Keresés

Részletes keresés

t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.18 0 0 3168
A topik címéhez méltóan - Stahl konyhája napi receptek - kizárólag recepteket lehet nyomni. A kritikának nincs helye! Elvben.
Stahl anyázás helye

Namármost máig nem tudjuk, melyik Stahl-pribék [(c) Zitka] vagy sunyi állat szólt a modinak, hogy túl sok az off (értsd: recept- és főzésmódszertani kritika), mert az illető nem volt képes nyíltan felvállani.
Előzmény: monkey62 (3167)
monkey62 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 3167
OFF Miket írtatok kb., hogy kimoderáltak? Mi itt a törvény?
Előzmény: mara2 (3145)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.18 0 0 3166
Igazad van, beírhattam volna! De nem láttam érdemesnek. Akkor pótolom, mert nagyon megmaradt bennem, mindjárt látod, miért.

Ún. "finom és egészséges" KAKAÓS SÜTI

Fogott egy kb. 30x35-ös sütőformát, kikente-kilisztezte, aztán beleöntötte a következőket:

salátástálkányi zabpehely
kb. uannyi finomliszt
tk liszt
nagyon sok cukor (ettől lesz egészséges...)
sütőpor
1 tk fahéj
2 ek kakaó
2 dl olaj
3 dl víz

ez mind kábé.
Na most jön a lényeg: a gyerekek kezébe kanalat adott (eddig minden érdemi dolgot ő csinált), és azok mindent összekutyultak, mígnem egyneművé vált, és híg lötty lett belőle. Aztán beküldte a sütőbe, megsütötte, és egy-egy pohár tejet adott mellé.

Ha már gyerekkonyha, inkább csinált volna olyat, amiben a gyerekek is kiélhetik magukat, pl. gyurmákolhatják vagy szaggathatják a tésztát stb.
Előzmény: mannamari (3165)
mannamari Creative Commons License 2006.05.18 0 0 3165
Köszi, megtaláltam. Már csak az akkor emlegettet sütireceptet keresném. Már ha valakinek megvan. Megnézni a tv2 oldalán pedig azon a gépen, ahol net van nem tudom.
Előzmény: t3v3d3s (3163)
mannamari Creative Commons License 2006.05.18 0 0 3164
MAI RECEPT
PENNE SÜLT PARADICSOMMAL, FÜSTÖLT SAJTTAL ÉS SONKÁVAL

Hozzávalók:
10 dkg penne

1 evőkanál olívaolaj
néhány szelet pácolt, szárított sonka, vékonyan felcsíkozva

A sült paradicsomhoz:
25 dkg paradicsom, gerezdekre vágva
2 gerezd fokhagyma, megpucolva és hosszában félbevágva
3-4 friss kakukkfűág
½ evőkanál balzsamecet
1 nagy csipet cukor
1 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors

A tálaláshoz:
2 evőkanál frissen reszelt füstölt, fokhagymás sajt

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat).

A gerezdekre vágott paradicsomot és a hosszában félbevágott fokhagyma-gerezdeket beletesszük egy kisebb tepsibe, hozzádobjuk a friss kakukkfűágakat, és összekeverjük a balzsamecettel, az olívaolajjal és a cukorral. Megsózzuk, megborsozzuk, aztán 30-35 perc alatt megsütjük a forró sütőben.

Amikor a paradicsom sütési ideje a vége felé közeledik, kifőzzük a tésztát a szokásos módon. A kifőtt tésztát utána leszűrjük, és lecsepegtetjük.

Egy közepes méretű serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megpirítjuk a felcsíkozott sonkaszeleteket. Ha már jó ropogósak, hozzáöntjük a megsült paradicsomokat. (Kiszedegetjük a megpirult friss fűszernövényeket.) Az egészet összekeverjük, majd ehhez a sonkás-paradicsomos egyveleghez forgatjuk a lecsepegtetett tésztát.

Tálaláskor ízlés szerint meghintjük a reszelt sajttal.

1 nagy adag lesz belőle.

t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.17 0 0 3163
nem, azt én írtam be kicsit lejjebb (almás máj és olaszos szendvicskrém), mert az volt az első, és kíváncsiságból megnéztem a neten az adást. Ott bárki megnézheti, én többet nem vállalok be :-)
Előzmény: mannamari (3162)
mannamari Creative Commons License 2006.05.17 0 0 3162
Szia! Köszi szépen! Az előző szombat receptjeit esetleg nem írta le a kedves ismerős?
Előzmény: t3v3d3s (3148)
stefiadri Creative Commons License 2006.05.17 0 0 3161
De aranyos! Ketten beírták ugyanazt, ugyanakkor, Sorsha nyert 4 másodpercel :-)))))
mannamari Creative Commons License 2006.05.17 0 0 3160
MAI RECEPT
MAZSOLÁS ALMA ÉS ALMÁS KARIKÁK

Hozzávalók:
6 db nagyobb alma, megtisztítva, kockára vágva
2 db nagyobb alma, megmosva, ½ centis karikákra vágva
5 dkg mazsola
50 deka felengedett, mirelit leveles tészta
kevés liszt a deszkára és a kiszúráshoz
4-5 evőkanál baracklekvár
1-2 evőkanál víz (v. rum)
¼ teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
Bekapcsolom a sütőt 230 fokra (gázsütőnél 8-as fokozat), és szilikonlappal kibélelek egy nagy tepsit, majd a mazsolát forró vízbe pár percre beáztatom, hogy megpuhuljon.

A felengedett tésztát lisztezett gyúródeszkán leheletvékonyra nyújtom, majd megragadok egy megmosott, szárazra törölt bögrét, lisztbe mártom, és azzal szurkálom ki a már felengedett leveles tésztát. Aztán fogok egy akkora poharat, amelynek az átmérője valamivel kisebb, mint az előző bögréé, és hogy a lepényeknek legyen szegélyük is, belenyomkodom a tésztakörlapokba. Aztán a közepüket imitt-amott megszurkálom villával, hogy sülés közben ne púposodjanak föl. A lepényalapokat átköltöztetem a sütőlemezre, és félreteszem, amíg elkészítem a baba ebédjét.

Amíg a tészta pihen, a párolt almát és a leszűrt, megpuhult mazsolát 1-2 evőkanál párolólével együtt alaposan összeturmixolom. Ha kész, a babának kitálalok a pépből 4-5 evőkanálnyit.

A maradék pépbe belekeverem a fahéjat, majd elosztom a tésztakörlapokon, beborítom mindegyiket egy-egy szelet almával, és végül megkenegetem őket a vízzel (vagy rummal) felhígított baracklekvárral és a lepényeket 15 percre betolom a forró sütőbe.

Sorsha Creative Commons License 2006.05.17 0 0 3159
Akkor vissza a mai recepthez:

MAZSOLÁS ALMA ÉS ALMÁS KARIKÁK
Hozzávalók:

6 db nagyobb alma, megtisztítva, kockára vágva
2 db nagyobb alma, megmosva, ½ centis karikákra vágva
5 dkg mazsola
50 deka felengedett, mirelit leveles tészta
kevés liszt a deszkára és a kiszúráshoz
4-5 evőkanál baracklekvár
1-2 evőkanál víz (v. rum)
¼ teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:

Bekapcsolom a sütőt 230 fokra (gázsütőnél 8-as fokozat), és szilikonlappal kibélelek egy nagy tepsit, majd a mazsolát forró vízbe pár percre beáztatom, hogy megpuhuljon.

A felengedett tésztát lisztezett gyúródeszkán leheletvékonyra nyújtom, majd megragadok egy megmosott, szárazra törölt bögrét, lisztbe mártom, és azzal szurkálom ki a már felengedett leveles tésztát. Aztán fogok egy akkora poharat, amelynek az átmérője valamivel kisebb, mint az előző bögréé, és hogy a lepényeknek legyen szegélyük is, belenyomkodom a tésztakörlapokba. Aztán a közepüket imitt-amott megszurkálom villával, hogy sülés közben ne púposodjanak föl. A lepényalapokat átköltöztetem a sütőlemezre, és félreteszem, amíg elkészítem a baba ebédjét.

Amíg a tészta pihen, a párolt almát és a leszűrt, megpuhult mazsolát 1-2 evőkanál párolólével együtt alaposan összeturmixolom. Ha kész, a babának kitálalok a pépből 4-5 evőkanálnyit.

A maradék pépbe belekeverem a fahéjat, majd elosztom a tésztakörlapokon, beborítom mindegyiket egy-egy szelet almával, és végül megkenegetem őket a vízzel (vagy rummal) felhígított baracklekvárral és a lepényeket 15 percre betolom a forró sütőbe.
t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.16 0 0 3158
Mindent leírt, amit látott és hallott, az arányokat csak tippelni tudta. A sárgarépás pogihoz Judit egy tepsibe szilikonos sütőlapot tett, a gyerekek pingponglabdányi gombócokat gyúrtak, felsorakoztatták rá, aztán jött a pohárral kilapítós szám, aztán be a sütőbe. Szóval zsiradékmentes (a tejszíntől eltekintve).
Előzmény: t3v3d3s (3150)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.16 0 0 3150
Megkérdezem, de szerintem sima sütős. Még az is lehet, hogy kimaradt belőle vmi, bár egy vakon gépelni tudó ismerős küldte, ült a tévé előtt, nézte a mennyiségeket, közben gépelte a lényeget.

Ha nem bírod kivárni, míg megkérkezik a válasz, tv2.hu > videók > stahl gyerekkonyhája, szerintem az elején lehet, múltkor is ilyesmi volt a műsorban a sorrend (a videolejátszás csak explorerben működik).
Előzmény: dalia (3149)
dalia Creative Commons License 2006.05.16 0 0 3149
ez a sárgarépás pogácsa nem is hangzik rosszul, de ha kész vannak a golyók/bármik mit kell vele csinálni? sütőben kisütni? vagy inkább olajban? az elöbbihez eléggé hiányzik belőle valami zsiradék, nem? vagy a tejszin elég? szerintetek?
Előzmény: t3v3d3s (3148)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.16 0 0 3148
Nézzétek, mit kaptam egy ismerőstől! A tartalmáért nem vállalok felelősséget.

Stahl gyerekkonyhája
május 13.

SÁRGARÉPÁS POGÁCSA

egy kistányéron nagy púpnyi reszelt répa (saccra 3-4 nagyobb darab)
egy kistányéron kisebb púpnyi reszelt sajt (kb. 10 dkg)
még kisebb púpnyi liszt (5 dkg?)
valamennyi teljes kiőrlésű liszt (5 dkg?)
csipet só
1 ek cukor
1 ek sütőpor
egy csokor apróra vágott petrezselyem
ránézésre kb. 2 dl tejszín (amennyitől összeáll)

A masszából golyókat formált, lisztes poháraljjal kilapította (ez nélkülözhetetlen, lisztes tenyérrel pl. nem lenne ugyanaz).


BAZSALIKOMOS SZENDVICSKRÉM
a Rama támogatásával

2 ek tejszín
1 ek margarin
pár levél apróra vágott friss bazsalikom
pár csipet parmezán

bors

Ezzel a masszával megkente a tk kenyérszeleteket, rá salátalevelet és mozzarellát tett.


ELSŐ SPENÓTFŐZELÉK ÉS SPENÓTOS PITE (keressetek rá, már volt)
(jó tudni, hogy "antivírus hatású")


CSIRKE CURRYS ZÖLDSÉGKÖRETTEL

Csirkecsíkokat pirított (talán 1-2 mellfilé lehetett), aztán kivette, félretette.

A serpenyőbe ment:
fél reszelt répa
negyed reszelt zeller
fél fej apróra vágott vöröshagyma
diónyi reszelt gyömbér

Amikor mindez összeesett:
nagy marék gersli (árpagyöngy)
1 ek currypor
2 dl víz
1 dl tejszín
Fődögélni hagyta, azt mondta, a vizet pótolni kell rajta. 20 perc múlva kész. Tálaláskor a tetejére petrezselymet szórt, de mehet rá korianderzöld vagy snidling is.

t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.16 0 0 3146
de visszarakták az eredetit, ami miatt a jó hosszú thread indult! Részletekért lásd a Megkérdeztük az életmódmodit... topikot.
Előzmény: mara2 (3145)
mara2 Creative Commons License 2006.05.16 0 0 3145

Tyűha! Jól kimoderáltak benneteket!

 

Kár, mert ugye az építő szándékú kritika... Csak azt felejtik el, hogy végülis mi vagyunk a célközönség. Ha őket nem érdekli, hogy a célközönségnek mi nem tetszik és mit szeretne inkább látni, akkor nem sokáig maradunk közönség.

Az a baj, hogy a műsor leragadt az évekkel ezelőtti szinten, és mi  már továbbléptünk. De ha Stahlt nem zavarja, hogy azokra nem számíthat a későbbiekben, akik eddig vették a könyveit...

Előzmény: t3v3d3s (3144)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.16 0 0 3144
Az immáron láthatatlan vihar után szeretném felhívni figyelmünket (az állítólagos "sok panasz" miatt...) a moderátor szt hivatalos Stahl-anyázó topikra:

Stahl Judit kritikusok, ide!

Hozzászólás van vagy 4 - de tudjátok, csak rajtunk múlik! :-D
Lehet, hogy bele kellene tenni a topikleírásba?
mannamari Creative Commons License 2006.05.15 0 0 3123
Egy Buday recept:

Körtével és libamájjal töltött csirkemell tócsnival

Hozzávalók:
2 nagy csirkemellfilé (kb. 60-70 dkg)
só és durvára tört fekete bors
1 körte
pár csepp citromlé
20 dkg libamáj
10 dkg vaj
1 kávéskanál szárított kakukkfű
½ dl száraz fehérbor (pl. rizling)
kevés olaj a tűzálló tál kikenéséhez
A tócsnihoz:
1 ½ kg krumpli
só és durvára tört fekete bors
2 tojás
10 dkg liszt
olaj a sütéshez

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat), és kevés olajjal kikenünk egy közepes méretű tűzálló tálat.
Előkészítjük a csirkemellfiléket. Mindkettőt hosszában félbevágjuk, aztán az így kapott összesen 4 hússzeletet kiklopfoljuk, hogy minél vékonyabb legyen. Megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük őket. (Van a csirkemellfiléken egy kis puha darabka, az ún. „szív”. Ezt kiklopfolás előtt vágjuk le a szeletekről. Nyugodtan fagyasszuk le a darabokat, mert amikor a gyerek éhesen esik haza, egy pillanat alatt felolvaszthatjuk, és kisüthetjük. Ennél jobb falat nincs is.)
A körtét meghámozzuk, felnegyedeljük, és kivágjuk belőle a magházas részeket. Ezután a gyümölcsöt egészen apróra daraboljuk, megcsepegtetjük kevés citromlével, és félretesszük.
A libamájat dobókockányi falatokra vágjuk.
Összeállítjuk a tölteléket. A vaj felét megolvasztjuk egy közepes méretű serpenyőben, beledobjuk a körtét és a libamájat. Kevergetve 3 perc alatt átsütjük. – a májat sosem szabad túlsütni, nehogy kiszáradjon-, és megsózzuk, megborsozzuk. Fűszerezzük kakukkfűvel, aztán megkóstoljuk, elég ízes-e.
A tölteléket elosztjuk a kivert csirkemell-szeleteken, amelyeket csinosan feltekerünk. Mindegyiket összetűzzük fogpiszkálóval, hogy a töltelék ki ne jöjjön belőlük.
A felgöngyölt csirkemelleket a kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. Köréjük öntjük a bort, tetejükre morzsoljuk a maradék vajat, és lefedjük alufóliával.
A csirkemelleket 25-30 perc alatt megsütjük a forró sütőben. Az utolsó 10 percben levesszük az alufóliát, hogy a hús megpiruljon.
Amíg a csirke sül, elkészítjük a tócsnit. A burgonyát meghámozzuk, és a kézi reszelő nagy lyukú oldalán lereszeljük. Két tenyerünk közt apró gombócokat formázunk a lereszelt krumpliból, és kinyomkodjuk belőlük a fölösleges nedvességet. A száraz krumplireszeléket megsózzuk, megborsozzuk, és hozzákeverjük a tojásokat meg a lisztet. (Ha a massza túl folyós lenne, tehetünk bele még egy kevés lisztet.)
A tócsnik sütéséhez egy nagyobb serpenyőbe öntünk annyi olajat, hogy kb. 2 cm-es rétegben álljon benne. Az olajat erős lángon megforrósítjuk, majd mérsékeljük a tűz erejét, és evőkanálnyi mennyiségekben kisütjük a tócsnikat a forró olajban. 4-5 perc alatt aranybarnára, ropogósra sülnek.
A kész tócsnikat papírtörlőn lecsepegtetjük, és ha a libamájas-körtés csirkemellek elkészültek, tálalunk: mindegyik tányérra néhány tócsnit teszünk, ezekre ráültetünk egy-egy töltött csirkemellet, majd a húsokhoz támasztunk még egy tócsnit. A maradékot külön tálon kínáljuk.
4 adag lesz belőle.
(A könyv receptje)
Csilla Creative Commons License 2006.05.15 0 0 3121
Nem csinalt vele semmit, szerintem kidobta...marmint a pisztrang fejet.
Előzmény: Sorsha (3118)
BlueBird Creative Commons License 2006.05.15 0 0 3119
Elvitte a cica : )
Előzmény: Sorsha (3118)
Sorsha Creative Commons License 2006.05.15 0 0 3118
Hát erre én se tudom a választ, mert tévé híján csupána recepteket másolgatom ide az utókornak, mer a honlapról leveszik. Esetleg a tv2 honlapján fent lesz és ott kiderül, hogy hova lett a pisztrángfej.
Előzmény: toppick (3112)
toppick Creative Commons License 2006.05.15 0 0 3112
"Első lépésként levágom a pisztráng fejét és félreteszem"
Később történt a fejjel vmi? (műsorról most lemaradtam ugyanis)
A halat nem kell sütés előtt besózni?
Előzmény: Sorsha (3110)
krisssz Creative Commons License 2006.05.15 0 0 3111
Stahl ma elvont fontosabb teendőimtől, mert most már én is kénytelen vagyok "beszólni":) Szoktam nézni, mert a receptek között azért sok jó is akad, de ahogy főz!! Eddig is nehezen bírtam, de a mait alig viseltem el hangos visítások nélkül. Persze lehet, hogy az én bioritmusommal van baj:)
Recept még nincs fent, de egy tojásos előétel volt. Azt gondolom, hogy a műsor kezdőknek is kellene, hogy szóljon, hogy a fortélyokat ellessék. Ehhez képest:
1. 10 percig mikrózott csirkehúst zöldséggel, hogy legyen 2 dl. alaplé. Hogy mi legyen utána a félig főtt hússal, arra vonatkozó tanács nem volt.
2. Az összes hozzávalót egy késes robotgépbe helyezte összetrutymózás végett. A gép ugye értelemszerűen mindent összeszecskáz, Jucó meg gondosan egészen apróravágott keménytojást rakott bele, belereszelte a hagymát, és előrevagdalta a petrezselymet is!!! Ha valaki ebből tanul főzni, így fogja csinálni??
3. Régi és számomra igen idegesítő szokása, hogy semmit nem mos meg. Jó, a tojást lehet előre, de a fűszernövényeket csak letépkedi és vágja.
4. Mindenhez min. kétszer annyi edényt használ, mint lehetne.
5. Mindig (most is) nagyobb a mennyiség, mit, ami utána a formába kerül. A maradék megy a szemétbe. Ki főz így????
Sorsha Creative Commons License 2006.05.14 0 0 3110
PENNE SÜLT PAPRIKÁVAL ÉS TÚRÓVAL

SÜLT PISZTRÁNG ROPOGÓ ZSÁLYÁVAL
Hozzávalók:

1 db pisztráng
1 nagy cserép friss zsálya
1 csokor friss kakukkfű
1 csokor friss rozmaring
1 csokor friss snidling
3 gerezd fokhagyma
2 dl joghurt
1 evőkanál méz
1/2 citrom
4-5 dl olívaolaj
Elkészítés:

Első lépésként levágom a pisztráng fejét és félreteszem. Aztán beízesítem a törzsét: beletömködöm a kakukkfüvet, a snidlinget, a rozmaringot, a fokhagymagerezdeket, és végül néhány levél zsályát is. Ha kész vagyok, összefogom a halat és egy nagy serpenyőben, bő, forró olajban megsütöm.

Köretként sült zsályaleveleket fogok kínálni, amihez egy mély lábasban 3-4 dl olívaolajat felteszek melegedni.

Amíg a pisztráng sül, és az olaj forrósodik, elkészítem az öntetet. Ehhez egy keverőtálba öntöm a joghurtot, hozzákanalazom a mézet, belecsurgatom a fél citrom levél, és összekeverve már el is készült ez a pikáns, gyors öntet.

Időközben a hal egyik fele meg is pirult, óvatosan megfordítom.

Ha a lábosban már kellően - azaz nagyon - forró már az olaj, gyorsan lecsipkedem a zsályáról a leveleket (úgy 3-4 maréknyit), és beledobom a lábasba. Néhány perc után, mikor az olaj sistergése, habzása abba maradt, szűrőlapáttal ki is veszem a ropogós zsálya leveleket, és egy papírtörlővel kibélelt tálba teszem.

A megsült halat kiveszem, és gyorsan erről is leitatom a felesleges zsiradékot.

Ha filézve akarjuk tálalni a halat, a filézési folyamatot mindig a farkánál kell kezdeni. Beleszúrjuk a villát és a hal gerince mentén végighúzva a villát vagy kanalat, már fejthetjük is le a finom húst. Így a hal másik oldalából csak könnyedén ki kell emelni a gerincet, és már tálalhatunk is.

A halat tányérra helyezem, meglocsolom az ínyenc mártással, és végül alaposan megpakolom a ropogós zsályalevelekkel. Kész is.

Jó étvágyat kívánok!
RUKKOLASALÁTA SZALONNÁVAL, FENYőMAGGAL ÉS KOKTÉLPARADICSOMMAL
Hozzávalók:

2 dkg fenyőmag
15 dkg Pannónia sajt
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg füstölt, húsos szalonna
1 gerezd finomra zúzott fokhagyma
2 evőkanál balzsamecet
só és frissen őrölt fekete bors
1 csomag rukkola saláta
10-15 szem koktélparadicsom
Elkészítés:

A fenyőmagot megpirítjuk a serpenyőben, aztán félretesszük. A sajtot kis darabkákra vágjuk, és ezt is félretesszük.

A serpenyőbe olívaolajat öntünk, és beletesszük a csíkokra vágott szalonnát. Pár perc alatt pörcösre pirítjuk, majd kiszedjük. A serpenyőben maradt zsiradékhoz tesszük a fokhagymát, kicsit megkevergetjük, és beleöntjük a balzsamecetet. Ha elsistergett, lehúzzuk a tűzről. Sózzuk, borsozzuk.

A rukolasalátát összekeverjük a meleg öntettel. A koktélparadicsomokat félbe vágjuk, és a saláta köré tesszük. A salátára halmozzuk a szalonnacsíkokat, a sajtdarabkákat, és az egészet megszórjuk a félretett fenyőmaggal.
OMLÓS CSOKIS KEKSZ
Hozzávalók:

10 dkg étcsoki, apróra vágva
3 evőkanál tejszín
15 dkg finomliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
12½ dkg puha vaj
20 dkg cukor
1 tojás
10 dkg fehércsoki, apróra vágva
Elkészítés:

Az étcsokit gyenge gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a tejszínnel. Ha már folyós, levesszük a gőzről, és félretesszük, hogy langyosra hűljön.

A liszthez hozzákeverjük a sót és a szódabikarbónát, aztán teaszűrőn át hozzászitáljuk a kakaóport. A puha vajat robotgéppel összehabosítjuk a cukorral, majd hozzádolgozzuk a tojást. Amikor a tojás tökéletesen elkeveredett, a masszához fakanállal hozzákeverjük az időközben langyosra hűlt, olvadt csokit, majd beleadjuk a kakaós lisztet, és végül beleforgatjuk az apróra vágott fehércsokit.

A tésztát hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Sütés előtt előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítünk 1 nagy, illetve 2 kisebb tepsibe.

A tésztából diónyi mennyiségeket veszünk a kezünk közé, golyókat formálunk, majd a elhelyezzük a golyókat a tepsi(k)re egymástól legalább három ujjnyi távolságra, aztán kb. 12 perc alatt megsütjük a sütiket. Ennyi idő leteltével a közepük még puha marad, de mégsem szabad őket tovább sütni, mert akkor félő, hogy kiszáradnak.

Miután kivettük a sütiket a sütőből, rajta hagyjuk őket 5-10 percig a tepsin, és csak ezután tesszük őket át egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
efzsuzsa Creative Commons License 2006.05.14 0 0 3109

..akinek első dolga lesz kihalászni az ananászt a szendvicsből, fúúúúj! - szólván lemosni róla a trutyit és megenni, vagy rendkívül egészségtelen kolbászos kenyérre cserélni és a többit megkönnyebbülten a szemétkosárba hajítani...

 

( Ez egy valós történet! Nem kitaláció!)

Előzmény: t3v3d3s (3107)
tündérlala Creative Commons License 2006.05.14 0 0 3108

Maximálisan jóvá tetted! :)))

Félre ne értsd kérlek, nem a Stahl-t akarom védeni, hanem ezt a receptes topicot.

A topicok meg akkor indulnak be, ha beindítják őket. :)

Előzmény: t3v3d3s (3106)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.14 0 0 3107
na jó, az egészséges (értsd: Rama) szendvicsre is emlékszem, hátha vkinek megtetszik. Azt állította, a hawaii-pizza ihlette.

Két szelet rozsos kenyér egyikét pizzakrémmel, a másikat 1 ek margarin, 2 ek tejszín csipet oregano keverékével megkenni. Utóbbira apróra vágott ananász, sonkaszeletek, salátalevelek, ráborítani a másik kenyérszeletet. Szalvétába, majd folpackba csomagolni, és elmondani a gyereknek, hogy ez mennyire egészséges.
Előzmény: t3v3d3s (3106)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.14 0 0 3106
2005.11.21 10:01:40 (topiknyitó) khm, és van vagy négy hsz.
remélem, a recepttel kompenzáltam juditanyázási bűnömet :-)
Előzmény: tündérlala (3104)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.14 0 0 3105
Megvan, oregano volt! És tejföl, emlékszem a dobozra. A cikkelyekre szabdalt almát kevés olajon, fedő alatt félig puhára párolta, ráküldte a (30 deka?) csirkemájat, egy nagy marék zöldborsót, két nagy eka tejfölt, összerottyantotta. Só, bors, oregano.
Előzmény: t3v3d3s (3102)
tündérlala Creative Commons License 2006.05.14 0 0 3104

:)))

Úgy látom, ez a Stahl Judit topic most indult, és épp az új arculatával foglalkoznak.

Előzmény: t3v3d3s (3103)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!