Keresés

Részletes keresés

harken Creative Commons License 2009.02.11 0 0 477
nnna, kiderítettem, az lesz az én gépem

ZsuR Creative Commons License 2009.02.11 0 0 476
Mostanaban egyre tobb az olyan gep, amin akar egy egesz kozepes almat is le lehet tolni... ami nem csak a bemeno nyilast jeloli, hanem a gep erejet is. Erdemes odafigyelni ra.


Előzmény: harken (474)
Vairochana Creative Commons License 2009.02.11 0 0 475

Igen, közben én is azt hallottam, hogy a Green star a legjobb a prés soroztaban, csak annakmeg elég borsos az ára.

Ha jól láttam a Green Star-nak sem túl nagy a betöltőnyílása, de erősebb mint a Lexen és több levet présel talán?

Ami még tetszik az a fagyi funkció, mármint a fagyasztott gyümölcsök átpréselhetőek rajta, vagy a búzafűlé préselése. Bár a kis műanyag présemmel nagyon jól elműködök :)

Előzmény: harken (474)
harken Creative Commons License 2009.02.08 0 0 474
én most vettem, de küldöm is vissza...nekem nem jött be, lassú, nagyon picire kell vágni a gyümölcsöket (4 centis a betöltő nyílás) sátöbbi...van külön centrifugám+présem is. Úgy jobb szvsz.

Ízre semmi különbség, állagot beállíthatod magadnak, mert a gép elején jön a 'forgács' alul pedig a lé, ami átmegy egy szitán, a sűrűje pedig fennakad rajta. Namost annyi sűrűt keversz a léhez, amennyi jólesik.

Amit ez tud, azt megcsinálod egy turmixgéppel is, kivéve talán a mogyoróvaj készítést.
Persze ha valaki minden reggel frissen présel búzafüvet, okkor oké.

Ápropó, külföldön jártam, és a képen látható, gyümölcsökből készült levet ittam. Elfelejtettem megkérdezni, milyen géppel készítették, amit annál is inkább sajnálok, mert azóta sem ittam ilyen finomat. Véletlenül nem tudja valaki milyen géppel készíthették? +
Az állaga elég sűrű volt, látható is, hogy nem folynak össze a különböző színek, ezért gondolom, hogy nem centrifugán préselték...a piros görögdinnye, a fehér ha jól emlékszem banán, a zöld kiwi, a sárga ananász volt. Mondjuk ezzel nem túl sokat segítettem, de hátha...
Előzmény: Vairochana (473)
Vairochana Creative Commons License 2009.01.31 0 0 473

én erre gondoltam:

http://biobarlang.hu/shop_artdet.php?shop_id=2330&cikk=gep_0001

ez az elektromos változata

 

Mechanikusom már van, de szeretnék egy gépi gyümölcsprést. Centrifugám is van, annál eléggé fő és pozitív szempont hogy szinte az tolsó cseppig kifacsarja még a céklát is. Viszont állítólag a prések kíméletesebbek a zöldséghez, de ha nem muszáj nem költenék hiába további kütyüre.

Még arra lennék kíváncsi hogy van-e olyan aki  kipróbálta mi a különbség egy centrifuga és egy prés között ízre, állagra, bizonyítható dolgok szempontjából, stb?

Bandimacs Creative Commons License 2009.01.31 0 0 472
Lehet ezt itthon is kapni, 14.000 Ft-ért.

http://biobarlang.hu/shop_artdet.php?shop_id=2330&cikk=gep_0002

Ez nem annyira gyümölcsprés vagy centrifuga, hanem inkább zöld levelek préselésére való. Ha gyümölcslevet szeretnél csinálni, arra a gyümicentrifuga való.
Előzmény: Vairochana (471)
Vairochana Creative Commons License 2009.01.31 0 0 471
Valakinek van tapasztalata a Lexen feliratú Healthy Juicerrről? Egy plázában láttam a bioboltban 60e forintért. Ugyanaz árulja mint a green star, de fele annyiba kerül. Viszont az amazonon áttam egy olyan hozzászólást hogy "low yield". Nomost azért annyira nem olcsó, de jó lenne kedvező áron gyümölcsprést kapni. 
ninon222 Creative Commons License 2009.01.20 0 0 470

Sziasztok!

 

Segítsen már valaki, ha tud egy orosz gyümölcscentrifugát keresek, nagyon fontos lenne. Köszi

ZsuR Creative Commons License 2009.01.11 0 0 469
Nem rostos....
Előzmény: viszkik (468)
viszkik Creative Commons License 2009.01.11 0 0 468
Nem, befőzésre nem használnám, nem vagyok az a lekváros fajta :)

Az viszont érdekelne hogy Almából milyen lé jön ki egy átlag centriből? erősen rostos (mint pl egy őszilé), közepesen, vagy csak éppen zavaros?

Meg a többi gyümölcsnél mi a heélyzet? mennyire rostos, darabos?
Előzmény: Bandimacs (460)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.28 0 0 467
Sajnos en rossz helyen lakom - az ananaszt itt is melegebb helyrol hozzak...

Sajnos egyre ritkabb a friss, normalisan erett gyumolcs.
Előzmény: Bandimacs (466)
Bandimacs Creative Commons License 2008.12.28 0 0 466
Erre mondta a kisróka: semmi sem tökéletes :)
Az ananász viszont - gondolom - Nálatok a veteményesben megterem, nálunk az ablakban dísznövényként is kornyadozik :)

Az import cuccok nálunk is elég vacakok, szépek de nincs olyan ízük, mint ami a mi földünkben fejlődik és a mi Napunk süt rá...
Előzmény: ZsuR (465)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.28 0 0 465
De van - csak az erettsegi fokaval van baj. Sargabarack es meggy nincs. Ha van sargabarack, azt arany aron adjak - es zold... Meggyet meg nem lattam frissen.

Eper szokott lenni, de azt annyira szeretem frissen, hogy meg sem kiserlem a befozest vagy centrifugalast.
Malna szinten draga... es ha friss, finom, az is elfogy malnakent :)).
Előzmény: Bandimacs (464)
Bandimacs Creative Commons License 2008.12.28 0 0 464
Én a helybéli piacon szereztem be nyáron az alapanyagot, az epret és a málnát rekeszben árulták, 2,5 kg volt egy rekesz. Isteni volt az illata hazafelé a kocsiban. Kellett pótlást is venni, mert az első adag majdnem "lábon" csak úgy cukrozva elfogyott. Akkor próbáltam ki lecentrizve ivólének is... hát az egy csoda volt - de tényleg ! Következő héten vettem meg újra a befőzni való mennyiséget :)
Nálatok nincs piac ? Vagy ezek a gyümölcsök arrafelé nem teremnek meg ?
Egrest én is tettem el, idén először, jól sikerült de az csak próba mennyiség volt ... már elfogyott.
Előzmény: ZsuR (463)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.28 0 0 463
Egeszen addig szerettelek, amig a saragabarack lekvart nem emlitetted... az mar sok volt szegeny lelkemnek... pedig a malna is nagy kedvenc... nagyon nagy. Annyira, hogy maggal egyutt is szeretem...
A nagynenem oszibarack lekvart is szokott csinalni... meg egrest. Hogy a meggyrol ne is beszeljek.
Az Anyu csak sargabarackot es meggyet... lehet innen a ragaszkodasom???





No meg erre nincs is jofele nyersanyag befozeshez...micsoda orszag ez....
Előzmény: Bandimacs (462)
Bandimacs Creative Commons License 2008.12.28 0 0 462
Tudod, a szükség nagy úr :)
Itthon nem lehet jó minőségű, igazi illatos lekvárt kapni - megfizethető áron - ezért aztán 2-3 éve újra nekiálltam befőzni. Általában sárgabarackot sárgadinnyével vegyesen, málnát, ribizlit és cseresznye+meggy vegyes lekvárt csinálok. Mert ugye, a palacsintába, tejberizshez, tejbegrízhez és a tejszínes tortakrémekhez dukál a jó dzsem.
Ha felbontok egy málna dzsemet - az egész konyha tele lesz a friss málna illattal - persze, a palacsinta is, amibe beleteszem :)
És a centri jóvoltából nem is olyan nagy meló .
Előzmény: ZsuR (461)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.28 0 0 461
Erre nem is gondoltam, hogy befozesnel mennyire jol johet! Persze nem fozok be!
Előzmény: Bandimacs (460)
Bandimacs Creative Commons License 2008.12.28 0 0 460
Nekem már 2 éve az ELTA féle van, ez jó nagy és a szárazanyag tartályát simán lehet üríteni, nem kell az egész gépet szétszedni hozzá. Kiderült, hogy a zöldség ivóleveket én nem szeretem :( ezért zömmel almához használom. Mivel nem egyedül lakom egy erdő közepén (sajnos!) a használata eléggé korlátozott, akkora zajt csinál, mint egy régebbi tipusú porszívó... ezért reggelente munkábamenet előtt - illendőség okából- nem használom. Tehát, zömmel csak hétvégén, ha reggel centrifugálok vele, elég este elmosni, nem kell minden használat után.
Bőven tudnék élni nélküle, ahol igazán hasznát vettem : az a nyári befőzés volt, a málna, ribizli eltevésénél, amiknek borzasztó sok és undormányosan apró kemény magjuk van. Ha dzsemet főzök be - megfizethetetlen, hogy nem kell előfőzni, szűrögetni stb. hanem csak egyszerűen lecentrizem és már lehet is befőzni.
Ha befőzésre is akarod használni, inkább nagyobbat kellene venni és jó erős motor legyen benne.
Előzmény: viszkik (458)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.24 0 0 459
Nem tudom pontosan, nem sok almat hasznaltam, en szeretem azokat a zoldsegeket hasznalni, amibol maskepp nem tudnek ennyi vitamint enni - pl sargarepa. Az az elso szamu kedvenc.

Az almat eszem almakent, a kortet is, meg a bogyosokat is. Sajnalom kicsavarni oket, elvesziteni a rostanyagokat. Ritkan, ha eppen gyumolcsle kell valamilyen receptbe.

Nem art a kicsit venni eloszor, majd meglatod, mennyire valik szokassa a le. Oszinten, az en csavarom mostanaban nem sokat van hasznalva.
Előzmény: viszkik (458)
viszkik Creative Commons License 2008.12.24 0 0 458
Köszi az infót! Ezek szerint érdemes megpróbálni egy picit is. Igazából a márka miatt biztos vagyok benne hogy ne pénzkidobás, de nem akartam fejest ugrani az ügybe (még akkor is ha nem túl drága)

Mit jelent amúgy a sűrű ürítés? 2 alma?
Előzmény: ZsuR (457)
ZsuR Creative Commons License 2008.12.24 0 0 457
Nekem volt egy hasonlo meretu (valosziny teljesitmenyu is), az egyetlen bajom vele a kicsi tartaly a szarazanyagnak. Surun kellett uriteni - es szet kellett hozza szedni tejlesen.


Előzmény: viszkik (456)
viszkik Creative Commons License 2008.12.24 0 0 456
Hello,

nem pörög a fórum, de hátha valaki tud segíteni. Van valakinek MOULINEX JU 200?
Láttam élőben és megtetszett, pici, szép, olcsó. De használható?

http://cms.mediaonlineglobal.com/udata/images/3221JU200_JU210%20vitae%20semisize.jpg
Bandimacs Creative Commons License 2008.09.01 0 0 455
Nekem nem ez a tipus van, de ribizlinél/málnánál sokkal több lé került a zaccos tartályba, mint pld. az almánál vagy sárgarépánál.
Előzmény: atrego (454)
atrego Creative Commons License 2008.08.25 0 0 454

Sziasztok,

Lenne egy kérdésem hozzátok...

Van egy Philips HR1851-es gyümölcscenrifugám. A kérdésem a következő lenne, hogy ribizli és szőlő esetében a kidobandó részben egy csomó lé marad, ez normális?

 

Válaszotokat előre köszi!

 

Atrego

Nyuszy1 Creative Commons License 2008.08.17 0 0 453

Elhatároztam, hogy én is szeretnék venni gyümölcscentrifugát, mégpedig "Power Juicer" márkájút, mert azt több fórumban sokan dícsérték.

Nekiláttam kutatni a Net-en, de nem tudom eldönteni, hogy amit a www.topshop.hu árul, az az eredeti "Jack La Lanne's " - féle gép-e, ugyanis a topshop-os gép neve hosszabb: Power Juicer- Express, és ráadásul nincs is rajta a gépen a Jack La Lanne's márkanév. Nem szeretném, ha vmi ócska koppintással átvágnának.

Szerintetek melyik az eredeti "Jack La Lanne's Power Juicer gyümölcscentrifuga, és hol árulják Magyarországon? Ha tudja vki, hogy hol olcsóbb, azt az ötletet is szívesen várnám!

Köszönöm szépen előre is!
zsuzsi07 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 452
Reklám. Így van beállítva. Ne is törődj vele.
Előzmény: minka456 (451)
minka456 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 451
Fogalmam sincs, miért húzta alá ezt a 2 szót! Ti tudjátok? Nem csináltam írás közben semmi különöset.
minka456 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 450
Most az egyik gyerekemnél vagyok, akinek szintén van egy orosz gyümölcscentrifugája (a neve oroszul соковыҗимарка), aminek a fenekén a köv. szöveg olvasható (gondolom ez a tipus és tipusszám): СВСП 202 "РОСИНКА".

Remélem, átmennek a cirill betűk.

A napokban is használtam, a hullott, kissé hibás és még éretlen almákból csináltam lét. Nagyon finom lett, bár a cukrot némileg pótolni kellett. Próbáltam körtéből is, de az nem elég rostos, az eredmény inkább lekvárra hasonlít.
Előzmény: carpediem71 (443)
minka456 Creative Commons License 2008.07.31 0 0 449
Most éppen otthonomtól távol vagyok kb. aug. közepéig, igy nem tudom fejből a tipusokat. Ha hazakeveredek, jövök vissza a Fórumra.
Előzmény: carpediem71 (443)
EperésSör Creative Commons License 2008.07.25 0 0 448

No akkor gyorsan meg is válaszolom magam: jó a régi is.

Két napja van meg a hr1853-as, de nagyon bejön: 1 narancs=1 dl, kell ennél jobb?

Szerintem nem (Simán befér egy csirkecomb is a töltőjébe!)és még a mosogatásra sem panaszkodok, frissen elöblítgetem és meg is vagyok vele 10-15 perc alatt, eddig még nem tettem be a mosogatógépbe sem, mert fölösleges, nem keletkezik benne semmi amihez ne lenne elég egy kis meleg víz meg egy kis forgatás a csap alatt. Talán a szűrő igényli a legtöbb odafigyelést, de ha nem várjuk meg míg beleszárad az sem gond.

Ha tudtok jó recepteket (kolbászos-rántotthúsos-sárgadinnye-szilvával, stb..)írjatok!

üdw,

Előzmény: EperésSör (442)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!