Keresés

Részletes keresés

zildi Creative Commons License 2014.10.07 0 0 20146

megnéztem a kaktuszt, nagyon szép.

Pirikém szereti a tyúkhúrt, eszi is és csőrében a fészekbe is hordja, a fürdőjét gondolja annak. Minden reggel nagy veszekedést rendez a tükörrel. Sokat beszélek hozzá és közel teszem az arcom a rácshoz és már nagyon közel jön, lehet, hogy a beszéd közben a meleg leheletemet szereti.

 

Előzmény: Böszőke (20145)
Böszőke Creative Commons License 2014.10.06 0 0 20145

Jó estét!

 

Ildi,

ha ere jársz kukkants be a kaktuszos topicba,kivirágzott a kis Lithopsom,tettem fel róla képet.Igencsak meglepett,mert nagyon pici és nem vártam volna tőle még virágot.

 

Margó,

remélem kissé jobb már a kedved ,az idő is segít,legalább ki lehet mozdulni,napsütésben mégis más a világ.Csak nem bírtam megállni,hoztam nagy halom tyúkhúrt,mert annyira szép,kövér,de van aki megint nem a begyébe,hanem a fészkébe hordta:)

 

Jó éjszakát!

Böszőke Creative Commons License 2014.09.30 0 0 20144

Jó estét!

Margó, gondoltam rád,mert valóban oly  csodálatos idő volt,sajnáltam,hogy vége a napnak és ma is besötétedett,kár hogy már nem számíthatunk ilyenre az előrejelzések szerint...,

Madárkák is sokkal többet pancsikáztak,mert bár a sötétben is szoktak,csak érezhető rajtuk amikor ragyog a nap,szerintem nekik is más a hangulatuk:)

Előzmény: sz.margo (20143)
sz.margo Creative Commons License 2014.09.30 0 0 20143

Sziasztok!

 

Kellemes szép napot mára is, tegnap is gyönyörű időnk volt!:)

Katica teljesen eltűntél?...azért néha írhatnál valamit, hogy tudjuk, jól vagy!:)

 

Elzikém vigyázz magadra és az állatkáidra is, sétálj nagyokat, amíg még az idő engedi, ki kell használnunk ezt a szép időt!:)...tegnap mi is elvoltunk kicsit a Balcsi partra, nem tudok betelni vele, ilyenkor olyan békés már, sokan ücsörögtek, napozgattak a Tagore-sétányon és a sok kacsa, hattyú, de még sirályok is repkedtek, amikor valaki etette őket...mi is vittünk nekik kenyeret, nagyon élveztem!:)

 

További kellemes szép napot!

sz.margo Creative Commons License 2014.09.27 0 0 20142

Mindenkinek kellemes, szép hétvégét és jó időt kívánok!

Nálunk ma elég borongós, esőre áll:(

Böszőke Creative Commons License 2014.09.23 0 0 20141

Szép napot kívánok!

Belülről nézve gyönyörűen ragyog a nap,a szél sem túlságosan vészes:)Madárkáim már kora reggel óta viháncolnak,kaptak ma ők is jóféle piros !! paprikacsutkát,majd mehetek törölgetni:)

Előzmény: Böszőke (20140)
Böszőke Creative Commons License 2014.09.23 0 0 20140

Sziasztok!

saját tapasztalatból,de minél gyakrabban fogjuk meg a madárkánkat,annál jobban viseli,sőt meg is szokja!Mindig meg is simogattam a fejecskéjét és már se nem rezzent,se nem ágált ellene,meg persze folyamatosan beszélgettem is hozzá:)

(még kutyás koromból megmaradt az a megállapítás,hogy egy gazdinak teljesen uralnia kell az állatát,mert ezzel még életet is menthet,a hatalmas német juhászoknak is nyugodtan nyúlhattam a szájába pl. és bármit megcsinálhattam velük,soha nem fenyegetett az a veszély,hogy megharap,pedig volt hogy csontszilánk szorult a foga mellé,amit alig találtunk meg,aztán pedig fogóval is nehezen bírtuk eltávolítani.A lényeg,hogy mi legyünk nagyon nyugodtak,mert az idegesség nagyon ragadós,pláne egy izgatott állatra.

Előzmény: sz.margo (20139)
sz.margo Creative Commons License 2014.09.23 0 0 20139

Sziasztok!

 

Jól tetted Ildikó, hogy levágtad, én is vágtam már le régebben valamelyiknek, szerencsére a kis bőrvágó aláfér, de tényleg elég nehezen vágta el, mert alumínium, ha jól tudom, de a lényeg, hogy csak sikerült!:)..remélem a duzzanat is hamar elmúlik neki!

Olyan muris volt a Tücsi is, közvetlen utána, ha megálltam a kalitkánál, már visított, de mostanra már ismét jön utánam és kunyerál, főleg, ha valami sütit lát, nagyon édesszájú egy "pasi":)...egy mucuri morzsát kapott az almás pitéből, mert ki sem bírná, ha nem adnék neki:(...felkapja a zsákmányt és elröpül vele, mint a verebek:)

Csupán az bosszant most kicsit, hogy utána vettem észre, hogy a szélső egyik körme kimaradt a vágásból, annyira behúzza őket, elég megkeresnem, hogy mindegyiket levágjam...lehet, hogy majd még egy idő múlva úgyis bekenem a lábát, akkor bepótolom, de most még hagyom hadd felejtsen!

 

Elzi csodásak az Indiánnyári képek, válaszoltam is rá!:)

 

További szép napot ebben a hűvös őszies időben!

Előzmény: zildi (20138)
zildi Creative Commons License 2014.09.22 0 0 20138

Tegnap nálunk  is körömvágás volt. Jó ideje tervezgettem, de nagyon bátortalan voltam, pedig már jó néhány madárka körmét levágtam. Tegnap elég nyugodt voltam, rászántam magam. Február 2-án hoztam el Pirikét, azóta nem fogtam meg. A sötét fürdőszobában fogtam meg, visított, mint egy malacka. Előkészítettem két ollót is és a jódot. Szépen levágtam a körmeit, szerencsére jól lehet látni az ereket, besütött a nap, világos volt. Úgy vettem észre, hogy a gyűrű alsó részén megduzzadt a lába, gondoltam, nem kell az nekünk, levágom. Könnyen aláfért a bőrolló, de nagyon nehezen vágta, kemény anyag. Kezdtem ideges lenni, hogy félig elvágva nem hagyhatom, és nincs is hová rohannom segítségért. Szerencsére sikerült. Pirike nem akart felmenni a rúdra, a földön kuporgot, nem sértettem meg a lábát, azt megnéztem. Este már felment a rúdra, de féllábon álldogált és úgy is aludt. Ma már inkább leteszi a lábát és énekelt is. Ezt megúsztam baleset nélkül. A lenyeg, hogy a gyűrű lent van, eltettem emlékbe és fontosdálum van rajta, 2013-ban született. Nem haragszik rám, mert jön a kalitkához, amikor beszélek hozzá. Nincs kisebesedve a lába, csak kicsit duzzadt, remélem hamarosan az is megszünik.

kellemes délutánt

 

sz.margo Creative Commons License 2014.09.22 0 0 20137

Szia Elzikém!

 

Hát egyenlőre ennyi jutott a kései nyárból:(...mától ismét hűvös, őszi időnk lesz és sajnos már nem sok jóra számíthatunk, ha egyszer annyira lehűl, már nehezen melegszik fel:(

Hét közepére néhol még talaj menti fagyot is emlegetnek, hát szép lenne!:(

 

Tücsit tegnap végre megmanikűröztem és a lábára is cseppentettem egy kis Ivermectint, mert olyan csúnya rücskös neki már régóta:(...többször is kellene, talán akkor használna is, de annyira fél utána ilyenkor, ha a kalitka közelébe megyek és megállok nézni, már jajgat, mintha mondaná, hogy "Jajj, ne fogj meg!:)"...el kell telni megint egy kis időnek, míg elfelejti...

 

Pihengess és bóbitálj a madarakkal együtt, ma nekem is szabadnapom van a konyhában:)

 

 

Böszőke Creative Commons License 2014.09.22 0 0 20136

Szia Margó,

alvós nap lesz,gondolkodom,hogy világítsak-e a madárkáknak,mert az ég ura nem küld nekünk fényt,inkább visszasötétedünk,bár egy kis csicsergés hallható:)

 

Előzmény: sz.margo (20135)
sz.margo Creative Commons License 2014.09.18 0 0 20135

Szia Elzi, végre isteni az idő, de meddig?..addig kell kiélveznünk!:)

 

Tegnap kimentünk kicsit messzebb a város szélére a Völgyhíd és Állatkert felé a hegy alatt, nem győzök sosem betelni a szép látvánnyal...nagyon tetszik a kis városunk látképe, sosem tudom megunni:)

Pihenj te is, sétálgass, napozgass, én is azt teszem!

 

Legyen szép napod!

Böszőke Creative Commons License 2014.09.18 0 0 20134

Margó,remélem azóta is élvezed ezt az ajándék jó időt:)megyek én is kifelé,csak bekukkantottam,még napozni is fogok,olvasással álcázva:)

Szép napot!

 

Előzmény: sz.margo (20133)
sz.margo Creative Commons License 2014.09.16 0 0 20133

Sziasztok!

 

Végre látom kicsit már a napot is!:)

 

Tücsim egyre többet énekelget, ilyenkor nagyon szeretem!:)...főleg ha idetelepeszik mellém és itt őriz:)

 

Legyen szép napotok!

Böszőke Creative Commons License 2014.09.12 0 0 20132

Szia Margó,

 nálunk is ilyen volt az éjjel,dörgés villámlás,felhőszakadás,sőt reggel folytatta az esést,de már süt a nap,most jöttem haza és kifejezetten melegem volt.

Nem lett bajom a kenyeremtől,de nem melegen ettem:)Szétporcióztam,150 gr-ént csomagoltam és betettem a mélyhűtőbe,az olyan három zsemle kb...Ha elfogy sütök újra,mert nagyon jópofának tartom,a szomszédaimat is beetettem a "bögrés kenyérrel",a szomszédasszonyom azt hitte gyümölcsös,mert nem ismerte fel az olajbogyót.

Ma különben hála az esőnek a madárkák sem keltek korán,sőt tegnap este már hatkor elcsendesedtek,még Csőri is!! ami egyáltalán nem jellemző rá,féltem is,hogy valami itéletidő jön.

Kellemes délután és szép estét!

Előzmény: sz.margo (20131)
sz.margo Creative Commons License 2014.09.12 0 0 20131

Szia Elzi, guszta a kenyered, remélem nem lett tőle bajod!:)....kár, hogy én nem dőzsölhetek ilyen téren sem, vigyáznom kell a cukromra is!:(...ezért nem nagyon sütögetek, csak amikor már nagyon muszáj, valamit a fiúknak!:)

 

Ma is ocsi időnk van, ilyenre nem is emlékszem, hogy már tegnap hajnal óta egyfolytában esik szünet nélkül és éjfel felé még dörgött, villámlott is párat:(...szerencsétlen, folyók közelében lakókat nem irigylem!:(...lassan mindent elönt a víz, ha így megy:(...tavaly meg még attól féltek, hogy kiszárad a Balaton!:)   Hát lenne helye a sok-sok milliárdnak, amiket feleslegesen elszórnak!:(

 

Legyen azért kellemes napod, én is főzök, takarítok valamennyit, de a mosás most sajnos szünetel, mert nem száradnának a ruhák sem:( Tücsim is hallgat még, remélem azért ma is fog nekem kicsit énekelni a sötét idő ellenére is!:)

 

 

Előzmény: Böszőke (20130)
Böszőke Creative Commons License 2014.09.10 0 0 20130

Margó,

 a mai család barát délelőttben bemutatták a bögrés,tepsis kenyeret.Nem tudom szoktad-e nézni ezt a műsort,de elképesztő volt,mert olyan mint egy közönséges kevert süti,semmi dagasztás vagy ilyesmi,pusztán egy fakanállal össze van keverve.Megsütöttem,olajbogyóval és némi köménymaggal,valóban irtó finom,puha,nem morzsalódik,s rajtad áll milyen lisztből vagy milyen keverékből sütöd,ez fele sima,fele teljes kiőrlésű rozsliszt,alig vártam hogy meghűljön,remélem fogok aludni,mert belakmároztam:)

Íme:

 

Előzmény: sz.margo (20129)
sz.margo Creative Commons License 2014.09.10 0 0 20129

Képzeld Elzi Tücsi már olyan régóta énekel, úgy élvezem, hogy nem merek innen kimenni sem, nehogy abbahagyja!:)

Előzmény: sz.margo (20128)
sz.margo Creative Commons License 2014.09.10 0 0 20128

Szia Elzi!

 

Hát sajnos tényleg megjött ismét a "nemszeretjük" idő!:(...a csuda vinné el, tényleg nem bírná ki már esetleg egy hétig sem, hogy nem csöpörésszen, vagy akár szakadjon ez a piszok eső?:(

Mér tegnap estefelé szinte a semmiből is volt egy pár perces kis futó róta, nehogy kimaradjon már még egy nap!:(

Ma Tücsim is elég hallgatag, sőt most délután eddig ki sem nagyon jött, csak ül az ajtajában, pedig máskor egyből rohant, ahogy nyitottam a háló ajtaját, miután megvolt nekem is a délutáni szieszta:) Sajnos most is esik, így nem látom, hogy lehetne délután egyet sétafikálni akár:(...a délelőtti dolgom azért megvolt, főztem és még közben pár lepedőt ki is vasaltam, kihasználtam a tegnapi napod időt még a mosásra, de jól is tettem!

Jópofik lehetnek a madárkáid, ahogy "kakaskodnak":)...néha kiváncsi lennék a Tücsi is hogy viselkedne, ha többen lennének?...de már nem vállalom be többet!....igaz a Pirkóval azért egy ideig még ketten voltak és őt nagyon szerette, inkább a Pirkó zavarta el, ha úgy tartotta kedve, persze akkor ő volt a rangidős!....Tücsit pont most 3 éve vettük, szept. elején:)...de amilyen kis vércse lett a kajaosztásnál még velem is, egy kalitkában már biztos nem tudnám tartani másik madárral, igaz régen sem ajánlották, de azért nekem akkoriban szerencsére sikerült az is!:)

 

Azért reméljük Katica még csak benéz néha, ha ideje is engedi majd!:)

 

További lazítós napot neked is!

 

Hozok neked egy szép kis fehérkét, ami a kedvenced lehetne!:)

 

Előzmény: Böszőke (20127)
Böszőke Creative Commons License 2014.09.10 0 0 20127

Jó reggelt mindenkinek!

 

Rossz idő ide vagy oda ,az én kis tollasaim jó kedvűek,s immár határozottan állíthatom,cseverésznek velem,vannak persze még nyelvi nehézségek,de jól haladunk:)

Haladás is mutatkozik a párkapcsolatokban,felfedeztem hogy már a sirályka is kurkássza a zebra pintyőkét:)

 

Böszőke Creative Commons License 2014.09.09 0 0 20126

Rendben Margó,én szívesen benézegetek,csak gondoltam neked ott a másik topic,itt pedig csak én maradtam:)Remélem még nálad nem szakad az eső.itt irtó szép nap volt,ki is használtam alaposan,egész nap kinn voltam.

Lehet ,hogy már írtam,de a madárkáknál egy kis edényben tartom külön a homokot,a tálcában macska alom van,no mármost olyan édesek,mikor beöntöm a friss grittes homokot akkor áll a kupac tetején,kotorász és igazi "kakas a szemétdombon " módra viselkedik:)

Szép estét!

Előzmény: sz.margo (20125)
sz.margo Creative Commons License 2014.09.09 0 0 20125

Elzikém nem is tudom!...azért hiányozna, ha nem néznék be néha ide is, de talán tényleg érdemes lenne megvárni, hogy más is jelentkezzen, ne csak mi!

Szerintem is írhatunk e-mailben is egymásnak, ha van valami újság!:)

 

Tegnap megjártuk Pápát, isteni időnk volt, igazi gyönyörű nyári nap!:)...ezt elviselném egész évben, nem éget, nem fullasztó, van levegő is!:)...nagyon jól esett a testemnek a jó kis langyos víz és a napozás, amiből az idén nem sok jutott...egészen más volt, mint itt a bezárt erkélyen, közel nem égetett úgy és járt a levegő is!:)

 

További kellemes napot neked is!

 

Tücsim is énekelt ma már egy sort, most vígan van, tegnap viszont gondolom nem tudta, hova tüntűnk el és hagytuk magára olyan hosszú időre?:)

Előzmény: Böszőke (20124)
Böszőke Creative Commons License 2014.09.08 0 0 20124

Szia Margó,

ha gondolod tűnjünk el mi is,ha van valami írunk egymásnak,ez itt már tényleg nem az aminek indult....

Szép napot!

Előzmény: sz.margo (20123)
sz.margo Creative Commons License 2014.09.07 0 0 20123

Szia Elzi!

 

Már csak kettecskén cseverészünk?...örülök, hogy neked is bejött a paprika eltevés ötlete:)...én magam találtam ezt ki, mert néha jobban szeretjük a sült tojást csak azzal, vagy simán, mint a lecsóval:)...nem mindig kívánjuk a paradicsomost és így még változatosabb is a menü:).

Tegnap sem bírta ki az idő eső nélkül, az éjszaka volt egy jó nagy zuhé és ma egész nap olyan borongós, kicsit fülledt idő van.

 

Képzeld délelőtt olyan jót derültem a Tücsin, itt volt mellettem amig kicsit benéztem a netre, majd egyszer csak valami madárcsiripelést hallott a konyha irányából és egyből rohant kifelé, nehogy valaki illetéktelen behatoló elfoglalja a lakását!:) Én is kimentem utána, hogy mi is volt?...persze az ablak előtti nagy diófán hancúroztak, kergetőztek a rigucik, azt hallotta meg ő is:) Déltájban kicsit kivittem még az erkélyre, hadd levegőzzön, amíg még lehet!

 

Kellemes, nyugis estét neked!...én meg nézem majd a Sztárban sztárt, meglátom milyen lesz...ezt a műsort még nem láttam, tavaly kimaradt valamiért....tegnap az X-eseket viszont alig bírtam végignézni, nagyon szenvedek, amíg kiválogatják az arra érdemeseket, akiket el lehet viselni is, de valamit néha nézni kell, kora este még nem fekhet le az ember:)...később úgyis olvasni szoktam kicsit, azon legalább elalszom:)

Előzmény: Böszőke (20122)
Böszőke Creative Commons License 2014.09.06 0 0 20122

Köszi Margó,

 

a "sült paprika" nagyon csábító,eddig erre nem is gondoltam,pontosabban senkitől nem hallottam,hogy csak paprikát tenne el,komplett lecsót szoktunk,a barátnőm paradicsomban paprikát,de ez a sült paprika!! ez tetszik nekem a legjobban:)

Köszi az ötletet.

Jó éjszakát!

Előzmény: sz.margo (20121)
sz.margo Creative Commons License 2014.09.05 0 0 20121

Elzikém lehet, hogy hülye nevet adtam neki, de nem tudtam máshogy megnevezni:)..amiből a paprikás tojás is készül:)...lábasban egy kevés olajon megdinsztelem a leszelt paprikát, mint a lecsót, csak paradicsom nélkül:)...majd belerakom az üvegekbe, a tetejére is öntök még olajat, mivel ennek nem sok leve van és rá még egy pici tartósítót, majd be a dunsztba forrón.

 

Nagyon fülledt meleg lett, ezt nem igazán szeretem, de itthon a hűvös lakásban kibírom. Esetleg később ha el is megyünk járni egyet, de az sem valószínű, hisz ma megvolt már a mozgásom idehaza is!:)

Előzmény: Böszőke (20120)
Böszőke Creative Commons License 2014.09.05 0 0 20120

Margó,

örülök,hogy nálad is visszaállt a normális működés:

Ha benézel ,légy oly kedves írd meg   mi az a sült paprika eltevés!! ez nagyon érdekelne!

Köszönöm.

 

Már teljesen elborultunk,pedig nagyon szép napfényesen kezdődött a nap.

 

Katica majd csak megkerül,remélem:)

Előzmény: sz.margo (20119)
sz.margo Creative Commons License 2014.09.05 0 0 20119

Szia Elzi!

 

Először csak tettem egy próbát és mit ad Isten, sikerült!:)..még a végén magától visszaállt a rend?:) Már nagyon úntam, hogy emiatt mindig át kellett állítanom a gépet az Explolerre, de amúgy meg az nem nagyon működik a másik helyeken...

Nagyon guszták a csalamádéid!:)...én lecsót meg egy kevés sült paprikát tettem most el, az jól kitart a jövő nyárig, még egy keveset majd teszek el, de most kifogytam az üvegekből. Annyit kidobáltam, mert már nem fért el a sok üres üveg, hogy a végén meg most nem lesz elég.

Közben meg már a petrezselymet is rakosgatom a fagyasztóba, összevagdosva margarinos dobozokban és kis csomókban összekötve is szoktam berakni, amiket fóliába csavarok. Tavaly is annyit elraktam, hogy most még azokat kell elhasználnom, szinte frisset emiatt nem is használtam a nyáron, mert nem akarom azt sem kidobni....most majd abból kevesebbet rakok el, de a vágott az mindig elfogy.

Nem tudom Katicánk is merre jár, ennyire elfoglalt szegénykém?...remélem nem maradt itt a Balcsin!:)...bár most kicsit talán ismét melegszik az idő, de már a fürdésnek bizony vége!:(

Még mi is azon spekizünk, hogy jó lenne legalább egyszer elmenni még Pápára a meleg fürdőbe, az idén nem is voltunk, valahogy nem jött össze sosem az időjárás miatt sem:(  Már elmehetne ez az esős idő, esett eleget, hisz minden elrohad már, félek, hogy a krumplik sem fognak elállni a télen, pedig nem szerném felét kidobni, ha veszünk valamennyit a télre.

 

Tücsim megvan változatlanul, most dúskálhat a paprikamagban, aztán majd jön neki a hétszűkesztendő, ha már vége lesz a szezonnak:)

Csak már a sok tollpihét unom, állandóan potyognak neki, de rendesen csutkásra sosem vedlett le:)  Most hallom, hogy megfürdött megint, utána napozhat, most éppen besüt a konyhába:)

 

Legyen kellemes, szép napod és mindenkinek, aki még idetéved!:)

 

 

Előzmény: sz.margo (20118)
sz.margo Creative Commons License 2014.09.05 0 0 20118

Szia

Böszőke Creative Commons License 2014.09.03 0 0 20117

Margó,

 

spájzoltam csalamádét,

kellemesen csípős:)

Előzmény: Böszőke (20116)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!