A bolti hús nem a boltban lesz vizes. A boltosnak sem jó, hogy vizes húst kell árulni, nála is veszíthet a súlyából.
A takarmányozásban kell keresni az okokat. A tápon nevelt, villámgyorsan vágósúlyra hízlalt sertésnek vizes a husa. A kukoricadarán, burgonyán, a tilalom ellenére moslékon hízlalt jószág viszont rulez.
Mi az idén mangalicát vágtunk, olyat, ami disznóólat csak messziről látott. Még nem érte el a mangalicáknál olyan 180kg körüli vágósúlyt, csak 140kg volt, így a hús-zsír aránya sem volt rossz.
Ki tud olyan helyet Pest-Buda környékén, ahol gyesznót lehetne venni, pörzsölik-szétszerelik, és a visszavitt kóbászt - sonkát füstölik? Nem baj, ha 160-170 kiló az áldozat.
egy ismerősünk tud egy különleges pácolási módot, a császárszalonnát szokta pácolni.valami isteni :) egyébként azért a száz kilóhoz 185cm társul, tehát nem vagyok annyira dagi :)) "csak" 10 kiló a fölösleg :)
Tegnap volt itthon a hűtőben fóliás bacon szalonna, zsemle közé tettem, oszt megettem, de érdekes módon nem nagyon éreztem az ízét. Na mondom, megkóstolom magába, hát ne tudjátok meg milyen szar volt. Vizenyős szarság, nem is zsír volt rajta, hanem porcos mócsing.
Most találtam ré erre a topicra , mert már régóta szeretnénk itthon kolbászt gyártani, de füstölni nem tudjuk sehol.
Zutymo írta, hogy pont most hozta a frissen füstölt kolbászt! Tudnál nekem segíteni, hogy hol találok füstölőt ? Bp.i III. ker-ben lakom, de néhány km nem akadály.
borzasztó dolog történt. az ünnepek alatt elértem a 100 kilót... mostantól nincs disznótoros :(( fogyókúra basszus. ég veletek fincsi kolbászok, hurkák, pácolt császárszalonnák...
Hű de irigyellek! Nincs is jobb annál, mint a füstről épp akkor levett kolbász! Betolni egy olyan 30-40cm-nyi szálat, aztán pár napig biztosan nem kívánom, de megéri!!!!!!!!!!
Tegnap ugyan a tej+kukpricapehely mellett döntöttem (mea maxima culpa), de most itt van előttem a finom, friss kolbász, még meg sincs szikkadva egyáltalán. Kenyérrel meg paradicsommal, höhh.