gyerekek, ha ebből is politikai fórumot csináltok, akkor tötkön szúrom magam! nem mintha bíznék abban, hogy beneteket érdekel a tököm sorsa. apropó, tök. ki szokott rizst, és ki szokott árpagyöngyöt tenni a töltött káposztába?
"Erdély szent bércére zúgva száll, vissza száll, a magyar turul madár." ezt énekelte ma reggel a gyesznónk. a birkák meg csak bégettek rá. van egy fekete bárányunk, fehér a farka. ki is nézik a többiek.
Hát, a határon túli magyarok disznók azok semmiképpen sem 250 kilósak. Ők szegények sovánkák, és csak kívülről nézik, hogy a határon innen rekedt társaik ülnek a baszott nagy munkahelyeiken óljukban, és nem engedik őket a jó kis moslékhoz. De azért boldogok, és ha az ólban belül lakó testvéreik megkérik, szívesen visítanak kórusban valami szomorú-vigadós székely-csángó népdalt. Tercelve!
a válasz a képen nem látszik. mármint a nyáron is szaftos kolbász titka. ez ugyanis a képen szereplő egyén körme alatt lapul, egy speciális baktérium formájában. többet én sem árulhatok el. a nemzetközi disznóvágószövetség kommandója figyel. téged is.
hehe. tudok durvábbat is. kimentünk a pocáér a kft telepre. ottan megszúrtuk, fejbelőttük. a mazda b2500-as platójára felraktuk. oszt a falu főutcájának kellős közepin leugrott vala... égő volt basszátok. vettem is egy nyulat
Mindig hányingerem volt attól, hogy a falusi rokon gyerekek nyersen, sózva ették a disznó levágott fülét-farkát. Meg azzal szórakoztak, hogy kinyomták a szemét szegény malacnak, és a kutyával nyalatták le az ujjukról. BARBÁROK!
Képzeljétek, egyszer láttam olyat, hogy megszúrták a kocát, és miután bevitték a két vájdlingnyi vért, hirtelen felkelt oszt elszaladt. Olyan lyukkal a nyakán, hogy a hüvelykujjam belefért volna. Eléggé megijedtem.
és mi a helyzet a határon túli disznókkal? vagy már nagyon hülye vagyok? azért nem akarom, hogy bohócnak higyjetek. csak most kicsit sokat ittam. egy halott disznó egészségére.
Több évvel ezelőtt sok disznóvágáson vettem részt vidéken. Azért utáltam egyrészt, mert fel kellett kelni hajnalok hajnalán, meg ugye általában ősszel vágnak disznót, mikor már hideg van odakinn. Utáltam hallgatni a disznó visítását is, mert sajnáltam, meg cipelni a gusztustalan disznódarabokat be a garázsba. A vért sose ettem meg, még most se, viszont a hurkát-kolbászt imádtam meg az ezzel járó hatalmas zabálást. Na.
a disznóvágás valóban ambivalens dolog. ott a sok finomság, a pálinka, a jókedv, a szórakozás. összejönnek a családtagok, a barátok. de. a disznó nem iszik unicumot, és nem szereti a kolbászt. és kibaszottul más a vélemyénye a disznóvágásról. de azért szeretjük...
Na én is itt vagyok, ne árválkodjatok kettesben, már úgyis kezedem únni a politikát. A disznóvágáshoz ugyan nem értek. Mikor a nyagmamáméknál disznót vágtak mindig a fejemre húztam a dunyhát, hogy ne halljam a sivítást - délre azért előjöttem, mert a frissensült kolbászt igncsak szerettem:O))
Szóval, hogy szakszerűek is legyünk, hogyan csinláljátok a kolbászt. Én igazi jó kolbászt nem ettem azóta, mióta az öregek meghaltak, Ők értettek hozzá. Még nyáron is finom szaftos maradt.