Keresés

Részletes keresés

mollpe Creative Commons License 2003.01.29 0 0 82
Hááát igen! 1szer minden elindul a kommersz irányba és undergroundból mainstream lesz!
Pár éve láttam, hogy egy csávó laptoppal meg
különböző zajgenerátorokkal egyszerű zajokat
/pink, white/ meg zörejeket nyomat 1 millió wattal, és arra biz 5000-en örjöngtek! /ENGLAND/
Na, ez mikor jön be hozzánk? Vagy már itt van?
Még nem hallottam.
Előzmény: Rigor (81)
Rigor Creative Commons License 2003.01.29 0 0 81
Én most leginkább a DNB-t sajnálom. Kb 96-ban volt a toppon, azóta lassan de biztosan húzódik a kommersz irányba, főleg az utóbbi 2 év tett be nagyon.
Előzmény: mollpe (80)
mollpe Creative Commons License 2003.01.29 0 0 80
1ébként a többi korrekt, vél. egyezik! sajna ez a
helyzet
Előzmény: Rigor (79)
Rigor Creative Commons License 2003.01.29 0 0 79
Aá igen, az ovis hasonlat tényleg sértőre sikeredett, elnézést érte, nem úgy gondoltam.:)
Előzmény: mollpe (77)
Rigor Creative Commons License 2003.01.29 0 0 78
Nem akart az lenézés lenni, elnézést ha így jött ki, épp csak arra világítottam rá, hogy nem arra kell fülelnie, hogy egy másodperc alatt milyen különböző akkordok hangottak el, különböző sávokban egyidejűleg, és azt lekottázni, hanem elsősorban arra hogy mik, milyen hangerővel, milyen effektekkel, meddig szóltak, stb stb, szóval inkább hangmérnöknek kell lenni (de azt nagyon) mint zongoravirtuóznak - ami közelebb is áll egy dj-hez.
Egyébként miközben a lenti hozzászólást írtam valamiért elsősorban a psytrance-re gondoltam.

Még igazán azzal sincs bajom, hanem inkább azzal , hogy a piac nagy része sajnos tényleg tele van The Game-kkal, amint egy stílus populáris lesz, megjelennek "nagy nevek" kibírhatatlan zenékkel, -például a house stílus is így lett az egyik legelkurvultabb.

Előzmény: mollpe (77)
mollpe Creative Commons License 2003.01.29 0 0 77
Tudom, hogy úgy értetted, csak arra reagáltam, hogy lenézted az általa "favorizált" stílusokat....
Előzmény: Rigor (76)
Rigor Creative Commons License 2003.01.29 0 0 76
Nem úgy értettem, hogy reprodukálni kell, hanem megpróbálni, hogy jobban átérezd a lényegét.
Ez olyan, hogy egy Prodigy számot is elég nehéz repdorukálni, de gyakorlásnak kiválló.
Előzmény: mollpe (75)
mollpe Creative Commons License 2003.01.29 0 0 75
???????? Akkor Te csak gagyi számokat hallhattál!!! Légyszi, hallgass meg 1 HARDFLOOR
számot, és reprodukáld nekem!
Előzmény: Rigor (74)
Rigor Creative Commons License 2003.01.29 0 0 74
Szerintem ha már ezeket a műfajokat választottad, a legjobban úgy mélyedhetnél el bennük, ha te magad is próbálkoznál ilyesmi "zenék" készítésével, legalább olyan szinten, hogy egy-két általad ismert és szeretett számot próbálj "reprodukálni" vagy koppintani. Hogy minnél egyszerűbb legyen a dolgod, mondjuk próbálkozz Reasonnel, azzal már kevés tudással is jó eredményt érhetssz el, ráadásul egy komolyabb mix készítéséhez nem árt egy "picit" belekóstolni a zenekszítésbe sem, elvégre két szám igazán jó mixéhez lehet, hogy egyéb loop-okat hangszereket, háttérjazokat, effekeket (reverbek, kézzel tekergetett szűrők), megfelelő eq és kompresszálást is érdemes bevinni, ráadásul a legkényelmesebb ezeket sávonként egy zeneszerksztő progiban megtapasztalni. Az általad favorizált stílusok meg sem közelítik összetettségükben egy ovis nóta dallam és ritmusvilágát, (ezért nem hiszem hogy nehézségekbe ütközne a zeneírás ezen része)hanem inkább a technkiai háttérre koncentrálnak, azaz a hangszínek, effektek modulálása, variálása által keltett hangulatokba, nagyon minimal dallamok jó helyre történő elhelyezésre, ami mixeléshez meglehetősen jól jön. Ahhoz hogy ezeket jól megérezd érdemes megpróbálkozni koppintással, saját szám készítésével, és akkor sokkal jobban érezni fogod, hogy pontosan mikor és hogyan keverd egymásra a két számot, hogy kerek legyen a mix, illetve milyen effekteket érdemes melléjük hozni (samplerről, vagy 3. bakelitről) és milyen arányban keverni hogy az eredmény megfelelő legyen.
Előzmény: angel_6 (72)
hc Creative Commons License 2003.01.29 0 0 73
1. Szabály: a zenész (művész) világban a bent lévők sosem fogadják tárt karokkal az új konkurenciát. Ahol lehet szivatják és csak ha bizonyította tehetségét, akkor számíthat némi hasznos tanácsra. Ha hisztizik és játsza a sértett zsenit, akkor hamar lenullázza magát legyen bármilyen tehetséges is!
Előzmény: angel_6 (72)
angel_6 Creative Commons License 2003.01.29 0 0 72
Jó, oké bocsi, igazatok van.

count M:

TRANCE ÉS TECHNO ZENÉT SZERETNÉK NYOMNI! MILYEN KÖVETENDŐ PÉLDÁKRA GONDOLTÁL?

Bocsi tényleg, hogy felkaptam a vizet, de azért csináltam a topicot hogy segítsetek. Ehelyett elmondtátok, hogy egy lámer állat vagyok, (aki tulajdonképpen egy profi DJ) és csak szivatni akarlak titeket.

Rigor Creative Commons License 2003.01.29 0 0 71
Így igaz. Kell némi kitartás és büszkeség (azért nem annyi mint amennyi the game/REd Dragon-nak van). És a bírálatokat mindig örömmel kell fogadni. Megsértődni arra szabad csak ha ennyi a bírálat: szar amit csinálsz és kész. Viszont ha elmagyarázzák hogy pontosan miért, vagy mitől szar, és hogy kéne változtatnod, akkor annak sokkal inkább örülni kell, elvégre ezáltal lehetssz jobb.
Előzmény: hc (70)
hc Creative Commons License 2003.01.29 0 0 70
Ha ennyi a kitartásod, akkor tényleg nem érdemes. Ennél sokkal több és nagyobb pofont kaphatsz az első lépéseknél.
Előzmény: angel_6 (68)
count M Creative Commons License 2003.01.28 0 0 69
"Megértettem, hogy nem Ti mondjátok meg, mit zenéljetek, de ha egyszer feltettétek az az istenverte kérdést, hogy mit hallgatok, akkor nem mondhatom azt, hogy nem mondom meg mert majd jól leszarnak egyesek, hogy nem tudom eldönteni mit akarok!"

Ezt mire mondod? Kinek? Mit jelent ez a mondat? Ja, a kérdésemre egyébként azóta se válaszoltál, ellenben megkérdezted mégegyszer ugyanazt, ti. hogy mi mit hallgatunk... Nem érzed úgy hogy körbe-körbe megyünk? Egyáltalán, mire (kire) akadtál most ki???

r.cM

Előzmény: angel_6 (67)
angel_6 Creative Commons License 2003.01.28 0 0 68
DE igazatok van, jobb lenne felhagyni az egészzel és menni más fórumokba osztani az észt...
angel_6 Creative Commons License 2003.01.28 0 0 67
Idézek count M 7-es számú hozzászólásából:

"Itt a fórumok a userek többsége inkább a zene elkészítésével foglalkozik mint mixeléssel. Azt hogy Neked milyen zenét kellen keverned mi biztosan nem fogjuk tudni megmondani. De ha megmondod mit hallgatsz vagy mi tetszik, egy-két követendő példával biztosan tudunk szolgálni. Szóval? ;-)"

Megértettem, hogy nem Ti mondjátok meg, mit zenéljetek, de ha egyszer feltettétek az az istenverte kérdést, hogy mit hallgatok, akkor nem mondhatom azt, hogy nem mondom meg mert majd jól leszarnak egyesek, hogy nem tudom eldönteni mit akarok!

mooe Creative Commons License 2003.01.28 0 0 66
MC-zésnél máig nagy divat miki... a múltkori JazzandBasson a Kultiban tűnt fel az Állat Kannibálok egyik fele, és elég komoly partit nyomtak...
Előzmény: hc (61)
MidiTom Creative Commons License 2003.01.28 0 0 65
Azér csodálkoztam, hogy kerültem én a dizsiiparba...
Öregségemre már gyakran 129,6-nak hallom a 129,8-as BPM-et.
tere Creative Commons License 2003.01.28 0 0 64
Jajajajajajjj... igeeen! :)) Igazatok van. Bocs MidiTom! :) MidiMan-ről van szó. :)
hc Creative Commons License 2003.01.28 0 0 63
Szvsz tere kevert MidiMan-nal a 17 hozzászólásból! :-)
Előzmény: MidiTom (62)
MidiTom Creative Commons License 2003.01.28 0 0 62
Mármint milyen buliból?
Előzmény: tere (60)
hc Creative Commons License 2003.01.28 0 0 61
A mikrofon használat a buli jellegétől függ. Egy stilusra specializált (tuc-tuc) party-ban tényleg nem divat a mikrofon - ebből egyes sztár(?) dj-k eljutottak odáig, hogy a vidéki bulin az őket váró közönségnek még csak be sem köszönnek -, de ha több stilust átölelő, igazi bulit csinálsz ott helye van a JÓ dumának.
Előzmény: count M (58)
tere Creative Commons License 2003.01.28 0 0 60
Bár lehet, hogy angel6 MidiTom egyik "sztárdídzséje" abból a bizonyos buliból és most jött tanulni... :)))
tere Creative Commons License 2003.01.28 0 0 59
Szerintem ez szivatás... mármint a naiv kezdő DJ... :))) Hogy lenne vki -akár kezdő- DJ, ha ennyire képtelen az önálló életre?! Szép dolog a kérdezősködés, de ez már minden szinten aluli. Vegyétek már észre!
count M Creative Commons License 2003.01.27 0 0 58
Azt hiszem ha Oakenfold belebeszélt volna a mikrofonba a Pacha buli közepén, hát a tömeg egy emberként fordult volna ki a teremből. Persze ő nem váltott stílust, vagy legalábbis nem lehett észrevenni... hoppá... Persze ettől függetlenül jól jöhet. Kedvencem a "táncolj te ribanc, azzé jötté" c. opus, Kistarcsa, No limit, 1996... :-)

A "tanuló cd" jópofa, külddj egyet angel-nek is! ;-)

r.cM

Előzmény: hc (56)
count M Creative Commons License 2003.01.27 0 0 57
Figyu angel, azt Neked kell eldöntned hogy milyen stílusban és főleg kiknek zenélsz... De bármilyen helyen, bármilyen közönségnek játszol a lényeg az hogy fenntartsd a hangulatot - ehhez pedig a legjobban egy jól felépített szettre van szükséged. Ha lemész vhová játszani, akkor tudnod kell hogy kik lesznek ott és nekik milyen igényeik lesznek. Nagyjából gondold végig miket fogsz felrakni (bontsd szét a szettet blokkokra), és azt is, hogyha mégsem tetszetne nekik akkor milyen irányba tudod még elvinni a bulit. "Csak" fel kell készülni...

Ha az a DJ az In the end-et "jól" rakta be, az azt jelenti hogy megtalálta a helyét a többi között. Egyébként sztem a zongora az elején adja magát...

Azt meg hogy melyik a jó trance szám... hát, ha azt sem tudod eldönteni hogy Neked melyik tetszik, akkor sztem nyugodtan hagyd abba mielőtt túl sok energiát ölnél ebbe az egészbe... Ez nem bántás volt, csak már nem értem hogy mit akarsz.

r.cM

hc Creative Commons License 2003.01.27 0 0 56
A jó dj-nek van egy fegyvere a hirtelen stilusváltásra. Ezt egyre kevesebben tudják használni, holott igen fontos berendezés. Mikrofonnak hívják.

Trance-ben szvsz tök mindegy mivel próbálkozol. Ha az alapoktól akarod kezdeni, akkor ugyanazt a számot próbáld oda-vissza egymásba keverni. Ha tudod rögzitsd és hallgasd vissza. Ha egy 3 perces számból sikerült egy 20 percet maxi-verziót kreálnod, akkor mehetsz a második leckéhez.

A fiaimnak csináltam egy tanuló cd-t. Különböző dob alapok vannak rajta, mindegyikből legalább 3-4 különböző bpm-es verzió. Természetesen két tök egyforma cd-ről van szó. Ezzel lehet kezdeni a játékot. :-)

angel_6 Creative Commons License 2003.01.27 0 0 55
Van vmi használható helpetek a BPM Studio 4-hez?
angel_6 Creative Commons License 2003.01.27 0 0 54
Ja, még vmi:

Trance stílusban melyik zenéket ajánljátok elsősorban? Jó, vannak elképzeléseim, csak olvastam a kérdést, amit még korábban tettetek fel, csak elkerülte a figyelmemet.

angel_6 Creative Commons License 2003.01.27 0 0 53
Tényleg, ti hogyan oldjátok meg, hogy a nem éppen diszkóra vagy bulira tervezett slágereket lenyomjátok? Ezalatt azt értem, hogy mondjuk régebben nagy szám volt a Linkin Parktól az In the end, viszont ez nem egy igazi tucütucü (bocsi, ha ezzel megbántanék vkit)szám. Ahova én eljárok bulizgatni, ott van igény az ilyesmi számokra, meg a többi slágerre, és a DJ egész jól lenyomta ezt a számot. (meg a többit is) CSak akkor még nem foglalkoztam mixelgetéssel, és én hülye, nem figyeltem meg. Szóval, ti hogy csináljátok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!