Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20570

Olvasd el a törvény idevágó részét.

Előzmény: csöszke 63 (20568)
csöszke 63 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20569

"Mert ha a múlt havi jövedelmem 40% úgy néz ki pld több mint az ehavi  jövedelmem 100%-a, mivel 10 napig beteg voltam, és az alkalmi dolog nem táppénzalap, olyankor 0Ft a jövedelem!

De ha átlagot számolunk is a kettő között, akkor is ha beteg vagyok és 80-90%-a a gyt a bevételemnek, akkor konkrétan nem fogom tudni kifizetni, és nem akaratról van szó, és a következő haviból sem biztos hogy képes leszek, sőt fogalmam sincs mikor tudom egy-két ilyen hónapot bepótolni!!!

 

Vagy mivel próbáljam meggyőzni feleségem, hogy csak % os módon havi más-más összeggel lehetséges ez!?"

 

 

 

 

 No.....hát erre írtam én azt, hogy akinél a gyerekek vannak elhelyezve, na ő nem problémázhat ilyen, és ehhez hasonló dolgokon. Hogy egy esetleges állományt mivel és mikor pótol be. A kölköknek enni kell, inni kell, otthon kell, ruha kell, tankönyv kell, sportolni kell,  és csinálja, és bepótolja....... teker egyet a varázspálcáján. :))) Mert ha már előre ilyeneken rágódna, aggodalmaskodna, becsavarodna fél év alatt...:)))

 

Egyszer régen a sógorom építkezés közepén ült úgy kb: 3 órája a konyhában, és azon gondolkozott, hogyan mehetne jobban a munka.........

Hát úgy hogy csinálod vazze..... :)

Előzmény: Törölt nick (20567)
csöszke 63 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20568

No....mind a kettőnknél volt megállapítható rendszeres jövedelem. És pont azért, mert ugye mi van akkor, ha egész hónapban állományba van a drága, vagy elveszíti a munkáját, vagy bármi olyan történik önhibáján kívül persze, hogy nem lesz hivatalos jövedelme, a bíróság úgy határozott , hogy a mindenkori fizetésének 20-20%-a, de minimum 15.000.-/gyerek. ( a fix összeg értékét mi, közös megeggyezéssel határoztuk meg) Nem most volt....

Nem tévedés, vagy nem tévedés, ott áll a bírósági végzésen....

A bíróság arról határoz, amiben a felek közösen megállapodnak. Egyfajta megállapodást nem enged, és papíroz le a bíróság, ami sérti a gyerek (ek) érdekeit.

A másik a vagyonelosztásnál, egyik fél sem mondhat le a közös tulajdon ráeső részéről a másik javára. Az ilyen jellegű megállapodás semmis, és bármikor kérhető a vagyon megosztása, nem évül el.

 

Előzmény: Törölt nick (20560)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20567

Nade ki beszél itt nem teljesítésről????:))) A jóember csak bizonytalan volt, az eseti jellegű bevételeiből fizetendő gyt tekintetében, valamint az ingatlan tulajdonrésze rendezésére kérdezett rá. Egy szóval nem mondta, hogy ne akarna fizetni...:)))

Előzmény: genyanya (20564)
csöszke 63 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20566

Pontosan... Köszi :))

Előzmény: genyanya (20564)
csöszke 63 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20565

hmmm.....

pont azt próbálom megértetni, hogy akinél ott vannak a kölkök, az nem nagyon keres kifogásokat, mert nem tud. Mert ha pénzt kell vinni a suliba, akkor befizeti akkor is, ha éppen álományba volt, vagy kevesebb volt a fizetése. Nincs más választása. Legfeljebb a gyerekek parízert vacsiznak ő meg semmit.

Aki fizeti a gyerektartás, hamarabb tárja szét a kezét, hogy de hát hogyan, miből, és mi lesz ha?

Két gyerekkel, (iskolások) 25.000.- rezsivel, 35.000- fizetéssel maradtam egyedül. A volt párom fizette a kötelezőt, és tárogatta a karját, hogy de hát miből? meg hogyan? és akkor ő miből él? Én meg a szarból is pénzt csináltam, és befizettem mindent, és nem volt adósságom semerre.

Én felajánlottam, hogy osszuk meg az elhelyezést....fele idő nálam, fele nála, (nincs gyerektartás) összes egyéb költség közös. Nem kért belőle.....szerinted miért? :))

Úgy kb: Kétszer annyiba lett volna neki havonta. Megoldottam, nem tárogattam a kezeim, hogy de hát mi lesz ha, meg miből, és és akkor most velem mi lesz?

És asszem nem vagyok ezzel egyedül a nők közt.

Egyébként minden tiszteletem azoké a férfiaké, akik gondoskodnak....és nem csak kizárólag anyagilag. És nem kisebb vagyonokról beszélek, hanem egy teljesen átlagos, havi 20.000.- 25.000.- Ft gyerekenként.

 

Ha olyan aki azon aggódik, hogy hogyan fog fizetni gyerektartást, ha elveszíti a munkáját, ha álományba megy, ha kevesebb lesz a fizetése, hogyan nevelné őket fel saját háztartásba egyedül? Egészen biztos vagyok benne, hogy nem csapná zaciba őket mert szarabb hónapok vannak, vagy jönnek, hanem előkaparná akárhogyan is amit a gyerekekre költeni kell. Ellenben ha fizetni kell a gyerektartást, az már más elbírálás alá esik? Akkor nem kaparjuk elő.....majd megteszi akinek a háztartásában élnek......ennyi.

Előzmény: Törölt nick (20562)
genyanya Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20564

khmm. nyugi.

 

épp azt mondja, hogy az senkit nem érdekel, ha anyunak esik ki pár hét munka, akkor is etetnie kell a kölköket... hát őt sem érdekli, ha apunak esik ki valami. neki IS folyamatosan KELL gondoskodni az övéiről, és nem előre kifogásokat gyártani.

 

(érdekes látni itt a régi/új rossz tapasztalatokból hozott sérelmek megjelenését. előre félek tőle, hogy mi lesz, ha egyszer -csaknem! - én is válok majd...)

Előzmény: Törölt nick (20562)
csöszke 63 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20563

Nem kell sírni :))

Ha gyerek van, arról gondoskodni kell.... nem extra igényeket kielégíteni, senki nem azt mondja, hogy ürítsd le a bankkártyádat, és a gatyádat is add oda. De egy gyerek havi szinten pénzbe kerül. és nem csak a ruha, cipő, és a menza. És ez két ember feladata előteremteni. Nyafogással, hogy de mi lesz ha,........ ez nem fog menni. Akinél ott vannak a kölkök nem ér rá nyafogni.

A legjobb megoldás, az, ha mind a két szülőnél van otthon nekik, szoba, élet. Egy hónap vagy egy hét, vagy két hét anyánál, aztán apánál, nincs gyerektartás, és minden egyéb költség, mint pl: sulitáska, könyvek, osztálykirándulás, ruha, cipő, nyári tábor, sport, fele-fele költség. Ha legutóbb én voltam állományba az egyikkel, legközelebb a másik megy táppénzre.(egyébként egyre többen oldják meg így)

Szerinted kevesbbet költene így?? :)) Kötve hiszem. nyafogni sem érne rá, hogy de mi lesz ha.... ha kinőtte a cipőt , venni kell.

Előzmény: Törölt nick (20559)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20562

"...mindez azért, mert anyátok is megfázott a múlt héten, ti meg elrontottátok a hasatokat egymás után a múlthónapban, így a majd kéthónap álomány minuszba verte a kasszátokat, de hát te sem tudsz gondoskodni róluk. Azt veszem észre, hogy kibúvókat keresel....mi lesz ha????"

 

Ja, értem, szóval ha te fázol meg és "állományba" mész, az OK, de ha a másik, akkor az kibúvó, mert mi lesz ha?:DDDD

Előzmény: csöszke 63 (20561)
csöszke 63 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20561

"Tényleg, ha jelentősen változnak a jövedelmi viszonyok, pld. nekem az eddigi 200e helyett havi 80e-et kapok, mert ilyen munkát találok... van ilyenkor lehetőség a gyt felülvizsgálatára? ...vagy adjam el a fényképezőt, hogy tudjam fizetni pár hónapig még? Utána meg vegyek fel hitelt... és kezdjem kiárulni amim van, és talán előbb találok jobb munkát mint elfogynak a dolgaim? De tényleg! Ilyenkor mi van!?"

 

Ilyenkor odamész a gyerekeidhez, és elmondod nekik a szemükbe nézve, hogy apátok egy élhetetlen f@szkalap, nem tud rólatok gondoskodni, ugyhogy ha anyátok nem tudja kifizetni a gázszámlát, vagy nem tud befizetni benneteket az osztálykirándulásra, vagy télen is sportcipőben jártok, mert nincs pénz csizmára,  mindez azért, mert anyátok is megfázott a múlt héten, ti meg elrontottátok a hasatokat egymás után a múlthónapban, így a majd kéthónap álomány minuszba verte a kasszátokat, de hát te sem tudsz gondoskodni róluk.

Azt veszem észre, hogy kibúvókat keresel....mi lesz ha???? Ha anyukámnak kukija lenne, ő lenne az apukám.

Szedd össze magad, és gondoskodj a gyerekeidről.

 

 

"Születéstől az egyetemi tanulmányok végéig átlagosan 30 milliót költenek egy gyermekre. Évente átlagosan 1,26 millió forintba kerül egy gyermek nevelése. A Tárki kutatói"

 

De hát szegény ember vízzel főz, és spórol ahol tud. Tehát vegyük a felét, mert egy átlagos család ugye nem tud ennyit költeni, ha akarna sem.Felét véve, kettőtökre elosztva, havonta úgy kb: 50.000.-jut rád a két gyerekre.

De mi lesz ha álományba mész? Ha elveszíted a munkádat? Ha kevesebbet keresel? Ne törődj vele....az asszony majd megoldja. Ezzel én is így voltam válás után két gyerekkel. A napi  9 orás munkám mellett hétvégén lépcsőházat takarítottam, kocsmákba kisegítettem, mindent elvállaltam hogy enni tudjunk, és működni. Az exemet meg jól megértettem, hogy neki is élnie kell, új család stb. ő széttárta a kezét, hogy ennyit tud fizetni, éppen a kötelezőt.....

Nekem meg elő kellett teremtenem, mert ha az én hűtőm üres volt, nem csak én éheztem, hanem a gyerekek is.

 

 

Előzmény: esküvöfotós_istván_szege (20553)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20560

És egyébként is tévedsz. A bíróság 15-25%-ot állapít meg gyerekenként, MINDKÉT szülő jövedelmi viszonyait és a gyerekek szükségleteit figyelembe véve.

De ha nincs rendszeres, megállapítható jövedelem-jellemzően adócsaló vállakozóéknál-akkor fix összegben határoz a gyt-ről.

Előzmény: csöszke 63 (20558)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 -1 0 20559

Nyilván.:))) Komolyan, mindjárt elsírom magam...:DDDD Azt meg hátborzongatóan primitívnek és ostobának, a gyerekekre meg különösen károsnak tartom, ha az egyik szülőt bankjegykiadó automatává próbálják degradálni...

Előzmény: csöszke 63 (20558)
csöszke 63 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20558

A bíróság 20-20 %-ot fog megállapítani, és a fix összeg közös megegyezésen múlik. Tehát lehet pl: minimum 25.000.- 25.000.- gyerekenként.

Ahogy a gázműveket, az áramszolgáltatókat, a vízművet, és az iskolát sem érdekli, hogy a volt feleséged miből fizet, hogy volt-e álományba, hogy van-e munkahelye, hogy miből fizeti ki a tankönyveket, a ruhákat a gyerekeknek, úgy az sem érdekel senkit, hogy te hogyan kaparod elő. Apa vagy, és vannak gyerekeid, akiket ketten a volt feleségeddel kell anyagilag támogatni, és biztosítani a fejük fölé a fedelet, a vizet, a villanyt, a meleget, a ruhát, az iskolát, sportot, és amire szükségük van. Ne a kibúvót keresd, hanem teremtsd elő. A feleséged helyébe nálad helyezném el őket, és akkor kinek panaszkodnál, ha nem csak magad miatt vagy állományba, hanem ők is betegek, úgyanúgy fennáll a veszély hogy holnap lesz-e munkád, és a menzát is fizetni kell, a könyveket is, ruhát nekik, meleg öszkomfortos otthont. Az exed meg elintézné azzal, hogy leteszi a fix 50.000.--et, síró szájjal, és mi van ha nem tudja, mi van ha állományba van, mi van ha munkanélkül lesz, de annál több gondja nincs mint hogy fizet. Neked meg meg kéne oldanod, mint ahogy ő is megfogja.

Szomorú, hogy a bíróságnak kell köteleznie egy szülőt, hogy gondoskodjon. És ne kifogásokat keressen, hogy miért nem tud a gyereknek cipőt venni, vagy meleg otthont biztosítani. Mert attól hogy nem te neveled őket neked kell anyagilag gondoskodnod róluk. Hidd el, te állsz a könnyebbik oldalon.

Előzmény: esküvöfotós_istván_szege (20553)
_tyúkanyó Creative Commons License 2011.11.25 0 0 20557

A jogi kérdésekben nem tudok segíteni :(, de:

 

Gratulálok, és további sok boldogságot kívánok Nektek!!!

 

Előzmény: Pitecus (20555)
Réka70 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 20556

Ha időközben csökken a fizetésed, természetesen kérheted erre tekintettel a gyermektartásdíj leszállítását. De ha egyezséget kötsz, akkor két éven belül nemnagyon lehet egyezséget megváltoztatni. Van rá példa persze, de nem örülnek neki. A váláshoz nem feltétlenül kell ügyvéd. Ha nincs ügyvéded, a bírónak felvilágosítást kell adnia részedre a jogaidról és kötelezettségeidről. De ha van ügyvéded, akkor még ha látja, hogy valami nem úgy van ahogy kellene, akkor sem szólhat, mert az az ügyvéded dolga lenne. Ha kiskorú gyerek van, akkor minimum két tárgyalás kell a házasság felbontásához. Ha még nem vagytok túl az első tárgyaláson, meg is várhatnátok és ott a bíróval a kétségeidet részletesen megbeszélheted. Ha ügyvéded nincs, neki tájékoztatnia kell a lehetőségekről, vagy megoldásokról. A második tárgyalás pedig kb. két hónap múlva lesz, addig megtudjátok a feleségeddel is beszélni, hogy kinek milyen egyezség felel meg. De az egyezségnek az a hátulütője, hogy ott valamelyik félnek vagy esetleg mindkettőnek engednie kell. Mert ha válik két fél, mindkettőnek van valami elképzelése, ebből engednie kell egy kicsit, hogy létrejöjjön az egyezség, másképp nem megy.

Előzmény: esküvöfotós_istván_szege (20553)
Pitecus Creative Commons License 2011.11.24 0 0 20555

Sziasztok!

Segítséget kérnék jogász guruktól.

Múlt héten a párom az volt menyasszony lett és felvette a pitecusné titulust...:-)I

A sok átírási procedúrán felül 2 kérdés foglalkoztat.

 

1. Akkor a feleségem egyenjogú gyám lett velem a fiam részéről, illetve a kislányának törvényes képviselője lettem?

 

2. Ugye már nem 2 külön csp.-t kell, hogy kapjunk, hanem egy 2 gyerekest (ami ugyebár kevesebb, mint az 1 gyerekes.). Hogy kell ezt értelmezni, illetve hogyan tudjuk ezt talán megbontani 1-1 személyre, ha ez érdemben jelent valamit?

(Tehát ugyanúgy kapjuk, mint eddig, csak a 2 gyerekes család megállapított értékét elfelezve)

Üdv

pite

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.24 0 0 20554

Szerintem keress meg egy ügyvédet a kérdéseiddel.:)) Igen, a körülményeid jelentős változása okot ad a gyt felülvizsgálatára, de ha ezzel visszaélésszerűen kívánsz élni, az visszaüthet.:)) Változatlanul azt javaslom, hogy a munkaviszonyodból származó jövedelmeidből fizesd ki a kötelezettségedet- a tulajdonrészedre eső résszel csökkentve- és az eseti bevételeidet arra használd, hogy SZEMÉLYESEN költsd a gyerekeidre, hogy legyen ilyen élményük is...

Előzmény: esküvöfotós_istván_szege (20553)
esküvöfotós_istván_szege Creative Commons License 2011.11.23 0 0 20553

Ez igy van, csak közös megegyezés alapján való válás, meg az ügyvédi költség ha a birósággal akarjuk meghatároztatni hogy mit hogyan, egészen más, és ha elfajulnaka dolgok, nem is nagyon lesz mit elosztani, mert a per egy vagyonba is kerülhet... ügyvédek, szakértők, értékbecslő...

 

Szóval amit papirra leirunk azt mindkettőnknek el kell fogadni, és igy van, természetesen az hogy én korrekt akarok lenni, az nem jelenti azt hogy velem is azok lesznek, de épp azért számomra is elfogadható dolgokat akarok látni azon a papiron. Ehhez meg ötlet, példa kell, hisz tulajdonképp nekem az a nettó 120e Ft egy rendes 160 órás munkaviszonyból származik, ami mellett a plusz munka vállalása esetleges! Az hogy szerencsére a hobbimmal dolgozhatok mellette, és máshogy értékelem és bírom a túlórát,  az szerencse, de nem egy biztositás! Attól még kimutatható jövedelem, tiltható, de nem fix, és nincs semmi garancia arra hogy lesz holnap, vagy a jövőhéten!

Viszont megértem feleségem is, hogy ő tervezni akar! Tudni akarja hogyha a vizet, áramot, gázt.... kifizeti, akkor mivel számolhat mennyi marad, és nem pár hónapra előre! Viszont ezzel visszaélni is lehet, és nagyon keskeny a határ! Hisz bármikor munkanélküli lehetek, vagy történhet bármi ami miatt munkát kell váltanom, és egy másik munka mellett nem biztos hogy tudok pluszt vállalni! 

Tényleg, ha jelentősen változnak a jövedelmi viszonyok, pld. nekem az eddigi 200e helyett havi 80e-et kapok, mert ilyen munkát találok... van ilyenkor lehetőség a gyt felülvizsgálatára? ...vagy adjam el a fényképezőt, hogy tudjam fizetni pár hónapig még? Utána meg vegyek fel hitelt... és kezdjem kiárulni amim van, és talán előbb találok jobb munkát mint elfogynak a dolgaim? De tényleg! Ilyenkor mi van!?

 

Köszönöm!

 

 

Előzmény: Törölt nick (20552)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.22 0 0 20552

A bíróság az utolérhető-tehát tiltatható:)-jövedelmekre kíváncsi. Értem én, hogy korrekt akarsz lenni, a kérdés, hogy veled is korrektek akarnak-e lenni...:))

Én nem mennék a dolgok elé ennyire a helyedben. A havi fix pénzből kifizetném a járandóságot, az esetibevételeket pedig SZEMÉLYESEN költeném rájuk-ha vannak, pl. ruha, szórakozás formájában.

A tulajdonrészemet meg semmiképpen nem hagynám semmivé válni...:DDD

Előzmény: esküvöfotós_istván_szege (20550)
Réka70 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 20551

Szia!

Olyan nincs, hogy a bíróság nem választ el egy házaspárt mert valamelyik fél nem egyezik bele. Az egyik fél kérelmére is felbontja a házasságot, csak bonyolultabb lesz, mert akkor bizonyítani kell, hogy megromlott a kapcsolat. Tanúkkal. Ha vagyonon is vita van, vagy a gyermekelhelyezésen, azt is tanúkkal kell bizonyítani, hogy kinek ki adta azt a vázát pl. A gyermekelhelyezésnél legtöbb esetben az anyának ítélik a gyermeket, csak tényleg olyan esetben nem, ha italozó életmódot folytat, vagy tényleg kirívó dolgok miatt. Két éves gyerek még nagyon kicsi, nem tudom, mi a korhatár, de 14 éven aluli gyermeket pszichológus hallgat meg, és ő kérdezi meg tőle játékosan, hogy kinél szeretne lenni, anyánál vagy apánál. De ha két éves a gyerek, nem biztos, hogy ilyen vizsgálatnak alávetik.

Előzmény: esztike23 (20533)
esküvöfotós_istván_szege Creative Commons License 2011.11.22 0 0 20550

A nem fix pénzzel megtehetném hogy az egészet feketén keresem, persze, de nem szemétkedni akarok, hanem egyezséget kötni, viszont ésszerűen, a biróság nem tud mit kezdeni a teljesitmény alapú fizetéssel ami 0Ft és 200e Ft között kiszámithatatlanul ugrál, és persze máról holnapra azt is mondhatják, kösz nem kell jönnöd!

 

Tehát nem ilyen egyszerű a kérdés, ezért várom hogy valaki érdemben is tudjon mondani rá valamit!

 

Előzmény: Réka70 (20549)
Réka70 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 20549

Az is lehet igen, hogy nem annyi van a kézben mint a papíron. :)

Előzmény: CérnaSzáll (20547)
Réka70 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 20548

Szia!

A feleséged valószínű, hogy pont azért akar fix összeget, mert tud(hat)ja, hogy ha %-osan lenne megállapítva, azzal nem biztos, hogy jól járna. Úgy is meg lehetne egyezni, hogy a munkáltató vonja le a mindenkori fizetésed 20-20 %-át, de legkevesebb valamennyi Ft-ot. Ha esetleg nem tudtok egyezséget kötni, akkor a bíróság a mindenkori jövedelem 20-20 %-át állapítja meg de minimum xy összeget, és felhívja a munkáltatót, hogy utalja a feleség részére. A bíróság nem állapít meg fix összeget, erről csak ti köthettek külön egyezséget, ha mindketten elfogadhatónak találjátok.

Előzmény: esküvöfotós_istván_szege (20545)
CérnaSzáll Creative Commons License 2011.11.22 0 0 20547

Amúgy meg a vastagabb hónapokból tegyél félre gyerektartásra a vékonyabb hónapokra. Neked is könnyebb számolni, ha tudod, hogy havi 50-et kell kicsengetni, mint egyik hónapban 30-at a következőben meg 130-at (meg nyilván könnyebb is elszámolni a fix összegről, az asszony ezzel akarja védeni magát nehogy aztán kiderüljön, hogy neked mostantól csak havi plusz 30e Ft bevételed van, pedig nem ... )

Előzmény: esküvöfotós_istván_szege (20545)
CérnaSzáll Creative Commons License 2011.11.22 0 0 20546

Ennyire betegeskedő típus vagy, hogy ezzel ennyire kell számolni?

Előzmény: esküvöfotós_istván_szege (20545)
esküvöfotós_istván_szege Creative Commons License 2011.11.22 0 0 20545

Szia!

 

Igen, a 40% ot könnyű lenne kiszámolni, ha a jövedelmem több mint fele, nem eseti munkákból jönne! A feleségem pedig a könnyebb számithatóság érdekében, fixet akar, hogy tudja mivel számoljon!

Csak hát ilyenkor van zűr, és épp ezért fordultam hozzátok, hátha járt már hasonlóan más is! Mert ha a múlt havi jövedelmem 40% úgy néz ki pld több mint az ehavi  jövedelmem 100%-a, mivel 10 napig beteg voltam, és az alkalmi dolog nem táppénzalap, olyankor 0Ft a jövedelem!

De ha átlagot számolunk is a kettő között, akkor is ha beteg vagyok és 80-90%-a a gyt a bevételemnek, akkor konkrétan nem fogom tudni kifizetni, és nem akaratról van szó, és a következő haviból sem biztos hogy képes leszek, sőt fogalmam sincs mikor tudom egy-két ilyen hónapot bepótolni!!!

 

Vagy mivel próbáljam meggyőzni feleségem, hogy csak % os módon havi más-más összeggel lehetséges ez!?

 

 

 

 

Előzmény: Réka70 (20544)
Réka70 Creative Commons License 2011.11.22 0 0 20544

A tartásdíjat gyermekenként 20-20 %-ban állapítja meg a bíróság, ha ti nem tudtok megegyezni. De ti más összegben is egyezséget köthettek. Ha a bíró is reálisnak látja, és mindketten elfogadjátok, jóváhagyja az egyezséget. Úgy is lehet, hogy a te fél lakás tulajdonjogod átszáll a feleséged tulajdonába, a tartásdíj fejében. Ebben az esetben ki kell számolni, hogy hány év a gyerekek 18 éves koráig, hónapokra bontva, elosztva a tartásdíj összegét. De ha 18 éves korukig írjátok az egyezséget, azzal vigyázni kell, mert ha tovább tanulnak, főiskola pl, akkor még a (volt) feleség beadhatja a tartásdíj iránti kérelmet, mivel az egyezségben csak 18 éves korig volt megállapítva. A gyermekek pedig még tartásra szorulnak, mert további tanulmányokat folytatak.

Előzmény: esküvöfotós_istván_szege (20535)
esküvöfotós_istván_szege Creative Commons License 2011.11.22 0 0 20543

Szia! A kérdés jó is lehetne ha nem magyarország lenne, a lakáspiac tiszta káosz, a kis rezsijű, kis lakásokat keresik, gyakorlatilag amennyiért ezt el tudnánk adni (nem a leg frekventáltabb hely, tömegközlekedés nem jó) annak a 70% ért lehetne venni egy garzont...

...és új lakásba tuti nem férne be a bútor, átnézetni az elektromos, viz, gáz rendszert... és ott a rizikó hogy esetleg van valami hiba, meg az embernek akkor nem tetszik a szin, a csempe, és ahogy mondta, a gyereknek miért kelljen mégjobban szivniuk a lányoknak, hogy esetleg a másik iskolába kelljen járni, vagy más környéken lakni... azért szeged elég nagy! jaaaa és illeték! mert az ingatlaneladás adómentes ha új lakást vesz az ember határidőn belül, de a lakásvásárlás nem illetékmentes! Szóval esélytelen!

 

De köszönöm, azért kezd körvonalazódni mi is lehet a megoldás!

Előzmény: Trison1 (20541)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.21 0 0 20542

Gondolom nem akarja a gyerekeket mozgatni, ami szép dolog, de azért beledögleni nem muszáj.:))

Előzmény: Trison1 (20541)
Trison1 Creative Commons License 2011.11.20 0 0 20541

Nem tudom, Szegeden mennyire megvalósítható, de a ház árából nem lehetne két lakást venni?

Előzmény: esküvöfotós_istván_szege (20539)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!