Keresés

Részletes keresés

Locsy Creative Commons License 2003.02.10 0 0 242
Szivesen!

Azert ha tudsz valakit a kornyezetedbol, aki ert a kutyusokhoz, esetleg a beaglehez, vidd magaddal!
Honnan hozod a kutyust?

Locsy

Előzmény: Rozi23 (240)
karmen1 Creative Commons License 2003.02.10 0 0 241
Locsy! Mi az a farkaskarom és honnan tudom van-e Mollinak is? A lábán van 2 köröm ami fentebb nőtt, de azt hittem ez minden kutyusnak van.
Ez versenyen kizárást is jelent?

Karmen

Rozi23 Creative Commons License 2003.02.09 0 0 240
Köszi az tanácsokat,kedden megyek egy tenyésztőhöz,akiről semmit sem lehet tudni,így remélem nem lesz gond.
Előzmény: Locsy (238)
Locsy Creative Commons License 2003.02.09 0 0 239
Sziasztok!

Mama egy kicsit kialkadtam. Nem a kutyusumon, hanem a tobbi kutyatarton. Setalunk a toltesen, ahol szoktunk, erre jon ket fiatal pitbullharcikutyaszeruseg, ket szuka. Korabban is talalkoztunk mar, de akkor tobb kutya is volt. Eleengedjuk oket jatszani, erre a ket harci kutya nekiesik Taninak. Letepertek, elkezdtek tapni, rancigalni, cibalni, ahol ertek. Kozben morogtak. Tani jo falkakutyakent azt mondta, oke megadom magam csak jatszunk normalisan. Arrebmegy, szaglaszik, erre a ketto ue. -t csinalja. A gazdaja szerint csak jatszanak. En elvittem Tani toluk, mert lattam hogy abszolute nem erzi jol magat ilyen fajzatokkal. (persze a ket pitbullszeuseg marhara elvezte e szitut.) A gazdajuk meg fennakadtak azon, hogy elviszem es a miertjukre azzal valaszoltam, hogy Tani nem tud ilyet jatszani, teljesen masfajta kutya. Raadasul csupa nyal lett ebben a hidegben. Nagyon csunyan nezett ram a ket gazdi. Szerintetek nem fogjak az adast, hogy nem minden kutya pitbull es nem olyat jatszik kolyokkoraban hogy olok? Tani vadaszni szeret, kergetozni, ronggyal szaladgalni, meg ilyenek. Szerintem a rangsosros kerdest erzi, mert ilyen szituban inkabb megadja magat, csak ne cseszegessek mar mindenfele verekedessel.
Nektek mi errol a tapasztalatotok? Lassan ivarerette valik es arra vagyok kivancsi, hogy o kuzdeni fog e igy a masik fiukutyaval a rangsoreet vagy a bigliknel mashogyan megy. Mert en ugy latom, hogy abszolut nem agressziv! Nem is varom el tole, mert ezert is valasztottuk!
Locsy

Locsy Creative Commons License 2003.02.08 0 0 238
Szerintem figyelj arra, ami szamomra a legfontosabb volt, hogy odajon e hozzad a kiskutya akit kivalsztasz. Ertem ezalatt az, hogy nem rohan el visitva ha meglat, "baratkozik" veled. Legyen mar figyelmes, erdeklodo. Mulyat ne valssz, de szerintem beaglebol nincs is ilyen :).
Aztan nezd meg a hallasat (csettintgess a fule melett, figyel -e ra). A latasat is nezd meg egyszeru szembecsukasi reflexszel (kozelited az ujjad a szemehez). Fontos meg allitolag az ollos harapas is. Ha van farkaskarma vagasd le! A szine alapjan ne valassz, mert az ugyis valtozni fog. Es lehetoleg a legjolfejlettebbet valaszd ki!
Locsy
Előzmény: Rozi23 (236)
Locsy Creative Commons License 2003.02.08 0 0 237
Sziasztok!

Ugy tunik, hogy jarvany van. Tani is a heten a TV vezeteket szurta ki maganak. Eloszor szidast kapott, otodjere meg mar sajna ra kellett verni a popsijara! Azota beket hagy neki.
Eddig mi harom emberrel talalkoztunk, akik felismertek a beaglet. Sokszor felre is neztek a fajtajat, a legextremebb peldak:
-kolyok bernathegyi
-foxi-spaniel keverek :)
-csunya "kalambokutya".
En ugy tudom, hogy a beagle harrier a nagyobb testu es ezt a fajtat lovas vadaszatra hsznaltak, ez fajta a nemesseg koreben volt elerjedt. Ezzel szemben a "sima" beaglet gyalogos vadszatra hasznaltak es a koznep kutyaja volt. Mindkettore mar lattam videot valamelyik angol beaglest weboldalon.
Locsy

Rozi23 Creative Commons License 2003.02.07 0 0 236
Köszi szépen az infót,majd utána nézek.Egyébként találtam egy tenyésztőt,akinél vannak hat hetes kutyusok;de úgy hallottam,hogy 8 hetesen szabad csak elhozni.Mire figyeljek amikor kiválasztom a kutyát?Köszi
Előzmény: snoopy_beagle (235)
snoopy_beagle Creative Commons License 2003.02.07 0 0 235
Esetleg abban tudok neked segíteni, hogy megadom a tenyésztő nevét és címét, ahol mi is vettük Snoopyt. Remélem, hogy ezzel tudok segíteni.
Szabó Mercédesz - Fót, Fürst S. utca 28/a
Előzmény: Rozi23 (234)
Rozi23 Creative Commons License 2003.02.06 0 0 234
Sürgősen keresek 6-8 hetes beagle kislányt.Aki tud egy tenyésztőt,vagy valakit,akinél van ilyen korú kiskutyus,kérem írjon nekem.Köszönöm.
Lacikom Creative Commons License 2003.02.04 0 0 233
Szerintem Arnold tipikus Beagle:-)
Ahogy nézem a harrierek marmagassága nagyobb is.

Lacikom Creative Commons License 2003.02.04 0 0 232
és a Beagle

Lacikom Creative Commons License 2003.02.04 0 0 231
Beagle Harrier

Lacikom Creative Commons License 2003.02.04 0 0 230
Harrier


_Tsaba_ Creative Commons License 2003.02.04 0 0 229
Én is úgy tudom, hogy két fajta testfelépítésű beagle van. Egy vékonyabb, kecsesebb tesalkatú, ezek szerint Harrier a neve. És egy zömök szélesebb, erősebb csontú. Ennek nem tudom mi a neve...

Elég szélsőséges felépítések vannak a Beagle-ök között, mintha nem is egy fajta lenne.

Arnold pl. ezek eszerint Harrier:)
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: Lacikom (228)
Lacikom Creative Commons License 2003.02.03 0 0 228
Ha már a fajtáknál tartunk a szakirodalom megkülönbözteti a Beagle Harriert ami nem olyan zömök típus és a feje is nyúltabb típusú... Tudtok erről valamit van valakinek ilyen?
Szerintem már keveredik is ez a két fajta, lehet csak szőrszálhasogatás az egész nemtom.-)
karmen1 Creative Commons License 2003.02.03 0 0 227
Azért én sem értem miért keverik a 2 fajtát, szerintem a Beagle sokkal szebb! Persze nekem is mindig a másikat mondják :(

Viszont 1 hete nem rágja a kábeleket, remélem ez marad is. Az igazság hogy most bizony kikapott, mert megelégeltem a szemtelenségét. Hazamegyek, elbujik, lapit, tehát tudja hogy rosszat csinált, mégis mindig ujra rosszalkodik. Na kapott egy picit a fenekére a papuccsal. Amugy ugy szoktam mivel a szék alá bujik a sarokban, hogy a szék lábát ütöm, de szegény akkor is úgy vonyit mintha ö kapna ki (nagy szimuláns) Viszont nagyon tudja magát szégyelni és nem is mer elöjönni sokáig utána. Most ugy tünik sokkal nyugodtabb mint korábban. Sajnálom szegényt, de muszáj néha megfedni.

gysz Creative Commons License 2003.02.01 0 0 226
Igen igen igen:))))Nekem is ezt szokták mondani.Főleg ha nem látják és úgy mondom hogy milyen fajta.Erre mindig azt mndom,hogy igen olyasmi csak ez rövid és magas:))))))Mármint ahhoz képest:))))
Előzmény: _Tsaba_ (225)
_Tsaba_ Creative Commons License 2003.02.01 0 0 225
Igen a fajta megállípás általában a következő:
"ÁÁ nééé máá, ez az a Kálámbókutya, igaz?":)
Előzmény: gysz (224)
gysz Creative Commons License 2003.01.31 0 0 224
"Azt tapasztalom, hogy sokan nem ismerik. Sőt, eddig egy fazon tudta, hogy milyen kutyát lát. "

Hát ezt én is tapasztalom.Mindenki csak csodálja de fogalma sincs milyen ráadásul amikor mondom milyen fajta akkor azt hiszik hogy nem is magyarul beszélek:))))A múltkor olyan boldog voltam,egy ember megkérdezte hogy ugye ez egy igazi kopó????Na hát már ez is valami:))))

Kedves Eszto!
Egyáltalán nem akarunk lebeszélni róla!!A beagle a legjobb fajta főleg ha a másik testi épségét akarod védeni.Ő sosem verekszik,igazi falkakutya.Hiszen ők több százan vannak együtt amikro vadásznak és mégsincs gond:)))Azért ez valamit jelent!!

Lacikom Creative Commons License 2003.01.31 0 0 223
A kébeltévé vezetéke nálam is ronda kék szigszallaggal van toldozva foldozva:-) és egy ideje internet sincs otthon hasonló okokból kifolyólag, bár ezt nem is bánom igazán.
Tálkalökögetés megy nálam is, ha kell valami esetleg be is viszi a szobába és odarakja a lábam ami elég jópofa mondjuk de a torkosság néha már idegesítő tud lenni:-)
Herbie_ Creative Commons License 2003.01.31 0 0 222
Szia!

Nem hinném, hogy itt bárki is lebeszélne róla.
Elolvastad a topicot? Soha nem bánom meg, hogy ezt a kutyát választottam.
Nekünk egy kislány van, 4 hónapos, rossz mint a bűn, ravasz, huncut és ami legfontosabb, makacs. Nem azért nem megy hozzád mert nem érti, hogy hívod, eccerűen ha nem akar akkor meg is feszülhetsz. Persze a határozott hangnemre már hallgat:))

Előzmény: Eszto (221)
Eszto Creative Commons License 2003.01.31 0 0 221
Sziasztok!

En egy masfel eves kisfiu boldog tulajdonosa vagyok, es tavasszal szeretnek venni neki egy kutyat. Leginkabb a beaglet tartanam alkalmasnak, de meg lebeszelhettek rola. Nem akarom kockara tenni egyikojuk testi epseget sem..

Eszto

Herbie_ Creative Commons License 2003.01.31 0 0 220
Sziasztok!

okosok? Az nem is kifejezés.
Ha éhes lökdösi a tálat, ha szomjas -mert elfogyott a víz- és víz hangját hallja áll mellám. Nem csinál semmit csak fülel de akkor már tudom ,hogy bűnös vagyok. Nincs a kutyának vize.
A tv-kábelről már 3 helyen bontotta le a borítást (szig. szalaggal jav), a tv ennek ellenére még működik:)
Minap a fördőszobában vetette bele magát a mosás rejtelmeibe:)) A ruhaszárító sem okoz gondot, simán felborítja és ott olyan sok zokni van ,hogy az csak na:))
A játékokat szó nélkül hozza vissza, odaadni már nem mindíg sikerül elsőre, de tudja ő mi a pálya. Alig várja, hogy ismét eldobjam.

A lépcsőn se le, se fel nem hajlandó menni, marad a lift, de oda nagyon tudja az utat:)

Azt tapasztalom, hogy sokan nem ismerik. Sőt, eddig egy fazon tudta, hogy milyen kutyát lát. Talán ezért, talán nem de úgy érzem, hogy túl sokan állnak szóba velem. Rengetegen akarják simogatni amit nem is bán a kis huncut:))

Hörb

Előzmény: gysz (218)
birbigli Creative Commons License 2003.01.30 0 0 219
A vezetékekr?l jut eszembe:a mi kis beagle kutyusunk kis korában átrágta magát a hifitorony hangszóróinak zsinórján, a születésnapi ajándékként kapott számítógépes kormány összes zsinórján és még néhány jelentéktelen elektromos vezetéken.Azóta ezekr?l leszokott, pótlásuk folyamatban van.
Ahogy jobbra fordult az id?, egész nap egymást nyúzzák az udvaron, mire hazaérünk csupa csatak, lutyok mindegyik, most már itt alszanak a nappaliban kiterülve.Este fésülködés, mert a kis TT-nek már igen gubancos a bundája.
gysz Creative Commons License 2003.01.30 0 0 218
Hát látom ez nagy beagle probléma hogy visszajön-nemjönvissza:)))
Elég makacs természet szerintem ez az alapvető probléma.Mondjuk az enyém egy másik kutyával van és még igy is ha meglát egy kutyát annyira izgul,persze ha nem lenne porázon akkor bárhol kocsi előtt-mögött rohanna oda hozzá.Mert ha egyedül van még megértem hogy ki van éhezve na de igy:)))??
Az enyém a papucsokat szereti "csak" szerencsére,de azt minden mennyiségben.Pedig nagyon jól tudja hogy nem szabad.Fizikailag sosem bántom csak veszekszem vele és anynira tudja szégyelni magát,az már nem is igaz.Persze öt perc múlva megint a kosarában a papucs:)))
Egyszóval okosak ők nagyon csak makacs önfejűek,és ezt nagyon nehéz megváltoztatni.
Előzmény: karmen1 (217)
karmen1 Creative Commons License 2003.01.30 0 0 217
Szia Locsy! Örülök már meggyógyult a kutyusod. Nekünk is volt gond, elloptta az asztalról a tablettáimat, amiböl én napi 1 szemtöl 1 hétig hánytam, na erre ö megevett 10-et, gondolhatod milyen éjszakát éltünk át. Persze a gyógyszereimet gondosan elraktam onnan.
Pár napja meg a tv vezetékét rágta át, még jó hogy nem a fázist! A vezeték fele átrágva. Eddig sose bántotta a kábeleket, azóta sem, sajna a konektor nem mindenütt van magasra téve a falon.

Gysz! Nagyon ari a kutyusod!

Én nem engedem el csak az iskolába, ami most nincs, az utcán csak a nagy hoban mertem elengedni. Akkor ugyanis nem voltak autok az utcában. Sose volt vele gond, mindig visszajött, igaz amikor másik kutyával játszik akkor többször is kell neki szolnom. De 2 hete úgy elszökött hogy azt hittem nem találom meg.
Hiába kiabáltunk neki. Ebböl tanultam, az utcán marad a póráz. Csak az iskolában engedem majd el. Engem is érdekelne hogyan csinálja más hogy nekik nem szökik el. Mert Molli is visszajön, de a múltkori esetnél láttam hogy szagott kapott, hiába kiabáltam utána, csak szaladt lelkesen elöre.
A suliban mi is tanuljuk a behivást ott mindig visszajön, igaz nem elsöre :)

Karmen
(ja és nagyon örülök hogy kezd az oldal fellendülni!)

Locsy Creative Commons License 2003.01.26 0 0 216
Sziasztok!

Vegre ujra itt! Taniskaval tok jol megvagyunk, de sajna januarba 2X is voltunk a doktorbacsinal. Eloszor elkapott valami hasmenessel, hanyassal jaro fertozest (pedig az ossz. oltasa megvan), ami minden kiskutyon vegigsepert a kornyeken. Erre infuziot, meg egy par szurit kapott. Most kedden meg a ket felso tej szemfogat kellett kivetetni, mert nem esett ki, sot nem is mozgott es nyomta a tobbit, sot mellett mar teljesen kinott a maradando szemfog is (6 honapos)! pedig a tobbi fogacska szepen kijott! Most szegenynek az inyet osszevertak belulrol mindket oldalon, de szepen gyogyul! Azt mondjak erre a szemfogas dologra, hogy beagle jelleg/"hiba", mindegy az a lenyeg, hogy megoldodott a problema!
Visszajovetel: 10 -bol 8X mar megy nekuknk, de ha masik kutyut lat akkor ,nem! Elengedni en elszoktam, nem szalad el, sot... Ha mondom neki hogy "Szia, itt hagylak!" azonnal spurizik utanam. Ezzel nincs gondunk. Elengedni, itt Szegeden a kortoltesen szoktam. Itt nincs, auto, hhatosagilag engedelyezett a kutyafuttatas, stb.! Idealis hely! Amugy o is panelba lakik, de a napi 2-3X 1-1,5 oras seta 1-2 5-10 perces pisivel beiktatva bevalt! Amugy reggel imad sokaig aludni, mindig en verem ki az agybol, hogy seta van!
Februartol majd jarunk iskolaba. Remelem ugyi lesz, mert konnyen tanul, csakhat ha nincsen kedve...
Udv mindenkinek!
Locsy

gysz Creative Commons License 2003.01.26 0 0 215
Igyekszem betartani a szabályokat,köszi.Nekem volt egy magyar vizslám (decemberben kellett elaltatni 12 évesen)de a két kutya ég és föld.Mármint fegyelem terén.Bár lehet hogy ez a kis hülye annyira gyerek még azért nehezebb vele:))
Egyébként egy imádnivaló és nagyon éhezik a szeretetre csakhát nagyon szeleburdi főleg amikor az utcán vagyunk és mennyi mennyi érdekes dolog van ott:)))
Előzmény: _Tsaba_ (214)
_Tsaba_ Creative Commons License 2003.01.25 0 0 214
Nagyon aranyos:)

A behívásra egy nekem bevállt beagle módszer:

1. Jutalomfalat!!!:)Egy marék kutyatáppal a zsebedben sokkal nagyobb a presztizsed:) Hívod, ha jön kap egy darab száraztápot. Gyorsan megtanulja és akkor is jön, ha már nem is hívod:)

2. Ne hagyd rá! Ha nem akar jönni, ne kiabálj és toporzékolj neki, mert a füle mögé röhög:) Húzd fel a futócipőt és eredj utána. Ne rohanj, mert akkor menekül előled, csak gyors léptekkel menj utána és kapd el a grabancát. Egy alapos grabanc-rázással nyomatélosíthatod a "rossz kutya voltál" tételt.

3. Ha egy óráig ordibálsz és rohangálsz és ezek után, mikor már majdnem elkapod egy méterről odasomfordál hozzád, akkor is dícsérd agyon és adj neki jutalmat.

4. Ne csak a nevével hívd. Azt sokszor meg sem hallja. Éles fütty az ideális, mert erre felkapja a fejét, eltereli a figyelmét még nagy távolságból is.

Ha már tutira megy a jutalamfalatos módszer, akkor szépen lassan csökkentsd a jutalom kaja gyakoriságát. Helyettesítsd dícsérettel, és végül hagyd otthon a nasit.

Nekem ez bevállt. Nem mondom, hogy egy munkavizsgás németjuhász lett a kutyus, de azért fegyelmezett és szófogadó.

Előzmény: gysz (213)
gysz Creative Commons License 2003.01.23 0 0 213
Itt van Ő egy kicsit nagyobban:)))


Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!