Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Riff-Raff Creative Commons License 2006.08.28 0 0 topiknyitó

Tegnap este a Híradóban említették, hogy elkezdik valahol egy benzinkútnál forgalmazni a bioetanol tartalmú üzemanyagot, vagy talán jobban mondva a benzintartalmú bioetanolt, amiben talán 15% lesz a benzin. Kb. 100 Ft-tal olcsóbban, mint a benzint. Egyúttal megemlítették, hogy nem lehet akármelyik kocsiba tankolni, és hogy miért, arra vonatkozóan két különböző verzió is elhangzott. Az egyik szerint csak rozsdamentes anyagból készült motort lehet vele hajtani, a másik szerint a gumialkatrészek miatt nem jó.

Na most mi az igazság? Ha a második verzió az igaz, azon nem nehéz segíteni. Ha az első, vagy az első is, az már húzósabb téma.

Az E85 azért olcsóbb, mert az etanolra nem kell jövedéki adót fizetni. Most még. Kérdés, hogy meddig. Ha valaki új autó vétele előtt áll, vajon érdemes lesz-e mondjuk 1 milkával többért bioetanollal hajtható kocsit vennie? A legelején talán még igen, de a mindenkori magyar kormány gondolkodásmódját ismerve amint kissé felfut a bioetanol forgalma, nyomban várható az etanol jövedéki adójának megjelenése, és szigorúan monoton gyors emelkedése.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!