Keresés

Részletes keresés

Antisystem Creative Commons License 2002.11.06 0 0 219
Amit a "pórnép" aranyesőnek hív, az nem az, az az aranyvessző. Az aranyeső (Citius laburnum - ha jól rémlik, lehet, hogy elírtam) valóban tartalmaz egy igen erős, nikotinnal megegyező hatású mérget, a citizint. (Bár ha jól rémlik tán csak a gyökere...de erre nem eszem aranyesőt:-))))
Ez az anyag különben kár milligrammos adagban a Tabex nevű dohányzásról leszoktató tabletta hatóanyaga, olyannyira nikotinszerű...

ÜdV

Előzmény: Emma Woodhouse (217)
Emma Woodhouse Creative Commons License 2002.11.06 0 0 217
Eszerint a mi kertünk tele van mérgező növényekkel. De például a lista szerint az aranyeső mérgező, a macskáim meg rendszeresen szétrágják, ha már nagyon belóg a kedvenc helyükra, még sincs semmi bajuk. Lehet, hogy időben kiköpik?

Az való igaz, hogy ezek full kerti macskák, és tényleg nem a növényekkel vannak elfoglalva. Sokkal jobban féltem őket attól, hogy fertőzött rigót esznek.

Előzmény: Antisystem (215)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.06 0 0 216
Ha a Monsterára (könnyezőpálma) gondolsz, azt tutin lehet, az egyetlen veszély, hogy az unatkozó macsogik megtépik a leveleit szegénynek...
Ez terráriumi növénynek is szóba jön mindenféle állatka mellé...

ÜdV

Előzmény: Emma Woodhouse (214)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.06 0 0 215
Kedves safi95!

ezen a linken pontosan össze van szedve.
Mondjuk privát véleményem a következő: pl. benne van a pitypang is (jogosan, a nedve hólyaghúzó, gyulladáskeltő hatású), de attól még a mi kijáró macskáinknak a mellettünk lévő réten 6 millió pitypang mellett sem lett semmi bajuk...
Szal SzVSz panelban szobamacska esetében komolyabban veendő a növény-lista, kijáró macska mellett kerti növényként meg lazábban lehet, ott a macsok nem fog unalmában nemfinom növényt rágcsálni, inkább bogarászik vagy napozik mondjuk.

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (213)
Emma Woodhouse Creative Commons License 2002.11.06 0 0 214
Nekünk van egy szép nagy pálmánk és abszolut nem érdekli a macskákat. Néha kiisszák a vizet a cserepe alól és egyszer az egyik megpróbált a földjébe kakálni, de még soha nem akarták megenni. Úgyhogy pálmát nyugodtan tarthatsz.
Előzmény: Törölt nick (213)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.06 0 0 212
Másfelől OK, vettem a kérdést.

Min tudod - ha nyaltál már laposelemet - az egyenáram sós ízt hoz létre a nyelven. Ebből nyilvánvaló, hogy a mobiltöltős macsnak sóhiánya van.
A fakérgek meg csersav-tartalmúak, és a csersav a gyomorhurut népszerű és tudományos gyógyszere. Ebből levezethető, hogy ez a cica meg látens gyomorproblémákkal küzd.
:-))))))))

Namost ezeknek van 1% valószínüsége, a 99% meg annyi, hogy a maccsok dilinyosók éppen...

ÜdV

Előzmény: Emma Woodhouse (210)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.06 0 0 211
Szia Emma!

Ld. a 208 első sora. Az általad felsorolt anyagok meg szintetikus piretroidok. Mesterségesen mérgezőbbé tett növényi hatóanyagok, amelyek emlősökre még meglehetőst veszélytelenek. Viszont a halakra pokoli mérgező..., a Chinoinnak ilyesmiből ömlött 600 liter a Dunába pár éve, aminek következtében (pedig mi 600 l a Duna méretéhez...) Dunaujvárosig döglöttek bizonyos halcik. Ez akkor fontos, ha esetleg van akváriumod is, akkor ezzel a bolhanyakörvvel foglalkozás után naaaagyon alapos kézmosás kell az akváriumba vagy haleleséghez nyúláshoz...

ÜdV

Előzmény: Emma Woodhouse (210)
Emma Woodhouse Creative Commons License 2002.11.06 0 0 210
Az egyik macsekom a bedugott mobiltöltőt szereti szopogatni. Abban milyen vitamin van? :-) Ja és a fakérget is szokták rágni (a fán, lehetőleg fejjel lefele). Meg gyakorlatilag bármit, ami belefér a nyávogójukba.
Előzmény: Antisystem (208)
Emma Woodhouse Creative Commons License 2002.11.06 0 0 209
Megnéztem a nyakörvet. "Miaú Star"-nak hívják és permetrin, tetrametrin meg piperonilbutoxid van benne, bármik is legyenek ezek. Viszont még mindig csak annyit tudok a szagáról, hogy a piros szokott levendulás lenni, a többi meg valami más.
Előzmény: Antisystem (204)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.05 0 0 208
Szerintem a pszichiáter minden macskára ráférne időnként :-))))
Ja, a macskafű lehet, hogy megoldás, de az is lehet, hogy annyira rákapott már a napi sajtó emésztésre, hogy a fűre csak a lábát fogja rázni :-)

ÜdV

Előzmény: orbi (207)
orbi Creative Commons License 2002.11.05 0 0 207
Köszi. Jó lenne mi emberek is így tudnánk, mit kellene ennünk. No, asszem vehetek macskafüvet... vagy vigyem el pszichiáterhez ? ,)))

Előzmény: Antisystem (206)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.05 0 0 206
Cellulóz. A fűzabálást helyettesíti.
Meg főképpen rossz szokás, biztosan egérnek kézeli magát :-)))))

ÜdV

Előzmény: orbi (205)
orbi Creative Commons License 2002.11.05 0 0 205
Annakidején amikor megvettem a nyakörvet a dobozára ráírták a hatóanyagot. Mibe van csomagolva ez a levendulás, hogy nincs ráírva???
Egyébként nyakörv-párti vagyok. A cicámat úgy találtuk, hogy kb. 8 kullancs volt benne. Valaki kiszedte, nyakörvet tettünk rá (igaz, hogy 6 hónapos nem volt még és így ellenzik, de inkább valami kisebb gond, mint Lyme kór alapon mégis rátettem + közrejátszott, hogy akkor még nem volt biztos, hogy hazahozzuk), azóta csak egyszer volt benne kullancs, amikor azt hittük, már nem visszük ki többé szabadba, de mégis egy napra kiengedtük, viszont nyakörvet nem tettem rá...

Nem tudom, hogy a macskákra melyik vitamin hogyan hat, de a Vitamin ABC c. könyvet érdemes beszerezni. Igaz, ez humán és nem makkaorvoslási szempontból részletezi a hatásokat.

A matska fórumon próbáltam a többieket meginterjúvolni, de nem sikerült. Szerintetek miért eszik papírt a macska? A papírdoboztól a kártyanaptáron át a WC papírig semmi sincs biztonságban. Most, kb. 9 hónapos korában szokott rá. Igaz, fogyókúrán/diétán van. Egyrészt a gyomra nem bírta a macskakaját, ezért sokkal több csirkét és konyhai maradékot kap, másrészt meg pocakosodott. Igy részben kevesebbet is kap, meg mást is mint amit megszokott (mindemellett elmaradt az egér és gyíkhusi valamint a hal is.)

Antisystem Creative Commons License 2002.11.05 0 0 204
Na, akkor a teljesség igénye nélkül:
Bolfo - Propoxur
Pánik-B - 8,7% karbamil
Preventef - Dimpilát + zsirsav-észter
Preventic kullancs - Amitráz 2,52g
Trixie - Dimpilát + dibutilftalát

ÜdV

Előzmény: Emma Woodhouse (203)
Emma Woodhouse Creative Commons License 2002.11.05 0 0 203
Azt én sem feltételeztem, hogy tényleg bármi köze lenne a levendulához. De azt hiszem,a szaga a macskákat is a levendulára emlékezteti, mert hasonlóan reagálnak rá, mint au udvaron lévő levendulára.
Egyszer vettünk bionyakörvet, természetes hatóanyaggal, de a jószágok nem nagyon szerették, így visszatértem a műlevendulára. Volt mentolos szagú nyakörv is, de azt félnaponta levették.
A Frontline-ról én is jókat hallottam, de az én macskáim nem csak a bolhák ellen hordanak nyakörvet, hanem azért is, hogy semmiképpen se látsszanak gazdátlannak. Így sokkal jobbak a túlélési esélyeik (a mi környékünkön).
Előzmény: Antisystem (202)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.05 0 0 202
Ha megmondod a nevét, szivesen megmondom, egyébként többnyire szint, piretroid vagy/és szervesfoszfát. A nyakörvek sem rosszak szerintem se, én mondjuk ilyenkor az egész bandát (macskák + ebbenytyű) Frontline-ozni szoktam. Veszek egy 60 kg-os kutyára valót, és műanyag fecskendővel szétmérem 3 állatra a megfelelő adagot, így kevesebb, mint fele áron jövök ki, mintha eleve egy 30 kg-os kutya és 2 macskaadagot vennék...

ÜdV

Előzmény: Emma Woodhouse (201)
Emma Woodhouse Creative Commons License 2002.11.05 0 0 201
Az enyémek olyan nyakörvet hordanak, ami kullancs ellen is véd. Nektek vannak nyakörv-tapasztalataitok? Eddig nem sikerült felfedezni, hol írják rá a bolhanyakörvre, mi a hatóanyaga. :-( Az viszont biztos, hogy a macskáim azt szeretik, aminek számomra is jól érzékelhető levendula illata van. Persze erre sincs ráírva, hogy levendulás lenne, de szín alapján többnyire sikerül ilyet venni.
Előzmény: Antisystem (200)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.05 0 0 200
"Gondolom az állatorvosok ugyanúgy szoktak ismertetőket kapni a gyógyszergyártóktól, mint az emberorvosok." - ezt én is így tudom, sőt már láttam is ilyen szines-szagos prospektust.
Mondjuk számomra amikor felmerült az infohiány-probléma vitaminok és gyógyszerek tekintetében az volt a megoldás, hogy megvettem a vonatkozó állatorvosi irodalmat.
Ilyen tipusu általános kigyüjtés amit Te keresel nem tudom, hogy van-e a neten, csak célirányos keresésekkel van tapasztalatom.
Különben a prospektusok azért főképp reklámiroalmak, ezt nem szabad elfelejteni, ott mindig minden éppen a legelőnyösebb...:-)

Más: a nagyobbik cicában tegnapelőtt 5 azaz öt darab kullancsot találtam...eddig egy sem volt benne soha...
Innen eszembe jutott, hogy a macska is elkaphatja a Lyme-kórt minden további nélkül....sajnos ma még az állatorvosok zöme nem gondol rá, ha hosszan tartó hullámzóan lázas állapotot lát, mindenféle izom meg izületi meg idegrendszeri panaszok változatos elegyével...

ÜdV

Előzmény: Emma Woodhouse (199)
Emma Woodhouse Creative Commons License 2002.11.05 0 0 199
Nincs arról valami jó leírás, hogy melyik vitamin mire jó és miben van? Tudom, hogy ilyet még biológiaórán is tanultunk, de engem valami macskaspecifikus leírás érdekelne, ha létezik egyátalán ilyesmi. Vagy jó lenne, ha létezne egy összehasonlító leírás az itthon kapható macskavitaminokról. Gondolom az állatorvosok ugyanúgy szoktak ismertetőket kapni a gyógyszergyártóktól, mint az emberorvosok.
Előzmény: Antisystem (198)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.04 0 0 198
A gittevés SzVSz a kalciumhiány mellett utalhat F-vitamin (linolsav, linolénsav) hiányra is, mert az is igen jelentékeny mennyiségben van benne.
(Lenolaj a folyékony komponense az üveges gittnek :-)))
De a kalcium valószínűbb tényleg, hisz általános gyulladáscsökkentő-érfaltömítő hatással bír.
A szokása meg aranyos :-)))

ÜdV

Előzmény: Emma Woodhouse (197)
Emma Woodhouse Creative Commons License 2002.11.04 0 0 197
Fura módon a beteg macska folyton kalciumot akar enni. Leette a gittet az ablakomról, aztán a követ nyalta. Kérdeztem az állatorvost, de nem igazán értette ő sem. Aztán némi internetes kutatás után arra jutottam, hogy kalciumot szeretne. Azóta kap olyan vitamint, amiben van. De nem eszi meg magától, csak ha ő szedheti ki a dobozból.
Előzmény: Antisystem (196)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.04 0 0 196
Szal a másik macsok a macskaleukózis-fertőzött, és ez mutat be ilyesit? Ezt híjják munkamegosztásnak:-)))))))
Kicsit hasonlít a dolog a mi kisebbik macskunkhoz, amelyiknek azért van állandóan gyomorbaja, mert összezabál minden szemetet a nyers krumplihéjtól kezdve...:-)
Akkor a fertőzött macskodat figyelembe véve különösen ajánlom figyelmedbe a 194-et, mint állatorvosoddal megvitatandó témát...

ÜdV

Előzmény: Emma Woodhouse (195)
Emma Woodhouse Creative Commons License 2002.11.04 0 0 195
Nem egy legyengült jószág. Inkább a folytonos mocsokban fetrengésre tippelnék. Ez a macska képes beledugni a fejét abba az alomba, amit a másik egy perce rendeltetésszerűen használt!
Az ecsetelést majd legközelebb kipróbálom, de szerencsére azóta nem volt ilyesmi.
Leukózis kizárva, de ez egy másik történet. A másik macskámnak, aki ennek a testvére, FeLV-je van. Ez valamivel azután derült ki, hogy megkapták az első oltásukat. Akkor persze az egészségeset elvittem tesztre és csodával határos módon negatív lett. Azóta már be van oltva .
Előzmény: Antisystem (193)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.04 0 0 194
Kis adalék az A-vitaminhoz.

Szal úgy tűnik, hogy ennek a vitaminnak a szokásosnál nagyobb adagban jelentékeny immunstimuláns (immunrendszert erősítő) hatása van. Viszont a szervezetben felhalmozódik, és még nagyobb adagban betegséget (agyödémát) okoz. Tapasztalatom szerint ezt az alább irt formulát (másnaponta 25 000 egység 4-5 alkalommal) még biztonsággal meg lehet csinálni, viszont utána 6 hét szünet kell!!!.
A másik cucc, amiről ilyen immunstimuláns hatás kiderült a levamisol (Decaris nevű féreghajtó).
Ezt viszont az orvossal kell megbeszélni, általános tapasztalati mennyiség a féreghajtó adag 1/3-a 5-10 napig naponta...túladagolva ez is naaaagyon randa dolgokra képes...
Új lehetőség is van az immunrendszer erősítésében, ez pedig egy Baypanum nevü injekció, ami macskaleukózisban is hatékonynak tűnik az újabb külországi szakirodalom alapján, és nálunk is beszerezhető tudtom szerint.

ÜdV

Előzmény: Emma Woodhouse (192)
Antisystem Creative Commons License 2002.11.04 0 0 193
Szia Emma.

Önmagában nem horror probléma.
Veszel Glicosept vagy Phlogosol oldatot az parikában (lehet kapni simán) meg ilyen fültisztító pálcikát, és a tömény oldattal megecseteled napi 2-3 alkalommal pár napig.
Ha a macskod hajlamos rá, akkor vegyél Béres-cseppet, meg C vitamint, és adjál neki egy kúrát...ha tudsz, ajánlatos hozzá egy lökésadag A-vitamint is...pl. az 50 000 NE-s terápiás felnőtt kapszulából másnaponta 1/2 kapszula anyagát kenőmájasban, összesen 5!!! alkalommal.(vényes...)

Viszont az ilyenek szeretnek legyengült állapotban előjönni, ezért alkalom adtán javaslom a macskaleukózis-fertőzöttségre való szűrést.

ÜdV

Előzmény: Emma Woodhouse (192)
Emma Woodhouse Creative Commons License 2002.11.04 0 0 192
Mondjátok, volt már olyan macskátok, akinek mitesszere volt? Az egyik nyávogónak egyszer csak egy fekete pötty jelent meg a szája szélén, a szőr határán. Mivel egyre nagyobb lett, én meg nem tudtam elképzelni, hogy micsoda (begyulladt szálkára tippeltem), elvittem az orvoshoz. A doki meg azt mondta, hogy ez normális és nem csinált vele semmit. Aztán még két napig bírtam nézni, de mivel a dudor egyre nagyobb lett, fogtam a macskát és kimaszíroztam a szutykot a pöttyből. Nem fájt neki és egy nap múlva már nyoma sem volt. Kérdéseim a következők:
1, Ez általános jelenség a macskáknál, vagy csak ennél az egynél?
2, Tényleg nem kellett voltna vele semmit csinálni? És ha úgy igazán begyullad? Végülis a macska szája nem kifejezetten steril, bacimentes hely.
szuszmok Creative Commons License 2002.11.03 0 0 190
Csak halkan kérdezem. mit csinálsz a kiscicákkal? őket is fel tudod majd nevelni?
Előzmény: eMM (189)
eMM Creative Commons License 2002.11.03 0 0 189
Ezeknél a cicáknál marad minden a természet rendje szerint.
Előzmény: eMM (176)
szuszmok Creative Commons License 2002.11.01 0 0 188
Szia Cat,
Megnéztem, amit ajánlottál.

Feltehetem linknek a lapotokat az enyémre?
Előre is köszi,

szuszmok:-)

Előzmény: TopCat (187)
TopCat Creative Commons License 2002.11.01 0 0 187
Kedves eMM, sajnos már olvasni is ritkán van időm a fórumot, úgyhogy lehet, valahol elveszítettem a fonalat, de az ivartalanítás ellenességedhez szeretném ajánlani, olvasd el a következő cikket: http://www.extra.hu/mokusfalvi/macska/kifogas.htm Üdvözlettel: Cat
Előzmény: eMM (161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!