Keresés

Részletes keresés

Cecil Creative Commons License 1998.11.17 0 0 62
Kedves Maminti,Thor,es Mindenki! Koszonom az egyutterzest az elszallitott mats miatt.
Lakki!
Az egy napra, reggel kitett kaja & esti vacsora is jo otlet.En kint hagyom a ropit is reggel, hadd valogasson a kisasszony.Altalaban estenkent terrorizal, ha hus kerul elo, na, ez az az alkalom, amikor mindig kap.Egyszerre mindig egy falatot, mert akkor ugy erzi, hogy tenyleg "megkapja a magaet"Ha egyszerre adod oda, akkor ugyanannyi ido alatt tunteti el, mint azt az egyetlen falatot es jon megint vernyakolni.Ugyhogy muszaj egy kicsit megjatszani magad.De ha mar sokat nyafog, es a teljes vacsorank veszelybe kerul, akkor csak annyit mondok:nincs tobb.Erre konnybelabbadt szemekkel elvonul,de 10 perc mulva mar el is felejtette a roppant megalazo elutasitast.:-)))

Tej- ugy: Elvileg nem egeszseges a macskanak,sot artalmas,de ezzel sok macska nem torodik.(Mienk meg a sajttal is ugy van, mint mi:minel budosebb, annal jobb:-)))En is jobban orulnek, ha vizet inna, es nehanapjan tejszint v.ilyesmit adnek,de sok mas Matshoz hasonlatosan a vizet nem hajlando meginni.Jo otlet viszont a tejet vizzel keverni, ez majdnem olyan zavaros lottynek nez ki, mint a viragtartokban megallt viz,(masik favorit az itallapon) viszont akkor inkabb ezt igya.
Sajtbol pedig max.a Pannonia vagy Trappista szintjeig mereszkedjetek, azt is csak unnepnapon...:-)

Maminti Creative Commons License 1998.11.17 0 0 61
Kedves Bölény!

Én csak azt tudom elmondani, hogy Koboldcica és Ariszcica is csak köpött egyett a zsírmentes tejen (véletlenül az akadt a kezembe a boltban), aztán a teljes tejbe fejest ugrottak, utána viszont Ariszcának elindult a hasa... yuck...

Mindketten kandúrfik, de Kobold már kevésbé barátkozóbb mint kissebb korában. Legszívesebben hajnal 5-6-kor jön oda hozzám, mert múlhatatlan szüksége van az ujjam szopására (tényleg, ez baj, vagy mi a manó? tegyek ellene valamit, vagy úgysem tudok?)
Ariszca kajázás után odajön hozzám és addig nyávog a fülembe, amíg nincs eléggé megszeretgetve és meg nem találta a legkényelmesebb alvópozitúrát - rajtam...

Még egy dolog: nem nagyon szeretik a száraz kaját. Csak azért nem, mert még kölykök vagy mert csak?

Bölény Creative Commons License 1998.11.17 0 0 60
Arról még nem esett szó, hogy mi a tejszerető és a tejutáló macsekok megoszlása? A mi néhai Sicink cefetül rühellte a tejt, fintorgott rá, de a langyos kakaót azt megitta. Szilárd táplálékként mindegy volt neki, hogy mit kap, csak halszaga legyen. Ezen kívül még a paprikás krumplit volt hajlandó kajaszámba venni.

Hallottam olyan véleményt, hogy a kandúrok barátkozóbbak az emberrel, mint a nőstények. Szerintetek ez igaz?

Cicus Creative Commons License 1998.11.17 0 0 59
Kedves Lakki!

Nem próbálkoztál még az: "egyedülhagyniegyállónapraatorkoscicót"-tal?
Természetesen úgy,hogy csak a napi reggeli kajaadaggal látod el falánk kedvencedet. (Minden ehetőt macskabiztos helyre elrejtve)
Így semmiképp nem kell egymás szemébe néznetek,és egymás agyára sem mentek.
Tudom,így első olvasatra kicsit kegyetlennek tűnik,de hidd el így könnyebb.
Az én macskamatim is akkor szokott redszerességre az evésben,amikor reggel elmentünk otthonról és csak estefele mentünk
haza.Azóta is reggel a csámcsognivaló konzerves,este pedig a zörgő dobozos.
Na persze ez nem azt jelenti,hogy nem jön kuncsorogni,ha valami innyére valót szagol.
Olyan édes,mihelyt meghallja,hogy a vágódeszka használatban van,sipircel ki ellenőrzésre.

A reggeli pelyhes lelkesedése a havazás elmúltával alábbhagyott.Bekéretszkedett, levágott még pár laza repülős-kört lakásszerte.Azóta mormota módjára alszik hol a gázon,a hasát sütettve,hol pedig a kedvenc foteljében kihülés céljából.

CICUS

Maminti Creative Commons License 1998.11.17 0 0 58
Nem tudom, Thor. Hál istennek az én cicáim egészségesek...

De azt mondjátok, a kandúrok ilyen követelőzök kajaügyben? Ajaj, és nekem kettő van ebből a típusból...

Thor Creative Commons License 1998.11.17 0 0 57
Szegény Cecil, együttérzek! Nekem már az is trauma volt, amikor egy hétig vigyáztam egy 2 hónapos kutyakölyökre, ameddig gazdi utazott, aztán visszaadtam. De ne búsulj, pár nap és elmúlik, ha tudod hogy jó helyre vitték.
A Bertalan az Kand Úr? Mert akkor (bár tényleg az a megoldás, amit Cecil javasol) kemény ellenkezésnek nézhetsz elébe. Ha én a Cecil által javasolt módon ignorálom az enyém hűtőszekrény előtti vernyogásait, akkor felugrik a lábamra, és rámcsap egyet-kettőt a mancsaival, meg vádlin harap. Közben a legundokabb hangján mondja, hogy: Nyeee!
Az az igazság, hogy nem is nagyon állok ellen neki, mert 3 hétig beteg volt, és olyan sovány lett, hogy szúrnak a csigolyái. Kórházba vittem kivizsgálni, az orvosnő ott akarta tartani pár napra, de nem engedtem. Utána szörnyű lelkiismeretfurdalásom volt, ameddig nem akart gyógyulni, hogy elpusztul és én leszek az oka. Egyúttal viszont biztos voltam benne, hogy ha bent hagyom, akkor is lelkiismeretfurdalásom lett volna, amiért otthagytam idegenben, amikor amgyis annyira félt szegény, ahányszor két szúrás között elengedte az orvos, rögtön kúszott oda hozzám és reszketett. Szerencsére meggyógyult. Szerintetek szabad macskát bent hagyni kórházban, vagy többet árt, mint használ?
Maminti Creative Commons License 1998.11.17 0 0 56
Kedves Cecil! Remélem, jó dolga lesz Kövér úrnak, sok szerencsét kívánok nek! :))

Lakki Creative Commons License 1998.11.17 0 0 55
Kedves Cecil :)

Eccer már megkíséreltem ezt a pókerarc- módszert, fél óráig mit sem törődve az matskával, tettem-vettem. Aztán ő unta meg és nagy moiáájjal beleharapott a bokámba...Féltem tőle egy hétig! (bár így utólag, lehet, hogy véletelnül ráléptem a farkára)

Cecil Creative Commons License 1998.11.17 0 0 54
Thor, Maminti! Hir van:eljottek a masik matsert, es elvittek messzi orszagba. Orakkal az indulas elott meg odabujt az olembe, es igy eluldogeltunk kicsiket,osszebujva...Aztan gyorsan beszaladtam a szobamba,hogy ne tudjam, mikor viszik.
Furcsa,megkonnyebbult es rohadt erzes ez: Mi macskank honapok ota nem volt ilyen boldog es nyugodt, hizeleg is rendesen, s ekozben erzem, hogy mekkora ur maradt a Kover utan.
A talkait is el kellene pakolnom valahova,ki tudja, hatha visszater ide valamikor...
Na.
Lakki, kedves, a Bertalan ur megfekezesere egy mod van :megerosited a lelked, megkemenyited a szived,tegyel fuldugot, es ne probalj a szemebe nezni, amikor a labad korul rohangal.Kifejezestelen arccal tedd a dolgod. Ha nagyon marcangol a buntudat,azert,hogy most mennyire szenvedhet az urasag,vigasztalodj azzal, hogy nincs a draga olyan legyengult allapotban, hogy ne lenne tartaleka meg sarkkori utazasra is,oda-vissza!Nemi remeny van arra, hogy megunja a szirenazast.Sokszor tenyleg nem nekik kell valami, hanem a kivancsisaguknak.Ilyenkor lehet veluk vitatkozni,ez eltereli a figyelmuket.
Maminti Creative Commons License 1998.11.17 0 0 53
Nem is tudtam, hogy ilyen veszélyes üzem a palacsinta... :)

Egyébként tegnap a frász kerülgetett: a kis drágák levertek hajnali 2-kor egy üvegpoharat (pedig még nem is volt bolondóra-idő), úgyhogy begyógyult szemekkel szedegettem a szilánkokat, és azon imádkoztam, hogy az észre nem vettbe inkább én lépjek bele, mint ők...

Thor Creative Commons License 1998.11.17 0 0 52
Húú én meg aszt hittem, hogy az enyém gyári hibás. Imádja a sütőtököt! Visít, ha megorrontja, a héját kiszedi a szemetesből, ha épp sütőtököt enni lát minket, odajön az asztalhoz, felrakja a két mellső mancsát és kaparássza az asztal szélét könyörgő pofáfal és szívszaggató májogással.
A múltkor meg, hallom a csámcsogást a konyhapult tetejéről, odaszaladok, mert eszembe jutott, hogy kinthagytam egy főtt füstölt húsos csontot, hát mit látok: Ül a Macs a csontnak háttal, és eszi a sült padlizsánt.
Lakki Creative Commons License 1998.11.17 0 0 51
Ezek szerint a mi matskánk jó harcos, mert a Palacsintát egyetlen slurpantással tünteti el. És reszket érte. A sütőtököt is nagyon szereti, meg a nokedlit. Sőőőt, a múltkor a konyhában a földön volt a tepsi, amiben leégett a sütiből kifolyó szilvalekvár, és a tepsi tele volt vízzel, hogy hadd ázzon. Matska odamegy, lefety. Ó, szegény, gondoltam és odahoztam neki a vizes tálkáját. Köszönte szépen, ő inkább azt a odaégett szilvalekvár-oldatot szerette...bleeeeeeh :)

Matskányok, segitsetek nekem, mit lehet csinálni egy bélpoklos matskával? Örökké enne. Amikor bent van és nem eszik, akkor a nyomunkban jár és enni kér, de hát már gurul! Annyit eszik mint egy dándog, ami nem lenne baj, ha utána nem követelőzne..

Cicus Creative Commons License 1998.11.17 0 0 50
Kedvenc fekete szőrös szörnyetegem őrült fénnyel a szemében, a hidegre fittyet hányva hópehelyvadászatot tart a teraszon.
Egyszerűen zabálnivaló.
Folyt köv.

CICUS

Cecil Creative Commons License 1998.11.16 0 0 49
Zizi;
A Palacsinta az egy ellenseg.Annak el kell kapni a grabancat, gyorsan, mielott meg a Virslit is felfalna, meghurcolni, kiteriteni, agyonpofozni,eliminalni...De ezt a nagyobb macskak -az emberek-ugyse ertik, s ha mar ilyen veszelyeknek kiteszik magukat, akkor jon a Mats es tavolletukben megvedi oket.
Ezert jo egy macska a haznal...:-)
Zizi Creative Commons License 1998.11.16 0 0 48
szasztok cicák és cicabarátok !
reggel kicsit hanyagok voltunk, mert a konyhaasztalon maradt 2 palacsinta meg egy kis darab virsli. Mire hazajöttünk, Kormika a palacsintákat részben megette, részben szétteritette a lakásban. A virsli érintetlen :-)))
Maminti Creative Commons License 1998.11.16 0 0 47
Szerbusztok Matskások! :) Megint jót vigyorogtam a két őrült cicán. Éppen kicseréltem az almot, és egy pillanattal később a kisebbik már birtokba is vette: egy sarokba legugolt, és átszellemült pózt vett fel :), következő pillanatban jött a nagyobb is. Szépen megosztoztak a dobozon, egyik az egyik irányba, a másik a másikba nézett átszellemülten. Aztán a kisebbik elkezdett izegni-mozogni, és elhagyta a terepet. Pár másodperccel később a nagyobb is befejezte működését, gondosan megszaglászta művét, és elkezdte betemetni. Egész addig, amig a harmadik mancscsapással beletalált a kicsi hagyatékába... Döbbenten megrázta a pracliját, megszagolta a sarkot, és őszintén megrökönyödött pillantással bámult a kicsi után. Mintha nem is együtt vécéztek volna félperccel korábban... :)

Máskor meg pont azt vigyorgom rajtuk, ahogy sorban állnak az alom előtt, és gondolom, még sürgetik is egymást... :)

Cecil Creative Commons License 1998.11.15 0 0 46
Na jo, akkor maga, kedves mats...:-)))
Kero Creative Commons License 1998.11.15 0 0 45
Cecil Creative Commons License 1998.11.15 0 0 44
A mienk olajbogyot lopkod,leeszi a pizzarol(szalami ilyenkor bezzeg nem kell)sot egyszer belekotoraszott a nyitva felejtett uvegbe is.Sose megy maszik fel az asztalra vagy a konyhapultra, de ha egyszer olajbogyot szagol, vege.
Kero,mikor jon a kep...?:-)))))
Zizi Creative Commons License 1998.11.15 0 0 43
Halihó !
Nekem volt egy kandúrom (Macika), aki miután éjszakai dolgozásból hazaértem, és dőltem bele az ágyamba, gondoskodott a szórakoztatásomról, majd miután megunta rámheveredett és elégedetten dorombolva elaludt. Én meg nem mertem megmoccani, hogy fel ne ébredjen :-)
Aztán volt kutyusom is, aki a fiammal együtt nőtt fel, de elütötte egy autó - két órán át bőgtem, és ma sem szégyellem, hogy megsirattam. Aztán még két kutyus, majd válás után két cica (testvérek). A fiú felment egy fára és nem tudott lejönni, a testvére (aki lány - volt) felment utána és levezette.
Tavaly a fiú meghalt, mert nagyon beteg volt. Az orvos azt mondta, hogy ezzel a betegséggel kb két hónapig lehet kihúzni, ő több, mint egy évig élt vele - velünk. Maradt Kormika, aki 7 éves és CSALÁDTAG. (Két hónapig kereste a tesóját, hogy hol van ?) Együtt alszik a gyerekekkel vagy velünk. Az első dolog a közértben (a sör után) a macskaja vásárlása. Aztán jöhet a család ennivalója. :-)

Lakki : Látott valaki már olyan jóllakott matskát, amelyik köszöni már nem kér többet?
Különben meg életművészek.

Az említett kandúr (Foltika) ilyen volt, megzabálta még főtt kukoricát is, meg kiszedte a húst az előkészített, lefedett fazékból, szétrágta a Darling-os dobozt. Testvérétől a tálalt asztalon maradhat minden órákig.
Feleségem mondása : A cicák a világ urai - egyre inkább elhiszem :-))))

Sziasztok Cicabarátok és Cicák !

Cecil Creative Commons License 1998.11.14 0 0 42
Thor, jol gondoltad,bar a dolog egeszen pontosan ugy fest, hogy mi koltoztunk egy olyan lakasba,ahol ott volt a cica.(Emberek jottek-mentek,macska mindig maradt.Az igazi gazdaja jo ha egy evben egyszer meglatogatta.)Az elozo lako felvetette, hogy magaval vinne, mert azert nagyon meg tudja magat ez a maccs szerettetni.Aztan az merult fel, hogy megse,most megint ugy van, hogy igen,de ki tudja...szoval, legjobb szegenynek, ha legalabb egyhelyben marad,amig vegre eldol, hogy mi lesz.Gondolhatod, milyen most a felallas...Ez eredetileg az o terulete,tehat ez tiszteletben van tartva legalabbis altalunk, de a mi macskank elegge ketsegbe lehet esve.Meg szerencse, hogy -furcsan hangzik,de-inkabb emberekhez kotodik, tehat hozzank,igy azzal mar nagyon meg tudtuk nyugtatni, hogy ejjel-nappal bizonygattuk neki, mennyire szeretjuk...
Thor Creative Commons License 1998.11.14 0 0 41
Cecil, hogy került hozzád, és mitől maradt nálad? Valamiért azt gondoltam eddig, hogy csak megőrzöd valakinek (mert utazik, stb) aztán visszaadod.
Ha mégis végleg nálad marad, akkor is helyrejön majd a helyzet (csak addig még sokmindent fogsz fellapátolni-feltörölni). Amikor a szomszédunk egy új kismacskát kapott, a nagy annyira megsértődött, hogy hónapokig nem ment be a házba, ha szólították felszaladt egy fára és morcosan bámult lefelé. Átmenetileg még meg is betegedett, köhögött és szemrehányó tekinteteket vetett a gazdájára. Aztán ez is elmúlt (nem emlékszem pontosan mennyi ideig tartott), ma már a legjobb barátok az új macskával. És gazdival is.
Kero Creative Commons License 1998.11.14 0 0 40
matska nem koser..a konyhaszekreny hatuljarol
felkuszik a folso fiokba..az evoszkozok moge..se ki-se be...fotografia kesobb erkezik...:)))
Cecil Creative Commons License 1998.11.13 0 0 39
Hat ez az, Thor,trauma. De mit tudnek csinalni azert, hogy valahogy nagyobb biztonsagban,jobban erezze magat?Ebben az esetben az egyetlen megoldas ha a masik macskanak tesszuk ki a szuret?:-(
Azt azert megsem... Vagy remenykedjek tovabb, hogy megiscsak eljon erte a gazdaja es elviszi? Fel kell keszulnunk arra is, hogy velunk marad,de mar igazan sajnalom mindkettot.
Thor Creative Commons License 1998.11.13 0 0 38
Cecil, tudod a gyerekek is bepisilősek lesznek, ha trauma éri őket. A macskáknak ráadásul szokása is így figyelmeztetni gazdit, hogy valami nem tetszik. Az enyém még szerencsére nem csinált ilyet (jobbanmondva de, amikor véletlenül kint felejtettük az almot, akkor az alom szokásos helyére csorgatott, potyogtatott), de az öcsém macskája pl. így szokta megbosszulni azt, ha nem akarják kiengedni. Ilyenkor a nappali közepére vonul, és tüntetőleg odapottyant. Aztán szalad ...
Cecil Creative Commons License 1998.11.13 0 0 37
Hat igen, valahogy en is igy kepzeltem elkezdeni, de nehany hulye es -egyebkent emberi ugyekben is-felelotlen ember hibajabol nem volt egy nyugis hely a lakasban.Ugyhogy az egesz eleve rosszul kezdodott.Raadasul mi voltunk a jovevenyek, ugyhogy duplan rossz...Ha mar igy tortent, megprobalom valahogy kiegyensulyozni.Baj az is, hogy itt ket kb.7-8 eves cicarol van szo, raadasul mindkettonek majdnem ugyanolyan sorsa volt(otthontalansag, hurcolkodas, menhely)Tarsasaga tudtommal egyikuknek sem volt.Nyugis helyre is kb.ugyanabban az idoben kerulhettek, es meg mindig bennuk lehet a frasz attol, hogy egy szep napon minden kezdodik elolrol...
Ugyhogy mindkettovel igyekszem egyforman kedves lenni,es.pl etetesnel mar az elejen felmertem, mi a legjobb.Eloszor a fogadott macsk kap, mert o jobban szereti a hasat, a mi maccsunk pedig hihetetlenul fegyelmezetten kivarja a sorat.Ma mar soha nem esznek bele egymas etelebe,es meg azt is elertuk, hogy a nagy parnan kozosen osztozzanak.
Van egy problemam viszont,ebben a topicban mar irtam.Az egyebkent mindig szobatiszta macskank ujabban nem a sajat toalettjen vegzi el egyik-masik teendojet, es nem tudom, hogyan lehetne rabirni arra, hogy terjen vissza a normalis szokasaihoz.Lehet, hogy csak bosszantani akar?Mit csinaljak? A macskakat sosem engedem a masik holmijanak a kozelebe,tehat nem hiszem, hogy a mi cicank az idegen szagok miatt viselkedne igy.
Maminti Creative Commons License 1998.11.13 0 0 36
Szóval az alábbi trükkökkel éltek a gazdik: Amikor megjött az új állat, a többieket elzárták, és az újnak mindig csak egy szobát mutattak meg. Kezdetben csak résnyire nyitott ajtóban vehettek fel illat- és látképet, ha nagyon meglátni és megutálni, eredmény volt, akkor pár napig egyik cica az egyik, másik a másik szobában volt, és mindennap helyet cseréltek, hogy jobban megismerjék a másik szagát. De a legdrasztikusabb módszer a közös fürdetés volt, ami után egy helyre pakolták őket, és a két "ősellenség" elkezdte egymást nyalogatni, úgyismint bajban ismerszik meg a barát... :)
Maminti Creative Commons License 1998.11.13 0 0 35
Kedves Cecil, egy rakás tudós macsek könyvben olvastam, hogy össze lehet barátkoztatni két felnőtt macsekot is. (Még felnőtt macskát és kutyát is!) Persze hetekig is eltarthat, de előbb-utóbb összeszoknak. Gondolj csak bele, hogy a kijárós macskák is élnek társadalmi életet. A kandúrok például "egyletekbe" tömörülnek, és a területet együtt védelmezik a betolakodókkal szemben. Egy új kand úrnak sokat kell tanulni (és verekedni), mire befogadják...

Szerintem egyáltalán nem nőies dolog a macska tartás, mint ahogy a kutyatartás sem férfias. Természetes dolog, hogy az embernek szüksége van egy társra. S az már szinte mindegy, hogy az illető jó barát kutya, macska vagy vadászgörény-e... :) Lényeg, hogy boldog élete legyen az állatnak, nem?

Cecil Creative Commons License 1998.11.13 0 0 34
Maminti;Az jo, ha ket macsek meg kolyokkoraban kerul ossze.Idosebb macskak eseteben csak kinzas lenne. En most eppen kenyszerbol tartok ket macsakat,es nem egy leanyalom.Mar nem olik meg egymast, de akkut utalatban elnek egymas irant.A "mostohagyerek"raadasul allandoan feltekennye akarja tenni a "sajatot",aminek persze mi nem tudunk ellenallni:),O jobban is erzi magat, de a sajat macsek vilagkepe kicsit megrendult.ettol fuggetlenul minket nem hibaztat, nem vadaskodik,de mar jo lenne, ha megszunne ez az allapot.Mi nem bannank a masik macsekot orokbefogadni, de ilyen korulmenyek kozott nem lenne a legjobb megoldas...

Abban en soha nem lattam semmi cikit, ha egy ferfiu eldonti,hogy inkabb macskat tart.Mindenesetre, ez jo tendencia,meg a partnervalasztasban is segiteni tud:)))))

Maminti Creative Commons License 1998.11.13 0 0 33
Én igazándiból attól tartottam, hogyha egy cicát tartok, akkor elunja magát. S jönnek a bútorok... Tehát jött a picicica... Összesen három hónap különbség van köztük, öt és kéthónaposak voltak, mikor összekerültek. Meg kell mondjam, hogy a nagyobbik Kand úr első alkalommal rémálomként fogta fel a dolgot, morgott (!) és fújt, de kábé egy hét után, vagy talán annyi sem volt, nagyon összebarátkoztak, és ma már lelkesen hancúroznak együtt, sőt még az sem zavarjak őket, hogy a másik ellenőrzi az ő kajájukat is, hogy minden rendben van-e vele, nem romlott-e véletlenül, meg ilyesmi...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!