Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

bokor28-1 Creative Commons License 2017.09.06 0 0 7319

Sziasztok.

 

A régi autóm biztosítását tavaly az évfordulóval kifuttattam, majd forgalomból ideiglenesen kivonattam.

A kivonatás alatt eladtam. Most vettem egy másik autót, szeretném érvényesíteni az előző biztosítás B5 fokozatát. 

Mivel nekem csak egy papír van a kezemben, ami az évfordulós lemondás kártörténete, a másik biztosító nem érvényesíti.

Ennek ellenére érdekmúlás áll a háttérben.

Volt már valakinek hasonló helyzete?

Mi a megoldás?

Mrteo Creative Commons License 2017.08.16 0 0 7318

Sziasztok, az alábbi problémára kellene segítség.

Az autóm 2 éve le lett állítva, lejárt a műszakija és díjfizetés hiánya miatt a kötelezőt is felmondta a biztosító.

Az autót én nem akarom már forgalomba helyezni, vagy eladom így vagy bontásra.

A kérdésem, hogy amennyiben az új tulaj üzembe helyezi, akkor visszamenőlegesen a 2 évre nekem nem kell fizetnem semmit ugye? Azt olvastam, ha én vizsgáztatnám újra, akkor visszamenőlegesen fizetnem kéne, de arról nem írt senki, hogy mi van akkor ha eladom.

Vettem közben egy másik autót, értelemszerűen a bónuszt buktam emiatt.

lautnermark Creative Commons License 2017.05.09 0 0 7317

Csak egy gyenge tipp: cserbenhagyás, rendőrségi papír van róla és nem ismeretlen az elkövető. Én megpróbálnám a Mabiszt.

Előzmény: gurabligyuri (7316)
gurabligyuri Creative Commons License 2017.05.08 0 0 7316

5 napja nekem tolattak egy STOP táblánál. Mikor észleltem dudáltam, villogtam, de a másik elhúzott. A rendszámát felírtam. Nem tudtam utána menni, mert én nem tudtam eljönni a táblánál, nagy volt a forgalom, nem akartam rodeózni. Rendőrt hívtam. Helyszínelt, fotózott. Majd rendszám alapján megtalálták a tettest. Céges autó volt, a cég vezetőjének számát adták oda. első telefonra készséges volt. Kértem, menjünk el egy műhelyhez és hallgassa meg, mit mondanak. OK. De majd holnap. Majd holnap. ekkor hívjam, akkor hívjam. Így telt el 4 nap. Mire végül egy társát elküldte velem. Ahol a műhely mondott egy 50 ezres kárt ( kisebb horzsolások, egy nyomás, de leszedni, feltenni....)A céges fickó nevetett egyet és mondta, ne vicceljünk. Nem is ez a lényeg, de megbeszéltük, hogy egyik nap elénk állnak a furgonnal és megnézik valóban tehette-e a sofőrjük....na, nem lesz egyszerű ezek szerint. Na itt jön képbe anyósom, aki biztosítós és folyton mondja, mondja, mondja. előbb azzal kezdte, hogy miért nem beszéltük meg a helyszínen ( elment ugye, de nem érti...)Akkor miért nem értük utol? ( persze, majd versenyzek....)Most meg azt mondja, nem lesz így semmi, töltsük ki a kék-sárga bejelentőt. Az a lényeg. Feleségem szerint anyósom már csak tudja, én meg kételkedem. Szerintem cserbenhagyás után, amikor rendőr helyszínel, ez már tök felesleges. Másrészt akkor lehet kitölteni, ha van rá szándék és mindkét fél aláírja. Meg kellenének az ő adatai is, de hát ugye túl vagyunk már a baleseten. Ahol olvasom, mindenhol az van, hogy a baleset helyszínén kell kitölteni. Anyósom szerint lehet utólag is és nem kellenek a másik fél adatai. Aláírása sem.Mert ő biztosítós és jól tudja. Én lennék az értetlen?????

Robert Szecsodi Creative Commons License 2017.04.27 -2 0 7315

Sziasztok..

 

Éppen egy biztosítás összehasonlító weboldalról beszélgetek a kedves főnökasszonyommal és nagyon nem érti hogyan tudom megverni netrisked a beigért 3% os fizetésemelésemért.

 

Mondtam neki hogy építek jó sok linket.. fórumokon .. google ben.. twitteren .. meg facebookon..

 

Légyszi ne töröljétek ezt akárhogyan is nem illik a témához.. vagyis illik mert kötelezővel is foglalkozunk de a segédmotorosokat nem szeretjük.. ez az oldalunk..  http://kössenálunk.hu/

 

Az oldalunk még nincs kész mert sok a papírmunka de ide már regsiztráltunk .. egy link  : http://online-tudakozó.hu/biztositas-mester/

 

 

Vince76 Creative Commons License 2017.04.18 0 0 7314

Kérdésem az lenne hogy, ha összetörték az autom amivel münkába járok 40 km akkor lehet bérelni autót akár ismeröstől is hogyan megy ez a dolog köszönöm.

ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2017.03.29 0 0 7313

nem tudsz semmit sem csinálni. máskor jobban kell figyelni.

Előzmény: laci966 (7308)
ORIZA TRIZNYAK Creative Commons License 2017.03.29 0 0 7312

szinte kizárt, hogy ingyen megúszd.

fontos, hogy ha te intézed a biztosítást, akkor semmiképpen se fogadd el az első ajánlatot. de jobban jársz, ha keresel szakembert, aki intézi a kárfelvételt és a javítást is. ha ügyes az ember, akkor van ré némi esélyed, hogy ne kerüljön semmibe, de akkor készülj rá, hogy bontott cuccokkal lesz megjavítva az autód. a márkaszervizben biztos, hogy fizetned kell, alkalmasint nem is keveset. ennek az a fő oka, hogy ott új gyári alkatrészeket építenek be, ami a biztosító szerint értékemelkedés. tovább emelheti a költségeidet, ha korábban már volt javítva a lökhárító, vagy bármelyik elem, mert akkor még avultatják is. elméletileg az alumínium részek azok, amire nem számolhatnak el avulást, de ettől még bepróbálkozhatnak.

 

Előzmény: Egyplusz (7311)
Egyplusz Creative Commons License 2017.01.15 0 0 7311

Ma hátulról belém jöttek, elismerte a felelősségét a károkozó, rendőr is helyszínelt. Az autóm 10 éves. Bizonyára csomagtartó ajtót (kombi) kell cserélni, meg hátsó lökhárítót. Kezdőként azt gondolnám, hogy ilyenkor nekem semmibe sem kerül a dolog. A károkozó kötelezője a Groupamánál van. Milyen meglepetésre számíthatok?

pacsepa Creative Commons License 2016.12.29 0 0 7310

Hasonló a helyzet, igaz nekem "csak" 20%-al emeltek, de rögtön két kocsinál... :-(

Előzmény: laci966 (7308)
gsis Creative Commons License 2016.12.29 0 0 7309

Elvileg minden biztosító köteles a30 napos váltási időszak előtt kiküldeni az új tarifát az ügyfeleknek . A te esetedben

is ennek meg kellett történnie .Sajnos arra hivatkozni , hogy nem kaptad meg , a biztosító nem fogadja el .

Még egy évig viselned kell ezt a " kínos kapcsolatot " .

Előzmény: laci966 (7308)
laci966 Creative Commons License 2016.12.29 0 0 7308

Sziasztok! Kérdésem az lenne,hogy a Posta biztosítónál van biztosításom.Most jött a csekk 60% kal emelte a kötelezőt és most nem tudok biztosítót váltani mert azt mondják 30 nappal előtte meg kellet volna tennem.Hogy mikor nem értesítettek az emelésről?Ha ezt 30 nappal előre tájékoztatnak megteszem és felmondtam volna.Így rá kényszerítenek a fizetésre.Vagy valami ötlet?Anyukám nevén van az autó nincs érvényes jogosítványa és én viszem hozom.Köszönöm a válaszokat és a segítséget.

sanse79 Creative Commons License 2016.12.23 0 0 7307

sziasztok!

tul sokat nem hasznalom az autot. kerdes, hogy van-e mar lehetőség használat után fizetett biztositast kotni?

koszi

b,

pacsepa Creative Commons License 2016.12.22 0 0 7306

Sok évvel ezelőtt váltottam biztosítót. Megkötöttem az újat a másiknál, de nem ment el a réginek a felmondás (odaadtam a nejemnek, így bízzunk meg a nőkben!).

Ezután a régi biztosító felmondta a biztosításomat díj nemfizetése miatt.

Az új biztosítónál visszamenőleg elbuktam a B10-emet, A0-ról újraindítottak... Esélyem sem volt kivédeni...

 

Nem tudlak sok jóval biztatni. A felszólító levelet az esetleges késedelemről simán postai úton is küldhetik és szokták is küldeni.

Ámde van egy paraszthajszál! Meg kell nézni, hogyan regisztráltál, szerződtél? Ha a mostani értesítést email-ben kaptad, akkor a díjértesítőket is úgy szoktad... Legalábbis gondolom... Ezt vissza lehet nézni. Ha nem kaptál díjértesítőt, akkor lehet velük szemben keresnivalód. Biztosító van sok, de B10 az 10 év, az nagyon tud fájni!

 

Nem tudom mennyit késtél, de ennek egy ilyen drasztikus lépés esetén minimum 3 hónapnak kellett lennie... Ebben az esetben elég kevés esélyed van ellenük.

Ha mégis hibáztak a szerződésben vállalt díjértesítés elmulasztásával, vagy nem vélelmezhető az eltelt hosszú ideig tartó nem fizetés miatt a szándékosság a részedről, akkor pénzben kifejezhető kárt okoztak Neked, ami akár per tárgya is lehet! Az is egy járható út, hogy ha a szerződés felmondásának feltételei nem teljesültek, bíróság akár vissza is állíthatja az eredeti állapotot! A felmondás feltételei nem lehetnek egyoldalúak, a felek részéről jóhiszemű együttműködési kötelezettség áll fenn. Nézd meg, mit ír a szerződésed?

Előzmény: chubbyka (7300)
pacsepa Creative Commons License 2016.12.22 0 0 7305

Sziasztok!

Kicsit nagyon tele lett a t*k*m a jelenlegi kötelező biztosítómmal (Posta Biztosító). Nagyon régen nem foglalkoztam a kgfb dolgaimmal, csak szolgai módon fizetgettem neki két kocsi után.

Elvben az évfordulóm január 01-én van (november volt a régi kampányidőszak). Ezt benéztem és most újabb egy évig szopathatnak, vagy az új szabályozás lehetővé teszi, hogy átmenjek év közben másik biztosítóhoz?

FSO Papa Creative Commons License 2016.12.17 0 0 7304

Üdv!

Ha egy autóra eddig évekig az üzembentartó volt a GFB szerződő, de ő közben üzembentartója lett egy másiknak, és inkább azon használná a B10-ét, akkor ha évfordulóra felmondta a szerződést, lehet a következő évtől simán a tulajdonos a szerződő?

AZS Creative Commons License 2016.12.13 0 0 7303

nem nagyon érdemes

ugyanis a rettentő okos elvtársak beleírták a törvénybe az értesítési kötelezettséget, de nem írtak bele semmi szankciót arra az esetre, ha a biztosító ezt elsunnyogja

úgyhogy kb. erre a válaszra számíthatsz: "igen, és?"

Előzmény: chubbyka (7302)
chubbyka Creative Commons License 2016.12.13 0 0 7302

Köszönöm a válaszodat! Ok, akkor törvénysértő...és akkor hogyan tovább? Egy kis asztalborítás, aztán fogyasztóvédelem, Mabisz, Mnb?

Előzmény: AZS (7301)
AZS Creative Commons License 2016.12.13 0 0 7301

nem normális, sőt, konkrétan törvénysértő, de attól még ez van

Előzmény: chubbyka (7300)
chubbyka Creative Commons License 2016.12.12 0 0 7300

Segítségeteket kérném. Egészen jó áru B10-es kötelezőm van az egyik biztosítónál. Az imént kaptam meg emailben a levelüket, 10 nappal ezelőtti dátummal, hogy díjnemfizetés miatt megszűnt a biztosításom. Előtte semmilyen figyelmeztetés nem jött az esetleges tartozásról,hogy x napon belül rendezzem, mert egyébként...Csak így mindenféle előzmény nélkül, hogy minél többet kelljen fizetnem...(?)  Ez így normális?! Köszönöm a válaszokat!!

nézek Creative Commons License 2016.11.03 0 0 7299

akkor itt az ideje a váltásnak.  nem kell ragaszkodni senkihez...ők sem ragaszkodnak...

Előzmény: ***RS*** (7297)
***RS*** Creative Commons License 2016.11.02 0 0 7298

Mennyi idő alatt évül el a besorolás? Át kell iratni a feleség nevére, az talán megoldás.

Előzmény: gsis (7292)
***RS*** Creative Commons License 2016.11.02 0 0 7297

Na megjött az új KGFB az Allianztól. Csekély 33%-os emelkedés, miközben B9-ből B10-be léptem. Szemét banda.

naox Creative Commons License 2016.10.12 0 0 7296

a bonus-malus szorzók nem minden biztosítónál azonosak? (B10-0,5, M04-3)

Szóval egyetlen baleset aligha okozhat ekkora különbséget, nem?

RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2016.10.12 0 0 7295

Házastársak között nem súlyos az összeg... (üzembentartó váltás)

Előzmény: lautnermark (7294)
lautnermark Creative Commons License 2016.10.12 0 0 7294

"M01-be soroltak vissza, M03-ból" Biztos?

 

Nézd meg egy alkusznál, hátha némileg olcsóbban jössz ki a váltással?

 

Ugye tudod, hogy az üzembentartói bejegyzés sem két fillér?

Előzmény: Jucus120 (7291)
Jucus120 Creative Commons License 2016.10.10 0 0 7293

Most akkor a férjem lesz az üzembetartó. Mikor évül el ez a kártörténet, ha nevemre akarok majd kötelezőt kötni? 2 év, jól tudom?

gsis Creative Commons License 2016.10.09 0 0 7292

Hát ebből az ügyből jól , már nem jössz ki , és jól meg leszel koppasztva anyagilag . A  balesetező jármű értéke

ilyenkor semmit nem jelent , csak a kár összege számít a biztosítónak . Hiába akarsz váltani , a központi

nyilvántartó rendszerben viszed magaddal a kedvezőtlen besorolást.

Előzmény: Jucus120 (7291)
Jucus120 Creative Commons License 2016.10.09 0 0 7291

Sziasztok! Leírom rövidem a gondom: 2 hónapja én okoztam balesetet, ahol 300000 forintos kárt állapítottak meg az illetőnek. A biztosítóm az MKB, az éves díjam 44.000 ft volt. Decemberben lesz az évforduló, kijött az ezzel kapcsolatos új szerződésem, ahol 164.000 ft éves biztosítási díjat állapítottak meg. M01-be soroltak vissza, M03-ból. Hogy létezhet ilyen, maga az autó is egy 2002-es Matiz, jó ha 300000 ft-ot ér. :( Létezik, hogy ennyire (4*) megemelkedjen a biztosítás összege? Üzembetartóin kívül, hogyan orvosolható ez? Ha biztosítót válltok, jelentősen csökkene ez az összeg?

AZS Creative Commons License 2016.08.27 0 0 7290

mondanám, hogy jó sok baromságot írtál, de mivel láthatólag a legalapvetőbb dolgokkal sem vagy tisztában, ezért felesleges lenne, úgyse fognád fel

úgyhogy nem mondom, hogy jó sok baromságot írtál

Előzmény: Jani8406 (7288)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!