Keresés

Részletes keresés

csg69 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 272

Szevasz Ice!

Nekem a mastercard előtt ugyancsak cirrus-maestro kártyám volt, amit bizton állítok, hogy ugyanolyan jól működött gyakorlatilag európa összes országában, sőt a feleségem egyszer még izraelben is volt vele, és ott is rendben ment minden. Egyébként a két kártya ugyanahhoz a bankcsoporthoz tartozik, csak más fedezet tartozik hozzájuk.

A Metro áruház pedig egy sz.r cég, mert még mindig nem tudott szerződést kötni egyik bankkal sem, és csak a saját, illetve az OTP bankpont kártyát fogadja el, amit csak vállalkozások kaphatnak. Szerintem ennek az az oka, hogy a Metro egy nagykereskedelmi áruházlánc, és mint ilyen, lehet, hogy van valamilyen törvény arra, hogy milyen fizetéseket fogadhatnak el, bár szerintem csak egyszerűen jobb nekik az, ha mindenki kp-ben fizet, mert az átutalások után járó banki jutalékot így megspórolják.

Szóval a cirrus-maestro ugyanolyan jó, mint bármelyik másik kártya.

Én azt hittem, hogy a mastercard a legjobban használható, de idén februárban Hollandiában volt szerencsém megtapasztalni, hogy ott a visa a legelterjettebb, mert ott már vonatjegyet is csak kártyával tud az ember venni, pénztár már sehol sincs a leépítések miatt, és az automata nem fogadta el a mastercardot. Legroszabb esetben az ATM lett volna a megoldás, de velem volt az ottani barátom, akinek volt megfelelő kártyája, és én meg kifizettem neki a jegyet kp-ban. Tehát ott még kp.-val sem mentem volna semmire, maximum ha valaki ily módon segít. Hihetetlen, hogy ott mennyire ráálltak erre a fizetési módra, mert az amsterdami central station-on is csak egyetlen egy jegyiroda működik, és az előtt is kb. 50-100 ember áll sorba. /ja, és ez volt télen, ami nem turistaszezon/

Egyébként pár éve nyugaton már elterjedt a chipes bankkártya, ami pont úgy néz ki mint a normál kártya, csak van benne még egy olyan chip is, mint a matáv telefonkártyákban. Ennek az előnyét párizsban figyeltem ki, mikor egy ottani auchanban az előttem állók mindegyike ilyen kártyával fizetett, és egy tranzakció kb. 8-12 másodperc volt.

Gondolom, hogy már mással is előfordult, hogy sietett valahová, és persze akkor fizettek előtte hárman is kártyával.

Bocs, ha kicsit hosszan írtam erről, de úgy gondolom, hogy ez mindenkinek jó tapasztalat lehet.

Üdv

Csik Gabi

Előzmény: Iceapo (270)
Lackó 57 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 271
Szia Vegas!
Dunlop gumiról szeretnék kérdezni.Mi a te véleményed róla,meg vagy-e
elégedve vele,futásteljesítmény,kopás,tapadás szárazon és vizen,valamint
az áráról tudsz-e valamit?A mérete:140x80x17 Trailmax 69H
Köszi,üdv:Lackó
Iceapo Creative Commons License 2005.07.11 0 0 270
Szasz Gabi!
Az ötlet jól hangzik, csak azért idegenkedek tőle egy kicsit mert nem tudtam ez idáig hogy ilyen egyszerű a használata, külföldön is, na meg azt se tudtam hogy ennyire megéri!;)
OTP Maestro-m van, sima, nem dombornyomatos, ez a zöld legegyszerűbb kártya, a kérdés, hogy ezzel is lehet szerinted kint váltani, vásárolgatni, stb...?! Nekem gyanús hogy nem, mert itthon még a Metro áruház sem fogadja el!;)
Ciao! Ice
Előzmény: csg69 (269)
csg69 Creative Commons License 2005.07.11 0 0 269
Üdv mindenkinek!

 

Olvastam Ice utolsó írását a horvát túrával és az oda szánt pénzzel kapcsolatban, és megosztanám a tapasztalataimat veletek ez ügyben.

Én évente átlag 10x szoktam külföldre menni, és pénzt sosem viszek magammal. /max pár euro van a tárcámban/. Remek találmány a bankkártya, és Magyarországtól nyugatra ill. délre remekül működik. Azt nem tudom pontosan, hogy az egyszerűbb kártyáknál mi a helyzet, de a mastercardal való fizetés és pénzfelvétel nem kerül semmibe /no comission/, és a lehető legjobb árfolyamon váltja le az aktuális valutát. Pl. nemrég jártunk Szlovákiában, és mint azt mindenki tudja, a korona mindenhol minimum 6,7-6,8 ft-ba kerül. Mikor megjött a bankszámlakivonat, megnéztem, és 6,3Ft-ért váltották le, és semmilyen egyéb költsége nem volt. Ugyanez történt nemrég Ausztriában is, az akkori 249Ft-os eurót 244Ft-ért váltották. /mivel a bank középárfolyamon számol/

Azt nem tudom, hogy a Magyarországtól keletre mi a helyzet, de a fejlett országokban /pl. Horvátország/ ez a megoldás remekül működik. Tényleg már több száz alkalommal használtuk, és eddig még sosem volt vele semmi gond, valamint nagyon kényelmes, mert nem kell előre kiszámítgatni, hogy mennyi pénzre van szükségem, ha még szükségem van pl. 10 kunára, irány az ATM, és megvan.

Természetesen ehhez szükség van egy bankszámlára, és hozzá egy bankkártyára.

Ne értsétek félre, NEM VAGYOK EGYIK BANKNAK SEM AZ ÜGYNÖKE, csak úgy gondoltam, hogy eme kellemes tapasztalataimat megosztom veletek, a továbbiak eldöntése egyéni szubjektív hozzáállás kérdése.

 

All the best

Csik Gabi

vegas999 Creative Commons License 2005.07.10 0 0 268

nekem dunlop trailmax van. szívessen válaszolok bármilyen kérdésre.

 

vegas

Iceapo Creative Commons License 2005.07.10 0 0 267
Ja, nincs Dunlop gumi tapasztalatom!Ice
Előzmény: Lackó 57 (264)
Iceapo Creative Commons License 2005.07.10 0 0 266
Nincs mit! Neked is jó nyarat és szintén balesetmentes gurulásokat! Ciao! Ice
Előzmény: Lackó 57 (264)
Iceapo Creative Commons License 2005.07.10 0 0 265
Szasztok!

A létszám most egy pár napja így néz ki!

Csík Gábor /Africa Twin/;
Nagy Gábor + Kinga /Africa Twin/;
Kovács Miklós /Africa Twin/ még nem tudni hánynapra tud eljönni??;
Sárvári István /XT660R/;
Ivi Elvis /XTZ660/ ?? a rövidebb útra jön, ha jön;
Lévai Zoltán /XTZ750/;
Rádi Tamás /XTZ750/;
Termol Robert /DRBIG/ asszonytól és az új munkahelytől függ??;
Hudák István /DRBIG/ még gondolkodik??;
Juhász Attila /DRBIG/ tuti;

A terv tulajdonképen már régóta kész, már csak a jelentkezőket várjuk, a létszám még nagyon képlékeny, egy biztos én megyek, és már nagyon tülkön ülök én is, mikor lesz már júl.22.-e?!;))

Amire még felhívnám külön a figyelmeteket, a hoszabb úthoz KELL ÚTLEVÉL, a rövidebbhez elég az újfajta személyi, a Plitvicei tavakhoz a beugró 95kuna= ~3300Ft, a komp odavissza a Rab szigetre ~2-3eFt, a kemping olyan 10-11euro/nap, ebben asszem benne van minden, azaz 1 sátor, 1 motor, 1 fő, autópályán nem fogunk menni egy centit sem, hacsak rá nem tévedünk véletlen;), nem, ez csak vicc volt, nem fogunk rátévedni, és amit még nagyon ajánlok mindenkinek, és itt inkább a hoszabb útra jövőknek javasolnám, az pedig nem más, mint egy egyszerű utasbiztosítás a külföldi kint tartózkodás idejére, azaz júl.23.-tól júl.26-ig terjedő időszakra /4 napra;)/, ez olyan napi 300-500Ft-ot jelent, amit majdnem minden biztosítónál meg lehet kötni!
Én egyébként enélkül soha nem indulok el külföldre, mert kitudja, az ördög sose alszik, ezekben nem csak baleset biztosítás van, hanem egy minimális pogyász is, szóval ajánlom mindenkinek !;)

Ja igen még eszembe jutott egy info, szóval én, viszek valamennyi kunát, azért csak valamennyit mert állítólag a tengerpaton jobban váltják a forintot kunára, mint itt nálunk a bankok, én olyan 500kunát váltok itthon, a többit majd a parton, viszek olyan 50Eurot is, kitudja hátha jól jön majd valahol, de ez tényleg csak olyan biztonság képpen viszem, és nem is biztos hogy felfogom használni, meg viszek sok-sok forintot, mert szintén kitudja, na meg amúgy is a parton még váltani kell majd egy kevéske forintot, kunára! Na, asszem akkor most már nincs homályos pont az útban, ha van még kérdés azt természetesen várom, ha tudok válaszolni is fogok rá!;))
kb. ennyit kell még tudni az úthoz, most már tényleg csak mennünk kell!:)

Ciao! Ice
Lackó 57 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 264

Sziasztok !

Srácok van-e tapasztalatotok DUNLOP hátsó gumival kapcsolatosan?
KM. futás,tapadás és az ára miatt kérdezem.

Köszi Iceapó.-nak és Cs.Gabinak a segítségét a feszszabályozóért!

Mindenkinek jó nyarat,balesetmentes gurulást,a sérülteknek mielőbbi

felépülést kívánok!

Üdv:Lackó

AT_the_Queen! Creative Commons License 2005.07.08 0 0 263
"Sajnos" Olaszország többet is megér. Szicilia főleg! Volt szerencsém sokszor körbejárni a csizmát, igaz akkor még stoppal. A táj, az emberek felejthetetlenek! Ténlyeg a Ft-al van a probléma...mégpedig, hogy kevés.
Előzmény: Fortaleza/Brasil (261)
KoMiki21 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 262

Hali

 

ez asszem úgy van ,hogy a 4 éjszaka ennyi félpanziós ellátással....

Na most az a gáz hogy máshol sem sokkal olcsobb ráadásul ez vmi 4 csillagos hotel (ezek általában családi hotelek szoktak lenni - nekik meg fontos a vendég)  - medencével mert ott tartják az utolsó napon a búcsúzkodást.

Bár ez az ár 20 fő esetén értendő ,valószínű ,hogy ez több normális esetben.

 

(megjegyezném ,hogy "hivatalból" most  nemrégiben kellett egy éjszakát a Bfüredi Hotel Füredben töltenem  na az került 54 euróba és a portás kölök elsunnyogta a visszajárót  - költse gyógyszerre - maga a szálló borzalmasan lepukkant volt.

1000 ft ot kérnek felárként ha a vízre akarsz nézni.

A barátaim 3an voltak monacoban 1 hónapja, ott a tengerre néző apartman volt egy éjszkára 60 euro   -ismétlem: hármójuknak,Monacoban)

 

Ilyenkor azért egy kicsit mindíg az az érzésem ,hogy keményen szivatnak bennünket.nem a 260euro sok hanem a mi pénzünk kevés.Az ATIC.org -on is hasonló árakkal dobálóznak ha jól láttam.

 

Na megyek iszok az egészségetekre egy sörtöt a Döme Robiékkal és egy unikumot a Péterünk gyógyulására.:))))

 

Sziasztok,

Miklós

 

Előzmény: Fortaleza/Brasil (261)
Fortaleza/Brasil Creative Commons License 2005.07.07 0 0 261

Vaze!

Ez rengeteg penz!

 

Brasil

 

ui.: ennyire nem lehet szep olaszorszag

:-)

Előzmény: KoMiki21 (260)
KoMiki21 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 260

A srácnak balesete volt és elnézést kér hogy csúszik a tervezett találkozó,de kárpótlásul szervez egy fantasztikus AT találkozót sziciliában.

Fényezi egy kicsit szicíliát amúgy olasz módra :gyönyörű táj ,szuper panoráma,tradíciók,csodálatos hely motorosnak és motornak egyaránt.

 

 

(a teljesség igénye nélkül)

1nap,megérkezés,köszöntés,pohárköszöntő,evés,ivás,tivornyázás hajnalig a Hotel villa Romanaban.

2nap reggeli,majd vmiféle szicíliai un "farmok" megtekintése melyhez hasonlóak csak észak-afrikában vannak.Mind ezt a régí vasút nyomvonalán megtéve.Ebéd és kávé Naro városka központjában stbstb.este halvacsora

3.reggeli  start kor majd gurulás a tervezett "Tour del Minotauro" útvonalon,később szicília legeslegesleggyönyörűűűűbbbbb strandának megtekintése & pancsikolás a tengerben.Este vacsi ivás és táncos latinest.

4.reggeli start 10 kor és gurulás a "Castello di Palma"  útvonalon egy régi autóúton Palma di Montechiarón át egészen a kastélyig.Este vacsi ,ivás,búcsu est.

5.reggeli,érzékeny búcsu,szállodai kulcsok leadása stbstb.

 

260 Euro/fő - 500 pároknak,jelentkezés aug 9 ig a jelzett elérhetőségen,fizetés a jelentkezéskor a megadott számlaszámra.Minimum 20 fő esetén van míting.

 

 

Na megy vki?:))

 

 

Ciao,

miklós

Előzmény: guzzy (256)
KoMiki21 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 259

Szevasz Guzzy!

 

2xpróbáltam normálisan leírni hogy mi van a levélben de sz@rakodik a rendszer.Még teszek majd egy utolsó próbát.De ha harmadszorra is eltűnik az irományom akkor feladom.Amúgy egy meghívás AT találkozóra.

 

Miklós

Előzmény: guzzy (256)
AT_the_Queen! Creative Commons License 2005.07.07 0 0 258
Köszi neked is Peti! Az optimizmus megvan, neked is csak ezt kívánom! :D
Előzmény: Peti00077 (227)
AT_the_Queen! Creative Commons License 2005.07.07 0 0 257
ICE - Köszi az infót, amint kiderül az utazásomról vmi szólok! Ami a személyit illeti :( sajnos régi van. (f.u.c.k.). Bonyodalom fojtatódik II. Majcsakleszvmi! Roger
Előzmény: Iceapo (225)
guzzy Creative Commons License 2005.07.07 0 0 256
Háj!  Leforditaná valaki?
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.06 0 0 255

 

 Szassz!

 

 Sztív vagyok ,feltételenűl jelezd ha mégy Ice-ékkal mert megkérnélek hogy hozd le nekem a dzsekit DR Robitól.

 Kösssszzz

Előzmény: KoMiki21 (244)
Peti00077 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 254

A levélben az van hogy a srácot is sújos baleset érte.

Ő is lábadozik.

De gondolom jobb kórházi ellátása van mint nálunk.

 

Köszi okta hogy így látod.

Én is egy kicsit boldogabb vagyok.

Hamarosan meg fogok gyógyulni!

Csak idő.

 

De nem adom fel!

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: oktaclio (253)
oktaclio Creative Commons License 2005.07.06 0 0 253
Végigolvastam, és még nem döntöttem, de egy biztos:
Nem tudok olaszul!!!
:-)))

Aminek viszont örülök, hogy több "életkedv" sugárzik a mostani leveleidből, ez persze lehet a 12 volt hatása is! :-)
De igazad van, nézd a jó oldalát: zseblámpába nem kell többet elemet venned...

:-DDD
Előzmény: Peti00077 (252)
Peti00077 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 252

Sziasztok!

 

Ma kaptam ezt a levelet.

Ha valakit érdekel.

 

 

 

Scusate il ritardo ma è stata causa il mio ultimo incidente.

Sono sicuro che il tempo perso non si recupera ma cercherò di meravigliarvi con l'organizzazione.

Sono certo della grande affluenza e si prospetta qualcosa di veramente bello e divertente.

 

Un saluto a tutti.

A rivederci in Sicilia.

 

Pino Farina 393.7383730

 

 

Moto club AFRICA TWIN italia –SICILIA-

4° Raduno Africa Twin Sicilia 17-21/08/2005

Questo quarto appuntamento con la Sicilia (sulla costa che fronteggia l’Africa) è stato

studiato per dare l’opportunità ai partecipanti di poter godere di una parte della nostra

bellissima regione che offre panorami mozzafiato per bellezza e natura. La provincia di

Agrigento, con i suoi di luoghi splendidi e ricchi di storia e tradizione, accompagnati per le

belle e scorrevoli strade dalla nostra Africa Twin, ci farà degustare sapori ed emozioni che

nessun altro luogo riporta con tali atmosfere e profumi.

Tutti i Tour hanno possibilità di sterrato o stradale.

Merc. 17 Agosto: arrivo nel primo pomeriggio dei partecipanti a Porto Empedocle presso

Hotel Villa Romana **** di nuova apertura direttamente sul mare e sistemazione. Un

salto in piscina e un tuffo nel “mare d’Africa”. Serata con coktail di benvenuto e

saluto ufficiale; cena a base di pesce nel ristorante all’aperto dell’Hotel: “Il gazebo di

Nerone”. Dopo cena libertà ai nottambuli.

Gio. 18 Agosto: prima colazione a buffet e breafing sul percorso “Tour di Rocche Stefano”.

Ore 10,00 partenza per il giro avventuroso cavalcando sul tracciato di una vecchia

linea ferroviaria a scarto ridotto, immersi nella campagna Siciliana che ha molte

somiglianze con i paesaggi del nord Africa. Pausa pranzo e caffè in centro di Naro

(città del Barocco). Rientro nel pomeriggio in hotel passando attraverso una miniera

di zolfo fino al vecchio villaggio Mosè. Serata con giochi in piscina e cena nel Gazebo.

Ven. 19 Agosto: prima colazione a buffet e breafing sul percorso “Tour del Minotauro”. Ore

10,00 partenza. Dopo la pausa pranzo eventuale bagno in una delle più belle spiagge

della Sicilia. Rientro su spiaggia in sterrato o via Realmonte. Cena in hotel con musica

e balli Latino Americani.

Sab. 20 Agosto: prima colazione a buffet e breafing sul percorso “Castello di Palma”. Ore

10,00 partenza. Percorso su una vecchia strada per Palma di Montechiaro fino al

castello. Pausa pranzo e rientro nel pomeriggio per cena in hotel con serata finale,

musica e balli.

Dom. 21 Agosto: prima colazione, saluti in piscina e fine servizi.

Modalità di partecipazione:

La quota di partecipazione al 4° Raduno Sicilia è di 260 € a persona, (500 € a coppia) e comprende 4

notti in Hotel Villa Romana **** con trattamento di ½ pensione, come da programma. Numero minimo di

partecipanti: 20.

Le iscrizioni al 4° Raduno Sicilia dovranno pervenire entro e non oltre il 9 Agosto 2005.

Al momento dell'iscrizione al raduno, dovrà essere versata l'intera cifra tramite bonifico bancario o

vaglia postale e darne conferma per email a twinzero@email.it oppure allo 393.7383730, 335.6641663.

Per il pagamento tramite bonifico:

· Banca Nazionale del Lavoro, ABI 01005, CAB 16300; Conto Corrente n°31686 intestato a Giuseppe

Farina, causale: Raduno Sicilia 2004.

Per il pagamento tramite vaglia postale:

· Vaglia indirizzato a Giuseppe Farina, C/da Liberto “La Campus”, Pal. C, 95013 Fiumefreddo di Sicilia

(CT), causale: Raduno Sicilia 2004.

Pino FARINA

RESPONSABILE MCATI SICILIA

Peti00077 Creative Commons License 2005.07.05 0 0 251

Szia Ice!

 

Az idegsérülés

Nem tudom mozgatni a lábujjaimat.

De ezt most elektromos impulzusokkal kezelem saját magam idehaza.

Ez majd rendbe hozza!

12volt árammal kel kezelni.

Most feltöltöm magam aztán reszkessetek.

Ennek ven előnye is.

Betudom bikázni a motorokat és az autókat.

 

 

Peti

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Iceapo (250)
Iceapo Creative Commons License 2005.07.05 0 0 250
Szasz Peti!
Hát vazze, ez nem nagy élménybeszámoló, én speciel jobbra számítottam, de gondolom Te is!:OO:(
Az idegsérülés pontosan mit jelent, és miért tart ilyen sokáig a felépülés?
Mindegy, Peti, továbbra is Mielőbbi Felépülést Kívánok! Jobb gondolatom most nincs, pont a nyáron, mindez, és pont Veled! A sors beb*szott rendesen!
Mindegy, Peti, tényleg fő az optimizmus, és lassan de biztosan majd csak meggyógyulsz, mielőbb, reméljük:O!;))
Ciao! Ice
Előzmény: Peti00077 (249)
Peti00077 Creative Commons License 2005.07.05 0 0 249

Sziasztok!

 

Élménybeszámólóm a mai napról.

Reggel nyolcra mentem a kórházba.

fél 9 kor vették le a régi gipszet.

Utánna meg akiről elfelejtkeztek nem csináltak velem semmit.

Hozták a betegeeket mindenkit begipszeltek.

3 hét fekvőgipszet kaptam isméltelten.

Sajnos idegsérülésem is van. Azt elektromos kezeléssel kezelem.Remélem meg fog gyógyulni.

Fél év felépülés vár rám.

DE FŐ AZ OPTIMIZMUS!

 

Ettől már csak jobb lehet.

 

Jó motorozást mindenkinek.

 

ÜDV PETI

AFRICA TWIN KLUB

 

 

 

Iceapo Creative Commons License 2005.07.05 0 0 248
Ezt is megpróbálhatod! 70/2055754
Ez is egy bontó, asszem Csetényben van!
Amúgy egyszer régen én is hasonló áron vettem /~40eFt/ az XT600-amhoz feszabályzót, csak az olyan 9 éve lehetett!;) Ice
Előzmény: Törölt nick (246)
csg69 Creative Commons License 2005.07.05 0 0 247

Halihó!

Tatabánya mellett Tarjánban van egy motorbontó, a múltkor beszélgettem a tulajjal, és azt mondta, hogy a dominátor feszszabályzó általában stimmel az AT-hez is, és ez nála kb 15eft-ba kerül. 06-20/ 427-13-14 a száma.

 

Sok sikert

Csik Gabi

Előzmény: Törölt nick (246)
Iceapo Creative Commons License 2005.07.05 0 0 245
Szasz Miki!
Matekozz csak nyugodtan, van még idő kiszámolni!;)
A lavorhoz kár hogy nem tudsz jönni! A Makarska meg persze hogy érdekelne, de sajna augusztus végén más felé gondoltam menni, és 1 hónapban csak 1 hosszabb útra gondolhatok, tudod, lőszer hiányba szenvedek, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül! Ciao! Ice
Előzmény: KoMiki21 (244)
KoMiki21 Creative Commons License 2005.07.05 0 0 244

Szevasz Ice!

 

Lehet hogy tudok a Plitvicei-tavas csapathoz csatlakozni vhol útközben,majd még ki kell matekoznom . (jól is jönne ki ,mert egyszemélyesben már terveztem de mindíg csak elhúzok mellette).

A lavórhoz nem tudok lemenni mert folyamatosak a szabik és kevesen leszünk bent a cégnél.

Aug 15től szeretnék lemenni egy 3-4naposra,oda viszont jöhet aki gondolja.(még mindíg Makarsaka alatt van a cél)

 

Miklós

 

 

 

ui:

Peti!

 

remélem megosztod velünk a mai eredményt.Jobbulást!

 

 

 

 

Előzmény: Iceapo (211)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 243

 

 Ja ,ja,dolgozgatok,vagyis benn vagyok pontosabban.

 Csak nem győztem várni a választ és lefeküdtem.Mizújs kell akkor a kollegának a tanktasó?/zserdán leszek netközelben,reggeltől/

Előzmény: Iceapo (239)
Fortaleza/Brasil Creative Commons License 2005.07.04 0 0 242

Hali!

 

Beugratos!

Narancs szin csak '93, '94, '96-ban volt!!!

Vigyazzatok az evjarattal!

 

Brasil

 

(nekem is narancs van '96-os)

Előzmény: TyuTyu-2 (230)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!