Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.03 0 0 61
Hello!
Nekünk is egy halál aranyos Snoopy névre hallgató 1,5 éves beagle szukánk van. Mosolyogva olvastam végig a történeteket, mert mintha csak az én aranyfülű szépségemet láttam volna pl. a hűtő előtt stb. Egyébként ha lenne kutyarandi kérlek jelezzétek a fórumon.
Köszi: Erika
dormika Creative Commons License 2002.02.19 0 0 60
sziasztok!
Hát at acél idegeket illetően abszolut igazad van. Már-már azt hittem, hogy tini gyereket nevelni a legnehezebb, de mostmár tudom beaglet sem könnyebb. A kis aranyos a második pórázát ette meg a múlthéten és ez utóbbinak egy egész napot nem sikerült megélnie. Valamint szombat reggelre a párom cipője is vadászzsákmánnyá változott és azon élezte a kis bitang a fogait. Egyébként tegnap és tegnapelőtt végre kint is végezte a dolgát, ami persze nem azt jelenti, hogy a lakásban nem de legalább megtudtuk érte dícsérni.
Dormika
_Tsaba_ Creative Commons License 2002.02.17 0 0 59

Hát Dormika ha már volt kutyád, csak annyit tudok mondani, hogy a beagle még egy schnacinál is sokkal több foglalkozást igényel, és acél idegeket!:)

Én nem akarlak hitegetni, nekem 6 hónapomba került míg sikerült belőle úgy ahogy kezelhető kutyust csinálni. Azt a 6 hónapot az ellenségemnek sem kívánom:) a büdös életben nem idegeskedtem annyit:)

Nagyon-nagyon következetesnek és szigorúnak kell vele lenni, mert ha nem, rögtön elszalad vele a ló. Nálam a szuperfegyver a jutalomfalat volt. Azzal tudtam megtanítani a behívásra semmi mással. Ha rájön, hogy kap egy szem kekszet (akármilyen kicsi is az) mikor visszajön, akkor alig várja majd, hogy hívd:) Meg persze néha helyre kell rakni. Én is utálom verni a kutyámat, de néha muszály megcibálni a nyakát. Sajna soxor csak abból ért. Rendszeresen feszegeti a húrt, de ha akkor kikap, akkor megint tudja ki a főnök:)

De mindenkép engedd el! Hagyd futni és játszani a kutyákkal, majd szépen megnyugszik. Az enyém 1 éves korára nagyon sokat változott és mostanára (1,5 éves) egészen megkomolyodott. Egy hangos fütyre rohan hozzám, leül a járdánál, és szinte soha nem kell használnunk pórázt.

Sajnos a szobatisztaság nálunk is sokáig gond volt. Bár inkább abból származott, hogy nem tudta visszatartani a pisit. (ha tehette kint végezte a dolgát) Szerintem, ha volt kutyád tudod, hogy kell ránevelni.

A rágás nálunk is gond volt. Sőt az asztalra is szeretett (talán most is) mászni. De kikapott mindig érte, és most már nem csinál ilyet. De amíg nem lesz 1 éves ne sokat várjatok tőle. Csak türelem!:)

Remélem tudtam segíteni. A többiek is biztos tudnak majd okosságokat mondani.

Ja még annyit, hogy azt vettem észre, akkor válik neveletlenebbé, ha többet van egyedül napokon át.

dormika Creative Commons License 2002.02.17 0 0 58
Sziasztok!
Nagyon orulok ennek a topiknak, mert kb. 1 honapja mi is vettunkk a gyereknek egy kis beaglet. A kutyus most lesz 5 honapos, de eleg sok gondunk van vele. Az, hogy mindeent szet rag nem ujdonsag (egyebkent hosszu evekig egy orias snacit neveltem lakasban), de a szobatisztasag nem megy, sot lenn setalunk 1,5 orat es utana ahogy belepunk rogton bepisil. Neha leramolja az etkezo asztalt es azon akar aludni.
Egyebkent en sem nagyon merem elengedni, mert nem fogadszot es a mult hetvegen is az egesz erdon keresztul probaltam utolerni.
Egyebkent nagyon aranyos es annyira szepen tud nezni, hogy nem lehet ra haragudni sokaig. Igaz ma reggel a paromat majdnem megutotte a guta, mikor latta, hogy a magas polcrol is levette a cipojet es megette. Pedig van rengeteg jateka, cipoje es megis allandoan egy uj kell neki.
A kutya tali minket is erdekelne, meg sok hasznos tanacs a beagle tartashoz.
Dormika
_Tsaba_ Creative Commons License 2002.01.11 0 0 57
Hát hál istennek, Arnold-nak kötél idegei vannak. Még nem voltan olyan durranás amitől megijedt volna. A peárdák hangja alatt is csak szaglászott tovább, csak először kapta fel a fejét:) Igazi lövésálló a dög:))
Előzmény: goldnigga (56)
goldnigga Creative Commons License 2002.01.11 0 0 56
A ti Beagle-ötök hogyan élte meg a szilveszteri időszakot?
A mi kiskirályunk szinte megbénult a félelemtől akárhányszor valami hülye petárdát dobott a környéken és szó szerint remegett.

Ha lenn sétáltunk és a közelben robbant egy petárda akkor kitépte magát a pórázból és bármilyen messze voltunk hazarohant.

Sz'l a szilveszter nekünk veszélyes időszak:(

Gice Creative Commons License 2002.01.10 0 0 55
Na hát az én kutyám is örökké az ágyamban alszik, és persze meg van sértődve, amikor lezavarom.
Az enyimnek a nyála akkor csorog, ha fél.
Meg amit utálok: örökké az én ágyamban mosakszik.
_Tsaba_ Creative Commons License 2002.01.10 0 0 54
Lacikom majd szavadon foglak:)

A szőrhullás sajnos általános a lakásban élő kutyáknál. Egész évben kopaszodnak:)

Nálunk is gondot jelent, amióta betette őfelsége seggét nem győzök ruhakefélni. A fekete cuccoat azótaa alig hordom:P

Nincs mese nálunk is ő uralja a kanapét. Ha leküldöm értetlenül néz rám, majd ásít, nyújtózik és kegyesen lassan távozik.

Mindenesetre minden reggel az ajtót kaparássza és addig nem mozdul amíg nem engedem be. Autómatikusan irány az ágyam, befúrja magát a takaró alá és bevágja a szunyát akár délig, pedig még alig kelt fel:P

Ez nem kutya, ez macska!:)

Lacikom Creative Commons License 2002.01.10 0 0 53
Alapban nem csorog:-o
DE akajáért persze mindent. A falka kutyáknál aki kapja marja elv érvényesül...
DE nagyon zavaró tud lenni evés közben valóban ha cska bámul bámul a szomorú szemeivel néha egy kicsit nyűszit.
Mivel nem cska én etetem rendzseresen eljátsdza hogy aznap még nem kapott kaját, hihetetlen:)))
Előzmény: goldnigga (52)
goldnigga Creative Commons License 2002.01.10 0 0 52
Ez a "nagy kegyesen" annyira jellemző rá:)))))

Van takarója is és az orrával addig löködi amíg be nem tudja magát takargatni de van amikor lusta rá és akkor odaül és sirdogál hogy valaki takarja be:))))

Az ünnepek alatt nagyon meghízott(vajon miért) és most fogyózik-kényszerfogyókúra:)

Ja, a tiednek is csorog kétoldalt a nyála mikor eszel és odaül melléd?(olyan kis guszta ilyenkor):)))))

Előzmény: Lacikom (51)
Lacikom Creative Commons License 2002.01.10 0 0 51
Kb 5000-ére felfogta hogy ha ott vagyok ne menjen fel...:_))
De van másik ággyal egykaliberű fekhelye szóval egy kicsit rájátszik és nagy kegyesen átmászik oda....
a kutyaszőr meg hát ez van...én vettem egy takrítógépet emiatt ez elég jó a szőnyeghez nadrághoz nem igazán:-)
Előzmény: goldnigga (50)
goldnigga Creative Commons License 2002.01.10 0 0 50
Mondanom se kell valami útón-módon mindig bekerül a kutyaszőr a mosógépbe is és néhány fekete ruhát mosás után meg ruhakefével kell tisztogatni:(

Ezt amúgy hogy érted el nála????:)))

Ha fölkelek a heverőről és kimegyek,mire visszatérek a szobába tuti hogy pontosan azon a helyen fekszik ahol eddig én ültem, csak tudnám miért:)

Előzmény: Lacikom (49)
Lacikom Creative Commons License 2002.01.10 0 0 49
Tippppikus beagle:)
Enyém detto ugyanez. aA tarka szőr emg mindehol meglátszik. Nekem anyira sikerült lenevlnem hogy ha látom nem mászik fel....
Amúgy korzózik fel le és néha le si bukik persze,.
Előzmény: goldnigga (48)
goldnigga Creative Commons License 2002.01.10 0 0 48
Sziasztok,

Nekünk Beagle-ünk van és megosztanék néhány dolgot veletek.

-Ilyen falánk állatot még nem láttam
-Ilyen önfejű, nevelhetetlen állatot még nem láttam
-Ilyen erőszakos,hisztizős állatot még nem láttam
:)
DE AZÉRT IMÁDOM!!!!!!!!!!!!

Komolyra fordítva...
Nagyon hullik a szőre,esély nincs arra hogy leneveljem arról hogy ne mászkáljon fel a szobában a heverőre és tiszta kutyaszőr tőle minden.
Nincs valami szőrhullás elleni javaslatotok?

végezetül egy történet a sok közül:

Új hűtőt vettünk és egyik este láttam rajta hogy vérig sértődött azon hogy valami felvágottból nem kapott annyit aminnyet ő megérdemeltnek hitt:)
A bosszú nem maradt el.....:)
Másnap mikor hazaértem a hűtő nyitva volt, addig kaparászta az oldalát ahol az a gumiréteg van amíg sikerült kinyitnia.
Az előszobában megtaláltam a felvágott fóliazacskóját, a nagyszobába lépve a szönyeg közepén egy félig megcsócsált darab trappista sajt, egy vajasdoboz tisztára nyalva, nem messze tőle a teteje(ügyes kis kutya ez valahogy felnyitotta),a kutyuska a heverős feküdt és még valamit majszolgatott........
Hogy elverjem a seggét arra nem nagyon került sor mert végigmenekült a lakáson...utánna 2 hónapig a hütő fogantyúját hozzárögzitettük a konyhaszekrényéhez hogy ne tudja kinyitni.....

Hát ennyit a mi Beagle-ünkről:)

Lacikom Creative Commons License 2002.01.10 0 0 47
Tavasszal elöhozom a témát akkor:-)

Előzmény: _Tsaba_ (45)
Gice Creative Commons License 2002.01.10 0 0 46
Egyszer szervezhetnénk egy topiktalit, persze a kutyákkal együtt.
Én se szoktam elengedni, mert kicsit neveletlen. Azért ha megszokott játszótársakkal találkozik, akkor persze elengedem, mert akkor nem kószál el, hanem játszik. De akkor is legalább 5-ször rá kell szólni, hogy jöjjön már, mire rájön, hogy ez most neki szólt. :)
_Tsaba_ Creative Commons License 2002.01.09 0 0 45
Hát el ne merüljünk már:)

Egyre több kis beagle-t látok mostanában. Csak itt a környékünkön van 3!!!! pici. Nagyon örülök nekik. Ami sajnos tény, hogy a legtöbb gazdi nem engedi el őket, és kizárólag pórázon sétálnak:((

Ennél nagyobb kínzást el sem tudok képzelni egy ilyen kutyusnak. De sajnos nem veszik a fáradságot, hogy megküzdjenek a kisfőnökükkel az engedelmességért.

Lacikom:
Ha gondolod Arnold szívesen segítene rajtatok fedeztetés ügyben:)

De komolyan, 1 és fél éves Kan, kitünő vérvonallal és remek testi és szellemi jellemzőkkel. Sokak szerint a legszebb beagle, amit valaha láttak. DE az biztos, hogy a legokosabb és a legnyugodtabb:)

És ami a legfontosabb: A legyet reptében...:))

Na ennyit a kerítésről.

Írjatok beagle tulajok!
Nemsokára berakok néhány képet. Arnold játszott egy 4 hónapos kicsivel és pont volt nálam gép :D

Lacikom Creative Commons License 2002.01.03 0 0 44
Nekem is Beagle-m van. Hát nem lehet mellette untakozni. Viszont nagyon kell rá figyelni mert ha ismerőst lát akkor nekiiramodik és boldogságában át az uttesten vagy bármin. Ez a ragaszkodásából és szeretetigényéből adódik gondolom. Leginkább a Városligetben időzünk ott néha összejön pár belőlük. A téli fedeztetés ami az első lett volna viszont nem iskerült talán majd tavasszal. Nem célom szaporítani de nagyon anyáskodó így ellentétmondva az egyik hozzászólónak szerintem ha a kutyán látszanak ezek a "tünetek" akkor legalább 1x kell fedeztetni.
zmedve45 Creative Commons License 2001.12.20 0 0 43
Sziasztok Beagle-tulajok!

Nem tudjátok véletlenül hol lehet kapni Beagle naptárt? Egyszer láttam egyet, ami Finno-ból származott, de azóta se. Mindenféle kutyákról van, csak Beagle nincs. Pedig pont jó lenne Karácsonyra a kedvesemnek.

Z.

_Tsaba_ Creative Commons License 2001.10.04 0 0 42
A találkozó tudtommal majd tavasszal lesz. De ha lesz biztos infóm, akkor maj úgy is beírom ide.

A fajta standard-et kéne átnézned. Én már találkoztam elég részletes leírással a neten, de sajna nem mentettem el:(( Keress rá az altavista-n.

Majd rakok fel még képet (profilt), csak megvárom, amíg begyógyul a farka, hogy lefotózzam:)

Szerencsére megmenekült a farka vége. Már teljesen gyógyult, csak szőr nincs még rajta túl sok.

Gazdi1 Creative Commons License 2001.10.04 0 0 41
Sziasztok!
Ha valaki tudja, hogy mikor lesz az az említett beagle találkozó, akkor legyen szíves írja meg, mi is szivesen elmennénk. Tényleg nagyon jól nézhet ki sok beagle együtt. Még egy kérdés: sokszor hallom, hogy ezt a fajtát úgy ejtik, hogy bigli, mások pedig úgy, hogy bigl. Tudjátok, hogy melyik a helyes? Október 27-28-án lesz kutyakiállítás a BNV-n, vajon melyik nap lesznek kiállítva a mi kutyusaink? Egyébként később - úgy tavasz táján - mi is megpróbálkozunk majd vele, elsősorban azért, mert a tenyésztő kérte, hogy legalább egyszer vigyük ki. Tudja valaki az alapvető követelményeket? Azt, hogy mi számít hibának? Persze a feltett kép nem tesz éppen bizakodóvá, annak ellenére, hogy Denis is nagyon szép kis kutyus, persze még nagyon kicsike.
Előzmény: naish001 (40)
naish001 Creative Commons License 2001.09.29 0 0 40
Majd én ismegpróbálok képeket feltenni a mi Snooppancsunkról, bár ő nem kiállításra szánt eb.
Még alig látszik belőle valami, remélem még világosodik is egy kicsit. Van Arnoldról profilról készült kép? Olyan szépek oldalról főleg a kanok.
_Tsaba_ Creative Commons License 2001.09.29 0 0 39
csak fel kell tölteni valahova a képet (pl. extra) majd a hozzászólásodba beírni ezt :

img src=elérési út(pl http://www.extra.hu/moharos/arnold.jpg) és az egészet kacsacsőrök közé rakod: <......>

_Tsaba_ Creative Commons License 2001.09.29 0 0 38
Ha gondolod én szivesen scannelek neked pár képet. Felrakni pedig igazán nem kunst:)
Előzmény: Gice (37)
Gice Creative Commons License 2001.09.29 0 0 37
Van róla képem természetesen, csak nincs scannerünk, és ha lenne, se tudom, hogy lehetne felrakni. Meg akkor inkább az előző kutya képét raknám fel, mint írtam, ő nekem jobban tetszett.
Előzmény: _Tsaba_ (36)
_Tsaba_ Creative Commons License 2001.09.28 0 0 36
Hát köszönöm a dícséretet Arnold nevében is:) Őszintén szólva mi is minden elfogultság nélkül (na jó talán egy kicsivel) úgy gondoljuk, hogy gyönyörű kutyus.

De kiállításra tényleg CSAK azért akarjuk vinni, mert még ilyen kanos kant nem láttam:) A Dán-dogot futtában...:) (ha értitek mire gondolok) ,és ilyen eseményeken -különösen ha jól szerepel- lenne esélye valami szép kis beagle lányt találni.

Nekem nagyon tetszenek a bicolor kutyusok is. Tényleg olyanok mint a kis bocik:) Ha van képed róla, feltehetnéd (a többiek is persze), szívesen megnézném.

Előzmény: Gice (35)
Gice Creative Commons License 2001.09.28 0 0 35
Véleménymódosítás: mindenképp vigyétek el kiállításra!
Gice Creative Commons License 2001.09.28 0 0 34
Nekem nagyon tetszik. A második legszebb beagle, amit valaha láttam. (Az első az előző kutyám.) Különösen jó a fehér csík az orránál, az tetszik a legjobban. A mostani beagle-m bikolor, azok nekem nem annyira tetszenek, mint a trikolor verziók, ezért áll Arnold előrébb. Különben a mostani kutyámnak olyan a foltozata, mintha a szemeinél 1-1 monoklija lenne. Mivel bikolor, többen mondták rá a foltozása miatt, hogy Cowey-nak kellett volna elnevezni. Tényleg elég találó név lenne rá. Egyébként a neve Sunny (törzskönyvi név: Harvey), de ezt nem mi adtuk neki, mert már 1 éves volt, amikor hozzánk került.
Előzmény: _Tsaba_ (33)
_Tsaba_ Creative Commons License 2001.09.28 0 0 33
Ha már annyit írtam róla, akkor illik bemutatnom őt:)
Íme Sir Arnold:

_Tsaba_ Creative Commons License 2001.09.28 0 0 32
Igen köszöni már túl jól van:)) Ha lehet még nagyobb gazfickó lett, mióta pilótakekszet kap és kitúr minket az ágyakból;) Hiába úgy tudja magát sajnáltatni.

Amúgy én már voltam vele egy nemkívánt "vadászaton". Kirándultunk és egy óriási őz bak kiugrott elénk kb 1,5 méterre. Mindenki összecsinálta magát (szegény bak is:) ) kivéve Arnoldot aki azonnal megrohamozta. Hát megállt bennem az ütő, de szerencsére a Bak gyorsan lerázta a kis terroristát:)

Amúgy tudtommal tavasztól szoktak rendezni Beagle találkákat a Hármas határ-hegyen, és olyankor vadászatot is tartanak. (persze nem igazi rókával)

Előzmény: naish001 (31)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!