kinai megalomania es igenytelenseg. akkor az orosz csoka mar sokkal jobb. amugy elegge fuszerezi, idonkent torzul is az arca, gondolom a csilitol. a cso pedig kevesbe bekeidoben raketaval toltheto.
Volt egy korondi cserép, megkérdeztem az eladót, hogy jó-e kemencébe. Az első használatnál elrepedt. :( Abban is sólet lett volna. Nagyjából ez a recept: http://www.zsido.hu/receptek/soletek.htm 150 foknál tettem be, reggelre 90 fok lett a kemencében. Látszik, meddig ért a lé, amikor beraktam. Pont jó sűrűre főtt, de nem száradt ki. Ez nem tudás, szerencse. ;)
akkor meg a solettrol ejts nehany szot. en is szeretek az ontottvasban a sutoben sutni, de nyilvan mas, mint kemenceben. porkolteket igy szeretek mostansag kesziteni. hm, kell egy kacsa... no, meg egy kacsasuto, mert az enyem nem ovalis. viszont van valami cserepedenyunk...
A kacsát befűszerezve betettem a száraz kacsasütőbe, rátettem a fedőt és betoltam a kemencébe. Amikor kivettem, így nézett ki. Kivettem a kacsát, a zsírjába betettem a krumplit, betettem sülni. Amikor megsült, rátettem a kacsát és fedő nélkül visszatettem öt percre.
Kipróbáltuk az öntöttvas kacsasütőt. Nagyszerű találmány. :) Ha már felfűtöttem a kemencét, sütöttünk egy kis kacsa-liba tepertős pogácsát (illetve kockát) is. Meg éjszakára betettünk egy adag sóletet is, természetesen saját füstölésű húsokkal. :)
Tegnap a barátainknál volt egy pattintott csülkös bableves, ez még nem hír, de az igen, hogy tettem bele a Kegyes halál nevű chili szószból. kb. egy borsszemnyit a tányérnyi levesbe, kemény cucc, de nem kellemetlenül csípős.
Az nem paprikas le. A hagymaban volt paradicsom is, az adott neki pirosas szint. A hust kinyomkodtam, de igy is adott levet. Azt latod. A paprilat kb feluton tettem bele.
Minden nagyon szép, minden nagyon jó...de ez inkább paprikás..Semmi pörkölés, még nyers a hús, és máris felöntötted paprikás vízzel..Nem kell a fejet lenyomni, kettévágod , fűszerezed, kendermadzaggal átkötöd, mehet a bogrács aljába. Ott marad az végig , szépen karistolja az alját sergetésnél, ja és a fakanál használat is tájidegen a birkapörköltnél, csakúgy, mint a zománcos bogrács :-)))
Lofogkefe. Ez mindent elmond. Amikor a barany alkalmazni szerette volna, beleszorult a fejebe. Ezert nem latod a koponyat, mert ez szoritja le az aljara, hogy ne begessen a fajdalomtol. Igy sajnos nem jott ossze a muanyagmentes augusztus.
Az a fanyelű szerszám(nyele alapján autómosó kefe) a leégést hivatott meggátolni vagy az ízéhez ad hozzá valamit? Csak mert minden képen szerepel, gondoltam, belefőzted...
Szombati spontán tp. Tárcsán, házi disznózsírban sült bőrös malackaraj és oldalas, valamint csirkeszárny, krumplival, uborkasalátával. Hozzá jéghideg dán Faxe literes sör. Kedvencem, végre egy normál méretű sör.