Keresés

Részletes keresés

kis59 Creative Commons License 2007.10.24 0 0 257

Köszi szépen a gyors választ.

Ez az a dolog, amire a prospektusokból nem lehet fényt deríteni.

Én szinte bánom már, hogy az NDK mosógépet - kis hibával - kidobtam....

Ezt á-tól z-ettig tudtam javítani, még egyszer az elektronikát is. (Elfüstölt benne egy tranzisztor.) Szóval nagy ökör voltam...:((

Az Ibernával úgy jártam - miután megtudtam, hogy mennyiért javítják és magamhoz tértem a sokktól - kibeleztem belőle a vezérlőpanelt, megdöbbenve tapasztaltam, hogy az IC-k teteje le vannak festve. Valamikor még úgy volt, ha valamelyik IC, v. tranzisztor elfüstölt (pl. a rádióban a végfok), akkor az emben némi küzdelem után kiforrasztotta, majd a katalógus alapján szerzett egy másikat, aztán forrasztás bele....

Ma már nem így van sajna.

Előzmény: Törölt nick (256)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.15 0 0 256
Ariston.
A tetején lévő tartályban nagyon vékony és hozzáférhetetlen réseken keresztül folyik ki a -valljuk be, sokszor sűrű - öblítő, mosószer... nálunk ez minden igyekezet és trükk ellenére beszürkült, befeketedett a penésztől.
A mosógép tetejénél nyitáskor (hiába a gumiszél) sérül a zománc, már 2 hónapos korában rozsdásodott.
A mosógép először 1,5 évesen ment tönkre, akkor cserélték a teljes elektronikáját, majd a garancia lejárta után pár nappal ismét elfüstölt az a kis bizbasz, amitől működik.
A szerelő azt mondta, sajna ez ariston-probléma.
Én többet ilyet nem veszek, undorító a penészes mosószertároló
Előzmény: kis59 (255)
kis59 Creative Commons License 2007.10.15 0 0 255

Üdv!

Szerencsére nekem nem különösebben volt gondom a penésszel (Iberna elöltöltős), mivel a 4 gyerek miatt állandóan ment, nem volt ideje penészedni. Viszont 10 év után "csapágyas" lett,  cserélnék én csapágyat (2-3 ezer Ft), de nem lehet belőle kibányászni...

Van ugyan egy Zanussi gépünk (Tesco-árú..:(( ) , de olyan lassan mos, valamint baromira alacsony a centri fordulatszáma. Mivel ez is gyakran megy, nem a gép penészedik, hanem az egész lakás....:(((((

Kénytelenek vagyunk egy jobbra cserélni (mosó-szárítóra) a centri miatt.

TUD VALAKI infót adni, hogy az Ariston gépek hogyan válnak be?

 

Nekem az a bajom vele, hogy elöl nincs neki szűrőcsapdája (az Iberna egyszer egy 1 Ft-os miatt leégett, ez 30 000 Ft-omba került:)

Köszi

zsombolya Creative Commons License 2007.10.02 0 0 254
és nekem is ugyanez:((( a fehéreken már akkor látom amikor kiveszem....
Előzmény: emenke (253)
emenke Creative Commons License 2007.09.30 0 0 253
Sziasztok!Nekem is ugyanez a problémám ugyanilyen mosógéppel.Vasaláskor derül ki a folt.Van megoldás a problémára?
Előzmény: kert-esz (149)
M L Creative Commons License 2007.09.30 0 0 252

Sziasztok!

Nekem Whirlpool AWT7125 tip. 6. érzék felültöltős mosógépem van. Sajnos egy költözés alkalmával etűnt a használati kiskönyve. Most elromlott a gép. Nem centrifugált ki mosás végén. előszőr csak ezt vettem észre. Most már, ha elinditom a mosást fúra hangokat hallat és néhány perc mulva lekapcsol és kiirja a 06 P  hibát. Tudna nekem valaki segíteni. Az ékszíj a helyén van azt megnéztem. Előre is köszönöm a segítséget.

honved Creative Commons License 2007.08.31 0 0 251
Tényleg van, az Üllői úton (Nagykörút és Klinikák között, 101. szám) lévő márkaboltjuk kirakatában is van egy "minimosógép".
Előzmény: micsf (249)
pumpika666 Creative Commons License 2007.08.29 0 0 250

ha még mindig keresel ilyent, candy nevű olasz cégnek voltak(vannak???) tavaly még kisebb gépei, amik alacsonyabbak, mint a szabvány 85 cm

Előzmény: micsf (249)
micsf Creative Commons License 2007.08.13 0 0 249

Sziasztok!

 

Lenne egy probémám. Remélem tud valaki segíteni. Szeretnék vásárolni egy mosógépet, de nem találok megfelelőt.

Nemrég költöztem másik lakásba, és az előző  tulajdonostól örököltem egy régi mosógépet, ami már javíthatatanul elromlott, ki kell dobni. A probéma az, hogy kicsi a fürdőszoba, és nem fér be a mostaninál nagyobb mosógép.  A méretei: magasság 62 cm, hossz 57 cm, szél 40 cm. A legtöbb mosógép 85 cm magas ami már nem férne el a mosdókagyló miatt. Gyártanak még ehez hasonló méretű mosógépet? Hol lehetne venni ilyet Budapesten vagy környékén?

semmise Creative Commons License 2007.06.08 0 0 248

Nekem van 1 olyan véleményem;
hogy szimplán csak sz*r az a mosószer;
amit a gépben használtok..





maya76 Creative Commons License 2007.05.23 0 0 247
Sziasztok! Le tudná irni nekem valaki,hol van pontosan a szivattyu az automata mosogépben és hogy néz ki? Odáig már eljutottam,hogy leszedtem az oldalát. Köszike!
Bendusz Creative Commons License 2007.04.12 0 0 246

Sziasztok!

Nahát, jó, hogy rajtam kívül is van elégedett ökomag használó. Ezúton köszönöm a megerősítő hozzászólást Ardeának.

Egyébként heted7-nek üzenem, hogy az ökomag használata előtt vízkövesedett a gép, úgyhogy nem kísérletezek a magnélküli mosással. Azért köszi a tanácsot.

ardea Creative Commons License 2007.04.06 0 0 245

Lenne egy kérdésem.

 

Kaptunk egy használt mosógépet, egy elöltöltős komolyabb darabot, úgy 5-7 éves.

Nem volt még vízkőoldózva, nem használtak hozzá lágyítót.

Olyan, mintha nem vízköves lenne, hanem mintha a mosópor kövesedett volna bele. Kicsit zsíros tapintású, nagyon lúgos kő van rajta mindenhol.

Segítsetek, mivel pucoljuk ki???

ardea Creative Commons License 2007.04.06 0 0 244

Sziasztok.

Mi is használjuk az ökomagot, úgy 5 éve.

Tényleg nem puhítja a ruhát, de kevesebb öblítő és mosópor kell, mert lágyítja a vizet. Nálunk nagyon kemény, Fejér megye.

VISZONT: a mosógépünk nagyon szép, vízkőmentes. A dob csillog, pedig a masina túl van a nagykorúságon, sőt! Egy felültöltős ősdarab.

A szerelő az évi nagyvizitnél meg is jegyezte, hogy nem látott még ilyen szépen megkímélt mosógépet ebből a fajtából.

Én állítom, hogy az ökomag (is) tehet erről. Amióta használjuk, nem kellett vízkőoldós üresmosást indítani. Igaz, hogy a szűrőt kb havonta kitakarítjuk, és mindig jön belőle ilyen darabos dzsuva.

freyya Creative Commons License 2007.04.04 0 0 243
Nem tesz jót a gépnek, ha oda is megy víz, ahová eredetileg nem tervezték. Én is elcsesztem így az enyémet, 15ezer forintomba került, hogy rendbehozzák. Ruhát festettem gépben, és mivel nem akartam, hogy az igen nehezen tisztítható mosószeradagoló is festékes legyen, kivettem, és anélkül indítottam el a gépet. De sajna kiderült, hogy a mosószeradagoláson kívül némi szigetelő funkciója is van annak a műanyagizének. Víz ment a fedélkapcsolóba, és többet be sem akart indulni a gép, amíg ki nem cserélték az egész kapcsolót.
Előzmény: monla (235)
rkyra Creative Commons License 2007.03.29 0 0 242
Nem akarlak elkeseríteni, de ahhoz, hogy a szivattyút kitisztítsd le kell szedni a mosógép oldalát. De csak ha vállalkozó szellem vagy.
Egyébként jó helyen jársz. A kis propellert még le kell szedni és azalatt van a töménytelen mennyiségű vízkő.
Vízbefúvó csövecske: nekem felültöltős gépem van, és ha kinyitom a tetejét, akkor a perem alatt található, a kezelőpanel felöli oldalon.
Lehet, hogy neked elöltöltős van? Mert nekem a tetejét se kellett csavarozni, csak két kallantyú tartotta a kezelőpanel fedőlapját.
Előzmény: monla (241)
monla Creative Commons License 2007.03.29 0 0 241

Szia!

 

És hogyan jutottál a szivattyúhoz? Hogyan kell azt szétszedni?

Elől a gépben a leeresztőt megnéztem, ott van egy kis propeller, azt láttam. Itt is minden rendben volt, nem volt felakadva és összegyűlve semmi. Viz sem sok volt benne.

 

Hol lehet szétszedni a szivattyút? És hol van a vizbefúvó csövecske amiről irsz? Én még csak a gép tetejét csavaroztam le, ott láttam a kis feszitó rúgót, ezen állitottunk, hogy az öblitőt a megfelelő időben adja a vizhez. Ennyi az össz gép ismereten.

 

Viszont a mosott ruhát sem centrizte ki eléggé, vizesek maradtak, és nagyon nehezen száradnak.Szerintem ez is a program rövidülésből eredhet.

 

Tehát még mindig szivattyú, és program rövidülés a gondom.

Várom tanácsaitokat!

 

Üdv: monla

Előzmény: rkyra (240)
rkyra Creative Commons License 2007.03.28 0 0 240
Szia!

Nem vagyok szakember, de én múltkor atomjaira szedtem a szivattyút, ugyanezen oknál fogva, hogy elég szörnyű hangja volt. Olyan fémes, szenvedő hang. Meglepődve tapasztaltam, hogy olyan mértékig tele volt vízkővel, hogy csoda, hogy még forgott.
Azóta szerencsére semmi baja.
Mivel ugyanekkor a kapcsoló panelt is le kellett szednem, mert a nagy tisztogatás közben kiakasztottam a vízbefúvó csövecske kampóját, tudom, hogy bizony oda is könnyen bemehetett a hab. És mivel ezeknek a gomboknak egyenesen az elektromos dolgokhoz kell lemenniük, hát...
Előzmény: monla (235)
heted7 Creative Commons License 2007.03.28 0 0 239
Egy próbát megér ránézni a szűrőre. Elöl alul kell kinyitni egy huszassal, és felkészülni hogy kb. 2-3 deci víz kifolyik. Nézz rá, hogy tiszta-e! Két perc az egész.

H7
Előzmény: monla (237)
hive Creative Commons License 2007.03.28 0 0 238
Akkor sajnos nincs ötletem :-(
Előzmény: monla (237)
monla Creative Commons License 2007.03.28 0 0 237

Szia!

 

Köszönöm a válaszodat. Először is, igaz, lemaradt: a viz leengedéssel eddig semmi baj, a mosdókagylóba üriti, ahogyan elő van irva a nagykönyvben. Ezzel nincs semmi baj, csak a programok rövidüléséevl legfőképpen!

 

monla

Előzmény: hive (236)
hive Creative Commons License 2007.03.28 0 0 236

Kedves monla!

 

Nekem nem derült ki egyértelműen a hsz-odból, hogy a víz hova jut a gépből, ezért lehet, hogy rajtad nem segít az én tapasztalatom, de esetleg mások hasznát vehetik.

Végigcsináltam először az ecetes, majd a vízkőoldós mosást is. A gép csodás lett. Amíg csak üresen (értsd ruha nélkül) ment a gép nem is volt baj. De az első igazi mosásnál én azzal szembesültem, hogy a szivattyú nem nyomja ki a vizet a gépből. Hosszas küzdelem (és többszöri fürdőszoba-elárasztás) után jöttünk rá, hogy a fali lefolyót dugította el a dzsuva. Teljesen szét kellett szedni, hogy ki tudjuk pucolni, tele volt darabos vízkővel. A szivattyú lehet, hogy neked is azért ad ki fura hangokat, mert valahol (szűrő, stb.) el van dugulva a rendszer. Ettől valószínűleg független a programok rövidülése.  (Sajnos esélyesnek tűnik az automatika megkergülése.)

 

Üdv, hive

Előzmény: monla (235)
monla Creative Commons License 2007.03.28 0 0 235

Üdv minden Kedves sorstársamnak!

 

Pár napja lgnagyobb elkeseredésem közepette találtam rá a fórumra. VÉGIGOLVASTAM! Ekkor szembesültem a ténnyel, nem vagyok egyedül a penészes és büdös WHIRLPOOL mosógépemmel.

 

Mitagadás, ez nem vigasztalt, de kipróbáltam egy alapos Flóraszeptes átfőzést.

A műveletet kétszer inditottam el, fél-fél doboz flóraszepttel 95 fokon.

Hát az biztos, hogy ahol lehetett, ott mindenhol dűlt a hab a gépből. Emiatt többször leállitottam, majd pár perc pihentetés után folytattam. A végeredmény mindkét alkalommal piszkos darabos mosóviz volt.

 

Azonban a második nagyon habos mosás közben, amikor inditotta a szivattyút, nagyon furcsa dübörgő hangot adott, inkább félelmetes volt, mint szivattyú hang. Gyorsan megállitottam ekkor is, mondván ide is belement a hab, had ülepedjen kicsit. Igy is lett, mert az újra inditás után normál hanggal üzemelt a szivattyú. Na ezt a hangot, és műveletet a mosás végéig többször meg kellett ismételnem.

 

Utána két nap múlva jött az igazi meglepetés. Normál mosást inditotta, ami eddig normál időként 1 óra 55 perces program. Furcsa volt, mert a főmosás igen gyorsan lement, elkezdett öbliteni, majd jött a dübörgő szivattyú!! Újra igy indult, nem állt vissza az eredeti működése. Ráadásul lement a program 1 óra 10 perc alatt.

Na ez van, inditsuk a második próbát: az eredmény a szivattyúval hasonló, sőt a mosási idő tovább romlott, már csak 40 perc lett a közel 2 órás programból.

 

Mi lett az én "kedves, drága", már nem büdös mosógépemmel?

A habos főzés megártott volna neki?

 

Egyébként azt már rég tapasztaltam, hogy az öblitőt nem adja végén hozzá, hanem már a főmosás alatt beleengedi a vizbe. Itt egy szakember tanácsára állitottunk a húzó rúgó feszességén, és ez meg is oldotta. Újra öblitő illatúak voltak a mosott ruháim. Itt láttam, hogy a rúgó mit és a programkapcsoló mit és hogyan mozgat, hogyan állitja a vizsugár irányát.

Én még arra gondoltam, hogy a mérhetetlenül nagy hab, esetleg ide is bement, és ebből ered ez a gond? Talán megbolondult a programkapcsoló????

 

Kérlek kedves sorstársaim, osszátok meg velem ezirányú tapasztalataitokat és vélemyéeiteket!

Ha jól tudom, akkor van köztünk egy szakember is! Nagyon várom az Ő véleményét és legfőképp TANÁCSÁT!!!!

 

Köszönettel:

monla

 

 

 

heted7 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 234
Szia!

Nyugi, nem bántottalak. Az amúgy nem cikk, csak egy reklám. Bizonyítékot sem nagyon látok, és az egész a természettudományos ismereteim fényében, ha nem is lehetetlen, de igen valószínűtlen. Szerintem próbáld meg csodagolyó nélkül is, de úgy, hogy semmi mást nem változtatsz. Ha eddig nem vízkövesedett a gép (ezt azért neézd meg alaposan előtte), akkor ezután sem fog.
Előzmény: Bendusz (228)
Bendusz Creative Commons License 2007.03.22 0 0 233

Helo,

kíváncsi vagyok, lesz-e változás. Tudom, hogy ez itt nem a reklám helye, de én a DM-ben és a Rossmann-ban is kapható német gyártmányú, Frosch-nevű (Aloe-verás) másfél literes folyékony mosószert használom egy ideje (98 %-ban lebomló, természetbarát), és óriási a különbség. Még a férjem is megjegyezte, hogy sokkal puhábbak a ruhák, ez pedig már tényleg jelent valamit, mivel nem az a típus, aki ilyesmivel foglalkozik. Mondjuk drágább, az igaz, de nagyon jó az illata, és legalább úgy mos, mint a Persil. Nyilván a gyümölcsfoltot nem viszi ki ez sem. Na, mindegy. Üdv. mindenkinek. Ja, a Flóraszeptes átmosás az én penészes mosógépemen is segített. Köszi mindenkinek.

Előzmény: freyya (231)
gergo.9 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 232
Sziasztok!
Ha mosás után büdösek lesznek a ruhák(főleg ha nem egyből vesszük ki), és néha még a mosógép is, akkor az a penész miatt van?
Van úgy hogy egyből nem érzem meg a ruhán, csak miután felvettem és mondjuk elindultam a suliba, akkor érződik rajta.
freyya Creative Commons License 2007.03.20 0 0 231
Ez jó tipp, köszi, kipróbálom. Utálom már a smirgli pólókat. A mosógépet még nem néztük, gond még nem volt vele. Még csak 2 éves.
Előzmény: Bendusz (230)
Bendusz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 230

Helo,

a ruhák nálunk sem lettek sokkal puhábbak a magtól, viszont a mosógép vízkőmentes. Néztétek már a mosógépet? Nekem akkor lettek sokkal puhábbak a ruhák, amikor a por állagú mosóport lecseréltem folyékonyra.

Előzmény: freyya (229)
freyya Creative Commons License 2007.03.19 0 0 229
Nekünk van ilyen golyóbis, használjuk is, de még nem vettük észre, hogy lágyítaná a vizet, a ruhák mindenféle csodaöblítő és persze a golyó dacára sprődek mosás után.
Előzmény: Bendusz (228)
Bendusz Creative Commons License 2007.03.19 0 0 228

Kedves heted7!

Gondolom nem olvastad el a cikkeket, amiket az Ökomagra vonatkozóan csatoltam. Amit írtam nem marhaság, hanem bizonyított tény. De sajnos vírusokat nem öl a számítógépben... Egyébként nem vagyok érdekelt a terjesztésben, csak egy átlagvásárló, aki talált valamit, ami tényleg működik, azt tudja, amit állítanak róla, és gondoltam naívan, hogy másokkal is megosztom eme örömteli felfedezésemet, de kösz, sikerült elvenni a kedvemet. Kívánok sok vízkőmentes mosógépet az életben!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!