Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

malacgazda Creative Commons License 2003.06.20 0 0 580
Nézd, öreg, én csak azt tudom, hogy ami távot a Bartókon és környékén (Budafoki, Gellért tér, stb.) a "felújítás" előtt 3-5 perc alatt tettem meg, azt most 15-20 perc alatt. És igen: ha azok balfaszságából, akik a bringautat kijelölték, vállra kell kapni a biciklit, akkor kapja csak a biciklis a vállára! Nincs az cukorból, nem törik le. (Én is sokat biciklizem, ha ilyen helyzet van, akkor anyázva ugyan, de vállra kapom.) A biciklin mög azé van kormány, hogy a virágládákat és a gyalogosokat annak forgatásával kikerüld. Na persze, ha nem mész 70-nel. De az autós se nyafoghat, hogy "jajj, nem mehetek 220-szal az M7-en, mert mindenféle köcsög trabantos útban van!"
Ha viszont az autós a bicikliseket kitiltó tábla miatt nem számít az úton biciklisre, de egy mégis elékerül, és az autós elüti, akkor bizony letörik neki, és nem is csak a válla! És ezért az autós -ha normális- esetleg egész életére megnyomorodik lelkileg! A bicikliutakat kijelölő marhák baromsága miatt ne verje a biciklis az autós f@szával a csalánt, má engedelmet!!!
Előzmény: Elm (571)
RG500 Creative Commons License 2003.06.20 0 0 579
Üdv mindenkinek
Nagyon helyes a meglátás ha van kerékpárút ott kell menni és kész. Én sem mehettem szemben az M7
"autópályán" ezelőtt 1-2 évvel, mert a balatonfelé vezető oldal gyakorlatilag alkalmatlan volt az autóval való közlekedésre és a villamos sínen se mehettem amikor sz autók elöl lezárták a szabadsághidat. -nem vagyok taxis-
Ha a kerékpárosok olyan szinten hozzájárulnának a kerékpár utak építéséhez (SZJA-n kívül)mint az autósok a súlyadóval és az üzemanyag adójával akkor jogosan reklamálhatnák az utak minőségét. De ha már megépült valamennyi (a részben fenti autósok által fizetett összegből) akkor legalább ne előttünk kolbászoljanak.
Más
Megtudja valaki mondani, hogyha egy őrült biciklis balesetet okoz ki és miből fizeti meg a kárt, mert tudtommal semmilyen biztosítást nem fizetnek. Félek azt is mi fizetjük hejettük.

Bocs ha elsőre túl hosszú lett.

Rg 500 aki imádja a bicikliseket.

Előzmény: Elm (578)
Elm Creative Commons License 2003.06.20 0 0 578
Nem.
Legalabbis a regi, meg a totalcaron levo kreszben kifjezetten csak annyi van, hogy ha _van_ kerekparut, akkor ott kell menni. Es punktum.

Megprobalom megkeresni az ujat...

Előzmény: kivi (576)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.06.20 0 0 577
Volt olyan időszak a télen, amikor a bicikliutak nagyobb része fizikailag járhatatlan volt. :-(((

Én az ilyet így szoktam feloldani:
Ha van bicikliút, azon kell menni. Ez a KRESZ, vagyis egy rendelet.
Van egy másik jogszabály is, hogy az utakat karban kell tartani és a fenntartónak gondoskodnia kell róla, hogy járhatók legyenek. Ennek még nem néztem utána, de vagy szintén rendelet, és akkor rendelet áll szemben rendelettel, amit előbb tartson be az illetékes, hogy nekem _lehetőségem_ legyen betartani, ami rám vonatkozik, vagy a közlekedési törvényben van benne, és akkor én másnak a törvénysértése miatt kényszerülök rendeletet sérteni. Márpedig a törvény magasabb szint. Na, most már utána fogok nézni. :-)

Na meg ha valami bajom esik, egy perben azt is megkérdeznék, hogy minden tőlem elvárhatót megtettem-e a baj megelőzésére. Hát a minimálisan elvárható az, hogy járhatatlan útra ne menjek be... :-)

Előzmény: kivi (576)
kivi Creative Commons License 2003.06.20 0 0 576
Ugye a kresz említést tesz arról, hogy ha az úttest alkalmatlan a kerékpározásram akkor a járdán is szabad. Arról nem szól semmi, hogy mi van ha a kerékpárút alkalmatlan?

Pl. február vége felé a Szilágyi Erzsébet fasor kerékpárútja merő jég volt, míg az úttest a sózás következtében csak nedves.

Előzmény: Elm (571)
kambekk Creative Commons License 2003.06.19 0 0 575
Apám mondogatta a koranyolcvanas évek elején:
Minden taxi zsiguli, de nem minden zsiguli taxi :)
Előzmény: Felhobari (566)
Felhobari Creative Commons License 2003.06.19 0 0 574
Bad Dog

Az én tapasztalataim szerint ha valaki átmegy a piroson (mármint bringás), akkor jól körülnéz, mármint a suicid hajlamúak kivételével.
Azt a kereszteződést jól ismrem (Török utca, Margit utca, körút), az még autóval is elég gáz, mert a lámba a Margit utca felé takarásban van, ha Pest felöl jön valaki. Ha valamelyik "biciklis suttyó" ott átmegy, akkor magára vessen. De a mondatodból kiderül, hogy nem biciklisták, hanem kis senkik voltak ("a járdán álltak").(ez mondjuk nem biztos, hogy változtat a lényegen, sajnos sok olyan is kimegy az utakra, aki nem közlekedik, hanem hülyéskedik a haverokkal, na ők égetnek minket igazán)

Elm Creative Commons License 2003.06.19 0 0 573
Van.
Meg olyan is, - tegnap -, hogy semmibe vesznek, es fel se tunik a jobbkez adas kotelezettsege... es meg o tolat vissza, hogy mit pofazok, mikor ledudal, es csak csikorogva all meg, amikor atmegyek szabalyosan elotte. Mintha nem is lennek - mar ha elsobbseget kellene adni nekem.
Van ilyen is...

Az igazsag kedveert hozza kell tenni, hogy csak rutinbol ordibaltam utana, de mire visszatolatott, mar szepen megkerdeztem, hogy ugyan mar melyik a jobb keze, mire tekergette egy kicsit a fejet (marmint hogy nekem tenyleg nem volt tablam), es utana suru elnezest kert. Mondtam, hogy semmi baj.
Ennyi.

Ha olyat csinalnek, amit Te irtal - mert mondjuk a lampanal elszamolom magam -, akkor en is surun elnezest kerek, es nem pofazok, ha felmatricaznak az aszfaltra. Megerdemelnem. Ennyi.

Előzmény: bad_dog (569)
Elm Creative Commons License 2003.06.19 0 0 572
affene.
Szoval, az elso mondat vege:

Ha iranyonkent van egy-egy sav, akkor mar csak az autosok tomegei (illetve az, amelyik van olyan paraszt, hogy leall) miatt nem lehet kozlekedni...

Ja, amugy bocs az offert... :-)

Előzmény: Elm (571)
Elm Creative Commons License 2003.06.19 0 0 571
Ertem. Tehat - mivel arra reg jartam - a Bartokot ugy ujitottak fel, hogy van egy sav a ket iranbol kozlekedoknek osszesen. Mert hat ez tenyleg szopatas. Ha iranyonkent van egy-egy sav, akkor mar csak
Vagy netan a Moricz elott otszaz meterrel vege az utnak, es onnan mehetsz gyalog? (mint egy csomo kerekparut) Igen, tudom, a kerekpart a vallamra kaphatom, Te az autot nem, de ettol fuggetlenul az _kozlekesre_ alkalmatlan...

Ha nem igy van, akkor csak az elozo hozzaszolasbol tudok idezni, nekem nagyon tetszett:

"Tapasztalatom, hogy biciklivel közlekedve horror Bp. az autósok miatt; Autóval közlekedve horror Bp. az autósok miatt ..."

Csak hogy ertsd: en arra celoztam, ha az egyetlen uton, amin - szerinted is - _koteles_ vagy kozlekedni (kerekparut), ott oszlopok, viragtartok, egyeb kellemes meglepetest okozo targyak vannak, es gyalogosok, gyalogosok, gyalogosok... Te mit szolnal, ha _ALLANDOAN_ gyalogosokat kellene kerulgetned a Hungaria MINDHAROM savjaban?

Előzmény: malacgazda (568)
gyrk Creative Commons License 2003.06.19 0 0 570
hajtipajti volt.
Előzmény: Felhobari (566)
bad_dog Creative Commons License 2003.06.19 0 0 569
"Amikor a bringások átmennek a piroson, akkor jól körbenéznek és nem szoktak autósok elé bevágni"
Általában nem, de a kivétel erősiti a szabályt..
Pl, a Frankel Leó utca felől a Margit körutra ráhajtáskor kocsisor áll a lámpánál 3-4 biciklis suttyó áll a járdán, várnak, és amikor az autósok zöldet kapnak (addig vártak, meg sem moccantak a suttyók) akkor előttük át átlósan keresztbe igyekeznek ezerrel. Az autósok meg csak fejeljék le a szélvédót, ha nem akarják elütni őket....Most mázlijuk volt meguszták...
Van ilyen is....
malacgazda Creative Commons License 2003.06.19 0 0 568
Ha van kijelölt kerékpárút, akkor biciklivel akkor is azon kell menni, ha az "nem közlekedés, hanem szopatás". Az autósoknak is van egy csomó helyen "szopatás" (például a Bartók Bélát direkt úgy "újították fel", hogy az egy tömény kibaszás az autósokkal), mégse mehetnek a kreszt megszegve. A biciklisták se menjenek szabálytalanul, mert a kresz rájuk is vonatkozik! Ha én a 71-esen kocsival szabályosan közlekedve elütök egy szabálytalanul hajtó bringás "sietőt", akkor tán azzal rendezzem le a dolgot magam, a rendőrség, és a "siető" versenyző családja előtt, hogy Pistikének olyan sürgős volt áttekernie a szomszéd faluba?
Vagy mondjuk én "sietek" bringával haza, mert pl. szarnom kell. Sietésből a 71-est választom. Az úton a Corsában a mama megijed, félrekapja a kormányt, tömegbaleset, én meg védekezzek azzal, hogy "Szarnom kellett, siettem"? Na neeee....
Kulimász Creative Commons License 2003.06.19 0 0 567
Szégyellem magam, de nem figyeltem eddig. Számomra a hajtipajti gyűjtőnév lett az összes futárra.
Előzmény: Felhobari (566)
Felhobari Creative Commons License 2003.06.19 0 0 566
Csak egy kis pontosítást szeretnék eszközölni. Sokan mondják, hogy állandóan pontosítok, mondhatni szőrszálhasogató vagyok.

Amikor hajtisokat írtok biztos, hogy hajtisok?
Legyenek futárok. Tudjátok minden bogár rovar de nem minden rovar bogár Ált. Isk. 4. v. 5. ezt sose fogom elfelejteni.
Csak így hirtelen pár fitárszolgálat (majd mindnek ilyen hülye neve van)
Hajtás-Pajtás, Herce-Hurca, Pikk-Pakk, CCB (City Cycle Banditos), Rasta fixi (ez márm mondjuk rég nincs)

Felhobari Creative Commons License 2003.06.18 0 0 565
Sziasztok

OFF
Kicsit elmaradtam mostanság, de gondolom ennek örültetek kedves autósok.
ON

Szeretnék én is csatalakozni azokhoz akik autóval is meg biciklivel is közlekednek. Mielött belekötnétek: Van saját autóm és saját biciklim. Na tehát én szerintem elég reálisan tudom látni a helyzetet autósok és biciklisek között. Szerintem elég sokat ülök városban is autóban (csak indokolt esetben), mert BKV-ra nem szállok. Igen a biciklisek szabálytalanok. Átmennek a piroson, én mint már írtam egyre kevesebbszer. De engem akkor sem zavar ez, ha autóval megyek. Addig miért zavarna, amíg nem veszélyeztet . Amikor a bringások átmennek a piroson, akkor jól körbenéznek és nem szoktak autósok elé bevágni (nem hülyék, csak biciklisták). Ha a 2 kocsisor között elmegy vagy jobbról előz le se sz*rom, legalább ő haladjon én úgy is állok. Na ha levinné a tükrömet lehet, hogy megagyalnám.
Tapasztalatom, hogy biciklivel közlekedve horror Bp. az autósok miatt; Autóval közlekedve horror Bp. az autósok miatt (sokan vannak és állandóan beállnak a kereszteződésekbe, amikor csak az első mehetne be, ha nem biztos a kijutás), a biciklisek nem hátráltatják szabálytalanul az autósokat túl soxor és az autójuk éppségét mégritkábban.

(Pontos arányszámot nem nagyon tudok mondani, mert több autót és 4 biciklit használok, de kb:
10-12e autóval 3-3,5e biciklivel/év, szerintem ennyi már mérvadó mennyiség)

VDani: egy freeride gép abszolút nem városba való (rövid nyeregcső, széles gumi kis nyomáson), tehán a kátyús hozzászólásod az átlag usereket nem érinti.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.06.18 0 0 564
Ja, ja, el is felejtettem felírni magam, mert szombaton heveny dekoncentráltság miatt bukósisak nélkül indultam el. Igaz, csak 16 km, volt, de akkor is.
gyrk Creative Commons License 2003.06.18 0 0 563
ezúton szeretném csókoltatni azt a hajtipajtit, akinek dél körül a kékgolyó (!) utcában forgalommal szemben sikeredett jönnie. ráduddantottam, de csak nézett nagy boci szemekkel...
OpiumPapa Creative Commons License 2003.06.13 0 0 562
és utoljára :)))))))
Előzmény: Elm (561)
Elm Creative Commons License 2003.06.13 0 0 561
Sertodott meg a fene, csak elismertuk, hogy igazad van.
Most eloszor. :-))))
Előzmény: Kulimász (557)
Kulimász Creative Commons License 2003.06.13 0 0 560
Persze, aztán fölírnál az autós szégyentáblára, ahogy vontatnám magam után a guruló lábú, kivilágítatlan, féklámpa nélküli fotelt, ráadásul vonóhorog nélkül...Ha hajlandó vagy beleülni, megbeszélhetjük a dolgot!:-)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (558)
kukucs33 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 559
Na, akkor egy kövér ON:
Fölírom azt a két idiótát, akik egy triciklivel és egy bringával megálltak dumálni a budai bringaúton az Erzsébet-híd után a Batyi felé, pont a kereszteződés előtt, ott, ahol az autók feljönnek a rakpartról. Ezzel ügyesen elállták a bringások útját, mert ott ráadásul a bringaút süllyesztve megy a járdához képest, kétoldalt padkával. Többen szóltak nekik, de végül egy nagydarab srác "unszolására" tolták csak odébb a nagy arcukat.
Nem messze onnan vártam valakit, amikor megérkeztem ezek már ott voltak , kb 3-4 percig volt időm találgatni, hogy beborítják őket, vagy megjön az eszük, de úgy vettem észre, direkt csinálták a feszültséget.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.06.12 0 0 558
Na tessék, egy sértődős. :-) Inkább hoznál egy rendes puha fotelt ide a melóhelyemre, amiben kényelmesen elfekve lehet netezni. :-)

Azt hiszem, ez offolás volt, ugye?

Előzmény: Kulimász (557)
Kulimász Creative Commons License 2003.06.12 0 0 557
Nehogy má' megsértődjetek!!! Nem akarok én elzavarni senkit, inkább én távozom.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (556)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2003.06.12 0 0 556
Osztán nehogy ide merje tolni valamelyik az arcát, és elmondani, hogy ő másképp látta az esetet! :-)))
Előzmény: Elm (555)
Elm Creative Commons License 2003.06.12 0 0 555
Jo jo, igaz. Akkor ennyi (reszemrol).
Halljuk a felirasokat...
Előzmény: nomad von Fblodilovich (554)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2003.06.12 0 0 554
Kulimasznak teljesen igaza van. Ha mar egyszer szetoffoltuk a topikot a bringasok vedelmeben, akkor legalabb ezt a tenyt nem illene vitatni, nemde?
Előzmény: Kulimász (553)
Kulimász Creative Commons License 2003.06.12 0 0 553
"Ide főleg a felelőtlen biciklistákról szóló eseteket lehetne beírni.
Ha van valakinek képe, esetleg betehetné."

Ez volt a topicindító hozzászólás. Persze, néha lehet OFF-olni, ez nem téma. De Ti - az előbbi példával illusztrálva - az olaszos topicból csináltatok egy németes topicot.
De mindegy végül is, kereszteljük át "autós kontra biciklis" topic-nak és akkor egy szavam sem lehet. Mit csináljak, szeretem a rendet. Na meg a kötözködést...:-))))

Előzmény: Elm (551)
Elm Creative Commons License 2003.06.12 0 0 552
Szerinted, ha megjelenne ott 2-3 bringas, es elkezdene vitatkozni, hogy ot minden nap ezerszer akarnak elutni, es az autosok igy az autosok ugy, akkor az ottaniak nem vedenek meg a munder becsuletet...?
(Mert ugye mindket oldalnak igaza van, csak mindenki a sajat szemszogebe sarkitja a dolgokat)
Előzmény: Kulimász (548)
Elm Creative Commons License 2003.06.12 0 0 551
Maradjunk annyiban, hogy azt IS teszik...
Ha ott CSAK az lenne, hogy "felirnam ABC-123 rendszamu metalezust trabantot, mert ketesfelszer savot valtott index nelkul", akkor ott is maradna kb. hat ember akik egymast ezzel szorakoztatna (??). Itt meg egy, aki ide irogatna valamit. Nem?
Ott is eleg sok (off) tema megy, de szvsz valahol igy van ez jol. Csak huszonotodszor leragni ugynazt a csontot, az unalmas talan...

Irjal fel akkor bicikliseket. En nem irhatok fel mast, legfeljebb magamat...azt meg nem. A torveny ved, nem kell magam ellen valljak... :-)

Előzmény: Kulimász (550)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!