Keresés

Részletes keresés

gyikarcc Creative Commons License 2003.04.17 0 0 392
hi!

hol lehet azt megérdeklödni a MÁVnál hogy 2000.06.01-jén a S7509 vonat összeállítását?kellenének a számok,fontos lenne!kérlek ha tudtok vmit szóljatok!!
kérem segítsen vki!

dyz Creative Commons License 2003.04.14 0 0 391
Gratulálok: utasszívatás magyar módra.
Ilyen alapon egy jegyet se kellene eladni elővételben, mert mi van, ha rendkívüli esemény miatt nem érkezik meg a szerelvény...
Előzmény: freebela (390)
freebela Creative Commons License 2003.04.14 0 0 390
Hát ezek fantasztikus ötletek!
Nem is gondoltam volna rá, pedig sok cselt láttam, amíg a MÁV-nál dolgoztam!
Egyébként elárulok egy-két kulisszatitkot: Meg van tervezve, hogy melyik nap, melyik vonatra hány kocsit raknak, de biztos ami biztos nem adják el az összes kocsiba az összes jegyet, mert mi van akkor, ha valamelyik lerobban, és kevesebb kocsival megy. Ciki lenne, ha mondjuk 1-2 kocsival több jegyet adtak el, mint amennyi hely van. Az utolsó 1-2 kocsit csak akkor "teszik be" a számítógépbe, ha már ott van a szerelvény, és tutira lesz annyi kocsi, amennyi kell. (Ez 1-3 órával az indulás előtt van) Ezért előfordulhat, hogy előző nap már azt mondják, nincs hely, indulás előtt 2 órával meg hirtelen lesz még 80-160 ülőhely. Ilyenkor aki kapja, marja. Érdemes próbálkozni.:)

Üdv

Előzmény: dyz (385)
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.14 0 0 389
Kedves Pajtás! Egy olyan cégnél, ami ősidők óta veszteséges, egyáltalán nem érdekelt abban hogy nyereséges legyen, az alkalmazottak nagy része nagy ívben tojik a munkájára (bocs, üdvözlöm a kivételeket) nem a bliccelők okozzák a legnagyobb kárt. Tavaly elengedtek kb 80 milliárd adósságot a MÁV-nak, most pedig állambácsi újból kezességet vállalt a MÁV hitelekre. Megjósolom, ezt sem fogja a cég visszafizetni. Ilyen körülmények között ne a potyásokat okold egy kommunista monstrum hibáiért!
Előzmény: Pajtás (369)
Plébános Creative Commons License 2003.04.14 0 0 388
sziasztok, mi a tapasztalat az új számos pecsétekkel kapcsolatban? tudják már a jvk, hogy melyik intézményhez milyen szám tartozik vagy nem?

bukott mát le valaki, mert nem passzolt a pecsét száma a kiállítás helyével?

plebi

-gonosz- Creative Commons License 2003.04.14 0 0 387
"Mi a célja (értelme) annak, hogy egy helyjegy egy megadott sorszámú jegyhez tartozik?"

Egy utas megveszi a helyjegyet az "x" nevű IC vonatra Bp. - Szolnok viszonylatban.
Megbeszéli az ismerősével aki Szolnokon lakik és Debrecenbe szeretne utazni ugyanazzal a vonattal, hogy leszálláskor átadja neki a helyjegyet, és az árát megfelezik...

Ez is egy magyarázat lehet a feltett kérdésre.

Előzmény: hoppaaa (367)
-gonosz- Creative Commons License 2003.04.14 0 0 386
"A barátnőmnek bevonta a kalauz a diákigazolványát"

Elgondolkodtató, hogy joga van-e bevonni, még akkor is, ha hamisnak ítéli meg?!

A diákigazolvány nem MÁV által kiállított okmány!
Szvsz egy közalkalmazotti, vagy vasúti arcképest lehet, hogy bevonhat, de diákigazolványt nem.

Előzmény: OldFirehand (373)
dyz Creative Commons License 2003.04.13 0 0 385
Mi a célja (értelme) annak, hogy egy helyjegy egy megadott sorszámú jegyhez tartozik?
Nekem van egy megérzésem. Mivel a pénteki és vasárnapi IC-kre több nappal korábban se lehet helyjegyet kapni, el tudok olyat képzelni, hogy valaki felvásárol jóelőre néhányat, és tisztes haszonnal megpróbál túladni rajta a vonatinduláskor a hopponmaradt utasok körében.
Előzmény: freebela (384)
freebela Creative Commons License 2003.04.11 0 0 384
Mi a célja (értelme) annak, hogy egy helyjegy egy megadott sorszámú jegyhez tartozik?
Voltak, akik kényelemből szántak annyit rá, és megvették a maguk melletti helyjegyet is, így 2 helyen terebélyeskedhettek. Ok, hogy ebből is jött be pénz, de van aki ezért nem kap helyet a vonatra, mert ilyen fantom utasok is voltak. Ezért kellett bevezetni, hogy 1 jeggyel csak 1 helyet lehessen lefoglalni, és ez valamennyire nyomon követhető is legyen.

Miért nem adhatom át a helyjegyemet másnak, ha én nem utazom, de az ő jegye történetesen nem olyan típusú mint az enyém (más a kedvezménye)?
A fent említett ok miatt. Miért vesz valaki helyjegyet ha nem utazik?

A jegy visszaváltásához miért kell személyi igazolvány? Van-e joga a pénztárosnak betekinteni az én személyi adataimba?
Nem hatóság, nem köteles senki megmutatni, de a vasút sem köteles visszaváltani a jegyet, de ezt feltételként kéri. ( a volán nem váltja vissza )

Kis értékű jegynél nyilván nem fog sorbanállni az ember, menjen inkább üresen a vonat....(főként, mivel volt olyan tapasztalatom, hogy a pénztárnál nem váltották vissza a jegyet, mondván, hogy nem fogják tudni eladni)
Most már 200 Ft. a minimum kezelési költség, így kisértékű jeggyel nem éri meg sorban állni.

Miért van megkülönböztetve a 100km-ig szóló és az annál nagyobb jegy az utazás szempontjából? (érvényességi idő, utazás első napja) Manapság már nagyobb távolságokból is ingáznak az emberek. (bár ezt az ingázást idejemúlt kifejezésnek tartom)
100 km alatt van, hogy nem jön a jegyvizsgáló, ezért nem kell esélyt adni az utasnak, hogy többször használhassa a jegyét. Az utazás első napja, amit te meghatározol, az érvényességi idő pedig olyan, hogy az alatt biztosan befejezhető legyen az utazás.

Előzmény: hoppaaa (367)
freebela Creative Commons License 2003.04.11 0 0 383
A hamis diákkal kapcsolatban:
Dolgoztam már vasútnál, így tudom, hogy a dolgozók ki vannak oktatva, hogy a diákhoz semmi közük, nem vonhatják be, de ha meg lehet állapítani, hogy a kedvezményt jogtalanul vették igénybe, a bírság jogos. Hogy aztán mit csináltak a diákkal, nem tudom. Ha meg is próbálta leadni, nem dícsérték meg, és nem csináltak vele semmit. Valószínüleg.
Előzmény: OldFirehand (373)
Braces Creative Commons License 2003.04.09 0 0 382
Hogy is feledhetném?

...kéthetente MÁV-val...

E.

Előzmény: Infomaker (363)
dyz Creative Commons License 2003.04.08 0 0 381
ez mindeddig először fordult elő
MÁV gyorson meg egyszer se...
Előzmény: Gombócartúrné (380)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.04.08 0 0 380
Ha kicsit visszaolvastál volna, láthattad volna, hogy ez mindeddig először fordult elő.
Miskolcra mindig IC-vel megyek, de mikor jövök haza, már nem jár IC, csak ez a nemzetközi trágya.
Előzmény: dyz (379)
dyz Creative Commons License 2003.04.07 0 0 379
Szombat este a Rákóczi nemzetközi gyorson volt illatos szappan, melegvíz, kéztörlő!
Hát persze, ez a különbség a szlovák vasút és a MÁV között...
Előzmény: Gombócartúrné (376)
FOMA Creative Commons License 2003.04.07 0 0 378
"Azt kiabálta a kalauz, hogy "ön közokirat-hamisítást követett el", és hogy "kivizsgáljuk az ügyet". "

Ez elég viccesen hangzik, mert Mo.-n van néhány nyomozóhatóság, de a MÁV még nem tartozik ezek közé.:-) Ettől még természetesen a diákigazolvány meghamisítása magánokirat hamisítás vétsége, a jegyvizsgáló pedig hívhat rendőrt, ha akar. Ha elveszi és ő továbbítja, akkor már kicsit necces bűnjelként felhasználni egy büntetőeljárásban, egy tagadó vallomás és egy közepes ügyvéd csodákat tud művelni. Más kérdés, hogy a cselekmény természetesen jogilag és erkölcsileg egyaránt elítélendő.

Előzmény: OldFirehand (373)
Deashi Barai Creative Commons License 2003.04.07 0 0 377
Hol lehet ilyen lebukásveszélyes diákot szerezni?:-)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.04.07 0 0 376
Szerintem a diák magánokirat hamisításnak számít.
Börtönbüntetés járhat érte, pénzbírság, közmunka. De leginkább bírói megrovás.

Szombat este a Rákóczi nemzetközi gyorson volt illatos szappan, melegvíz, kéztörlő!

Előzmény: OldFirehand (373)
Pajtás Creative Commons License 2003.04.06 0 0 375
Nem a fenét nem. Ott laktam a MÁV telepen. Ismertem a hely forgalmát, hihetetlen utas fordult meg a szolgálati helyen. Elhanyagolni akkor sem lett volna szabad, és ebben Rákosrendező mindenkori vezetői a hibásak. Türte a nagyon sok fejes is, hiszen számtalana vezető járt arra. A 80-as évek elején valaki felírta a falra, hogy "hűlye kádár". Így szószerint és kisbetűkkel. A jármű vezetése a felfedezést követő 20 percben talán még az FBI-t is értesítette. A rendezői főnök-helyettes megjegyezte, ha ennyire idegesíti vigyen ki trisót és mossa le, mert Ő most éppen építi a szocializmust, mert 1200-dik kocsi gurul a rendezőben. 1 hónapig magyarázkodott fegyelmi ügyben, közben a málházó megunta, (mert az is volt ott) és lekaparta a falat. Valóban szükségtelen a "mami", ha elmegy nyugdíjba, bizonyára megszünik a jegykiadás.
Előzmény: kambekk (372)
kambekk Creative Commons License 2003.04.06 0 0 374
Tagadjon le mindent a barátnőd. A diákot ellopták és a fényképen nem ő van. Ha meg igen, akkor se!

üdv

Előzmény: OldFirehand (373)
OldFirehand Creative Commons License 2003.04.06 0 0 373
A barátnőmnek bevonta a kalauz a diákigazolványát, azzal a feltételezéssel, hogy hamis. Ráadásul kiállított egy kb 6500 Ft befizetésére kötelező papírt. Azt kiabálta a kalauz, hogy "ön közokirat-hamisítást követett el", és hogy "kivizsgáljuk az ügyet". Azt olvastam itt a fórumon,hogy FOMA véleménye szerint nem jogszerűen járt el a kalauz. Tudja valaki, hogy ez esetben mit fog tenni a kalauz? Ki vizsgálja ki az ügyet: a MÁV vagy a Rendőrség? Mi van, ha az igazolvány tényleg hamis? (egyébként az :( ...)
Előzmény: FOMA (360)
kambekk Creative Commons License 2003.04.06 0 0 372
Ebből is látszik, hogy nem vagy közlekedésszövetség párti. Már miért kéne megszüntetni azt az állomást. Sokkal gyorsabb és egyszerűbb eljutást biztosít oda a vasút, mint a BKV. És nem csak azoknak, akik a Széchenyi Kultúrházba vagy a Vasúttelepre igyekszenek. A sín két oldalán két kerület. Bennük megannyi helyi lakos. Miért lenne nekik jobb, ha egy jól szervezett vasút helyett a 25-ös 70-es / 20-as 121-es buszokkal kellene naponta bumlizniuk?
Az állomás lepukkant, de egy sima meszelés, és a váróhelyiség lebontása után egy könnyűszerkezetes bódé kitelepítése _hihetetlen fejlődést_ tudna produkáni.
A bliccelésről pedig inkább azokat a kalauzokat kéne megkérdezni, akik Bp határától befelé már ki se dugják a fejüket a tartózkodójukból.
Előzmény: Pajtás (369)
Deashi Barai Creative Commons License 2003.04.06 0 0 371
Szvsz valóban várható a megszűnés, de nem a bliccelés hanem az általában alacsony kihasználtsági fok végett. Van, hogy egyedül én szállok fel a vonatra. Régen gondolom ezrek utaztak a vonatjavító végett oda.
De a pénztáros nyanyát simán kiválthatják egy jegykiadó automatával majd, talán.
Előzmény: Pajtás (369)
Deashi Barai Creative Commons License 2003.04.06 0 0 370
"Ebből is látszik, hogy nagyon sokat bliccelsz, a MÁV a minimális bevételtől is elesik."

Igazad van. Ezen a vonalon sokat bliccelek, és a máv tényleg minimális bevételtől esik el, kb. 700-750 forinttól. És a szemetet is szét szoktam dobálni az állomáon, ahol azért nincs pénz kukákra mert bliccelek szinte minden nap egyszer. A vonatok is ezért mocskosak. Sőt, még a emiatt is késnek. És ezért köcsögök az alkalmazottak. Mert nem fizetem a jegyemet.

Pajtás Creative Commons License 2003.04.06 0 0 369
Ebből is látszik, hogy nagyon sokat bliccelsz, a MÁV a minimális bevételtől is elesik. Az általad karbantartó osztálynak megnevezett egység, nem kap a MÁV-tól egy fityinget sem ennek a helynek felújítására. És kik miatt? a bliccelők okozta bevétel hiány miatt (többek között). Ezt a helyet már rég meg kellett volna szüntetni, de sajnos az egykori MÁV-ok miatt nem lehetett. Remélem az új vezetés megteszi.
Előzmény: Deashi Barai (358)
DJ Szegecs Creative Commons License 2003.04.06 0 0 368
Ezen már én is filóztam, főleg amikor előttem állt valaki a pénztárnál, és a meglévő jegyéhez akart ICpótjegyet venni, mire előásatták vele a menetjegyét, ezzel is feltartva a sort...
Előzmény: hoppaaa (367)
hoppaaa Creative Commons License 2003.04.02 0 0 367
Kérdéseim lennének az új helyjegy kiadási renddel kapcsolatban.
Mi a célja (értelme) annak, hogy egy helyjegy egy megadott sorszámú jegyhez tartozik?
Ha többünknek veszünk jegyet, lehet válogatni, és tépegetni a hosszú csíkot darabokra úgy, hogy mindenki kezében a saját jegyei legyenek.
Ráadásul arra is ügyelni kell, hogy a jegy megfelelő hosszúságú maradjon, mert máskülönben érvénytelen.
Miért nem adhatom át a helyjegyemet másnak, ha én nem utazom, de az ő jegye történetesen nem olyan típusú mint az enyém (más a kedvezménye)?
(Még így is nyereséges a MÁV-nak mert eggyel több jegyet vettek a szükségesnél.)
A jegy visszaváltásához miért kell személyi igazolvány? Van-e joga a pénztárosnak betekinteni az én személyi adataimba?
Kis értékű jegynél nyilván nem fog sorbanállni az ember, menjen inkább üresen a vonat....(főként, mivel volt olyan tapasztalatom, hogy a pénztárnál nem váltották vissza a jegyet, mondván, hogy nem fogják tudni eladni)
Miért van megkülönböztetve a 100km-ig szóló és az annál nagyobb jegy az utazás szempontjából? (érvényességi idő, utazás első napja) Manapság már nagyobb távolságokból is ingáznak az emberek. (bár ezt az ingázást idejemúlt kifejezésnek tartom)
Egyenlőre ennyi. Hátha tud valaki válaszolni...
Törölt nick Creative Commons License 2003.04.01 0 0 366
Tegnap mentem Pestről a BP-Szeged vonalon. A WC-ben volt papír! Igaz, víz nem volt a lehúzáshoz, Istenem, nem lehet mindent!
Deashi Barai Creative Commons License 2003.04.01 0 0 365
Hmm, én tapasztaltam némi javulást az Istvántelek-Nyugati távon. Menetközben nem áll meg 2-3 alkalommal a vonat, csak az utolsó 200 métert teszi meg lépésben. Az eredeti 12 perces menetidőt rendszeresen 15 alatt hozza.
Előzmény: Plébános (364)
Plébános Creative Commons License 2003.04.01 0 0 364
pfff, fölháborító, hogy a vasút milyen igénytelen néha.
a szokásos vonat 10-ből 2szer ér be 5 perces késésen belül az állomásra. legtöbbször negyedórát szok késni, de ami ennél kisebb, azt már észre sem vesszük...
de nem ebből kéne kiindulni.
elegem van belőle, hogy drága, pontatlan és koszos.
Infomaker Creative Commons License 2003.04.01 0 0 363
Ne feledd:

"A térképeken megrajzolták, ez itten kérem, Magyarország"

..Bikini

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!