nna, ez csak 3 lett:)

a negyedik

Azóta már kicsit öregedett, most 6 hónapos.

Előzmény: Herbie_ (323)
Herbie_ Creative Commons License 2003.03.24 0 0 323
Sziasztok!

CSatlakoznék 4 képpel ha nem probléma:

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

kép2

kép3

Locsy Creative Commons License 2003.03.23 0 0 322
Szia!

Remélem jobban vagy, mert már nagyon szeretnénk veletek találkozni!
Megmondtam a suliban! Már nagyon várnak titeket, no meg azt hogy a két biglit összeeresszük! :)

Az előző kutyát már a végén a Szamos u. -ra hordtuk. Itt egy srác nyitott egy kozmetikát. Nagyon jó arc! Holnap megírom este emailbe a telefonszámát!

Locsy

Előzmény: karmen1 (320)
snetti Creative Commons License 2003.03.23 0 0 321
Sziasztok, én most találtam rá erre az oldalra és nagyon tetszik. Nekem van egy 10 hónapos rosszcsont biglim, aki most már talán kezd egy kicsit megkomolyodni és talán,hogy most majd visszük kiállításra megembereli magát.
ui:nagyon aranyosak a képek amiket felraktatok.
karmen1 Creative Commons License 2003.03.22 0 0 320
Locsy! Molli karma nagyon nagy, fáj ha véletlen megkarmo, gondoltam le kellene vágatni. Te hova szoktad vinni és mennyit kérnek érte? Milyen sürün kell vágatni?
A suliban megmondtad hogy nem tudok menni? köszi.
Tegnap jöttem haza a klinikáról, szörnyü volt minden, most már remélem gyors gyógyulás jön majd.

Azután majd összeeresztjük a kutyusokat, hadd kergesség megy egymást.

Karmen

Locsy Creative Commons License 2003.03.21 0 0 319
Szerintem ne ivartalanítsátok mert nem éri meg. Teljesen felesleges, azt a 2X 2 hetet biztosan kibirjatok, meg nehany lany kutyusnal eszre sem lehet venni a vérzést. Meg sokat komolyodnak tőle. Egyesek szerint. (ÁÁÁ Ékezetek!)

Locsy

Előzmény: Rozi23 (317)
CapEx Creative Commons License 2003.03.21 0 0 318
Biztos olyan jó ötlet ez az ivartalanítás? Amennyire én tudom hormonzavarosak lehetnek azok a szuka kutyák, amelyeknek nincs kölyke (sajnos személyes tapasztalat).

Bocs, nem vagyok szakértő, csak úgy hallottam.

Előzmény: Rozi23 (317)
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.20 0 0 317
Nagyon cseles vagy ezzekkel a névváltoztatásokkal:). Mi ivartalanítani fogjuk a kis ördögöt, így tüzelés-projekt nálunk kilőve.Milyen kiállításra készültök?
Előzmény: the_insider (313)
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.20 0 0 316

Megnyugtat, hogy minden kis bejgli harapós(na meg persze karmol is).A munkahelyemen rám is kicsit ferdén néznek, hogy vaj' mit is csinálhatok én mostanában a szabadidőmben, a kezem alapján minimum az állatkertben lettem tigris gondozó...Szegény kicsi Alma még mindig azt hiszi, hogy ő a falkavezér, de nagyon igyekszünk letörni a szarvacskáit.
Köv. héttel már hivatalosan is mehetünk sétálni, azt most már kibírjuk.De már gyakoroljuk itthon a nyakörvviselést(ha nagyon bekattan, és nem bírunk vele, csak rárakjuk,innentől egy óráig azzal van elfoglal, hogy leszedje magáról, így legalább nyugi van),és már lépcsőzni is megtanultunk.
Ja, egyébként 5kilók vagyunk, és ma a nyers krumpliért remegtünk...
Köszönjük a dicséretet, szerintem is gyönyörű(mint minden bejgli:))!
Előzmény: snoopy_beagle (315)
snoopy_beagle Creative Commons License 2003.03.20 0 0 315
Hello Rozi valamint bejgli tulajdonosok!
A harapdálás teljesen természetes dolog. Nálunk kb. 1 évig tartott. A páromat a munkahelyén megkérdezték, hogy rózsabokorban jár-e addig. Szerintem egyébként egy 10-15 perces sétára leviheted a kutyut, nem lesz semmi baja. Csak próbáld oda vinni, ahol nem jár annyi kutya. Én is lehordtam 8 hetes korától.
Egyébként pedig gratulálok a kutyádhoz, nagyon gyönyörű.
Snoopcsi
Előzmény: Rozi23 (312)
the_insider Creative Commons License 2003.03.20 0 0 313
nálunk, mint mindig: rosszul... mármint rosszalkodásul :-)
evita továbbra is tartja magát ahhoz, hogy a tüzelést megtartja a kiállítás idejére, hogy ne tudjuk őt elvinni... már rég itt lenne az ideje, a kiállítási díjat be kellett fizetni, de lehet hogy ez is felesleges kiadás lesz...
Előzmény: Rozi23 (312)
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.20 0 0 312

Fogcsere valóban lassan szóba jöhet nála, kapja is a kis fogápoló kekszeit( na ez is egy hatalmas marketing fogás, a hülye gazdik, -mint én- persze meg megveszik). Ma a kis a tündérnek a két órás egyedülléte alatt, olyan kupit sikerült produkálina, hogy először azt hittem, hogy betörtek...Fogalmam sincs, hogy csinálta, de amit az asztalon talált(pl. üvegtál) mindent lelökött; a rejtély csupán annyi, hogy jutott fel oda, mivel sehogy sem éri fel az asztalt. Ráadásul a székeket is direkt eltoltuk az asztaltól, pedig még oda se tud(ott) felugorni. Továbbra is azt hiszi, hogy ő a világ ura, de annyira bűnbánatosan tud nézni, hogy képtelenség rá haragudni. Nálatok hogy van a kutyus?
Előzmény: no__name (311)
no__name Creative Commons License 2003.03.18 0 0 311
Rozi,
azt kérdezd azért meg az állatorvastól, hogy a rágás véletlenül nem természetes dolog-e...
lehet hogy fogadzik a bejglid? :-)))
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.18 0 0 310
Ja, a képet nagyon várom! Majd megmutatom Almának is, hátha tanul belőle :))).
Előzmény: Locsy (308)
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.18 0 0 309

A képek becsapósak.Ő egy álruhába bújt ördög :).Bármilyen jellegű büntit támadásnak vesz, ugat, morog,harap.Bár a harapás állandó program nála.Bezzeg ha alvásról van szó, úgy bújik mint egy kiscica! Már nagyon kéne nekünk is a séta, ráférne egy randi egy német doggal!Jövő héten megkapjuk az ismétlőoltást, és onnantól miénk a világ! Már az erkély is hatlmas izgalmakat jelent az életébe. Egy biztos, hihetelen élmény ez a kutya(bárcsak ne azon szórakozna most is, hogy bebizonyítsa, hogy ő az erősebb, ami jelen pillanatban a lábam rágását jelenti:))! Nálatok mi a helyzet? Hogy vannak a kutyusok?
Locsy Creative Commons License 2003.03.17 0 0 308
Ez a kutyus egy tunemeny! Kuldok kept majd a mi bejglink es a kek nemt dog eseterol! Tanulsagos! :)

Locsy

Előzmény: Rozi23 (306)
no__name Creative Commons License 2003.03.17 0 0 307
Rozi,
nagyon aranyos :-)
egyébként a mi bejglink is a legerősebbnek és leggyorsabbnak hitte magát, amolyan világmegváltó kutyusnak.
aztán találkozott egy német doggal és elcsodálkozott.
a teljes elszontyolódás akkor történt amikor kint a mezőn a nagy rohangálásban utolérte őt egy másik kutya...
:-)))))
kicsi butus bejglik :-)))
Előzmény: Rozi23 (300)
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 306
Há-há!Sikerült!!!Kész csoda.Na, ilyenek voltunk 2 héttel ezelőtt. Azóta sokat nőttünk!
Ja, és bocsi, hogy egy kicsit nagyok lettek a képek...
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 305
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.16 0 0 304
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.16 0 0 303
img src=
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.16 0 0 302
Bocsánat, azt hiszem még a kép beillesztés nem megy tökéletesen...Na majd még gyakorlom egy picit!
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.16 0 0 301
http://kep.tar.hu/kisalma/index.phtml?aid=27557461&pid=2030290
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.14 0 0 300
Most egy kicsit megnyugtattál, hogy nem csak a kis Alma szórakozik azon, hogy széttépi a gazdáit.Szegény azt hiszi magáról, hogy ő a világ legnagyobb és legerősebb kutyája, aki legyőzhetetlen, komolyan úgy gondolja, hogy az meberek felett áll!Viszont tényleg hihetetlen értelemes, tök jól lehet vele kommunikálni.Ja, és az éjszakai bömbölés is nagyából abba maradt.Jaj, már alig várom, hogy hazaérjek hozzá!
Előzmény: Locsy (299)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!