Keresés

Részletes keresés

BMW750 Creative Commons License 2003.12.22 0 0 265
Szerintem LEGO. A legjobb még mindíg, bár nem a Bionicle elnevezésűt kell megvenni. De pl. a Technic sorozat, vagy akár a Creator illetve Designer széria, mind nagyon jó. A technic különösen jó, abból rengeteget lehet tanulni is.
Előzmény: pggp (259)
GPF Creative Commons License 2003.12.08 0 0 264
Újra lehet K'Nex-et kapni, nézd meg, szerintem nagyon jó. (Nem olcsó.)
Előzmény: pggp (259)
pggp Creative Commons License 2003.12.08 0 0 263
Köszi, én is meg fogom bámulni a kirakatot :-)
Előzmény: halaloszto (260)
halaloszto Creative Commons License 2003.12.07 0 0 262
huha,

valaki aki mar jart elottem az uton!!! milyen vastag lapbol csinaltal szekrenyt? gondolkodom a 15-oson is, de ugy mar eleg nehez lesz. van idom gondolkodni, mert ugy tunik, hogy 12-es nem lehet sehol kapni. probaltam az obiban a soroksarin, a budakalaszi bricoban, es a rexplus-nal. mindenutt megnyugtattak, hogy jovore lesz.

feluletkezelese? en ugy akarom, hogy valami szines lazur vagy pac (zold, kek, bordo, minel termeszetellenesebb), es lakk. viszont minden arrol szol, hogy mennyire vizallo ez a cucc, lehet hogy nem fogja a lazur meg a pac megfogni? az eleit lezarod valamivel, vagy eleg ra a lakk?

ugy orulok, hogy valakinek van tapasztalata.

vajk

Előzmény: Há (261)
Creative Commons License 2003.12.07 0 0 261
Én szinte minden szekrényem korpuszát osb-ből csinálom. Az első tapasztalat, hogy érdemes méretre vágatni az OBI-ban. Szebb a vágás, pontosabb a méret és derékszög a derékszög. A lapok egymáshoz rögzítését és csavatozással oldom meg. Főleg ládánál tökéletesen elég. Nútolás barkács szerszámokkal csak 18-as lapba lehet, de ott is nagy a sorja. Csapolni én személy szerint rühellek. Így marad a csavar.

Előzmény: halaloszto (258)
halaloszto Creative Commons License 2003.12.06 0 0 260
a baross utcaban, a koruttol a duna fele a jobboldalon levo jatekboltot. en migyart harminc vagyok, de a kirakatot meg szoktam bamulni, meg vasaroltam is mar ott jezuskaval.

vajk

Előzmény: pggp (259)
pggp Creative Commons License 2003.12.06 0 0 259
Sziasztok, hirtelen ezt a topikot találtam. Szóval a Jázuska valami értelmes/értelemfejlesztő játékot szeretne a karácsonyfa alá tenni, egy 8 és egy 4 éves gyerkőcnek. A Jézuska nem szeret barkácsolni, inkább vásárol. Mit ajánlanátok a Jézuskának?
halaloszto Creative Commons License 2003.12.06 0 0 258
van valakinek tapasztalata osb lap felhasznalasaban nem burkolatnak?

szeretnek egy nagyobbacska ladat csinalni, olyant amit klasszikusan 10-15mm retegeltlemezbol szoktak csinalni. szerintetek meg lehet csinalni osb-bol? vagy nem erdemes vele kuzdeni? ragasztva, csapozva, fatiplivel, mivel?

vajk

halaloszto Creative Commons License 2003.11.10 0 0 257
med mindig feltetelezve hogy magara az ajtolapra lesz, a vizvezetek, meg a villanyszereles osztalyon is talalsz sokfele muanyag bilincset, ami rapattan a csore. (sok atmerore ven). csak valami szep fakockat kell ala csinalj tavtartonak, es egybe lefesdd.

vajk

Előzmény: halaloszto (256)
halaloszto Creative Commons License 2003.11.10 0 0 256
azok a helyek, ahol generikus dolgokat (alapanyag, felkesz termek, felgyartmany) arulnak altalaban ipari felhasznalok igenyeit hivatottak kiszolgalni.

ahol meg kicsit feldolgozottabb dolgokat, ott mindenre megvan, hogy ok mire szanjak. csovet nem kapsz csak fuggonytartot vagy vizvezetekcsovet.

namost a feherre festett alucso nem igazan ipari felgyartmany, mert festeni a vegen szoktak, marad a masodik kategoria.

1. feher szinu viz vagyvillanyszerelo muanyagcso.
2. partvisnyel (ez altalaban nagyon vekony acelcso, feher muanyag burkolattal, sajnos altalaban bordazott)
3. esetleg mua bevonatu rez viz/futes cso, de ez lagy szokott lenni tekercsben, lehet hogy van kemeny is egyenes szalban.

ha fuggonyhoz kell, magara az ajtolapra, akkor vitrazsrud alneven kell keresni es egybol lesz. esetleg fuggony szakuzletben is.

vajk

Előzmény: Sam R.A. Banesh (255)
Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2003.11.10 0 0 255
Lehet. Ott még nem néztem.
De azért preferált bizbasz bolt érdekelne. :)
Előzmény: GPF (254)
GPF Creative Commons License 2003.11.10 0 0 254
Ikea?
Előzmény: Sam R.A. Banesh (253)
Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2003.11.10 0 0 253
Üdv, Hölgyek-Urak. Ajánljatok nekem legyetek kedvesek olyan barkácsboltot, áruházat, ami nem Obi-Praktiker-stb., hanem kisebb, és sokfajta bizbaszt árulnak. :)

Név szerint fehérre festett/szinterezett fémcsövet keresek, 20-25 mm átmérővel, valamint rúdvégtartó alkalmatosságot (mint ruhásszekrény-rúd, csak nekem ajtófüggönyhöz kell).

Ezekben a dobozáruházakban nincs választék ilyen apró, mindennapi dolgokból, a függöny meg már megvan...

SaGa Creative Commons License 2003.11.03 0 0 252
A gyalura még csak alkuszom. Ez kombinált, azaz egyengető és vastagsági. Vagyis van eflül egy asztal, gyalukéssel, meg ez alatt egy állítható magasságú asztal, ami alulról a késnek nyomja az anyagot, beállított távolságból.

Az állvány megtekinthető itt. DE8000. Kiegészítő infó: ugyanez Bosch gyártmányban is létezik.

SaGa

Előzmény: halaloszto (251)
halaloszto Creative Commons License 2003.11.03 0 0 251
hello!

az en tapasztalataim eleg kevesek, de nagyon lelkes vagyok:

1. mennyiert szerezted a kombinalt gyalut? (ha nem titok). ez egy vastagsagi gyalu?

2. tudsz mutatni kepet errol a kezigyaluhoz valo allvanyrol? engem kicsi lecek erdekelnek, es mar sokat gondolkoztam rajta, hogy lehet-e kezigyalubol vastagsagi gyalut csinalni.

3. en vettem ferm FZT-250 asztali korfureszt (last www.alby.hu) ha most vennek korfureszt, valoszinuleg koltenek ra tobbet. lasd lentebb.

4. kezi korfureszhez asztalt en csinaltam, egesz pontosan lehetett vele dolgozni, neha ugy erzem pontosabban mint a ferm korfuresszel. arra figyelj, hogy a talpat a motorhoz altalaban egyetlen szegecs rogziti, es emiatt a derekszog beallitasa nem egyszeru, meg nem is tul merev.

5. csiszolokkal nincs tapasztalatom, de olvasmanyaim alapjan az asztalosok kezi csiszoloja a kerek excentercsiszolo, lehetoleg 5mm rezgessel.

vajk

Előzmény: SaGa (250)
SaGa Creative Commons License 2003.11.02 0 0 250
Na jónapot mindenkinek!

Ha minden jól megy, el tudok költeni egy kis pénzt faipari szerszámokra. Nem milliókat, így a metabo, makita, bosch és hasonlók eléggé kiesnek a szórásból.

Alapvetően fenyő (borovi és vörös) illetve tölgy (ebből jóval kevesebb) lesz az alapanyag. Polcok, szekrények, fiókok készülnek, többnyire collos deszkából.

Ha igaz, tudok szerezni egy használt Lutz Europlan 260-as kombinált gyalut, így az már eldőlt. (egy darabig variáltam kézi gyalugép és hozzá való állvány vételén, de az csak 82 mm széles, ami ilyen munkákhoz keskeny, és félek, hogy a táblásításhoz nem elég masszív. Meg egy jobb kézigyalu + állvány nem sokkal olcsób, mint egy ilyen masina használtan)

Ellenben erősen gondolkodom, hogy az orosz barkácsgép körfűrésze helyett se ártana valami erősebb, pontosabb cucc. Azon hezitálok, hogy egy 350W teljeítményű, 275-ös Ferm szalagfűrészre nevezzek be, vagy egy nagyjából hasonló árfekvésű 1-1.5 kW-os körfűrészre. A szalagfűrész asztala masszívnak tünik a kép alapján, a hasonló árú körfűrészek már nem annyira. Olyasmin is gondolkodtam, hogy veszek egy jobb kézi körfűrészt, meg konyhabútorhoz való munkalapot és magam készítek egy asztalt, amire fordtva felrakom a fűrészt. Ahogy elnézem az 50 ezer alatti cuccokat, még az is masszívabb lehet...

Másik dilemmám: felsőmaró, vagy élmaró legyen. Ez utóbbi olcsóbb, ráadásul igazából csak az élek letörését, gömbölyítését szánom neki, nem lapba mart díszítéseket.

Harmadik: a rezgőcsiszolókkal rendesen teli a hócipőm. Pár hét után széthullanak az olcsóbbak. Drágát még nem mertem venni, mert ha az is szétesik, 8-10x annyi pénzem bánja. A szalagcsiszolók jónak tünnek, csak a rezgők nagy előnye, hogy fillérekért lehet A4-es csiszolópapírokhoz jutni, amiből 3 db lap kijön a rezgőre. A csiszolószalag házi legyártása nem igazán jönne össze...

Vélemények tapasztalatok érdekelnének. A kézi munkától nem félek, és igazából a hosszú egyenesek vágásán és a nagyobb felületek egybegyalulásán kívül mindennel el bíbelődök szivesen, de egy 25 centi széles polc oldala nagyon idétlenül mutat, ha nem aegyforma vastagok az alkotói, ezért kell pl a kombigyalu. Az orosz barkácsgép durva munkákra jó, de finomabbakhoz már nem elég erős és precíz.

SaGa

lukit Creative Commons License 2003.10.21 0 0 249
koszi!
Előzmény: halaloszto (248)
halaloszto Creative Commons License 2003.10.21 0 0 248
ha meg lehet rendesen huzni, tehat nem a menet van szetkopva, akkor meg mindig rugosalatet a "gyari" megoldas. ugy hogy a lemezre alatet, arra a rugos, es arra a csavar kozvetlenul. igy az alatet foga a rendes alatetbe, meg a csavarfejbe fog belevagni. ha nincs ilyen alateted keznel, told neki a pillanatragasztot. ha ugymarad jo, ha nem, meg mindig vehetsz rugos alatetet.
Előzmény: lukit (247)
lukit Creative Commons License 2003.10.21 0 0 247
anya nincs, mert az also reszehez nem lehet hozzaferni, valamint masik oldalon ugyanez a rendszer jol tart. szoval szerinted akkor pillanatragaszto?
Előzmény: halaloszto (246)
halaloszto Creative Commons License 2003.10.21 0 0 246
ha anyas csavar, akkor rugos alatet az anya ala. az az egyhelyen bevagott fajta.

ha jol le lehet tisztitani, akkor egy csepp pillanatragaszto is segithet.

vannak mindenfele szerelozsirok, meg menetrogzito kencek, de egy csavar miatt ne vegyel ilyent.

vajk

Előzmény: lukit (245)
lukit Creative Commons License 2003.10.21 0 0 245
segitsetek lecci: van 1 makacs csavar a lokharitonal, ami folyton kicsavarodik. ugy nez ki, hogy lentrol felfele: van a lokh.-bol kiallo fem, abba csavarodik bele, folotte a csomagtarto also resze, felette 1 alatet es vegul a csavar feje. fullra becsavarom, 1 par nap mulva egyszeruen kicsvarodik. mit lehet tenni ezzel?
GPF Creative Commons License 2003.10.14 0 0 244
A jó minőségű tipli fontos. Iszonyú gagyikat is lehet kapni.
A Fisher megbízható márka, van neki műanyag is, fém is, sőt szerintem olyan is, ami horoggal együtt kapható. Azok biztos összeillenek és biztos úgy is van méretezve, hogy elbírja a hintát.
Előzmény: calmus (243)
calmus Creative Commons License 2003.10.14 0 0 243
Köszönöm a válaszokat!
Igen gyereknek lessz, de néha én is beleülnék :) Az ajtó fölé szerelés egyszerübbnek tünt csak hát a közlekedés. Én úgy gondoltam, hogy egy kör vagy kereszt alakú fém lapot több csavarral felfogatok és a fém lap közepébôl állna ki a kampó. Akkor ez túlzás ? Mert hogy rondának elég ronda lenne, az biztos.Tehát azt mondjátok a plafonba elég egy masszív tipli és ahoz rögzíteni a kampót. A fém dübelekre gondoltam elöször én is, de megnézem azt a tiplit is.
Calmus
GPF Creative Commons License 2003.10.13 0 0 242
Jó tiplit vegyél. Szerintem simán be lehet fúrni és fel lehet tenni. Nekünk monolitbeton a födém, abba egy 12-es Fisher tiplit tettem, abba a horgot, engem is simán kibír 13 éve.
Előzmény: calmus (240)
halaloszto Creative Commons License 2003.10.13 0 0 241
szia,

ha a gyereknek lesz hintazni, en inkabb egy ajtoba tennem. akkor az ajtotokon keresztul a valaszfalba felfele befurhatok jo magasan, es tuti nem lyukadok a szomszedhoz.

mondjuk a fodem is minimum 25 cm vastag, szoval egy 10 cm-t siman bele lehet furni, es egy 10-es aceldubelt 8-as csavarral beletenni.

vajk

Előzmény: calmus (240)
calmus Creative Commons License 2003.10.13 0 0 240
Jónapokat kívánok!
Ha jár erre valaki segítsen!
Nagy teherbírású kampót szeretnék, lakótelepi szoba plafonjába (hintának). Lehetséges, vagy ne erölködjek?
Üdv
halaloszto Creative Commons License 2003.09.26 0 0 239
rogo=rugo
Előzmény: halaloszto (238)
halaloszto Creative Commons License 2003.09.26 0 0 238
aha. mi "laser show"t csinaltunk, a tukor egy nagy rogora ragasztva, ket meroleges elere egy-egy lobfures szal, a szalak masik vege egy-egy hangszoro kozepehez ragasztva rugalmas ragasztoval, es hadd szoljon.

a scanner lampak altalaban lepteto motorokkal mennek. biztos meg lehet csinalni szervoval is, de talan az bonyolultabb az elektronika oldalan.

en nekiallnek az elektronikanak, es ha mukodik raerek gondolkozni a mechanikan. egyszeru mechanikat lehetne ragasztani retegeltlemezbol peldaul.

v

Előzmény: levi81 (237)
levi81 Creative Commons License 2003.09.26 0 0 237
Hello,
scannerlámpához (ez egy vetítőgép és egy
mozgatható tükőr együttese) építeném meg.

Csak a z tengely (jobbra-balra) mentén kellene a 180 fok, az x tengely mentén elegendő lenne 90 fok is.

Azt a "nem túl preciz szerkezetet" nyugodtan küld el e-mailben levi81@stud.jgytf.u-szeged.hu címre!

Köszi: Levi

Előzmény: halaloszto (236)
halaloszto Creative Commons License 2003.09.26 0 0 236
ha nem titok elarulhatnad hogy mit fog csinalni.

ha lasershowt akarsz, ott ugynevezett galvo-kat szoktak hasznalni. olyan mint egy deprez muszer.

tuti kell a +-180 fok tartomany? ha eleg kevesebb, akkor van egy nem tul preciz de mukodo szerkezet, amivel mar jatszottam. lerajzoljam?

Előzmény: levi81 (234)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!