Keresés

Részletes keresés

mondial Creative Commons License 2002.02.09 0 0 478
Középpályás:Hazem Emam(egyiptomi)


Zamalek/1975

A csapatból az egyetlen, aki nem kameruni vagy szenegáli válogatott, ez is mutatja, hogy mennyire kiemelkedett ez a két válogatott a tornán a többiek közül. Bevallom gondolkodtam még a mali-i Bassala Tourén, de szerintem Emamról még fogunk hallani, míg Toréról nem hiszem.

mondial Creative Commons License 2002.02.09 0 0 477
Jobb oldali középpályás:Henri Camara(szenegáli)


Sedan/1973

Gondolkodtam, hogy Geremit előrevigyem e, de meghagytam végül a jobboldalt szenegáli csapatrésznek. Kijelenthető tehát, hogy szavazásom egyik legnagyobb vesztese Geremi.:))Azért, hogy szimetrikus legyen a felállás, a baloldal meg tiszta kameruni lesz. :))

Ciani Creative Commons License 2002.02.09 0 0 476
izgatottan várom :-))

Grof kedvéért a cserekapus legyen a tunézizai hálóőr :-)))

Előzmény: mondial (474)
mondial Creative Commons License 2002.02.09 0 0 475
Balhátvéd:Pierre Wome(kameruni)


Bologna/1979

Azt hiszem ez az a játékos akinek a helye vitathatatlan, fiatal kora ellenére megfordult már a Romában is, szóval a jövő Sammy Kuffourja. És még csak 23 éves!

mondial Creative Commons License 2002.02.09 0 0 474
Mindjárt jön a balhátvéd!:))
Előzmény: Ciani (472)
mondial Creative Commons License 2002.02.09 0 0 473
Középhátvéd: Raymond Kalla(kameruni)


Extremadura/1975

Lehet vitatkozni a posztját illetően, de szvsz igazi univerzális játékos, aki bárhol bevethető. A Vb-n ő is nagyot alkothat, erre jó előjel a kameruni válogatott 0 kapott gólja, amiben neki is nagy szerepe volt.

Ciani Creative Commons License 2002.02.09 0 0 472
Nem is gondoltam komolyan; ezt már úgyis tudja az egész ország, hála Jenő curlingközvetítéseinek :-)

mondial! Az első két ember rendben van! :-) Bár Collynak tegnap volt egy-két érdekes húzása, de alapjáb véve tényleg jól játszik. Sylva egyértelmű nekem is

Előzmény: Professzor úr (469)
mondial Creative Commons License 2002.02.09 0 0 471
Középhátvéd:Taribo West(nigériai)


1.FC Kaiserslautern/1974

Az egész nigériai válogatottból Aghahowa mellett talán ő volt az egyetlen, aki tudásának megfelelően játszott. Biztos pont volt a védelem tengelyében.

Professzor úr Creative Commons License 2002.02.09 0 0 470
Nem baj,hogy közbevágtam?:-)
Előzmény: mondial (468)
Professzor úr Creative Commons License 2002.02.09 0 0 469
Nem nyomoztam,csak rémlett,hogy írtad Karácsony körül,hogy ott laksz.
Előzmény: Ciani (464)
mondial Creative Commons License 2002.02.09 0 0 468
Jobbhátvéd:Ferdinand Coly(szenegáli)


Lens/1973

Igaz ennél már hosszabb haja van, de sebaj. Biztos sokan hiányolják erről a posztról Geremit, de én most Colyt jobbnak éreztem. A vb egyik nagy felfedezettje lehet, már most angol klubok érdeklődnek utána, ami bizonyítja az én döntésem helyességét is.

mondial Creative Commons License 2002.02.09 0 0 467
Kapus: Tony Sylva(szenegáli)


Monaco/1975

Lehet vitatkozni, hogy Kamerun még gólt sem kapott és ezért Boukar jobban megérdemelné, de szerintem a kameruni válogatottban a védelem az igazán jó. Bevallom Sylva mellett az is döntött, hogy remek teljesítményt nyújtott a tegnapi meccsen, még ha sokak szerint a második nigériai gólban benne is volt egy kicsit.

mondial Creative Commons License 2002.02.09 0 0 466
Megszavaztam magamban a torna álomcsapatát, azt hiszem ez már igencsak aktuális. Igaz volt egy-két poszt, ahol majdhogynem pénzfeldobással kellett döntenem, de csak megszültem. :))

Szóval az Afrikai Nemzetek Kupája "mondial által felállított" álomcsapata(mindjárt jön.)

mondial Creative Commons License 2002.02.09 0 0 465
Mboma ott lehet a döntőben! Ő maga jónak látja az esélyeit at esetleges pályáralépésnek."I will be OK for the match, it's just not a serious injury". A szövetségi kapitány már nem ilye bizakodó, de kijelentette, hogy nem lesz kétségbeesve, ha esetleg Mbomát nélkülözni kell, mert a helyén játszó Ndiefi remekül pótolta, hiszen két gólpasszt is adott Salomon Olembének, aki ezzel a góllövőlistán is behozta a csapat legnagyobb sztárját."It's a great situation to be in," said coach Schafer.

"I have three top strikers now to choose from and although it will be difficult to leave one of them out, it is a delight for me to be able to make that kind of choice."


Tehát úgy néz ki lehet, hogy Mboma helyett Ndiefi fog kezdeni a döntőn is.

Ciani Creative Commons License 2002.02.08 0 0 464
Látom, kicsit nyomoztál utánam :-)

A döntőben szoros, izgalmas, jó meccset várok! Remélem Szenegál nyer, de nagyon nehéz lesz, és még egyszer nem engedhetik meg maguknak, hogy emberelőnyt adjanak az ellenfélnek

A bronzmeccs nagy kérdése, hogy Nigéria mennyire lesz motivált... Mali biztos hajtani fog, nagy lehetőség ez nekik, a harmadik hellyel tökéletesen elégedettek lesznek szerintem! Persze Nigériának elvileg illene hoznia a meccset

Előzmény: Professzor úr (449)
kékkirály_d Creative Commons License 2002.02.08 0 0 463
Nem akarom lebecsülni Szenegált,de Kamerun simán veri majd őket!
Ami a vb-t illeti:Kamerun az E-csoportban van,s,ha a papírforma szerint 2.lesz Németország mögött,akkor keresztbejátszik az A1-el,vagyis(valószínűleg)Franciaországgal...Ha mégsem,akkor bármi lehet...
Még aranyérem is.
nicko Creative Commons License 2002.02.08 0 0 462
Azért érdekes lesz ez a Kupa döntő, ha a kapitányok nemzetiségét vesszük alapul.
Amolyan mini Francia - Németo. döntőre van kilátás. :-))
Előzmény: Jgermeister (461)
Jgermeister Creative Commons License 2002.02.08 0 0 461
Nem olvastam vissza, de feltünt nekem, hogy Kamerum még nem kapott gólt! Talán ez már Winnie Schäfer munkájának gyümölcse? :) De ha ilyen jó lesz a vb-n is a védelem, akkor Kamerun meglepetést okozhat.
mondial Creative Commons License 2002.02.08 0 0 460
És a tegnapi nap játékosa.

"A szenegáli gárda drámai küzdelemben vívta ki a döntőbe jutást az Afrikai Nemzetek Kupáján: a csapat közel ötven percet játszott emberhátrányban, és azt a lelki terhet is fel tudta dolgozni, hogy Nigéria az utolsó percekben egyenlített ellene. A győztes találatot a hosszabbításban a francia Sedanban szereplő Salif Diao szerezte, aki a gall pontvadászatban eddig még egyszer sem talált be.

Diao 1977. február 10-én látta meg a napvilágot a szenegáli Kedougou városában, de gyermekkorától kezdve Franciaországban élt.

Első egyesülete az Épinal nevű csapat volt, amelynek színeiben az 1996-97-es bajnokságban mutatkozott be az első csapatban. Ebben a szezonban a másodosztályban két meccsen lépett pályára, és ennyi is elég volt ahhoz, hogy az élcsapatnak számító AS Monaco felfigyeljen rá. A nagyhercegség együttese már 1996 decemberében megvette, de először csak a tartalékok között szerepelt.

A felnőttek között 1997 augusztusában mutatkozott be a Bordeaux elleni bajnokin, és az 1997-98-as szezonban összesen 12 találkozón szerepelt az élvonalban. A következő idényben ezt a számot kettővel tudta növelni, de ezután kiszorult a kezdő tizenegyből, az 1999-2000-es bajnokságban mindössze egy találkozón vetették be - igaz, ezzel is aranyérmet nyert a Monacóval. 2000 nyarán aztán klubot váltott, az első osztályban újoncként a hetedik helyet megszerző CS Sedan játékosa lett, és döntését nem bánta meg, hiszen a csapattal a legutóbbi bajnokságban az ötödik pozícióban végzett, és egy híján annyi mérkőzésen szerepelt, mint amennyit korábban összesen.

A jelenlegi pontvadászatban is alapembernek számít Sedanban, 17 találkozón volt kezdő, de most klubcsapatának az Afrika-kupa miatt nélkülöznie kell őt."

mondial Creative Commons License 2002.02.08 0 0 459
Abszolute igaza van nickonak, ez a topic inkább magáról az eseményről szóljon.

"A várakozásoknak megfelelően két világbajnoki résztvevő jutott be az Afrikai Nemzetek Kupájára, sőt, nem túlzás kijelenteni, hogy a fekete kontinens két legjobb csapata találkozik majd a fináléban. A címvédő kameruni együttes simán jutott túl a házigazda Malin, amelytől már az elődöntős szereplés is bravúr volt, Szenegál pedig drámai küzdelemben, ám teljesen megérdemelten győzte le Nigéria csapatát.

Az utóbbi évek legtöbbet fejlődött afrikai válogatottjának, Szenegálnak, valamint az örök favorit Nigériának az összecsapása remek küzdelmet ígért, és bár a játék színvonala nem volt mindig magas, a találkozó valóban rendkívül izgalmas volt.

A szenegáliak rögtön az első percekben egy kapufával nyitottak (Henri Camara kissé lecsúszott beadása lepte meg a nigériai kapust), nem sokkal később pedig a Szuper Sasok is tesztelték a kapufa szilárdságát, mégpedig Jay-Jay Okocha révén. Az első félórában a szenegáli együttes játszott fölényben, többet birtokolták a labdát, és veszélyesebben is futballoztak, ám a 35. percben jött a meccs első fordulópontja: a benini játékvezető úgy ítélte meg, hogy Pape Sarr szándékosan belekönyökölt nigériai ellenfelébe, és ezért piros lapot adott neki. Tény, hogy Sarr könyöke valóban érte Lawalt, de a dolog nem tűnt szándékosnak, arról nem is beszélve, hogy a nigériai úgy dobta el magát, mintha legalábbis eltört volna az orra.

Az emberhátrányban lévő szenegáliak ezt követően visszaálltak saját térfelükre, és kontrákkal próbáltak veszélyeztetni. A nigériaiak nem tudtak mit kezdeni fegyelmezetten védekező ellenfelükkel, ráadásul a második félidő elején egy védelmi hibából gólt kaptak: egy jobb oldali szögletet követően Ike Shoronmu rosszul jött ki, és Pape Male Diop akadálytalanul fejelhetett a hálóba.

Ezt követően még jobban rákapcsoltak a Szuper Sasok, de nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni: úgy tűnt, ez az egy gól el is dönti a továbbjutást. Az utolsó percben azonban Lamine Diatta egyetlen pillanatra nem figyelt oda, és a mögüle kibújó Julius Aghahowa a kapuba továbbította a vaktában előrevágott labdát.

Következhetett tehát a hosszabbítás, és a játék képe nem változott: hasztalan nigériai támadások és veszélyes szenegáli ellencsapások váltották egymást. Egy ilyen kontra után Salif Diao kihasználta a nigériai védők és kapus újabb rövidzárlatát, és hálóba lőtt. Nem sokkal később Julius Aghahowa is a kiállítás sorsára jutott, de a Szuper Sasok még így is egyenlíthettek volna: a Kanu felvágásáért megítélt jogos tizenegyest azonban Wilson Oruma a kapufára vágta. A végén még Udeze is megkapta a maga piros lapját, így Nigéria emberhátrányban fejezte be a találkozót.

A másik elődöntőben a legnagyobb izgalom a meccs előtt adódott, amikor is a helyi biztonsági emberek letartóztatták a kameruni válogatott kapusedzőjét, Thomas N'Konót. Az egykori remek portás a szövetségi kapitánnyal, Winnie Schäferrel együtt másfél órával a találkozó kezdete előtt békésen ballagott ki a játéktérre, amikor a rendőrök megrohanták, leteperték, majd megbilincselve elvezették, miközben az egyik rendőr diadalmasan mutatott fel a gyülekező közönség felé valamilyen tárgyat. A szurkolósereg elismerőn morajlott: minden bizonnyal azt gondolták, hogy N'Kono valamilyen varázserejű tárgyat akart elhelyezni a pályán, hogy így biztosítsa a kameruniak győzelmét.

A kapusedzőt nem sokkal később elengedték, a meccset már a kispadról nézte végig, és a kilencven perc során kiderült, hogy a Szelídíthetetlen Oroszlánoknak semmilyen varázserőre nincsen szükségük: egyszerűen jobbak a mali csapatnál. A házigazdák ugyan nagy lelkesedéssel futballoztak, játéktudásban nem vehették fel a küzdelmet a kameruniakkal, akik úgy rúgtak három gólt, hogy kicsivel nagyobb koncentrációval akár többször is eredményesek lehettek volna.

Az első félidő végén két N'Diefi-Olembé kombináció eredményezett gólt (mindkét alkalommal a Marseille középpályása talált be), majd nem sokkal a lefújás előtt Marc-Vivien Foé is betalált. Eközben a kameruniak rúgtak még két kapufát, és egy les miatt meg nem adott, ám teljesen szabályosnak tűnő gólt is."

Előzmény: nicko (458)
nicko Creative Commons License 2002.02.08 0 0 458
Kicsit kifakadt magából Jenő Dél Afrika miatt, de igaza volt. Ilyen szar játékkal ne jusson tovább egy csapat se, semmilyen Kupán vagy VB-n, EB-n.
Unalmas ötlettelen játékot játszottak. Nem is lett volna szabad tovább jutniuk.
nicko Creative Commons License 2002.02.08 0 0 457
Ennek a topicnak nem erről kéne szólnia. Erre van másik.

Kamerun-Szenegál döntő lesz az Afrika-kupán

2002.02.07. 19:49:50


Három-három gólt és kiállítást, valamint szenegáli továbbjutást hozott az Afrika-kupa első elődöntője, a Szenegál-Nigéria ősszecsapás. A másik elődöntőben Kamerun 3-0 arányban verte a házigazda Mali válogatottját, így vasárnap 17 órakor Kamerun Szenegállal küzd meg az Afrika legjobbja címért.

A két vb-résztvevő találkozóján Szenegál a harminchatodik perctől tíz emberrel játszott, mégis vezetést szerzett. Nigéria ugyan a hajrában egy nagy védelmi hiba után egyenlített, de a hosszabbításban újabb szenegáli gól következett. Ezután a nigériai Oruma tizenegyesből csak a kapufát találta el.

Érdekesség, hogy a tornán a negyeddöntőig nem történt egyetlen kiállítás sem, majd éppen a Szenegál-Kongó mérkőzésen tört meg a jég. S ahogy nő a tét, úgy tűnik, hogy egyre idegesebbek a játékosok: erre utal a csütörtöki három piros lap is.

A Kamerun Mali elődöntőn a címvédő simán győzött, Olembe két góllal járult hozzá a kameruni győzelemhez, majd a hajrában még Foe is betalált.

Afrika-kupa, első elődöntő:
Szenegál - Nigéria 2-1 (0-0, 1-1, 2-1)
gól: Diop (55.), Diao (98.), illetve Aghahowa (83.)
kiállítva: Sarr (36.), illetve Aghahowa (110.), Udeze (117.)

Kamerun - Mali 3-0 (2-0)
gól: Olembe (40., 45.), Foe (84.)

A helyosztók párosítása:
a 3. helyért: Mali - Nigéria, szombat 17 óra
döntő: Kamerun - Szenegál, vasárnap, 17 óra

Előzmény: ChrisClay (427)
Professzor úr Creative Commons License 2002.02.08 0 0 456
Egy provokátor,és úgy tűnik,hogy vele együtt törölték az összes topicját is.
Előzmény: mondial (455)
mondial Creative Commons License 2002.02.08 0 0 455
Hogyhogy mi lett a sörsátour topiccal? Él, szépül virágzik.

Nem emlékszel, hogy ki nyitotta a másik olaszos topicot?

Előzmény: Professzor úr (454)
Professzor úr Creative Commons License 2002.02.08 0 0 454
Tőled.
Előzmény: mondial (453)
mondial Creative Commons License 2002.02.08 0 0 453
Ezt magadtól kérdezted?:))
Előzmény: Professzor úr (452)
Professzor úr Creative Commons License 2002.02.08 0 0 452
Nem találom,pedig nyitott egy ökör másfél éve egy második,olasz válogatottal foglalkozó topikot.Arra gondoltam,hogy az lehetne egy offolós hely.Tényleg,mi lett a sörsátour topikkal?
Előzmény: Professzor úr (451)
Professzor úr Creative Commons License 2002.02.08 0 0 451
Jó,mindjárt felhozom.
Előzmény: mondial (450)
mondial Creative Commons License 2002.02.08 0 0 450
Offolást abbahagyni!!!!

Arra ott van az olasz válogatott topicja.:)))

Professzor úr Creative Commons License 2002.02.08 0 0 449
Kecskemétről?
Előzmény: Ciani (448)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!