Keresés

Részletes keresés

karmen1 Creative Commons License 2002.11.14 0 0 181
Tsaba! Igen, szeret jó sokat aludni, de ha felébred annál elevenebb!

Locsy! Sajna a héten már nem tudunk suliba menni, mert nekem hosszú pihenés kell, igy kihagyunk kényszerből egy kis időt. Pedig én is imádom mert sokat tanult ott Molli, meg neki is jó, mert nagyokat tud ott szaladni. A kajával mi is igy vagyunk. Eleve sose lakik jól. Másik. Ha talál kaját és mondom hogy pfúj, akkor tudja el akarom
venni és venni. (én nem engedem el, mert nem mindig jött vissza, a suliban hagyom csak szaladgáljon, majd ha megtanulja akkor póráz nélkül is mehet). Odahúzom a pórázzal de a szájához nem mindig merek odanyúlni, mert van olyan kaja, amire annyira morog, hogy még oda is kap. A férjemet igy nemrég megharapta, igaz csak figyelmeztetés volt, nem komolyan de én ilyenkor utána jól megrángatom a nyakán a bőrt. Ezt nem fogom hagyni.

A tietek is csinál ilyet?

Karmen

freddybaba Creative Commons License 2002.11.14 0 0 180
örülök hogy nem vagyok egyedül. De Freddy(a kutyusom) annyira önfejű! Hiába szólok rá, már próbálkoztam a grabancos módszerrel is, annál jobban nekemugrik. Ilyenkor mi a teendő?
Előzmény: Locsy (178)
Locsy Creative Commons License 2002.11.13 0 0 179
Sziasztok!

Újra itt. Taniskával eleg jól haladunk mi is a dolgokkal(ül, pacsi, hozd vissza jól megy!), de ha talál egy csontot séta közben azzal elrohan es hiába hívom, elszalad vele. Ennek kergetőzés szokott lenni a vége. Tegnap is egy Boci nevű franci bully fogta meg nekem! (Igen, Mollika a te osztalytarsad a suliban!) Remélem, ha majd fenbruártól járunk suliba megtanul jobban engedelmeskedni.Úgy veszem észre, hogy próbálkozik a tűréshatárommal!
Viszont tök jó arc volt a múltkor. Kivittük a telkünkre őt meg egy riasztópisztolyt, hogy kipróbáljam, mit reagál a lövéshangra. men szagolt én lőttem, ő rámnézett, hogy mi a bajom, majd szagolt tovább, mintha mi se történt volna. Ezt többször eljátszottuk, de mindog nagy ívbe tojt a durranásra.
Imádom nézni, ahogyan játszik. Van egy napra vele egyisős magyar vizsla lány, vele aztán jól elvannak. Szegény Maját(vizsla)mindig átveri. Találtak múltkor egy kidobott törlőruhát és azzal játszottak. Maja elszaladt vele, Tancsi meg nem bírta elvenni tőle. Erre elszaladt egy bokorhoz és élvezettel elkezdte cibálni, erre a vizsló felfigyelt, hogy ez neki is kell, a rongyot hátrahagyva odaszaldt, Tani meg egyből el onnan és rá a rongyra. De még rebgeteg ilyen eset van!
Minden rosszasága ellenére egyre jobban imádom ezt a kutyát!

Locsy Creative Commons License 2002.11.13 0 0 178
Nyugi az enyem is ezt csinalja! O is harom es fel honapos. Ugy latszik ez fajta standard! :)
Előzmény: freddybaba (167)
pendi1 Creative Commons License 2002.11.13 0 0 177
Hmmm... Nálam egy x van a képek helyén. Ugye nálatok nem? Vagy igen?
pendi1 Creative Commons License 2002.11.13 0 0 176
Most megpróbálok felrakni egy képet Teddyről, remélem sikerülni fog (a képen azt hiszem 2 hónapos körüli).
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
_Tsaba_ Creative Commons License 2002.11.12 0 0 175
Én sajnos nem lakom ott, de nagyon drukkolok, hogy megtaláljátok. Kérlek írd meg bár mi is lesz a történet vége. Remélem Happy End.

karmen,

nagyon szép kutyus, és épp olyan lusta mint a miénk.

Előzmény: Gond (174)
Gond Creative Commons License 2002.11.11 0 0 174
Elveszett Beagle!!!!
Segítsetek, szóljatok ismerőseiteknek! Keressük 1 éves Zigi nevű beagle kiskutyánkat, aki tegnap este 2002.10.14-én) a Normafánál veszett el.Tetov.sz: 7144. //// Egy ember megtalálta, de attól is másnap a séta alkalmával elszökött. Helye: A Marczibányi tér.
Nem biztos, de a Déli Pu-nál láttak egy hasonlót aznap, de semmit sem tudni róla. Eltünt. Azóta is nagyon keresik!
Ha ott laktok, vagy ismerőseiteket megkérdezhetitek és tudtok valamit felőle értesítsétek a síró gazdáját: Kővágó Anikót a 06-20-318-8488; 06-1-356-1911, vermessy@message.hu-n.
Előzmény: dormika (158)
karmen1 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 173
Na újabb próba. Ime Molli.

karmen1 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 172
karmen1 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 171
Szia Pendy1! Én úgy tanítottam meg feküdni, hogy amikor lefeküdt, akkor mondtam neki, hogy okos feküdj. Ezt sokszor ismételtem. Egy kis idő után, kekszet tartottam a kezemben, hogy ő is lássa és akkor ismételtem, hogy feküdj. Eleinte nem ment elsőre, de nagyon hamar rászokott. Később a jutalomfalatot csak akkor láthatta, ha már feküdt, majd el lehetett hagyni. A maradj-ot hasonlóan. Amikor mondtam ott feküdj és otthagytam és utánam jött, megszidtam, visszavittem és újra ismételtük. Eleinte nekünk csak póráz végét fogva kellett kilépni elé (ez kb. 1,5 méter) ha ottmaradt (eleinte kis idő is elég) akkor jutalom. Később több idő lett, majd messzebb mentem. Molli most 6 hónapos és akkor is ottmarad fekve ha mondom, ha előtt másik kutyát sétáltattak, vagy több ember is elsétált előtte. Persze néha van hogy felugrana, akkor rászólok és visszafekszik. Mi hétvégén 2x1 órát vagyunk iskolában, 2 hónap alatt ide jutottunk. Sok sikert neked is! A kakilásnál elég ha odaviszed a kutyust és mitha nyomnád az orrát a kakiba (ugyis ellenrántja) és közben szidod hogy pfuj!! Szerintem ezt is megtanulja hamar (nálunk a pisi ment csak eleinte be, a kakilásról szerencsére hamar leszokott, most meg már régóta szobatiszta!)
Előzmény: pendi1 (170)
pendi1 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 170
Sziasztok!

Megint itt vagyok, nem tudom, emlékeztek-e még rám (Damdadami vagyok). Én vagyok, az, akinek egy Teddy nevezetű nem szobatiszta, "harapós", és immáron 3 hónapos kiskutyája van :)). Hát igen, már másfél hónapja van nálunk, és egész jól boldogulunk. Már megtanítottam őt az ül! parancsra, valamint pacsit adni :)). Ja, és a szobatisztaság is egész jól megy, de ezzel (is) kapcsolatban szeretnék valamit kérdezni. Hogy lehet az, hogy pisilni már lent pisil, de kakilni csak fent, mégpedig a szőnyeg kellős közepére?
A második kérdésem pedig ez lenne: hogyan lehet megtanítani a marad!, valamint a fekszik! parancsra (ez utóbbi mondjuk nem olyan fontos)? Na jó, egyelőre ennyi.

Sziasztok!

Teddy és Peti

Tibbe Creative Commons License 2002.11.06 0 0 169
Ilyen idősen minden kutyus intenziven harapdos, mig a fogváltáson át nem esik.Ezért találták ki a rágós-játékokat.
Ha téged harap, mindig egy rághato valamit adj a szájába, ne engedd, hogy rajtad gyakoroljon fogélezést!!!!!!!!
Előzmény: freddybaba (167)
Lacikom Creative Commons License 2002.11.06 0 0 168

Előzmény: _Tsaba_ (165)
freddybaba Creative Commons License 2002.11.03 0 0 167
Segítség!
Üdv a topic minden résztvevőjének!
Három és fél hónapos a kutyám, Freddy, és mostanában igencsak harapós! A napi sétáltatás is tiszta tortúra, állandóan a nadrágom szárát, meg benne a lábamat harapdálja... Hiába kölyök még, de a fogai már élesek! Hogy tudom leszoktatni erről?
_Tsaba_ Creative Commons License 2002.10.29 0 0 166
Na mizujs népek? Merre vagytok? Kergetitek a kutyáitokat?:)

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Adjatok életjelet, mert elsüllyedünk!:)

_Tsaba_ Creative Commons License 2002.10.17 0 0 165
Először is fel kell töltened valahová a netre. Erre egy free szerver pl. extra, tar, freeweb, ultraweb....tökéletesen megfelel.

ezután kell linkelned ide, ami így néz ki pl:
img src=http://www.extra.hu/sgsite/smile_2.gif

az egészet két kacsacsőr közé teszed (én azért nem tettem, mert akkor rögtön bevágja a képet és nem látod amit írtam) tehát

ennyi:)

Előzmény: Locsy (164)
Locsy Creative Commons License 2002.10.12 0 0 164
Sziasztok!

Hogyan tudok ide képet felrakni?

Locsy

Locsy Creative Commons License 2002.10.12 0 0 163
Szia!

Ha jó az az iskola, majd én is oda viszem. Szerencsére kötetlen munkaidőm van, így max 1,5 - 2 órát van egyedül a mi kis beaglenk. Még nem teljesen szobatiszta, de még csak pár nap múlva lesz 3 hónapos. Rakok fel képeket róla, ha meg tudom oldani. Én most Tarjánban a víztoronynál sétáltatom, ha nagyobb lesz meg kimegyünk a körtöltésre, a Zápor -tóhoz.
Locsy

Előzmény: karmen1 (162)
karmen1 Creative Commons License 2002.10.11 0 0 162
Szia Locsy! Van még egy 5 hónapos szuka Szegeden, pont akkor vette át a MEOE tagkönyvet a gazda amikor mi is. Majdnem teljesen fehér az övé, kevés fekete folttal. Nekem jobban tetszik a hagyományos fekete-barna-fehér.

Én az EKO parkba hordom, mi 4 hónaposan kezdtük. Sokat tanult ott már. Amugy ő ott a legfiatalabb és a legkisebb is :)

te hogy oldod meg napközben? mi nem merjünk 8 órát egyedül hagyni, elviszem a kertbe addig. Szobatiszta de nem birna 8 órát.

Szia: Karmen

Előzmény: Locsy (161)
Locsy Creative Commons License 2002.10.10 0 0 161
Szia!

Á egy szegedi! Errefele ritka a beagle tulaj. Sőt még a fajtát sem ismerik sokan! Néhány példa:
- Igen, tudom ez az a hosszúfülű!
- Ez olyan nyomozókutya?/Milyen (kérdem én)/ Olyan, mint a Colombo -nak van!
- Milyen fajták keveréke ez a kutyus? /A tricolorsága miatt gondolták ezt./
- Nézd milyen ari erdélyi kopó!
- Mennyi idős a kis bernáthegyi!!! /Ezt komolyan megkérdezték!/
Szegeden eddig megpróbáltam összegyűjteni, hogy hány beagle lehet, de nem jutottam a mienkkel együtt 5 -nél tovább.
Hova hordjátok iskolába? Mi is szeretnénk majd elvinni ha betöltötte a 6 hónapot.
Ja, kérdés: Kapok kölcsön egy startpisztolyt, szerintetek szoktassam a lövés hangjához 3 hónaposan, vagy még ne? Sajna erről fogalmam sincsen, hogy ez jó lenne e neki vagy sem.
Amúgy Tanis kitűnő tenyészállat lenne, még nincsen teljesen 3 hónapos, de már intézi a csajokat úgy férfimódra! A legmegdöbbentőbb pedig az, hogy ők meg hagyják magukat, pedig másnak nem. Már becserkészett így két westiet meg egy francia bulldogot. :)
Amúgy meg ahogyan nő egyre fantasztikusabb dolgogra képes! Tudja, hogy az ajtót a kilinccsel leghet kinyitni, mert ugrál utána, ha kizárjuk meg ha be akar menni egy tabu szobába.
Lehet a hétvégén beszerzünk egy szkennert, akkor majd küldök róla képet.
Ja! Máma ajánlottak nekem egy filmet, aminek a címe Kutyák és macskák. Ebben egy beagle a főszereplő ő koordinálja össze a hadmozdulatokat a macskák ellen. :) Szerintem a hétvégére kiveszem egy tékából!

Locsy

Előzmény: karmen1 (160)
karmen1 Creative Commons License 2002.10.05 0 0 160
Locsy! Én szegedi vagyok. :)

Dadadami! Mi 7 hetesen hoztuk el a kutyust (most 5 hónapos) nekem pár napra rá eltört egy lábujjam, igy kénytelen voltam pórázt tenni rá, hiszen nem tudtam szaladni. Azt hittem gond lesz vele, de hagyta hogy vezessem, néha ellenkezett akkor megálltunk és megvártam amigy felismeri nem tud a másik irányba indulni. Hamar megszokta. Egyáltalán nem volt neki szenvedés! Nálunk sajna nem volt tenyésztőtől rongy, de csak első este sirt. Viszont még 2 hétig felébredt este is.
Pisi, kaki is volt reggelre mindig. Napközben etetés után mindig séta jött, igy megszokta hogy odamegy az ajtóhoz és jelez ha le kell mennie. Már jóideje (2 hónapja?) este 8-9 körül elalszik és csak reggel 6-7 fel ébred fel. Természetesen már szobatiszta lett. 1 hónapja járunk kutyaiskolába, eleinte azt gondoltam túl fiatal, de ugy voltam vele, hogy valamit csak tanul, ha nagyon elfárad akkor meg abbahagyjuk. Szerencsére az oktatók is tudják (bár a mienk a legfiatalabb)
hogy sok lenne 1 órát nekik fegyelmezetten viselkedni, igy néha elengedjük őket, hadd játszanak. Én elmondhatom hogy nagyon jó érzés, hogy hétről-hérte mindig megcsinál valamit amit eddig nem.
Pl. ma amikor lefektettem, elmentem tőle kb. 6 m-re, ott kellett maradnia és nem jöhetett utánam.
EZt szépen teljesítette is. Persze ha nem fél percre hagyom ott, hanem percekre akartam volna, biztosan nem sikerül, de múlt héten még közelebb voltam és kis időre mentem el, mégsem mindig sikerült.
SZóval nagyon tanulékonyak, ellenben hogy nekem is mindenki 6 hónapos korától javasolta az iskolát nem bántam meg, hogy járunk oda.

Sok örömet a kutyusodhoz! Nagyon aranyos.

Karmen

dormika Creative Commons License 2002.10.05 0 0 159
Sziasztok!
Annyira lefoglal a kutyus benneteket, hogz nincs idotok irni ? :-)))
Azt szeretnem kerdezni, hogy mivel lehet a kutyusok mellkasat erositeni. Nem vagyok benne biztos, hogy a futas a legjobb.
Ti mit gondoltok?
dormika Creative Commons License 2002.09.29 0 0 158
Ma megjartuk a szentendrei kutyakiallitast, es hat nagyon sok beagle volt, koztuk pedig sok szep. Evita a fiatal kategoriaban indult, es kitunot kapott. Nagyon buszkek voltunk ra, kulonosen, mert ez volt az elso kiallitasunk, es szerencsetlensegunkre feltetettek oket az asztalra. Hat ez a legtobb beagelnel nem jott be. Persze delutanra o is annyira elfaradt, hogy egesz uton haza fele aludt.
Egyebkent a muanyag flakonokaat Evi is annyira szereti, hogy teli allapotban is kepes vegig hurcolni a lakason.
Damdadami Creative Commons License 2002.09.29 0 0 157
Sziasztok!

Akkor a pozitív megerősítés a legfontosabb, ugye? Még valamit szeretnék kérdezni. Az normális, hogy a kutya játék közben általában "eldurvul", és elkezd engem, és minden, a lakásban fellelhető tárgyat harapdálni? Hogyan lehet - ha lehet - erről leszoktatni?

Ui.: Tibbe!

A mi kutyánknak is megvan az első oltása. Egy hét múlva kapja a másodikat. Egyébként, mielőtt megvettük a kutyát, ugyan könyvet nem olvastam, de az interneten millió kutyás honlapot végignéztem, és egy, a kutyájával intenzív "munkát" végző kutyatulajdonossal is tartom a kapcsolatot, aki eddig nagyon sokat segített.

Nagyon köszönöm az eddigi segítséget, várom válaszotokat!

Peti+Teddi (aki már hét hetes)

Előzmény: Tibbe (152)
Tibbe Creative Commons License 2002.09.28 0 0 156
Örülnék, ha másnál is igy működne, hogy csak pozitiv megerősités......
Nem utálnák annyian a kutyásokat a sok idegbeteg, félrenevelt kutya miatt, nem lennének olyan viták, esetek, hogy megölte, megharapta, megtámadta, lőjjük le, irtsuk ki, stb kutyástémák
MINDIG AZ EMBER A FELELŐS. AZ EMBER NEVEL,TENYÉSZT IDEGBETEG TÁMADÓS KUTYÁT,
Sosem a kutya az elsődleges felelős, hanem az őt létrehozó, nevelő / vagy nemnevelő / ember EMBER???????
Előzmény: Locsy (155)
Locsy Creative Commons License 2002.09.28 0 0 155
Rendben. Tehát a kulcsszó a pozitív megerősítés. Nevelés tekintetében lehetőleg akkor csak ez legyen az egyetlen irány? Kipróbáltam és működik ez is önállóan. Eddig ilyen vegyes nevelést kapott a kutyusunk, de most ráállok csak erre.
Előzmény: Tibbe (153)
Locsy Creative Commons License 2002.09.28 0 0 154
Ezt mi is így csináljuk, mármint rászólás utáni figyelemelterelést! És a flakon tényleg nagyon bejön Taniskának!
Előzmény: Tibbe (151)
Tibbe Creative Commons License 2002.09.27 0 0 153
A fegyelmezési eszközök közül a grabancrázás az jó!! De tegnap itt másról volt szó..nem grabancrázásról..
Én a pozitiv megerősitésről tudnék sokat beszélni, ami röviditve annyi, hogyha a kuty nemjót csinál, nem vesszük figyelembe,,,mert azért fogja legközelebb is pl. tépni a tapétát, mert akkor odarohanunk, és foglalkozunk vele, és ő minden mennyiségben szereti, ha foglalkoznak vele. Ha csak szigorú " nem "....és elveszed onnan, nem nézel rá, elforditod a tekinteted ha nem tettszik amit csinált, addig fog mesterkedni, amig valamelyik cselekedetére nem reagálsz pozitivan.-
Megdicséred, simogatod, nevetsz, ...
Ha addig mig pici nagyon örülsz annak, amelyik cselekedetét szereted, amit meg nem, elfordulva
a hangsúlyos NEM után, figyelmen kivül hagyod...igyekszik kedvedben járó jócselekedeteket kitalálni....
A jutalomfalatozást én nem csinálom, mert ez kajabevitel-kontrollt nem tesz lehetővé.
Csak a dicsérés, mint pozitiv megerősités.........
Na erről is regényt lehetne irni...............
Előzmény: Locsy (146)
Tibbe Creative Commons License 2002.09.27 0 0 152
Te legalább tényleg tenyésztőtől vettél kutyát,,,,oltás nélkűl TENYÉSZTŐ nem ad kutyát!
Ez az éjszakai ébredési időpont nálunk is ezidőtájt van.
A rongy azárt praktikus, mert képzeld hányfelé tépné egy alom a pisis papirt, minden pisikonfetti lenne!!!!!!
Előzmény: Locsy (147)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!