Keresés

Részletes keresés

wga Creative Commons License 2001.06.05 0 0 247
Ha önök az ellenzék szinte semmilyen javaslatát nem támogatják, akkor hogyan várhatják el tőlük szemrebbenés nélkül, hogy simán támogassák az ország preztizsének fontos 2/3-os törvényeket?
Szerény véleményem szerint a parlamentáris demokrácia a megegyezésekre és kompromisszunokra épül, nem pedig a 56%-al "Mi vagyunk a király"-ra!
Ön hogyan vélekedik erröl? Kompromisszumkészebb lett mostanában? A kompromisszum nem azt jelenti, hogy az van, amit MI akarunk....

wga

GroundZero Creative Commons License 2001.06.05 0 0 246
Rogán úr,

1.) Ön indul-e egyéni választókörzetben jövőre, és ha igen, hol?

2.) Felszínen van-e a Fidesz berkein belül, hogy a parlamenti politizálás - és ezáltal a politika cakkumpakk - színvonalának megítélése a közvélemény szerint rendkívül negatív, és, hogy ez ellen esetleg tenni kéne valamit? Egyetértek azzal, hogy a felelősség másik oldalra hárítása általános iskola első oasztályától kezdve nem polgári megoldás (mindkét oldalra értem!!!)

3.) Érzékeli-e ön, hogy a megítélése az ellenzékkel szimpatizáló választópolgárok körében jóval rosszabb a kormánypárti politikusok megítélésénél? Fontos-e ez egy politikusnak, és ha igen, tesz-e ez ellen valamit?

Köszönettel: Gr0

Roham_osztag Creative Commons License 2001.06.05 0 0 245
Mi van az A4-vel?
Lécci válaszolj!!!
Rogán Antal Creative Commons License 2001.06.05 0 0 244
Ha megengedi, csak a kérdésre válaszolok. Azt gondolom, hogy a Fidesznek arra kell törekednie, hogy a következő választásokon egymaga szerezze meg az abszolút többséget. Erre törekedtünk 1998-ban is, csak a választók másként döntöttek. Úgy vélem, hogy az 1998-ban a Fideszre voksolók nem az MSZP-vel és nem az SZDSZ-el szerették volna koalícióban látni a Fideszt. 2002-ben viszont más a helyzet, míg 1998-ban kisebb esélye volt annak, hogy a Fidesz egymaga megszerzi a parlamenti többséget és nagyobb esélye arra, hogy koalícióra kényszerül, 2002-ben ez pont fordítva van. Már a választók szemében világos, hogy a magyar politikai rendszer kétpólusú és ha valóban érdemben kívánnak beleszólni a választások után a kormányzásba, akkor a nagy pártokra kell adniuk a voksukat. Így Önt is arra tudnám bíztatni, hogy ha el akarja kerülni, hogy a Fidesz 2002-ben bármiféle koalícióra kényszerüljön, minél többeket győzzön meg arról, hogy voksukat a kis pártok helyett a Fideszre adják.
Előzmény: winter2000 (60)
Labor Creative Commons License 2001.06.05 0 0 241
Rogán Úr!

Na es mi lesz Vamzer második kérdésével? Kényelmetlen? Átugorjuk?

Előzmény: Rogán Antal (234)
Rogán Antal Creative Commons License 2001.06.05 0 0 238
Önnek igaza van. Mind az ember lelki nyugalma, mind az eredmény szempontjából az a helyes, ha egy politikus a saját programjáról és elképzeléseiről beszél és nem az ellenféléről. De időnként az ellenfél bizonyos megnyilatkozásaira reagálni kell, hiszen ezt a választók és nemcsak a Fidesz választói el is várják tőlünk.
Előzmény: lms (56)
Lacixhu Creative Commons License 2001.06.05 0 0 235
nem tudom "szo" honnan vette a datumot, de ha megnezitek ezt, akkor latszik az utolso modositas:
http://www.fidesz.hu/frames/rg/vagyon/

vagy ha mar azt is megvaltoztattak, akkor ez volt odairva:

rogantoni.htm 05-Jun-2001 13:34 9k

az osszes tobbi kepviseloé Majus 3. -i...

micsoda background van a Toni mogott!!!!

Toni mi a velemenyed a hirtelen fidesz honlap update-rol?
Hany PR-os figyeli szent szavaidat?

Előzmény: szo (217)
Rogán Antal Creative Commons License 2001.06.05 0 0 234
A Magyar Nemzeti Bankból a próbaidő végén magam távoztam. A főnökeim beleértve az akkori elnököt is marasztalni próbáltak, így a kérdésre az a válasz, a kiinduló pont helytelen.
Előzmény: vamzer (54)
wga Creative Commons License 2001.06.05 0 0 233
Tisztelt Rogán úr!
-Miért ilyen alpári, aggresszív a stílusa? (Az sajnos nem kifogás, hogy az ellenfelei is ilyenek...)
-Miért folytatnak kádári kommunikációs politikát a gyermeki szintűnek titulált lakossággal?
-Miért nézik levegőnek az ellenzéket? (Amikor a szavazatok 30 valahány százalékát kapták? Miért 100:1-hez az ellenzék által is elfogadott törvények aránya akkor, amikor az ország választóinak több, mint 30%-ának a felhatalmazásával bírnak?)

wga

Rogán Antal Creative Commons License 2001.06.05 0 0 232
Ön azt mondja, hogy a közpénzek elköltésénél kötelező közbeszerzési pályázat. Ez valóban így van, az más kérdés, hogy szerintem ez a rendszer inkább drágítja, és nem olcsóbbá teszi a közpénzből megvalósuló beruházásokat. Magát a közbeszerzést bár Ön többes számban használja a kikerülést jelentő példákat. A jelenlegi kormány egy alkalommal kerülte meg. Az autópálya építés esetében a kivitelezőt valóban nem hagyományos közbeszerzési eljárás keretében választottuk ki. Két oka volt ennek. Először is az, hogy egyik előttünk regráló kormány sem ezt tette. Sem az Antall-kabinet sem a Horn-kabinet idején nem volt közbeszerzési eljárás az autópálya építések megvalósításakor, amint az a parlament egy évvel ezelőtti vitanapján világosan ki is derült. Második helyen pedig azt tudom mondani, hogy a kormány nyíltan felvállalta: nem kívánja külföldi érdekeltségű építő cégekkel megvalósítani sem az autópálya építést sem a csatornaépítési program jelentős részét. Nemzeti vállalatok, azaz a magyar tőke esetében csak addig tehetünk kivételt, amíg Magyarország az Európai Unió teljes jogű tagja nem lesz. Minden EU-s tagállam gondoskodott arról, hogy a hasonló beruházások megvalósulásánál legyen olyan nemzeti tulajdonban lévő vállalat, amelyik képes versenyre kelni külföldi építési konzorciumokkal. Magyarországon ilyen az elmúlt nyolc évben nem alakult ki, az építőipar privatizációja után a magyar építőipari kapacitás meghatározó része külföldi cégek tulajdonába került. Ezért tartom helyesnek, hogy az uniós csatlakozás küszöbén még utoljára megpróbálunk változtatni ezen a helyzeten és mind tőke, mind szakmai oldalról erősítjük és kedvezményezzük a magyar vállalkozók kezében lévő építőipari kapacitásokat. Ez szemben áll az előző kormány gazdasági és politikai gyakorlatával, de azt gondolom, hogy mind a magyar állam, mind a magyar polgárok érdekei a korábbi gyakorlat megváltoztatása mellett szóltak.
Előzmény: Szárnyas Angyalka (53)
hm238423 Creative Commons License 2001.06.05 0 0 230
A kerdes Junius 1-en hangzott el...
steiner válasz erre | adatok | e-mail 2001-06-01 16:45:45 (0)

Tisztelt Rogán Úr!

Vagyonnyilatkozatában nem szerepel, mégis mindig egy A4-es Audival tűník fel a különféle fórumokon. Nyilván azért nem szerepelteti vagynbevallásában ezt a kocsit, mert nem az Öné. De akkor kié? Netán valamely cégé, melynek érdekében lobbizott?


szo Creative Commons License 2001.06.05 0 0 229
Magyarorszagon GMT +0200 az idozona jelenleg. Tehat nem elozte meg a kerdest a modositas. Tehat nem paranoiasok vagyunk. (persze, ha a rendszergazda ismerne a touch utasitast, most meg lennenk love)
progress Creative Commons License 2001.06.05 0 0 228
Olvasd el a vagyonnyilatkozatot végig. Először az 1998-as van, utánna a mostani.
Gratulálok!
Előzmény: Narancstalan (187)
mindentbele Creative Commons License 2001.06.05 0 0 227
Rogan ur! Ez egy idezet Szanyi Tibor Game Over topicjabol, maga Tibi irja. Mit szol hozza?

"De csak a konkrétság kedvéért: pár évvel ezelőtt résztvettem Deutsch egyik születésnapi buliján, ahol Tomika úgy be volt tépve valamilyen drogtól, hogy azért hagytam ott az ünnepséget, nehogy egy esetleges razzia során engem is belerántsanak a "jóba". "

oktogon1 Creative Commons License 2001.06.05 0 0 223
Rogán Úr!

Több kérdésem is lenne Önhöz:
1. Ön szerint jól élünk?
2. Pályakezdő mérnök vagyok (állás nélkül), gyözzön meg engem arról, hogy maradjak MO-on a brutto 100e/hó-s fizetésért (kérem vezesse le nekem, hogy hogy lehet ebbol kijonni, ha az ember albérletben van és szeretne élni - nem jól élni, hanem csak MEGélni - félrerakni, hogy késöbb legyen egy lakása, családja, stb), és miért ne menjek a többi hasonlo helyzetben levő társaim után USA-ba "szállodát takarítani" 500e/hó nettóért!
Válaszára nagyon kiváncsi vagyok!

Üdv:
egy többdiplomás munkanélküli

alap Creative Commons License 2001.06.05 0 0 219
Koma:

Tényleg vend? És azoknak mindnek olyan a tekintete mint a három napos vizihullának? Vagy ez csak egy kivételes eset?

plasztik Creative Commons License 2001.06.05 0 0 218
Postaban ügyben:
T. Rogán Úr!

Ön, ha jól tudom, közgazdász.
Megmagyarázná, mi abban a (köz)gazdasági ráció, hogy miután az állam beleölt ca. 200 miliárdot a POSTABANK-ba, az akkor deklarált céllal (eladás feltőkésítés és rendbetétel után) tökéletesen ellentétesen még törvénymódosítás árán is "átjátssza" a Postának? Ami ugye állami...
Vajon ez az akció még hány száz milliárdba fog kerülni NEKÜNK?
(megjegyzés: ha volt Ön az elmúlt 5 évben postán, tudja, milyen szintem vannak ott a "pénzügyi" szolgáltatások...elég az hozzá, hogy 2 befizetendő csekk összegét is sokszor tévesen adják össze - persze kéziszámológéppel).

Kérem világosítson fel, milyen előnyökkel járhat
egy ilyen "szakmai" egyesülés??

szo Creative Commons License 2001.06.05 0 0 217
Személygépkocsi: AUDI A4

Last Modified: 05. Jun 2001 11:34:04 GMT

Nagggyon gyorsak :-)

Előzmény: Narancstalan (187)
Rogán Antal Creative Commons License 2001.06.05 0 0 216
Matáv-ügyben szeretnék a kérdésre válaszolni. Amit Ön említ az a törvényalkotók előtt úgy volt ismeretes, mint az infrastruktúra párti vagy szolgáltatás párti törvényalkotói hozzáállás dilemmája. Én elismerem, hogy a Deutsche Telecom a Matáv tulajdonosaként hihetetlen nagyságrendű összegeket ölt a magyar távközlési infrastruktúrába az elmúlt évtizedben. Viszont nem emberbaráti gesztusból tette, hanem jól felfogott piaci érdekből. Ebből kiindulva a vita során a Fidesz képviselőcsoportja azt az álláspontot képviselte, hogy olyan szabályozott piaci versenyre van szükség, amely védelmet nyújt az infrastruktúrával rendelkező cégeknek a piac lerablásával kísérletező a verseny kezdetét követően megjelenő új szolgáltatókkal szemben, de a verseny haszonélvezőjének nem a szolgáltatót, hanem a fogyasztót tekinti. Márpedig a fogyasztót leginkább a monopóliumtól kell védeni és nem a versenytől. Ezért úgy alkottuk meg a törvényt, hogy arra kényszerítik a magyar távközlési piacon az új belépőket, hogy két éven belül infrastruktúrát is fejlesszenek, különben kiszorulnak a piacról. Minden területen éles és erős versenyt generál a jelenlegi szolgáltatók között és közben védi a kicsit a nagy szolgáltató tisztességtelen árversenyre irányuló kísérleteivel szemben. Én abban bízom, hogy ennek hasonló lesz az eredménye, mint például Portugáliában, ahol a piaci verseny kezdetét követő öt éven belül jelentősen megnőtt a távközlésbe befektetett tőke nagyságrendje, javult a hatékonysága, így a megtérülése is.
Előzmény: Galéria (42)
che_guarana Creative Commons License 2001.06.05 0 0 215
tisztelt rogan antal,

- mi a velemenye arrol, hogy a Matav a jelenleg meg ervenyben levo internetes kedvezmenyei visszavonasat helyezte kilatasba arra az esetre, ha a dijmegosztas kerdese szamara kedvezotlenul alakul?

- mi a velemenye arrol, hogy a Matav a dijmegosztast csak olyan formaban tartja elkepzelhetonek, hogy "nagykereskedoi aron" ad el telefonperceket az internetszolgaltatoknak, amelyet aztan ok szamlaznak tovabb az elofizetoik fele, az internetszolgaltatas araval egyutt?

bodoky tamas
tech rovatvezeto
index.hu

Előzmény: Rogán Antal (201)
Labor Creative Commons License 2001.06.05 0 0 214
Narancstalan irta, hogy a fidesz oldalan szereplő vagyonbevallásban ez olvasható:
Személygépkocsi: AUDI A4 (szolgálati)
Most néztem meg, már csak "Személygépkocsi: AUDI A4"
Gyorsan dolgoznak a fijjug.
Előzmény: Narancstalan (187)
mindentbele Creative Commons License 2001.06.05 0 0 213
Bigbear! Ezt most komolyan irtad vagy ironikusan elcelodsz?
Előzmény: bigbear (206)
La Koma Creative Commons License 2001.06.05 0 0 212
Úgy hallottam, Ön vend nemzetiségű.Részben, vagy tán egészen az?
bigbear Creative Commons License 2001.06.05 0 0 206
Tisztelt Képviselő Úr!

On mint az informatikai bizottsag elnoke szokott e e-mailekre valaszolni? Milyen surun teszi ezt? Esetleg van erre a celra megbizottja? A honlapjat (ami szerintem szinvonalas) On kesziti?

A szemelyes tapasztalatom az, hogy nem nagyon kommunikal ezen a modon es ez IMHO meltatlan az en olvasatomban egy ilyen informatikai donteshozo, dontesbefolyasolo tisztseggel.

bb

lcsaba Creative Commons License 2001.06.05 0 0 203
mi van a " múmiákkal "...?

egy jó példa a tökéletes udvariatlanságra, az idősebbek semmibe vételére..

hogyan várja el a tiszteletet az , aki adni csak így tud....!?

Bono Vox Creative Commons License 2001.06.05 0 0 202

Egyetért két hónappal ezelőtti önmagával? Örülök neki, csak ne sokat beszélgessen vele!!!

Megígéri?

Rogán Antal Creative Commons License 2001.06.05 0 0 201
Kénytelen vagyok egyetérteni két hónappal ezelőtti önmagammal. Nem gondolom, hogy az informatikai bizottság élén feltétlenül informatikusnak kell állni. Nem az informatika szakmai vagy éppen politikai érdekképviseletéről van szó, hanem az úgynevezett információs társadalommal összefüggő problémahalmazról, amelyben szerintem a társadalmi, jogi és gazdasági természetű kérdések valóban sokkal fontosabbak, mint a szűken vett információs technológiai problémák. Ezért mertem felvállalni közgazdászként a bizottság elnöki posztját. A jogi kérdések közül a legfontosabbnak mind a e-buisness, mint az e-guvenment területén a jogbiztonság megteremtését tartottam. Ezért született meg alig három hónap alatt az elektronikus aláírásról szóló törvény, jelzem alig egy évvel később, mint az Amerikai Egyesült Államokban. A gazdasági természetű kérdések közül az Internet hozzáférés ára az, ami szerint a leginkább kritikus. Ezt hírközlési problémaként érdemes vizsgálni, hiszen az internethez való hozzáférés a távközlő hálózatokon keresztül távközlési szolgáltatók valósítják meg. Így arra gondoltam, hogy a Magyarországon a hírközlés területén 2002. január elsejétől kezdődő piaci verseny szabályait összefoglaló hírközlési törvényben az internetnek különös hangsúlyt kell adni. Ezért került be a törvénybe a kormány által előterjesztett verzióhoz képest már a későbbi parlamenti szakban a hatósági áras Internet hozzáférés és az Internet szolgáltató, valamint a távközlési szolgáltató közötti díjmegosztás kötelező előírása. Utóbbi Nyugat-Európában főleg az élenjáró Angliában már évek óta természetes és jól működő dolog, jelentősen segíti az ingyenes Internet szolgáltatók terjedését és csökkenti a hozzáférési díjakat. Szerénytelenségnek fog tűnni, de a parlamenti vita során az én személyes mániám volt. Közgazdászként ilyesmire könnyen fölfigyel az ember, de informatikusként nem biztos, hogy ez lenne az első, ami az eszébe jutna. Biztos van amire nem gondolok, de ezúton arra kérem Önt is és másokat is, hogy a honlapomon található e-mail címemen keresztül ne csak kritikákat, hanem használható ötleteket is juttassanak el mind számomra, mind az informatikai bizottság részére.
Előzmény: cogito-ergo-sum (22)
Törölt nick Creative Commons License 2001.06.05 0 0 200
Már mész:)
mindentbele Creative Commons License 2001.06.05 0 0 199
Kedves huculpastor! Tisztelt Rogan Ur!
Ez a traktoros atjaras azt hiszem az elevenebe kellett vagjon, hiszen meglehetosen sok parttarsanak kulonosen Szombathelyen komoly erdekei vannak a jelenlegi rendszer fenntartasaban. Ezt meg az elvakult Fideszszavazoknak is latniuk kell. Ha az erdekek ugykivanjak a partja inkabb a sajat kepviseloi erdekeit nezi mint a kozet?
Előzmény: huculpastor (194)
alap Creative Commons License 2001.06.05 0 0 198
Toncsi!

Akkor mi van ezzel az audival??? Csak azt ne mond hogy eltévesztetted mert én pl egy percre sem tudom elfelejteni hogy a bérletemet is saját pénzböl veszem és nem szolgálati. Vagy éppen most privatizálod a szolgálati kocsit mert akkor bocsika.
Igy hazudozni az már tényleg arogancia!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!