Keresés

Részletes keresés

Herbie_ Creative Commons License 2002.12.18 0 0 195
Köszi
Tegnap, figyeltem, az egyik körme kicsit letört.
Lakásban van, hogy szoktatjátok rá, hogy egy helyre végezze a dolgát? A kaki az szinte mindíg ok, de a pisi az gáz, ahol éppen áll.

Hörb

Előzmény: Ammandina (194)
Ammandina Creative Commons License 2002.12.13 0 0 194
Ha nem kopik le magától a körme nyugodtam vágasd le, nem lesz tőle semmi baja, de nektek kellemesebb lesz a vele való játszás
Előzmény: Herbie_ (192)
karmen1 Creative Commons License 2002.12.13 0 0 193
Asta! Ha engem kérdeztél biztos nem, mert mi Szegeden lakunk és most beteg voltam igy Molli se volt suliban.

A kutyaiskolát mi elkezdtük 4 hónaposan, nem bántam meg, mert birta a kutyus, és sokat tanult. Amugy a nagyobb kutyák is elfáradnak, igy szokott lenni 5 perc szünet nekik amikor kergetözhetnek. Könyvben azt irják hogy 6 hónaposan lehet vinni, kiváncsi lennék a magyarázatra miért nem lehet szerintük hamarabb. Én semmit hátrányt nem láttam.

A kutya körmeit mi sose vágattuk le (egyiknek sem) néha kaparnak az udvaron, de Molli lakásban van, neki se vágatjuk.

Herbie_ Creative Commons License 2002.12.09 0 0 192
Sziasztok!

Csütörtök óta családunk tagja egy 9 hetes szuka begle. Imádni való kis dög.
A hátán már ez is szeret feküdni. Ez alapban a vérükben lehet:))

Egy kérdés. A körmét kell neki vágni? Marhára csikar, mint egy macskáé. Köszi

Hörb

snoopy_beagle Creative Commons License 2002.12.08 0 0 190
Hello! Mi is itt vagyunk édes kis Snoopcsikánkkal és bizton állíthatom, hogy tényleg Arnold a legjobban nevelt bejgli a földön. Dehát mint tudjuk a jó vérvonal sokat számít. Kivéve nálunk, mert az én aranyom olyan rossz, hogy már a hajunk kihullott, de mi akkor is imádjuk.
pendi1 Creative Commons License 2002.12.02 0 0 189
Teddy most lesz 4 hónapos, 7-én. Akkor ezek szerint már lehet vinni kutyasuliba?
Tényleg, akkor nem tudnátok ajánlani valami jó kutyaiskolát? Lehetőleg a XIII. kerület környékén. Persze, ha nincs, máshol is jó.

Üdv,

Peti, Teddy

Előzmény: karmen1 (187)
asta Creative Commons License 2002.12.02 0 0 188
Tegnap a kuttysuliban három kis border collie kergetett fél órán keresztül egy pici beagle lánykát:O)))
Piszkosul bírta a gyűrődést, kicselezte a három fenevadat csak ugy lefegett a füle.
Nem a tied volt véletlenül?
Előzmény: karmen1 (187)
karmen1 Creative Commons License 2002.12.02 0 0 187
Én is csak a kutyaiskolában engedem el, mert nekem se mindig jön vissza. Illetve visszajön, de nem mindig elsőre. Igy ahol mi is lakunk túl forgalmas ahhoz, hogy póráz nélkül szaladgáljon. Az iskolában egy nagy fűves terület van, messzire nem megy, (illetve másik kutya után már egyszer előfordult) de megijed ha messze van és visszajön. Nekem ha hívom odajön, de fél méterre tőlem visszafordul, ez gyakori dolog. Legutóbb a suliban egész jól ment, hivtam és jött. Mindig adtam is neki jutalomfalatot, később már csak megsimogattam majd megint elengedtem. Fontos hogy ne az legyen benne ha visszajön akkor rögtön meg is kötöm.

Pendy1! Fél éves kórtól javasolják, mi 4 hónaposan kezdtük, de nem volt gond. A többi kutya miatt is kell néha szünetet tartani, szaladgálnak 5 percet és úgy folytatódik a tanulás. Molli nagyon élvezi az iskolát, én nem bántam meg hogy korán elvittem. Muiszáj is volt, mert addig félt az idegen kutyáktól, itt meg megtanulta hogy sok kutya közül egyik sem bántotta.

Karmen

_Tsaba_ Creative Commons License 2002.11.27 0 0 186
Lacikom-nak igaza van.

Vidd biztonságos helyre, ahol nem mehet ki az úttestre és kezd el vele gyakorolni a dolgokat. Elszökni nem fog, csak ne rezelj be ha kicsit távolabb szaéadgál tőled, ez náluk normális. Kajával tényleg jól lehet tanítani.

De szerintem felejtsd el azt, hogy kiképző tanítsa a kutyádat. Lehet, hogy neki szót fog fogadni de neked akkor sem fog. Tőbb eszük van mint gondolnád, nálunk is minden családtagról pontosan tudja meddig lehet elmenni. És mindenkinek máskép fogad szót. Te vagy a gazdija, neked kell őt tanítani, ne bízd másra!

Csak légy vele türelmes és ne legyél szívbajos:)

Sok szerencsét

Lacikom Creative Commons License 2002.11.26 0 0 185
Az én kutyum például nem csavarog el nagyon, legalábbis ha a kellő távolságot elérte -mondjuk egy erdőben-, akkor spurizik vissza hozzám. Gondolom ez nem általános mert valóban panaszkodnak sokan ,hogy különösen a kis beagle hajlamos elcsavarogni. Szerintem jó nagy átlátható terepre kellene vinned és jutalomfalatkákkal arra bírni, hogy füttyszóra szaladjon csak vissza. A kajánál nagyobb vonzerőt sajnos nem tudok elképzelni ennél a fajtánál, de ha ez beidegződik akkor már nem lesz gond...
anheli Creative Commons License 2002.11.25 0 0 184
Sziasztok:))
Végre találtam egy beagle fórumot,amiből még tanulni is lehet. Én 5 hónapja vagyok beagle tulajdonos. Jelenleg 7 hónapos szuka kutyim van,aki a Püspökmajori Betty nevet kapta. Az én nagy problémám,hogy nem merem póráz nélkül sétáltatni. A szomszéd kutyások,akiknek spániel van szidnak,hogy elrontom a kutyát,hogy nem engedem el futkározni. De félek,hogy nem jön vissza. Van egy játszótársa,akivel kiszoktunk menni a rétre ,az is egy spániel,akkor elengedem,mert ,ha együtt vannak nem csatangol el,remélem:)
Beszéltem egy kutyaoktatóval,aki még beaglet nem oktatot,mint elmondta és ő szívesen foglalkozna vele. De nagy gondba vagyok,mert félek,hogy elszökne tőle a kutya. Ugyanis az ő módszere,hogy első 3 alkalommal ő vinné a rétre és ott elengedné a kutyát. Hát szerintem elszaladna bizti tőle. Szóval nagy gond ez nekem. Ti mit tennétek? Mert egyik felem azt mondja,hogy jó lenne tanítani ,a másik pedig nem. A család többi tagja azt mondja,hogy hülyeség,mert köztudott,hogy csavargós fajta,akkor meg minek a kutyaoktató. Na szóval egyenlőre ennyi:))
pendi1 Creative Commons License 2002.11.21 0 0 183
Na mivan, mostanában nagyon kihalt a topic, nem?
pendi1 Creative Commons License 2002.11.14 0 0 182
Sziasztok!

Teddyke egy angyalbőrbe bújt ördög. Azt hiszem ez a legjobb szó. Mindent megrág (még minket is), de aztán annyira szomorúan néz, hogy szinte haragudni se lehet rá... Még az zavar, hogy lent, amikor sétáltatom, egyszerűen nem hallgat olyan parancsokra, amiket előzőleg (otthon) már biztosan tudott... Persze tudom, hogy ez természetes, hiszen annyi izgalmas dolog van számára lent az utcán... De ez a kakilás-dolog még mindig nem megy. Pisilni már nagyon tud :)). Amint fűre érünk, már pisil is. Tényleg, ezzel kapcsolatban: ugye az normális, hogy 13 hetesen gugolva pisil (nem emeli fel a lábát)? Ja, ha még nem mondtam volna, ő fiú. Na szóval, nem tudnátok valami tanácsot adni, hogy hogy lehet megtanítani arra, hogy lent pisiljen?
Más: olvastam, hogy többen jártok kutyasuliba kutyáitokkal. Ezzel kapcsolatban azt szeretném megkérdezni, hogy a kutyust mikortól lehet elkezdeni iskolába vinni, és, hogy hol vannak jó kutyaiskolák (XIII: ker.-ben lakom, Budapesten)?

Na jó, azt hiszem egyelőre ennyi elég is...

Sziasztok!

Peti, Teddy

Ui.: a Ti kutyáitok is háton fekve alszik???

karmen1 Creative Commons License 2002.11.14 0 0 181
Tsaba! Igen, szeret jó sokat aludni, de ha felébred annál elevenebb!

Locsy! Sajna a héten már nem tudunk suliba menni, mert nekem hosszú pihenés kell, igy kihagyunk kényszerből egy kis időt. Pedig én is imádom mert sokat tanult ott Molli, meg neki is jó, mert nagyokat tud ott szaladni. A kajával mi is igy vagyunk. Eleve sose lakik jól. Másik. Ha talál kaját és mondom hogy pfúj, akkor tudja el akarom
venni és venni. (én nem engedem el, mert nem mindig jött vissza, a suliban hagyom csak szaladgáljon, majd ha megtanulja akkor póráz nélkül is mehet). Odahúzom a pórázzal de a szájához nem mindig merek odanyúlni, mert van olyan kaja, amire annyira morog, hogy még oda is kap. A férjemet igy nemrég megharapta, igaz csak figyelmeztetés volt, nem komolyan de én ilyenkor utána jól megrángatom a nyakán a bőrt. Ezt nem fogom hagyni.

A tietek is csinál ilyet?

Karmen

freddybaba Creative Commons License 2002.11.14 0 0 180
örülök hogy nem vagyok egyedül. De Freddy(a kutyusom) annyira önfejű! Hiába szólok rá, már próbálkoztam a grabancos módszerrel is, annál jobban nekemugrik. Ilyenkor mi a teendő?
Előzmény: Locsy (178)
Locsy Creative Commons License 2002.11.13 0 0 179
Sziasztok!

Újra itt. Taniskával eleg jól haladunk mi is a dolgokkal(ül, pacsi, hozd vissza jól megy!), de ha talál egy csontot séta közben azzal elrohan es hiába hívom, elszalad vele. Ennek kergetőzés szokott lenni a vége. Tegnap is egy Boci nevű franci bully fogta meg nekem! (Igen, Mollika a te osztalytarsad a suliban!) Remélem, ha majd fenbruártól járunk suliba megtanul jobban engedelmeskedni.Úgy veszem észre, hogy próbálkozik a tűréshatárommal!
Viszont tök jó arc volt a múltkor. Kivittük a telkünkre őt meg egy riasztópisztolyt, hogy kipróbáljam, mit reagál a lövéshangra. men szagolt én lőttem, ő rámnézett, hogy mi a bajom, majd szagolt tovább, mintha mi se történt volna. Ezt többször eljátszottuk, de mindog nagy ívbe tojt a durranásra.
Imádom nézni, ahogyan játszik. Van egy napra vele egyisős magyar vizsla lány, vele aztán jól elvannak. Szegény Maját(vizsla)mindig átveri. Találtak múltkor egy kidobott törlőruhát és azzal játszottak. Maja elszaladt vele, Tancsi meg nem bírta elvenni tőle. Erre elszaladt egy bokorhoz és élvezettel elkezdte cibálni, erre a vizsló felfigyelt, hogy ez neki is kell, a rongyot hátrahagyva odaszaldt, Tani meg egyből el onnan és rá a rongyra. De még rebgeteg ilyen eset van!
Minden rosszasága ellenére egyre jobban imádom ezt a kutyát!

Locsy Creative Commons License 2002.11.13 0 0 178
Nyugi az enyem is ezt csinalja! O is harom es fel honapos. Ugy latszik ez fajta standard! :)
Előzmény: freddybaba (167)
pendi1 Creative Commons License 2002.11.13 0 0 177
Hmmm... Nálam egy x van a képek helyén. Ugye nálatok nem? Vagy igen?
pendi1 Creative Commons License 2002.11.13 0 0 176
Most megpróbálok felrakni egy képet Teddyről, remélem sikerülni fog (a képen azt hiszem 2 hónapos körüli).
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
_Tsaba_ Creative Commons License 2002.11.12 0 0 175
Én sajnos nem lakom ott, de nagyon drukkolok, hogy megtaláljátok. Kérlek írd meg bár mi is lesz a történet vége. Remélem Happy End.

karmen,

nagyon szép kutyus, és épp olyan lusta mint a miénk.

Előzmény: Gond (174)
Gond Creative Commons License 2002.11.11 0 0 174
Elveszett Beagle!!!!
Segítsetek, szóljatok ismerőseiteknek! Keressük 1 éves Zigi nevű beagle kiskutyánkat, aki tegnap este 2002.10.14-én) a Normafánál veszett el.Tetov.sz: 7144. //// Egy ember megtalálta, de attól is másnap a séta alkalmával elszökött. Helye: A Marczibányi tér.
Nem biztos, de a Déli Pu-nál láttak egy hasonlót aznap, de semmit sem tudni róla. Eltünt. Azóta is nagyon keresik!
Ha ott laktok, vagy ismerőseiteket megkérdezhetitek és tudtok valamit felőle értesítsétek a síró gazdáját: Kővágó Anikót a 06-20-318-8488; 06-1-356-1911, vermessy@message.hu-n.
Előzmény: dormika (158)
karmen1 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 173
Na újabb próba. Ime Molli.

karmen1 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 172
karmen1 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 171
Szia Pendy1! Én úgy tanítottam meg feküdni, hogy amikor lefeküdt, akkor mondtam neki, hogy okos feküdj. Ezt sokszor ismételtem. Egy kis idő után, kekszet tartottam a kezemben, hogy ő is lássa és akkor ismételtem, hogy feküdj. Eleinte nem ment elsőre, de nagyon hamar rászokott. Később a jutalomfalatot csak akkor láthatta, ha már feküdt, majd el lehetett hagyni. A maradj-ot hasonlóan. Amikor mondtam ott feküdj és otthagytam és utánam jött, megszidtam, visszavittem és újra ismételtük. Eleinte nekünk csak póráz végét fogva kellett kilépni elé (ez kb. 1,5 méter) ha ottmaradt (eleinte kis idő is elég) akkor jutalom. Később több idő lett, majd messzebb mentem. Molli most 6 hónapos és akkor is ottmarad fekve ha mondom, ha előtt másik kutyát sétáltattak, vagy több ember is elsétált előtte. Persze néha van hogy felugrana, akkor rászólok és visszafekszik. Mi hétvégén 2x1 órát vagyunk iskolában, 2 hónap alatt ide jutottunk. Sok sikert neked is! A kakilásnál elég ha odaviszed a kutyust és mitha nyomnád az orrát a kakiba (ugyis ellenrántja) és közben szidod hogy pfuj!! Szerintem ezt is megtanulja hamar (nálunk a pisi ment csak eleinte be, a kakilásról szerencsére hamar leszokott, most meg már régóta szobatiszta!)
Előzmény: pendi1 (170)
pendi1 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 170
Sziasztok!

Megint itt vagyok, nem tudom, emlékeztek-e még rám (Damdadami vagyok). Én vagyok, az, akinek egy Teddy nevezetű nem szobatiszta, "harapós", és immáron 3 hónapos kiskutyája van :)). Hát igen, már másfél hónapja van nálunk, és egész jól boldogulunk. Már megtanítottam őt az ül! parancsra, valamint pacsit adni :)). Ja, és a szobatisztaság is egész jól megy, de ezzel (is) kapcsolatban szeretnék valamit kérdezni. Hogy lehet az, hogy pisilni már lent pisil, de kakilni csak fent, mégpedig a szőnyeg kellős közepére?
A második kérdésem pedig ez lenne: hogyan lehet megtanítani a marad!, valamint a fekszik! parancsra (ez utóbbi mondjuk nem olyan fontos)? Na jó, egyelőre ennyi.

Sziasztok!

Teddy és Peti

Tibbe Creative Commons License 2002.11.06 0 0 169
Ilyen idősen minden kutyus intenziven harapdos, mig a fogváltáson át nem esik.Ezért találták ki a rágós-játékokat.
Ha téged harap, mindig egy rághato valamit adj a szájába, ne engedd, hogy rajtad gyakoroljon fogélezést!!!!!!!!
Előzmény: freddybaba (167)
Lacikom Creative Commons License 2002.11.06 0 0 168

Előzmény: _Tsaba_ (165)
freddybaba Creative Commons License 2002.11.03 0 0 167
Segítség!
Üdv a topic minden résztvevőjének!
Három és fél hónapos a kutyám, Freddy, és mostanában igencsak harapós! A napi sétáltatás is tiszta tortúra, állandóan a nadrágom szárát, meg benne a lábamat harapdálja... Hiába kölyök még, de a fogai már élesek! Hogy tudom leszoktatni erről?
_Tsaba_ Creative Commons License 2002.10.29 0 0 166
Na mizujs népek? Merre vagytok? Kergetitek a kutyáitokat?:)

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Adjatok életjelet, mert elsüllyedünk!:)

_Tsaba_ Creative Commons License 2002.10.17 0 0 165
Először is fel kell töltened valahová a netre. Erre egy free szerver pl. extra, tar, freeweb, ultraweb....tökéletesen megfelel.

ezután kell linkelned ide, ami így néz ki pl:
img src=http://www.extra.hu/sgsite/smile_2.gif

az egészet két kacsacsőr közé teszed (én azért nem tettem, mert akkor rögtön bevágja a képet és nem látod amit írtam) tehát

ennyi:)

Előzmény: Locsy (164)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!