Keresés

Részletes keresés

,m,1710 Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434665

putyin meg ez a prigozsin vagy hogy hivják ez a kettö jol ismeri egymást fiatal koruk ota

amikor putyin még feltörekvö volt prigo meg a vendégláto szektor nagymenöje volt 15 étteremel (mamár sokkal töb van neki)

a orosz politika mamár bazi egyszerü, kégi haverok politikusok lesznek, és Övék egész oroszország

mind a mafiák,

 osztozkodnak.

,m,1710 Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434664

Mind kettönek.😎

Előzmény: Future 184 (434663)
Future 184 Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434663

Na kinek szurkoljunk, az orosz börtöntölteléknek, vagy a tömeggyilkos titkosszolgának, remek választék.

,m,1710 Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434662

Te Naggon tudod a számokar meg a %kokat meg mindent,De a német áram mégis piszkos és drága

Ilyen dolgokat csak egy nagyon gazdag ország engedhet meg magának

ahol züld fasizmus van, oke ez egy erös szo, de mást nemtudok talán fanatizmus?

Ahol bezárják   JOLMÜKÖDÖ atomreaktorokat, ls szénbányákat nyitnak?

Angela Merkel a Orosz gázra tett, ami 100% bedöglöt, pedig nem hijányoztak figyelmeztetések

mindeg a politikusok baxák el, legyen az akármi

 

Előzmény: _Berci (434659)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434661

Semi különös Csak egy bbc info. valmi kis lotyi háboruzsdirol ukriba.

Előzmény: _Berci (434660)
_Berci Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434660

 

Talan egy 1917 "reloadad"?

 

Előzmény: ,m,1710 (434658)
_Berci Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434659

 

Ebböl a velemenyböl kivalasztok nehany pontot, amelynek (szerintem) jelentösege van!

 

1. De miért omolna össze, ...

 

Hat azert, mert mar most is pont ezt allitjatok (a megujulok aranyanak a növekedesevel egyre kontrollalhatatlanabb lesz a rencör).

 

2. Csak azt mondom, hogy a tendencia az, hogy vadul telepítik a szélkerekeket meg a napelemeket - aztán valahogy mégsem csökken már sem az emisszió, sem az energia ára.

 

Ez igy nem müködhet! Azert nem, mert hova tünik a letesitett megujulo hatasa akkor, amikor mar ~80-85% a reszaranya ... es mindössze ~15-20% a fosszilisek aranya (arrol pedig mar volt szo, hogy "mindössze" max. ~30-40 oranyi üzem athidalasarol kell gondoskodni.

 

3. A fénysebesség néhány százalékát elérni még kvázi lineáris energiabefektetéssel lehet, az utolsó pár százalékot meg már jóformán a végtelenbe tartó energiabefektetéssel, ...

 

Ez igy is van ... csak itt eppen NEM NEHANY %-ROL VAN SZO, HANEM ~2030-BAN MAR (80-85_%-ROL). Az egy teljesen MÁS szint ...

 

4. Látom, évek óta látom, hogy nem az a baj, hogy nem tudod ezt értelmezni, hanem az, hogy NEM AKAROD, ...

 

Pontosan tudom, hogy mire van szükseg ... csak ugy gondolom, hogy egyes orszagok ebbe beleinvesztaljak a szükseges penzmennyiseget ... te pedig ugy gondolod, hogy "ebböl nem lesz igy semmi se". Az SWB rendszer (szerintem müködik ... es meg is valosithato).

 

De van itt meg valami ...:

A villamosenergia rendszer egyszerüen NEM ELEG, mert van itt meg hö is (fütesi, meg ipari hö), meg az EV-ipar letrejötte is (plussz meg (legalabb) az acelgyartas, repkedes, mezgaz).

 

(A villamosenergia rendszer ~500-550 TWh, a hö (ipar/lakasok_fütese) mennyisege is kb. megegyszer ennyi ... az EV terület is lesz vagy ~200-300 TWh ... a höpumpak is fontos szerepet jatszanak majd ...  vagyis arra lehet szamitani, hogy elektronyossagra lesz vagy ~1200-1300 TWh/ev igeny ~20240-2050-re.)

 

Ez pl. Mo.-on legalabb ~100-150 TWh uj energiaforrast igenyelne ... te pedig nem hiszed, hogy ennyi realis (megvalosithato es letrehozhato). En mondjuk ismerem (es meg is tudom itelni) a realis lehetösegeket (azt, hogy mit lehet elöallitani ~20-22 ev alatt ... te pedig teljesen mas szemüvegen kleresztül nezed ezt ... mert nem veszed figyalamba (es a magyarok többsege se) a kialakulo artrendeket). Pl. ar lehet ~40 $/KWh-ert akkut kapni. Az a Li-Ion (akku) szint kb. fele/harmada

 

(Es szo sincs vallasrol, csak trendek ismereteröl van szo.)

 

4. A német emisszió egyszerűen nem fog már tovább csökkenni, ...

 

Ezt mar kerdeztem, ... hogy MITÖL NÖNE, ha a gazdasag teljesen dekarbonizalt lesz (teged ismet teljesen felrevezet a "teljesen lehetetlen" beallitottsag).

 

5. Ami azt is jelenti amúgy, hogy a tárolás megoldásáig a további megújulós beruházások csak a

   költségek növeléséhez vezetnek, semmi máshoz ...

 

Ez egy alapvetö tevedes (es onnan szarmazik, hogy ismet technikailag lehetetlennek tartod (pl. a Pax2 szemleletetöl nem tudsz elszakadni, pedig az mar lejart a gazdasagtakansaga miatt) es azt feltetelezed, hogy "ez igy biztosan nem megy" ... pedig a cel pontosan az, hogy HOZZUNK LETRE egy olyan rendszert, amely segitsegevel elöall egy GAZDASAGOSABB rendszer, mint a korabbi volt ... valamint (a fütöanyag elmaradasa miatt) az legyen gazdasagosabb is (es nem kell evente ~100 milliard Eurokat kiadni szenre, olajra, földgazra). Ehhez MINDEN FELTETEL elöallt! A kerdes az, hogy hogyan muzsikal a ~200 allamszervezet összessegeben? Ha ezok "könnyeden leszarjak" a mutatvanyt, akkor (eredöben) elvesztünk (marpedig en ugy gondolom, hogy megadott idökeretben ez csak akkor valosithato meg), ha MINDENKI megfelelöen "huzza a kötelet".

 

Kb. ez van ... igy összessegeben ... en ugy gondolom, hogy. ha mindenki a tenyerebe köpne, akkor a cel meg elerhetö, te pedig ugy gondolod, hogy mar elment a vonat, oda mar nem lehet felszallni (se utanaugrani), mert minden remenytelen ...

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (434657)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434658

Drámaian kiéleződött a belharc az orosz hadsereg vezetői és Wagner-zsoldos hadereje között.


Péntek este megszigorították a biztonságot Oroszországban, korlátozták az internetet, és katonai teherautókat vettek észre Moszkva utcáin
Szombat kora reggel ellenőrizetlen videók jelentek meg az interneten, amelyek állítólag Wagner-erőket mutatnak be az oroszországi Rosztov-Don városba.


Az egyik videón fegyveres egyenruhások láthatók egy kormányzati épület körül, miközben két harckocsi fegyverével a létesítményt veszi célba
Az ukrán határ közelében fekvő város lakóit arra kérték, hogy maradjanak nyugodtak és maradjanak bent
Ez azután történt, hogy Jevgenyij Prigozsin Wagner főnök lázadásra szólított fel az orosz hadsereg ellen – bár tagadta, hogy katonai puccsot kísérelt volna meg.
Ezenkívül azzal vádolta a hadsereget, hogy halálos támadást indított hadereje ellen Ukrajnában, ahol a Wagner-csapatok Oroszországért harcolnak.
A Kreml elrendelte Prigozhin letartóztatását, és lázadásra való felbujtás miatt nyomoznak ellene


Az orosz védelmi minisztérium tagadta a rakétacsapást, és követelte Prigozsint, hogy állítsa le az "illegális akciókat"

 

info

advocatusdiaboli Creative Commons License 2023.06.23 -1 1 434657

De miért omolna össze, és miért és mi bukna be?

Nem erről beszélek, erről szó nincs. Csak azt mondom, hogy a tendencia az, hogy vadul telepítik a szélkerekeket meg a napelemeket - aztán valahogy mégsem csökken már sem az emisszió, sem az energia ára.  Helyesebben nem nagyon, aztán már csak alig-alig. Ez egy egyre jobban ellaposodó görbe, tudod, valahogy olyan, mint a fénysebesség - amit elérni sosem tudsz, csak egyre jobban megközelíteni, de egyre nagyobb és nagyobb energiákkal..

 

A fénysebesség néhány százalékát elérni még kvázi lineáris energiabefektetéssel lehet, az utolsó pár százalékot meg már jóformán a végtelenbe tartó energiabefektetéssel, teljesen elérni meg ugyebár szó szerint végtelen energiával lehetne....

 

Valahol ugyanez zajlik a megújulóknál is, pár százalékot, alkalmasint 10-15%-ot még tökéletesen lehetett integrálni a rendszerekbe, belefért az amúgy is meglévő kiszabályozási kapacitásokba. A 60-70% meg már kiszabályozhatatlan kifejezetten ezekhez rendelt forgótartalékok nélkül, és ezen a ponton elérjük a már szinte lapos görbét, és tolhatsz be akár a fogyasztás többszörösére rúgó megújuló kapacitást is, valahogy akkor sem fog végül (az ellátásbiztonság teljes veszélyeztetése nélkül) a fosszilis háttérfogyasztás már igazán csökkenni. Nem tudom, mi a frászt nem lehet értelmezni azon, hogy tök hiába megy Dánia egy adott időpillanatban papíron 100%-ban megújuló (szél) kapacitásokról, az energiarendszerének össz-emissziója mégis a duplája kapacitás-arányosan mint a tudjuk, hogy hűdeszar franciának. Németország ezen pillanatban 72%-ban megy megújulókról, mégis majdnem dupla akkora az emissziója, mint nekünk, miközben mi pont feleakkora arányban megyünk éppen megújulókról (35%, de ez sem kicsi amúgy).

 

Látom, évek óta látom, hogy nem az a baj, hogy nem tudod ezt értelmezni, hanem az, hogy NEM AKAROD, vallássá vált a megújulókba vetett hit, miközben innen továbblépés az ipari tárolás teljeskörű megoldása nélkül már nincs. A német emisszió egyszerűen nem fog már tovább csökkenni, sőt, most még nőni is fog, ill. nőtt az atomerőművek teljesen értelmetlen, zöldfasiszta erőszaknak engedés miatti leállítása okán - egészen addig, ameddig be nem indul például a kancellár által emlegetett hidrogénalapú gazdaság vagy valami efféle. Ez van, te is tudod, hogy ez van, nincs sok értelme örökösen ezen civakodni. 

Nem tudsz egy gazdaságot napelemmel, szélkerékkel ellátni, NEM LEHETSÉGES és pont. Egy krvanagy akkuról, egyéb tárolórendszerről már el lehet - aztán azt lehet tölteni alkalmasint szélkerékről, napelemről is akár - de egy ilyen puffer nélkül beüti a homlokát a dolog egy ponton - és a német energiarendszerben ez már bekövetkezett, pont azt mutatják az emap adatai is évekre visszamenően, hogy hiába nő folyamatosan tovább és tovább a megújulók részaránya akár a németeknél, akár a dánoknál - az emisszió, a fosszilis-felhasználás már nem tud csökkenni.

Ami azt is jelenti amúgy, hogy a tárolás megoldásáig a további megújulós beruházások csak a költségek növeléséhez vezetnek, semmi máshoz. Sem a környezetet nem védik, sem a fosszilis fogyasztást nem csökkentik - csak viszi előre az egészet a tehetetlenség, meg a politikusok teljes inkompetenciája.

Előzmény: _Berci (434653)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.23 0 0 434656
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.23 0 0 434655

A korona járvány kitürés gocpontját nemkell meg ? jelezni.

A gát robbantás a kolera veszéj követi, de az nem terjed, de egy alattomos cselekedet volt, az biztos

akárki is tette sok sok kvadrát km lett viz alatt, Nincs ivovit Palackokba viszik oda

a ember nagyon gonosz, megis fogja bünhödni idövel

de anyi biztos, hohy ott most nem klimáznak.

Előzmény: _Berci (434654)
_Berci Creative Commons License 2023.06.23 0 0 434654

 

 

A koronavirus kikäbol j0tt

 

(Talan Kinabol?)

A "hantavirus" pedig van/terjed ... a kolera pedig felütötte a fejet az elöntött területeken Ukrajnaban ...

Ugyhogy vidam az elet ...

 

Előzmény: ,m,1710 (434652)
_Berci Creative Commons License 2023.06.23 0 0 434653

 

Ugy tünik, hogy senkinek se sikerül egy (feltetelezett) idöpontot "kiköpnie" ahhoz, hogy mikorra bukik be a nemet megujulo-termeles!

 

Pedig egyszerü lenne ... hiszen mindent tudunk. Ugy van tervezve a törtenet, hogy (az elmult, krizis evekben) ~50% volt a megujulo termeles mennyisege ... ~2030-ra pedig ~80-85%-nak kellene lennie (ez az ertek szerepel a hivatalos tervekben).

 

Ez pedig ~30% növekedes lenne, vagyis ~5-6% evente (550 TWh/ev felhasznalas eseteben ez kb. ~25-35 TWh/ev lenne). Ha pedig a ~80-85% elerhetö lenne (eves atlagban, ~2030-ra), akkor mar minden jo uton jar ... A maradek ~15-20%-t majdcsak "összeköhögi" valahogyan (~2030-2045 között) a vilag negyedik legnagyobb gazdasaga (csaxolok, hogy akkor mar (a ´30-as ´40-es evekben) a szelerömüvek atlagteljesitmenye ~20-30 MWp/db lesz ... a PV hatasfoka pedig a mostaninak legalabb a duplaja, vagyis 1 km2-re "felfer" nem csak ~100 MWp/km2, hanem inkabb ~200 MWp/km2 ... a most müködö szelkelepek nagy resze pedig mar nem is fog letezni ...).

Közben persze növekszik a villamosaram-igeny mennyisege is ...

 

Vagyis mi a feltetelezett datum?

 

,m,1710 Creative Commons License 2023.06.23 0 0 434652

A koronavirus kikäbol j0tt

a párt adig titkolta amig lehetett akprona járvány már dult kinába honapokkal elötte

a Fugyelmeztetöket be börtönözték, igy a járvány terjedt a világon

A Wohan nemzetközi repülöteret honapok után zárták be

a kinai turisták viték a járványt a világba, utána meg ezerszeresére növekedet

Kina a felelös ezért.

Előzmény: zdcmchy (434647)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.22 0 0 434651

Ott van az ábrán, amit osztogatok, a hiány az az ami a növekedő szakasz és tényleges között van. Az fordul e krízis szerű összeomlásba azt még nem tudjuk.

Előzmény: _Berci (434650)
_Berci Creative Commons License 2023.06.22 0 0 434650

 

Az közel mind1, hogy mit mondott ~60 eve Gabor Denes. Az szamit, hogy mi törtenik a közeljövöben (hiszen a fosszilisek reszaranya meg mindig ~80% felett jar) ... es az okozta azt az EROI-t, ami most van.

 

Az pedig (szerintem) nem valoszinü, hogy mely orszagok NEM TELJESITENEK rendesen ... mert a problema nem ismer hatarokat es csak az szamit, hogy eredöben mit lehet elerni ...

 

Marpedig (itt es nekem erösen ugy tünik), hogay az nagyon NEM VALOSZINÜ, hogy a ~200 allamszervezet mindegyike (maradek nelkül) es kivaloan ellatja majd a "hazi feladat"-at.

 

Előzmény: zdcmchy (434648)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.22 0 0 434649

A zöldkomcsi az így hirdeti már 10 vagy 20 éve:

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.22 0 0 434648

Nem feltétlenül összeomlás. Bár pl. Gábor Dénes is az összeomlás kifejezést használta egy tv riportban nagyon régen. Azt mondta, hogy ha az olaj helyett nem lesz találva valami akkor  civilizáció 100 éven belül összeomlik. ...és nagyon sajnálja, hogy azok a technológiák állnak nagy fejlődés előtt, a szuper számítógépek, mondja az 1960 as évek közepén ezt, amikre tulajdonképpen semmi szükség. 

Reméljük ő is túlzott az összeomlás kifejezés használatával.... egyelőre reméljük? )-:

Előzmény: _Berci (434642)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.22 0 0 434647

Kina kikonkurál, mert ott álitolag 2060 ig fognak szenet égetni

 

A járvány megingatta, de a következő járvány vagy háború amerikával viszont véglegesen. Ezek összefüggenek a szén égetéssel, írogattam ide talán 100 szor is, hogy a járvány a covid csak egy sok egyéb fenntarthatatlanság közt, az durrant be először.

Előzmény: ,m,1710 (434644)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.22 0 0 434646

Még egykis klima, vagyis a ember Isten lett?

A világ olajat, szenet meg gázt éget ami CO2 bocsát ki a atmoszférába

van Atomenergia, Szélenergia meg Napenergia is CO2 nélkül

a világ gazdaságát energia hajtsa, ez a életszinvonal alapja,. Háboruk lapanganak itt ot a világon, de akor a klima hátra szorul, senkit nem érdekel

a emberi tevékenység kiszámithatattlan

A klima ideologia, nem más.kizárolag  Europa játszotere. a politikusok játszotere

meg a jolakott divat klima aktivisták mind a mi kis Gretánk

egy Szinház messze a valoságtol. ahogyan a világ müködik ma.

de mind a Struc bedugják a fejüket a homokba, hogy nelássanak semit

csak egy pár gondolat

a bolygo forogni fog emberekel vagy nélkülük, mind edig tette.

a ember vesz egy palack cocacolá majd eldobja a palackot, a csendesocán akora területe mind Franciaország televa ezekel, csak egy kis példa

A világ acél termelése a Cement termelése töbször anyi co2 bocsájt ki mind a auto

a álattenyésztés szintén, de kit érdekel?

_Berci Creative Commons License 2023.06.22 0 0 434645

 

A szélenergia meg a Nap energia magába Nem elég, csak csökenteni tudja a Co2 kimocsájtást

 

Az SWB rendszer viszont eleg (Solar, Wind, Battery).

 

De nem ez volt a kerdes, ... hanem az, hogy "mikor" nem lehet a nemet rendszert tovabb skalazni? Melyik evben döl össze a rendszer?

 

Előzmény: ,m,1710 (434644)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434644

A szélenergia meg a Nap energia magába Nem elég, csak csökenteni tudja a Co2 kimocsájtást

Áram kell Nagyon sok áram és olcsonak kell leni, külömben  berogyan a Europai gazdaság

a életszinvonal csöken

Kina kikonkurál, mert ott álitolag 2060 ig fognak szenet égetni

Ha valami? akor  Klima Globális, Ha Europa befékez, de a vilál meg Nem akor mehet a Bolygo klimája

Ha kizárolag a Ember okoza, amit magára vesz olyan magabiztosan.

lkizár mindenmás lehetöséget

Hogy ez a bolygo amin él, az állandoan rotyog, a bolygo atmoszférája, esetleg a tengeri áramlatok stb

a természetes klimaválozások felmelegedések kiseb nagyob lehülések, meg hasonlok

A Ember Istenek képzeli magát? holott bármikor eltünhet a Bolygorol, anélkül, hogy a hangya tudomást vene rola

 

Előzmény: _Berci (434642)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434643
_Berci Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434642

 

Még tovább és tovább lehet feltornázni ugyan papíron a megújuló részarányt - csak aztán lehet csodálkozni azon, hogy az emisszió már semmit sem csökken, ...

 

Pesszimizmusodat mar megszoktuk ... de meg tudod-e taksalni, hogy valojaban mikor is omlik össze az a rendszer, amelyet "hülyesegnek" tartasz (legutobb ~2015-re taksaltad a teljes összeomlast ... meg azt is, hogy "ez nem mehet igy tovabb")?

 

Vagyis ... az összeomlas datuma (az ugye eleg nagy gond lenne, ha az EU egyik legnagyobb gazdasaga csak ugy "fuccs" ... es mar nincs is)?

 

Előzmény: advocatusdiaboli (434639)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434641

Szerintem van az, vannak kutak a tengerfenéken is, próbálták megoldani, 21 ben lett a helyzet már odázhatatlan.

Azt nem tudom, hogy a dnyeper duzzasztása feltétele e annak, hogy folyon a víz az -krími csatornába?

Előzmény: Capibara2 (434634)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434640

a sokat emlegetett évszakos tárolásnak a megoldása nélkül talán már el is értük ennek a modellnek a korlátait.

 

Ne túlozzunk, ha növekedik a kapacitás vagyis romlik a kapacitás faktora, akkor viszont növekedik az aránya az összesen belül. Van ebben még tartalék, 100% soha nem lesz, az világos. De olyasmiről már írt a blomberg vagy rayters, már nem emlékszem tavaly ősszel, hogy esetleg offline lesznek a mobil eszközök 1-2 hónapon keresztül.
Nem biztos, hogy mindég természetes állapot lesz a folyamatosan rendelkezésre álló energia.

Előzmény: advocatusdiaboli (434639)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2023.06.21 -1 3 434639

Az a baj, hogy ez az állítás nem igaz... Az a baj, hogy nem lesz fosszilismentes attól a rendszer, hogy egy adott időpillanatban éppen napelemről meg szélkerékről megy akár az egész ország teljes egészében - ettől még sajnos azok az elengedhetetlenül szükséges - és vadul füstölgő - fosszilis melegtartalékok ott lesznek mögötte...

 

Mindenesetre kevesebb fosszilis fogy ilyenkor, az biztos is, és örvendetes is - de sajnos messze nem annyival, mint kívánatos lenne, annak a sokat emlegetett évszakos tárolásnak a megoldása nélkül talán már el is értük ennek a modellnek a korlátait. Még tovább és tovább lehet feltornázni ugyan papíron a megújuló részarányt - csak aztán lehet csodálkozni azon, hogy az emisszió már semmit sem csökken, már fosszilis sem fogy kevesebb, ellenben egyre drágább lesz az áram...

Előzmény: _Berci (434628)
Future 184 Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434638

A német áram, csak tízszer piszkosabb, mint a francia, és kétszer, mint a magyar.

Előzmény: _Berci (434628)
Future 184 Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434637

Pogátsa egy hülye komcsi, más pénzére fáj a foga.

Előzmény: _Berci (434635)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434636

A "lényege" enek a háborunak kezd homályba meni

 

mamár a orosz propaganda sem emlegeti a háboru igaz okaát, hogy a nyugati aggreszio ellen

"honvédö"  háboru maszlag, meg ijesmik

mamár teknikai dolgok menek, a propaganda ugy adja el, hogy minden átgondolt semi probléma, stb stb.

a hihetettlen rombolés ami ukriba megy, az elven simitva és a nácik vessenek magukra, oroszország joban teljesit mind valaha, putyin sem beszél mindennap, a hihetettlen kirohanásai a gyülölet mamár nemmüködik a tévébe, talán?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!