Keresés

Részletes keresés

r_bendegúz Creative Commons License 1999.09.10 0 0 345
Robin,
köszönöm, ezek meggyőző érvek. A kertjük nagy, csak nagyapó az utolsó centiig teleültette mindenfélével, ezért a kuttynak majd magának kell kiharcolnia a birodalmát. Tehát méretes kutyi ellenjavallt, ugyanígy olyan fajta is, amelyik szeret ásatásokon segédkezni.
r_b.
Robin Creative Commons License 1999.09.10 0 0 344
r_bendegúz,
A barátnőmnek, és a férjének (mielőtt egybekeltek) mindkettőjüknek spanijuk volt. Most már csak az egyik van, mert halálra gyötörték volna egymást. Ali (a spani) igen érzékeny, jó középkorú (7 lehet), és mindenféle bőrnyavalyája van, ami szinte nem is gyógyítható. Ha nem tetszik neki valami erőteljes ugatással adja tudtul. Sétáknál ha elengedik, nekiindul amerre az orra viszi - igaz, hogy miután végigjárta amit akart, visszatér a kiindulási helyre (na de addig a frász jön a gazdira, mert egy pillanat alatt eltűnik).
A házunkban levő a nyáron pusztult el rákban (operálhatatlan volt). Ő tul. képpen kedves, de nem igazán értelmes kutyu volt. A maguk módján igazán harciasak is, ami nem mindig jó (persze a kanok).
Az etetésükkel is vigyázni kell, mert érzékeny a gyomruk, akármit nem szabad adni nekik. Ali (akiről az előbb szóltam) igen finnyás - de persze megteheti, mert agyon kényeztetik.

Én a pásztor és juhász kutyákra esküszöm. Ha nagy hely van pásztor, ha kisebb akkor juhász. Egy kau vagy berni amit szeretnék, ha lesz kertem egyszer.

r_bendegúz Creative Commons License 1999.09.10 0 0 343
Robin,
nem az én kutyám lenne, hanem barátéké. Jól nevelt spanival magam még nem találkoztam, ők egy buszkiránduláson ismertek meg egy igen kedves példányt, azért vágynak elsősorban erre a fajtára. Ha meggyőző érveket tudnék felsorakoztatni másik mellett, akkor biztos fontolóra vennék, ezért kértem itt (meg a másik kutyás topikban) segítséget. A spánielnél a bundavizitet (fül!) is gondnak tartom kezdő kutyások számára.
Afelől nincs kétségem, hogy akármilyen kutyájuk lesz is, rövidesen átveszi az uralmat. :o) (ágyaik ágyneműtartósak, az alá csak pormacskák férnek, tehát kutyáknak csak rajta lenne helye)
tisztelettel
r_bendegúz (majd egyszer szeretnék saját kutyát is, de addig, amíg a III. emeleten lakom és alig vagyok otthon, marad a barátkozás másokéval)
Pocak Creative Commons License 1999.09.10 0 0 342
Szia Cowboy,

Mikor jartal Magyarorszagon? Mindjart megnezem az uj kutyat, nagyon szeretem a vizslakokat.
Be mered engedni a medencebe? En rettegnek, hogy megfullad!
En hazavittem Luca nenit, sajnaltam itt szegenyt, meg egyikunk se szereti a porazt...

Cowboy Creative Commons License 1999.09.09 0 0 341
Most van egy kis idöm, (a munkahelyemen) igy beszámolhatok az új családtagról. 1.5 hónapja érkezett, akkor 10 pound-ot nyomott, ma már 28 fölött van. A ház tele van a "NEM" szóval, de ezt az egyet valahogy nem akarja megtanulni. Wágner úr már feltette a képét a másik mellé az "Iszolda/kedvecek"hez. Nagyon aktiv, minden nap úszik a medencében és sört nem lehet innom a jelenlétében, mert megpróbálja felugorva megkaparintani az üveget. (Nagy részeges lehetett elözö életében!) Viszont a másik kutyunak megjött az étvágya, ugyanis amit meghagy, a kicsi megeszi. Nagyon fárasztó, mert ha nem figyelünk rá, már rág is valamit, vagy a másik kutyut zaklatja, aki nagyon finoman próbál kitérni elöle. Pedig néha megérdemelné a rendreutasitást. Szerencsére azért néha alszik is.
Robin Creative Commons License 1999.09.09 0 0 340
r_bendegúz,
Vajon ez lenne az első kutyátok? A spániel nem szokott jól nevelt lenni, mert önfejű és mert a szagok irányítják - ugyanakkor nagyon kedves és szeretetreméltó (mint minden kutyu). Azt teljesen felejtsétek el, hogy kint lehet tartani, mert nem arra találták ki. Igazán jót pedig nem is tudom lehet-e kapni. Nagyon sok az ideggyenge közöttük.
Ha pedig azt komolyan kell venni, hogy sem kert sem lakás (neki az ágy alatti hely is hely, sőt maga az ágy is lehet a hely), akkor kutya se legyen. Mert akkor nagyon rossz lenne neki nálatok.
r_bendegúz Creative Commons License 1999.09.09 0 0 339
Pocak,
sajnos nem vicc. A lakás valóban kicsi, ezért írtam, hogy marad a kutyaház v. a kazánház (az télen meleg). A kertben azt harcolna ki magának a jószág, amit akar, úgyis ő venné át az uralmat. A várható konfliktusforrás a nagyapa, aki eddig is a vélelmezett kerti áskálódás miatt ellenezte, hogy kutya legyen a háznál. Az összes többiek gondos és jószívű gazdik lesznek.
r_b.
Pocak Creative Commons License 1999.09.09 0 0 338
Bendeguz,

Bocsanat, de egy ilyen csaladba egy plusskutya valo.
Ha sem a lakasban, sem a kertben nincs helye...
Ez a kazanhaz ugye csak durva vicc?

Maminti Creative Commons License 1999.09.09 0 0 337
Szijasztok Kutyások! :)

Aki szeretne egy németjuhászkutyát, az unokatestvéremnek van még két kölyke eladó. 2-3 hónaposak, törzskönyvezettek, 15.000-ért. Állítólag tiszta apjuk... :) (mármint az unokatestvérem szerint, aki a fent említett papával is rendelkezik...)

Akit érdekel, szóljon az emil-címemre vagy ide a topikba.

r_bendegúz Creative Commons License 1999.09.09 0 0 336
Gödény,
kutyákod már birtokba vette a homokbányáját? Tapasztalat?

All,
milyen kutty való telekertes házba (szabad felület semmi, fű, fa, virág, haszonnnövény minden talpalatnyi helyen), ahol a kerti garázdálkodást a család egyes tagjai nagyon zokon vennék. A zeb a lakásba nem fér be (mert kicsi és nem lenne egy nyugodt sarka), valószínű lakhelye v. kutyaház vagy a pincében elhelyezett kazánház). A főgazdi gimnazista nagylány. Egy jólnevelt spániel miatt egyelőre ezt a fajtát favorizálják, de még nincs végleges döntés.
Tehát
- millen kutty?
- beszerzési forrást tudtok-e?
köszönettel
r_b. (a kutyátlan kutyabarát)

Opi Creative Commons License 1999.09.06 0 0 335

Hölgyeim & uraim!

Tisztelt illusztris társaság!

Van szerencsém végre bemutatni Önöknek.........................

Bizony, bizony!!!!!

CSÖPI kutyukámat.

Megtekinthető ITT.

Robin Creative Commons License 1999.09.04 0 0 334
Pocak,
köszi, de rajtuk már túl vagyok. Tul. képpen azt reméltem, van valakinek a szomszédjában, vagy ismerősénél van apróság akinek jó gazdi kellene. Az állatmenthelyeket, ami szóbajöhetett, már végig hívtam. De azért köszi
Pocak Creative Commons License 1999.09.03 0 0 333
Itten van a honlapjuk: Feher Kereszt Allatvedo Liga.
Ezek szerint mar nem Racz kert, hanem:
"vasárnap délelött 10-től 12-ig "Gazdit keresünk" programot tartunk az irodánkban (Bp. VIII. Déri Miksa u. 18.), ".

Sok cseresznyet!

Pocak Creative Commons License 1999.09.03 0 0 332
Robin,
Talan a Feherkereszt alapitvanynal megprobalhatnad. Patronusoknal helyezik el a kutyakat, nem tudom, hogy kutyatelepuk van-e. Ket eve meg a VIII. keruletben volt az irodajuk, eleg rugalmasak. Ok ivartalanitjak a bevitt kutyakat.
Regebben minden vasarnap a Racz kerthez kivittek a kutyakat. A szamuk mar nincs meg nekem, probald a tudakozonal.

Arra figyelj, ha valahol osszezarva apolatlanul tartjak a kutyakat, akkor azok tele lesznek minimum bolhakkal, es utana hiaba a mosdatas, meg sokaig fog vakarozni szegeny. Ezert peldaul Uromrol ne hozzal kutyat.

nori Creative Commons License 1999.09.03 0 0 331
Itt a kutyás topic
Robin Creative Commons License 1999.09.03 0 0 330
Tényleg halódik nagyon. Hol vagytok?
Robin Creative Commons License 1999.08.25 0 0 329
hello,
több dologban is szeretném a véleményeteket, segítségeteket kérni.
Anyukámnak van egy juhász-keverék kutyája, tavasszal volt 12 éves (ivartalanított szuka). Az az érzésem, hogy agyvérzést kapott, mert a jobb oldala (szemtől a hátsó lábáig) részlegesen lebénult. Vezérelni tudja, de eldől, fenékre ül, a szeme nem úgy néz jobb oldalon, mint a másikon, stb. Hallotatok-e már ilyenről, van-e remény (és ha igen hogyan) a jobbulásra?

A másik dolog..úgy látom, hogy ennek a kutyunak lassan elloban a gyertyája, és anyunak feltétlenül kell egy kutya. Ő viszont a német juhász megszállott híve. Tud-e valaki szeptember közepén elvihető német juhász jellegű, esetleg szépséghibás, nem törzskönyvezett ajándék kutyusról? (kertbe kellene) Van-e ötletetek, hol találok ilyet (ráadásul szukát szeretne), melyik állatotthont, menhelyet javasoljátok? Minden segítségre szükségem lesz, köszi!

r_bendegúz Creative Commons License 1999.08.24 0 0 328
egyénként = egyébként

All,
akinek Berci névre (nem) hallgató kutyája van, az ma - Bertalan nap alkalmából - meglepheti egy velőscsonttal.
r_b.

r_bendegúz Creative Commons License 1999.08.24 0 0 327
SaGa,
a kutyákod főnyeremény. Gondoskodik a família napi rendszeres sportjáról: söprés, többszöri törzsdöntéssel, féllábon ugrálás.
Egyénként barkácsolhatnátok neki egy 40 cm magas kilátót, pontosabban belátót, hogy ne fosztassék meg az emberei szemmeltartásától ott az erkélyen.
;o)
r_b.
SaGa Creative Commons License 1999.08.24 0 0 326
Szimba!

Azt látod tényleg nem. Ha megtenném, valószinšleg tényleg elköltözne a háztól. Kedvenc foglalatossága ugyanis, hogy az elďszoba legszškebb részén elhasal és csontozik. Szépen szisztematikusan apróra darálja a megmaradt csontokat, több-kevesebb szilánkot minél jobban szétszórva magakörül. Aztán mint aki jól végezte dolgát, elégedett pofával kivonul a helyére. Persze amíg ď élvezkedik, a közlekedés az elďszobában nagyjából lehetetlen, utánna meg mezitláb veszélyes, míg valaki össze nem söpör... 8-))

Hali

Szimba Creative Commons License 1999.08.23 0 0 325
SaGa!

Ez már több a soknál!
Mi több :tűrhetetlen!
Megyek keresek valami helyes paragrafust az Állatvédelmi törvényben!:-)))))

Fogadjunk, hogy a csontot sem rágod meg alaposan mielött a kutynak adnád.:-)

hali
Szimba

SaGa Creative Commons License 1999.08.23 0 0 324
berku!

Amint lehet, jövök. Csak az kell hozzá, hogy egyszer úgy mehessek Pestre, hogy nincs elďre betáblázva minden perc.

Egyébként úgy látom, a kutyám a kivándorlás gondolatával foglalkozik, csak még nem döntötte el, kitďl kérjen menedékjogot. A lakásátbuhera utolsó lépéseként kicserélďdött az erkélyajtó is. Eddig volt neki egy kis küszöb, amire lehajtotta a fejét, alváshoz. Ez most egy csúf aluminium vizvetďvé vált, ami magas, vékony. Jól meg kell emelni a lábát is, hogy ne akadjon el. Ezt már szokja. Azt, hogy az eddigi végig üveges ajtó helyett egy kb 45 cm magasságig átlátszatlan fa ajtó lett ár nehezebben tšri. Eddig elég volt csak kicsit megemelinteni a fejét, ha fektében be akart kukkantani a szobába, most meg fel kell hozzá állni. Egy szenvedés szegény kutya élete...

hali

r_bendegúz Creative Commons License 1999.08.19 0 0 323
Gödény,
kilakoltattad már a répákat a homokozóból? Rendeltetésszerűen használja a kutty az újdonsült homokbányáját?
r_b.
berku Creative Commons License 1999.08.19 0 0 322
Na és jössz fehér csaut nézni?
SaGa Creative Commons License 1999.08.17 0 0 321
berku!

A második vedlés gyakran elďfordul. A mienk is most ismét vedlik rendesen. Az elhúzódó meleg miatt van. Kicsit kelekótya az idďjárás mostanság, a blökik meg megpróbálnak alkalmazkodni.

A másfél éves kor az, amikor végképp elveszit a bababundáját. Azt a finom sšrš, puha szďrt. Ami ezután jön, az már felnďtt bundi lesz. Kicsit sprďdebb, mint a bébiszďr. A minek sajnos a sörényét is elvesztette a bébi bundával együtt. Van most is, szép hosszú (hosszabb, mint az átlag, a farkán is szép hosszúszálú, mintha egy nagy gomba vagy pom-pom lenne a hátán)de közel sem olyan sšrš mint volt. A lakásban tartás miatt lehet, bár ď az erkélyen lakik, de ez azért mégsem a Tibeti fennsík.

SaGa

Csülök Creative Commons License 1999.08.17 0 0 320
Robin, tévedés!
lány az istenadta!
Bővebbett az ISZOLDÁBAN
berku Creative Commons License 1999.08.17 0 0 319
Hali!

Most tértünk vissza a nyaralásból és egyesítettük újra a családot. (Azaz visszavettük Bertalant.)
SaGa, a környék a Ferenc tér, IX. ker., én is csak véletlenül szoktam összefutni a fehér csauval, így nem tudom, pontosan mikor járnak. A kutya egyébként alapvetően tetszik nekem, gyönyörű dús szőre van (nagyobb, mint a miénknek), viszont ahogy most megnőtt, már nem egyszínű a szőre, hanem foltos. Bertalannak is volt egy hófehér testvérkéje, kicsinek bűbájos volt, először nekem az is tetszett jobban, de mivel dupla árat kértek érte, hagytam magam lebeszélni. Azóta persze tudom, hogy nekünk Bercikét rendelte a sors. :-))
Vedléssel kapcsolatban: júli végén megnyugodva láttam, hogy lassan befejeződik a tavaszi vedlés. Erre, ahogy most hazajöttünk, újúlt erővel előről kezdődött az egész! Ez már az őszi vedlés lenne? Normális ez? (Mivel még csak másfél éves a kutya, nincs tapasztalatom.)

SaGa Creative Commons License 1999.08.11 0 0 318
Sziasztok!

Megvolt a nagy elsötétítés. A kutyik hogy viselték? A mienk állítólag simán átaludta az egész bulit. Igaz, mi csak 99.8%-os sávba estünk.

A melóhelyemen rengeteg fecske rakott fészket tavasszal az ablakok kereteibe (az irodaház átépítése kedvezettt nekik). Azok a szokásos esti vadászatba kezdtek, amikor kezdett "bealkonyulni", majd kicsit zavarodottak voltak, hgyo már megint reggel van.

Hali

Robin Creative Commons License 1999.08.09 0 0 317
Csülök,
szia márka-gazdi - de neked biztos fiú kutyusod van. Az enyém lány, és a vedlése a tüzelést előzi meg mindig, a tüzeléssel leáll a vedlés és utánna rendeződik a bunda. Jó szőre van. Biztos szerencsés vagyok vele és nem csak szuperokos, hanem a vedlését is irányítja. :))
Csülök Creative Commons License 1999.08.09 0 0 316
Robin,
hmmm. Nekem is belgám van (tervueren), és ő évente egyszer vedlik.
Májustól szeptemberig. :( Pedig két-három naponta egy vödör szőrt szedek ki a szerencsétlenből, hogy kibírja a meleget.
Szerencse, hogy kertlakó a drágám!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!