Keresés

Részletes keresés

Bumburnyák Creative Commons License 2022.04.30 0 0 18140

..na szóval..

 

..ez most egy olyan alkalom, amikor nem értek veled egyet, de szerintem, és bizonyára szerinted is, ez nem baj, nem fog a barátságunk rovására menni..

 

..mindenképpen igazad van abban, hogy a csoport elsősorban a három érintéses játékról szól, de, ha lecsupaszítjuk a dolgot, nem a három érintés a lényeg (persze az is), hanem a játék..te magad is jól tudod, a mi játékunkról is meg szoktam osztani a képeket..most ne firtassuk, milyen sikerrel..

 

.. ma, öreg harcosként (69) továbbra is azt gondolom, a gombfociban a játék a lényeg, illetve ez a sava-borsa..ebbe szerettünk bele gyerekekként, és ez az érzés rángatott vissza bennünket felnőtt fejjel..

 

..be kell lássuk, a három érintéses játéknak jó a megítélése, mert ez a játék volt az, amelyik összerázta, összehozta a különálló kis, helyi közösségeket, és ez tudott kiemelkedni más alapokon nyugvó játékok közül, és olyannyira összehozta az ország gombosait, hogy bárki, bármikor szervez egy tornát, azonnal nagy az érdeklődés..

 

..magam játszom azt is, játszom egy egészen másfélét is (veletek Sanyi), és én nem teszek különbséget a kettő között..mindkét szabályrendszer között ugyanaz az érzés fog el, amikor gólhelyzetbe tudok kerülni, vagy egy hibám után gólt lőhet az ellenfelem..mindkettőt szeretem, sőt, holnap Hódmezővásárhelyen egy olyan tornán veszek részt, amely három érintéses ugyan, de mégis egészen más, és rajtam kívül ezen a játékon még 13-an részt vesznek, tehát igenis van átjárás a különböző szabályrendszerek között..mint ahogy együtt elmentünk egy emberhez, akivel játszottunk az ő gyerekkori szabályaival is, aztán mondhattuk, hogy a miénk jobb, de mégis..

 

..igen, abban is igazad van, a gyűjtők nem kapnak elég hangot a csoportban, de erről elsősorban nem a csoport tehet, hanem azok a gyűjtők, akik otthon ülve és gyűjteményüket babusgatva, fel sem emelik a fejüket (tisztelet a kivételnek)..számomra, és hidd el sokaknak lenyűgöző, amikor felteszel egy hatvan-hetven éves csapatot, ami csillog, villog, olyan, mintha most került volna ki a gyártásból..engem újra és újra elfog egy érzés, amit nem is lehet szavakba önteni..magam nagyon sajnálom, hogy ezek a képek most nem köszönnek vissza a csoport hozzászólásai között..

 

.. nem a három érintéses szabály a csoda, hanem az eköré csoportosult és ezen rendszer keretein belül egymásra találó emberek sokasága, öregek, akár nyolcvan felett, és fiatalok, sőt gyerekek, tíz év alatt, hódolnak ennek a játéknak..és a három érintéses játék nem eltaszít, hanem összeköti ezeket a gombfocisokat..

 

..nem, nem kell szeretni ezt, magam is napról napra nehezen emésztem meg azt, hogy van egy majdhogynem nyolcszáz tagú csoport, akiknek nyolcvan százalékáról semmit nem tudunk, azon kívül, hogy tagja a csoportnak, nem szólnak, nem írnak, sőt, talán nem is játszanak..talán szégyellik mások előtt, hogy felnőtt fejjel ilyesmi gyerekes dolgokkal foglalkoznak..

 

..magam büszke vagyok arra, hogy visszatértem, büszke vagyok azokra a barátságokra, melyeket a gombfoci révén kaptam ajándékba..

 

..Sanyi, tiszteletben tartva érzéseidet, kérlek, gondold át..én egyike vagyok azoknak (sokaknak), akik nagyon hiányolnak..

Előzmény: portoocsi (18137)
A-punk Creative Commons License 2022.04.30 0 0 18139

Sziasztok!

Ha lesz egy másik gombfocis oldal a neten, szívesen csatlakozom hozzá.
A jelenlegi, sajnos nagyon egyoldalúvá kezd válni.

 

Előzmény: dopami (18138)
dopami Creative Commons License 2022.04.30 0 0 18138

Sándor!

A felvetésed, több mint érdekes. A magam részéről, teljesen egyetértek vele. A FACEBOOK oldal, amit említettél zömében a 3 érintéses játékot és annak eseményeit taglalja. Természetesen jól megfér ott minden ami gombfoci és annak játéka. De....

Én magam nem járok tornákra, (kivéve az első egri tornát, de ott is csak néző voltam) viszont rengeteg időt áldozok erre a "szent őrületre". Általában tovább lapozom a 3 érintéses dolgokat, vagy csak felületesen olvasom el. De rendkívül örülök neki, hogy létezik. ( A legjobban az tetszik, amikor tizenéves serdülők porrá verik az öreg rókákat, mert ez a gombfoci.) Viszont egy-egy szép csapatról feltett képet hosszú ideig nézegetek, néha napok múlva is visszalapozok rá, olyanokra is főleg, mely olyankor születtek, amikor én még a világon sem voltam. 

Bárhogy is döntesz, hogy egy új FACE oldalon, vagy a már meglévőn, vagy itt, de mindenképpen szükség van arra amit csinálsz, csináltok. A gyűjtés nem a gombfoci jövője, hanem a múltja, de múlt nélkül nincs jövő nincs semmi. Az, hogy ilyen sokan gombfociznak újból, az annak a pár embernek is nagyban köszönhető, aki anno tizenvalahány (14) éve összegyűlt a PORTO Kft pincéjében.

Én magam is azért hoztam létre egy saját FACE oldalt, hogy ha valaki (lenne olyan elvetemült és) az én szerkesztéseimre kíváncsi, akkor egybe megnézhesse azokat.

Szóval, akármint is döntesz, kérlek jelezd, hogy hol lesznek majd megszemlélhetők azok darabok, amiket felteszel, hogy újra megcsodálhassam őket.   

Üdv: Dopami 

 

Előzmény: portoocsi (18137)
portoocsi Creative Commons License 2022.04.30 0 0 18137

Tudom, hogy nem sokan fognak hozzászólni, lehet, hogy senki csak hangosan gondolkodom: ez a fórum ugye gyakorlatilag kiégett, a facebookon okos kezdeményezésként évekkel ezelőtt elindult egy gombfocis oldal ami remekül működött mindenki számára de ma már csak gyakorlatilag a három érintéses gombfociról szól ami remek azoknak a játszóknak akik ezt űzik de teljesen érdektelen azoknak akik nem játsszák pl a gyűjtőknek, főleg az antik gombok gyűjtőinek.Mondják, hogy bármilyen hozzászólás elfér ott és ez persze igaz is de válasz, reagálások helyett máris a kozármislenyi bajnokság sorsolását, eredményeit, tabelláit teszik közzé ami a játék kedvelőin kívül senkit sem érdekel ( bocsánat ) és a gond az, hogy ha a csoport tagja vagy akkor ha megnyitod a facét, rögtön ezek jönnek szembe veled. Egy darabog tovább pörgettem de aztán meguntam és befejeztem a csoport követését. Néha ránézek,,,,,hátha de gyakorlatilag csak ez :( 

Hangsúlyoznám, hogy senkit nem szeretnék megbántani, mint gombfocis örülök annak, hogy reneszánszát éli a játék de arra gondoltam létrehoznék a facebookos oldalt csak és kizárólag a gyűjtők részére, behatárolva mondjuk 1975-ig, az x-es gombfocik megjelenéséig..

Kérdezném, szerintetek lenne értelme ? ( nem biztos ) vállalva, hogy nem sok hozzászólás lenne de végre lenne egy fórum ahol cserélni, adni-venni , mutogatni lehetne a régi gombokat.

 

Persze ha nem, nem. Beszélgetve a gyűjtőkkel úgy is arra a konklúzióra jutottunk, hogy kikoptunk a gombfoci világából, eljárt felettünk az idő.

 

Várom véleményeteket, nyugodtan a negatív hozzászólásokat is vállalva.

portoocsi Creative Commons License 2022.04.30 0 0 18136

De legalább élezted volna meg :)

 

Előzmény: dopami (18135)
dopami Creative Commons License 2022.04.27 0 0 18135

Köszönöm! Igyekeztem "fejszével" szerkeszteni.

Előzmény: Bumburnyák (18134)
Bumburnyák Creative Commons License 2022.04.27 0 0 18134

..ez már majdnem olyan randa, mint az eredeti..

 

:-)))))

Előzmény: dopami (18133)
dopami Creative Commons License 2022.04.26 0 0 18133

Egy Sep Maier?

Tudom, tudom, az eredeti az igazi....

portoocsi Creative Commons License 2022.04.25 0 0 18132

Te tudod de az a probléma, hogy általánosítasz. Nem erőltetem dolgot de akkor én sem tudom igénybe venni a felajánlásodat, mert valamit adni szeretnék érte, amit nem fogadnál el. Tehát szívesen és köszönöm. Ha egyszer meggondolod magad állok rendelkezésedre.

Előzmény: lancelot, a béka (18130)
lancelot, a béka Creative Commons License 2022.04.25 0 0 18131

Egyébként meg nem szeretnék semmit, csak úgy feltöltöttem pár képet, ennyi. Nem is írtam semmi olyat, hogy valamit szeretnék. Csak megmutattam ezeket a csapatokat a nagyvilágnak , ha akarnék velük valamit, azt kiírtam volna nyíltan, egyenesen.

Előzmény: portoocsi (18128)
lancelot, a béka Creative Commons License 2022.04.25 0 0 18130

Köszönöm szépen, de tudod anno mit mondtam az ilyen felajánlásokkal kapcsolatban. Kedves vagy, de majd kiegészítem őket , lehet, az "elfekvő" készletemből meg is tudom oldani. Apropó! Ha jól értesültem, máskor kerestél lila-vagy rózsaszín (színtévesztő vagyok) gombokat . Aktuális még? Szívesen megnézem, tudok e segíteni.

Előzmény: portoocsi (18128)
lancelot, a béka Creative Commons License 2022.04.25 0 0 18129

Járok én sokfelé....

Előzmény: dopami (18125)
portoocsi Creative Commons License 2022.04.24 0 0 18128

MTK-t, Fradit, Honvédot, Vasast ki tudnám egészíteni csak nem tudom, most gyűjtöd, nem gyűjtöd, eladod, megtartod vagy egyáltalán mit szeretnél ? 

Előzmény: lancelot, a béka (18123)
Bumburnyák Creative Commons License 2022.04.24 0 0 18127

..remekül nézne ki gombokban, de valahogy nem játszanék velük..

Előzmény: dopami (18126)
dopami Creative Commons License 2022.04.24 0 0 18126

Én ezt találtam vasárnapra, na nem a padláson:

Előzmény: dopami (18125)
dopami Creative Commons License 2022.04.21 0 0 18125

Érdekes padlásokon járhatsz.....

Előzmény: lancelot, a béka (18123)
BBBajor Creative Commons License 2022.04.20 0 0 18124

Üdvözlet Mindenkinek - de most főleg azoknak akik jönnek a szombatoi börzére - és ezt a fórumot is olvassák...

 

Azért írok itt, mert egyéb csoportokban, fórumokban nem vagyok benne.

 

Szóval a csatolt képen levő ragasztott karikás kék - narancssárga gombokra volna szükségem.

Már egy darab is segítség 

 

Előre is kösz ha valaki tud segíteni !

 

Szerintem lesz megfelelő csereanyagom 

 

lancelot, a béka Creative Commons License 2022.04.19 0 0 18123

Sziasztok!

Legfrissebb "padlásleletem".

portoocsi Creative Commons License 2022.04.19 0 0 18122

Látod, ez már rajtunk kívül senkit sem érdekel. Ezért írtam, hogy elkanyarodtunk.

Ez egy elég éles kanyar :(

Előzmény: BBBajor (18118)
Levi Szep Creative Commons License 2022.04.17 0 0 18121

Nagyon jó.

 

Előzmény: BBBajor (18096)
Levi Szep Creative Commons License 2022.04.17 0 0 18120

Előzmény: dopami (18094)
portoocsi Creative Commons License 2022.04.16 0 0 18119

Kedves Béla !

Köszönöm megemlékezésed, kíváncsi voltam kinek jut eszébe, hogy az a kis találka mérföldkő volt a gombfoci

életében, az első amikor találkozott pár ember akinek megmaradt egy kedves játék a gyermekkorából. Utána még évente két alkalommal találkoztunk, volt, hogy 18 kolléga is eljött cserélni, érdeklődni, pogácsázni, így ismertük meg egymást pár év alatt. Ma már elkanyarodtak a dolgok de utólag is köszönöm azt a tizenvalahány találkozót amikor simán megváltottuk a világot.

Előzmény: BBBajor (18118)
BBBajor Creative Commons License 2022.04.14 0 0 18118

Üdvözlet Mindenkinek !

 

Holnap nem lesz lehetőségem ezért már ma írok

 

Holnap azaz április 15 -én lesz a Gombfoci napja !

14 évvel ezelőtt ezen a napon volt az első gombfoci börze 

Amelyet Portoocsi barátunk szervezett meg 

Rá lehet keresni a 2008 áprilisban itt a fórumon írt felhívására.

Abban a szerencsés helyzetben voltam hogy részt vehettem rajta.

Ott volt Nemeth Gyuri is aki azóta is minden börzén jelen volt.

Szóval a börze hagyománya a Szent István parkban indult el és pár éve már a Szigetszentmiklósi Gombfoci Múzeum folytatja.

 

Tehát az első börze napját nevezzük a gombfoci napjána

 

Ezúton köszöntök minden gyűjtött gyártót és azokat is akik "csak" játsszák és a továbbfejlesztett változat a szektorlabda művelőit is !.

 

Tudom a gombfoci társadalom igen heterogén és jócskán feszülnek ellentétek is, de a gombfoci iránti rajongás közös

 

Ezen napon gondoljunk csak erre !

 

Ezen túlmenően Szép és gombfociban gazdag Húsvéti Ünnepeket kívánok !

Gombfocimúzeum Creative Commons License 2022.04.12 0 0 18117

Gombfocimúzeum  2021.09.20    0 0 17943

Tisztelt Gombfocibarátok!

 

Zöldellnek a lombok és a gombfocipályák, így eljött az ideje, hogy megrendezzük a Nagy Tavaszi Gombfocibörzét.

 

A Börze időpontja és helyszíne: április 23. (szombat), 15 óra, Szigetszentmiklós, Bajcsy-Zsilinszky u. 55. (a Mundiál Pizzéria alagsorában, bejárat a Posta köz felől)

https://www.facebook.com/gombfocimuzeum/

 

Várjuk a régi és új gyűjtőket, valamint azokat is, akik "csak" érdeklődnek a gombfoci iránt.

A Börze ideje alatt múzeumunk is nyitva áll a látogatók előtt.

Adás-vétel, gombfoci- és eszmecsere minden mennyiségben!

Sylly75 Creative Commons License 2022.04.07 0 0 18116

Valami játék puskába lövedék korong. Itt a videóban lövöldöznek vele apa meg fia: 

 

https://www.youtube.com/watch?v=BQ6ZB9kci7I

Előzmény: Bumburnyák (18115)
Bumburnyák Creative Commons License 2022.04.07 0 0 18115

..de mi ez egyáltalán..?

Előzmény: Sylly75 (18113)
BBBajor Creative Commons License 2022.04.06 0 0 18114

Kedves GOMBFOCI MÚZEUM !


Esetleg meghirdetnéd ezen a fórumon is a következő börzét.

Hallottam hogy lesz.

 

Ugyan kevesen, de hozzám hasonlóan van egypár ember, akik csak ezt a fórumot olvassák.

 

előre is kösz. !  

Sylly75 Creative Commons License 2022.04.06 0 0 18113
Bumburnyák Creative Commons License 2022.04.01 0 0 18112

..nagy a kihaltság errefelé..

 

 

dopami Creative Commons License 2022.03.07 0 0 18111

Részlet egy 1971-es cikkből:

A MÜTEX igen sok játékot termel a belföldi piac számára is. Tőlük ugyan­ csak elsősorban a „hagyományos” ci­kkek kerülnek a belföldi piacra. Orvosi táskák, fodrászkészletek, építőkockák, társasjátékok. Műanyag építőkből és gombfociból nem győznek eleget gyártani. Bár ez utóbbival az elmúlt hóna­pokban egy kis baj volt. Eddig ugyanis úgy hoztak különféle gombfutballista sztárokat forgalomba, hogy felvarrták őket egy kartonlapra. Nos, senki sem vállalta már a felvarrást! Emellett egy újabb jelenséggel is találkoztak. Kor­szerűbb csomagolásban szívesebben vá­sárolják ezt a régi, hagyományos cik­ket is a zsebpénzüket erre költő gyere­kek, vagy az ajándékozó felnőttek. Rá­tértek hát a költségesebb, de korszerűbb csomagolásra. Az árkülönbözetet pedig igyekeztek valahogy „kigazdál­kodni”, ám az árakat — a vásárlók leg­nagyobb örömére — nem emelték.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!