Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

kószák egyike Creative Commons License 2006.09.05 0 0 61

Tényleg... :)

Már zuhanok is le a szék alá szégyenemben...micsoda egy bunkó vagyok...;)

Vagy nem is én, hanem ők? Ki tudja már...

Előzmény: Marklar T ie (60)
Marklar T ie Creative Commons License 2006.09.01 0 0 60

nahh.

Az megsem fordúlt a fejedben, hogy mennyit dolgozott mire kifizette???

Lehet, h ráment az egészsége...;P

A kártyát meg elfelejtette.

Előzmény: kószák egyike (59)
kószák egyike Creative Commons License 2006.08.31 0 0 59

A képekhez sok magyarázat nem kell...

Érdekes, hogy általában az ilyen kocsik tulajdonosai a "rokkantak"...tisztelet a kivételnek.

 

Ja, és megnéztem egyik autón sem volt megfelelő kis papír...az a kis kék ami engedné az ott parkolást...

 

 

 

 

 

 

 

 

Marklar T ie Creative Commons License 2006.08.29 0 0 58

Vannak ilyen autósok???

:)

Előzmény: putrikereső (57)
putrikereső Creative Commons License 2006.08.27 0 0 57

Budapest városrészeinek bemutatása mellett most már a bunkó autósokról is gyűlik a gyüjteményünk.

 

putripest
Thomaster Creative Commons License 2003.01.24 0 0 56
Á, nem ilyen jó az arány... 300 lakásos tömbben lakom, kb. 100 autó fér el a ház előtt-mellett.

Cetlit azt már én is gyártottam. Mindig van egy pár a kesztyűtartóban és szépen fogy. Megszólítás, nagy betűkkel: "TISZTELT HÖLGYEM!" Alatta: "Miből gondolom? Egy férfi be tud állni egy autónyi helyre is." Majd némi utalás arra, hogy mit szokott ő gondolni arról a figyelmetlen autóstársáról, aki miatt hasonló okból nem tud parkolni, na most őróla gondolják mindezt. Végül: "Ne dobja el ezt a cédulát. Lesz alkalma elhelyezni egy másik autón." Semmi gorombaság nincs benne, mégis már több házbélit sikerült megnevelni vele.

Előzmény: Astra Agressor (51)
SzaboZE Creative Commons License 2003.01.22 0 0 55
Kedvező variáció ha mondjuk a 10 ből 5 háromhavonta mozdul és elfoglalnak 8 helyet...

SzaboZE

Előzmény: Astra Agressor (51)
Laja73 Creative Commons License 2003.01.22 0 0 54
Asszonkám mesélte, ment gyerekért babakocsival, mígnem útját állta egy "6-os Mazda":), falig tolva az orrát (benne párját várva szőke pics@ mobilozik, telefont óvatosan tartva a műkörmeivel). Aztán amikor odaért a sulihoz, látja ám, hogy ugyanez a mazda (szintén a műkörmössel) szépen felállt az általános iskola bejáratánál lévő járdára (egy sarkon van a kapu, a keresztutcában van hely bőven, csak hát ugye 20 métert akkor gyalog kéne megtenni, mitszónak), de úgy, hogy a szülők alig fértek el mellette, ha oda akartak jutni a lépcsőhöz. Csak úgy simán a járdára, a tömeg közé. Persze egy csomó gyerek rajzik ki abban az időben, az elsősök pld. alacsonyabbak, mint a kocsi hátulja. Még jó, hogy nem én mentem a gyerekért.
Mondjuk nekem is megvolt a kalandom, szintén ma délután, a fehérvárin parkolok a melóhely előtt, persze egy bunkó megint lusta volt 15 métert gyalogolni, megállt hát másodiknak, zárt ajtó, behúzott kézifék. Miután nagy nehezen beültem a kocsimba (kb 20 centi állt rendelkezésemre, ennyit hagyott - a fránya ajtóm hát nem nekifeszült a fényezésének...?), még negyed órát ültem ott, vártam rá. Szerencsé(jé)re nem nagyon siettem...
kivi Creative Commons License 2003.01.14 0 0 53
Ezt ismered?
Előzmény: Herbie_ (52)
Herbie_ Creative Commons License 2003.01.14 0 0 52
Igen, ez még belefeér mert nem okozol kárt az autóban, neki viszont igen, mert az idő pénz ugyebár. Akkor van a ciki ha nincs pumpája.
Előzmény: Astra Agressor (51)
Astra Agressor Creative Commons License 2003.01.14 0 0 51
Annak idején a tisztelt mérnök urak nálunk is jóval alábecsülték a leendő gépjárműparkot, így fordult az elő, hogy egy tíz lakásos házhoz 11 férőhelyes parkolót csináltak. Ráadásul van 2-3 notórius köcsög, aki rendszeresen lesz@rja, hogy hogy esett be a parkolóba a kocsijával. Lassan kezdem elveszíteni a türelmem, és az lesz a vége, hogy mindegyik talál négy szelepsapkát a motorháztetőn, szépen sorba rakva, meg egy cetlit a szélvédőn, amiben ecsetelni fogom, hogy kevesebb időből kijön kettőt korrigálni az autón, mint négyet fújni...
iNTi Creative Commons License 2003.01.14 0 0 50
"A kerékpárútból nem volt nehéz rájönni. :-)"

:)))

"Hát hogy baromira kellett-e az a kerépárút azt nem tudom. De mindenképpen össze kellett kötni a Szilágyit Erzsébet fasori (Hűvösvölgy felé menő) és a Vérmező mellett futó (és egész Nagytétényig tartó) kerékpárutat.
Sok lehetőségük nem volt, hisz a Hajnóczy végével szemben (a Vérmezőn) már régóta megvan a kerékpárút. Csak egy lámpa kellett és kész.
Az egy külön topicot érdemelne, hogy annál a lámpánál még zöldnél is többször körül kell nézni, mert az autósok tömegesen mennek át a piroson.
"

A bicikli út kellett, és kell is. Már csak azért is, mert így a biciklistáknak nem kell(ene!!!!) az úttesten a nem egyszer elmebeteg autósok között manőverezniük. Ellenben nem ebben az utcában kellett volna itt megépülnie. :(

Ez az utca szinte teljesen alkalmatlan volt rá, ha egy kicsivel odébb viszik, és a Maros utcában építik meg, mindenkinek jobb lett volna, mivel ott rengeteg hely van... Abban az utcában nem ártott volna egy kicsit rendbe rakni a parkolási rendet sem, mert egy részén olyan rosszul lehet csak parkolni, hogy abban a baromi széles utcában ott csak egy sávban lehet közlekedni. Csak úgy látszik valakinek volt egy építési vállalkozó cimborája. :(

Ráadásul oda még egy lámpa sem kellett volna, mivel már eleve van ott egy lámpa a Vérmező és a Maros között. Sőt, a Városmajor és a Maros között is. :( Az említett lámpa meg valóban veszélyes, és sajnos nem csak az autósok hibájából, ugyanis szerencsére sikerült olyan helyre rakniuk a kanyarnál, hogy egy errefele ismeretlen embernek eszébe nem jutna, hogy abban a kanyarban van egy átkelő, és egy lámpa. :((( Tartok is tőle, hogy egyszer ott még lesz egy nagy baleset. :(

Előzmény: kivi (49)
kivi Creative Commons License 2003.01.14 0 0 49
A kerékpárútból nem volt nehéz rájönni. :-)

OFF
Hát hogy baromira kellett-e az a kerépárút azt nem tudom. De mindenképpen össze kellett kötni a Szilágyit Erzsébet fasori (Hűvösvölgy felé menő) és a Vérmező mellett futó (és egész Nagytétényig tartó) kerékpárutat.
Sok lehetőségük nem volt, hisz a Hajnóczy végével szemben (a Vérmezőn) már régóta megvan a kerékpárút. Csak egy lámpa kellett és kész.
Az egy külön topicot érdemelne, hogy annál a lámpánál még zöldnél is többször körül kell nézni, mert az autósok tömegesen mennek át a piroson.

Előzmény: iNTi (48)
iNTi Creative Commons License 2003.01.14 0 0 48
Igen.
Előzmény: kivi (47)
kivi Creative Commons License 2003.01.14 0 0 47
Hajnóczy?
Előzmény: iNTi (41)
iNTi Creative Commons License 2003.01.13 0 0 46
"Szvsz ilyen autokkal a surun lakott belvaros-jellegu varosreszekben a vilagon mindenutt problemad lenne."

Ez evidens, itt a méreteket nem panaszkodásnak hoztam fel. Inkább azt akartam mondani, hogy én egy ekkora méretű autóval is igyekszem minél inkább úgy parkolni, hogy a többi autóst ne zavarjam, illetve azoknak is juthasson minél több hely.

Viszont erre volt egy ellenpélda is, pontosan tegnap este: sikerült látnom itt az utcánkban egy terepjárót, ami a párhuzamos parkoló helyekre úgy állt be ferdén, hogy 2.5 autónyi helyet foglalt... Ezt tette egy olyan utcában, ahol már este 7-8 körül nem lehet parkolóhelyet találni ! Szerinted ez is mesterkélt probléma ?!

"Ennelfogva amit leirtal a problemakrol szvsz mesterkelt."

Nem igazán ! Ugyanis az egy dolog, hogy nekem nehéz itt parkolni vele... Viszont az már más kérdés, hogy egy pl. Astra méretű autóval is szenvedés itt parkolni a rosszul megtervezett parkolási rend miatt... Ha egyszer járnál erre a környéken akkor rájönnél, hogy az itteni parkolási gondok nem mesterkéltek !

És igen, nekem a Passatról kis autó jut eszembe, nekem egy Ford Sierrám is van, az sem sokkal kisebb mint egy Passat (4.3 m hosszú), és érdekes módon azzal nekem a városban sehol nincsenek olyan irtózatos parkolási gondjaim, csak itt ebben az utcában...

Előzmény: Köt-Köt-Kötöde (43)
Kulimász Creative Commons License 2003.01.13 0 0 45
Ezért kell a Hármashatárhegyre menni szánkózni. Egész normálisan lehetett parkolni pedig rengetegen voltak (persze téli guma nagyon kellett, hogy be tudd ásni magad a hóba).
És a pálya is király...!!!:-)
Előzmény: lakos (44)
lakos Creative Commons License 2003.01.13 0 0 44
Hát bunkó parkolás témában a hétvégén a Normafa környéken lehetett volna csinálni komoly tanulmányt. Gyakorlatilag mindenhol álltak ahol volt egy talpaltanyi hely. A legdurvább egy német rendszámú Merci dzsip, ami a 21-es busz végállomásában, a buszmegálló járdáján állt meg, pontosan ott ahova a buszból lépnének le a leszállók.
Köt-Köt-Kötöde Creative Commons License 2003.01.13 0 0 43
Van egy 5.5 meter hosszu, 2 meter szeles autom

Szvsz ilyen autokkal a surun lakott belvaros-jellegu varosreszekben a vilagon mindenutt problemad lenne.

Ennelfogva amit leirtal a problemakrol szvsz mesterkelt.

mint egy kicsi pl. Passattal

Erdekes, hogy a "kicsirol" valakinek egy VW Passat jut eszebe, mely kb 4.7 m hosszu es 1.8 m szeles.

Előzmény: iNTi (36)
iNTi Creative Commons License 2003.01.13 0 0 42
"abszolut egyetértek veled én is pont ezt irtam :))) a (9)be"

Igen, olvastam ! :)

Előzmény: Cumbályspile (39)
iNTi Creative Commons License 2003.01.13 0 0 41
"Nem a Bartók Béla úton lax véletlenül?"

Nem. A Deli Pu. es a Moszkva ter kozott lakom egy iszonyat szuk utcaban.

Előzmény: Kálmánka (38)
Laja73 Creative Commons License 2003.01.12 0 0 40
Látom, nem vagyok egyedül...pedig már esküszöm sokszor az az érzésem, a 3 lépcsőházban engem érdekel egyedül az egész. Na jó, a parkolás nem tartozik az élet kardinális kérdései közé, de mégis, szerintem nagyon sokat elárul az alany általános gondolkodás-módjáról...
Az sem normális talán, amit én csinálok, hogy inkább végigtörlöm a kocsit a ruhámmal a szűk hely miatt, mintsem hogy elfoglaljak 2 helyet (bár látom köztetek is van ilyen).
Vannak itt is hosszú autók, hát őket meg tudom érteni, pld. oszlopra nem tudnak rátolatni, mert kilógnak az útra, vagy szélesek...mégis még ők azok, akik jobban figyelnek az ilyesmire. De az a kis Ford tegnapelőtt...3 helyet elállva...az az ember BETEG! Egyszer már beszóltam egy kopasz bömösnek a gizda testemmel (túléltem:)) hasonló heylzetben, de ha valaki beteg, azzal mit lehet csinálni?
Cumbályspile Creative Commons License 2003.01.12 0 0 39
abszolut egyetértek veled én is pont ezt irtam :))) a (9)be
Előzmény: iNTi (36)
Kálmánka Creative Commons License 2003.01.12 0 0 38
Nem a Bartók Béla úton lax véletlenül?
Előzmény: iNTi (36)
Herbie_ Creative Commons License 2003.01.12 0 0 37
Neked, nekem új:)
Előzmény: Ordas Farkas (34)
iNTi Creative Commons License 2003.01.12 0 0 36
Masik:

Az utcankban kb. 4-5 eve atalakitottak a parkolasi rendet, mert rohadtul kellett ide egy bicikli ut, meg egy adag fa hozza. Azt ugye meg sem kell emlitenem, hogy a bicikli utat a biciklizok kb. 80-85%-a messzirol elkeruli, es jonnek velem szemben az uttesten mint a birkak. Szoval, az atalakitasnak koszonhetoen azon az oldalon ahol eleve tobb hely volt, kiszelesitettek a jardat a bicikli ut miatt, es ott sorban lehet most parkolni, helyenkent megszakitva ezekkel a nyomorult fakkal (aminek a beton talpazatat mar porig romboltak a tisztelt autoskollegak!)... A masik oldalt ami eleve szukebb volt meg megjobban lekicsinyitettek, es ilyen ferden parkolast vezettek be. Ennek koszonhetoen 2 dolgot ertek el: Irotzatosan undorito mocskos, es budos ez az oldal, allandoan olajos a kocsikbol folyo olajoktol, meg mindenfele mocsoktol, tele van szemettel, raadasul nem lehet ugy parkolni, hogy a kocsi sarka es fal kozott tobb mint 1 meter hely legyen. Tehat ezen az oldalon csak ugy lehet kozlekedni, hogy egyszerre egy ember fer el, a masiknak addig felre kell allnia. Ez olyan jol mukodik, hogy a kocsik sarkai folyamatosan amortizalodnak, nekem az egyik autom sarkanak ugy neki vagtak valamit, hogy a muanyag lokosbol kiszakadt egy kis darab, es meg sorolhatnam...

Parkolo helyek: Van egy 5.5 meter hosszu, 2 meter szeles autom, ezzel az autoval sajnos nem tudok olyan elesen beallni ezekre a ferde helyekre, mivel akkor annyira kilogna a hata, hogy azt kaszalnak el. Vagyis sokkal ferdebben kell beallnom, hogy ne logjon ki annyira, hogy egy arra jaro jobb kepessegu sofor ne amortizalja le. Ennek kovetkezteben a jardan alig van 1 meter a fal es a sarka kozott, a hata igy is kemenyen kilog, es egy szukebb helyen nem tudok kiszallni. Sajnos igy is sikerult mar egy (az egyiranyu utcaban!) beletolatni a kocsimba. ;( (Ebben csak az az erdekes, hogy itt volt egy epitkezes es a 40 tonnas daru elfert mellette) Ennek ellenere en amennyire csak tudok igyekszem normalisan parkolni, de ez sajnos egy ekkora kocsival nem megy ugy, mint egy kicsi pl. Passattal. :( Viszont mindent megteszek azert, hogy ha 1-1 centi helyem marad, akkor azt mas kihasznalja. Raadasul masokkal ellentetben en soha nem hagyom ugy ott az autot, hogy a jobb oldalamon parkolo autonak meg az ajtajat se lehessen kinyitni.... A masik az, hogy nem egyszer latom, hogy polski, meg kicsi Nissan Micra, illetve ilyenek gepekkel ugy parkolnak be egy-egy az en automnak is oriasi helyre, hogy meg veletlen se ferjenek el mellette. 2-3 helyre ha tudnak olyan ferden allnak be, hogy senki ne ferjen el mellettuk. Es akkor meg nem beszeltunk a soforok vezetoi kepessegerol. ;( Nyaron sikerult abban az elmenyben reszesulnom, hogy vegignezhettem ahogy egy 8 meteres - 2 autonyi - helyre egy kis Toyota-val fel ora alatt ugy tudott beallni az illeto, hogy hatszor (!!!!) ment neki az elotte es a mogotte levo autonak ! :(((( Es az ilyennek jogositvanya van. ;((( Olyat is lattam, hogy ejjel hazajott, egy mikozben parkolt le a masik oldalon levo autonak teljesen lekaszalta az oldalat. Erre leparkolt, es mint aki jol vegezte dolgat haza ment. ;( Egy cetlit sem hagyott...

Szoval itt nem csak a soforokon mulik, hanem amilyen szarul van megcsinalva itthon a parkolo helyek kiosztasa, az is megerne egy topicot. ;( Csak sajnos egyre tobb a bunko aggressziv autos, akik azt hiszik, hogy nekik mindent szabad, es ez nagyon szomoru.

Huhh, de hosszu lett, de legalabb most kisirtam magamat. ;)

iNTi Creative Commons License 2003.01.12 0 0 35
"Az átgyaloglásról jut eszembe: júliusban átgázoltak a 2 Wartburgomon, miközben tök szabályosan álltak a járdán, nemhogy másfél, de 2.5 méterre a fűtől, tehát elfért minden emberi lény mellette, de ennek ellenére nem ebbe a kategóriába tartozó élőlény(ek) szépen ,aranyosan átgázoltak az autókon hosszirányban, úgy, hogy az egyikről ugrottak a másikra."

Huhh, ezt sajnos nekem is meg kellett elnem. Egyik ejjel a hazunk elott szabalyosan parkolo Skodank elejen gyalogoltak at keresztben. Hallottam is azokat akik tettek, egy csoport reszeg b*rom, de legalabb amikor felugrott ra, elcsuszott es egy irtozatosan hatalmasat taknyolt. :)) Csak sajnos mire kiertunk eltuntek... ;(

Abban is volt szerencsem, hogy ulok a kocsimban, beall mellem a parasztja, ramnez, es amikor kiszall racsapja a kocsimra az ajtajat ! :( Nem sokon mult, hogy szetrugjam ... ;(

Tehat ezek nem egyedi helyzetek, sajnos ilyen sotet bunko parasztok is vannak.

Előzmény: twk004 (10)
Ordas Farkas Creative Commons License 2003.01.12 0 0 34
és milyen régi...
Előzmény: Herbie_ (33)
Herbie_ Creative Commons License 2003.01.12 0 0 33
Valóban:)))
Előzmény: Kálmánka (32)
Kálmánka Creative Commons License 2003.01.12 0 0 32
Ez kurvajó! :))))
Előzmény: Blindmouse (30)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!