Keresés

Részletes keresés

t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3070
egy részét jól ki is moderáltatta valaki :-)
lala, konkrétan hol lehet anyázni stahlt? külön fórum??
Előzmény: efzsuzsa (3068)
mannamari Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3069
A kérdés egyébként kapcsolódik a műsorhoz.
A válasz pedig rém egyszerű: az ízvadász így reklámozza a saját cégét.
Előzmény: efzsuzsa (3066)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3068

 húha!

 

 ezt nevezem szigornak....idézzem lentebb hányan és hányfélét irak már a műsorról ehelyt ( muffin, muffin muffin...)

 

de szerintem ez e hang, amivel utasítgatsz nem illik semmilyen topichoz, melynek egyébként hű olvasója és néha, ügyetlewn megvalósítója is vagyok ( mármint a recepteknek)

 

de hogy nem a te hozzászólásaid vonzanak ide, az is biztos

Előzmény: tündérlala (3067)
tündérlala Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3067

Azt szóljuk, hogy ennek semmi köze a recept-topichoz. :)

Vannak külön Stahl fikázó topicok, ezt kérjük meghagyni a recepteknek, hogy ne kelljen a sok off meg Story magazin hír közül kitúrni a valódi infókat, köszi.

Előzmény: efzsuzsa (3066)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3066

...és ahhoz ti mit szóltok, hogy A STÁB EBÉDJÉT A NEMTUDOMMILYEN FOOD BIZTOSÍTJA......

Vagy ezt csak én találom furcsának?

mannamari Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3065
Esetleg ez volt az egyik szombati étel?

ANANÁSZOS LENCSEPÜRÉ ÉS ÉDES-ERŐS LENCSE SÜLT SONKÁVAL

Hozzávalók:
1 db ananász, felkockázva
25 dkg lencse, megmosva és lecsöpögtetve
2 szál sárgarépa, megtisztítva és kockára vágva
2 db babérlevél
2 gerezd fokhagyma, megtisztítva
¼ zeller gumó, megtisztítva és kockára vágva
1 dl tejszín
1 kávéskanál currypor
2 evőkanál méz
1 evőkanál dijoni mustár
1 vastag szelet füstölt sonka

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A felkockázott ananászt egy kisebb lábosban, a sárgarépát és zellert egy nagyobb lábosban a fokhagymagerezdekkel és a babérlevéllel együtt gőz fölött puhára pároljuk. Ha készen van, nem öntjük ki a zöldségek alól a vizet, mert a baba ebédjéhez még szükségünk lehet rá.

Miközben a gyümölcs és a zöldségek puhulnak, megfőzzük a lencsét, majd a babérlevél nélkül áttesszük egy tálba. Jöhet hozzá az ananász, a párolt sárgarépa és a párolt zeller, majd az egészet alaposan összeturmixoljuk.

Összeállítjuk a baba ebédjét. Kiveszünk egy adag pürét és szitán átpasszírozzuk, hogy biztosan pépes legyen a baba étele. Ha szükséges a félretett pároló lével hígítjuk. A baba ebéd ezzel készen is van.

A családnak a maradék pürébe belekeverjük a tejszínt és a curryport. Sózzuk és kevés frissen őrölt borssal ízesítjük.

Egy közepes serpenyőben olajat hevítünk és amíg melegszik, egy tálkában kézi habverővel összekeverjük a mézet a mustárral és alaposan bekenjük vele a sonkaszeletet. Ha a serpenyőben már kellően forró az olaj, mézes-mustáros sonkaszeletet pár perc alatt kisütjük.

Tálaláskor a tányérra kanalazzuk a maradék zöldségpürét és melléhelyezzük az ízes sonkaszeletet.
mannamari Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3064
MAI RECEPT
PARADICSOMLEVES MENTÁS PESTÓVAL

Hozzávalók:
1 csomag újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1½ l forró víz
1 zöldségleves-kocka
2 evőkanál olívaolaj
2 csapott evőkanál liszt
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv
só és frissen őrölt bors
1-2 babérlevél

A mentás pestóhoz:
5 dkg fenyőmag
5 dkg friss mentalevél
1 csokor petrezselyem
2 dkg frissen reszelt parmezán
1 dl extraszűz olívaolaj
só és frissen őrölt bors
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Előkészítem a leves hozzávalóit. Az újhagyma fehér szárát vékonyan felkarikázom, majd megpucolom a fokhagymát, és finomra vágom. A forró vízbe belemorzsolom a leveskockát, és jól összekeverem, hogy feloldódjon.

Megfőzöm a levest. Az olívaolajon mérsékelt tűzön kevergetve megfonnyasztom az újhagymát, aztán hozzáadom a fokhagymát. Amikor néhány pillanat múlva megérzem a fokhagyma illatát, levével együtt beleöntöm a fazékba a hámozott paradicsomokat. Az egészet jól megsózom, megborsozom, és összekeverem. Ráhintem a lisztet, aztán 1-2 perc alatt kevergetve összefőzöm. Ez lesz a leves-alap.

A leves-alaphoz hozzáöntöm a zöldséglevest, hozzádobom a babérleveleket, és felforralom. Ha már forr, mérsékelem alatta a tüzet, és 15-20 perc alatt puhára főzöm a paradicsomot. Néha megkeverem, de nem szükséges sokszor.

Amíg a leves fő, elkészítem a mentás pestót. A fenyőmagot száraz serpenyőben mérsékelt tűzön kevergetve aranybarnára pirítom néhány perc alatt, aztán átszórom a turmixgépbe. Apróbb darabokban hozzáollózom a mentalevelet és a petrezselymet, majd belereszelem a gépbe a parmezánt és a fokhagymát. Végül beleöntöm az olívaolajat, és teszek a gépbe sót meg borsot is. A mentás pestót összeturmixolom. Ha szükséges, menet közben leállítom egyszer-egyszer a gépet, és fakanállal felkavarom a pestót, hogy egyenletesen pépesedjen. A kész pestót tálalásig félreteszem, és gyorsan elmosom a turmixgépet.

Ha a paradicsomleves megfőtt, kiszedem belőle a babérleveleket. Óvatosan átöntöm a tiszta turmixgépbe, és összepépesítem. Ezután visszaöntöm a fazékba.

Az összeturmixolt levest még egyszer felforralom, és megkóstolom, elég sós-e, borsos-e. Ha nem, akkor ízesítem. Ilyenkor az is kiderül, nem lett-e túl sűrű. Ha igen, öntök hozzá még forró vizet.

Tálaláskor a krémes paradicsomlevest tányérokba merem, és mindegyik közepére teszek 1-1 evőkanálnyit a mentás pestóból.

4 adag lesz belőle.

mannamari Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3063
A fagyi szelet receptjét nem tették közzé. Ha esetleg valakinek meglenne...

Felvidéki sztrapacska


50 dkg liszt
1 kg burgonya
2 egész tojás
30 dkg juhtúró
3 dl tejföl
15 dkg húsos szalonna (kolozsvári, vagy császár)
ízlés szerint só



Vágjuk a szalonnát kockákra, és saját zsírján pirítsuk meg. A burgonyát pucoljuk meg, majd a sajtreszelő legkisebb lyukán reszeljük le. A munka közben mindig szórjuk meg a tetejét liszttel, hogy elkerüljük a barnulást. Keverjük össze a masszát két tojással, a szalonna kisült zsírjából úgy fél decivel, egy kis sóval és annyi liszttel, amennyit felvesz, hogy jó sűrű, galuskatészta szerű masszát kapjunk. Sózzuk meg és máris mehet a galuska szaggatón át a lobogó, forró sós vízbe. Vigyázzunk, ezt a mennyiséget legalább két menetben kell majd szaggatnunk! Amikor a galuskák feljöttek a víz felszínére, akkor várjunk még 2-3 percet, majd egy szűrővel halásszuk le őket a víz tetejéről. Egyből mehet is a formás krumplis galuska egy öblös jénaiba. Amikor minden galuska az edénybe került, akkor keverjük össze a juhtúrót a tejföl felével – ha túl kemény, akkor még lazíthatjuk egy kis galuska főző lével – és öntsük nyakon vele a galuskát. A végén koronázzuk meg az ételt a ropogósra sült húsos szalonnával és küldjük be a sütőbe rottyanni egyet úgy 5-6 percre. Tálaljuk a maradék tejföl kíséretében.

mannamari Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3062
Ez lenne a cserép-kemencés étel.

Az edényről ennyit találtam. + ott van az oldalon a készítő elérhetősége is, de azt nem akartam ide átmásolni.

Nem mindannyiunk számára adott a lehetőség, hogy otthonunkban kemencét építsünk. Farkas Gábor fazekas, a népművészet ifjú mestere éppen erre az eshetőségre álmodta meg, és készítette el azt az edény készletet, amelyet még ebédlő asztalunkra helyezve is kemenceként működtethetünk. A különleges anyagból, különleges eljárással készített edényekben épp ennyire különleges íz harmóniájú ételeket készíthetünk.

Káposztás bab gazdagon


15 dkg füstölt szalonna
60 dkg savanyú káposzta
1 szál füstölt kolbász
1 vastagabb szelet császárszalonna
1 vastagabb szelet füstölt sonka
30dkg fejtett, fehér, vagy tarka bab
1 cs. friss kapor
3 dl tejföl



Füstölt szalonnát kiolvasztunk, erre rétegesen egy kerámia edénybe helyezzük a savanyú káposztát, a füstölt kolbász karikákat, a császárszalonna darabokat, a füstölt sonka kockákat, és az előző nap megfőzött babot. A végén a bab főzőlevével felengedjük az egytál ételünket, majd berakjuk a kemencébe kb. 1,5 órára. Amikor elkészült, frissen vágott kaporral bekevert tejföllel gazdagítjuk.
Előzmény: toppick (3057)
mannamari Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3061
A grillázstortánál nincs recept, csak a készítő telefonszáma.

házi rétes


Rétestészta hozzávalók 2 rúdra:
60 dkg rétesliszt
1 evőkanál ecet
diónyi zsír
langyos víz
csipet só

Részeges diós-meggyes rétes töltelék: 1 rúdra való (10 szelet)
30 dkg durvára tört dió kevés olajon megpirítva
20 dkg magozott meggy
15 dkg cukor
10 dkg zsemlemorzsa
1 dl házi vegyes pálinka

Tótkomlósi-kolbászos rétes töltelék: 1 rúdra való (10 szelet)

1 közepes fej makói vöröshagyma összevágva
30 dkg enyhén csípős (tótkomlósi) házi, füstölt kolbász kockára vágva
20 dkg pirított kenyérkocka
0,5 l tejföl






Körülbelül 60 dkg réteslisztet egy tojással, 1 evőkanál ecettel (helyettesítheti savanykás fehérbor), diónyi zsírral és annyi langyos sós vízzel gyúrunk össze, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen. Az eleinte nagyon ragadós tésztát addig dolgozzuk, verjük a gyúródeszkához, amíg már sem a kezünkhöz, sem a deszkához nem tapad. Ekkor két cipót formálunk belőle - vigyázzunk, hogy a cipókon semmi gyűrődés ne legyen, mert akkor nehéz a kinyújtásuk -, meglisztezzük, melegített lábossal a deszkán letakarjuk, és vagy 15 percig pihentetjük (nyáron nincs szükség melegített lábosra, elég, ha egy konyharuhával borítjuk le a tésztát ). Egy nagyobb asztalt tiszta abrosszal letakarunk, az abroszt liszttel egyenletesen meghintjük. Az egyik cipót kezünk között óvatosan kihúzgáljuk körülbelül tányér nagyságúra, azután az abrosz közepére tesszük, megkenjük olvasztott zsírral, és körbemenve az asztal körül, lassan, óvatosan szép vékonyra kihúzzuk. Az asztalról lelógó vastagabb széleket tenyerünkre felcsavarva leszedjük, újra összegyúrjuk, pihentetjük és kihúzzuk. A szélekkel foltozhatjuk meg a tésztát, ha kiszakad. A papírvékonyra nyújtott tésztát egy kicsit szikkadni hagyjuk, majd olvasztott zsírral megfröcsköljük és ráhintjük egy csíkban a tölteléket. Az abrosz segítségével összecsavarjuk, a tetejét is megkenjük zsírral, és kizsírozott tepsiben szép barnáspirosra sütjük.
mannamari Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3060
paprikás kalács


½ l tej
3 ek. cukor
5 dkg élesztő
80 dkg liszt (fele félfogós, fele sima)
1 tojás
2 csapott ek. piros paprika
8 ek. cukor
kevés zsír vagy olaj
pici só



Ebből a mennyiségből két kalács lesz. Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatunk. A liszttel, 2 kanálnyi olajjal, a tojással jól kidagasztjuk. Konyharuhával lefedve, melegebb helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, egy gyúródeszkán kétfelé vágjuk, hosszúkásra nyújtjuk. Kanállal a tésztára kenjük a piros paprikát, megszórjuk cukorral, majd kevés olvasztott zsírral meglocsoljuk a tölteléket. Feltekerjük, tepsibe helyezzük, s hagyjuk újra megkelni. Felvert tojással megkenjük a tetejét, közép meleg sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük, szeletelve tálaljuk.

mannamari Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3059
Makói harcsapaprikás kapros – juhtúrós puliszkával


10 dkg füstölt kolbász
1 kg harcsa filé
10 dkg juhtúró
1-2 halászlé kockából alaplé
csipet bors
2 tk. Delikát
1 gerezd fokhagyma
3 ek. olaj
1 ek. őrölt paprika (édes)
1-2 paradicsom
Só ízlés szerint
2 dl tejföl
2 dl tejszín
1 zöld paprika
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 zöldpaprika (csípős) ízlés szerint tálaláshoz
60 dkg kukoricadara
1-2 ek. zsír
1 ek. burgonyakeményítő



A halat előzetesen 1-2 órára bepácoljuk: finomra vágott hagyma egy részéből, olaj, só, bors, delikát, feldarabolt paradicsom, paprika egy részéből pácot készítünk, ebbe a keverékbe tesszük a kockára vágott harcsát.
Olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, TV paprikát, majd rátesszük a paradicsomot, és tejfölt. Hozzáadjuk a karikára vagy kockára vágott füstölt kolbászt és a harcsafilét, felöntjük alap lével, meghintjük piros paprikával, tejszínnel dúsítjuk, fűszerezzük (só, bors, delikát), hozzáadjuk a burgonyakeményítőt, és készre főzzük. A végén – tálaláskor tejföllel és csípős zöldpaprikával díszítjük.
Puliszka:
Forrásban levő vízhez zsírt adunk, sózzuk, majd hozzákeverjük a búzadarát. 3 – 4 perc alatt készre főzzük (akkor kész, ha az edény falától elválik). Őzgerincformába helyezzük a puliszka kb. felét, majd hozzáadjuk a friss vágott kaporral ízesített juhtúrót, a maradék puliszkát is rádolgozzuk simára, formázzuk és lehűtjük. Tálaláskor szeleteljük és melegítjük.
mannamari Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3058
Akkor a műsorben eddig szerepelt ízvadász receptek:


eredeti zsidó sólet


1,2 kg tarka, vagy fehér bab (ízlés szerint)
75 dkg marhaszegy
75 dkg marha pecsenye
1 egész marhanyelv
1 db. füstölt libacomb
15 dkg gersli (árpagyöngy)
4 kisebb fej vöröshagyma
1 kisebb fej fokhagyma
2 ek. piros paprika
1 tk. törött bors
1-1,5 dl olaj vagy zsír
1 ek. liszt
4 db. tojás




A babot nem szabad előre beáztatni!
Egy nagy lábasba tesszük az aprított fokhagymát, vöröshagymát, a megtisztított babot, az olajat, lisztet, piros paprikát, sót, és összerázzuk. Nem szabad keverni, mert a babszemek „levetik” héjukat. A tetejére tesszük a húsokat. Felengedjük vízzel úgy, hogy a húsokat teljesen ellepje. Tűzhelyen felforraljuk, majd betesszük a sütőbe a legkisebb lángon legalább 4 órára. Ekkor kivesszük, beletesszük a megmosott nyers tojásokat és a gerslit. A sütőben hagyjuk még kb.1 órát. Ekkor elzárjuk, és bent hagyjuk egész éjszakára.
Előzmény: toppick (3057)
toppick Creative Commons License 2006.05.08 0 0 3057
Szerintem sok idelátogató örülne neki. Ráadásul a műsor alapján nehéz lenne az ízvadászott ételeket elkészíteni.
Régebben az Ízvadász bemutatott egy jópofa cserép-kemencés ételt. Nem tudja vki, hogy olyan kemencét hol lehet kapni?
Előzmény: mannamari (3052)
fairyqueen Creative Commons License 2006.05.07 0 0 3056

Hát én sem láttam, csak pár percet, ugyanis szerintem már megint korábban kezdték a műsort.

 

Hát abban , amit én láttam egy gyerek sem főzött csak ő. Meg volt benne olvasói kérdés és gyerekorvos szakértő.

Egyébként valami lencsepürét csinált meg májból egy másik kaját. Nem figyeltem, mert aszittem fent lesznek a receptek majd a honlapján.

 

Előzmény: varadit (3054)
fairyqueen Creative Commons License 2006.05.07 0 0 3055
OLASZ MELEGSZENDVICS Hozzávalók:

1 doboz natúr ömlesztett sajt
1 csapott evőkanál mustár
2 evőkanál száraz fehér bor
frissen őrölt bors
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 gerezd fokhagyma
néhány szelet pácolt, szárított sonka
4-5 szelet frissen készített pirítós
4-5 kakukkfűág

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt fektetünk egy tepsibe.

A krémhez egy kis tálkába kanalazzuk az ömlesztett sajtot, majd hozzáreszeljük a fokhagymát. Jöhet bele a fehér bor, a mustár, pici só és frissen őrölt bors, végül pedig a morzsolt oregánó. Az egészet alaposan összekeverjük.

Amikor a sütő már forró, ráfektetünk egy-két szelet sonkát a frissen elkészített pirítósokra, majd rákanalazzuk a kenyerekre a sajtkrémet is, végül mindegyik tetjére ráillesztünk egy-egy kakukkfűágat. Ha kész, a melegszendvicseket néhány perc alatt megsütjük.

 

SÜLT JÉGSALÁTA-TÁNYÉR Hozzávalók:

1 db jégsaláta
1 db nagyobb paradicsom
3-4 szelet érlelt karaj
2-3 levél friss zsálya
2-3 zsenge kakukkfűág
1 evőkanál mustár
2 marék reszelt sajt
3 evőkanál tejszín

Elkészítés:

A jégsaláta fejről lefejtjük a külső, piszkos leveleket, majd levágva a kiálló szárát, egy éles késsel megfelezzük, majd az egyik feléből levágunk 2-3 vastagabb cikket, enyhén megsózom őket majd egy kicsit félreteszem.

Egy nagy serpenyőben olívaolajat öntök, és amíg melegszik, a paradicsomot ujjnyi vastag szeletekre vágom.

Amikor már forró az olaj, már teszem is rá a salátacikkeket és a paradicsomkarikákat, majd az egészet meghintem frissen őrölt borssal.

Aki pedig valami húsfélét is szeretne harapni ehhez a finom sült zöldséghez, melléjük dobhat a serpenyőbe néhány szelet érlelt karajt is.

Néhány perc elteltével sorban megfordítom a zöldségeket és a hússzeleteket is, hogy a másik oldaluk is szépen piruljon, majd hogy még ízletesebb legyen az étel, melléjük dobok néhány levél friss zsályát és néhány zsenge kakukkfűágat is.

Amikor minden finomság megsült, egy tányérra tálalom őket, és hogy a belőlük kisült ízek ne vesszenek el, gyorsan készítek egy mártást is. Ehhez a serpenyőbe kanalazom a mustárt, beleszórom a reszelt sajtot, és ezt az egészet összeolvasztom a tejszínnel. Enyhén megsózom, majd néhány keverés után már öntöm is a sajtszószt a sült zöldségekre.

Jó étvágyat!

 

 

TÖLTÖTT PIZZA Hozzávalók:

½ csomag kész pizzatészta
2 evőkanál olaj
1 zacskó rucolasaláta
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
10 dkg reszelt Pannónia sajt
10 dkg reszelt Karaván sajt
1 dl tejföl

Elkészítés:

1 evőkanál olajat felhevítünk a serpenyőben, és ha már forró, beledobjuk a rucolasalátát. 2-3 perc alatt, erős tűzön, kavargatva kicsit megroppantjuk, majd az utolsó percben hozzáadjuk a fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről, és félretesszük.

Összekeverjük a kétféle sajtot és a tejfölt, majd hozzákeverjük a fokhagymás rucolát. Sózzuk, borsozzuk.

A pizzatésztát vékonyra kinyújtuk, és a közepére halmozzuk a tölteléket.

Ezután a tésztát, mint egy könyvet, becsukjuk, azaz az egyik felét a másikra fordítjuk. A széleket jól összenyomkodjuk, és a töltött pizzát rátesszük egy kiolajozott sütőlemezre.

220 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük

 

NARANCSOS KEKSZ Hozzávalók:

12,5 dkg puha vaj
6 dkg cukor
1 narancs lereszelt héja
4-5 csepp narancsolaj (gyógyszertárban kapható)
1 tojássárgája
19 dkg finomliszt
1 csipet só
3 dkg mazsola, teába beáztatva és leszűrve
a nyújtáshoz és a kiszúráshoz kevés finomliszt
a kenéshez 1 tojásfehérje, villával enyhén habosra verve
Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt borítunk egy tepsibe.

Elkészítjük a tésztát. A puha vajhoz hozzáadjuk a cukrot, a reszelt narancshéjat és a narancsolajat. Robotgéppel néhány perc alatt habosra keverjük, aztán beledolgozzuk a tojást. Ezután a liszthez hozzákeverjük a sót, és fakanállal hozzávegyítjük a lisztet a narancsos-cukros-tojásos vajhoz. A tészta ezzel készen van.

A tésztát folpackba csomagoljuk, és hűtőbe rakjuk kb. 30 percre, hogy nyújtható állagúra dermedjen.

A tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkára tesszük, és lisztezett nyújtófával 1 cm vékonyra nyújtjuk. Ezután lisztbe mártott pogácsa-szaggatóval kb. 6 cm-es körlapokat szúrunk ki belőle, majd a körlapokat egymástól két ujjnyi távolságban letesszük a tepsire.
(Mivel a tésztában sok vaj van, megesik, hogy mire végzünk a nyújtással, túlságosan felpuhul ahhoz, hogy könnyű legyen kiszúrni belőle a körlapokat. Ilyenkor a kinyújtott tésztát érdemes betenni pár percre a fagyasztóba, hogy újra megdermedjen.)

A körlapokat lekenjük enyhén habosra vert tojásfehérjével, majd mindegyik közepébe belenyomunk egy-két teába áztatott, leszűrt mazsolát.

A narancsos kekszet 12-15 perc alatt megsütjük a sütőben. Miután kihűlt, jól záródó dobozba tesszük, amiben 3-4 napig is eláll

 


varadit Creative Commons License 2006.05.06 0 0 3054

 

 Hú, ma volt az első rész? Szerettem volna megnézni. Ha már ekkora nagy reklámkampányt csaptak Stahl körül.

 És te milyennek véled? Milyen ételeket alkottak? Mennyire vonja be a gyerekeket? Egyáltalán hány gyerekkel főz?

Előzmény: fairyqueen (3053)
fairyqueen Creative Commons License 2006.05.06 0 0 3053
Látta valaki a Stahl gyerekműsort? Hogy tetszett?
mannamari Creative Commons License 2006.05.04 0 0 3052
Ma fedeztem fel, hogy a vasárnapi műsorban lévő ízvadász rovat receptjei megtalálhatóak a zsidek.hu oldalon. Bemásoljuk azokat is ide?
mannamari Creative Commons License 2006.05.04 0 0 3051
MAI RECEPT
OLASZ MELEGSZENDVICS

Hozzávalók:
1 doboz natúr ömlesztett sajt
1 csapott evőkanál mustár
2 evőkanál száraz fehér bor
frissen őrölt bors
1 kávéskanál morzsolt oregánó
1 gerezd fokhagyma
néhány szelet pácolt, szárított sonka
4-5 szelet frissen készített pirítós
4-5 kakukkfűág

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt fektetünk egy tepsibe.

A krémhez egy kis tálkába kanalazzuk az ömlesztett sajtot, majd hozzáreszeljük a fokhagymát. Jöhet bele a fehér bor, a mustár, pici só és frissen őrölt bors, végül pedig a morzsolt oregánó. Az egészet alaposan összekeverjük.

Amikor a sütő már forró, ráfektetünk egy-két szelet sonkát a frissen elkészített pirítósokra, majd rákanalazzuk a kenyerekre a sajtkrémet is, végül mindegyik tetjére ráillesztünk egy-egy kakukkfűágat. Ha kész, a melegszendvicseket néhány perc alatt megsütjük.

Jukka75 Creative Commons License 2006.05.03 0 0 3049

off zsuzsának:

ha jól emléxem el sem olvadt rendesen a cukor... de szerintem ne csüggedj, próbálkozni kell, majd csak összejön! A teljesség kedvéért, el kell mondanom, hogy asszem az én sütőm el van átkozva süti ügyben, mert mostanában nem szoktak sikerülni... majd neked! tudósíts! :)

Előzmény: zsuzsa (3020)
mannamari Creative Commons License 2006.05.03 0 0 3048
MAI RECEPT
SÁFRÁNYOS-SÜLT PAPRIKÁS SPAGETTI

Hozzávalók:
30 dkg spagetti
6 piros kaliforniai paprika
2 evőkanál olívaolaj
1 zacskó sáfrány
2 evőkanál forró víz
4 evőkanál mascarpone
1 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors

a tálaláshoz 1 evőkanál apróra vágott, friss rozmaring

Elkészítés:
Előmelegítem a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt terítek egy akkora tepsibe, amelyben kényelmesen elférnek majd egymás mellett a paprikák.

A paprikákat egészben hagyom, és vékonyan bekenem mindet olívaolajjal. Ezután beleteszem a tepsibe, és kb. 30 percen át sütöm őket, hogy imitt-amott elkezdjenek barnulni. Félidőben megfordítom a paprikákat, hogy egyenletesen süljenek. A megsült paprikákat még melegen beleteszem egy nylonzacsiba, és hagyom, hogy a saját gőzükben hűljenek ki.

Vizet engedek egy tésztafőző fazékba, szórók hozzá sót, és elkezdem felforralni. Ha forr, beleteszem a spagettit, és haraphatóan puhára főzöm.

Amíg a spagetti kifő, összeállítom a mártást. A sárfányt beleszórom egy kis tálkába, rákanalazom a forró vizet, és félreteszem. A kihűlt paprikákról papírtörlővel ledörgölöm a héjukat, majd kicsumázom és kimagozom őket, aztán apróbb darabokra vágom mindet. A fokhagymát megpucolom, és finomra vágom. Ezután botmixerrel összepépesítem a mascarpónét, a beázatott sáfrányt (kell a víz is!), a megsült paprika-darabok felét és a fokhagymát. A kész mártást picit megsózom, erőteljesen megborsozom, és átteszem egy kis serpenyőbe vagy lábosba.

A kifőtt spagettit lecsöpögtetem, összekeverem a mártással, hozzáteszem a maradék sült paprikát, és az egészet kevergetve összemelegítem. Ha a mártás túl sűrű, teszek hozzá 1 merőkanálnyit a tészta főzővizéből.

Tálaláskor a sáfrányos-sült paprikás spagettit apróra vágott, friss rozmaringgal szoktam megszórni.

2 adag lesz belőle.
kyra42 Creative Commons License 2006.05.03 0 0 3043
Ez így leírva, nagyon ijesztően hangzik. A házasság gondolata is, meg ez a műsor is. :)
Előzmény: nemisbéka (3042)
nemisbéka Creative Commons License 2006.05.03 0 0 3042

De az is megoldás lehet, ha feleségül mész Győzikéhez :)).

 

http://www.szinesbulvarlap.hu/index.php?page=12644

Előzmény: toppick (3041)
toppick Creative Commons License 2006.05.03 0 0 3041
Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. Ha nem szívesen mondanál le a haszonról, akkor invesztálni is kell. A netes főzősműsor persze nem kecsegtet óriási haszonnal, de arra tényleg meg lehet teremteni a lehetőséget. S ha tényleg jó, amit csinálsz, a netről is befuthatsz.
Előzmény: Kanbéka (3034)
nemisbéka Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3036
És hogy s hogy nem, a riporter nem kérdezett rá a Nigella-ügyre :).
Előzmény: t3v3d3s (3035)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3035
a konyhafőnök mai ajánlata:
http://tv2.hu > videók > napló > ápr. 30: A Stahl-sztori

Vicces, hogy most készítették "a nagy karrierről", amikor pl. én konkrétan már unom a muffinokat és csirkeragus tésztákat. Persze lehet, h csökkent a nézettség... és ezért is újított ezzel a gyerekekkel főzésre. Nagyon női riport, ez a stílus nekem nem jön be, de azok a régi fotók :-)
Kanbéka Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3034
te, aki nálam kreatívabb, az hazudik és festi magát, de hát azért arról a haszonról nem szívesen mondnaék le, amit egy ilyen műsor egy kercsatornán jelentene.
Előzmény: toppick (3030)
zsuzsa Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3033
Moszkauer ügyben majd beirok ezt-azt, tavaly többfele receptet is kiprobaltam, ha valakinek van kedve összehasonlitani.
Előzmény: mara2 (3029)
mannamari Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3032
A csudába, és én pont erről maradok le. De a pezsgő azért jöhet.

Szerintetek a gyerekműsor receptjeit is felteszik a honlapra? Ha igen, akkor azt is másolgatná ide valaki?
Előzmény: mara2 (3029)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!