Keresés

Részletes keresés

stefiadri Creative Commons License 2005.02.01 0 0 239
Na várjál egy picit! Disznóólat csak messziről látott?????? Akkor a szobában neveltétek fel???  :-))))))))))))))))
Előzmény: Boarhunter (238)
Boarhunter Creative Commons License 2005.01.31 0 0 238

A bolti hús nem a boltban lesz vizes. A boltosnak sem jó, hogy vizes húst kell árulni, nála is veszíthet a súlyából.

A takarmányozásban kell keresni az okokat. A tápon nevelt, villámgyorsan vágósúlyra hízlalt sertésnek vizes a husa. A kukoricadarán, burgonyán, a tilalom ellenére moslékon hízlalt jószág viszont rulez.

Mi az idén mangalicát vágtunk, olyat, ami disznóólat csak messziről látott. Még nem érte el a mangalicáknál olyan 180kg körüli vágósúlyt, csak 140kg volt, így a hús-zsír aránya sem volt rossz.

Előzmény: tibeti gondolatlény (235)
zsandár Creative Commons License 2005.01.31 0 0 237
Vazze,csak most találtam meg ezt a topicot.Ha ezt korábban tudom csináltam volna egy fotóképregényt ide.
petike23 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 236

"A tarja a legjobb!"

 

A rántott rövidkaraj sem kutya.. :)

Előzmény: tibeti gondolatlény (235)
tibeti gondolatlény Creative Commons License 2005.01.24 0 0 235

Igen, a bolti húsok nagy része víz. A boltnak is kell haszon. Meg is érteném, ha nem a mi pénzükből akarna hasznot csinálni.

 

A tarja a legjobb!

Előzmény: petike23 (234)
petike23 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 234

Most hánytam be a gallér mögé egy akkora véreshurkát.. :)

 

Két nap alatt a húsok (tarja, karaj, oldalas) egy csepp levet sem eresztettek állás közben.

Amit a boltban veszel, az meg teleereszti a szatyrot.. :-(

Előzmény: tibeti gondolatlény (233)
tibeti gondolatlény Creative Commons License 2005.01.24 0 0 233
Küldhetnél egy kis kostolót azér...
Előzmény: petike23 (232)
petike23 Creative Commons License 2005.01.24 0 0 232

Sziasztok,

 

most szombaton vágtunk egy 160, és egy 140 kilós hízót.

Reggel 5-kor kelés, a böllér lebökte, aztán fel a gyámfára, darabolás,

fejhúsok főzése, szalonna kockázás, kisütés, hurka, kolbász, disznósajat töltés. :)

 

Délután 3-ra már minden kész volt, nagyon finomak lettek az "eredmények". :)

 

Üdv: Petike23

tuzer Creative Commons License 2005.01.15 0 0 231
Ki tud olyan helyet Pest-Buda környékén, ahol gyesznót lehetne venni, pörzsölik-szétszerelik, és a visszavitt kóbászt - sonkát füstölik? Nem baj, ha 160-170 kiló az áldozat.
slybácsi Creative Commons License 2005.01.07 0 0 230
ok, nem is kell :)
Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.06 0 0 229
jav.: a disznósajtot után nincs vessző
Előzmény: Törölt nick (227)
stefiadri Creative Commons License 2005.01.06 0 0 228

Hát én nem mondom meg, hogy a 165cm-emhez hány kiló társul :-))))))))))))

Maradjunk annyiban, hogy vagy 25kg feleslegesen van rajtam :-(((((((((((((( 

 

Zutymó:

A boltit én sem!

Előzmény: slybácsi (226)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 227

Én a disznósajtot, nem szeretem, bevallom.

Tudom, ünneprontó vagyok, de akkoris.

 

Előzmény: stefiadri (224)
slybácsi Creative Commons License 2005.01.05 0 0 226
egy ismerősünk tud egy különleges pácolási módot, a császárszalonnát szokta pácolni.valami isteni :) egyébként azért a száz kilóhoz 185cm társul, tehát nem vagyok annyira dagi :)) "csak" 10 kiló a fölösleg :)
Előzmény: stefiadri (224)
najsebva Creative Commons License 2005.01.05 0 0 225
Budaörs érdekel esetleg?
Előzmény: IIdikkerék (220)
stefiadri Creative Commons License 2005.01.05 0 0 224

Kérlek ne izgass itt a topikok élén :-))))))

Egyszer a frissen füstölt kolbász most meg egy jó tábla húsos szalonna!

Mondanom sem kell nem a bacon szalonnára indultam be :-)))))))))))))

Ja és imádom a házi füstölt disznósajtot ami szőr porc és csontmentes!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (223)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 223

Tegnap volt itthon a hűtőben fóliás bacon szalonna, zsemle közé tettem, oszt megettem, de érdekes módon nem nagyon éreztem az ízét. Na mondom, megkóstolom magába, hát ne tudjátok meg milyen szar volt. Vizenyős szarság, nem is zsír volt rajta, hanem porcos mócsing.

 

Kéne már szerezni egy jó darab császárszalonnát.

IIdikkerék Creative Commons License 2005.01.05 0 0 222
Köszi, az valóban messze van.
Előzmény: Törölt nick (221)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 221

Szia, én Debrecenben lakom, Budapesten sajnos nemtudok füstölőt.

Talán valaki más.

Előzmény: IIdikkerék (220)
IIdikkerék Creative Commons License 2005.01.05 0 0 220

 

Sziasztok Mindenkinek.

Most találtam ré erre a topicra , mert már régóta szeretnénk itthon kolbászt gyártani, de füstölni nem tudjuk sehol.

Zutymo írta, hogy pont most hozta a frissen füstölt kolbászt! Tudnál nekem segíteni, hogy hol találok füstölőt ? Bp.i III. ker-ben lakom, de néhány km nem akadály.

Előre is köszönöm a segítséget.

Előzmény: Törölt nick (218)
petike23 Creative Commons License 2005.01.05 0 0 219

Én közelítek hozzá (azért még van 10 kiló), de nem izgat.. :)

 

Jó kis toros tál.. hmm.. :)

Előzmény: Törölt nick (218)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.05 0 0 218
Áááá, ez szar lehet, engem még 28-30 kiló választ el tőle.
Előzmény: slybácsi (217)
slybácsi Creative Commons License 2005.01.05 0 0 217
borzasztó dolog történt. az ünnepek alatt elértem a 100 kilót... mostantól nincs disznótoros :(( fogyókúra basszus. ég veletek fincsi kolbászok, hurkák, pácolt császárszalonnák...
stefiadri Creative Commons License 2005.01.04 0 0 216

Egyrészt eltiltanak tőle, mondván még más is szeretne enni, belőle, ill. holnap is jól esne ha maradna :-))))

Másrészt ha sűrűn távozik hátulról az a jó kis nyers hús, akkor "kibírok" 1-2 napot nélküle, aztán jöhet a következő adag!

Előzmény: tibeti gondolatlény (214)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.04 0 0 215
Azt meghiszem, hogy 30-40 centi után nem kívánod egy pár napig. Főleg, ha a zsírja is kicsorog!
Előzmény: stefiadri (213)
tibeti gondolatlény Creative Commons License 2005.01.04 0 0 214
Miért nem kívánod? Kolbászból sose elég!
Előzmény: stefiadri (213)
stefiadri Creative Commons License 2005.01.04 0 0 213
Hű de irigyellek! Nincs is jobb annál, mint a füstről épp akkor levett kolbász! Betolni egy olyan 30-40cm-nyi szálat, aztán pár napig biztosan nem kívánom, de megéri!!!!!!!!!!
Előzmény: Törölt nick (210)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.30 0 0 212
Na, senki nem vett részt esetleg egy jó kis ünnepek előtti/alatti disznótoron?
slybácsi Creative Commons License 2004.12.20 0 0 211
hehe, jó étvágyat! mi tegnap sütöttünk fincsi kolbászt. a füstöltet én jó szikadtan szeretem, lilahagymával
Előzmény: Törölt nick (210)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.20 0 0 210

:-DDD

 

NA, hát olyan jó lett a kolbász, hogy beszarok.

Tegnap ugyan a tej+kukpricapehely mellett döntöttem (mea maxima culpa), de most itt van előttem a finom, friss kolbász, még meg sincs szikkadva egyáltalán. Kenyérrel meg paradicsommal, höhh.

Előzmény: slybácsi (209)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!