Keresés

Részletes keresés

Locsy Creative Commons License 2003.03.13 0 0 299
Szia!

Hát igen a harapós bejgli esete! Nálunk Tani is teljesen ilyen volt harapott karmolt, de csak játékból! Nálunk is a családban mindenkinek a keze tele volt harapás meg karmolásnyomokkal! Én ilyen esetben mindig a szájába nyomtam valamit és azt harapdáltattam vele, ha csak a kezemet akarta erre is, akkor zsbreraktam és nem foglalkoztam vele. Persze nem vált be. Megpróbáltam egy brutálisabb módszert is! Bekentem a kezem extra csípós pirosarannyal. Mit csinált a kis bigli? Mgharapta és fintorgott egyet, majd megnyalta a szája szélét és lenyalogatta! Persze az én kezemet halálra csípte ez a vacak! :) Aztán az idők sodrásával szép lasssan önmagától leszokott róla! Most csak akkor harapdálja a kezemet gyengéden, ha jelezni szeretne valamit. Pl. Gazdi, már nagyon kell pisilni! Gazdi, nincsen vizem! Játszuuunk máááár!
Próbáld ki a piros aranyat hátha beválik! :)
Amúgy van a környékünkön egy 4 hónapos bicolor bejglifiú és ő is teljesen ilyen! :) Nyugi! Ez "csak" egy bigli! :) A miénk is hiperaktív volt ilyen korában, most már sokkal nyugodtabb. Tapasztalatok szerint k. 6-7 hónaposan kezd benőni a fejük lágya!
Azt, viszont nem tagadhatod, hogy ez a fajta kutya egy külön "élmény"!

Locsy

Előzmény: Rozi23 (298)
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.13 0 0 298

Köszi a tanácsot, ki fogom próbálni.Az az igazság, hogy az ő jókedvét semmi sem veheti el,semmi bünti nem hat rá;így nem hiszem, hogy rosszat tesz neki a nevelegetés(sose lesz az a félős, az tuti).Tisztára olyan ez a kutya, mint a Duracell-nyuszi!!!Tele van energiával,egy másodpercere nincs nyugiban.De azért imádom! A hétvégén rakok fel róla képeket.Köszi még egyszer a segítséget.
no__name Creative Commons License 2003.03.13 0 0 297
ja, kihagytam egy dolgot, ami nekünk szintén bevált, ha a macska elutasítása után minket kezdett harapdálni...
kezdj el nyüszíteni :-), nyalogasd a kezed (miután letörölted) jelezd neki, hogy fáj amit csinált! nekünk azóta csak szájba veszi a kezünket és utánna megnyalogatja!
Előzmény: Rozi23 (295)
no__name Creative Commons License 2003.03.13 0 0 296
amit írsz az elég problémás, főleg az ilyen fajtánál mint a bejgli...
azért problémás, mert meg kell találni a helyes hangsúlyt a kölyök játékosságának engedélye és a fegyelmezés között. ha rosszul csinálod, nagy korára sérülhet a személyisége!
sokak szerint hagyni kell kölyökkorban kölyöknek maradni, a nevelés 1,5 éves korban sem késő! láttam már bejglit, ami alapból ugye egy rendkívül barátságos fajta, behúzott farokkal elmenekülni, pedig természetesen csak simogatási szándékkal nyúltam felé.
nem vagyok szakértő, ezért a téma fontossága miatt feltétlenül kérd ki tenyésztő, vagy állatorvos tanácsát.
nekem szerencsém van, mert van egy cicám is, aki elfogadta a kis bejglit és nagyokat vadásznak egymásra, ugyanakkor ha a macska nem akar játszani, azt igencsak jelzi a kutya felé, mert ad neki egy karmos pofont...
szerintem azért Ti ne vegyétek át ezt a stílust

:-)

Előzmény: Rozi23 (295)
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.13 0 0 295
Ja, még azt hozzátenném, hogy próbálkoztunk azzal is ,hogy nem törődünk vele(5-10 percig levegőnek néztük),ez egy picit zavarta is, de aztán újra harapott a kis édes.Grabancos módszer sem vált be igazán...Próbálok türelmes lenni vele, hisz még olyan pici, de már a mindenhol tele vagyok harapás&karmolás nyomokkal.De azért imádom(főleg, ha alszik:))!Ja, meg tanulni tökre szeret,na meg játszani(már be se lehet lépni a lakásba, mindenhol a kis színes játékai vannak...Tisztára, mint egy gyerekszoba) is, de ha rátör az öt perc,csak a harapás és semmi más!Na jó, enm untatlak titeket tovább.
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.12 0 0 294

Sziasztok!
Kicsit elterelném a témát a bűzmirigyekről...:)
Ismét tanácsért fordukok hozzátok(bár már ezt megszokhattátok tőlem);A kis Alma mániákusan imád harapni, támadni, ruhát tépni.Ezzel még nem is lenne baj, hisz a legtöbb kölyök ilyen, de képtelenség leszoktatni róla. Ha rászólunk, csak röhög rajtunk, ha rácsapunk kihívásnak veszi,megugat és csak még nagyobb lendülettel támad.Néha már magamtól is megijedek, akkorát csapok rá(hatalmasakat harap), de ő ezt is csak játéknak veszi. Próbálkoztunk azzal is, hogy újságpapírral csaptunk rá(állatorvos tanácsa), bosszúból elkapta az újságot, és darabokra téptük.Hogy lehet fegyelmezi egy kutyát, aminek semmi sem fáj,és minden játék?????
karmen1 Creative Commons License 2003.03.12 0 0 293
Köszi az infokat a büzmirigyröl, szerintem másoknak is hasznos lehet, ha majd elolvassák.
A fene, nemrég voltunk a dokinál, akkor megnézethettem volna. Majd a mütét után, most már nem tudok elmenni hozzá. Molli nem huzza a fenekét, majd megoldjuk más vigye el a családból ne én.

Locsy! Köszi hogy megmondod, örülnék ha tudnák hogy menni akarok késöbb.

Karmen

Előzmény: no__name (292)
no__name Creative Commons License 2003.03.11 0 0 292
Karmen,
ezzel a halszagú bűzmiriggyel úgy tűnik jobb ha dokihoz fordulsz a bejgliddel...
Előzmény: Locsy (291)
Locsy Creative Commons License 2003.03.11 0 0 291
Sziastztok!

Utánanéztem a bűzmirigynek:

A végbélnyílás szélén nyíló páros mirigyek. Kellemetlen szagú váladékot bocsájt ki. Azonos pl. a görény ilyen mirigyével, de az használja is a nagyobb ragadozók ellen. Funkciójuk: (Figyu ez tetszik!) SZAGIGAZOLVÁNY! Tehát ezt szagolgatjákegymásnak találkozáskor. Ha szabályosan működik magától ürül. Ha eltömődik a járat a váladéktól akkor begyullad a végbéltájék és a kutya a fenekén "szánkázik! és nyalja meg fáj neki. Célszerű időközönként megvizsgáltatni! Ha zavar állítólag műtétileg eltávolítható! Magad is kinyomhatod, miután megmutatta az orvos, hogy hogyan kell, de addig inkább bízd rá!

Molliék! Megmondom a dsuliba, hogy később jöttök! Januárba azért nem volt óra, mert a gyakorlópályán meg mindenhol combközépig érő hó volt. Gondolom kapsz egy ingyen hónapot! Amúgy tényleg tök jó a suli és én is negyon élvezem!

Locsy

karmen1 Creative Commons License 2003.03.11 0 0 290
No_name! Nálunk mindketten határozottam olajos halszagot érzünk, meg valami olyankor néha csöpög is belőle, szintelen, de nem pisi az biztos. Annak nem ilyen szaga lenne, ez rosszabb.
Néha Molli is ugy csinál mintha fiú kutya lenne és be akarna fedezni, föleg ha véletlen kinyujtom a lábamat, akkor ráugrana. De ö még csak nem is tüzelt.
Előzmény: no__name (289)
no__name Creative Commons License 2003.03.11 0 0 289
nem tudom, hogy mi a helyzet bűzmirigy ügyben, az én szukámnak az első kinyomás után 4 hónappal újra kellett.
nincs kellemes szaga... nem nagyon értek hozzá, de ha valaki tudja: nem ezt szagolják meg a kutyák ismerkedés gyanánt?
karmen1 Creative Commons License 2003.03.11 0 0 288
Szia Locsy! Sajna nem tudunk menni, (amugy nem tudtam hogy elkezdödött megint az iskola) mert megint mütétem lesz, igy egy ideig elmaradunk a suliból. Légyszi mondd meg Györgyinak ha mész, hogy Era üzeni, hogy késöbb menni fogunk azért. Ja és Molli még mindig nem tüzelt, igy gyanus, hogy mire menni tudnánk akkor fog pont. :(
(ezt csak neked mondom, de a januárt kifizettem és elmaradt, igy pláne megyek majd)

Mollinak nagyon hiányzik már a nagy rohangálás, de sajnos nem rajtam múlik,hogy nem tudunk menni még. Amugy én is nagyon élvezem a sulit.

no_name! Igen, néha nyalogatja meg rágja a fenekét, akkor lehet hogy tényleg tele van a mirigye. Eddig egyik kutyánkat se vittük még ilyennel orvoshoz, igaz csak 1 kutya élt velünk lakásban, az meg kan volt. A szukáknak hamarabb tele lesz a mirigye?

Köszi. Karmen

Locsy Creative Commons License 2003.03.10 0 0 287
Szia!

Én Tanit aug. végén hoztam, de levittem már az első naptól fogva egy olyan helyre ahol nem v. alig járt másik kutyus. Igaz, amint pisilt, kakilt vittem fel és nagyon vogyáztam, hogy semmit se vegyen a szájába. A 12. héttől, viszont szabad volt a buli! Sétáltunk, játszottunk más kutyukkal! Ekkor azt mondta az orvos, hogy már nincs veszély hisz már ennyi erővel a cipőtalpunkról is elkap valamit.

Locsy

Előzmény: Rozi23 (280)
Locsy Creative Commons License 2003.03.10 0 0 286
Sziasztok!

Szombat - vasárnap voltunk ám Tanival kutyaiskolában, ott ahová Molli jár! Megismerkedtünk rengetek kutyussal és a kisbigli nagyon jól érezte magát, mert azt hitte, hogy a suli csupa móka és szórakozás. (Ugye mindenkinek ismerős aszitu 6 éves korából?:)) Na aztán kezdődött a munka! Tanikám meg csodálkozott, hogy a sok kutyus, akik eddig mókáztak miért ne játszanak vele. Figyelte-figyelte őket, majd szépen ő si végigcsinálta velem mind a 1,5 órát. Nagyon büszke vagyok rá! Ő előbb tudott jobbra-balra fordulni, mint én! Sajna én mindig eltéveszetem az irányt! Állítom nekem jobban kellett koncentránom, mint neki. Így két alakalom után, már nem rángat anyira a pórázzal és leül a lábamhoz, ha mondom neki!
Én csak azt ajánlom nektek, ha tudjátok vigyétek el ilyen helyre a kutyutokat, mert megéri!
Mollika! Nagyon várnak a többiek é Tani is. Mindenki azt mondta, hogy a két bigli nagyon jól fog mutatni egymás mellett!

Locsy

no__name Creative Commons License 2003.03.10 0 0 285
ja, fájni nem fáj neki, de ha jól tudom (nem biztos, hogy jól, ezért érdeklődj állatorvosnál) a bűzmirigy ki nem nyomása okozhat problémákat.
Előzmény: karmen1 (283)
no__name Creative Commons License 2003.03.10 0 0 284
karmen,
a bűzmirigy a popsiban van, a kinyomását dokira bízd (1000 forint), de én úgy tudom, minden kutyának van...
viszont a kutya szagát alapvetően meghatározza, mennyire van tele neki.
ha dörzsöli a fenekét az nem biztos hogy féregség, hanem a bűzmirigy is okozhatja. de ha harapdálja a farka tövét az is jelezheti, hogy itt az ideje kinyomatni...
Előzmény: karmen1 (283)
karmen1 Creative Commons License 2003.03.10 0 0 283
No_name! Ez a büzmirigye hol van? Mert idönként Molli is olyan olajos halszagot áraszt, borzasztóan büdös! nem fáj neki, amikor kinyomják? Más kutyának nincs ilyen, mert nekünk több kutyánk volt, de eddig nem tapasztaltam ilyet.

Akkor nálunk jobb volt a helyzet, mindent elpakoltunk, igaz még csak 10 hónapos, de szerintem már nem fog többet áratni. A papirdobozait tépta szét igen sürün, föleg amikor egyedül volt itthon. Kár csak a konyhaszekrény ajtoján lett, amikor váltotta a fogait. De csak 1x rágta meg, kikapott, azóta nem bántotta. Más kárunk szerencsére nem lett, cipöre, papucsra sose gerjedt. A rongyokat szereti, de van neki saját, azt hurcolja, igy a ruhánkat nem lopja el.

Előzmény: no__name (282)
no__name Creative Commons License 2003.03.10 0 0 282
Rozi,
most hogy kicsit visszaolvastam az írásokat íme az én tapasztalatom:
a pisi-kaki kicsiként rendszertelen volt (nekem is nőstény bejglim van) és a nőstények RENGETEGET tudnak pisilni! Úgyhogy séta séta hátán.

A bepisilés problémája az első tüzelésnél vagy télen oldódik meg.

A tüzeléskor leviszi az összes pisijét és kakiját, és ott hajlandó kipakolni, ahol rengeteg kutya végzi a dolgát, mert ott érzi a hímszagot és tüzelő bejgli szukaként ott hagyja a nyomait.

Télen azért jó a helyzet, mert a bejglik orra nagyon jó és a hideg megőrzi a nyomokat, ezért a bejglik télen meg vannak őrülve a sétáért és órákon át belefúrják az orrukat a hóba. A pisit, kakit szintén ott hagyják...

Idővel figyelj a bűzmirigyére, az én szukám rengeteget termel, a doki nem győzi kinyomni neki.

Ha kiállításra tervezed, figyeljh majd a tüzelésre, a mienk mindig kicseszik velünk és akkor tüzel amikor jönne a kiállítás és így nem tudunk menni. Már kettőt ki kellett hagynunk.

Még egy érdekes dolog. Tüzeléskor fiúvá változik és "meglovagolja" a lábamat, mint egy kan, olyan mozgásokat végez. Állítólag normális, ezt mondta a doki... :-)))

A bejgli csupa meglepetés és öröm. Kívánom, hogy csak az legyen neked is.

Előzmény: Rozi23 (280)
no__name Creative Commons License 2003.03.10 0 0 281
Rozi23,
ne vidd le őt idő előtt, főleg most, hogy olvadás van és a baktériumok is nyűzsögnek. főleg, ha lakótelepen lax ahol rengeteg a kutyaürülék.
Előzmény: Rozi23 (280)
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.09 0 0 280
Sziasztok!
Teljesen le vagyok döbbenve.Mindenre felkészületm beagle ügyben de erre nem; 4 nap alatt megtanultuk a nevünket a gyere idét és az ülj parancsszót.Hihetetlen,már a harmadik kutyát nevelem (volt köztük német juhász is),de egyikkel sem ment ilyen könnyen és hamar a dolog. Csak az egyedülléttől retteg, na meg az éjszakáktól;ennyit még kutyát nem hallotam sírni!Igaz, mi elpakoltunk előle mindet; a cipőket,táskákat, függönyöket...Így egy pcit nehéz is neki rosszat csinálni!De teljesen szerelmes vagyok belé,csak a szobatisztasággal vannak gondjaink...És elvileg még 3 hétig nem mehet utcára(most lesz 9 hetes)!Ti nem vittétek már előbb is le őket?Én már néha nagyon hajlok az séták felé;olyan mozgásigénye van szegénynek!Tiszta szadizmus bezárva tartanom egy kis lakásba,de még hiányzik egy ismétlő oltása.
A héten rakok fel róla képet!
no__name Creative Commons License 2003.03.09 0 0 279
Sziasztok,
az új beagle tartóknak vagy leendő gazdiknak leírom Evita garázdaságait forintban kifejezve:

bőr aktatáska 40 ezer
bőr autós táska 8 ezer
női táska 5 ezer
női cipők (minimum 5 pár -mindegyiknek csak az egyik fele :-) ) 30 ezer
ferfi és gyerek cipő 30 ezer
music center zsinór 1 ezer (még jó, hogy nem pusztult bele az áraműtésbe)
telefon tok 3 ezer
töltő nem tudom mennyi
legalább 3 pohárkészlet (felugrott a konyhaszekrényre és kinyitotta az ajtót)6 ezer
vasalózsinór elrágása 1 ezer
számítógép egér elrágás 5 száz
3 póráz nyakörvvel 5 ezer
virágok kiásása, lepusztítása x forint
50 méteres slag 10 centikénti kilyukasztása sokkal több forint
dzsekik zsebének szétrágása-titkos eledel forrás reményében- 40 ezer
nadrág övek csócsálása 8 ezer

egyéb nem is tudom mennyiért miután rájött hogyan kell az ajtót kinyitni

asztalterítő szétcimbálása
1 héten belül 2 polifoam feldarabolása
fakanál, húsvágó deszka, kések kicsenése és megrágása
fésűk megkaparintása és nyeltelenítése
reluxa deformálása 1 méteres magasságig
tapéta megkezdése a fal mentén körbe-körbe
harisnyák és cicifixek áldozatibárányként kezelése
wc kefe nyeltelenítése és állandó kicserkészése, a szemete állandó kipakolása........
szerintem több is volt, mert naponta többször beígérem a rex kutyaotthon menhelyét. De már lassan 1,5 éves és még most is velünk van és nagyon szeretjük, mert nagyon aranyos is tud ám lenni. Ha leszidod csak néz a drága szemeivel.


MOLLY Creative Commons License 2003.03.09 0 0 278
sziasztok !

SEGÍTSETEK! Családi okok miatt 6 és fél éves Beagle (szuka) kutyusunknak szerető gazdit keresek. Kérlek titeket ha tudtok tanácsot adni vagy valaki be tudná fogadni írjatok a címemre. Nagyon sűrgős lenne!Képet és törzskönyvet tudok biztosítani.
Köszönöm.

Locsy Creative Commons License 2003.03.08 0 0 277
Szia!

örülök hogy elhoztad a kutyust és jól megértitek egymást! Az éjszakai hiszti ellen szerintem próbáld meg levinni, hátha pisilnie kell vagy ilyesmi. Ha nem az,bizony fel kell hozzá kellni, álomba ringatni vagy játszani vele, aztán mikor elaludt elosonni. Vagy rakd olyan helyre aludni, ahol rádlát éjszaka! Nyugi csak az első 2-3 hét ilyen hiszti éjszaka, aztán elmúlik!
Locsy

Előzmény: Rozi23 (275)
karmen1 Creative Commons License 2003.03.07 0 0 276
Rozi! Nekünk nem volt takaró meg ilyesmi, hanem amikor nem látott minket akkor sirt. Igy mindig vele maradtunk amig elaludt és akkor kiosontunk a konyhából. Ha felébredt akkor sirt, visszamentünk. Késöbb már nem ijedt meg, elég volt ha picit vele maradtunk szóval szépen megszokja majd.
Előzmény: Rozi23 (275)
Rozi23 Creative Commons License 2003.03.05 0 0 275
Sziasztok!Tegnap elhoztam a kis Almát(ez a negyedik neve egy nap alatt,de így hívták idáig,és erre már figyel is egy picit), most nyolc hetes és zabálnivaló.Napközben nincs vele baj,játszik és alszik egész nap; de hajnali négytől folyamatosan sírt a szomszédok legnagyobb örömére.Pedig elhoztuk az alomból a pokrócát,és a kedvenc játékát is odaadta a tenyésztő.A végén kijöttem hozzá a nappaliba aludni,és akkor nyugi lett; de nem igazán szeretnék minden éjszaka a díványon aludni.Nincs valami ötlet éjszakai hiszti ellen?Ja, és a kajáját sem eszi meg, pedig idáig is azt evett, amit most kap(Royal Canin Junior táp). Pedig egyébként szerintem tök jól érzi magát, ha ébren van folyamatosan csóválja a farkát, és játszunk. Most is itt horkol mellettem, annyira édes!!!
karmen1 Creative Commons License 2003.02.27 0 0 274
Hello! Nálunk is a konyhában van a helye, de nem mászik fel az asztalra, 2-3x volt ilyen, de nagyon kikapott. Azóta nem próbálkozik vele. Tudta nem lehet, mert elötte is ha felállt az asztal széléhez nagyon le volt szidve, sajnáltam, de egy kis verés nem ártott.
MI is ugy szoktattuk a szobatisztaságra, hogy kaja után azonnal levittük. Nálunk otthon nem volt újságos módszer, nem is akartuk, mert akkor megzavarodhat, hogy az is helyes ha a sarokba csinálom.
Eleinte a tejet higitva add neki, mert a kiskutyákat meghajtja. Amig pici addig mi felesban kevertük vizzel, majd egyre kevesebbet öntöttünk hozzá. Nálunk a szobába csak akkor mehet be, ha behivom, ha bent vagyunk néha fél-1 métert bejön, de ennyi. Nem mászik fel ágyra, kanapéra.
Elsö este sirt egy kicsit, vele kellett lenni amig elaludt. EZ késöbb is igy volt, ha nem látott minket akkor félt. De ez nagyon rövid ideig ment igy. Késöbb csak az nem tetszett neki, ha elment valamelyikünk, v. ha bezártuk. De ezt is megszokta, most már napközben otthon van egyedül, bezárva és 1 hónapja nem is rosszalkodik!! Rend van mire hazamegyek, nincs cafatokra tépve a doboza, ellopva újságok, stb.
Következetesen engedj v. tilts valamit, hogy megszokja hogy ezt igenis szabad v. nem.

Biztos sok örömed lesz a kutyusokban.

Karmen

snoopy_beagle Creative Commons License 2003.02.27 0 0 273
Mi is így kezdtük. A hálószoba, a franciaágy tiltott dolog. Elmondjam mi lett belőle? Ma már azon gondolkodom néha reggelente, hogy átmegyek a nappaliba felébredni, mert nem férek el. Sajnos nálunk az elején (úgy ittléte 3.napjától) éjszaka elkezdett szórakozni. Nem rossz volt, csak hiányzott neki az anyja. Egész éjjel nyüszített. Ne úgy képzeljétek, hogy hangosan, nem, csak úgy egyhuzamban. Úgy az ötödik alvással nem eltelt éjszaka után úgy döntöttünk, hogy mostmár mindegy, csak végre aludjunk. Na sajnos ez odáig fajult, hogy néha éjjel sikerült az ágyba bepisilnie, mert nem tudott róla lemenni. Ez talán ha 3 alkalommal volt. De ez azt jelentette, hogy teljes ágynemű csere.
Viszont csak úgy elmondanám ellentételezésként, hogy annál jobb dolog nincs, mint este fáradtan lefeküdni és egy kis meleg puha test, akihez egy ártatlan kutyafej is tartozik hozzád bújik.
Előzmény: Rozi23 (270)
snoopy_beagle Creative Commons License 2003.02.27 0 0 272
Hello! Nálunk ha itthon marad egyedül Snoopy, akkor be van csukva a konyhába. Ez kölyök korától kezdve így volt és semmi probléma nincs vele. Sőt, ha csak pár percre megyünk el valahova és hagyjuk a lakásban csak úgy, akkor általában ül az ajtó előtt és nyüszít. Nálunk nagyon bevált a konyhás módszer. Kicsit többet kell takarítani, mert mondjuk felül az asztalra és néz le az utcára stb., de mindenkinek ez a legjobb.
Ja egyébként üzi mindenkinek, hogy iszonyúan arik a kutyáitok!!!!
Na jó nevelgetést.
Snoopcsi
Előzmény: Locsy (266)
Locsy Creative Commons License 2003.02.26 0 0 271
Szia!

Pár jótanács:

- törődj vele minél többet
- amint látod, hogy dolog van vidd le pisilni/kakilni, ha van olyan hely előttetek, ahol kevés kutya jár/vagy egyáltalán nem jár és füves - mi ezt csináltuk, volt hogy 15 percenként mentünk vele, fertőzésveszély kicsi, mert azonnal felvittük, amint elvégezte a dolgát
- a jó helyre való pisi/kaki után díxsért meg
- szobatisztaságra, mi újságpapírral neveltük, 2-3 hét után már csak arra végezte a dolgát.
- éjszaka is lehetőleg figyeld, aludj nyitott ajtónál!
- kaja után tuti van dolog!
- a tejtől hasmenése lehet, de a tejbegrízt biztos imádni fogja!
- játszál, vele dédelgesd!
- ha éjszaka sír, kelj fel hozzá, nyugtasd meg, de ha nem szeretnéd, hogyha az ágyadba szokna ne vedd magad mellé!
- sétálni ne sétáltasd, csak a dolgát végezze el még lennt! Konzultálj a dokival az oltásokról, asszem a 2. v 3. után már nyugodtan sétáltathatod!
- kitartás!
Azt hiszem most ennyi! Ha valamit kihagytam mások írják meg nyugodtan!

Locsy

Előzmény: Rozi23 (270)
Rozi23 Creative Commons License 2003.02.25 0 0 270
Tündériek a képek,köszi szépen!De ha van még, kérek képeket!Locsy,Tanit is megnézném!Ma vettem kutya sípot néhány beagle tulajdonos ismerős tanácsára;egyébként már meg van a kosara, a táljai,játékok...Már borzasztóan várom,mindennap veszek valami hülyeséget neki,pedig még itt sincs.
Eleinte itthon maradok vele szabin,de max. egy hétig tehetem meg,utána jön számára a délelőtti egyedüllét.A hozzászólásaitokból arra a következtetésre jutottam,hogy jobban teszük,ha a számítógépet áttoljuk a hálószobába(elvileg tiltott terület lesz számára).
Van valami tanácsotok az első napokra?Elvileg akkor ugye még nem sétálhat,így itthon fogjuk szórakoztatni egymást.Meséljetek nekem még a kutyusotokról!!!!!!!!!!Köszi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!