Keresés

Részletes keresés

kyra42 Creative Commons License 2006.05.03 0 0 3043
Ez így leírva, nagyon ijesztően hangzik. A házasság gondolata is, meg ez a műsor is. :)
Előzmény: nemisbéka (3042)
nemisbéka Creative Commons License 2006.05.03 0 0 3042

De az is megoldás lehet, ha feleségül mész Győzikéhez :)).

 

http://www.szinesbulvarlap.hu/index.php?page=12644

Előzmény: toppick (3041)
toppick Creative Commons License 2006.05.03 0 0 3041
Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. Ha nem szívesen mondanál le a haszonról, akkor invesztálni is kell. A netes főzősműsor persze nem kecsegtet óriási haszonnal, de arra tényleg meg lehet teremteni a lehetőséget. S ha tényleg jó, amit csinálsz, a netről is befuthatsz.
Előzmény: Kanbéka (3034)
nemisbéka Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3036
És hogy s hogy nem, a riporter nem kérdezett rá a Nigella-ügyre :).
Előzmény: t3v3d3s (3035)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3035
a konyhafőnök mai ajánlata:
http://tv2.hu > videók > napló > ápr. 30: A Stahl-sztori

Vicces, hogy most készítették "a nagy karrierről", amikor pl. én konkrétan már unom a muffinokat és csirkeragus tésztákat. Persze lehet, h csökkent a nézettség... és ezért is újított ezzel a gyerekekkel főzésre. Nagyon női riport, ez a stílus nekem nem jön be, de azok a régi fotók :-)
Kanbéka Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3034
te, aki nálam kreatívabb, az hazudik és festi magát, de hát azért arról a haszonról nem szívesen mondnaék le, amit egy ilyen műsor egy kercsatornán jelentene.
Előzmény: toppick (3030)
zsuzsa Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3033
Moszkauer ügyben majd beirok ezt-azt, tavaly többfele receptet is kiprobaltam, ha valakinek van kedve összehasonlitani.
Előzmény: mara2 (3029)
mannamari Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3032
A csudába, és én pont erről maradok le. De a pezsgő azért jöhet.

Szerintetek a gyerekműsor receptjeit is felteszik a honlapra? Ha igen, akkor azt is másolgatná ide valaki?
Előzmény: mara2 (3029)
toppick Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3031
Jut eszemebe..., vettem egy csomag (számomra eddig titokzatos) bulgurt az ominózus salátához. Majd beszámolok, milyen lett. :)
Előzmény: toppick (3030)
toppick Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3030
Akár lehetőségünk is lehetne. Persze nem egy kereskedelmi tv-csatornán, de itt a neten simán lehetne egy "webcast" szerű, vagy akár letölthetős főzős műsort csinálni.
Ebben a műfajban nem a kameraállások, a világítás és egyebek viszik a prímet, hanem a kreatív tartalom. Ha belevágnátok, én lennék az első lelkes néző!
Előzmény: Kanbéka (3028)
mara2 Creative Commons License 2006.05.02 0 0 3029

Mai recept a Moszkauer, lásd lentebb.

Azért itt jegyezzük meg, hogy végre nem muffin!!! Pezsgőt ki kér? ;))

Kanbéka Creative Commons License 2006.05.01 0 0 3028
jogunk van, csak lehetőségünk nincs:(
Előzmény: tündérlala (3027)
tündérlala Creative Commons License 2006.05.01 0 0 3027

Teljesen igazad van - bár az egész élet "nyilvános".

Szóval nekünk is ugyanúgy jogunk van odamenni és megcsinálni egy mégjobb TV műsort!

:)))))

Előzmény: Zitka (3025)
tkyra Creative Commons License 2006.04.30 0 0 3026
Ezek a mai receptjei. Amúgy láttátok-hallottátok, hogy jövő héttől gyerek-főzőcske lesz szombatonként? Kíváncsi vagyok mit művel benne....

 

A HÉT RECEPTJE

CUKKINI KRÉMLEVES FOKHAGYMÁS KRÉMSAJTTAL

 Hozzávalók:

 

 

 

½ kg cukkini, vékonyan felkarikázva
1 csokor friss kapor
néhány friss mentalevél
1 gerezd fokhagyma
2 dl natúr joghurt
1-1 dl tejszín
só és frissen őrölt bors
1 kávéskanál frissen reszelt citromhéj
1 db fokhagymás, tömlős sajtkrém
4-5 dl átszűrt húsleves

 

 Elkészítés:

 

A cukkinit beletesszük a pároló fazék betétjébe, öntünk alá vizet, lefedjük, és puhára pároljuk.

Ha kész, a megpárolt cukkinit belekanalazzuk a turmixgépbe. Hozzáöntjük a joghurtot, tejszín felét, majd sózzuk, borsozzuk.

A kaprot és a mentát apróra vágjuk, majd a friss fűszernövényeket is a turmixba szórjuk.

Pépesítés előtt már csak a citrom reszelt héja kerül a gépbe.

Miután az egészet alaposan összeturmixoltuk, a levest átöntjük egy fazékba, és a húslevessel felhígítjuk, majd megvárjuk míg felforr.

Amíg a leves melegszik, elkészítjük a krémet. Ehhez egy keverőtálba nyomjuk a fokhagymás sajtkrémet, hozzáreszeljük a fokhagymát, megborsozzuk, majd a maradék tejszínnel felhígítva, az egészet alaposan összekeverjük.

Ha a leves felforrt, lekapcsoljuk alatta a tüzet és tálalhatunk is.

A levest egy csészébe tesszük, majd a tetejére kanalazunk 1-2 evőkanálnyi sajtkrémet.

 

 

MAJD A BUDAY!

FLECKEN TEJFÖLÖS LÁNGOSSAL

 

 Hozzávalók:

 

4 vastag szelet tarja

A lángoshoz:
2 dl tej
1/2 kávéskanál kristálycukor
4-5 csipetnyi friss élesztő
15 dkg liszt
1 db tojás
2 evőkanál tejföl
3-4 evőkanál olívaolaj

A flecken kencéjéhez:
2 evőkanál dijoni mustár
3-4 evőkanál pirospaprika (ízlés szerint)
2-3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors

A lángos sütéséhez 3-4 dl olívaolaj
tálaláshoz kb. 1 dl tejföl és firssen szeletelt lilahagyma

 

 Elkészítés:

 

A tejet egy közepes méretű lábosba öntöm, megszórom kevés kristálycukorral, majd elkezdem melegíteni. Mikor a tej már kézmeleg, belemorzsolom az élesztőt, majd a tűzről levéve, meghintem kevés liszttel és az egészet félreteszem.

Amíg felfut az élesztő, elkészítem a lángos tésztáját. Egy nagy keverőtálba öntöm a lisztet, a tojást, a tejfölt, az oívaolajat, a felfutott élesztőt, majd az egészet alaposan összekeverem és meleg helyen kb. 30-35 percre félreteszem pihenni.

Amíg a lángos tésztája megkel, összeállítom a flecken kencéjét. Ehhez egy tányérba összekeverem a mustárt, a pirospaprikát, az olajat, a sót és a fokhagymaprésen áttört fokhagymát. Az egészet sózom, borsozom, majd alaposan összekeverem.

A tarjaszeleteket kiklopfolom, az inas részeit egy éles késsel bevagdosom - hogy sülés közben nem pöndörödjenek össze-, majd a hússzeletek mindkét oldalát alaposan bekenem a fűszeres krémmel. Mikor ezzel is megvagyok, ezt is félreteszem, míg a lángos tésztája elkészül.

Az várakozási idő leteltével, a megkelt lángosból diónyi méretű gombócokat formálok, majd a széleit széthúzogatva, forró olajban sorra kisütöm őket.

Mialatt a lángosok pirulnak, egy nagy serpenyőben, kevés olajon megsütöm a húszeletek mindkét oldalát is.

Tálaláskor a lángosba töltöm a tejfölt, és a hússzeletek mellé rakodva az egészet megszórom a lilahagymakarikákkal.

 1-2-3

CÉKLÁS HERINGSALÁTA

  Hozzávalók:

 

1 üveg ecetes hering
2 db közepes méretű cékla
1 teáskanál tormakrém
2 evőkanál joghurt
2 evőkanál fehérborecet
4 evőkanál olavíolaj
2 csokor kapor
1 evőkanál kristálycukor
1 csomag salátakeverék

 

 Elkészítés:

 

A céklát megmosom, megtisztítom, majd gyümölcscentrifugába téve, kipréselem belőle a levét.

Mikor ezzel készvagyok, a céklalevet egy serpenyőbe öntöm, majd a kristálycukrot hozzászórva közepes tűzön addig forralom, míg a felére be nem sűrűsödik.

Aztán a kész cékla"eszenciát" egy keverőtálba öntöm, hozzákanalazom a tormakrémet, a joghurtot, a fehérborecetet és végül a olívaolajt. Ha mindez a tákban van, beleöntöm az apróra vágott kapor 2/3 részét, majd az egészet alaposan összekeverem.

A heringet leszűröm, és már tálalhatok is.

Tányérra teszem a salátaleveleket, ráhelyezem a lecsöpögtetett heringszeleteket, majd az egészet meglocsolom a céklaöntettel.

1-2-3, és már el is készült az ízletes vacsora.

  

SÜSSÜNK VALAMIT

MOSZKAUER

 

 Hozzávalók:

 

10 dkg dió
5 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg vaj
5 evőkanál tejszín
5 dkg cukor
3 dkg liszt

a díszítéshez 10 dkg étcsokoládé és 2 evőkanál olaj

 

 Elkészítés:

 

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat), és egy nagy tepsibe sütőpapírt vagy szilikon sütőlapot terítünk.

A diót durvára őröljük, a cukrozott narancshéjat pedig egészen apró darabkákra vágjuk. Ennyi az előkészítés, haladhatunk is tovább.

Elkészítjük a tésztát. A vajat, a tejszínt és a cukrot beletesszük egy kis lábosba, és takaréklángon, állandó kevergetés mellett óvatosan összeolvasztjuk. Ha már egymásba kavarodtak, erősítünk a lángon, és felforraljuk a keveréket. Ám ahogy felforrt, azonnal le is kapjuk a tűzről. A tejszínes keverékbe fakanállal beledolgozzuk a durvára őrölt diót, az apróra vágott cukrozott narancshéjat és a lisztet. A tészta készen van.

A tésztából egymástól jó 5 cm-es távolságban teáskanálnyi mennyiségeket pötyögtetünk a tepsire, és ezeket aztán kicsit szétkenjük a kanál hátával, hogy laposak legyenek.

A tepsit betesszük a meleg sütőbe, és a moszkauereket 10-12 perc alatt megsütjük. Amikor megsültek, nem nyúlunk rögtön hozzájuk, hanem várunk
néhány percet. Ilyenkor még lágyak, de amint megszilárdultak, már könnyű lesz leszedni őket a tepsiről.

A kihűlt moszkauerek alját olvadt csokiba mártjuk, és ehhez kell némi előkészülés. Először is kerítünk egy rácsot, amelyre kipakolhatjuk majd egymás mellé a csokiba mártott moszakuereket. Árulnak spéci, csakis csokimártáshoz való rácsokat, de a sütő belső rácsa nagyszerűen megteszi helyette. Az a lényeg, hogy amikor a mártásnál a rácsot rátesszük az asztalra, legyen néhány centi az asztal és a rács közt, mert így a felesleges csoki le tud csepegni a sütikről. Fontos az is, hogy a rács alá nagy tálcát tegyünk, a tálcára pedig alufóliát. A tálca azért kell, hogy a csokis moszkauereket egyszerű legyen betenni a hűtőbe, ahol a máz viszonylag gyorsan rájuk dermed, az alufóliára meg azért van szükség, mert ha erre csöpög a csoki, és nem a tálcára, akkor nem kell mosogatnunk, csak fogjuk, és kidobjuk az összecsokizott fóliát. Ha rácsunk is van, és fóliával leterített tálcánk is, nekiláthatunk a mártogatásnak.

Az étcsokoládét darabokra törjük, és gőz fölött kevergetve megolvasztjuk. Amikor már sima és folyós, levesszük a gőzről, és hozzákeverjük az olajat. Az olvadt csoki az olajtól enyhén felhígul, és fényes lesz. Az olvadt csokiba sorra belemártjuk a moszkauerek alját, majd határozott mozdulattal megfordítjuk őket, és csokis aljukkal felfelé nézve, egymás mellé tesszük mindet a rácson. Miután az összes sütivel elkészültünk, tálcástul betesszük a hűtőbe, és megvárjuk, amíg x óra alatt rájuk dermed a csoki. Ezután leszedjük a sütiket a rácsról, és ha nem akarjuk rögtön enni, jól záródó dobozba tesszük őket úgy, hogy a rétegek közé zsírpapírt fektetünk, mert így nem kenik össze egymást.

 

Zitka Creative Commons License 2006.04.29 0 0 3025

:-))))))))

És különben is... Jöjjön ide, és fik@zzon vissza bennünket. A fórum nyilvános. :-)

Előzmény: tündérlala (3024)
tündérlala Creative Commons License 2006.04.29 0 0 3024

Ah... váltott???

Akkor most azért fogjuk fikázni.

Ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs rajta sapka akkor azért!! :)))))

Előzmény: efzsuzsa (3022)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.29 0 0 3023
Szerintem nem, egyszerűen rosszak a beidegződései, láthatóan sosem főzött két főnél többre, mert akkor nem így előkészítene meg főzne, és ez bennem nem kelt jó benyomást - másnak lehet, hogy nem tűnik fel. Tök mindegy, hogy a tévéműsorban ki mosogat, hisz ez egy műsor, de csak kicsit gondolj bele, hogy hány felesleges mozdulat és edény hever a pulton egyetlen étel elkészítésekor (zöldfűszerek felaprítása turmixgépbe helyezés előtt: plusz egy kés és egy vágódeszka), amely úgy tűnik, kezdőknek szól, akik adott esetben a mozdulatokat is átveszik. Vazze, én nem kenem össze az egész étkészletet egyetlen egytálételért (most attól tekintsünk el, hogy nincs is étkészletem). És inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy hol van az a rugós habverő. Sztem béna konstrukció, de gondolom, a szponzorok megváltoztatják az ember preferenciáját. L. még: néhány milláért nekem is korpásodna a hajam....
Előzmény: efzsuzsa (3021)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.04.29 0 0 3022

 Imídzs-váltás. Le a bujasággal.

Lehet, hogy pont Nigella miatt, aki nagyon buján főz és, ugye, mi is megvádoltuk azzal J-t, hogy  Nigellát utánozza.....

Hát most  vége a bujaságnak!

Előzmény: Zitka (3012)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.04.29 0 0 3021

 Most nagyon igazságtalan vagy..De tényleg!

 Hol van már az a rugósfejű habverő?

 

 Egyébként pedig, látszik hogy van gyereke, hiszen láttuk is őt.

 Ámde ez nem változtat azon a tényen, hogy a főzőműsorokban sosem a főszereplő mosogat......

Előzmény: t3v3d3s (2975)
zsuzsa Creative Commons License 2006.04.28 0 0 3020
Az nem baj, ha ronda, de legalabb finom legyen :-)

Bár eddig különösebb kudarcélmény nem ért Stahl receptekkel.

Nekem ez kimondottan a sok körte miatt tetszik ( nagymamánál körtefa van, rengeteget terem és én rengeteget befözök.. aztan a rengeteget nem eszik mega gyerekek. )

Ugye nem lett nagyon szétfolyos az a körtés szutyma a tetején?

Egyelöre nem akarok rajta sokat változtatni, majd masodik nekifutasra :-))



Előzmény: Jukka75 (3019)
Jukka75 Creative Commons License 2006.04.28 0 0 3019
én már kipróbáltam, de elég nagyon sikerült. elvileg a méznek/cukornak el kellett volna olvadni, de nem tette. A tésztát meg valószínűleg nem nyomkodtam szét rendesen, és mikor ettük, szétesett karikákra. Olyan volt mint a chokito: ronda, de finom! :)
Előzmény: zsuzsa (3016)
Sorsha Creative Commons License 2006.04.28 0 0 3018
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.27 0 0 3017
A tésztája nem néz ki veszélyesnek (tojás és cukor nélkül quiche-t kapsz), sztem vaksütés nélkül is menni fog. Ha a töltelék gyanús, egyszerűen fogd a lepényt, kend meg lekvárral, ha úgy tetszik, szórd meg dióval, fektesd rá a körteszeleteket, és süsd meg. Ha szereted a cukros-habos dolgokat, akár tojásfehérjéből is készíthetsz rá bevonatot, de azt csak a legvégén tedd rá, és csak épp, hogy szárítsd meg. Vagy fehérjehab helyett karamellbevonattal (cukrot szórsz a körtére és rápirítod), vagy mézkaramellel (de akkor lekvár nélkül). Ezt a korongozást sztem felejtsd el :-)

Tényleg, volt neki egy olyan receptje, biztos itt is fent van, hogy mézkaramelles körtetorta.

Ezeket az édességeket találtam még a házi archívumban:
KÖRTÉS-MÉZES CLAFOUTIS
KÖRTE MAZSOLÁS-LEKVÁROS TÚRÓKRÉMMEL
KÖRTEFAGYLALT
ill. turmixokat és húsételeket, salátákat.

Vagy omlós tésztára körterátét? (tarte tatin, talán felfordított almatorta néven futott)
Előzmény: zsuzsa (3016)
zsuzsa Creative Commons License 2006.04.27 0 0 3016
Próbáltátok már ezt a körtelepenyt?

Iszonyu mennyisegü körtebeföttem van, amit nem nagyon esznek a gyerekeim, ugyhogy kéne egy körtes recept, de szeretném tudni, tenyleg jó-e ?
Előzmény: mara2 (3001)
mara2 Creative Commons License 2006.04.27 0 0 3015

A mai recept:

 

CUKKINI KRÉMLEVES FOKHAGYMÁS KRÉMSAJTTAL

Hozzávalók:

½ kg cukkini, vékonyan felkarikázva
1 csokor friss kapor
néhány friss mentalevél
1 gerezd fokhagyma
2 dl natúr joghurt
1-1 dl tejszín
só és frissen őrölt bors
1 kávéskanál frissen reszelt citromhéj
1 db fokhagymás, tömlős sajtkrém
4-5 dl átszűrt húsleves
Elkészítés:

A cukkinit beletesszük a pároló fazék betétjébe, öntünk alá vizet, lefedjük, és puhára pároljuk.

Ha kész, a megpárolt cukkinit belekanalazzuk a turmixgépbe. Hozzáöntjük a joghurtot, tejszín felét, majd sózzuk, borsozzuk.

A kaprot és a mentát apróra vágjuk, majd a friss fűszernövényeket is a turmixba szórjuk.

Pépesítés előtt már csak a citrom reszelt héja kerül a gépbe.

Miután az egészet alaposan összeturmixoltuk, a levest átöntjük egy fazékba, és a húslevessel felhígítjuk, majd megvárjuk míg felforr.

Amíg a leves melegszik, elkészítjük a krémet. Ehhez egy keverőtálba nyomjuk a fokhagymás sajtkrémet, hozzáreszeljük a fokhagymát, megborsozzuk, majd a maradék tejszínnel felhígítva, az egészet alaposan összekeverjük.

Ha a leves felforrt, lekapcsoljuk alatta a tüzet és tálalhatunk is.

A levest egy csészébe tesszük, majd a tetejére kanalazunk 1-2 evőkanálnyi sajtkrémet.

Kyra.E Creative Commons License 2006.04.26 0 0 3014
Sziasztok! Én is kipróbáltam az INDIAI SÜLT CSIRKE receptjét, s hasonló tapasztalatokról tudok beszámolni, mint az előttem szólók, szörnyen savanyú-keserű lett. :-( De az "alapreceptet" én ettől függetlenül is jónak tartom, úgyhogy javaslom, h. próbáljátok ki Ti is bátran, csak citrom nélkül, vagy legalább is redukáljuk le a citrom mennyiségét, pl. csak locsoljuk le a levével a tepsiben elhelyezett combokat. Mivel más hibája nem volt a receptnek, én bízom benne, h. ezzel a kis módosítással nem mindennapi kulináris élményhez juthatunk! P.S.: Én curry-s rizzsel tálaltam. További jó főzőcskézést mindenkinek!
ribizli Creative Commons License 2006.04.26 0 0 3013
Ez a szeletelés Jamie Oliver könyvben is olvasható! Lehet, hogy JO Jucitól nyúlta?? ;)
Régebben nem úgy volt, hogy sütőpapíron körberajzolta a formát, majd kivágta a kört, és a kinyújtott tésztára téve körbevágta? A leeső darabokból meg az oldalát tuszkolta a formába mondjuk.
ribizli
Előzmény: mara2 (3003)
Zitka Creative Commons License 2006.04.26 0 0 3012
Én is az ujjammal tolom le. :-)  És pont azért volt furcsa, hogy ő nem így csinálta, mert - emlékeztek rá... - a régebbi adásokban folyton buján ;-) nyalakodott. :-)))
Előzmény: t3v3d3s (3009)
kyra42 Creative Commons License 2006.04.26 0 0 3011
Lehet, az aranygaluska ki lesz nyújtva, az újítás kedvéért...
Előzmény: t3v3d3s (3009)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.26 0 0 3010
Én egyébként nem mindig nyújtom a tortaformába a tésztát.
nemisbéka csokis-diós lapocskák
ez nem a legjobb példa, mert ez morzsás volt (de finom, süssétek meg!), de máskor is csináltam már (pl. quiche), hogy darabokat tépdestem, aztán benyomkodtam a formába. Lehet, hogy több idő volt, mint nyújtani :-) de most nem tudnám megmondani.
Előzmény: t3v3d3s (3009)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!