Keresés

Részletes keresés

Gorcsev Creative Commons License 1999.09.09 0 0 146
"A komondor, kuvasz, kaukázusi és társaik gyönyörűek, félelmetesek de nagyon sokszor veszélyessé válnak."
A leonbergi nem. Sokkal nyugodtabb, mint a hasonló nagytestű pásztorkutyák. Ja, azt még nem is mondtam, hogy aki nem ismeri a fajtákat, az egyszerűen a mérete miatt tart tőle, aki meg csak egy kicsit, az még jobban, mert farkasölőnek szokták hinni :))) Pedig ég és föld...
"A snaci, az ardeile terrier és a német juhász tűnik legjobbnak. "
Semmiképpen nem javasolt (a jelzett feltételekkel).
r_bendegúz Creative Commons License 1999.09.09 0 0 145
Totla,
nem enyém kutty lesz, jóbaráték kívánságainak kell megfelelnie.

Az újfundlandik a személyes toplistámon szerepelnek. Évekig (kölyökkorától az Örök Vadászmezőkre költözéséig) bírtam egyikük barátságát.
Mi lett a fundid neve? Gazkutyaságokat követett már el? Sűrűn fotózni, aztán az Iszolda Zoo-jában a helye. :o)
r_b.

Totla Creative Commons License 1999.09.09 0 0 144
Hát én az újfundlandira szavazok, mer most vettem. Úgy néz ki,hogy stabil idegrendszerileg.Meg egyébként is.
r_bendegúz Creative Commons License 1999.09.09 0 0 143
All,
itt is feltenném a kérdést:
milyen kutty való telekertes házba (szabad felület semmi, fű, fa, virág, haszonnnövény minden talpalatnyi helyen), ahol a kerti garázdálkodást a család egyes tagjai nagyon zokon vennék. A zeb a lakásba nem fér be (mert kicsi és nem lenne egy nyugodt sarka), valószínű lakhelye v. kutyaház vagy a pincében elhelyezett kazánház). A főgazdi gimnazista nagylány. Egy jólnevelt spániel miatt egyelőre ezt a fajtát favorizálják, de még nincs végleges döntés.
Tehát
- millen kutty?
- beszerzési forrást tudtok-e?

Névjavaslatokat, egyelőre spániel kanra kalibrálva, a Kutyanévtárba várok.

köszönettel
r_b. (a kutyátlan kutyabarát)

Macimedve Creative Commons License 1999.09.07 0 0 142
Most volt időm végigolvasni...
Hát elég érdekes. Természetesen mindenki a saját kutyáját védi. Néhány általános tapasztalatot azért szeretnék hozzátenni:
A pásztorkutyák (puli, pumi stb.) többnyire meglehetősen zajosak. Ha éjjel aludni akarsz és a szomszédokkal nem akarsz problémákat akkor ne vegyél. Egyébként nagyon jó házörzők. A vadászkutyákról már sokminden elhangzott, a nevükben van, mire valók. De sajnos a túltenyésztés miatt a híres magyar fajták (pl. vizsla) elvesztették vadászösztönüket. A vadászatokon nagyon ritkán látni magyar vizslát. Ezek inkább mint rendkívül aranyos, barátságos kutyák a gyerekek kedvencei lettek.
A komondor, kuvasz, kaukázusi és társaik gyönyörűek, félelmetesek de nagyon sokszor veszélyessé válnak. Ismeretségi körömben az utóbbi években többet el kellett altatni. (Egyet lelőni mert a gazdája és az állatorvos sem tudta megközelíteni.) Gyerekek mellett nem szívesen tartanám.
A snaci, az ardeile terrier és a német juhász tűnik legjobbnak. Ezek nagyok, fegyelmezettek, jól nevelhetők, és a szőrökkel sincs túl sok probléma. Nekem egyébként egy 2 éves hatalmas német juhász kanom van, aki az első évben elég sok gondot okozott a túlzott aktivitásával, de azóta megnyugodott, a kertbe nem jár.(Na persze ha a szomszédok macskái betévednek, az egészen más...) Van az udvarban kb. 2 m3 homok, ott kedvére szórakozhat.
Az etnikumok felismerésére soha nem tanítottuk, mégis kölyök kora óta ideges lesz ha elmennek a ház előtt. Ezt egyébként minden korábbi kutyámnál (német juhász, foxi, korcs stb.) is tapasztaltam. Lehet hogy kutyák rasszisták ?!
De ami nagyon fontos ! Minden kutya (fajtától függetlenül) sok törődést (idő!!) igényel.
A lakásba soha egyik kutyám sem jöhetett be. Ezt kölyök koruk óta megszokták, és nem is igénylik. Viszont fontos hogy minden nap megfelelő kontaktus (séta, játék, stb.)legyen köztük és a családtagok között.

Bocs ha túl hosszú voltam.

Totla Creative Commons License 1999.09.07 0 0 141
Bocs! Akkor itt félreértés történt. Pontosabban is leírhattad volna azt a pár kilómétert. (lehet,hogy elmentünk volna. bár elég késő volt már)
A pici gyönyörű, sőt!
Gorcsev Creative Commons License 1999.09.07 0 0 140
Az említett kan -kicsit odébb- az enyém.
És milyen a pici?
Totla Creative Commons License 1999.09.07 0 0 139
No meghoztuk a gyönyörűséget!
Egyébként az említett kan unokáját. Az a csodálatos kanadai kan már négy éve nem él.
fargo Creative Commons License 1999.09.06 0 0 138
Volt egyszer egy Airedale nálunk, én szereztem az apósnak. Imádja a gyerekeket, kertet nem épít, viszont nagyon agilis és rengeteg törôdést kíván. Gyönyörű érces hangja volt, tök jó kutya, ha végre nekem is újra lesz, akkor egyike a szóbajöhetô fajtáknak...
Totla Creative Commons License 1999.09.06 0 0 137
Nem Luka Pétertől. Ő már nem foglalkozik ujfundlandikkal. Átadta az unokatestvérének aki szintén Abdán lakik. Most oda megyünk.
Gorcsev Creative Commons License 1999.09.06 0 0 136
Whaooo... csak nem a Luka Pétertől? Ő volt az 1. komoly fundisok -kanadai vonal- egyike az országban. Ha hajlandó vagy még pár km-t kocsikázni, meg is nézheted az említett szép kant!
Gorcsev Creative Commons License 1999.09.06 0 0 135
Hopp, a lényeg lemaradt:
Leonbergi rulez! :))
Totla Creative Commons License 1999.09.06 0 0 134
Sajna arra nincs időm, hogy végigolvassam az egészet, mer dolgoznom is kéne.Egyébként Abdáról hozom. Lány.A szüleit még nem tudom kik, majd a törzskönyből tán kiderül.
Robin Creative Commons License 1999.09.06 0 0 133
Tudtok valahol ajándékba kapható német juhász jellegű szuka kiskutyát? (lehetőleg BP-en, vagy környékén)
A menhelyeket többé kevésbé vigighivtam, de ahol van, sehol sem várnak jövőhétig, úgyhogy inkább hét vége felé érdeklődöm náluk újra.
A másik kérdés hol lehetne normális kutyaházat szerezni, ami nem 17 ezer ft-ba kerül? Tudtok ilyen helyet?
Gorcsev Creative Commons License 1999.09.06 0 0 132
Olvasd végig a topicot, meg a régi kutyásat is, megtudod :)))
Kik a szülei? Fiú, lány? Tudok 1 szép kant :)))
Gorcsev Creative Commons License 1999.09.06 0 0 131
Terrier, és munkakutya: nem ajánlom (zsiragynak). Amúgy persze OK, jópofa dögök.
Totla Creative Commons License 1999.09.06 0 0 130
Üdv Mindenkinek!
Még új vagyok ezen a részen, úgyis mint leendő kutyatartó. Ma este megyek egy kiskutyáért. Újfundlandi tipus. Mi a véleményewtek erről a fajtáról? Mire figyeljek? stb?
htibi Creative Commons License 1999.09.06 0 0 129
Kedves Zsiragy,
Nemtom, ajanlotta-e mar vk az

AIREDALE TERRIER

-t, de szerintem jo valasztas lehet: gyonyoru, kozepmeretu, rovid-gondor szorrel, eleg temperamentumos a hazorzashez, a kertepitesi hajlamat nincs ismeretem.
Nagyon kivancsi lennek, milyen kutya valojaban: lecci irjatok rola! Koszi!

Robin Creative Commons License 1999.09.05 0 0 128
dcsh,
nálunk úgy megy, hogy este kap enni az eb, ha nagyon meleg van, vagy előző nap sokat evett, akkor nem fogy el az egész. Még kb 1 órát hagyom, mert egy kis pihenés után vissza szokott menni a maradékhoz. Ami akkor sem fogy el, azt eltüntetem. Müzlis tápot kap konzervvel keverve, tehát a maradékot kiöntöm. Másnap aztán kevesebbet kap. Nálad a maradék még a következő étkezésig lehet hogy elrakható, de ezt úgyis látod. A mennyiséget meg kísérletezd ki úgy, hogy háromszor de keveset adsz. Ha nagyon nyalogatja a tányért mikor kiürült, a következő lehet egy kicsit több. Ha az egyik 'étkezést' hagyja ki, akkor térj át a napi kétszeri kajaosztásra.
fargo Creative Commons License 1999.09.05 0 0 127
Az emlegetett törvény állítólag nem lesz ilyen szigorú és egyoldalú, a rádióban beszélt róla valami 'illetékes'. Hogy pontosan mirôl szól, azt nem tudom, de meg kell hagyni, hogy aki egy panelház 10 emeletén 54 négyzetméterre a 4 ottlakó mellé még beszerez egy 90 kilós dogot, az nem normális, és büntetni kellene. Pusztán a kutya, meg a vele egy (laza) közösségben emberek érdekeit nézve is.

Sajna van szerencsém nap mint nap találkozni egy ilyen 'állattal' (nem a kutyára értem), ha lehozzák a kutyát sétálni (naponta egyszer), akkor elôbb lejön a hugi, kitakaritja a lépcsôházat, az egyéb négy és kétlábúakat távoltartandó, majd a bátyó leliftezik a doggal, aki majd' szétrúgja türelmetlenségében a fülkét nem is beszélve arról, ha esetleg lefelé menet valaki megállítja a liftet, ekkor általában idegrohamot kap, majd ezerrel kirongyolnak a 'zöldbe'.

Fél óráig az akció után nem lehet beszálni a liftbe, mert olyan büdös van, meg a plafonig nyálas minden. Elôfordult már, hogy a kutya nem bírta ki a földszintig, a liftben eleresztett vagy 2 liternyi hűtôvizet. Feltakarítani persze nem szokták a gazdik sem a folyékony részét a dolognak, sem azokat az emberkar vastagságú hurkákat, amiket szanaszét hagynak a ház körül.

Általánosítani persze hiba lenne, LEHET kultúráltan is kutyát tartani, ennek megvannak a szabályai. DE! Sajna kis hazánkban az átlagpógár még nem jutott el arra a szintre, ami máshol, másnak természetes, és igazság szerint tojik magasról a kutyatartás írott és íratlan szabályaira. Ezeket az ignoráns vadbarmokat valahogy olyan irányba kell terelni, hogy lehetôleg minél kevesebbet ártsanak környezetüknek. Ha másképp nem megy, akkor szigorú törvényekkel, tűzzel-vassal...

A helyzet az, hogy nem azért sz@r a helyzet magyarországon, mert egy 'kutyagyűlölô' szigorítani akarja a törvényeket, hanem azért, mert túl sokan vannak, akiket egyszerűen nem érdekel semmilyen szabályozás sem...

A közvetlen szomszédok aláírása eddig is szükségeltetett a kutyatartáshoz, ha jól emlékszem...

fargo
(kutyabolond, amúgy)

Gorcsev Creative Commons License 1999.09.05 0 0 126
Normálisnak normális, de azé' ne hagyd :)). Oda kell tenni eléje a kaját -a rendes időben-, ha megeszi, jó, ha nem, majd kap később. Otthagyni, hogy "Majd eszik, ha akar!", nem szabad.
dcsh Creative Commons License 1999.09.05 0 0 125
Köszönöm a válaszokat! Próbálkozom, de vannak még homályos pontok a kutya táplálásával kapcsolatban.
Az normális, hogy egyik nap halálra zabálja magát háromszor is, másnap meg ugyanarra egész áldott nap rá se néz?
Ha otthagyja a kaját, vegyem el előle, vagy hagyjam ott. Meddig? Öntsem ki egy idő múlva?
Komolyan mondom, ez a kutya néha olyan gondokat okoz, mint egy gyerek. Csak a gyerek egy idő múlva legalább megmondja, hogy éhes-e, vagy nem.
Monthy Creative Commons License 1999.09.04 0 0 124
dcsh! - egy teli levesestányérnyit - de sok függ attól, hogy mennyit mozog.
Adder - az a baj az ilyen tervezetekkel hogy egyetlen dologra jók csak: lejáratják a törvényességet. Na jó még ara is alkalmassak hogy egymásnakugorjanak a kutyások és nemkutyások. A rendelet totál kivitelezhetetlen is amellett hogy nonsense, hisz megnézném (még a végén elnézek a lőfegyverek topicba) azt aki a kutyámat el akarja venni tőlem.
ha már itt tartunk - Skót terrier. 10 kg 30 cm, határozott kis szakállas kotorék. A legbűbájosabb fajta. Eszméletlen emberszerető, már vakmerően bátor, a gyerekeket akkor se bántja ha a szájában kotorásznak, feljett humorérzéke van, roppant intelligens (az enyém több mint 100 utasítást és szót tudott), és nem utolsósorban mindig vidám és szórakoztató. Szóval élmény vele élni.
Monthy
Gorcsev Creative Commons License 1999.09.04 0 0 123
Halihó!
A leó és a fundi megtekinthető az Iszoldában:
http://www.index.hu/forum/wagnerur/iszolda/kedvencek/kedvencek.html
Robin Creative Commons License 1999.09.03 0 0 122
Itt is mindenki nyugodni tért? Vagy azért akadnak még kutyások?
Robin Creative Commons License 1999.08.30 0 0 121
dcsh,
emlékeim szerint ilyen életkorban még a kutyu maga dönti el mi az elég. Ha fényes a tányér, akkor kicsit kevés, ha maradék van, sok. Még inkább 3-szor kellene kapnia, mint 2-szer, de kenyeret ne adj neki. Helyette vegyél gréti mixet - ez olcsó és sok hasznos dolog van benne. De adhatsz rizst (lehet törmelék is), vagy tésztát (minél kevesebb sóval főzd meg).
A darling szintén nem igazán növendék kutyának való, kivéve, ha pótolod ásványi anyag és vitamin kiegészítőkkel. Ha most nem kapja meg ami kell, kisebb lesz, a csontozata nem fejlődik ki rendesen, és ettől nagy valószínűséggel rövidebb életű is lesz.
A száraztápok közül is (legalább 1 éves koráig) a növendékeknek (junior) tápot add. Próbáld belekeverni a maradék levesbe, főzelékbe, lehet hogyha megázik egy kicsit, szívesebben eszi. Ha nem eszi, ne azonnal hagyd abba, még néhányszor 'kínáld' meg vele. Az új kaja nem mindig nyerő rögtön. Segítettem egy kicsit?
Adder Creative Commons License 1999.08.30 0 0 120
nagytetu=nagyteStu
Elnezest elirtam...
Adder Creative Commons License 1999.08.30 0 0 119
Egyebkent mit szoltok ahhoz a kutyatorvenytervezethez, amit budapest egyik keruleteben akarnak kihzoni? (igy fejbol nem tudom melyikben).
Aki meg nem hallott rola:
* 1 lakasban csak 1 kutya tarhato
* CSAK kistestu kutyat lehet laksban tartani, es azt is CSAK AKKOR< ha a kozvetlen szomszedok irasbeli engedelyt tesznek
* nagytestu kutyakat TORVENYBEUTKOZO tarttani (benne foglaltatik tobbek kozott a Nemet Juhasz, a Dobberman, a Magyar Vizsla(!!!!!), a Bernathegyi, s a legtobb nagytetu kutyafajta)
* a nem engedelyezett kutyakat 6 HONAPON BELUL EL KELL TAVOLITANI A KERULETBOL!!!!
A tervezetet elnezve azt kell mondanom, hogy nagyon szar ma a helyzet magyarorszagon. Nagyon szar, mert ez a tervezet is bizonyitja, hogyha egy kutyagyulolo "ember" (idezojelben, mert az ilyenek meg sem erdemlik hogy embernek nevezzuk) barhol hatalomra jut, akkor kutyaellenesseget mar nem lehet megallitani.
Remelem a tervezet csak tervezet marad, es mindorokre elfelejtjuk ezt a kutyaellenes epizodot.
Adder Creative Commons License 1999.08.30 0 0 118
Nemet Juhasz rulez.
Mar 10 eves az enyem, ettol fuggetlenul mintha 4 eves lenne. Ugyanolyan jatekos, huseges, virgonc, s abszolute nem nez ki 10 evesnek (csodalkoznak is a nepek amikor meghaljak mennyi idos). Az elmult 10 ev alatt volt idom kiismerni, s csak ajanlani tudom mindenkinek.
dcsh Creative Commons License 1999.08.30 0 0 117
Pulisok, segítség!
Mennyi kaját kell adni egy jól fejlett, 6 hónapos 11 kilós pulinak? A tápot nem igazán kedveli, most darling konzervvel próbálkozom némi kenyérrel és ételmaradékkal kiegészítve, de nem tudom belőni a mennyiséget. Van valakinek hasznos ötlete?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!