Keresés

Részletes keresés

Bujazliz Creative Commons License 2018.01.31 0 0 57161

Ma hazahoztam a 9 hetes goldim:

Elkezdődött a közös élet.

Ma: 230 km utazás -> orvos -> oltás-> féreghajtás-> evés -> samponos fürdés után alvás az új gazdinéni ölében.

exhighand Creative Commons License 2018.01.29 0 0 57160

Egy labradorral kétféle kapcsolatot tudsz kialakítani. A falkavezér-arárendelt viszonyt, vagy az érzelmi kapcsolatot. A kölyök labi sem harap erővel, azért fájdalmas, mert nagyon hegyes a foga, nagyon kis felületen éri az erő bőrödet. Fogváltás után is fog harapdálni, de az már nem lesz fájdalmas. ha lenne keze, akkor az fogná meg a kezedet - dehát nincsen neki. Az ösztöne mindeképpen erős harapásra készteti, ezt kell legyőzni. Ráadásul nem is látja az orrától, hogy éppen mit, hogyan fog meg. Neki tehát sokáig kell tanulnia, mekkora az az erő, amikor már ő is érzi, tudja, hogy megfogott és még nektek sem fáj. 

 

A kutya szeret titeket, ti vagytok a családja. Bízz a saját kutyádban és ő ezt viszonozza, sőt előre megadja neked. üdv.

Előzmény: Tomo75 (57136)
II. Ábris Creative Commons License 2018.01.29 0 0 57159

Hát ezt emésztem, amit írtál. Most alszom rá egyet.

Előzmény: absztinens (57154)
II. Ábris Creative Commons License 2018.01.29 0 0 57158

Nem gondolod komolyan, hogy valós veszteségről írtam?

A veszteség jóváírásáról is kár polémiát nyitni, van közgazdászi végzettségem is, igaz nem ezen a területen dolgozom, de emlékeim vannak.

Előzmény: absztinens (57155)
II. Ábris Creative Commons License 2018.01.29 0 0 57157

Nekem 36 éve van kutyám (amit én vettem). Jól néz ki a kiemelés, mi?

Ebből kettő kan és egy szuka, amit úgy találtam és 6 évesnek saccolt az állatorvos megtalálásakor (nem hiszem, hogy annyi idő lett volna). Ráadásul ebből a talált és vett kutyám 3 évet élt együtt. Most egy 12 éves kanom van. Ebből a 36 évből 5 hónapig nem volt kutyám.

Az első kutyám 1986-ban az év legeredményesebb kanja volt a fajtáján belül. A mostani kutyám a fajtáján belül a 2007-es év TOP kutyája volt.

Az ilyen kan kutyákkal fedeztetni szoktak. Tehát van tapasztalatom.

Az én kutyáim is lakásban éltek.

 

Mindegyikük februárban és szeptemberben tüzelt.

 

Kivételesen rendkívüli kutyáid voltak, akik a februárhoz és szeptemberhez kötötték tüzelésüket. Azért azt tudod, hogy nincs olyan hónapja az évnek, hogy ne tüzelne kutya, vagy ne szülne. Nincs a kutyák tüzelése évszakhoz kötve.

Ha nem tudnád, vannak fajták, amelyek a mi éghajlati viszonyaink között jó, ha évente egyszer tüzelnek.

A tüzelést befolyásolja a tartási viszonytól kezdve minden.

Érdeklődj, sokat tudok mesélni a tüzelésről.

Előzmény: Bujazliz (57156)
Bujazliz Creative Commons License 2018.01.29 0 0 57156

"....Ha ilyen bátran ki mered jelenteni, hogy a kutyák évente 2-szer tüzelnek, nagyon keveset tudsz a kutyákról, pláne abban az esetben, ha közben szülnek is."

 

Nem bírálom mások tapasztalatát úgy hogy magam nem tettem szert azon a területen.

Neked kan kutyád van, nekem 25 éven át nagy testű szuka kutyáim voltak. Lakásban velünk éltek, így egy pici tapasztalatom van a kutyával együttélésről.

Az első kutyám 10 évesen halt meg, ivartalanítás és párosodás nélkül. Az utolsó kutyámat 9 éves korában ivartalanítottam. Mindegyikük februárban és szeptemberben tüzelt.

Lehet, hogy nem tudták a dolgukat és képesek voltak évente kétszer tüzelni?

Előzmény: II. Ábris (57150)
absztinens Creative Commons License 2018.01.29 0 0 57155

Ez esetben matematikailag nem igaz a veszteség. 12 kölyökről van szó.

A bevallásban ezért van a bevétel-kiadás oldal. Bizonylattal alátámasztva értékelhető az egyenleg.

A veszteség jóváírásának lehetőségéről az ügyfélszolgálaton konkrét tájékoztatást adnak.

 

Részemről lezárom a replikás diszkurzust.

Előzmény: II. Ábris (57153)
absztinens Creative Commons License 2018.01.29 0 0 57154

""Azért azt tudod, hogy a kutya 5 hónaposan még sok tejfoggal rendelkezik. Ezek váltása eléggé igénybe veszi a szervezetet, plusz még ebben a korban (nagyon rövid idő alatt) kell elérnie testméretének 90%-át. Ez olyan időszaka a kutyának, mint a nőknek a túlélés a koncentrációs táborban. Ők is "elfelejtettek" menstruálni ebben az időszakban.""

 

Gyönyörűen megfogalmazott tudományos gondolat!

Csak így tovább!

Kérdezze meg állatorvosát...

 

"Ha ilyen bátran ki mered jelenteni, hogy a kutyák évente 2-szer tüzelnek, nagyon keveset tudsz a kutyákról, pláne abban az esetben, ha közben szülnek is"

 

A kutyákról Önnek, hogy többet tudjon:

Az első tüzelés életkori meghatározása az átlagos (jellemző) alapján történik. Ettől bizony vannak eltérések. (minden emlős esetében)

Évente kétszer, még akkor is, ha azt nem veszi észre... Pláne, ha "futkorászás" közben nem ismeri fel a viselkedési formákat erre vonatkozóan.

Nem beszélt senki sem a "szülés" (ellés) és tüzelés összefüggőségéről.

Tüzelésről pontosabban:

Kérdezze meg állatorvosát...

 

Aki alaposan ismeri a fajtát, annak egy portré alapján is kialakulhat egy eléggé helyes megállapítása. Nagyon pontos jelleg meghatározása van a labradornak.

Az életkori görbét tekintve sajnos nagyon sok fajtánál rövidült.

Előzmény: II. Ábris (57150)
II. Ábris Creative Commons License 2018.01.29 0 0 57153

Kár belemenni adózási problémákba, mert ebben az esetben az eladó veszteséggel zárja az eladást.

Oltatnia illene a kölyköket 6-7 8 hetes korban. Tehát hetente.

A féregtelenítést az anya vemhességi ideje alatt kezdik és a kölyök 4 hetes korától 2 hetente ismétlik.

Az itt hirdetőnk ráfizet a gombászás közben bekövetkezett "balesetre". Ha igyekszik, akkor adóvisszatérítésre is számíthat.

Előzmény: absztinens (57149)
II. Ábris Creative Commons License 2018.01.29 0 0 57152

Átlag életkorról beszélünk, nem kivételes esetekről.

Előzmény: II. Ábris (57151)
II. Ábris Creative Commons License 2018.01.29 0 0 57151

Én nem nagyon hinném el a 17-18 éves kort.

Csak érdekességként, a dogoknál 10-15 évvel ezelőtt a 4 éves korhatárral küzdöttek. Nem tudom, most mennyi az átlag életkoruk. Nem érdekelt.

Előzmény: Bujazliz (57139)
II. Ábris Creative Commons License 2018.01.29 0 0 57150

Miből tudod megállapítani a fejről készült képről, hogy a szuka nagyon szép? Mondjuk ez nem is tárgya a fedeztetésnek. Lehet, hogy valóban szép a kutya.

Jó matematikus vagy -majdnem olyan, mint Erdős Pál-, sikerült kiszámolnod, hogy mikor kellett volna előszőr tüzelni a szukának.

Én elhiszem Neked, hogy 5 hónaposan tüzel a labrador először. Azért azt tudod, hogy a kutya 5 hónaposan még sok tejfoggal rendelkezik. Ezek váltása eléggé igénybe veszi a szervezetet, plusz még ebben a korban (nagyon rövid idő alatt) kell elérnie testméretének 90%-át. Ez olyan időszaka a kutyának, mint a nőknek a túlélés a koncentrációs táborban. Ők is "elfelejtettek" menstruálni ebben az időszakban.

Nem gondoltál arra, hogy a tenyésztőd is hasonló módszert választott bevételének növelésére, ezért mesélt Neked az 5 hónapos  tüzelő szukáról.

Nem tudom, hogy olvastad-e a MEOE tenyésztési szabályzatát? Én is már régen, de kistestű kutyáknál min. 16 hónap, nagytestűeknél gondolom ennél több. Olvasd el, engem nem érint a kérdés, ezért nem nézek most utána.

Megmondom őszintén nekem kan kutyám van, aki 2,5 hónaposan állva pisilt, mint a felnőttek. De nem csak felemelt lábbal pisilt, hanem vetélkedett a felnőtt kan kutyákkal és újra és újra felül jelölte az ivarérett kanokat. Nem tudom, vagy inkább nem hiszem, hogy képes lett volna ennyi idős korában párosodni, utódot létrehozni.

Még sem vonnám le azt a következtetést, hogy a kutyák többsége ilyen.

 

Ha ilyen bátran ki mered jelenteni, hogy a kutyák évente 2-szer tüzelnek, nagyon keveset tudsz a kutyákról, pláne abban az esetben, ha közben szülnek is.

 

Előzmény: Bujazliz (57138)
absztinens Creative Commons License 2018.01.29 0 0 57149

Mostanában elég sokszor lehet a hírekben azt olvasni-hallani, hogy a hatóság nem nyomoz, mert nem érkezett hozzájuk bejelentés.

NAV hír volt az, hogy figyelték és bírságolták azokat, akik "kereskedelmi mennyiségű" ezt azt hirdettek-értékesítettek hirdetési felület segítségével.

Tudomásom szerint az ilyen jellegű állatszaporítás nem őstermelői kategória és az értékesítésből származó bevétel adózandó.

 

Viszont én személy szerint messzemenőkig az adott szerveket hibáztatom a fajták "divat irányzati" változása miatt. Sok olyan kutya fajta van (csak egy tényezőt kiemelve), amelynek méret és szín fajta meghatározását a bírálói kar figyelmen kívül hagyva az "új irányzatot" követve díjaz. Az alom utáni törzskönyvek kiadási gyakorlata és megfelelősége is erősen bírálható.

... az orvosok tudni vélik az okát, de nincs meg a megfelelő dokumentált rálátásuk a pedigré és a valóság közti eltérésre.

Előzmény: Bujazliz (57139)
absztinens Creative Commons License 2018.01.29 0 0 57148

Nemrég találkoztam az állatorvosnál egy Fülöp szigeteki kutyával (8 hónapos) és tenyésztőjével. Azt mondta a kérdésre a tenyésztő, hogy a kutya füle nem az Ő elgondolása miatt lett vágva, hanem mert "beakadt a kerítésbe és megsérült"...

Van egy kollégám, akinek egy szuka és egy kan bokszer-je van, már jó néhány éve. Együtt vannak az udvaron és minden évben meglepettve mesélte, hogy a szuka már megint vemhes, pedig Ő vigyázott... A létező összes hirdetési felületen szokta értékesíteni... (Neki egy gyermeke van, tehát valóban vigyázott)

Ez a sztori a szarvasgombával való fűszerezettsége miatt forintosított (gondolom)... 

A tüzelő szuka és a kankutya "futkározásának" tipikus esete.

Gondolom, hogy a kankutya még véletlenül  sem mutatta jelét annak, hogy szexuálisan zaklatni fogja  szukát? Legyen ez intő jel arra nézve, hogy az ember leányát is mennyire óvni kell a szexuális ragadozóktól! 

 

Következetesen majdnem mindenkinek válaszolt, csak két felvetésre nem: 57125 és 57126 hozzászólás.

 

Ez a rajongó tábor túlmutat a hozzászólók számán. Az 57129 hozzászólása visszafelé jobban igaz lehet.

 

 

Előzmény: Treveri Gall (57144)
Treveri Gall Creative Commons License 2018.01.28 -1 0 57147

Én nem örültem ennyire mikor a kislányom közölte hogy mi történt.

Előzmény: ada34 (57146)
ada34 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 57146

Bravo...

Előzmény: Treveri Gall (57144)
Treveri Gall Creative Commons License 2018.01.28 -1 0 57145

Igen hívhatsz miért is kéne letagadnom magam?

Előzmény: Garfield007 (57134)
Treveri Gall Creative Commons License 2018.01.28 -1 0 57144

Valóban nem tervezett fogamzásról volt szó. Egy szarvasgombavadász fekete labrador fajkutya az apuka és futkározás közben történt meg a dolog:) Úgyhogy ennyi a történet.

Előzmény: Bujazliz (57132)
Garfield007 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 57143

A kiálltásokon a világosak taroltak, elmentek arra.

Goldiban és labradorban is a munka irányból találsz még sötétebbeket.

Előzmény: Bujazliz (57142)
Bujazliz Creative Commons License 2018.01.28 0 0 57142

Kerestem az okát, de nem tudom miért van az, hogy egyre ritkábban lehet találkozni "arany" színű goldival.

Szinte majdnem fehér, de főleg bézs színűeket láttam itthon eladásra. A Youtube-n a tengerentúli eladók már szinte hófehér kölyköket tesznek fel eladásra.

Vannak akik kifejezetten a sötétebb színű kutyát keresik vételre.

Úgy vélem, kezd eltűnni a sötétebb színű goldi (vagy azokat már eleve célzott vevőkörnek adják el).

Ennek  lehet oka a "beltenyészet", vagy csak kevés a különböző génállomány?

Bujazliz Creative Commons License 2018.01.28 0 0 57141

Téves beírás! Bocsánatot kérek a kuvaszosoktól, a súlyos helyzet a Komondor tájékán van.

Előzmény: Bujazliz (57139)
Garfield007 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 57140

Nem vagyok dühös.

Utálom és megvetem azokat akik nem gondolkoznak, itt pl. egyelőre csak az állataikat lehet ivartalanítani, de akkor ezt meg is kell tenni, akár erőszakkal is.

Előzmény: Bujazliz (57139)
Bujazliz Creative Commons License 2018.01.28 0 0 57139

Megértem a dühödet.

Sajnos a felelőtlen tenyésztők és szaporítók tették tönkre pl. a kuvaszt is. De hogy ne menjünk messzire, az eredetileg rendkívül egészséges golden retriever fajta életkora 1972-es adatok szerint akkoriban 17-18 év volt, mára már csak 10-13 év. Keresik az orvosok is a drasztikus életkor csökkenés kiváltó okát, de idáig nem sokra mentek.

Előzmény: Garfield007 (57134)
Bujazliz Creative Commons License 2018.01.28 0 0 57138

Azért elmondanám, mint tényeket:

Ahol a  kutyusomat vásároltam, a tenyésztőnek volt olyan esete, amikor már 5 hónaposan tüzelt a kutyája. A kutyák átlagosan 6 havonta tüzelnek. Az első éves kétszeri tüzelésnek azért van lehetősége.

Előzmény: II. Ábris (57135)
Tomo75 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 57137

másnak=másnap

Kár, hogy nem lehet javítani a hozzászólást. :(

Előzmény: Tomo75 (57136)
Tomo75 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 57136

Visszaolvastam elég sok évet a fórumon. Nagyon sok hasznos hozzászólás volt, amit köszönöm! 4 hónapos elmúlt a kutyánk, szívesen vennék tanácsokat, hogyan tanítsuk itthon. Az ül már tökéletesen megy, igaz csap pár másodpercre ül le még. Elég morgós kutyus játék közben, legkisebb gyermekem nadrágszárát el is kapta már (gondolom rajta nem érzi a falkavezérséget), hogyan érdemes erről leszoktatni? Rendszeresen rászólok ilyenkor, a nem parancsszót már jól érti, abba is hagyja a rosszalkodást, de másnak újra előfordul a morgás, a kis harapdálás.

Kutyaoviba vinnénk, de jelenleg nincs csoport, félek mire lesz, kinövi, és már csak az engedelmességi csoportba mehet.

II. Ábris Creative Commons License 2018.01.28 0 0 57135

Inkább csak úgy tűnik, hogy egy nagytermetű kutya az első évében kétszer tüzel.

Elmondom, nem tüzel kétszer.

Előzmény: Bujazliz (57132)
Garfield007 Creative Commons License 2018.01.28 0 0 57134

És még te vagy agresszív kismalac, szaporító? 

Remélem a jofogáson kirakott telefonod él még.

Előzmény: Treveri Gall (57129)
Garfield007 Creative Commons License 2018.01.28 0 1 57133

Nem, a legfontosabb az, hogy a tetovált kutyamentőket értesítve, kis "rábeszélés" után, mindkét szülőt minél előbb ivartalanítsák, az ivartalanított kicsiknek meg keresni megbízható befogadó gazdákat ingyen, hogy a várható betegségeket biztosan elássák.

Előzmény: Bujazliz (57132)
Bujazliz Creative Commons License 2018.01.28 0 0 57132

Szerintem a részletek ismerete nélkül nem kell pálcát törni más feje felett.

Adott egy nagyon szép labrador, aki - úgy tűnik - második tüzelése után lett vemhes (két tüzelés/év alapján számítva).

Akár szándékos,akár "spontán" módon fogantak meg, a kölykök, megvannak és gyönyörűek. Legfontosabb, hogy minél előbb szerető gazdikhoz kerüljenek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!