Keresés

Részletes keresés

snoopy_beagle Creative Commons License 2003.02.27 0 0 272
Hello! Nálunk ha itthon marad egyedül Snoopy, akkor be van csukva a konyhába. Ez kölyök korától kezdve így volt és semmi probléma nincs vele. Sőt, ha csak pár percre megyünk el valahova és hagyjuk a lakásban csak úgy, akkor általában ül az ajtó előtt és nyüszít. Nálunk nagyon bevált a konyhás módszer. Kicsit többet kell takarítani, mert mondjuk felül az asztalra és néz le az utcára stb., de mindenkinek ez a legjobb.
Ja egyébként üzi mindenkinek, hogy iszonyúan arik a kutyáitok!!!!
Na jó nevelgetést.
Snoopcsi
Előzmény: Locsy (266)
Locsy Creative Commons License 2003.02.26 0 0 271
Szia!

Pár jótanács:

- törődj vele minél többet
- amint látod, hogy dolog van vidd le pisilni/kakilni, ha van olyan hely előttetek, ahol kevés kutya jár/vagy egyáltalán nem jár és füves - mi ezt csináltuk, volt hogy 15 percenként mentünk vele, fertőzésveszély kicsi, mert azonnal felvittük, amint elvégezte a dolgát
- a jó helyre való pisi/kaki után díxsért meg
- szobatisztaságra, mi újságpapírral neveltük, 2-3 hét után már csak arra végezte a dolgát.
- éjszaka is lehetőleg figyeld, aludj nyitott ajtónál!
- kaja után tuti van dolog!
- a tejtől hasmenése lehet, de a tejbegrízt biztos imádni fogja!
- játszál, vele dédelgesd!
- ha éjszaka sír, kelj fel hozzá, nyugtasd meg, de ha nem szeretnéd, hogyha az ágyadba szokna ne vedd magad mellé!
- sétálni ne sétáltasd, csak a dolgát végezze el még lennt! Konzultálj a dokival az oltásokról, asszem a 2. v 3. után már nyugodtan sétáltathatod!
- kitartás!
Azt hiszem most ennyi! Ha valamit kihagytam mások írják meg nyugodtan!

Locsy

Előzmény: Rozi23 (270)
Rozi23 Creative Commons License 2003.02.25 0 0 270
Tündériek a képek,köszi szépen!De ha van még, kérek képeket!Locsy,Tanit is megnézném!Ma vettem kutya sípot néhány beagle tulajdonos ismerős tanácsára;egyébként már meg van a kosara, a táljai,játékok...Már borzasztóan várom,mindennap veszek valami hülyeséget neki,pedig még itt sincs.
Eleinte itthon maradok vele szabin,de max. egy hétig tehetem meg,utána jön számára a délelőtti egyedüllét.A hozzászólásaitokból arra a következtetésre jutottam,hogy jobban teszük,ha a számítógépet áttoljuk a hálószobába(elvileg tiltott terület lesz számára).
Van valami tanácsotok az első napokra?Elvileg akkor ugye még nem sétálhat,így itthon fogjuk szórakoztatni egymást.Meséljetek nekem még a kutyusotokról!!!!!!!!!!Köszi
_Tsaba_ Creative Commons License 2003.02.25 0 0 269
Találtam egy őszi képet. A ligetben csináltam, összefutottunk páran sorstársak:)
gysz Creative Commons License 2003.02.25 0 0 268
Nem nem,ez a mi Oszikánk:))))De tényleg nagyon hasonlitanak egymásra ahogy nézem a többi képet:)Neked nincs képed,megnézném Őt is:))
Egyébként a miénk kint van napközben a másik kutyival de már mostanában nem is merném benthagyni egyedül,báér ő nem is úgy lett szoktatva.Azért éjszaka megtalálja a papucsokat meg a lábtörlőt.Pár már elfogyott nálunk:)))
Előzmény: Locsy (267)
Locsy Creative Commons License 2003.02.25 0 0 267
Hé! Hé! EZ A MIKUTYUSUNK!!! :)

Tök jellegzetes a póz, ahogyan alszik!

Locsy

Előzmény: gysz (263)
Locsy Creative Commons License 2003.02.25 0 0 266
Szia!

Biztosan elfoglalja majd magát valamivel 6 órán át! Pl. tapéta, szőnyegpadló, bútor, stb. :)
Amúgy tapasztalatom szerint 1,5 órás séta után nagyon bealszik! Reggelre javaslok egy 1 órahosszás sétát, ha nagyobb lesz és délelőtt hagyod egyedül.
Más! Ha egyedülhagyod, minden olyat távolíts el a közeléből, amit le tud szedni, szérágni és káros lehet a számára ill. olyan holmit amit féltesz! Pl. a mobiltöltőmet elég szépen helybenhagyta egy óvatlan pillanatban Tani.
Barikádozz el olyan dolgokat, ahova beszorulhat, pl. hűtőszekrény hátulja, stb.
Javaslom még tanulmányozásra Gráf Zoltán: A városi kutya c. könyvét, abban sok hasznos tanácsot találsz a lakásban tartásra vonatkozóan!

Locsy
Locsy

Előzmény: Rozi23 (261)
gysz Creative Commons License 2003.02.25 0 0 265
És ilyen volt kicsinek:)))


gysz Creative Commons License 2003.02.25 0 0 264

gysz Creative Commons License 2003.02.25 0 0 263
Rozi!
Itt van kép még az én kis ördögömről:))A napokban megint rosszacska volt pedig már egy éves és régebben nem volt vele gond.De nem akarlak riogatni,nagyon édes,nem cserélném re semmi másra:))))


Előzmény: Rozi23 (261)
birbigli Creative Commons License 2003.02.25 0 0 262
Kibír, csak ne hgayjál elől semmit,amit fontos neked, minden zsinórt, vezetéket tüntess el, hagyjál elöl viszont neki való rágcsálni, tépni valót, akkor azzal lesz elfogalva.Persze legjobb lenne, ha az első napokban végig vele tudnál maradni, mert a szobatisztaságot akkor lehet jól elrontani.
Előzmény: Rozi23 (261)
Rozi23 Creative Commons License 2003.02.25 0 0 261
Sziasztok!Írjatok nekem minél többet a kutyusotokról, a ti hozzászólásaitokból tanulok!Minden történet,és nevelési tanács érdekel.Ugyan már volt kutyám, egy keverék,az apumnak pedig van egy német juhásza,de egyikkel sem volt nevelési gond.Azt hiszem a beagle-nél ez egy picit másképp lesz...A topic alapján azt hiszem külön kihívás lesz akár a gyere idét is megtanítani.Egy hét múlva már én is beagle gazda leszek,addig is kérek minél több infót!Na meg fotókat,egyszerűen tündériek ezek a képek!
Ja, jut eszembe, a lakásom kerek 45 nm.Ugye ekkora területen kibír napi 6 órát egyedül?Muszáj lesz neki...Na majd nagyokat sétálunk.
Gond Creative Commons License 2003.02.21 0 0 260
A topic-ra most találtam rá, de talán nem késő.
Egy ismerősöm 2002.10.14-én elvesztett egy 1 éves Beagle kant Normafánál... Egy ember állítólag megtalálta, befogadta. Ő a Marcibányi térnél lakik. Az első séta alkalmával (mivel póráz használatát a befogadó talán nem is ismeri) meglógott tőle.
Ha valaki tud egy ilyen befogadott Beagle kutyáról, akinek tetoválási száma is van: 7144, akkor hívja a gazdát, aki nagyon-nagyon várja: Dr. Kővágó Anikó 06-20-318-8488.
Locsy Creative Commons License 2003.02.20 0 0 259
Máma a kidobott kocsonyacsontot is kiköpte! Dagad a mellem a büszkeségtől. :) De tegnap sajna kutyult már megint! Kezdi felfedezni a lányokat!
Amúgy Taninak is hangosan kell szólni, úgy hogy mindenki rádfigyeljen az utcán! Gondolom az alkalmi süketség általános jelenség a bigliknél.

Locsy

Előzmény: Lacikom (255)
Locsy Creative Commons License 2003.02.20 0 0 258
Szia!

Örülök, hogy megtaláltad az igazit! Ha ez tényleg szerelem első látásra és mindkettőtök részéről kölcsönös, akkor ott ne hagyd azt a kutyust! Feltétlenül őt hozd majd el!
Az orrsövényferdülés nem vészes, esetleg csak horkolós lesz a kutya öregségére. Szerintem emiatt ne aggódj!

Locsy

Előzmény: Rozi23 (257)
Rozi23 Creative Commons License 2003.02.18 0 0 257
Sziasztok!Először is köszi mindenkinek a tanácsokat,segítséget.Másodszor:rátaláltam az igazira!Jelen pillanatban 5hetes,kislány és szerelem volt az első látásra.Március elején hozhatom el,és jaj, már nagyon várom!!!
Egyébként végül nem tenyésztőtől hozom,de azt hiszem nagyon jó helye van,mert egy kutya őrült lány vigyázz rájuk most(övé az anyuka).Oltva,féregtelenítve,törzskönyvvel,stb...Van egy kis orrsövényferdülése,de ugye ettől nem lesz baja(az állatorvos szerint nem)??!!Szerintem külön aranyos.
grofz Creative Commons License 2003.02.18 0 0 256
Szóval szerinettek másfél évesen még lehet tanítani.De akkor még ott a kérdés, hogy házi tanításon vagy inkább kutya suliba járjon.A kutyákkal egyébként imád játszani.Amugy az ényém a kenyérhéjat első szóra kiköi, de ha finomabbat talál akkor néha elég erőteljesen kell rászolnom.Ja és még ehy dolog.A tiétek is csak akkor ért ha elég hangosan szóltok rá?Mert az enyém csak akkor reagál, ha már az egész utca azt figyeli, hogy a gazdi hogyan ordít annak a "szegény "kutyának.Pedig mindent kitűnően hall, csak hát nem akar igazán szót fogadni.Ja és még valami .Rettentően hullik a bundája, pedig naponta át szoktuk kefélni, de így is megtalálható a lakás minden pontján.
Lacikom Creative Commons License 2003.02.18 0 0 255
Azért ne bízd el magad:-) A kenyérhéjat az enyém is kiköpi node majd ha valami "finomabbat" talál...
Locsy Creative Commons License 2003.02.17 0 0 254
Én úgy gondolom, hogy nem idős 1,5 évesen. Csak kicsit nehezebben fog menni, mivel fiatalabban fogékonyabbak mindenféle tanulásra.
Tani a jövőhéten lesz 7 hónapos és most veszem rajta az utóbbi két hétben, hogy komolyodik. Hatalmas meglepetéseket hozott az előző hét: a találtkenyérhéjjal nem rohant el, hanem kiköpte a pfúj poarancsra, nem rohant oda más kutyákhoz amikor azt mondam neki hogy megáll, füttyszóra jön egyből. Egyszóval csoda!
Szerintetek beteg? :)
Vagy csak az én háromszori idegességből adódó gyomorfekélyem hozza meg a jutalmát? :)
Amúgy azt hiszem, komolyan, hogy a rengeteg veletöltött idő és munka kezd beérni! Visszagondolva az előző kutyánkat felennyi energiába sem került engedelmességre szoktatni, igaz maradtak is rigolyái.
Azt hiszem egy titka van a beaglenek: türelem, akarat, céltudatosság, állhatatósság a gazdi részéről!

Locsy

Előzmény: birbigli (253)
birbigli Creative Commons License 2003.02.15 0 0 253
Bocs, ami a nevelést illeti, szerintem egyáltalán nem öreg hozzá, de a beagle-nek jobban használ az otthoni tanulás, gondolom, de majd a "nagyok" megmondják.
birbigli Creative Commons License 2003.02.15 0 0 252
Üdv nektek,nekünk most 7 hónapos Lizzynk,? is,mint rendes beagle, megfontolja,mikor akar szótfogadni.
A mai séta is kicsit nehéz volt számára.Minden, területét véd?, kerítés mögül vicsorgó hatalmas kutya orrába bele akart harapni,vontatni akart az utcán, nehezen akarta megérteni, hogy ezeket nem teheti, de a végére elfogadta.A másik két kölykünk mindeközben békésen ballagott.
Előzmény: grofz (251)
grofz Creative Commons License 2003.02.15 0 0 251
Sziasztok!
Most találtam meg az oldalt nagyon tetszik.Bár csdak elöbb megtaláltam volna.Mikor kutyát választottunk akkor azt mondt a tenyésztő, és minden hozzártő, hogy ez egy nyugodt, szófgogadó, könnyen nevelhate, tipikus családi kutya.Igy hát ehy éve mi is vettünk egy beagl-t.A neve is Bigi lett .igaz fiu, igy inkább mindenki bingesznek hívja.Rossz ,mint az ördög.elegendni, csak én merem egyedül az egész családból mert, csak nekem fogad szót, de nem 100%-osan.A gyere ide, és a láb meletti pórázas vezetést nem igazán akarja végrehajtani, bár szerintem pontosan érti mit akarunk tőle.Éedekes, hogy amit itt olvastam az mind pontosan ráillik, mintha ezeket a kutyákat teljresen egyforma vér, és ösztön hajtaná.
De perzse az egész család imádja, visszük minden hová ahová csak lehet.Persze szembesülnünk kelett vele, hogy még messze járunk europátol, mert szinte sehová sem lehet bevinni.Értem ezalatt a strandokat, üzleteket.stb.
Kérdezném, hogy nem késő most kutyaislkolába beiratni? Most éppen 1,5 éves.Vagy inkább itthon folytassam a nevelését házi körülmények között?
Errről vélemény, vagy tanács?
Sniffyke Creative Commons License 2003.02.13 0 0 250
Kedves Rozi23!
Sajnos én is tapasztaltam hasonlókat, mint Te, de aztán kikötöttem (szerencsére) egy nagyon jó, kedves és lelkiismeretes tenyésztőnél (Galántai Vadász kennel, sajnos a címe most nincs nálam, de amúgy is csak pár hónap múlva lesznek náluk kölykök, az meg Neked, ha jól értem késő). A 7 hetes kutya már rohangál és szétszedi a lakást... (ez tuti, mert Sniffyt ennyi idősen hoztuk el)!!! Úgyhogy a tenyésztő semmiképpen nem mondhatott igazat, csak minél előbb meg akart szabadulni a kölyköktől, az ilyet pedig jobb elkerülni!! Csak én is szegény kicsiket sajnálom...
Amúgy ha veszel egy "a kutya" újságot, abban mindig van jó pár beagle hirdetés,aminek úgy 80%-a megbízható hely, főleg ha a kennelnév is szerepel.Hidd el, inkább megéri rászánni 40-50-60ezret, és esetleg akár várni is pár hetet, mint valami bizonytalan helyről beszerezni a kutyut.
Sniffy is 40ezret kóstált, de egészséges, szépen fejlődik, elejétől fogva kiegyensúlyozott, szóval látszik rajta, hogy jó vérvonal és normális körülmények között tartották születésétől fogva.

Sok sikert a beagle-vadászathoz!

Előzmény: Rozi23 (249)
Rozi23 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 249
Sziasztok!Ma elmentem kiváncsiságból a "tenyésztőhöz".Hát elképesztő volt...Szerintem kb.4hetesek lehettek a kölykök(még nem tudtak járni,tengerimalac méretűek voltak), a pasi persze állította,hogy 7hetesek.Ezenkívül nem volt törzskönyvük,oltásuk,na és a mamájukat nem lehetett megnézni,mindezt 45000Ft.-ért kínálta.A végén pedig ő volt felháboborodva.Csak a szegény kutyákat sajnáltam.Most viszont találtam egy elég jónak tűnő hirdetést(tenyészszemlés szülők,első alom,stb),márciusban elvihetők a kiskutyák(nyolchetesen).Ha azért valaki tud egy ajánlani egy jó tenyésztőt,írja meg!Köszi mindenkinek a tanácsokat&infókat.
Előzmény: Locsy (247)
snoopy_beagle Creative Commons License 2003.02.12 0 0 248
Hello kedves kutyuvásárló!
Nálunk az elsődleges szempont az volt, hogy szuka legyen. Amikor odamentünk a tenyésztőhöz, már könnyebb helyzetben voltunk, mert már csak 2 db kiskutyu volt és abból is az egyik kan. De szerintem az egyik legfontosabb dolog az, hogy ő válasszon ki téged. Ha te hozod el akarata ellenére az alomból nagyon nehéz dolgod lesz vele később (az első fél évben amúgy sem könnyű). Ha kiállításra is szeretnéd hordani akkor eléggé fontos a törzskönyve és az abban szereplő dolgok is.
Nálunk Snoopykám lassan 3 éves lesz. Akkor amikor vettük mi 35000 Ft-ot fizettünk érte. De visszagondolva arra a szeretetre amit kaptunk cserébe csak fillérekbe került.
És végül egy kép a manómról

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Locsy Creative Commons License 2003.02.12 0 0 247
Szia!

Én Tanist 40 ezerért vettem, de ez kedvezmenyes volt, a szukák 60 körül mentek el! Azért lett olcsóbb mert már 3 hetes korában lefoglaltuk és jól összeismerkedtünk a tenyésztővel. Amúgy nem hibás a kutya! Azért voltak ezek a kölykök drágák, mert a szülők között van több díjnyertes és többszörös nemzetközi díjnyertes is, tehát a pedigréje nagyon jó! Az árba már a törzskönyv benne volt, ami 15 ezer forint körül van ha jól tudom. Tehát, amire figyelj oda: legyen benne az árba a törzskönyv ennyiért, nézd meg a szülőket, hogy díjnyertesek e vagy sem, ha jó a pedigréje a kutyusnak, akkor megéri az árát mindenképpen! Még egy személyes tanács: Ha nem szimpatikus a tenyésztő, szerintem ne tőle vegyél kutyust. Válassz olyat, akihez később is bizalommal fordulhatsz bármilyen ügyben! Valaki írt ide egy címet még korábban, én úgy hallottam, hogy ők nagyon jó tenyésztők! Még egy tanács, ha nem tetszik a kutyus, vagy ha ilyen gázos, akkor szerintem megéri várni egy jó tenyészetből lévőre, jó pedigrével kicsit drágábbért! Hodd el tényleg megéri!
Locs

Előzmény: Rozi23 (245)
karmen1 Creative Commons License 2003.02.12 0 0 246
Rozi23! Én 35e vettem szuka, a kanok 40e lett volna. Ezért volt "csak" ennyi mert elsö alom volt.
Előzmény: Rozi23 (245)
Rozi23 Creative Commons License 2003.02.11 0 0 245
Elég zavaros ez a tenyésztő...A kutyákkal kapcsolatban alig hajlandó nyilatkozni,állandóan újabb idő pontot tűz ki,hogy mikor hívjam.Valhol Pest megyében van egyébként.Mennyibe kerül egy beagle kölyök?Én 30000Ft.-ra saccoltam,de húzta rá a száját.Nem akorm,hogy becsapjon,de ha drágább fizetek érte többet is.Mit gondoltok?
Előzmény: Locsy (242)
Locsy Creative Commons License 2003.02.10 0 0 244
Ja a farkaskarom lehet kettős is!
Locsy
Előzmény: karmen1 (241)
Locsy Creative Commons License 2003.02.10 0 0 243
A farkaskarom (idézem):
"A hátsó lábakon az első ujjak hiányozhatnak. Az első ujj, azaz a belső oldalon a szelső, mind az elülső, mind a hátulsó lábakon csökevényes, nem ér le a talajra a hátulsó lábakon, ahol farkaskaromnak hívják, akár hiányozhat is. A farkaskaromnak nincs funkciója. Műtéti eltávolítása indokolt, mert a rajta levő karom túlnőhet, belenőhat a bőrbe, terepen könnyen beszakadhat, serülhet, begyulladhat. Van olyan kutya, aki enélkül születik."
Tehát nem gond, ha van, csak később ne okozzon problémát. Az előző kutyunknak megvolt egész életében és 12 évig semmi baja sem volt vele! Tehát nem jelent versenyből való kizárást, meg semmi ilyesmit sem.
Mi eleve úgy kaptuk Tanit, hogy eltávolították a farakaskarmát pár napos korában. Ha nincs vele baj ne vetesd le neki az orvossal!

Locsy

Előzmény: karmen1 (241)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!