Keresés

Részletes keresés

BxTamas Creative Commons License 2001.11.26 0 0 251
> hazszam 267, mindjart azon a kornyeken, ahol a Vorosvari uttal talalkozik. egy ilyen epitkezos-mindenes udvarban van az irodajuk, kicsit le kell terni a becsi utrol egy mellekutcaba, ha jol emlekszek a feheregyhazi utcabol nyilik a bejarat. Arpad hidtol 18, 60-as buszok odavisznek, vagy a blahatol mehetsz a 4-6-os villamossal, es a margithid budai oldalan meg atszallsz az 1-es villamosra, annak pedig a vegallomasanal kiszallsz. onnan mar csak par lepes.

Egy kis helyesbites:
A Margit Hid budai hidfojetol a 17-es villamossal lehet menni arrafele. Egyebkent en ezt javaslom, mert a buszok nem tul megbizhatoak foleg csucsidoben.

Előzmény: bobbobek (249)
tcs Creative Commons License 2001.11.26 0 0 250
bobbolek:

Az 1.5-ös tömör réz vezetőket (MCu-nak hívják) 16 amperos kismegszakítók (= automata biztosíték) után szokás alkalmazni. A 2.5-öst pedig a 25 amperos után. Természetesen mindíg lehet vastagabbat használni, de akkor nehezebb behúzni is. A védőcsőből is ekkor nagyobb átmérőjű kell a falba. Nagy teljesítményű fogyasztókhoz ajánlatos külön vezetékpárt (fázis+nulla) elvezetni, a védőföldből (zöld-sárga) elég mindenhova 1 vezeték. Az áramerősségeket a szokásos teljesítmény (Watt) per 230 (Volt) képlettel számolgatjuk és adogatjuk össze. Tudni kell, hogy a kismegszakítók a névleges áram (pl. 16A) másfélszeresénél vágnak le (azaz 24A), tehát méretezni is így lehet. Persze levághat kisebb áramnál is, ha melegedik a kismegszakítóból kijövő vezeték (rossz kontaktus miatt), de akkor a hőérzékelője kapcsolja ki.
Az áramvédő kapcsolásról - amely nem külön érintésvédelmi mód, hanem a védőföldelésesnek a kiegészítője lehet - hosszasan lehetne írni. Előnye, hogy jóval kisebb elfolyó (pl. az emberi testen át a föld felé vidáman folydogáló) áramnál lekapcsol, mint a kismegszakító. Ez általában 0.3A vagy 0.03A szokott lenni, és ahol gyerek van ott erősen javasolt. Fontos, hogy a hatékony védelem érdekében ki legyen építve a leföldelt EPH (egyenpotenciálú hálózat), bár ez ma már mindenütt kötelező.

Előzmény: bobbobek (245)
bobbobek Creative Commons License 2001.11.26 0 0 249
Tybald:

hazszam 267, mindjart azon a kornyeken, ahol a Vorosvari uttal talalkozik. egy ilyen epitkezos-mindenes udvarban van az irodajuk, kicsit le kell terni a becsi utrol egy mellekutcaba, ha jol emlekszek a feheregyhazi utcabol nyilik a bejarat. Arpad hidtol 18, 60-as buszok odavisznek, vagy a blahatol mehetsz a 4-6-os villamossal, es a margithid budai oldalan meg atszallsz az 1-es villamosra, annak pedig a vegallomasanal kiszallsz. onnan mar csak par lepes.

SebDani:
halas koszonet

BxTamas:
aha, az lesz az.
es ezt a Fi rele-t hova erdemes bekotnom, azt tudod? mindjart a villanyoratol a lakasba meno fazis (csak egyfazisom van) es nulla vezeto koze? vagy elobb jon a kismegszakito(k), azutan a Fi rele, es ugy a lakas vill. halozata?
a vezetekkeresztmetszettel nem szandekozok sporolni, ha azt mondjatok, hogy a ket es feles vezetek mindent kibir, akkor nem is ragozom tovabb, csak azt hittem, hogy nemelyik gepnek meg az is keves lenne...

BxTamas Creative Commons License 2001.11.26 0 0 248
Sziasztok !

> ennek a topicnak az elejen olvastam errol az eletvedelmi kapcsolorol, de vegul a vitanak szamomra nem lett egyertelmu vege, van valaki, aki esetleg el tudna ezt nekem szokeno szinvonalon magyarazni?

A Fi vedokapcsolora gondolsz ?
Nem vagyok szakmabeli, de mint laikus, annyit tudok rola, hogy a nulla es fazisvezeton halado aramot meri. Idealis esetben pontosan ugyanannyi aram folyik mindket vezeteken, de mindig ellentetes iranyban. Ha valami oknal fogva megbomlik a szimmetria, akkor lekapcsol. (bontja a fazis es a nulla vezeteket is, de a foldelest nem.)

Kepletet nem ismerek a vezetek keresztmetszet szamitasra, de szerintem 2,5 mm^2-es vezetek mindenhova eleg egy lakasban. Sokkal nagyobb koltseg a vezetek beszerelese, mint amennyit meg lehetne sporolni a vekonyabb vezetekkel, ezert ahova elfer, szerintem nem erdemes vekonyabbat hasznalni.

> nagyobb fogyasztasu vill. haztartasi gepeinknek? ilyen pl. a hutoszekreny, meg a mosogep, meg a mosogatogep

A hutoszekreny szerintem kifejezetten keveset fogyaszt. Ellenben sokat fogyaszt a mikrosuto, a vasalo, porszivo. Ez utobbi miatt a lakasban az osszes konnektort celszeru felkesziteni akar 2000W teljesitmeny elviselesere.

Előzmény: bobbobek (245)
SebDani Creative Commons License 2001.11.26 0 0 247
nyomkoveto cucc:
az újpesti OBI-ban, a klasszikus fáziskeresők mellett van ilyen
Előzmény: bobbobek (245)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.26 0 0 246
Kedves bobbobek köszi a tippet!
Leírnád a Bécsi út melyk részén van ez pontosan, és BKV-val hogy lehet oda a belvárosból (Blaha) eljutni?
Előzmény: bobbobek (245)
bobbobek Creative Commons License 2001.11.25 0 0 245
szevasztok,

volna par kerdesem villanyszerelessel kapcsolatban... az egyik, hogy most ujitok fel egy lakast, amiben fogalmam sincs, hogy merrefele mennek a begipszelt vedocsovek. hallottam, hogy van egyfajta nyomkoveto cucc, amivel fel lehet terkepezni ezeket a lathatatlan nyomvonalakat, de mikor a barkacsaruhazakban ilyen utan erdeklodtem ugy neztek ram, mint egy UFO-ra... tud valaki segiteni?

a masik, hogy ennek a topicnak az elejen olvastam errol az eletvedelmi kapcsolorol, de vegul a vitanak szamomra nem lett egyertelmu vege, van valaki, aki esetleg el tudna ezt nekem szokeno szinvonalon magyarazni?

es vegul a harmadik kerdesem, hogy meg tudnatok-e mondani nekem, hogy mi az a keplet, aminek a segitsegevel ki tudnam szamolni, hogy milyen vastagsagu rezvezeteket huzzak be a nagyobb fogyasztasu vill. haztartasi gepeinknek? ilyen pl. a hutoszekreny, meg a mosogep, meg a mosogatogep - tudjatok, csak a szokasos.

elore is koszonom: bob es bobek
---------------
hogy ne csak kerjek, adjak is... Tybaldnak lenne egy izlesesebb sincsatornas otletem, de nem adjak olcson azt se. ez persze attol fugg, hogy milyen hosszan akarod a nyomvonalat.

van egy ceg, amelyik arul kivulrol fa utanzatu foliazott szegelyleceket, amikbe a nem lathato oldalrol hosszaban csatorna van kivajva. nem hiszem, hogy tanacsos lenne vedoszigeteles nelkul vezeteket atnyomni rajtuk, de legjobb ha inkabb a sajat szemetekkel nezitek meg. a ceg neve Romix Kft es a becsi uton van a boltjuk, itt arulnak Genesis nevezetu burkolatkiegeszito profilokat.

BxTamas Creative Commons License 2001.11.16 0 0 244
Sziasztok !
Most fedeztem fel ezt a topicot, gyorsan beleolvasgattam, és én is írnék egy-két ötletet a kábelcsatornázással kapcsolatban:

Az jutott eszembe, milyen lenne álmennyezetet készíteni, úgy kb. 3-4 cm-el az eredeti plafon alatt. Ott elférne minden vezeték. A vezetékeket pedig le lehetne hozni a szoba (konyha) sarkában, sarkaiban. Asztalossal lehetne készíttetni egy kb. 5x1cm keresztmetszetű lécet, aminek a két szélét 45 fokban legyaluljuk (gyalultatjuk) Utána ezt a lécet a sarokba lehet csavarozni. Úgy nézne ki, mint ha a szoba sarka eredetileg is 45 fokban le lenne törve.

Törölt nick Creative Commons License 2001.11.16 0 0 243
Kösz a tippet, a gond, hogy 5 szál 220-as földelt vezetékkel indul a dolog (ebből 1-1 leágazik 20 ill 80 centi után)
Jártam OBI-ban, Baumaxxban, de mindenhol csak a hagyományos MCSK műanyagcsatornák vannak, senki nem tud ajánlani olyan elektromos szereléssel, vagy bármi hasonlóval (is) foglalkozó üzletet, ahol más profilu, esetleg szinezett, vagy egyéb speciális igényt kielégitő (műanyag)csatornák vannak?
Előzmény: Szecső (242)
Szecső Creative Commons License 2001.11.09 0 0 242
Szia

Egy lehetőség szebb kábelcsatornára:
1. Kettős szigetelésű kábelt használsz
2. Megveszed a legvékonnyabb csövet amibe belefér
3. Elmész egy asztaloshoz a csővel és kérsz
egy neked tetsző profilú lécet.
4. A hátoldalába bemaratod a csövet.
5. Tiplivel felrakod a falra az egészet

Mosógép vezetéke
Tedd a csövet a plafon sarkába, a vakolatba közvetlenül a betonra és vakold be a sarkot letörve.

Szecső

Előzmény: Törölt nick (238)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.08 0 0 241
Az egész konyhára nincs annyi pénzem mint amibe ez kerülne, másrészt egy 170x155-ös konyha azt hiszem már így is elég kicsi ahhoz, hogy még elvegyek belőle, szóval valszeg marad a csatorna.
Előzmény: tcs (239)
Degeczi Creative Commons License 2001.11.08 0 0 240
Nem rossz otlet, valoban.
A panelokban gyatra hang- es hoszigetelesen is javit, plane ha a gipszkarton moge szigeteloanyag is bekerul.
Meg egy bonusz, h a kisebb dolgokat egyszeruen, betonfuras nelkul fol lehet majd akasztani - igaz, a nagyobbakat meg nehezen, vagy inkabb egyaltalan nem is.
Előzmény: tcs (239)
tcs Creative Commons License 2001.11.08 0 0 239
Nekem még van egy áthidaló ötletem a külső csövek ellen. Igaz hogy igen perverz, igen drága, igen röhejes és igen őrült megoldás. Nem is javaslatnak szánom, hanem csak azért írom le, mert hátha egyszer valakinek épp ez kellhet.
Ha nem zavar, hogy kisebb lesz a konyhád (kit nem zavar, pláne panelban?), akkor gipszkartonozd be a falakat és a plafont. Mögötte szépen elférnek a csövek, és nem csak álmennyezeted, hanem álfalaid is lesznek. Persze a gipszkarton munka sok problémát felvet. Bár házilag is elvégezhető könnyű meló, de vannak trükkök, fogások ill. buktatók. Egy gyakorlott szakember tanácsai sokat érnek. A villanyszerelés is elég kínos lesz így, mivel azt a kartonozással egyidőben, általában a karton mögötti oldalon szokták csinálni, de a csövek garantáltan eltünnek.
Ugye borzalmas?
Előzmény: Törölt nick (238)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.07 0 0 238
Sziasztok!
Bocs, hogy nem reagáltam eddig, de vaciláltam, meg a flexet se kaptam meg amit beigért egy haver.
És íme a fejlemények, valamint egy kérdés:
A mai nap hatására kissé bedurrant az agyam, lévén szabit vettem ki, mivel 3 órára igérték magukat a "szakemberek" akik elvégeztek volna egy kis betonvágást, de 1/2 5kor (másodszori telefonhívásomra) közölték, hogy épp útban vannak. Köszöntem szépen, és megjegyeztem, hogy a 10 emeletes panelekben nem igazán szeretik, ha délután 5kor állnak neki 1-2 órás betonvágási tevékenységnek így ha lehet 1 héttel toljuk el a projectet és a FIX 2 órát legyenek szívesek megcélozni.
Arra jutottam, hogy lehet hagyom a fenébe az egészet, és mégis csatornába helyezem a 220-as vezetékeket a konyhában.
A kérdés, hogy - bízva a tudomány fejlődésében és a gyártók piacorientáltságában - hol lehet a sima fehér kábelcsatárnánál jobb kinézetű, különböző profilú, szinű, ne adj isten, fa, vgy fának tűnő csatornát kapni, és kb. milyen árban?
Előzmény: SebDani (237)
SebDani Creative Commons License 2001.10.16 0 0 237
Egy évvel ezelőtt hasonló betonba vágtam a flexemet, mint Tybald kolléga...
A csövezésről nagyon hamar lemondtam. Embertelen meló a flexezés: gyémántkoronggal szépen megy a beton, de egy bizonyos mélységnél (kb. 2 centi) 20-30 centinként jönnek a vasalatok, amihez korongot kell cserélni, de az nem viszi a betont, ráadásul eszméletlen porral is jár...

Szóval szép dolog az elszántság, de nem szégyen kompromisszumokat kötni. :-)
Ilyenek lehetnek pl., hogy több olyan lukat és csövet találtam, ami gyárilag benne van a panelban, de aztán nem használták fel, begipszelték, bemalterozták, aztán ment rá a tapéta. Ezek fellelhetősége (nálam legalábbis) szabályszerűséget mutatott, pl.
- az ajtók mindkét oldalán van szerelődoboz a kapcsolóknak,
- ha a fal egyik oldalán szerelődoboz van, akkor a luk átmegy a falon, vagyis a túlsó oldalon ugyanott szerelődoboz található,
- ha alul van egy szerelődoboz, akkor érdemes függőlegesen végigmatatni a falat, hátha akad derékmagasságban is (én találtam egy ilyet :-)),
- ha találsz egy szerelődobozt, akkor az be is van csövezve
és még sok ilyen hülyeséget tudnék sorolni...
Azon kell elgondolkozni, hogy az építő cégnek olcsóbb ugyanazt a (felesleges lukakkal rendelkező) panelelemet minél több hely(ségb)en felhasználni és a felesleges lukakat betömni, mint mindegyik faltípushoz külön sablont készíteni.

Nem a kedvedet akarom elvenni, kedves Tybald, csak azt akarom sugallni, hogy miután le van csupaszítva a beton, érdemes feltérképezni a beépített csöveket, dobozokat, és annak függvényében tervezni a munkát, neadjisten a csatlakozók, kapcsolók helyét.

A csövezést pedig felejtsd el! :-) Én is hamar lemondtam róla, a 6x2 méteres függőleges vezetékből, és a 6 helység felső világításából mindössze 2x2 métert sikerült csővel megoldani, azt is csak nagyon "szükségből" csináltam meg (hangszórókhoz megy a kábel), a többinél (csak erős idegzetűek olvassák tovább!) be lett malterozva a falba a vezeték...

És még egy tanács: nem mindig a flex a jó, időnként nagyon eredményesen lehet dolgozni egy ütvefűróval is (Hilti javasolt :-)) úgy, hogy egymástól 2-3 centire fúrsz lukakat (pl. 6-ost, 8-ast), majd ezeket ferdén "összefúrod", végül a kis maradék darabokat vésővel kiütögeted.
A konnektorok, kapcsolók lyukait kifejezetten így célszerű csinálni, flexszel nem is nagyon tudsz olyan mély lyukat kivágni...

Az eddigiek szubjektív tapasztalatok.
Egy viszont biztos: a szomszédokat előre készítsd fel a várható zajra, küldd el őket nyaralni, stb.

Előzmény: Törölt nick (229)
Degeczi Creative Commons License 2001.10.16 0 0 236
Tenyleg, ezt el is felejtettem... pedig mivel nagyon praktikusak, szinte mindenutt vilagitosra csereltem a kapcsolokat.
Előzmény: Herr X (235)
Herr X Creative Commons License 2001.10.16 0 0 235
Igen, és csinján kell bánni a "világítós" kapcsolókkal is. Némely kompakt fénycsőnél szintén villódzást okozhat a kapcsolóban levő glimm-lámpa.
Előzmény: Degeczi (234)
Degeczi Creative Commons License 2001.10.16 0 0 234
"a lámpákba ha energiatakarékos izzót csavarunk akkor lekapcsolt állapotban villog a lámpa mintha diszkóban lennénk...

Je, ez nalunk is megtortent!
Nyilvan nem a fazist szakitja meg az egykoros villanykapcsolo. Tul nagy macera lett volna emiatt atkabelezni, es szerencsere eszrevettem azt is, h nem mindegyik tipusu kompaktfenycso villog a fazis hatasara, igy egyszeru izzocsere segitett a dolgon (a villogost meg fol lehetett hasznalni egy helyesen bekotott szobaban).

Előzmény: Lord Iffy (195)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.16 0 0 233
Hacsek!
Köszi a választ, esetleg ilyen szakember van "itt" valahol zindexen aki 2 mondattal meg tudná válaszolni a kérdést?
Előzmény: Hacsek (231)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.15 0 0 232
Anteris,

a bejelentoig 2 eve is eljutottam. tajekozodas mar nem volt, penzt nem fizettettek, igaz, nem is jottek. radasul azzal idegesitettek ismerosok, hogy az elmu csak orat cserel, de a dobozt es a biztositekot nekem kell villanyszerelovel megcsinaltatni, meghozza ugy, hogy a villanyszerelo es az elmu _egyszerre_ legyen a helyszinen.

most ha jol ertem, akkor:

elmu: regi orat kiszerel
sajat szerelo: biztositekot kiszerel
GIS: csak a magassagos uristen altal egybetartott pakundekli (de 20 eve hivatalos) oradobozt kitepi a falbol.
GIS: uj dobozt felszerel
elmu: uj orat felszerel
sajat villanyszerelo: biztositekot beszerel + rakoti a meglevo halozatra.

a regi doboz csere surgeto, mert mar elmenni is felek mellett, hatha a legmozgastol szetesik (ez nem vicc, szigeteletlen butorlap + farostlemez hatlapu dobozt irtak elo apamnak 20 eve - o betartotta >> mindez ahogy tudta, vedte, de az ora nincs teto alatt - ezt a butorlap nem szereti)

Előzmény: Törőlt_nick (221)
Hacsek Creative Commons License 2001.10.15 0 0 231
Kedves Tybald!

Nem vagyok épületvillamossági szakember, tehát arra igazából nem tudok válaszolni.
A vasbeton födém alsó, húzott övének megvésése statikailag veszélyes lehet, főként ha megtalálod flexszel a hosszvasalatot.

Előzmény: Törölt nick (229)
NemTudom Creative Commons License 2001.10.13 0 0 230

Szia

Én nem tudom...hogy szabad-e ilyet csinálni...
Panelba bevágni...
De azt kell mondjam nem könnyü kiütni ha ki van vágva akkor sem....gép kell hozzá, vagy elszántság.
Meg a sarkokhoz nem fér a gép ott meg aztán kész tragédia kivésni a fözött betont.

Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.13 0 0 229
Sziasztok!
Egy kevés tanácsra lenne szükségem:
Régi 10 emeletes panelben konyha felújitás lesz, ebből eredően némi villanyszerelési meló is bejátszik (+ 2 konnektor) mivel jelenleg a panel falára ragasztottak a vezetékek gondoltam gémántkoronggos flexel vágunk a falba mélyedést abba hajlékony csövet és így az esetleges későbbi vezetékcsere miatt nem kell tapétát/csempét rombolni.
A felmerült kérdések:
1.Milyen csővet tegyünk a panelba, és milyen mély legyen a vályat amibe kerül?
2.Van-e valami amire érdemes odafigyelni (felhasznált vezeték, alkatrészek, stb.) ?
3.A fürdőszobába utólag vezet(tet?)ett az előző lakó a mosógép számára vezetéket amit ronda műa. csatornában a folyosó plafonjára rögzitett, gondolkodom, hogy ezt is ki kellene flexel vágni és besüllyeszteni, kérdés nem gyengül-e meg túlzottan a plafon?
4.Ha jól sejtem a flexel a vájat 2 "falát" lehet kivágni a közte levő részt vésővel kell kivésni, ez mennyire lesz nehéz miután a 2 oldala mér végig van vágva, ill. van-e valami speciális véső amit ehhez ajánlot használni?
Bocs, ha butaságokat kérdeztem, de anyagi okokból amit lehet magam kell, hogy megoldjak, lehetőleg csak magát a szerelést végeztetném szakemberrel.
Macimedve Creative Commons License 2001.10.10 0 0 228
Kálvária elkerülésére van egy, az ELMŰ-nél nagyon jól működő eljárás. Kihívod a szerelőket, az „állandóan lemegy az óra, ha bekapcsolom az akármit” dumával. Meggyőzöd a drót végén kötözködő hölgyet, hogy már minden ki van kapcsolva a lakásban, csak ez a szomszédnál prímán működő 40 Wattos cucc van bedugva, és mégis lemegy.....

Kimennek a szerelők, és közösen megállapítjátok, hogy a kismegszakító elöregedett.

Következő kérdés: „Ugye csak 25 Amperos van maguknál?” Erre többnyire egy határozatlan bólintás a válasz, meg a táskában kotorászás. Ha esetleg nagyon látszik a kisebb kismegszakító, akkor egy erre a célra szolgáló színes papírdarabbal (az a fajta, amin számok és aláírások vannak) letakarod.
Erre szépen bekerül a 25-ös kismegszakító a szekrénybe, javítás címszó alatt....... Nincs utánajárás, nincs papírtöltögetés, nincs kötözködés a „szabványon kívüli” óraszekrény miatt és hasonlók, mégis tuti és hivatalos lesz minden. Úgy számolj, hogy ugyanannyiba kerül, mint a hivatalos út, csak nem kapsz számlát......
A módszert egyébként az ügyfélszolgálatos hölgy javasolta, miután nem volt kedve kitölteni az ezernyi papírt, meg kínlódni az időpontegyeztetésekkel. Egyébként hibátlanul működött.....

Előzmény: Törőlt_nick (221)
oregmedve Creative Commons License 2001.10.10 0 0 227
De most elegunk lett, feljelentjuk a rohadekokat! Karterites, birsag, borton, csod, es meg raadasul szolunk nehany havernak, megadjuk a panasziroda cimet, aztan...
Szoval aki ott dolgozik, az reszkessen. Ha elmu-s autot latok, letaposom a kispolszkimmal, ha meg szerelot, azt lefoldelem.
oregmedve Creative Commons License 2001.10.10 0 0 226
Sziasztok!

Mi a jo #$%$#% anyjat csinalhat az elmu, ami miatt az elmult 3 honapban 3-szor 2-3 napra (8-16-ig) lekapcsoljak az aramot? Mi lehet az a munka, amit csak igy lehet elvegezni (es ennyi ideig tart)? Lehet, hogy valami nagyfogyasztonak kell a kakao, es a lakossagot addig lenyomjak??? Tiszta Ukrajna, lassan vennem kell egy aggregatort...

oregmedve, a paranoid

Advantech Creative Commons License 2001.10.10 0 0 225
Hosszabbito:
Valahol errefele vitatkoztunk ezugyben, mert nalam is hasonlo tunet volt. Vegeredmeny: kapacitiv osztas miatt jelenik meg a halozati fesz kb. fele a foldelo vezeton, amennyiben az foldeles nelkuli aljzatba van dugva a foldelt hosszabbito. Igaz en nem fazis ceruzaval neztem, hanem muszerrel. Probald megvizsgalni, hogy a hosszabbito vezetekei kozott nincs-e rovidzar. Valszeg nincs, mert mindegyik hosszabbito nem lehet egyszerre hibas. Bar meg az is elofordulhat...

A.

Bodza1 Creative Commons License 2001.10.10 0 0 224
még két hosszabítót is megnéztem
ott is ez a jelenség
Előzmény: NemTudom (223)
NemTudom Creative Commons License 2001.10.09 0 0 223
Hello

Ha nem vagy benne biztos hogy jók-e a hosszabitók.
Akkor keres egy szakit aki nem fázisceruzával nézi meg.

ui: a fázisceruza a fő bajkeverő.... de ezt ne vedd komolyan.

Előzmény: Bodza1 (222)
Bodza1 Creative Commons License 2001.10.09 0 0 222
szia

kösz
még annyit hozzátennék, hogy másik 2 hosszabítót is megnéztem, és abban is ugyan ez a helyzet

elképzelhető, hogy 3 hosszabító rossz??

Előzmény: Törőlt_nick (220)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!