Keresés

Részletes keresés

khram Creative Commons License 2003.09.22 0 0 132
Udv!
Meglepetessel tapasztaltam, hogy Bokodnak van foruma. Azt meg foleg, hogy Feri nekem nem szolt, hogy van. Ejnye! :-)

10telettel:

Csaszar Zoltan (mostantol csak CsZ)

_if Creative Commons License 2003.09.11 0 0 131
Elküldtem pár havernak a topic címét, remélem ők is bekapcsolódnak néha.

igen, farmtulajdonos lettem, ('A' Tanya) :)
az első, nyitómulatságot már megtartottuk, remekül sikerült. szívesen látunk téged egy-egy főzőcske erejéig:))

Előzmény: Mijo (130)
Mijo Creative Commons License 2003.09.10 0 0 130

Édes Ferikém, örömöm hasonló, csak rajtad meg a bokodi haverjaidon múlik, hogy jobban fellendítsétek ezt a topicot.
Hallom farmtulajdonos lettél, pardon, lettetek? Remélem atyáddal néha betérhetünk egy-egy főzőcske erejéig :)?
Na hajrá, pusszancs Dórinak (ki szintén tiszteletét tehetné itt néha), meg a Famíliának!

Mijo

Előzmény: _if (129)
_if Creative Commons License 2003.09.08 0 0 129
Üdv Mijónak, a bácsbokodiaknak és az idelátogatóknak!
Örülök ennek a fórumnak, jóleső érzés, ha az ember az interneten kis falujára bukkan:)

Iharos Ferenc

Mijo Creative Commons License 2003.08.26 0 0 128
Mijo Creative Commons License 2003.08.03 0 0 127

BÁCSBOKODI KONTRASZTOK










Mijo

Mijo Creative Commons License 2003.08.03 0 0 126

Ez mind a múlt, ismét győzedelmeskedett a klikkszellem :(!!! Kernya Tibor már nem edző Bácsbokodon. Kernya Tibor semmit sem változott, ő éppen olyan ma is, amilyenként a faluba került nem is oly régen. Akkor örültek neki. Egy nagy hibája biztos van Tibornak: megköveteli a fegyelmet és utál diszkriminálni! Ez viszont Bokodon öreg hiba. Ilyenek miatt edzőket szokás arrafelé cserélni. Mármint amíg akad választék.
Nem sok minden változik Bokodon. Már ami a begyepesedett látásmódot, és végtelenül leegyszerűsödött gondolkodást illeti :(((......

Mijo

Előzmény: Mijo (125)
Mijo Creative Commons License 2003.05.20 0 0 125

Úgy tűnik, kollektív fejmosás történt! Az elmúlt hétvégén olyan formáját hozta Szentistvánon a bokodi csapat, mintha az életük múlott volna a győzelmen. No meg hát nem utolsósorban Kernya Maestro zseniális húzása, az utolsó percben önmaga is beállt erősíteni a csapatszellemet :)!

Mijo

Előzmény: Mijo (122)
Mijo Creative Commons License 2003.05.19 0 0 124

Mindig rányomja bélyegét hangulatomra, ha túl korai halállal szembesülök.
Bokodon a Füstös Józsinál kevés szorgalmasabb embert ismeretem, 51 éves korában távozott örökre :(! Együttérzek egész Családjával!

Mijo

Mijo Creative Commons License 2003.05.06 0 0 123

Ilyen busszal jártam egykor elsőbe Bokod és Baja között :).

Mijo

Mijo Creative Commons License 2003.05.02 0 0 122

Sajnos változott a helyzet, a foci lelkes bokodi rajongói kénytelenek szembesülni egy mélyponti időszakkal. És ilyenkor lehet keresni az okokat.
Én Kernya Tiborról szuperlatívuszokban szóltam, és ezt az általa irányított csapat siralmas szereplés sorozata ellenére is tartom. Mitöbb, még meg is erősítem!
Tibor nem tizenéves hebrencs ifjonc, nem szokott fejébe szállni a dicsőség. Nem is szállhat, hiszen státuszával valamiféle egyediséget képvisel ő környékünkön, ma tudtam meg róla, hogy szerződése szerint edzői díjazása szinte kizárólag a csapat sikere függvénye. Ha győznek, kap pénzt, ha veszítenek, akkor alig valamit, ami talán még a kiadásaira sem elég - ez bizony keményen zsákbamacska, amit az tesz még érdekesebbé, hogy ez az ötlet nem az ő szolgálatait igénybevevőktől ered, hanem magától, a játékosokban és önmagában bízó mestertől.
Más kérdés, hogy a játékosok közül tudja-e mindenki kellő szerénységgel viselni a dicsfényt!? Tartok tőle, hogy itt már lenne mit taglalni, hiszen nem egy olyan malőr tarkította az elmúlt hónapokat, melyek negatívan érintik a teljes kollektívát.
Tibort nem irigylem ebben a helyzetében, hiszen mifelénk mindig is az edző felelősségének firtatása volt a divat. Pláne, ha az nem helybéli. Pláne, ha némely játékos megítélése esetleg elfogultsági alapon történik. Talán mégkeményebb kézzel kéne megkísérelni gatyába rázni a lazulásra hajlamos részét a csapatnak. De erre talán a helyi vezetésnek kéne nagyobb ösztönzést adnia edzőjének ...
(Mielőtt bárkiben is felmerülne, minderről Kernya Tiborral egy szót sem váltottam, a műfajhoz engem sokminden nem is fűz, de akadnak körülöttem olyan mérvadó személyek, kik tisztelik a mindenkori jó szakembereket, és kiknek szívügyük e sportág bárhol is művelik azt.)

Mijo

Előzmény: Muity Mijo (108)
Mijo Creative Commons License 2003.04.20 0 0 121

Na jó, egy eldugott zugban valamire csak ráakadtam.
A walzbachtali polgármester 2002. évi beszámolójából idézek német nyelven.


Hans Dieter Mahler
polgármester

"Partnerschaft
Wir erwarten im Sommer 2002 den offiziellen Besuch einer größeren Delegation aus Bácsbokod. Trotz einiger Probleme und Spannungen innerhalb der ungarischen Gremien haben sich persönliche Beziehungen zwischen unseren Bürgern und Vereinen und unseren ungarischen Freunden entwickelt, die es zu bewahren und fortzuführen gilt. Es würde mich freuen, wenn wir im August wiederum genügend Gastfamilien finden könnten."

Mijo

Előzmény: Mijo (119)
Mijo Creative Commons License 2003.04.20 0 0 120

Ákoskám, szépséges bajnokom, azt ígérted, regisztrálni fogod magad jobbágysorsra jutott falunk dicsőítésére :)!??????

Mijo

Előzmény: Muity Mijo (100)
Mijo Creative Commons License 2003.04.20 0 0 119

Mintha a mi Bokodunk nem jeleskedne valami fényesen a testvértelepülési kapcsolatápolás terén.
Arra a sajnálatos körülményre kellett rájönnöm, hogy lényegében egyedül a németországi Walzbachtal városkához fűzi a községet ilyen viszony, megjegyzendő, hogy csodálatos környéken fekvő ez a település. Szomorúan konstatáltam, hogy Walzbachtal honlapján szó sem esik Magyaországról, de még Bácsbokodról sem. Ellenére, hogy szép számmal akadnak bokodiak, kik kitelepítéskor itt találtak új otthonra.

Bokod honlapján megpendített jugoszláv és szlovák kapcsolatnak semmi deklarált híréről nincs tudomásom, ezt a körülményt a faluvezetés teszetoszaságának tudom tulajdonítani. Kisebbségi önkormányzati felelősségről nem hinném, hogy beszélhetünk, hiszen a valódi kapcsolatok ahhoz a jugoszláviai Bácskához fűzhetnék a falut, mely nagy ívben tesz a helyi bunyevácok horvát köntösben folytatott önkormányzatiaskodására :(! Elég szégyen, hogy jobb megoldás híján nem alakult még mindig szerb önkormányzat, erre iránymutató lehetne nekik a garai példa.
Mint hírlik, a német önkormányzat helyzete sem kifejezetten rózsás, állítólag túlságosan "hígra" kerekedett :(. Erre rövidesen konkrétan is visszatérek.

(Norbykám kedves, nem kéne fejleszteni egy kicsit ezt a tartalmasnak ígérkező bokodi honlapot :)!?)

Mijo

Mijo Creative Commons License 2003.04.04 0 0 118

Most hallottam, hogy meghalt a Csóka Sanyi bácsi :(! Nagy idők, nagy tanúja, sokat poharazgattunk együtt ....

Őszinte részvétem a Családjának.

Mijo

Mijo Creative Commons License 2003.04.04 0 0 117

Bácsbokodi magánarchivum:

Bokodiak-I.
(Akiket felismerek: a hátsó sorban a Babity Miska; a másodikban a Pestality Jósz, Kreisz Misi, Kovácsné Marika, Mészáros Laci; majd lejjebb a Tallós Pista, Egyedné Ria, Tallósné Marika, Pestalityné Erzsi, Döméné Babus, Mészárosné Rézi, Bedzsuláné Mariska, és oldalt a Havasi Feri.)

Bokodiak-II.
(A képen: Mészáros László és Pestality Jószó)

Bokodiak-III.
(Akiket talán helyesen felismerek: az Oszterwald Stefánt, a másodikban bizonytalan vagyok, a Beck Gazsi, talán a Pestality Jószó, a Havasi Feri, és ülnek a Mészáros Laci és a Muity Miska)

Bokodiak-IV.
(Akiket felismerek: húzzák, a Kapelok, mulatnak: Havasi Feri, Oszterwald Stefi, Pestality Jószó bácsi - hogy az ifjabb hol lehet, el se tudom képzelni -, Muity Miska, Szabó Jóska, Salamon 'Papucsos' Jóska, valamint Mészáros Laci bátyám.)

Mijo

Mijo Creative Commons License 2003.03.29 0 0 116

Kedves Bokodiak! Mivel a Jóska közelmúlti haláláig a mi falunkban lelkészkedett, illik a figyelmetekbe ajánlanom az alábbi vaskúti hírt.
Abban a szerencsében részesülhettem, hogy már módomban állt ezt az emlékszobát megtekinteni, ami teljes tartalmában felvonultatja mindazt a Józsi által gyűjtött relikviát, ami térségünk sváb, bunyevác, szerb, sokác, csángó hagyományait fémjelzi.

"Kedves mindenki!

Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt 2003. március 30-án /vasárnap/ délután 4-órakor a Vaskúti József Attila Művelődési házba KNIPF JÓZSEF plébános EMLÉKSZOBÁJÁNAK megnyitójára."

Mijo

Mijo Creative Commons License 2003.02.20 0 0 115


A család, a barátok, és egykori kollégák nevében, további kiváló egészséget kívánva éltesse az Isten, nyolcvanadik születésnapja alkalmából az utolsó bunyevácok egyikét, Bikićen a Baćkošt!


Matuzsálemi kor megéréséhez, javasolt a fenti gyógyszer mérsékelt fogyasztása :)!

Mijo

Mijo Creative Commons License 2003.01.02 0 0 114

Knipf atya temetése Bácsbokodon, január 4-én 11 órakor lesz. Nem a temetőben, hanem a község templománál, katolikus egyházi ceremónia szerint helyezik végső nyughelyére a papok számára fenntartott kriptában.

Mijo

Előzmény: Mijo (113)
Mijo Creative Commons License 2002.12.26 0 0 113

Az Úr magához szólította nyájából szeretett Gyermekét.
Van nap, mely egyeseknek boldogság, másoknak bánat.


Ma hajnalban, hosszú szenvedés után eltávozott az élők sorából Knipf József katolikus lelkész. Nagyon fiatalon, kíméletlenül gyűrte maga alá a gyilkos kór ezt az életvidám, nagyszerű egyéniséget.
Szeretett Józsink bácsszentgyörgyi származású, lelkészi hivatását Bácsbokodon fejezte be.
Elhunyta családi gyászunk.

Muity Mijo

Muity Mijo Creative Commons License 2002.11.27 0 0 111

Érdekesnek ígérkező zenei rendezvényre invitálják a szervezők az érdeklődőket Bácsbokodra. Íme:

"MEGHÍVÓ

a Bácsbokod Közművelédéséért Alapítvány rendezésében, 2002. december 7-én, szombaton 19 órakor, a Bácsbokodi Művelődési Házban tartandó, "NÉMET NEMZETISÉGI MŰSOR" estjére.

A műsor során német dallamok csendülnek fel, alábbiak előadásában:

GEIGER GYÖRGY, Liszt díjas érdemes művész

JAKAB GEDEON, Rossini emlékéremmel kitüntetett karmester vezetésével, a SOROKSÁRI FÚVÓSZENEKAR.

A vendégművészeket a Móra Ferenc ÁMK gyermekkórusa köszönti, Havasi Jánosné vezényletével.

A belépés díjtalan, de támogató adományokat nem utasít vissza az alapítvány kuratóriuma.

Meizl Ferenc alapító
Pogány János elnök"

Mijo Creative Commons License 2002.11.24 0 0 110

Minden nap ajándék, mondják, amikor a zordabb évszakokhoz képest szokatlanul gyönyörű időjárás jellemzi a napokat.
Ma Bácsbokodon a Katalin-napi búcsú is verőfényes napsütésben fürdött, az árusok és a gyerekek örömére, a szülői/nagyszülői zsebek apadására. Volt olyan év kölyök koromban, amikor térdig érő hóban múlattuk ugyanezt a napot.


Mijo

Mijo Creative Commons License 2002.11.24 0 0 109

Már több ízben szóba került a bokodi horgászparadicsom. E szempontból rangos helyre helyezi a települést a HALDORÁDÓ-TEAM internetes portálja is. Ez a honlap egyébként is nagy segítséget jelenthet azoknak a horgászoknak, ki szeretnek felfedező utakat is tenni más vidékeken.
__________________________________________________

Bácsbokodi öntözőfürt-víztározó





Kezelő: Bácsbokodi Sporthorgász Egyesület

Víztípus: víztározó

Terület (ha): 20

Átlagmélység (m): 2-3 m

Fenékviszonyok: iszapos

Akadók: egykori völgy víz alá került fái, bokrai

Növényzet: folyamatos nádas, sásos, bokorfüzes, emiatt horgászni csak stégről lehet

Halak: harcsa, ponty, amur, süllő, csuka, keszegfélék (karika, lapos), ezüstkárász, busa,

*Rekordok: harcsa 72 kg, ponty 26 kg, amur 21 kg, csuka 11 kg, süllő 7 kg, busa 30 kg

Telepítések: tavasz, ősz

Szabályok: OHR

Horgászidőszak: 05-21 óráig + egy helyi horgász egy vendéghorgászt fogadhat, aki így 24 órás napijegyet kaphat.

Csónakhasználat: bérelhető

Jegyárak (fn./ifj.): 1500

Megközelítés: Baja felől az 55-ös főúton - Csávoly községnél jobbra Bácsbokod felé - majd kb. 6 km múlva balra a betonúton - innen 1 km után földúton jutunk a vízhez.
Baja déli részéről közvetlenül Bácsbokodi leágazás felől - 19 km után nyugatról érjük el a falut, innen szintén földút vezet a tározóhoz.
Felvilágosítást kaphatunk a kanyarnál található kocsmában.
Szeged felől 55-ös úton - Szeged - Mórahalom - Kisszállás - Mélykút - Tataháza - Mátételke -Bácsbokod - a falu előtt jobbra.
Mezőgazdasági terülten futó *utakon érhetjük el a vizet.
__________________________________________________

(*Rekordok: tudomásom szerint ebben a vízben kifogott harcsák több ízben is megközelítették a 100 kilót, de majd illetékesektől pontos adatokat kérek, és pótlólag publikálom őket a többi halféleség szempontjából is!
*utakon: megtévesztő az utakra utalás is, lévén Bácsbokod felől betonúton közelíthető meg a víztározó!)

Muity Mijo

Muity Mijo Creative Commons License 2002.11.18 0 0 108

Az új vezetőedző, Kernya Tibor 9 héttel ezelőtt vette át a bácsbokodi futballcsapatot elődjétől. Akkor a megyei Déli-csoport II. osztálya, nem éppen előkelő 13. helyét foglalták el. Az azóta eltelt idő alatt, anélkül hogy változott volna a keret, a Mester vezetése alatt a 9 mérkőzésből 1 kivételével mindet megnyerték, ami 3., azaz dobogós helyet jelent a lelkes csapat számára!
Kernya Tiborról köztudott, hogy igen kemény kézzel irányít, de a mellette izzadva kitartó játékosok közül, mindegyikhez szinte atyai viszony fűzi, még a legnagyobb vagányok is tiszteletben tartják akaratát.
Ha hosszútávon marad a dobogós pozíció, akkor már várakozáson felülinek tekintik a teljesítményt úgy a település vezetői és lakossága, mint a játékban érintettek, labdaszedőtől a sportkör elnökéig bezárólag. Mi sem bizonyítja legjobban az elért sikert, mint a mérkőzések mindjobban fokozódó látogatottsága.
Lám, nem mindegy, hogy önállóan hagynak-e egy rangos szakembert érvényesülni, vagy pedig dilettánsok próbálják esetenként a háttérből a dolgok menetét befolyásolni, felesleges okoskodásukkal több kárt okozva, mint hasznot. Ez nem bizonyít mást, mint hogy Bácsbokod sportélete meghatározó prominensei nem döntöttek rosszul, amikor bizalmat szavaztak Kernya Tibornak. Itt többek között a sportkör elnökére, Szeibert Mihályra (aki nem mellesleg, az NB-II-es női kézilabda szakosztályt* is vezeti), valamint a labdarúgó szakosztály vezetőjére, Bercsényi Miklósra kell gondolnunk.

Hogy ne csak a vezetőkről essék szó: a csapat egyik meghatározó játékosa Rácz Ferenc, - a mi Fecónk - aki a megelőző időkben 6 mérkőzés alatt mindösszesen egyetlen egy gólt lőtt, ezzel szemben a Mester irányítása alatt 9 mérkőzés során, 8 gól szerzőjének bizonyult, amivel kiérdemelte a "házi gólkirály" címet magának! Fecókám, csak így tovább :)!

Hajrá Fiúk, további sikereket!

Muity Mijo

(*A kézilabdás sikerekre külön fejezetet szánunk!)

Mijo Creative Commons License 2002.11.15 0 0 107

Hát már azt hittem, minden jóravaló ember eltűnik :)!
Akkor most több ok miatt is grtaulálok, Norbikám, ami a honlap(ok) fejlődését illeti, rám mindenben számíthatsz! Csak jogosodj serényen mindeközben, de azért szánj ránk is időt minél többször. És ne csak ebben, hanem a többi topicban is.
Bokodra és annak nagyságaira majd visszatérek :)!

Üdv: Mijo

Előzmény: Noby-ka (106)
Noby-ka Creative Commons License 2002.11.15 0 0 106
Sziasztok :o)

Elnézést kérek a hosszas távollétemért, de rengeteg tennivalóm volt az utóbbi hónapokban! Kulimák Gábor írtam a freemailedre, de sajnos már nem él amint látom.

Mijo: Rég nem láttalak barátom! A bokodi oldalt én követtem el egy cimborámmal, ez még csak egy "legyenfentvalami" típusú 1.0 :o)

A térségben több településnek webmestere lettem. Rendszergizdáskodom is több helyen, ami azt jelenti, hogy amint kiteszem a lábam a bíróságról már rohanok is tovább vidékre.

NEM sajnáltatni akarom magam, csak ez is magyarázza a bizimet a kimaradással kapcsolatban. Küzdök tovább a bentmaradásért Pécsett a jogászok között, hinni szeretném hogy +lesz a félévem. :o)

Ákossal kapcsolatban annyit szeretnék mondani, hogy tényleg nagy dolog ammit elért, és tudom ez még mindíg csak az eleje annak az útnak ahová tart! Azt hiszem a barátomnak mondhatom és büszke vagyok rá. Bokodon sajnos nem értik mit is csinált a srác: ELVERTE EURÓPÁT és ennyi...

Csak halvány fogalmam van arról az edzésmunkáról amit Áki csinál, de mégis talán Bokodon én vagyok a legközelebb a dologhoz. Nem lehet egy lapon emlegetni a két teljesítményt, EZT HANGSÚLYOZOM, de az állításomat igazolva, 2 év szünet után visszamentem WADO-RYU ( "vakvarjú" Ákos szerint :o) karatézni és a 2002. évi felnőtt magyar nehézsúlyú OB-n küzdésben III. helyezett lettem.
Arra gondoltam, hogy a bokodi domain-en csinálok egy külön site-ot Ákosnak, mert nem lehet szó nélkül hagyni a dolgot!

Köszönöm:
Nagy Norbi :o)

Mijo Creative Commons License 2002.10.30 0 0 104

Pardon, még csak annyit: az alábbi pontyból, ellenére hogy tizenpár kilós, életem eddigi legfinomabb halászlevét fogyasztottam. Egyáltalán nem volt zsíros a húsa, tisztításkor gyönyörű piros volt a színe, és megfőzve igen ízletesnek bizonyult, különösen a fejrészek. Na a belsőség sem volt azért akármi. Még ma is összefut a nyál a számban :)!

Mijo

Előzmény: Mijo (103)
Mijo Creative Commons License 2002.10.30 0 0 103

Időközben cáfolták, hogy ez a probléma a bokodi horgásztónál jelentett volna ilyen mérvű problémát. Voltak gondok, de nem helyrehozhatatlanok. Ha túloztam, elnézést kérek, de jól tudom földijeim közül nem egynek milyen büszkeség tölti el a lekét, ha a kevenc tavuk kerül szóba.
Kárpótlásul bemutatok egy kis ízelítőt, a kapitálisoktól még igencsak távol lévő méretű kifogott példányok közül, megszállott bokodi természetimádók asszisztálásával. A felvételeken Hídvégi Attila és Bíró Sándor lelkes "tógazdák" láthatók.

1., 2., 3., 4.,

Mijo

Előzmény: Mijo (94)
Muity Mijo Creative Commons License 2002.08.07 0 0 100

Íme* alább egy nagyszerű ifjú, az Aladics Ákos, akire az egész település büszke lehet.
Gratulálok Aladics Gyuriéknak, csemetéjük sportsikereihez ! Reméljük a Brazíl út tetézi az eddigieket :)!


Muity Mijo

Mijo Creative Commons License 2002.07.01 0 0 98

Sajnos még egy halállal kapcsolatos hír borzolta ma reggel a kedélyállapotomat: valamelyik tévécsatornában hangzott el, hogy egy 22 éves bokodi lány lelte baleset során halálát Kecskemét térségében :(! Bárki is légyen az, mindenképpen megrázó a tragédia.

Mijo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!